Als deflatie echt treft, treft het vaak relatief lang, zie de periode deflatie in japan / hong kong of in de jaren 30 -33 in amerika waar deflatie zo ong. 10% per jaar bedroeg. Overigens worden de producten hier in Londen en denk zelf ook in engeland alleen maar goedkoper. Overal uitverkoop en sales en in de duurste supermarkt keten verlagen ze de prijzen continu.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 14:35 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Je zei net dat deflatie over de hele linie zeer tijdelijk zal zijn. Ik vroeg me af wat dan "zeer tijdelijk" inhoud.
Er is een tekort aan geld. Eigenlijk zou dit hogere rentes moeten veroorzaken, maar die worden kunstmatig omlaag geduwd. Dit resulteert in deflatie.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 14:33 schreef pberends het volgende:
[..]
Dat inflatie op korte termijn geen probleem is, maar op lange termijn vrijwel zeker.
Deflatie is geen sprake van, behalve in vastgoed en aandelen, ook al zouden officiële cijfers op deflatie wijzen.
Behalve als we straks een nieuwe all-time low gaan opzoeken als het sentiment van de laatste dagen keert..quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:24 schreef LXIV het volgende:
Wat hebben jullie er toch op tegen om aandelen langere tijd op de plank te laten liggen? Kijk nu eens naar meerjaarse koersgrafieken, dan zie je dat je hoe dan ook op historische dieptepunten verkoopt. Die paar procent winst is helemaal niks ten opzichte van de huidige volatiliteit en het langetermijn koersverloop.
[ afbeelding ]
En dan verkoop je op 3,40. Wat een spectakel!
Die cash is nu King om in te kunnen stappen. Wat de koersen op een termijn van een paar maanden doet is gewoon koffiedikkijken. Maar LT gezien zit je echt niet slecht als je nu instapt. We hebben het over historische K/W verhoudingen van 2 of 3. Wat wil je dan nog meer?quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:25 schreef Salt_Seafood het volgende:
[..]
Behalve als we straks een nieuwe all-time low gaan opzoeken als het sentiment van de laatste dagen keert..
Bovendien, 25% rendement binnen 2 weken vind ik wel 'spectaculair' en daarbij: cash is king *now more than ever*
Er is helemaal geen tekort aan geld. De geldcreatie gaat gewoon vrolijk door.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:13 schreef LXIV het volgende:
[..]
Er is een tekort aan geld. Eigenlijk zou dit hogere rentes moeten veroorzaken, maar die worden kunstmatig omlaag geduwd. Dit resulteert in deflatie.
hahahahahahahahhahaaquote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:30 schreef pberends het volgende:
[..]
Er is helemaal geen tekort aan geld. De geldcreatie gaat gewoon vrolijk door.
Er is helemaal geen deflatie. Heb je statistieken die dit bevestigen?
Not badquote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:17 schreef Salt_Seafood het volgende:
En verkocht, nu maar hopen dat ING niet doorschiet omhoog
430 euro netto aan verdiend, niet slecht op een investering in aandelen van 1600
rit gemaakt van 2,65 naar 3,40
Dat gecreerde geld wordt als een spons opgeslurpt door financiele instellingen en komt niet meer terug in het systeem. Als banken deleveragen wordt er geld vernietigd in een tempo waarin de centrale banken het niet aan kunnen voeren.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:30 schreef pberends het volgende:
[..]
Er is helemaal geen tekort aan geld. De geldcreatie gaat gewoon vrolijk door.
Er is helemaal geen deflatie. Heb je statistieken die dit bevestigen?
Klopt, in sommige landen heb je dus al deflatie op dit moment! Overigens gaat het hier in de UK ook erg lekker. Komt nog een keer bij dat er ook veel geld 'verdampt' is. Sorry PBerends maar ik zie niet in waarom je in die zin gelijk zou moeten hebbenquote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat gecreerde geld wordt als een spons opgeslurpt door financiele instellingen en komt niet meer terug in het systeem. Als banken deleveragen wordt er geld vernietigd in een tempo waarin de centrale banken het niet aan kunnen voeren.
Deflatie: aandelen zijn goedkoper geworden, brandstoffen, grondstoffen, onroerend goed, en nu beginnen de lonen ook al te dalen. In Nederland is dat allemaal heel erg beperkt door wettelijke regelgeving, in liberale economieen is dat een ander verhaal.
Dat we altijd op 1/10 blijven zou wel kunnen. Het zou uniek zijn, want zelfs na de ernstigste crisissen herstelde de beurs zich iedere keer weer gigantisch, maar het zou kunnen.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:30 schreef Lemans24 het volgende:
Het kan heel goed dat aandelenkoersen voortaan altijd rond 1/10 van de oorspronkelijke koersen blijven hangen. De nieuwe standaard. Dan heb je weinig aan een 10-jaars grafiekje.
vandaag is trouwens wel één van de rustigste dagen op de beurs sinds tijden. 2,32 punten tussen low en high. De crisis lijkt wel voorbij...
Toch frapant dat je jammer genoeg een paar keer hebt fout gezeten met het inkopen afgelopen periode.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:35 schreef LXIV het volgende:
[..]
Voor de duidelijkheid: eigenlijk kunnen aandelenprijzen mij niet laag genoeg zijn! Als de bedrijven maar winst blijven maken. En ik geloof niet dat vanaf nu bedrijven eeuwig verlies blijven maken. Dat lijkt me onmogelijk.
*schrikt en checkt koers*quote:
Tja, ik kan ook geen koffiedikkijken! Wie weet nu wat de prijzen op een korte termijn gaan doen! Maar zoals al gezegd: mijn gemiddelde aankoopprijs is helemaal niet hoog wanneer je verder dan 6 maanden kijkt, ik hoef niks te verkopen want ik heb het geld niet nodig, dus ik zit mijn tijd wel uit!quote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:38 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Toch frapant dat je jammer genoeg een paar keer hebt fout gezeten met het inkopen afgelopen periode.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |