Silver_Shark | zondag 8 maart 2009 @ 19:33 |
Goed ik doe Koksopleiding en binnen 3maanden doe ik examens maar ik moet een soort etiquette houden, wat de mensen graag in een restaurant eten. Voorgerecht: Hoofdgerecht: Nagerecht: hopelijk helpen jullie me een beetje. | |
cherrycoke | zondag 8 maart 2009 @ 19:34 |
hee dit heb ik ook gedaan ![]() | |
Beelzebub85 | zondag 8 maart 2009 @ 19:35 |
quote:Same here ![]() | |
golfer | zondag 8 maart 2009 @ 19:35 |
Etiquette??? ![]() | |
Psychonikeo | zondag 8 maart 2009 @ 19:36 |
Voorgerecht: carpaccio Hoofdgerecht: Biefstuk Nagerecht: Dame Blanche | |
TNA | zondag 8 maart 2009 @ 19:37 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Silver_Shark | zondag 8 maart 2009 @ 19:37 |
quote:on Topic blijven bitch! ![]() | |
RealBizkit666 | zondag 8 maart 2009 @ 19:38 |
Voorgerecht: Groentesoep Hoofdgerecht: Wienerschnitzel met groente en aardappelkroketjes Nagerecht: Dame Blanche | |
Bob-B | zondag 8 maart 2009 @ 19:38 |
Patat met mayo en een kroket en na een magnum ![]() | |
Pyjama | zondag 8 maart 2009 @ 19:40 |
Escargos met stokbrood Vleesspies met groente en een lekker sausje + patat Vruchtenijs. | |
Kabolter | zondag 8 maart 2009 @ 19:41 |
Stokbrood met kruidenboter Kip, PATAT en appelmoes. Ijs met verrassing | |
Curiosity | zondag 8 maart 2009 @ 19:53 |
quote: ![]() | |
The_Hives | zondag 8 maart 2009 @ 20:10 |
niets favoriet. Hangt van restaurant/bui af ![]() | |
bbfakir | zondag 8 maart 2009 @ 20:13 |
quote:Ik zou niet eten wat TS heeft gemaakt. Als hij de ingrediënten net zo door elkaar haalt als de woorden is het niet te pruimen. | |
keienlegger | zondag 8 maart 2009 @ 20:22 |
favoriet of populair? als je populair bedoelt is het al snel de klassieke zooi waar je je nek over breekt in bistro restaurants: vaak met friet en een kleine pluk salade | |
rene90 | zondag 8 maart 2009 @ 20:25 |
Voorgerecht; nacho's Hoofdgerecht: goed stukje vlees (ossenhaas ofzo) met een saus, groenten en een aardappelgratin Nagerecht: Tiramishu/dame blanche | |
LoudGirl | zondag 8 maart 2009 @ 20:35 |
Voor: stokbrood met kruidenboter Hoofd: gegrilde kip of lam (met genoeg groente!) Toe: crème caramel of chocolademousse of citroentaart | |
El_Chica_Del_Fuego | zondag 8 maart 2009 @ 22:03 |
quote:Ok: Etiquette m.b.t. de 3 gangen: Voorgerecht: met je buitenste bestek Hoofdgerecht: de ober hoort netjes te vragen of je er nog iets te drinken bij wilt Nagerecht: niet zomaar weglopen zonder te betalen ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 8 maart 2009 @ 22:15 |
Etiquette: Voorgerecht: met bestek eten Hoofdgerecht: met bestek eten (behalve als het kipkluifjes zijn) Nagerecht: met bestek eten Niet boeren of smakken en na het eten moet je het servet gebruiken om je mond af te vegen. Niet je mouw. Duidelijk zo? Succes met je examen. ![]() | |
K-mail | zondag 8 maart 2009 @ 23:58 |
voorgerecht: gebonden soep, moet in 1x in je mond, bij niet gebonden is beschaafd slurpen toegestaan ![]() en als het een examen is, en je zit op een koksschool, dan zou je toch wel iets zelf moeten kunnen bedenken? ![]() | |
Fratz | maandag 9 maart 2009 @ 03:54 |
quote:nachos als voorgerecht? wat moet je daar precies mee doen behalve vanuit de zak in een bakje pleuren? | |
Koekz | maandag 9 maart 2009 @ 04:06 |
Voor: Soepie, groente of tomaat, liever tomaat. Hoofd: Biefstukkie met goeie saus, maakt niet uit welke saus, zolang hij maar lekker is. Na: Dame blanche Na: Koffie | |
Twerk | maandag 9 maart 2009 @ 04:07 |
Voorgerecht: Bier Hoofdgerecht:patatje sate+mayo + mexicano Nagerecht: Softijs. | |
Twerk | maandag 9 maart 2009 @ 04:07 |
quote:jaja, men neemt zichzelf graag serieus. | |
Morwen | maandag 9 maart 2009 @ 04:19 |
quote:Pepertjes erover, uitjes, kaas en dan in de oven. Daarna zure room, guacamole en salsa eroverheen ![]() OT: Voorgerecht: Iets lichts zoals een salade, heldere soep. Veel honger neem ik meestal iets van brood met boter of kruidenboter (bij de griek tzaziki of melitzana salade) Hoofdgerecht: Vlees, liefst een biekstuk of een mixed grill met iets van patat/aardappelen en salade of groentes Nagerecht: Koffie, ik ben geen toetjesiemand. In de zomer vind ik vers fruit wel lekker na. | |
Twerk | maandag 9 maart 2009 @ 04:26 |
Wat mij zo stoort aan allerlei restaurants is het gebrek aan degelijke frituur. Als je goed zoekt kun je wel een kindermenu vinden met wat frikandelletjes en misschien een hamburger, maar ik mis dan toch wel zaken als een mexicano, kroketten, bamischijven of shaslicks etc. Een ander probleem zijn de karige bakjes mayo. Met veel geluk kunnen ze nog een verdwaalde fles ketchup uit een stoffig kastje inn de keuken toveren, maar degelijke hoeveelheden sate saus, joppiesaus of cocktailsaus etc. lijken niet tot de mogelijkheden te behoren. | |
Morwen | maandag 9 maart 2009 @ 04:38 |
quote: ![]() ![]() Maar de mayo is idd wel vaak van een dusdanig lage hoeveelheid dat men er direct een extra portie van bij kan bestellen. En dan maar hopen dat het de eigengemaakte variant is en niet een willekeurige pot uit de koeling. | |
Twerk | maandag 9 maart 2009 @ 04:54 |
quote:Wat is de hele gedachtengang nou achter deze waanzin? Serieus zijn ze in staat om 1 bakje mayo neer te zetten voor 4 personen. Een schrijnende hoeveelheid waar ik op zaterdag nog niet eens genoeg aan zou hebben om 1 frikandel mee van saus te voorzien. Ook de patat is natuurlijk veel te weinig. Ook hiervoor geldt dat het eigenlijk een hoeveelheid is voor bijv. 4 man waar ik op zaterdagavond nog niet voor de helft genoeg aan zou hebben. Ok, nu kun je zeggen dat je ook al een voorgerecht kunt eten en dat het voornamelijk om het hoofdgerecht draait, maar de manier waarom de meeste restaurants hierin doorslaan is betreurenswaardig te noemen. | |
Morwen | maandag 9 maart 2009 @ 05:05 |
quote:Kom niet aan de creaties van de chef!!!! Foei, mayo eroverheen gooien, dat kan natuurlijk niet ![]() ![]() Misschien een idee voor TS: Geef voldoende saus náást de gerechten. We zijn echt competent genoeg om in te schatten of we dat lichamelijk dan wel/of niet geestelijk aankunnen. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Morwen op 09-03-2009 05:12:38 ] | |
Kali-Mist1 | maandag 9 maart 2009 @ 05:07 |
V: Kalfsmuis H: Pasta met verse spinazie en zalm N: Gefrituurd ijs | |
Beach | maandag 9 maart 2009 @ 05:08 |
ja echt lekker Kali | |
Kali-Mist1 | maandag 9 maart 2009 @ 05:09 |
quote:Het sarcasme druipt ervan af.... Je kent het wel of???? | |
Beach | maandag 9 maart 2009 @ 05:15 |
quote:ja maatje ![]() | |
Kali-Mist1 | maandag 9 maart 2009 @ 05:17 |
quote:Gefrituurd ijs! | |
Twerk | maandag 9 maart 2009 @ 05:24 |
quote:Idd. Het ego van de chef lijkt een bepalende factor te zijn in het saus-beleid wat een bepaald restaurant hanteert. Dat is natuurlijk de wereld op z;n kop. Dat hij zijn gerechten er niet mee overgiet vinden we allemaal volkomen logisch, maar biedt ons op z'n minst naast al die gerechten een respectabele hoeveelheid EN diversiteit aan sausjes. Geef ons gerust die verantwoordelijkheid en idd we weten zelf wel wat wenselijk is en welke combi en welke hoeveelheid etc. | |
rene90 | maandag 9 maart 2009 @ 07:47 |
quote:Wat Morwen noemt, tevens heb je nog meerdere variaties, met kip en weet ik het allemaal ![]() | |
Hoi_Piepeloi | maandag 9 maart 2009 @ 10:53 |
Voorgerecht: quesadilla's met pittige kip/ carpaccio van ossenhaas of tonijn/gepaneerde tongrolletjes Hoofdgerecht: stuk dikke lende/ossenhaas/rosbief met roquefortsausje/pepersaus/portsaus/etc. Of hert, zwijn, struisvogel, kangaroe, gewoon een lekker stuk vlees ![]() ![]() ![]() Nagerecht: gewoon koffie met een stukje monchoutaart/appelkruimel ofzo ![]() | |
Hoi_Piepeloi | maandag 9 maart 2009 @ 10:55 |
Geen amuse trouwens? Vind ik altijd wel een pluspuntje ![]() | |
Isabeau | maandag 9 maart 2009 @ 10:55 |
Hè jongens, niet zo vervelend doen. Hij probeert in ieder geval zijn huiswerk te maken en dat is al meer dan je van mij kon zeggen op de middelbare school ![]() En zoals je wel door had: het is niet etiquette, maar enquête. Mijn favorieten: voorgerecht Iets met vis of kleine hapjes hoofdgerecht gerecht dat ik niet ken is altijd favoriet nagerecht chocoladetaart | |
motorbloempje | maandag 9 maart 2009 @ 11:06 |
quote: ![]() ![]() ![]() maar verder: wat Isa zegt ![]() | |
_Hestia_ | maandag 9 maart 2009 @ 12:22 |
Voorgerecht: groentensoep of (parma)ham met meloen Hoofdgerecht: biefstuk, tournedos of varkenshaas ( eventueel laatste in spek omwikkelt) Nagerecht: dame blanche of Voorgerecht: Nacho's Hoofdgerecht: Fajitas met vlees ( kip/varkensvlees/stoofvlees) en groenten Nagerecht: Dame Blanche | |
vaagsel | maandag 9 maart 2009 @ 12:30 |
quote:Weet je zeker dat het niet de bedoeling is dat je onderzoek doet naar het soort gerecht dat mensen graag eten? Dus voorgerecht: Warm, koud of soep Hoofdgerecht: Vlees, vis of vega Nagerecht: IJs, taart/cake of iets anders De voorkeuren van mensen zijn te divers om op de manier waarop je het nu doet een onderzoekje te houden. Maak dan iig een enquete aan ergens op internet met een aantal gerechten waar men uit kan kiezen. | |
Kabolter | maandag 9 maart 2009 @ 12:44 |
quote:Idd.. Of probeer een nieuwe doelgroep aan te boren. | |
MinderMutsig | maandag 9 maart 2009 @ 12:55 |
quote:Als ze patat serveren moeten ze daar gewoon mayo bij geven. Elitaire nonsens. ![]() Creaties van de chef. ![]() OT: Daar kan ik echt onmogelijk antwoord op geven. Dat is helemaal afhankelijk van wat voor restaurant en welke keuken en ook bij huis-tuin-en-keukenrestaurants heb ik geen vaste voorkeur. | |
wyccie | maandag 16 maart 2009 @ 19:22 |
Voor: mosselen uit de oven (maar dit is niet het goede seizoen, hè? ![]() Hoofd: eend Na: chocoladetaart ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 16 maart 2009 @ 20:15 |
Het getuigt ook van etiquette (of was het nou enquete? ![]() | |
Silver_Shark | maandag 16 maart 2009 @ 20:43 |
quote:Sorry hoor maar ben druk enz met werk en school dus ik kijk af en toe ![]() | |
Gaoxing | woensdag 25 maart 2009 @ 07:44 |
quote:Als je tijd had om dat te typen, had je vast ook nog wel tijd om iedereen even te bedanken voor de antwoorden? ![]() OT: voor: een aantal kleine hapjes, graag wat vis hoofd: opnieuw graag vis: goed gebakken zalm of verse (!!!) tonijn met groenten na: een kaasplateautje en daarna een licht toetje, sorbet bijvoorbeeld [ Bericht 0% gewijzigd door Gaoxing op 26-03-2009 01:35:32 ] | |
dino_001 | woensdag 25 maart 2009 @ 08:26 |
Wat ik belangrijk vind in het betere restaurant: Mooi interieur (kan zowel klassiek als strak modern zijn) Rust (als ik op restaurant ga wil ik genieten en dat het rustig is, niet teveel lawaai of haastige mensen-personeel) Goed onthaal (aanspreekpunt, jassen aannemen...) Dat ze een menu kunnen voorstellen met aangepaste wijnen Bij een verrassingsmenu de vraag gesteld wordt wat men absoluut niet lust Dat je de pure smaken van ingrediënten kunt waarnemen en warderen Dat er aandacht aan klant wordt besteed (brood bijvullen, glazen bijvullen, water aangeboden wordt(!),..) Mooie presentatie/creatie op bord en dat het er niet uitziet alsof het erop gesmeten is of uit een bakje komt... Inhoud menu Aaangepast aan seizoenen (fris in zomer, iets zwaarder in winter (of wildseizoen...) Amuse: niet te veel gefrituurde dingen want dat vult hard en dat geeft gevoel van weinig creativiteit Voorgerecht-hoogdgerecht-tussengerecht: Maakt niet uit of het een stukje vlees of vis is, als het maar vers is en puur van smaak, genoeg groentjes op bord Tussendoor een sorbetje mag Nagerecht: In zomer liefst iets met vers fruit, winter mag ietsje zwaarder zijn (tiramisu(vers)-chocoladetaartje...) Koffie met toebehoren (cakeje, praline....-geen speculoosje of dergelijks met een papiertje ofzo errond uit de groothandel) Dat je daarna een voldaan gevoel hebt maar ook niet dat je buik op springen staat. Bij dit alles is er een grote kans dat ik tevreden naar buiten stap | |
dino_001 | woensdag 25 maart 2009 @ 08:44 |
Wat ik belangrijk vind in een brasserie-eethuisje: Vriendelijkheid personeel Kindvriendelijk (kinderstoeltje-kleurpotloodjes(nemen we zelf meestal mee), eventueel speeltuintje) Vrij snel geholpen en geserveerd worden (lang wachten met kindjes is niet leuk) Kaart met keuze uit salades,vlees, vis, pasta's en kleine keuken, kindergerechtjes Lekker eten voor een eerlijke prijs Dat een lasagne uit een bakje komt, een soep/sausje niet volledig vers is maar gedeeltelijk of helemaal uit een potje komt is niet zo erg, verwacht ik hier ook niet. Dat je naar buiten gaat en het plezant vond met de kinderen, dat je lekker en genoeg gegeten hebt en dat voor een aanvaardbare prijs... |