quote:Op maandag 9 maart 2009 04:26 schreef Twerk het volgende:
Wat mij zo stoort aan allerlei restaurants is het gebrek aan degelijke frituur. Als je goed zoekt kun je wel een kindermenu vinden met wat frikandelletjes en misschien een hamburger, maar ik mis dan toch wel zaken als een mexicano, kroketten, bamischijven of shaslicks etc.
Een ander probleem zijn de karige bakjes mayo. Met veel geluk kunnen ze nog een verdwaalde fles ketchup uit een stoffig kastje inn de keuken toveren, maar degelijke hoeveelheden sate saus, joppiesaus of cocktailsaus etc. lijken niet tot de mogelijkheden te behoren.
Wat is de hele gedachtengang nou achter deze waanzin? Serieus zijn ze in staat om 1 bakje mayo neer te zetten voor 4 personen. Een schrijnende hoeveelheid waar ik op zaterdag nog niet eens genoeg aan zou hebben om 1 frikandel mee van saus te voorzien.quote:Op maandag 9 maart 2009 04:38 schreef Morwen het volgende:
[..]
![]()
![]()
Maar de mayo is idd wel vaak van een dusdanig lage hoeveelheid dat men er direct een extra portie van bij kan bestellen. En dan maar hopen dat het de eigengemaakte variant is en niet een willekeurige pot uit de koeling.
Kom niet aan de creaties van de chef!!!!quote:Op maandag 9 maart 2009 04:54 schreef Twerk het volgende:
[..]
Wat is de hele gedachtengang nou achter deze waanzin? Serieus zijn ze in staat om 1 bakje mayo neer te zetten voor 4 personen. Een schrijnende hoeveelheid waar ik op zaterdag nog niet eens genoeg aan zou hebben om 1 frikandel mee van saus te voorzien.
Ook de patat is natuurlijk veel te weinig. Ook hiervoor geldt dat het eigenlijk een hoeveelheid is voor bijv. 4 man waar ik op zaterdagavond nog niet voor de helft genoeg aan zou hebben.
Ok, nu kun je zeggen dat je ook al een voorgerecht kunt eten en dat het voornamelijk om het hoofdgerecht draait, maar de manier waarom de meeste restaurants hierin doorslaan is betreurenswaardig te noemen.
Het sarcasme druipt ervan af....quote:
ja maatjequote:Op maandag 9 maart 2009 05:09 schreef Kali-Mist1 het volgende:
[..]
Het sarcasme druipt ervan af....
Je kent het wel of????
Idd. Het ego van de chef lijkt een bepalende factor te zijn in het saus-beleid wat een bepaald restaurant hanteert. Dat is natuurlijk de wereld op z;n kop. Dat hij zijn gerechten er niet mee overgiet vinden we allemaal volkomen logisch, maar biedt ons op z'n minst naast al die gerechten een respectabele hoeveelheid EN diversiteit aan sausjes.quote:Op maandag 9 maart 2009 05:05 schreef Morwen het volgende:
[..]
Kom niet aan de creaties van de chef!!!!
Foei, mayo eroverheen gooien, dat kan natuurlijk nietEn dan ook nog extra bestellen
![]()
Misschien een idee voor TS: Geef voldoende saus náást de gerechten. We zijn echt competent genoeg om in te schatten of we dat lichamelijk dan wel/of niet geestelijk aankunnen.
Wat Morwen noemt, tevens heb je nog meerdere variaties, met kip en weet ik het allemaalquote:Op maandag 9 maart 2009 03:54 schreef Fratz het volgende:
[..]
nachos als voorgerecht?
wat moet je daar precies mee doen behalve vanuit de zak in een bakje pleuren?
quote:Op zondag 8 maart 2009 22:03 schreef El_Chica_Del_Fuego het volgende:
[..]
Ok:
Etiquette m.b.t. de 3 gangen:
Voorgerecht: met je buitenste bestek
Hoofdgerecht: de ober hoort netjes te vragen of je er nog iets te drinken bij wilt
Nagerecht: niet zomaar weglopen zonder te betalen
![]()
Weet je zeker dat het niet de bedoeling is dat je onderzoek doet naar het soort gerecht dat mensen graag eten?quote:Op zondag 8 maart 2009 19:33 schreef Silver_Shark het volgende:
Goed ik doe Koksopleiding en binnen 3maanden doe ik examens maar ik moet een soort etiquette houden, wat de mensen graag in een restaurant eten.
Voorgerecht:
Hoofdgerecht:
Nagerecht:
hopelijk helpen jullie me een beetje.
Idd.. Of probeer een nieuwe doelgroep aan te boren.quote:Op maandag 9 maart 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Weet je zeker dat het niet de bedoeling is dat je onderzoek doet naar het soort gerecht dat mensen graag eten?
Dus voorgerecht: Warm, koud of soep
Hoofdgerecht: Vlees, vis of vega
Nagerecht: IJs, taart/cake of iets anders
De voorkeuren van mensen zijn te divers om op de manier waarop je het nu doet een onderzoekje te houden. Maak dan iig een enquete aan ergens op internet met een aantal gerechten waar men uit kan kiezen.
Als ze patat serveren moeten ze daar gewoon mayo bij geven. Elitaire nonsens.quote:Op maandag 9 maart 2009 05:05 schreef Morwen het volgende:
[..]
Kom niet aan de creaties van de chef!!!!
Foei, mayo eroverheen gooien, dat kan natuurlijk nietEn dan ook nog extra bestellen
![]()
Misschien een idee voor TS: Geef voldoende saus náást de gerechten. We zijn echt competent genoeg om in te schatten of we dat lichamelijk dan wel/of niet geestelijk aankunnen.
Sorry hoor maar ben druk enz met werk en school dus ik kijk af en toequote:Op maandag 16 maart 2009 20:15 schreef Cat22 het volgende:
Het getuigt ook van etiquette (of was het nou enquete?) om je topic in de gaten te houden en af en toe te reageren op de reacties die gegeven worden. Er zijn een aantal mensen die er tijd en moeite in hebben gestoken. Ik niet en ik krijg het gevoel dat ik daar goed aan heb gedaan.
Als je tijd had om dat te typen, had je vast ook nog wel tijd om iedereen even te bedanken voor de antwoorden?quote:Op maandag 16 maart 2009 20:43 schreef Silver_Shark het volgende:
Sorry hoor maar ben druk enz met werk en school dus ik kijk af en toe
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |