FOK!forum / Culinesse à gogo / Zalm uit de vaatwasser.
Stalivrijdag 10 april 2009 @ 15:16
Misschien een aardig en makkelijk recept om je familie, vrienden met Pasen mee te verrassen?

ZALMFILETS UIT DE VAATWASSER

Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets
4 eetlepels lime- of citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Takjes verse dille
Aluminiumfolie

Neem een stuk aluminiumfolie van circa 25 cm
Bestrijk de glimmende kant van de folie met olijfolie
Plaats de zalmfilets naast elkaar op de folie en vouw de zijkanten naar boven
Schep een eetlepel lime- of citroensap over de filets, kruid ze met zout en peper en leg de dille erop
Vouw het aluminiumfolie pakketje dicht en knijp stevig in de randen. Druk op het pakketje met je hand: er mag geen lucht ontsnappen

Leg het pakketje in het bovenste rek van de vaatwasser. Draai een volledig was- en droogprogramma
Programma klaar? Haal de pakketjes eruit (lekker theatraal: laat je eetgast(en) ongelovig toekijken). Gooi de folie weg, serveer de zalm op een bord met knoflooktagliatelle

Wijntip: California Pinot Noir

Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.

Bron: http://www.rookgordijn.net/tag/zalm/ (in het linkje staat een filmpje).
TNAvrijdag 10 april 2009 @ 15:18
Als jij het succesvol hebt geprobeerd, inclusief foto's als bewijs, wil ik ook wel een poging doen.
Stalivrijdag 10 april 2009 @ 15:20
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:18 schreef TNA het volgende:
Als jij het succesvol hebt geprobeerd, inclusief foto's als bewijs, wil ik ook wel een poging doen.
Ik zit op mijn werk, dus kan zelf het fimpje niet bekijken maar in de link staat hij onderaan.
Ben wel benieuwd. Is natuurlijk wel de meest ideale manier van koken, pannen gewoon de deur uit.
Swiffervrijdag 10 april 2009 @ 15:26
Moet er een tablet in?? Extra garnering

Beetje water in alu folie erbij doen, oven aanzetten, erin donderen op een wat lagere temperatuur, en zelfde effect zonder afwassmaakje eraan, en stukke hygienischer.

[ Bericht 14% gewijzigd door Swiffer op 10-04-2009 15:32:29 ]
Geerdvrijdag 10 april 2009 @ 15:26
Word dat niet een beetje te vochtig? temp zou idd wel goed zijn plus de stoom/
Lienekienvrijdag 10 april 2009 @ 15:27
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:20 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik zit op mijn werk, dus kan zelf het fimpje niet bekijken maar in de link staat hij onderaan.
Ben wel benieuwd. Is natuurlijk wel de meest ideale manier van koken, pannen gewoon de deur uit.
Waarin kook je dan je tagliatelle?
Sapstengelvrijdag 10 april 2009 @ 15:27
Ik heb geen vaatwasser, kan het ook met handwas?
wisevrijdag 10 april 2009 @ 15:32
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:27 schreef Sapstengel het volgende:
Ik heb geen vaatwasser, kan het ook met handwas?
die gozer gebruikt een strijkijzer in dat filmpje, dus probeer dat eens
zillah666vrijdag 10 april 2009 @ 15:33
Lekker smakelijk, in een vaatwasser zitten gelukkig geen bacterie resten en zo....
Bij mij gaat er iig geen eten in!
Nog even een vraagje uit nieuwsgierigheid:
Als je nou al zo'n citroen-geur blokje in je vaatwasser hebt he, hoef je er dan geen citroensap meer over te doen?

Edit: Zonder tablet doen hoor! Vaatwasspul (soda) lost aluminium op!
Biancaviavrijdag 10 april 2009 @ 15:33
Of in de wasmachine, kan dat ook? Op fijnwas bijvoorbeeld?
Lienekienvrijdag 10 april 2009 @ 15:35
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:33 schreef Biancavia het volgende:
Of in de wasmachine, kan dat ook? Op fijnwas bijvoorbeeld?
Zalm kan toch wel op 40%? Zijn toch natuurlijke vezels?
Bravebartvrijdag 10 april 2009 @ 15:36
Kan je hem ook in de douche zetten als je aan het douchen bent, of is die temperatuur niet hoog genoeg?
Jarnovrijdag 10 april 2009 @ 15:38
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:16 schreef Stali het volgende:

Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.
Blancheren op 40 graden? .
Bravebartvrijdag 10 april 2009 @ 15:39
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:38 schreef Jarno het volgende:

[..]

Blancheren op 40 graden? .
En sowieso, is 2 uur niet een beetje te veel van het goeie
Byte_Mevrijdag 10 april 2009 @ 15:40
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:33 schreef zillah666 het volgende:
Lekker smakelijk, in een vaatwasser zitten gelukkig geen bacterie resten en zo....


jij wast zeker je borden en bestek af nadat ze uit de vaatwsser komen, om de bakterie resten te verwijderen
Swiffervrijdag 10 april 2009 @ 15:45
Ik denk dat het alsnog sarcastisch bedoeld was
sexymofovrijdag 10 april 2009 @ 15:48
Ik wist dat er al een soortgelijk topic was, en heb hem gevonden:
Koken in de afwasmachine...durf jij?
Byte_Mevrijdag 10 april 2009 @ 15:51
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:45 schreef Swiffer het volgende:
Ik denk dat het alsnog sarcastisch bedoeld was
ik denk het niet
RobinOokvrijdag 10 april 2009 @ 15:51
Het is vaak genoeg gedaan om te kunnen concludren dat het kan.
Zijn ook genoeg foto's van te vinden: http://images.google.com/images?hl=en&q=dishwasher%20salmon&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
teamleadvrijdag 10 april 2009 @ 15:54
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:38 schreef Jarno het volgende:

[..]

Blancheren op 40 graden? .
of je zet de temp van de vaatwasser wat hoger
Pietverdrietvrijdag 10 april 2009 @ 17:19
Zou wat meer folie nemen dan 25 CM
tisauchvrijdag 10 april 2009 @ 17:21
Dat zal wel niet werken met een ecoprogramma v/d vaatwasser.
Pietverdrietvrijdag 10 april 2009 @ 17:22
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:21 schreef tisauch het volgende:
Dat zal wel niet werken met een ecoprogramma v/d vaatwasser.
Die is voor Biologische zalm
Ad_remvrijdag 10 april 2009 @ 17:23
Dit is een welbekende en wijdverspreide internet Grap/Hoax.
Trap er niet in want je kunt er behoorlijk ziek van worden. (Jammergenoeg aan den lijve ondervonden)
Sapstengelvrijdag 10 april 2009 @ 17:27
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:23 schreef Ad_rem het volgende:
Dit is een welbekende en wijdverspreide internet Grap/Hoax.
Trap er niet in want je kunt er behoorlijk ziek van worden. (Jammergenoeg aan den lijve ondervonden)
Je hebt het echt geprobeerd? .
SerieJunkvrijdag 10 april 2009 @ 17:27
1 april is toch al geweest?
tisauchvrijdag 10 april 2009 @ 17:27
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:23 schreef Ad_rem het volgende:
Dit is een welbekende en wijdverspreide internet Grap/Hoax.
Trap er niet in want je kunt er behoorlijk ziek van worden. (Jammergenoeg aan den lijve ondervonden)
Met andere woorden, als je niet met de paasdagen aan wc-pot gekluisterd wil zijn moet je deze
culinair tip niet uitproberen.
SerieJunkvrijdag 10 april 2009 @ 17:38
FritsVanEgtersvrijdag 10 april 2009 @ 17:46
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:36 schreef Bravebart het volgende:
Kan je hem ook in de douche zetten als je aan het douchen bent, of is die temperatuur niet hoog genoeg?
Ik ga altijd met mijn zalmpjes in bad..
Bravebartvrijdag 10 april 2009 @ 17:47
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:46 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Ik ga altijd met mijn zalmpjes in bad..
Rare hobbies heb jij
Pietverdrietvrijdag 10 april 2009 @ 17:52
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:23 schreef Ad_rem het volgende:
Dit is een welbekende en wijdverspreide internet Grap/Hoax.
Trap er niet in want je kunt er behoorlijk ziek van worden. (Jammergenoeg aan den lijve ondervonden)
Waarom zou je daar ziek van worden? Een normale vaatwasser was op ca 80°C tot 85 °C en dat is warm zat om geen bacterie explosie tijdens het garen te doen ontstaan. Wel zorgen dat je geen vaatwasmiddel binnen krijgt, das smerig
Trustenvrijdag 10 april 2009 @ 18:32
Probeer ook eens Lasagne uit de vaatwasser
http://www.partselect.com/JustForFun/Dishwasher-Lasagna.aspx
John.Miltonvrijdag 10 april 2009 @ 18:45
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is voor Biologische zalm
Sapstengelvrijdag 10 april 2009 @ 19:26
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je daar ziek van worden? Een normale vaatwasser was op ca 80°C tot 85 °C en dat is warm zat om geen bacterie explosie tijdens het garen te doen ontstaan. Wel zorgen dat je geen vaatwasmiddel binnen krijgt, das smerig
Ja maar dat is dus het probleem denk ik. Er zal altijd wel iets in zitten, ook al doe je er geen wasmiddel in en er zit ook nog crap als glansspoelmiddel en van dat zout in. Dan zou je dus eerst die reservoirs leeg moeten halen.
miss_dynastievrijdag 10 april 2009 @ 19:58
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is voor Biologische zalm

Cat-astrophevrijdag 10 april 2009 @ 20:53
En dappere Fok!ker is je reeds voorgegaan: Koken in de afwasmachine...durf jij?
(met lasagne, dat dan weer wel).
sexymofozaterdag 11 april 2009 @ 00:04
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 20:53 schreef Cat22 het volgende:
En dappere Fok!ker is je reeds voorgegaan: Koken in de afwasmachine...durf jij?
(met lasagne, dat dan weer wel).
iets dat ik 10 posts geleden al vertelde
Erosjuhhhzaterdag 11 april 2009 @ 01:00
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is voor Biologische zalm

PROEST

waar heb je al die humor ineens vandaan na je comeback Piet?
Leefzaterdag 11 april 2009 @ 08:23
ik was benieuwd wanneer de eerste reply over autokoken zou komen maar dan moet ik het maar zijn
Leefzaterdag 11 april 2009 @ 08:29
[de vieze man mode]

Ik heb een hele hete vriendin
En als ik wat wil koken stop ik het altijd tussen haar benen

en

Getverdemme dat ik dit ben begonnen te typen 's ochtends vroeg
Killer_Mommaandag 13 april 2009 @ 23:22
quote:
Op zaterdag 11 april 2009 08:23 schreef Leef het volgende:
ik was benieuwd wanneer de eerste reply over autokoken zou komen maar dan moet ik het maar zijn
dat is ook een tijd in het nieuws geweest, pakketjes in folie onder de motorkap leggen. kom je aan op je bestemming is je biefsuk met eieren gaar. bij oudere auto's waar je de motor nog ziet kan dat wel .
als ik dat moet doen moet ik veel slopen, bij een Stilo Abarth zie je geen motor meer, alles is afgedekt. kom ik er goed vanaf om het niet te proberen,
zalm in de vaatwasser lijkt me overdone, dat ding wast op 75 graden, dik 2 uur, hij zal wel uitblinken op je bord met glansspoelmiddel. nee, toch maat niet.
krakkemiekewoensdag 15 april 2009 @ 20:21
Motorkoken voor beginners - Bob van Laerhoven, Olivier Elen
Uitgeverij Lannoo
Leefwoensdag 15 april 2009 @ 20:27
quote:
Op maandag 13 april 2009 23:22 schreef Killer_Mom het volgende:

dat is ook een tijd in het nieuws geweest, pakketjes in folie onder de motorkap leggen. kom je aan op je bestemming is je biefsuk met eieren gaar. bij oudere auto's waar je de motor nog ziet kan dat wel .
als ik dat moet doen moet ik veel slopen
Nee inderdaad, in mijn Practicomfort werkt het ook niet
Mexxadonderdag 16 april 2009 @ 19:04
Heb vroeger in een restaurant gewerkt waar rekken vol met aardappelschijfjes door de vaatwasser gingen alvorens zij de koekenpan bereikten. Eet smakelijk!
Stalidonderdag 16 april 2009 @ 20:14
quote:
Op donderdag 16 april 2009 19:04 schreef Mexxa het volgende:
Heb vroeger in een restaurant gewerkt waar rekken vol met aardappelschijfjes door de vaatwasser gingen alvorens zij de koekenpan bereikten. Eet smakelijk!
Is dat niet wat omslachtig?

Zelf heb ik in Zuid Afrika in een restaurant gewerkt waar we de garnering moesten sparen. .
Pietverdrietdonderdag 16 april 2009 @ 20:16
quote:
Op donderdag 16 april 2009 20:14 schreef Stali het volgende:

[..]

Is dat niet wat omslachtig?

Zelf heb ik in Zuid Afrika in een restaurant gewerkt waar we de garnering moesten sparen. .
De friet kreeg een tweede leven?
Stalidonderdag 16 april 2009 @ 20:49
quote:
Op donderdag 16 april 2009 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De friet kreeg een tweede leven?
Die nog net niet, Piet. Maar ik herinner me wel wortelgarnering en peterselie wat er keer op keer mee door kon. Ik was net 18 dus ik deed dat dan ook maar. . De Troubadour, nu weet ik de naam ook weer van die tent.
Pietverdrietdonderdag 16 april 2009 @ 20:51
quote:
Op donderdag 16 april 2009 20:49 schreef Stali het volgende:

[..]

Die nog net niet, Piet. Maar ik herinner me wel wortelgarnering en peterselie wat er keer op keer mee door kon. Ik was net 18 dus ik deed dat dan ook maar. . De Troubadour, nu weet ik de naam ook weer van die tent.
* Pietverdriet moet denken aan de wedstrijdjes wie doet het langst met een halve kers voor op de appelmoes bij vd Valk
Stalidonderdag 16 april 2009 @ 20:53
quote:
Op donderdag 16 april 2009 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

* Pietverdriet moet denken aan de wedstrijdjes wie doet het langst met een halve kers voor op de appelmoes bij vd Valk
Schitterend! .

Je wil ook niet alles weten maar het zou een eigen topic verdienen.
Leefdonderdag 16 april 2009 @ 21:12
Geef het dat dan
Stalidonderdag 16 april 2009 @ 21:26
quote:
Op donderdag 16 april 2009 21:12 schreef Leef het volgende:
Geef het dat dan
Ik was maar een blaagje in de bediening en volgens mij zit het gros van de FOK!kers in de ITwereld en is er op Piet na hier geen echte chef te vinden.

Ik heb wel een vraag nog aan Piet: wat vind jij nou van al die culinaire doe het zelf programma's? En ik bedoel dan progs zoals "wie is de chef" en zo heb je er nog meer. Ik bedoel als ik dat zo hoor van mijn mannelijke collega's, en dan heb ik het over de eind twintigers die allemaal meteen een kookeiland hebben en zeggen zo enorm graag te koken... ik geloof het allemaal maar half nl. Heb je als horeca ondernemer hinder van die programma's?
Pietverdrietdonderdag 16 april 2009 @ 21:50
quote:
Op donderdag 16 april 2009 21:26 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik was maar een blaagje in de bediening en volgens mij zit het gros van de FOK!kers in de ITwereld en is er op Piet na hier geen echte chef te vinden.
Voormalig chef en tegenwoordig Interim Manager
quote:
Ik heb wel een vraag nog aan Piet: wat vind jij nou van al die culinaire doe het zelf programma's? En ik bedoel dan progs zoals "wie is de chef" en zo heb je er nog meer. Ik bedoel als ik dat zo hoor van mijn mannelijke collega's, en dan heb ik het over de eind twintigers die allemaal meteen een kookeiland hebben en zeggen zo enorm graag te koken... ik geloof het allemaal maar half nl. Heb je als horeca ondernemer hinder van die programma's?
Ik vind de meeste kookprogrammas sjit, maar er zijn geweldige
Keith Floyd

Johann Lafer

Rick Stein

Deliah Smith

Antonio Carlucci

Heston Blumenthal
Stalidonderdag 16 april 2009 @ 22:13
quote:
Op donderdag 16 april 2009 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voormalig chef en tegenwoordig Interim Manager
[..]

Ik vind de meeste kookprogrammas sjit, maar er zijn geweldige
Keith Floyd
[ afbeelding ]
Johann Lafer
[ afbeelding ]
Rick Stein
[ afbeelding ]
Deliah Smith
[ afbeelding ]
Antonio Carlucci
[ afbeelding ]
Heston Blumenthal
[ afbeelding ]
Goeiedag zeg! Er is nog meer op dit gebied dan ik kon vermoeden. Zal er eens op googlen, want ik ken ze denk ik allemaal niet, behalve Deliah Smith. Een vrouw valt ook wat meer op tussen al die mannen.
Leuk. Maar je bent dus heel wat anders gaan doen of niet?
Als de vraag ongepast is negeer me maar. .
Pietverdrietdonderdag 16 april 2009 @ 22:24
quote:
Op donderdag 16 april 2009 22:13 schreef Stali het volgende:

[..]

Goeiedag zeg! Er is nog meer op dit gebied dan ik kon vermoeden. Zal er eens op googlen, want ik ken ze denk ik allemaal niet, behalve Deliah Smith. Een vrouw valt ook wat meer op tussen al die mannen.
Leuk. Maar je bent dus heel wat anders gaan doen of niet?
Als de vraag ongepast is negeer me maar. .
PM
Killer_Momdinsdag 21 april 2009 @ 02:02
topic dood?
Stalidinsdag 21 april 2009 @ 08:37
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 02:02 schreef Killer_Mom het volgende:
topic dood?
Niemand wil het recept proberen, Killer Mom. .

Zelf heb ik thuis geen vaatwasser en die op mijn werk staat, daar durf ik al niet eens een "schoon" kopje uit te gebruiken zonder die eerst na te wassen onder de kraan. En ik heb geen smetvrees. .
Obliviondinsdag 21 april 2009 @ 09:12
Heb wel eens op tv gezien dat een vrouw de zalm in alu-folie deed en in afwasmachine.
En het werkte gewoon.
Stalidinsdag 21 april 2009 @ 09:20
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 09:12 schreef Oblivion het volgende:
Heb wel eens op tv gezien dat een vrouw de zalm in alu-folie deed en in afwasmachine.
En het werkte gewoon.
Hoi Oblivion. .
Zouden er ook varianten zijn? Ik bedenk me ineens dat het wel geinig zou zijn voor op kantoor als ik afscheid neem. Tis weer eens wat anders dan die eeuwige vlaaien, een warme snack uit de vaatwasser. .
Obliviondinsdag 21 april 2009 @ 09:59
Geen idee...

Ik zit te denken wat ze allemaal erin deed, volgens mij gewoon standaard, zout, peper, citroen...
Dille?

Goed afsluiten en draaien maar...
Nu weet ik niet meer welk wasprogramma ze gebruikte...

Wacht ik ga even neuzen of ik er nog wat van terug kan vinden....
Stalidinsdag 21 april 2009 @ 10:02
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 09:59 schreef Oblivion het volgende:
Geen idee...

Ik zit te denken wat ze allemaal erin deed, volgens mij gewoon standaard, zout, peper, citroen...
Dille?

Goed afsluiten en draaien maar...
Nu weet ik niet meer welk wasprogramma ze gebruikte...

Wacht ik ga even neuzen of ik er nog wat van terug kan vinden....
He dat is aardig van je. Ik bedoel eigenlijk iets wat geen vis is en wat je toch ook in de vaatwasser kunt bereiden.

Btw, ik moet opschieten, zo even weg.
Obliviondinsdag 21 april 2009 @ 10:23
Ha! Gevindt!

http://www.thesalmons.org/lynn/dishwasher.html

En dit was de vrouw die het recept heeft geprobeerd: Ingrid Tarrant.
In Britain's best dish 2009.

Alhoewel zij hem in het programma in de oven heeft gebakken.

recept:

http://programmes.stv.tv/(...)dnesday-february-25/
Obliviondinsdag 21 april 2009 @ 10:39
http://www.astray.com/recipes/?show=Dishwasher%20shrimp Garnalen/scampi's.

http://retardzone.com/200(...)n-dishwasher-recipe/ Lasagne.

Meer kan ik niet vinden....
Stalidinsdag 21 april 2009 @ 17:06
Je bent een schat! Zal vanavond even kijken naar de linkjes. Moet nu even wat helpen.
LeeHarveyOswalddinsdag 21 april 2009 @ 18:36
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 17:21 schreef tisauch het volgende:
Dat zal wel niet werken met een ecoprogramma v/d vaatwasser.
Bij mij is het eco-programma 65 graden, en het 1 na heetste. Heb er ook 1 van 70. Grote verschil is dat het ecoprogramma 2,5 uur duurt, en wat vaker het water recycled en meer koude cyclussen heeft
Killer_Momdinsdag 21 april 2009 @ 23:33
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 18:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bij mij is het eco-programma 65 graden, en het 1 na heetste. Heb er ook 1 van 70. Grote verschil is dat het ecoprogramma 2,5 uur duurt, en wat vaker het water recycled en meer koude cyclussen heeft
wat afwassen betreft kunnen die eco-programma 's de pot op. niet schoon genoeg. ik wil schone vaat. 75 graden.

off toppic,
ik draai 3 a 4 witte wassen in de week op 90 graden , werkkleding. kan misschien ook minder, maar na een paar weken is het grauw.
deze week belde een callcenter dame over goedkope stroom.
om ze vriendelijk kwijt te raken heb ik gezegd dat het me niets uitmaakt wat ik betaal . geld genoeg.
ze was stomverbaasd,
LeeHarveyOswalddinsdag 21 april 2009 @ 23:53
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 23:33 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

wat afwassen betreft kunnen die eco-programma 's de pot op. niet schoon genoeg. ik wil schone vaat. 75 graden.

off toppic,
ik draai 3 a 4 witte wassen in de week op 90 graden , werkkleding. kan misschien ook minder, maar na een paar weken is het grauw.
deze week belde een callcenter dame over goedkope stroom.
om ze vriendelijk kwijt te raken heb ik gezegd dat het me niets uitmaakt wat ik betaal . geld genoeg.
ze was stomverbaasd,
Die 5 graden verschil ga ik echt niet terug zien. Daarnaast is het ECO programma ruim drie keer zo lang, het is dus het meest intensieve programma.

Je moet er alleen wel tijd voor hebben.
Killer_Momwoensdag 22 april 2009 @ 00:12
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 23:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Die 5 graden verschil ga ik echt niet terug zien. Daarnaast is het ECO programma ruim drie keer zo lang, het is dus het meest intensieve programma.

Je moet er alleen wel tijd voor hebben.
tijd genoeg, de hele nacht. het is 40 of 50 graden -is eco of 70 graden. 20 graden verschil , en helemaal schoon.
Bravebartwoensdag 22 april 2009 @ 00:19
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 23:33 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

wat afwassen betreft kunnen die eco-programma 's de pot op. niet schoon genoeg. ik wil schone vaat. 75 graden.

off toppic,
ik draai 3 a 4 witte wassen in de week op 90 graden , werkkleding. kan misschien ook minder, maar na een paar weken is het grauw.
deze week belde een callcenter dame over goedkope stroom.
om ze vriendelijk kwijt te raken heb ik gezegd dat het me niets uitmaakt wat ik betaal . geld genoeg.
ze was stomverbaasd,
Waarom in hemelsnaam op 90 graden?
Killer_Momwoensdag 22 april 2009 @ 01:02
quote:
Op woensdag 22 april 2009 00:19 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Waarom in hemelsnaam op 90 graden?
.....
Schilders kleding.
de verf gaat er niet uit, 60 graden is niet genoeg, afentoe op 90 graden wassen is goed voor je wasmachine.
Bravebartwoensdag 22 april 2009 @ 01:04
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:02 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

.....
Schilders kleding.
de verf gaat er niet uit, 60 graden is niet genoeg, afentoe op 90 graden wassen is goed voor je wasmachine.
Ah ok, dat wist ik niet Weer wat geleerd
zillah666woensdag 22 april 2009 @ 16:06
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:04 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Ah ok, dat wist ik niet Weer wat geleerd
Bij 90 graden gaan alle bacterien dood (die doen het heel goed bij 30-40 graden, lichaamstemperatuur vinden deze bacterien het aller fijnste). Dus als (beter nog: voordat) je wasmachine onfris gaat ruiken even een kookwasje draaien
Bravebartwoensdag 22 april 2009 @ 16:07
quote:
Op woensdag 22 april 2009 16:06 schreef zillah666 het volgende:

[..]

Bij 90 graden gaan alle bacterien dood (die doen het heel goed bij 30-40 graden, lichaamstemperatuur vinden deze bacterien het aller fijnste). Dus als (beter nog: voordat) je wasmachine onfris gaat ruiken even een kookwasje draaien
Dat weet ik, maar het gros is bij 60 graden ook al aardig kapot hoor
Killer_Momdinsdag 28 april 2009 @ 01:26
quote:
Op woensdag 22 april 2009 16:07 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Dat weet ik, maar het gros is bij 60 graden ook al aardig kapot hoor
het gaat vooral om het onderhoud van de machine. dus iedere maand een was op 90 graden is er goed voor,
LeeHarveyOswalddinsdag 28 april 2009 @ 12:17
quote:
Op woensdag 22 april 2009 00:12 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

tijd genoeg, de hele nacht. het is 40 of 50 graden -is eco of 70 graden. 20 graden verschil , en helemaal schoon.
Bij mij is het 70gr en 33 minuten, 65 graden en 180 minuten (eco) of de glas, borden en spoel programma's (graad of 50, 25 min en korter).

Eco programma heeft vooral lange koude cycles, en gebruikt langer het zlfde water. Daardoor komt het vuil dus wel al los.
Het normale hete programma begint en eindigt met heet water.
Killer_Momdinsdag 28 april 2009 @ 23:56
Met die eco programma's is de was en de vaat niet schoon, en daar heb ik die dingen voor gekocht.
Met een beetje pech zit je over een paar jaar met alleen maar eco machines, heel die groene stroom kan me de pot op. groene sstroom bestaat niet eens.
Om die in te kopen kost meer geld als gewone stroom. propaganda om meer geld te verdienen, voor de stroomboeren .
Leefwoensdag 29 april 2009 @ 09:02
Ik zit te wachten op de eerste die zegt dat je een dillemarinade in het wasmiddelvakje moet doen, omdat dat dan zo mooi halverwege over de zalm gespoten wordt
Leefwoensdag 29 april 2009 @ 09:03
En dan nu deel 2: herte-entrecot uit de wasmachine
Leefwoensdag 29 april 2009 @ 09:03
[edit]
Staliwoensdag 29 april 2009 @ 09:04
quote:
Op woensdag 29 april 2009 09:02 schreef Leef het volgende:
Ik zit te wachten op de eerste die zegt dat je een dillemarinade in het wasmiddelvakje moet doen, omdat dat dan zo mooi halverwege over de zalm gespoten wordt
!
Leefwoensdag 29 april 2009 @ 09:05
.. Maar wel de dressing in het wasverzachtervakje doen, want die moet later
Staliwoensdag 29 april 2009 @ 09:08
quote:
Op woensdag 29 april 2009 09:05 schreef Leef het volgende:
.. Maar wel de dressing in het wasverzachtervakje doen, want die moet later
Als ik zo kijk naar die vaatwasser hier op het werk, dan hoeft dat niet want de dressing is dan wel een hoop beschimmelde koffieprut. .

.
LeeHarveyOswaldwoensdag 29 april 2009 @ 09:25
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 23:56 schreef Killer_Mom het volgende:
Met die eco programma's is de was en de vaat niet schoon, en daar heb ik die dingen voor gekocht.
Met een beetje pech zit je over een paar jaar met alleen maar eco machines, heel die groene stroom kan me de pot op. groene sstroom bestaat niet eens.
Om die in te kopen kost meer geld als gewone stroom. propaganda om meer geld te verdienen, voor de stroomboeren .
Mja, niet-eco programma:
10 minuten heet, 10 minuten koud, 10 minten heet, 3 minuten 'drogen', klaar. (70 graden).

Eco programma:
30 minuten koud, water vers water, 1 keer heet water er in, en dit wordt 30 minuten gebruikt (maar niet opgewarmd), zeep komt nu de machine in, nog eens 30 minuten koud, afpompen, heet water er in, en dan nog een cycle van iets van 5 minuten met echt heet water (65 graden). Ongeveer, voor de exacte cicli moet ik het boekje er bij pakken.

Dat ECO programma heeft dus iets minder warm water (dat merk je niet), maar gebruikt vooral langer en intensiever hetzelfde (koude) water. Tegen de tijd dat hij een volwaardig heetwater rondje draait, is al het vuil al van de inhoud afgeweekt/gespoeld, en is het hete water dus echt allleen nog om de vaat goed schoon te krijgen.

Ik zou er alleen geen zalm in doen op een ECO programma, dat koude water tussendoor zal het gaar proces niet helpen
Killer_Momwoensdag 29 april 2009 @ 21:58
quote:
Op woensdag 29 april 2009 09:03 schreef Leef het volgende:
[edit]
rechtstreeks de vluilnisbak in?
TheFreshPrincewoensdag 29 april 2009 @ 22:01
Zalm uit de vaatwasser?



[ Bericht 40% gewijzigd door TheFreshPrince op 29-04-2009 22:18:11 ]
Killer_Momwoensdag 29 april 2009 @ 22:32
quote:
Op woensdag 29 april 2009 22:01 schreef MaGNeT het volgende:
Zalm uit de vaatwasser?

[ afbeelding ]
die ouwe taaie is al gaar.
Dinusdonderdag 14 mei 2009 @ 22:02
MrManiakvrijdag 29 mei 2009 @ 00:40
quote:
Op woensdag 29 april 2009 22:01 schreef MaGNeT het volgende:
Zalm uit de vaatwasser?

[ afbeelding ]