Dat klopt, en 'Mijn beknopt evangelie' is niet helemaal de juiste titel, maar ik reken het wel goed. De nederlandse vertaling van de titel is doorgaans 'Mijn kleine evangelie'quote:Op zondag 29 maart 2009 16:13 schreef Iblis het volgende:
Dat was dacht ik een boekje van Leo Tolstoj, maar ik weet de titel niet zeker: 'Mijn beknopt evangelie'?
Ja, ik heb van Ray Monk een biografie van Wittgenstein gelezen (the duty of genius), en daarin wordt het genoemd, maar met de Engelse titel (the gospel in brief), toen heb ik wel even gezocht wat de Nederlandse was, maar ik wist het niet meer precies dus.quote:Op zondag 29 maart 2009 16:35 schreef Dunckie het volgende:
Dat klopt, en 'Mijn beknopt evangelie' is niet helemaal de juiste titel, maar ik reken het wel goed. De nederlandse vertaling van de titel is doorgaans 'Mijn kleine evangelie'
Fantastisch he die biografie? Vooral de stukken over Wittgenstein en Russell zijn fantastisch. Je moet ook eens de biografie over Russell, en zijn autobiografisch werk lezen en dan vooral de stukken over Wittgenstein die Russell in zijn dagelijkse brieven aan zijn minnares schreef . Grappiger dan Fawlty Towers.quote:Op zondag 29 maart 2009 16:59 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ja, ik heb van Ray Monk een biografie van Wittgenstein gelezen (the duty of genius), en daarin wordt het genoemd, maar met de Engelse titel (the gospel in brief), toen heb ik wel even gezocht wat de Nederlandse was, maar ik wist het niet meer precies dus.
Correct!quote:
Over Russell moet ik inderdaad nog lezen, maar die biografie van Wittgenstein was inderdaad heel intrigerend.quote:Op zondag 29 maart 2009 18:57 schreef Dunckie het volgende:
Fantastisch he die biografie? Vooral de stukken over Wittgenstein en Russell zijn fantastisch. Je moet ook eens de biografie over Russell, en zijn autobiografisch werk lezen en dan vooral de stukken over Wittgenstein die Russell in zijn dagelijkse brieven aan zijn minnares schreef . Grappiger dan Fawlty Towers.
Niks merkwaardigs aan. Allegret was niet zo groot, en Ivens heeft fantastische revolutionaire films gemaakt, onder meer over mijnwerkers en over de 'metaalstad' van Stalin. Het was zelfs zo dat Nederlandse ministers (Luns denk ik) weigerden naar zijn films te gaan omdat hij de Indonesische onafhankelijkheid steunde.quote:Op maandag 30 maart 2009 10:39 schreef pyl het volgende:
Het is een merkwaardige redenering, maar wel een met de juiste conclusie.
quote:Op maandag 30 maart 2009 10:27 schreef Dunckie het volgende:
Omdat je de vrouw van Hemingway noemt ga ik voor Joris Ivens, ik weet dat Hemingway daar wel eens iets over heeft geschreven.
Nu ja, in de - uitgebreide - biografie van Ivens, van Hans Schoots, wordt nergens met zoveel woorden gezegd dat Hemingway over Ivens schreef. Behalve dan in een krantenbericht uit 1937. Las je dat? En is Ivens de enige regisseur over wie Hemingway ooit schreef? Ziehier twee merkwaardigheden in je redenering.quote:
Allegret is helemaal niet obscuur hoe kom je daar nu bij.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:31 schreef pyl het volgende:
Een andere merkwaardigheid is overigens je bekendheid met de obscure Franse cineast Yves Allegret, aan wie zelfs de Franse wikipedia slechts een enkel woord besteedt. Signoret was inderdaad ooit, in de oorlog, vijf jaar met hem getrouwd. Toch merkwaardig dat je de naam van deze tweederangs figuur zomaar oplepelt.
Vraag in FTR om 5 Franse filmmakers, Allegret zal er niet bij zitten.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:36 schreef Dunckie het volgende:
Allegret is helemaal niet obscuur hoe kom je daar nu bij.
Dat lijkt me wel ja. Kronenburgpark kent toch ook iedere Nijmegenaar?quote:Op maandag 30 maart 2009 11:36 schreef wyccie het volgende:
Weten alle Nijmegenaren alles over Ivens?
Ik ben maar import.
Kennen is wat anders dan er alles over weten. Heb jij de biografie van Boeijen ook gelezen?quote:Op maandag 30 maart 2009 11:45 schreef Dunckie het volgende:
Dat lijkt me wel ja. Kronenburgpark kent toch ook iedere Nijmegenaar?
Ben zelf ook import.
Oeps, we zijn busted.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:52 schreef DaMart het volgende:
En weet Dunckie ook al wat de volgende vraag wordt?
Ik zeg net al dat Hemingway met Ivens heeft samengewerkt. Als je het niet kunt hebben dat je dat niet wist best.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:51 schreef pyl het volgende:
Het probleem is niet dat Dunckie iets over Ivens weet, het probleem is dat Dunckie weet wat Hemingway over Ivens dacht, terwijl niemand anders dat weet, zelfs de biograaf van Ivens niet.
Volgens mij kan iedereen dat bedenken, wetende dat ze samengewerkt hebben. Je kent de foto's waar ze samen op staan vast wel, die zullen ook wel in die biografie staan.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:51 schreef pyl het volgende:
Het probleem is niet dat Dunckie iets over Ivens weet, het probleem is dat Dunckie weet wat Hemingway over Ivens dacht, terwijl niemand anders dat weet, zelfs de biograaf van Ivens niet.
Flauw dat je het daar op gooit. Ik kon de link Hemmingway - Ivens makkelijk leggen en ging er min of meer vanuit dat hij (schrijver immers) daar wel over geschreven zou hebben. Maar ik snap het al, ik had moeten zeggen 'ik weet dat Hemmingway dat over Ivens dacht'. Jij je zin. Nu zit je me enorm in diskrediet te brengen, jammer.quote:Op maandag 30 maart 2009 12:03 schreef pyl het volgende:
Hmmmmm ... van die samenwerking weet ik juist alles. En het is jammer dat Hemingway daarover nooit schreef, behalve dan in een krantenverslag van 1937. Merkwaardig, kortom, dat je de inhoud van dat bericht kent.
quote:Op maandag 30 maart 2009 12:08 schreef Dunckie het volgende:
Flauw dat je het daar op gooit. Ik kon de link Hemmingway - Ivens makkelijk leggen en ging er min of meer vanuit dat hij (schrijver immers) daar wel over geschreven zou hebben.
quote:Op maandag 30 maart 2009 10:27 schreef Dunckie het volgende:
Omdat je de vrouw van Hemingway noemt ga ik voor Joris Ivens, ik weet dat Hemingway daar wel eens iets over heeft geschreven.
Het is niet mijn bedoeling je in diskrediet te brengen.quote:Op maandag 30 maart 2009 11:34 schreef Dunckie het volgende:
De link van Mary naar Ernest Hemingway ligt nogal voor de hand voor iemand die weet dat Hemingway een van die groten der aarde was die een duidelijke mening over Ivens had.
Jup! Ik zag dat eerste naam nog in de afbeelding stond:quote:
Bah… ik drukte submit en ik zag dat het fout was… en toen snel geëdit, maar niet snel genoeg.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:49 schreef Sloggi het volgende:
Ik heb 'm wel gezien, dus ik pas voor het punt als ik een nieuwe vraag mag stellen.
Ja, die schreef wel meer over Rijssen. Jij bedoelt denk ik 'Het grote gebeuren'. Daar is ook zo'n film van. In Rijssen ligt hij nog wat gevoelig, ik geloof dat pogingen een standbeeld voor hem op te richten telkens stranden.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:56 schreef Bosbeetle het volgende:
belcampo had ik geweten die schreef toch over 'de hel' in rijssen
Newton.quote:Op maandag 30 maart 2009 15:57 schreef Sloggi het volgende:
'I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.'
Naam graag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |