Ik dacht altijd dat je hem erboven op een rooster moest zetten? Dus onder een grote schaal met water die gaat stomen en daarboven op het rooster je cheesecake. Zodat je cheesecake deels 'gaar stoomt' en niet enkel bakt. Niet dat je hem ook echt in de schaal moest leggen, maar misschien heb je wel gelijk.quote:Op zondag 25 oktober 2009 22:49 schreef Bortecinem het volgende:
Nu heb ik gelezen over het bakken van cheesecake in een warm waterbad, hij zou er beter/lekkerder door worden?
Zo maak je een Japanse Cheese Cake!quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:00 schreef kahlie het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat je hem erboven op een rooster moest zetten? Dus onder een grote schaal met water die gaat stomen en daarboven op het rooster je cheesecake. Zodat je cheesecake deels 'gaar stoomt' en niet enkel bakt. Niet dat je hem ook echt in de schaal moest leggen, maar misschien heb je wel gelijk.
Zelf nog nooit gedaan want mijn cheesecake wordt in mijn gasoven perfect egaal en is ook nog nooit verbrand/te donker geworden. Smaakverschil zal er ongetwijfeld zijn, ik denk dat hij smeuiger blijft, maar nog machtiger is niet de bedoeling, aangezien ik glutenvrij/tarwevrij bak. Dan zou het helemaal een bom in je maag blijven, want koekjesdeeg van glutenvrije/tarwevrije koekjes is 0,0 luchtig en erg machtig.
Ik heb dit ook een keer gehad. Sindsdien gebruik ik een siliconen bakvorm hiervoor, daar kan eenvoudigweg niets doorheen lekken! Ik weet alleen niet of een zachte cheesecake daarvoor geschikt is, want je moet de cake een keer uit de vorm storten.quote:Op zondag 25 oktober 2009 22:49 schreef Bortecinem het volgende:
Gisteren cheesecake gebakken op de reguliere manier (zonder warm waterbad), en hij was perfect! Wel een beetje bobbelig aan de bovenkant, maar voor de rest was 'ie super. Hij was ook binnen no time op door de familie. Nu heb ik gelezen over het bakken van cheesecake in een warm waterbad, hij zou er beter/lekkerder door worden? Ik had nog mon chou over van gisteren en wou het toch eens proberen. Enfin, na het bakblik goed te hebben omwikkeld met aluminium folie, de cheesecake te hebben afgebakken en afgekoeld, opende ik de bakblik.. en ja, je raad het al. De cake was aan de onderkant helemaal doorweekt! Blijkbaar is er door de 3 lagen aluminium folie die ik heb gebruikt toch water in de bakblik gelekt. Ik baalde zo ergHoe doen jullie dat eigenlijk? Is het het waard om het nog een keer te proberen met de kans dat mijn cheesecake weer mislukt? Wordt de cake er echt beter door? Ik merkte wel dat de cake veel egaler was aan de bovenkant, maar proef je ook verschil?
quote:
'Mijn NYC-cheesecake'
Voor 10-14 personen
350 g digestive biscuitjes
120 g ongezouten boter + beetje extra om het bakblik in te vetten
900 g magere kwark, zacht gemaakt
150 gr kristalsuiker
5 grote eieren (liefst biologisch)
sap van 6 limoenen (1 1/4 dl)
geraspte schil van 1 limoen
Voor de merengue
3 grote eiwitten
110 g kristalsuiker
40 g gedroogde kokos
Verhit de oven tot 160 graden/gasovenstand 2 1/2 env et een ronde springvorm van 24 centimeter in. Doe de biscuitjes in de keukenmachine en hak ze tot heel fijne kruimels en meng er dan de gesmolten boter door. Spreid het koekkruimelmengelsel in een gelijkmatige laag uit op de bodem van de ingevette springvorm en druk het overal stevig aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Mix de kwark glad in een ekuenmachine en doe er geleidelijk de suiker bij. Voeg de eieren een voor een toe en wacht steeds tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende erbij doet. Giet er het limoensap bij en laat de machien ngo even draaien tot alles goed gemend is. Maak je geen zorgen als het mengsel er een beetje dun uitziet - dat is de bedoeling. Giet het mengsel op de gekoelde kruimelbodem, spreid het gelijkmatig uit en zet de taart 45 tot 55 minuten in de oven - je wilt dat je cheesecake nog een tikje lobbig is in het midden. Haal de taart uit de oven en laat hem 15 minuten staan om af te koelen. Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden of gasovenstand 7.
Klop de eiwitten voor de merengue in een schone kom tot het schuim in zachte pieken blijft staan. Voeg geluidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot je een glanzend dik mengsel hebt. Spatel er tenslotte het kokos door. Schep dit mengsel op de afgekoelke kwarktaart en spreid het met de achterkant van een lepel tot aan de rand uit zodat het de kwark volledig afdekt. De laag moet ongeveer 2 centimeter dik zijn. Ik maak er altijd een paar kuiltjes en puntjes om het er extra indrukwekkend uit te laten zien. Zet de taart nog 5 minuten in de oven tot de merengue goudbruin wordt en krokant aanvoelt.
Laat de taart afkoelen en zet hem voor het serveren een paar uur in de koelkast (dit is heel belangrijk). Haal uit voorzichtig uit de vorm, leg hem op een mooie schaal en strooi er de geraspte limoenschil over.
Het zou denk ik wel kunnen, als het maar een bodem heeft. Maar als het een taart is die je daarna nog gaat bakken in de oven dan denk ik dat de karamel wel gaat verbranden. En das nie lekker.quote:Op zondag 8 november 2009 22:58 schreef _evenstar_ het volgende:
Vraagje, weet iemand van jullie hier een oplossing voor kwarktaart bodem.
De bodem mag nl. geen gluten, soja(lecithine uit bakboters) bevatten
Zou bijv rijstewafels fijn maken, en een karamel laagje mengen als bodem een beetje werken?
Tussen mijn kwark en cheesecake is het verschil dat kwarktaart kant en klaar uit een pakje komt en cheesecake zelf bereid wordtquote:Op zondag 8 november 2009 23:44 schreef Steve-O het volgende:
Wat is nu het verschil tussen een kwark en een cheescake taart ?
Lijkt me wel, blijft misschien wat los omdat het natuurlijk niet stolt zoals boter of kokos maar het lijkt wel het meest op het origineel. Ik zou het gewoon proberen als ik jou wasquote:Op zondag 8 november 2009 23:34 schreef _evenstar_ het volgende:
Maar zou dan eventueel zonnebloem olie ook kunnen?
Dat ziet er echt lekker uit! Ik vind citroen in gebakken cheesecake niet lekker maar in yoghurt en kwarktaart/ongebakken cheesecake vind ik het juist zalig. Jammer dat ze die pakjes hier niet verkopen.quote:Op maandag 9 november 2009 17:22 schreef Anne het volgende:
Hoe kan ik dit topic nou over het hoofd zien.
* Anne eet minstens ieder weekend een stukje cheesecake
Komt met name doordat mijn (schoon)ouders + vriend weten dat ik dit ontzettend lekker vind.
Dus er is altijd wel iemand die aan me denkt, whehe.
Laatst nog een 'review' gemaakt van deze; [Voedsel] Frischkäse Torte!
Rijstewafels werkt niet. Dat is gepofte rijst en dat wordt zacht.quote:Op zondag 8 november 2009 22:58 schreef _evenstar_ het volgende:
Vraagje, weet iemand van jullie hier een oplossing voor kwarktaart bodem.
De bodem mag nl. geen gluten, soja(lecithine uit bakboters) bevatten
Zou bijv rijstewafels fijn maken, en een karamel laagje mengen als bodem een beetje werken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |