Jep helemaal nieuwquote:Op donderdag 2 april 2009 21:17 schreef Zero2Nine het volgende:
Ik ga weer eens kijken, dit is een nieuwe aflevering toch?
Ik stond net op het punt een nieuw topic te openen met die links erin, alleen Erasmo was me voorquote:Op donderdag 2 april 2009 21:20 schreef Shivo het volgende:
Als dit #3 is, waar zijn dan de links in de OP naar de vorige twee delen
Nope niet de Alfa brouwerquote:Op donderdag 2 april 2009 21:32 schreef Longmen het volgende:
Gaan ze naar de Alfa brouwer? Ik trek er net één open
Alfaquote:Op donderdag 2 april 2009 21:32 schreef Longmen het volgende:
Gaan ze naar de Alfa brouwer? Ik trek er net één open
Was laatst in de Heineken brouwerij ook daar draait het allemaal om "de beleving". Dat is de campagne om bier heen.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef Zero2Nine het volgende:
Aan de ene kant niet zo verrassend. Dat ze bij Bavaria huismerken brouwde dat wist ik al. Vond het wel "schokkend" dat de bierkenner de typische merken niet kon onderscheiden. Het grappige is dat iedereen altijd een hele duidelijke mening heeft over de merken.
quote:Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef DeeBee het volgende:
mooi dat die directeur van Bavaria er niet zo omheen draaide.
Welke beleving is er bij Heineken dan ?quote:Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef Longmen het volgende:
[..]
Was laatst in de Heineken brouwerij ook daar draait het allemaal om "de beleving". Dat is de campagne om bier heen.
Nou zo duidelijk was hij er niet overquote:Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef DeeBee het volgende:
Was wel mooi.
Gelukkig haalden ze wel hun eigen merk eruit op het einde...
En verder, ach, was wel bekend dat merken 'A' en 'B' merken brouwen, maar natuurlijk wel mooi dat er eigenlijk weinig verschil in zit...mooi dat die directeur van Bavaria er niet zo omheen draaide.
Ik ook niet zo, maar ja men zegt hetquote:Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef borisz het volgende:
[..]
Welke beleving is er bij Heineken dan ?Ik heb er geen beleving bij
.
"Anders"quote:Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef Music4all het volgende:
[..]
Nou zo duidelijk was hij er niet overSoms kon hij maar lastig een antwoord geven
De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef borisz het volgende:
[..]
Welke beleving is er bij Heineken dan ?Ik heb er geen beleving bij
.
Je moet wat om het prijsverschil te rechtvaardigen.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:30 schreef Longmen het volgende:
[..]
Ik ook niet zo, maar ja men zegt het
Vooral indrukwekkend wat daar per uur wordt geproduceert. En ze hebben inderdaad een sterke marketing. Niet voor niets veruit de grootste in Nederland en een wereldwijde speler.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:32 schreef Music4all het volgende:
[..]
De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.
Heineken brouwt trouwens ook Brand Up en nog wat andere merken
Klopt, echt enorm veel, blikjes, beertenders en flesjes. Specifieke aantallen weet ik niet meer maar dat was echt enorm veel.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:34 schreef Longmen het volgende:
[..]
Vooral indrukwekkend wat daar per uur wordt geproduceert. En ze hebben inderdaad een sterke marketing. Niet voor niets veruit de grootste in Nederland en een wereldwijde speler.
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:33 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Je moet wat om het prijsverschil te rechtvaardigen.
Ben wel heel benieuwd geworden naar mijn eigen kennis op het gebied van bierproeven. Ik beweer ook bepaalde merken lekker te vinden en andere minder maar zou weleens willen weten of ik het verschil echt kan proeven.
Weet alleen nog dat er 300 vrachtwagens per dag de brouwerij uit rijden (!!)quote:Op donderdag 2 april 2009 22:40 schreef Music4all het volgende:
[..]
Klopt, echt enorm veel, blikjes, beertenders en flesjes. Specifieke aantallen weet ik niet meer maar dat was echt enorm veel.
De beleving van eigenlijk de meeste dranken/bieren, moet gezelligheid zijn, denk maar aan de Heineken reclames met feestjes of de bacardi mojito reclame (wat ook gewoon gehyped is)
wel leuk hoe die ene telefoonjongen Jupiler, Amstel of Dommelsch aanrade voor bij het klussen
Nou ja, het was niet mega duidelijk, maar op zich best eerlijk vond ik.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet?
Op elke vraag welk ingrediënt beter of slechter was antwoorden met "het is anders". Ja, dat is echt lekker rechtstreeks een antwoord geven.
Toch is het maar de vraag of je ze er nog steeds uit zou halen als je er nog 5 anderen merken bijzet en dan natuurlijk blind testen zoals in de uitzending. Denk zelf ook wel te weten dat ik Hertog Jan beter vindt dan Bavaria maar zou niet weten of ik ze er blind uit zou kunnen halen.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Maar dan heb je het over een verschil tussen 2 bieren.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Warsteiner proef ik ook wel verschil tussen de 'gewone' en de 'export' versie.quote:Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-quote:Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Duitse pils is me meestal net iets te sterk als slobberbiertje. In tegenstelling tot Frans bier, dat is echt achterlijk slap...quote:Op donderdag 2 april 2009 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-
Duitse brouwerijenquote:Op donderdag 2 april 2009 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-
Vrachtwagentje mee?quote:Op donderdag 2 april 2009 23:02 schreef maartenducrot het volgende:
Duitse brouwerijen![]()
Ik heb een keer met vrienden 400km gereden om bij een lokale brouwerij 200L bier in te slaan
helemaal uit zoetermeerquote:Op donderdag 2 april 2009 23:02 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Duitse brouwerijen![]()
Ik heb een keer met vrienden 400km gereden om bij een lokale brouwerij 200L bier in te slaan
Nee, gewoon twee 50L-vaten achterin de auto. Het was dus eigenlijk 100L, had me vergistquote:
Zoetermeerquote:Op donderdag 2 april 2009 23:10 schreef thettes het volgende:
[..]
helemaal uit zoetermeer![]()
Maar pils blijft pils, of het nu uit Duitsland komt of niet. Speciaalbier is lekkerder
Is maar wat je gewend bent, ik heb er lang gewoond en vind nu NL pilsner te zoet. Pils moet zijn naar mijn smaak. Niets tegen een zoet biertje, Kriek is heerlijk, maar pils wil ik bitterquote:Op donderdag 2 april 2009 23:01 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Duitse pils is me meestal net iets te sterk als slobberbiertje. In tegenstelling tot Frans bier, dat is echt achterlijk slap...
Stom, ik bedoelde Zaltbommel, woonplaats van MD (ook met de Zquote:Op donderdag 2 april 2009 23:14 schreef maartenducrot het volgende:
ZoetermeerEn wat zou dat uitmaken, 400 km blijft 400 km :p
Het was trouwens weissbier en een speciaalbier.
Ja, moet je zeker eens doen. Onlangs ook met een stel vrienden gedaan. Uiteraard ook een malt er in toevoegen zodat iedereen al zit te bibberen voor het geval ze die er niet uitpikkenquote:Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef maartenducrot het volgende:
Toch leuk om eens te proberen, zo'n blindproeverij.
Denk het wel is beide een tarwebier. verschil is dat in de Belgische kruiden gebruikt worden en die in Duitsland niet (rheinheitsgebot).quote:Op donderdag 2 april 2009 23:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Is de naam witbier eigenlijk een foute vertaling van Weißbier?
Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?quote:Op donderdag 2 april 2009 23:52 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Denk het wel is beide een tarwebier. verschil is dat in de Belgische kruiden gebruikt worden en die in Duitsland niet (rheinheitsgebot).
*jaagt er een paar kratten Erdinger per jaar doorheen
Nee, heb wel eens Erdinger dunkel in een cafe gekregen, maar die heb ik toen teruggestuurd omdat ik de 'normale' had besteld. Is het lekker?quote:Op donderdag 2 april 2009 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?
Ja, vind het persoonlijk erg lekker, maar ben ook een liefhebber van gebrande mout bieren zoals Alt.quote:Op donderdag 2 april 2009 23:55 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Nee, heb wel eens Erdinger dunkel in een cafe gekregen, maar die heb ik toen teruggestuurd omdat ik de 'normale' had besteld. Is het lekker?
Je hebt gelijk. Vond de Kinderen van de keuringsdienst trouwens ook geweldig, veel beter dan verwacht had.quote:Op vrijdag 3 april 2009 00:00 schreef Longmen het volgende:
Zou wel weer leuk zijn als hier weer Keuringsdienst centraal zou staan., biertopics genoeg.![]()
Ik las in het vorige topic dat er nieuwe presentatoren komen, wanneer dan?
dat joch van Swinkels is wel commercieel directeur....quote:Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef golfer het volgende:
Toch uiteindelijk knap dat dat joch van Swinkels en die brouwmeester van Hertog Jan hun eigen biertjes er feilloos uithaalden.
Kan mij nog een keer herinneren dat Pa Swinkels bij een blindproeverij de voorkeur gaf aan Heineken.
Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige manquote:Op vrijdag 3 april 2009 00:00 schreef Longmen het volgende:
Zou wel weer leuk zijn als hier weer Keuringsdienst centraal zou staan., biertopics genoeg.![]()
Ik las in het vorige topic dat er nieuwe presentatoren komen, wanneer dan?
Klootwijk aan zee is wat mij betreft een van de beste documentaire series ooit in NL gemaakt.quote:Op vrijdag 3 april 2009 11:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige man
Denk dat het witbier hier eerst vooral uit België kwam en dat we de naam van hen hebben overgenomen. Hoe die aan de naam kwamen weet ik niet. Maar verbastering zou kunnenquote:Op donderdag 2 april 2009 23:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Is de naam witbier eigenlijk een foute vertaling van Weißbier? (Weißbier komt van Weizen, ofwel Tarwe en heeft niets met wit als de kleur te maken)
Dat zekerquote:Op vrijdag 3 april 2009 11:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige man
of uit je achtertuin. begonnen als streekbier, en dat is het nu nog steeds in brabant. net als ieder bekend merk meer te vinden is waar de brouwer vandaan komt.quote:Op vrijdag 3 april 2009 00:01 schreef W00fer het volgende:
Ja ik vind deze aflevering niet echt spectaculair te noemen.
Bavaria is niet voor niets zo goedkoop. Kwaliteit komt uit de lengte of de breedte.
wat andere merkenquote:Op donderdag 2 april 2009 22:32 schreef Music4all het volgende:
[..]
De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.
Heineken brouwt trouwens ook Brand Up en nog wat andere merken
De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.quote:Op vrijdag 3 april 2009 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klootwijk aan zee is wat mij betreft een van de beste documentaire series ooit in NL gemaakt.
Vond het ook best aardig, alleen dat van die huismerken die worden gebrouwen bij Bavaria wist ik al. Maar de eerste keer dat ik dat hoorde was ik ook wel verbaasd.quote:Op zaterdag 4 april 2009 11:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.
@de mensen die deze aflevering matig vonden: Bedenk wel dat ze niet even iedere week de wereld rond kunnen vliegen om een schandaal te tonen, zulke dingen vergen best wel wat voorbereiding en onderzoek...
Tsjah Bavaria doet ook zijn best om dat verborgen te houden.quote:Op zaterdag 4 april 2009 11:44 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Vond het ook best aardig, alleen dat van die huismerken die worden gebrouwen bij Bavaria wist ik al. Maar de eerste keer dat ik dat hoorde was ik ook wel verbaasd.
En daarbij, ze zijn niet zo van de sensatie, ze willen gewoon eerlijk zijn over eten.quote:Op zaterdag 4 april 2009 11:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.
@de mensen die deze aflevering matig vonden: Bedenk wel dat ze niet even iedere week de wereld rond kunnen vliegen om een schandaal te tonen, zulke dingen vergen best wel wat voorbereiding en onderzoek...
heb je ze wel eens op?quote:Op donderdag 9 april 2009 22:29 schreef golfer het volgende:
Heerlijke aflevering weer. Vooral hoe je belazerd wordt met truffelolie.
Wel leuk om de beste deli van Nederland weer even te zien: Fred en Jolanda de Leeuw in Amsterdam. De enige zaak waar je altijd verse echte truffels kunt kopen.
Ja. Schilfers natuurlijk. Geen hele.quote:
Truffels worden toch altijd in dunne plakjes gebruikt? Ben nog geen recepten met hele truffels tegengekomen.quote:Op donderdag 9 april 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja. Schilfers natuurlijk. Geen hele.
Omdat het niet betalen is denk ik.quote:Op vrijdag 10 april 2009 18:50 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Truffels worden toch altijd in dunne plakjes gebruikt? Ben nog geen recepten met hele truffels tegengekomen.
De Erdinger donker en troebel is erg fijn inderdaad. Het is iets te ver om te halen, anders zou ik daar wel een kratje van thuis hebben staan.quote:Op donderdag 2 april 2009 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?
quote:Walnoot
Uitzending 23 april '09, 21:50
Het geheim van de mandarijn deed de kijker van de Keuringsdienst meer vragen stellen over het pellen. Ditmaal is het de walnoot die argwaan wekt. Hoe krijgen ze toch altijd zo’n perfecte halve noot op het kaasje van Rambol? Meesterwerkjes, dat absoluut. Zelf zit de brievenschrijver na het kraken vaak met gruis opgescheept. Hij vermoed dat ze het doen met explosieven, en zet de verslaggevers aan het werk. Wederom een echte kraker van de Keuringsdienst van Waarde.
Nee, dat is volgensmij niet mogelijk omdat die olie dan zo'n 6000 eurie per fles wordt. Als ik het me goed herinner hoor.quote:Op dinsdag 14 april 2009 13:55 schreef NoCigar het volgende:
Was het nou niet ook zo dat er ook olie werd gemaakt die wel echte truffelgebruikte? En zo ja, welke was dat dan of werd echt alle truffelolie op de Botlek gemaakt?
(ik kon even niet goed opletten, sorry).
quote:Op donderdag 23 april 2009 22:31 schreef Pandora73 het volgende:
Voor sommige dingen is ouderwetse handenarbeid toch het beste alternatief!
Maar zo'n machine kost natuurlijk minder, dat compenseert die gesneuvelde noten dan wel.quote:Op donderdag 23 april 2009 22:31 schreef Pandora73 het volgende:
Ja inderdaad, maar wat ik zo in die Franse fabriek voorbij zag komen leek het er toch wel hard op dat die Roemeense dames het een stuk beter deden qua opbrengst aan "hele halven"... Voor sommige dingen is ouderwetse handenarbeid toch het beste alternatief!
quote:Keuringsdienst van Waarde
Donderdag 07 mei 2009
22:00 - 22:30
Genre: Informatief
Omroep: RVU
Aflevering: Plakvlees
Consumentenprogramma over eten. Simpele vragen, hilarische antwoorden. Verslaggevers Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers stellen vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit. Afl.: Plakvlees. Van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis zijn kostelijke stukjes vlees gedoemd te verdwijnen in de gehaktmolen. De snippertjes die van de biefstuk afgesneden worden en de puntjes van de ossenhaas. Gehakt! Maar dat hoeft niet meer. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden. Door ze aan elkaar te plakken. Er is een lijm voor die uit beestenbloed gemaakt wordt. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos.
dat is nieuw?quote:Op donderdag 7 mei 2009 19:29 schreef The_Hives het volgende:
volgende week gaat het trouwens over azijn
zover ik weet welquote:
Erg leuk weerquote:Serie reportages waarin de ingewikkelde wereld van de Europese politiek wordt ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde (RVU), doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. Is de macht inderdaad in handen van een leger onzichtbare bureaucraten of is dit retoriek van populisten die Europa graag als zondebok gebruiken? Afl.: Stinkkaas. Iedere gourmand weet het: wat vies is, is lekker. En dus laten we in Europa onze worsten verstoffen en de kaas verschimmelen. Eten op het randje. Maar voedsel met een luchtje, daar houden smetvrezige ambtenaren niet van. Dus hebben Europese dossiertijgers strenge regels opgesteld om ons eten van smetten vrij te houden. Het geheim van de Europese stinkkaas. Met de onmogelijke regels voor Nederlandse kaasboeren en een door Europa verboden Italiaanse kaas met levende maden erin. Hun poep maakt de kaas romig en de smaak pittig. De mannen van De slag om Brussel overtreden de wet en nemen een hapje.
Dank voor het posten, anders had ik het vast gemistquote:Op maandag 11 mei 2009 01:30 schreef Music4all het volgende:
Misschien moet ik hiervoor een apart topic openen, maar ik wilde jullie alvast wijzen op het volgende![]()
[ afbeelding ]
22:50 - 23:30 Nederland 2
[..]
Erg leuk weer![]()
Kloptquote:Op dinsdag 12 mei 2009 09:14 schreef The_Hives het volgende:
vond het een leuke aflevering. Komende weken gaan ze ook op 'niet-voedingsmiddelen' in
...en een beetje crystal meth.quote:Op donderdag 14 mei 2009 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
laat me raden, de balsamico is geen balsamico maar Azijnzuur, Most, Caramelkleurstof...
Ik denk dat ik gewoon natuurazijn pakquote:Op vrijdag 15 mei 2009 08:35 schreef The_Hives het volgende:
en vanavond allemaal schoonmaakazijn over de salade?
quote:De Keuringsdienst van Waarde kreeg een verontrustende brief op de mat. Wie een poes heeft, moet zich zorgen gaan maken, zo liet de brievenschrijfster weten. Zonder asbest, viel er in grote letters te lezen op de door haar aangeschafte zak kattenbakvulling. Zonder asbest? En al die andere zakken dan? Het zou toch niet best zijn, kattengrit met asbest. De Keuringsdienst doet een graai in het kattengrit om het onderste steentje boven te krijgen.
Die conclusie mag je zelf trekken: er zit geen asbest in kattenbakkorrels.quote:
Ja niet in de 3 vierkante centimeter die ze onderzocht hebbenquote:Op donderdag 21 mei 2009 22:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Die conclusie mag je zelf trekken: er zit geen asbest in kattenbakkorrels.
De vraag is niet of het er in zit maar hoeveel.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:28 schreef SCH het volgende:
Maar er zit dus landbouwgif in kattenbrokjes?
Maar die eten mijn katten niet.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
DDT kom je over tegen, zelfs in Pinguins op de zuidpool.
Geloof me, je kan tegenwoordig zo goed meten, je kan in alle voedsel Landbouwgifresten aantonen.quote:
Doe dat, en laat eens weten wat je er van vind. Hopelijk komt er ook een audioboekquote:Op donderdag 21 mei 2009 22:41 schreef SCH het volgende:
Bedankt Piet, nu weer in Tommy lezen, zit geen gif in.
Heb je het al uit? Ik heb gereageerd in je topic.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Doe dat, en laat eens weten wat je er van vind. Hopelijk komt er ook een audioboek
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |