Wel naar Nederland neem ik aan? dan doe jij ook es wat voor onze economiequote:Op dinsdag 10 maart 2009 11:37 schreef SeLang het volgende:
Zo te zien is het weer tijd om op vakantie te gaan
192,50 kan nog steeds deze weekquote:
quote:Op dinsdag 10 maart 2009 11:40 schreef One_conundrum het volgende:
[..]
Wel naar Nederland neem ik aan? dan doe jij ook es wat voor onze economie
Ik was begin dit jaar nog een middag in NL en toen heb ik 10 zakken drop gekocht bij Appie.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 11:40 schreef One_conundrum het volgende:
[..]
Wel naar Nederland neem ik aan? dan doe jij ook es wat voor onze economie
quote:AMSTERDAM (Dow Jones)--"Het is zaak dat de AEX de trend van dinsdag in de loop van de dag vasthoudt om kans te maken om de 210 punten in het zicht te krijgen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. "Een breuk in de trend zet het zeer prille vertrouwen onder druk. We moeten hopen op koopjesjagers die hun geld zetten op zwaar ondergewaardeerde fondsen op een markt die sterk oversold is", aldus de handelaar. De index zette in de loop van dinsdag een herstel in dat vooral technisch van aard is, gesteund door ING en Aegon, en dat doorzet dankzij het weggepoetste verlies voor het aandeel Shell. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening van Wall Street. De omzetten trekken in de loop van de ochtend aan. De AEX noteert dinsdag rond 11.45 uur 1,8% hoger op 202,90 bij een voorlopig hoogste notering van 203,59 punten. (ANS)
Eens, eens. Maar dat geld is allemaal fantasiegeld dat weggestreept is tegen fantasieprijzen van fantasie-assets. Netto is er niet zo veel vrij gekomen hoor!quote:Op dinsdag 10 maart 2009 11:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik ben ook niet persé tegen wat stimulatie, maar die stimulatie heeft inmiddels al plaats gevonden op een schaal die ongeevenaard is in de geschiedenis van de mensheid, met als gevolg gigantische kosten in de toekomst. Misschien is het onderhand tijd om eerst eens te kijken of die maatregelen uberhaupt effect hebben.
De stieren hopen op een AEX van 210. Het kan verkeren.quote:
Nou nee.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:27 schreef LXIV het volgende:
[..]
Eens, eens. Maar dat geld is allemaal fantasiegeld dat weggestreept is tegen fantasieprijzen van fantasie-assets. Netto is er niet zo veel vrij gekomen hoor!
Het waren vooral babyboomers die dat dachtenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
De stieren hopen op een AEX van 210. Het kan verkeren.
Ik herinner me nog goed dat een AEX van 1000 in 2005 heel aannemelijk werd geacht. Dat was toen de algemene opinie!
http://en.wikipedia.org/wiki/Short_squeezequote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:43 schreef pberends het volgende:
Hoe werkt zo'n shortsqeeuze eigenlijk? Een aandeel gaat eerst iets omhoog en vervolgens kopen alle shorters hun positie terug? Wie bepaald dat ze verplicht moeten terugkopen?
Ah.quote:Short squeeze
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
In finance, a short squeeze is a rapid increase in the price of a stock that occurs when there is a lack of supply and an excess of demand for the stock.
Short squeezes result when short sellers cover their positions on a stock. This can occur if the price has risen to a point where these people simply decide to cut their losses and get out. (This may happen in an automated manner if the short sellers had previously placed stop-loss orders with their brokers to prepare for this eventuality.) Since covering their positions involves buying shares, the short squeeze causes an ever further rise in the stock's price, which in turn may trigger additional covering.
Short squeezes are more likely to occur in stocks with small market capitalization and small floats, although can involve large stocks and billions of dollars, as happened in October 2008 when a short squeeze temporarily drove the shares of Volkswagen on the Xetra dax from 210.85 euros to over 1000 euros in less than two days, briefly making it the most valuable company in the world.[1]
Lol, wiki is wel erg up-to-date met dat stukje over VW... Maar dat was dan ook ernstig leuk om te zienquote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:50 schreef pberends het volgende:
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/Short_squeeze
[..]
Ah.
Dat geld komt toch allemaal van de FED. Met een rente tussen de nul en de 0,5 % . Dat is helemaal geen echt geld waarvoor echt gewerkt is. De geldhoeveelheid is gewoon vergroot. In principe betalen spaarders deze rekening.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:38 schreef SeLang het volgende:
[..]
Nou nee.
Als je 50 miljard leent voor stimuleringsplannen en bailouts dan zul je op een dag 50 miljard plus rente moeten terugbetalen.
Dat was biljant ja, gewoon in één klap het duurste bedrijf ter wereldquote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:52 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Lol, wiki is wel erg up-to-date met dat stukje over VW... Maar dat was dan ook ernstig leuk om te zien
Ik post heel vaak internationaal nieuws, liefst berichten over Mexico of Oost-Europa of noem maar op. Daar zit erg veel slecht nieuws tussen iddquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:04 schreef Zero2Nine het volgende:
wow een negatief economisch bericht op de FP en het was niet van Pberends! (Superworm dit keer)
ik heb wel heb 15 optie contractenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:05 schreef Salt_Seafood het volgende:
Ik sta gewoon 20 cent winst met mijn positie op ING, dat kunnen niet veel mensen zeggen denk!
Nu door stoten naar de 3,80 aub
Ik heb ze gisteren voor 2.35 gekocht, dus sta voor 45 ct winstquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:05 schreef Salt_Seafood het volgende:
Ik sta gewoon 20 cent winst met mijn positie op ING, dat kunnen niet veel mensen zeggen denk!
Nu door stoten naar de 3,80 aub
Nee dat geld komt uit staatsleningen.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 12:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat geld komt toch allemaal van de FED. Met een rente tussen de nul en de 0,5 % . Dat is helemaal geen echt geld waarvoor echt gewerkt is. De geldhoeveelheid is gewoon vergroot. In principe betalen spaarders deze rekening.
Ja vraagje daaroverquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Nee dat geld komt uit staatsleningen.
Ja dan heb je ze wel voor erg weinig opgepikt, ik heb er 30 cent meer voor betaald!quote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:17 schreef UncleSam het volgende:
[..]
Ik heb ze gisteren voor 2.35 gekocht, dus sta voor 45 ct winst
Hoppa en zojuist verkocht op 2.90quote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:35 schreef Salt_Seafood het volgende:
[..]
Ja dan heb je ze wel voor erg weinig opgepikt, ik heb er 30 cent meer voor betaald!
Onder andere financiele instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Zij hebben veilige liquide assets nodig. De laatste tijd zijn er veel onroerend goed, aandelen, bedrijfsleningen en allerlei illiquide assets verkocht. Deze zijn grotendeels geruild voor staatsobligaties. Daarom staan staatsobligaties nu ook op een alltime high en zijn die andere dingen flink in waarde gezakt. Er is dus nog steeds een overweldigende vraag naar die staatsleningen.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:28 schreef Gremen het volgende:
[..]
Ja vraagje daarover
Elk land leent momenteel voor stimulatie en bailouts. Wie neemt die leningen dan af?
Net zoiets als de amerikaanse staatschuld van 13 triljoen. China heeft 500 miljard aan amerikaanse obligatie's, wie heeft die andere 12.500 miljard dan?
Ik blijf lekker zittenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:41 schreef UncleSam het volgende:
[..]
Hoppa en zojuist verkocht op 2.90.
Kuch SBM offshore Kuchquote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:45 schreef Lemans24 het volgende:
Reed Elsevier en Wolters Kluwer staan beide historisch laag. Welke is een betere investering voor de lange termijn, volgens jullie?
Wat een schijtbedrijven zijn dit. Zie je hier echt toekomst in? Waarom denk jij dat uitgeverijen booming gaan worden?quote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:45 schreef Lemans24 het volgende:
Reed Elsevier en Wolters Kluwer staan beide historisch laag. Welke is een betere investering voor de lange termijn, volgens jullie?
Wat is dan eigenlijk het hele probleem. Het geld is alleen van de aandelen markt verplaatst naar obligatie'squote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Onder andere financiele instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Zij hebben veilige liquide assets nodig. De laatste tijd zijn er veel onroerend goed, aandelen, bedrijfsleningen en allerlei illiquide assets verkocht. Deze zijn grotendeels geruild voor staatsobligaties. Daarom staan staatsobligaties nu ook op een alltime high en zijn die andere dingen flink in waarde gezakt. Er is dus nog steeds een overweldigende vraag naar die staatsleningen.
Daarnaast hebben een aantal centrale banken ook al aangekondigd om staatleningen op te gaan kopen om zo de prijs nog verder op te drijven (=lagere yields). Deze zullen dan worden betaald met vers 'geprint' geld.
Het nieuws op google is inderdaad overwegend negatief van toon.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:02 schreef M.Melandri het volgende:
Futs zakken ineens, zeker slecht cijfertje naar buiten gekomen?
opening is hogerquote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:05 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Het nieuws op google is inderdaad overwegend negatief van toon.
Ben benieuwd naar de opening
Die enorme vraag naar staatsleningen is juist een symptoom dat men geen geld meer durft te steken in meer riskante dingen, zoals leningen aan consumenten en bedrijven.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:05 schreef Gremen het volgende:
[..]
Wat is dan eigenlijk het hele probleem. Het geld is alleen van de aandelen markt verplaatst naar obligatie's
Echt van een krediet crisis kan je ook niet spreken. Blijkbaar is er dus nog genoeg geld, er zijn namelijk partijen die geld willen uitlenen (zie die vraag naar staatsleningen)
Dat is hoe ons monetaire systeem werkt. Op zich is er niets fout aan zolang de centrale bank ook maar de omgekeerde actie doet als de inflatie gaat oplopen, namelijk staatobligaties verkopen (=geldhoeveelheid verkleinen, hogere rente). Echter, dat is negatief voor de economische groei, de huizenmarkt en de aandelenmarkt dus dat ligt politiek moeilijk. Mijn vrees is dus ook dat men uiteindelijk de inflatie zal laten oplopen.quote:Geld printen om vervolgens (je eigen?) staatsleningen op te kopen lijkt me wel een rare ontwikkeling
Onderwijs, dat hebben we altijd nodig.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 13:53 schreef pberends het volgende:
[..]
Wat een schijtbedrijven zijn dit. Zie je hier echt toekomst in? Waarom denk jij dat uitgeverijen booming gaan worden?
En ben zeer benieuwdquote:
quote:van 27 januari dit jaar
Door Robin van Daalen
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv heeft over 2008 een 16% lagere nettowinst geboekt. Gezien de huidige economische situatie is het voor de dienstverlener aan de olie-industrie niet mogelijk een winstverwachting uit te spreken voor 2009.
SBM Offshore meldt dinsdag nabeurs dat de nettowinst is gedaald tot $222 miljoen, van $263 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg met 7% tot $3,06 miljard.
SBM offshore gaf eerder dit jaar aan dat het te kampen heeft met kostenoverschrijdingen bij enkele projecten, waardoor de winstgevendheid onder druk kwam te staan.
Vooruitkijkend stelt de dienstverlener op het gebied van drijvende olieplatforms voor opslag en productie dat toekenning van nieuwe opdrachten in 2009 waarschijnlijk wordt uitgesteld als gevolg van de economische situatie, waardoor het voor het concern niet mogelijk is een winstverwachting af te geven.
SBM verwacht dat de vraag naar diensten van het concern op middellange tot lange termijn echter sterk blijft, omdat het zich vooral richt op grote olieconcerns, die waarschijnlijk minder problemen zullen hebben met het verkrijgen van financiering.
Echter, op korte termijn zal het toekennen van nieuwe projecten waarschijnlijk vertraagd worden. Deze worden uitgesteld als gevolg van de economische onrust en de lagere olieprijs, waardoor sommige projecten minder rendabel zijn.
Voor 2009 verwacht SBM dat de winstmarge voor aftrek van rente en belasting (EBIT-marge) voor het Turnkey-segment tussen de 5% en 10% uitkomt. Bij Turnkey richt het concern zich op het kant en klaar opleveren van projecten.
Over 2008 boekte SBM een EBIT van $276 miljoen, waarbij het Turnkey-segment een bijdrage 76% leverde. De bijdrage aan de omzet was eveneens 76%.
Bij het Lease & Operate segment, waarbij SBM de platforms beheert, verwacht het concern een gelijkblijvend aandeel in het totale EBIT-resultaat over 2009, exclusief eenmalige items en de bijdrage van de Thunder Hawk unit.
Het dividend over 2008 blijft op het niveau van 2007 gehandhaafd. Echter, het concern heeft besloten 50% van het dividend in aandelen uit te keren om maximale financiele flexibiliteit te behouden.
De orderportefeuille van het bedrijf steeg naar $9,24 miljard van $7,95 miljard een jaar eerder.
Over 2008 stelt het concern een dividend voor van $0,93, gelijk aan dat over 2007.
Nou in deze donkere tijden regelt deze student lekker 2e hands boekenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:16 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Onderwijs, dat hebben we altijd nodig.
Tis alleen jammer dat de kwaliteit van het onderwijs in NL om te huilen is.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:16 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Onderwijs, dat hebben we altijd nodig.
quote:
Dit had ik ook al gelezen trouwensquote:We are pleased to invite you to the SBM Offshore analysts presentation on 11 March 2009, which will take place from 14.00 – 16.00 Amsterdam time. This presentation will focus on the Full-Year Results 2009 to be released at 17:45 Amsterdam time the previous day (10 March 2009).
Daar valt over te discuseren, maar is niet relevant. Wolters Kluwer en Reed Elsevier opereren internationaal.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:24 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Tis alleen jammer dat de kwaliteit van het onderwijs in NL om te huilen is.
Ik weet niet of het interessante investeringen zijn. Het lijken mij gevaarlijke investeringen, aangezien dode bomen steeds minder gekocht worden. Helemaal in het onderwijs. Tenzij de 2 bedrijven ook nog andere activiteiten hebben, zullen ze in de toekomst veel problemen krijgen.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:33 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Daar valt over te discuseren, maar is niet relevant. Wolters Kluwer en Reed Elsevier opereren internationaal.
Blijkbaar ben ik in de minderheid, als ik dit interessante investeringen vind? Is alleen maar beter, ik hou niet van achter de kudde aanlopen.
WS ff verticaal omhoog in de eerste 5 minutenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 14:32 schreef DJKoster het volgende:
Open: 6,547.01
High: 6,709.61
Low: 6,516.86
*proest*
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |