Oeps, we zijn busted.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:52 schreef DaMart het volgende:
En weet Dunckie ook al wat de volgende vraag wordt?
Ik zeg net al dat Hemingway met Ivens heeft samengewerkt. Als je het niet kunt hebben dat je dat niet wist best.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:51 schreef pyl het volgende:
Het probleem is niet dat Dunckie iets over Ivens weet, het probleem is dat Dunckie weet wat Hemingway over Ivens dacht, terwijl niemand anders dat weet, zelfs de biograaf van Ivens niet.
Volgens mij kan iedereen dat bedenken, wetende dat ze samengewerkt hebben. Je kent de foto's waar ze samen op staan vast wel, die zullen ook wel in die biografie staan.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:51 schreef pyl het volgende:
Het probleem is niet dat Dunckie iets over Ivens weet, het probleem is dat Dunckie weet wat Hemingway over Ivens dacht, terwijl niemand anders dat weet, zelfs de biograaf van Ivens niet.
Flauw dat je het daar op gooit. Ik kon de link Hemmingway - Ivens makkelijk leggen en ging er min of meer vanuit dat hij (schrijver immers) daar wel over geschreven zou hebben. Maar ik snap het al, ik had moeten zeggen 'ik weet dat Hemmingway dat over Ivens dacht'. Jij je zin. Nu zit je me enorm in diskrediet te brengen, jammer.quote:Op maandag 30 maart 2009 12:03 schreef pyl het volgende:
Hmmmmm ... van die samenwerking weet ik juist alles. En het is jammer dat Hemingway daarover nooit schreef, behalve dan in een krantenverslag van 1937. Merkwaardig, kortom, dat je de inhoud van dat bericht kent.
quote:Op maandag 30 maart 2009 12:08 schreef Dunckie het volgende:
Flauw dat je het daar op gooit. Ik kon de link Hemmingway - Ivens makkelijk leggen en ging er min of meer vanuit dat hij (schrijver immers) daar wel over geschreven zou hebben.
quote:Op maandag 30 maart 2009 10:27 schreef Dunckie het volgende:
Omdat je de vrouw van Hemingway noemt ga ik voor Joris Ivens, ik weet dat Hemingway daar wel eens iets over heeft geschreven.
Het is niet mijn bedoeling je in diskrediet te brengen.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:34 schreef Dunckie het volgende:
De link van Mary naar Ernest Hemingway ligt nogal voor de hand voor iemand die weet dat Hemingway een van die groten der aarde was die een duidelijke mening over Ivens had.
Jup! Ik zag dat eerste naam nog in de afbeelding stond:quote:
Bah… ik drukte submit en ik zag dat het fout was… en toen snel geëdit, maar niet snel genoeg.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:49 schreef Sloggi het volgende:
Ik heb 'm wel gezien, dus ik pas voor het punt als ik een nieuwe vraag mag stellen.
Ja, die schreef wel meer over Rijssen. Jij bedoelt denk ik 'Het grote gebeuren'. Daar is ook zo'n film van. In Rijssen ligt hij nog wat gevoelig, ik geloof dat pogingen een standbeeld voor hem op te richten telkens stranden.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:56 schreef Bosbeetle het volgende:
belcampo had ik geweten die schreef toch over 'de hel' in rijssen
Newton.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:57 schreef Sloggi het volgende:
'I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.'
Naam graag.
aldous huxley?quote:Op maandag 30 maart 2009 15:57 schreef Sloggi het volgende:
'I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.'
Naam graag.
Die ‘great ocean of truth’ wordt behoorlijk vaak aangehaald, het is natuurlijk voor wetenschappers een zeer herkenbaar idee.quote:Op maandag 30 maart 2009 16:03 schreef Sloggi het volgende:
Iblis +1
Was 'ie zo gemakkelijk? Ik wilde eigenlijk de eerste zin van Nooit meer slapen vragen, maar die leek me wel heel erg gemakkelijk, dus heb ik dit citaat maar uit het begin van het boek gepakt.
Heel goed, was een beetje een 2-Gym-vraagje, maar ik wist even niets beter, en architectuur hadden we nog niet echt gehad toch?quote:
Wie is verantwoordelijk voor dit hoogstandje?quote:Whatever is done God could have done without the intervention of instruments or means: but it is in the construction of instruments, in the choice and adaptations of means, that a creative intelligence is seen. It is this which constitutes the order and beauty of the universe.
Dat is toch de taak van de mod.quote:Op maandag 30 maart 2009 16:49 schreef DaMart het volgende:
Houdt iemand nog de punten bij, eigenlijk?
Of je met een nieuwe vraag komt, vermoed ik.quote:Op maandag 30 maart 2009 19:09 schreef Gellius het volgende:
Hit me.
Nou ja, zo toevallig is dat niet, natuurlijk. Hulde!quote:Op maandag 30 maart 2009 18:03 schreef Gellius het volgende:
't is van William Paley, maar da's puur omdat ik toevallig net The Blind Watchmaker van Dawkins aan het lezen ben.
quote:Op maandag 30 maart 2009 19:38 schreef Gellius het volgende:
Voor Gelliuswatchers is dit een eitje.
Bij dezen dan:quote:
Wat een geniale hint.quote:Op maandag 30 maart 2009 21:51 schreef pyl het volgende:
Niemand?
Misschien is het wat tegen de keer, Gellius, maar ik vrees toch dat de niet-Gelliuswatchers een weinig meer informatie (lees: een hintje) nodig hebben.
'Tegen de Keer' van Huijsmans.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 08:05 schreef Gellius het volgende:
Iedereen weet het, maar houdt de lippen stijf op elkaar. Is dat een nieuw spelelement? Een soort Verzwijg-Je-Antwoordje?
Ik ken het alleen zo.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 09:01 schreef Gellius het volgende:
Dat is juist, hoewel het natuurlijk onder de titel À Rebours verscheen.
Grappig...quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:13 schreef Sloggi het volgende:
Een held zoals een held doorgaans wordt beschreven door Lord Byron?
Voor mij ook, maar ik lees zo vaak in literatuurbijlagen over 'een bijna Byroniaanse held', de 'anti-Byroniaanse held', de 'Byroniaanse held' en ga zo maar door dat ik het toch maar eens duidelijk wilde hebben. Nu jullie nogquote:Op dinsdag 31 maart 2009 13:15 schreef Sloggi het volgende:.
Byron is toch al een tijd geleden voor mij.
Adorno, maar de bonuspunten moet ik laten liggen.quote:Op woensdag 1 april 2009 11:29 schreef Gellius het volgende:
Wie was van mening dat het schrijven van poezie na de holocaust van zeer weinig smaak getuigde, en voor de bonuspunten: hoe was zijn exacte formulering?
quote:"Kulturkritik findet sich der letzten Stufe der Dialektik von Kultur und Barbarei gegenüber: nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch, und das frisst auch die Erkenntnis an, die ausspricht, warum es unmöglich ward, heute Gedichte zu schreiben."
"Kulturkritik und Gesellschaft", (1951). In: Adorno: Gesammelte Schriften, Bd. 10.1. Frankfurt/M. 1980. S. 11-30 und in: Prismen. Kulturkritik und Gesellschaft. Berlin-Frankfurt am Main: Suhrkamp 1955, 342 S.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |