abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 1 maart 2009 @ 02:07:39 #1
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66572056
Zelf ben ik enorm dol op de wok restaurants hier in nederland. en bijna overal ben ik dan ook direct gek op de knoflook saus die ze daar aanbieden,.

echter kan ik nergens recepten vinden voor dit soort sausjes. het is niet alleen knoflook geperst met olie ofzo. er zit echt meer doorheen. iemand ideeen?
  zondag 1 maart 2009 @ 02:13:47 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66572107
Ik ben nog nooit in een wokrestaurant geweest, dus kan je eigenlijk niet helpen.
Maar is het niet gewoon kippenbouillon, knoflook, gember en maizena?
pi_66573293
Zelf heb ik deze: http://www.smulweb.nl/110(...)-roerbaksaus-woksaus
laatst gemaakt. Erg lekker maar wel veel werk. Ook erg pittig maar maar dat maakt het alleen maar lekkerder.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 11:24:55 #4
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66575299
oehh.. dat ziet er echt toppie uit :-)
die ga ik proberen. maar waar haal ik in godsnaa hoisin saus en steranijs vandaan :-)
AH XL ?? of toch echt een toko
  zondag 1 maart 2009 @ 13:10:44 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66578060
Ja, ik denk dat hoisin en steranijs tegenwoordig ook gewoon bij de betere gesorteerde supermarkt te koop is. Maar ik zou er evengoed liever voor naar een toko gaan.
pi_66578091
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik denk dat hoisin en steranijs tegenwoordig ook gewoon bij de betere gesorteerde supermarkt te koop is. Maar ik zou er evengoed liever voor naar een toko gaan.
Toko of markt idd Heel misschien bij de AH XL maar ik zou er niet op inzetten
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 19:41:49 #7
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66591789
quote:
Op zondag 1 maart 2009 07:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Zelf heb ik deze: http://www.smulweb.nl/110(...)-roerbaksaus-woksaus
laatst gemaakt. Erg lekker maar wel veel werk. Ook erg pittig maar maar dat maakt het alleen maar lekkerder.
Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
  zondag 1 maart 2009 @ 19:46:43 #8
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66591957
Chinese knoflooksaus


2 el pinda/arachide olie
2 el uitgeperste knoflook
3 el oestersaus
wat geraspte gember
1 dl kippebouillon


Bereiding
Verhit de wok tot goed heet. Voeg de olie toe en wacht tot die begint te roken, voeg de gember en knoflook toe. Maar heel eventjes bakken want het mag niet verbranden, voeg de oestersaus en bouillon toe en laten sudderen voor een paar minuutjes. Lekker om als laatste aan kipfilet met groenten ofzo toe te voegen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66592425
quote:
Op zondag 1 maart 2009 19:41 schreef kayintveen het volgende:

[..]

Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
Dan heb je vast iets niet goed gedaan. Er moet niet eens roomboter door idioot
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66592817
Er zijn wokrestaurant (ik ben geen fan) die bij teppan (room)boter met knoflook gebruiken en dan wat sojasaus bij doen voor de smaak.
Life is short, eat dessert first.
pi_66592877
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:11 schreef missy_c het volgende:
Er zijn wokrestaurant (ik ben geen fan) die bij teppan (room)boter met knoflook gebruiken en dan wat sojasaus bij doen voor de smaak.
Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 21:38:56 #12
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66596360
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
pi_66596474
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:38 schreef kayintveen het volgende:

[..]

volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
Dat haalde ik niet uit je eerdere post. Maar de saus die ik je gaf is basis en wordt gebruikt op (o.a.) de grote Chinese boot in Rotterdam en ook in Utrecht bij Wok 2 Be serveren ze hem.
Dat jij hem niet kon klaarmaken is jouw jammer. Misschien iets eenvoudigers proberen dan
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66596792
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
Huh.. roomboter in je wok? Waar heb je het over..
Teppan(Tipan) is geen wok..

Je kan wel kotsen wat je wilt, ik zeg alleen wat de Chinezen gebruiken..
Life is short, eat dessert first.
pi_66598665
quote:
Op zondag 1 maart 2009 19:41 schreef kayintveen het volgende:

[..]

Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
Dat dus. Snap geen reet van die onderste zin . Is volgens mij ook niet bepaald correct Nederlands
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 23:04:23 #16
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_66600161
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
Niets mis mee, mits een goede combinatie van plantaardige olie en boter, kan het veel lekkerder smaken dan met alleen olie. Alleen de wok niet te heet verhitten, boter brandt veel sneller aan.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_66600309
quote:
Op zondag 1 maart 2009 23:04 schreef Ashram het volgende:

[..]

Niets mis mee, mits een goede combinatie van plantaardige olie en boter, kan het veel lekkerder smaken dan met alleen olie. Alleen de wok niet te heet verhitten, boter brandt veel sneller aan.
Het hele principe van wokken is toch juist de pan een zo'n hoog mogelijke temperatuur laten krijgen?
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 2 maart 2009 @ 00:01:05 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_66602548
quote:
Op zondag 1 maart 2009 23:07 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Het hele principe van wokken is toch juist de pan een zo'n hoog mogelijke temperatuur laten krijgen?
Je kan de wok goed verhitten, maar het hoeft niet gelijk zo heet dat alles verbrand na aanraking met de wok.

Met boter valt erg goed te werken in de wok. Begin met een lagere temperatuur om te beginnen met de boter. Naarmate het koken vordert, de temperatuur opdrijven indien nodig.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  maandag 2 maart 2009 @ 00:38:32 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603561
Je kunt dingen heel goed wokken op heel hoge temperaturen en dan op het laatst een sausje toevoegen dat nog even meesuddert. Dus ook een sausje op basis van boter. Kan maar zo. Doet niks af aan het wokken.
pi_66603731
Van Go Tan heb je ook kant en klare woksauzen. Wel uit een potje maar misschien toch wel lekker om een keer te proberen?
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 2 maart 2009 @ 10:47:12 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66609291
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:38 schreef kayintveen het volgende:

[..]

volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
Maar is mijn eerder geposte recept niets?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 2 maart 2009 @ 10:48:41 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66609338
Ook erg leuk om te zien dat ze in een wokrestaurant eerst het eten even in heet water dompelen voor een aantal sec/min.
Gaat ook veel sneller op die manier.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 2 maart 2009 @ 12:08:47 #23
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66612053
quote:
Op maandag 2 maart 2009 10:48 schreef Curiosity het volgende:
Ook erg leuk om te zien dat ze in een wokrestaurant eerst het eten even in heet water dompelen voor een aantal sec/min.
Gaat ook veel sneller op die manier.
die ga ik zeker vd week even proberen!
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:45 schreef Pacmaniac het volgende:
Van Go Tan heb je ook kant en klare woksauzen. Wel uit een potje maar misschien toch wel lekker om een keer te proberen?
wat ben jij voor een mafketel joh.. je zit op iedereen een beetje gaar te reageren. kom is met een goed idee of hou je mond!
pi_66613242
quote:
Op maandag 2 maart 2009 12:08 schreef kayintveen het volgende:

[..]

die ga ik zeker vd week even proberen!
[..]

wat ben jij voor een mafketel joh.. je zit op iedereen een beetje gaar te reageren. kom is met een goed idee of hou je mond!
Stik jij lekker in je woksaus. trut
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66613373
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:11 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Toko of markt idd Heel misschien bij de AH XL maar ik zou er niet op inzetten
Ik durf die weddenschap wel aan.
Life is too short not to have fun
  maandag 2 maart 2009 @ 12:51:42 #26
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_66613431
knoflook met zwarte bonensaus
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_66613630
quote:
Op maandag 2 maart 2009 12:49 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Ik durf die weddenschap wel aan.
Hier hebben ze het bij de XL iig niet. Maar misschien ligt het aan de locatie.Ze hebben hier een shitload aan Faja Lobi artikelen . Wonen veel surinaamse mensen.

OT een recept voor teriyaki saus

Ingredienten
1 el japanse sojasaus
2 el rijstwijn of sherry
2 el suiker
2 el olie
4 tl gemberpoeder
1/2 kopje kippe/runderbouillon
1 teentje knoflook, geperst

Bereiding
Combineer alle ingredienten en gebruiken als marinade, na het marineren de rest gebruiken om het vlees onder het grillen te bestrijken aan het einde van de grill tijd zodat een stroperige saus ontstaat.

Voor ongeveer 1 kopje.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 2 maart 2009 @ 18:05:53 #28
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66624727
teriyakki is volgens mij geen knoflook saus
pi_66640751
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:05 schreef kayintveen het volgende:
teriyakki is volgens mij geen knoflook saus
Er zit knoflook door dus mooi wel
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640878
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 03:22 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Er zit knoflook door dus mooi wel
Sorry hoor, maar in de Japanse teriyaki saus zit dus echt geen knoflook, misschien wel de "conimex/go tan restaurants: ( ) maar de echte Japanese keuken vind je uberhaupt weinig knoflook.
pi_66640896
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:11 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar in de Japanse teriyaki saus zit dus echt geen knoflook, misschien wel de "conimex/go tan restaurants: ( ) maar de echte Japanese keuken vind je uberhaupt weinig knoflook.
Hmmm


Dat recept komt toch echt af van een echte Jap hoor
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  dinsdag 3 maart 2009 @ 04:23:09 #32
84524 Morwen
I got life
pi_66640898
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 03:22 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Er zit knoflook door dus mooi wel
Dus als er een beetje knoflook doorheen zit is het knoflooksaus, wat een grappige manier van denken
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_66640900
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:22 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Hmmm


Dat recept komt toch echt af van een echte Jap hoor
Heel toevallig niet gegoogled,
eerste hit op google is met toevallig al je ingredienten is http://www.smulweb.nl/997629/koken/recept/Japanse-Gehaktballetjes

"Echte Jap", google jap zul je bedoelen



Trouwens sherry in de Japanse keuken, het moet niet gekker worden.
pi_66640902
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:23 schreef Morwen het volgende:

[..]

Dus als er een beetje knoflook doorheen zit is het knoflooksaus, wat een grappige manier van denken
Nee joh. Maar dat gezeik van die kut TS. Probeer je te helpen krijg je van die grafreacties. Ze zoekt het maar uit verder I'm out of here
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640903
Het lijkt mij dat knoflook een hoofdingrediėnt moet zijn wil je het knoflooksaus noemen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640905
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:25 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Nee joh. Maar dat gezeik van die kut TS. Probeer je te helpen krijg je van die grafreacties. Ze zoekt het maar uit verder I'm out of here
Wat moeten we zonder je expertise
pi_66640906
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:25 schreef Poepoog het volgende:

Heel toevallig niet gegoogled,
eerste hit op google is met toevallig al je ingredienten is http://www.smulweb.nl/997629/koken/recept/Japanse-Gehaktballetjes

"Echte Jap", google jap zul je bedoelen



Trouwens sherry in de Japanse keuken, het moet niet gekker worden.
Val je wel een beetje door de mand ja

Nou ja, who cares. TS moet gewoon een paar recepten voor Japanse sauzen proberen en kijken wat lijkt op welke ze zo lekker vond
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640910
Teriyaki is btw veel te zoet, en kan me niet voorstellen dat het in Wokrestaurants wordt gebruikt. Is ook niet echt geschikt om mee te wokken...
pi_66640913
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Val je wel een beetje door de mand ja

Nou ja, who cares. TS moet gewoon een paar recepten voor Japanse sauzen proberen en kijken wat lijkt op welke ze zo lekker vond
Flikker op . Ik heb het van een Jap op mn werk gekregen. Weet ik veel wat zijn bronnen zijn!
En idd mijn expertise is dusdanig superieur aan het zooitje infantielen hier dat ik weiger me nog langer te lenen voor dit zooitje culi-barbaren.

Roomboter in de wok
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640917
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:29 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Flikker op . Ik heb het van een Jap op mn werk gekregen. Weet ik veel wat zijn bronnen zijn!
En idd mijn expertise is dusdanig superieur aan het zooitje infantielen hier dat ik weiger me nog langer te lenen voor dit zooitje culi-barbaren.

Roomboter in de wok


Lul niet man, je valt gigantisch door de mand, eerst de t/s lopen uitschelden dat ze dom is, en wat iets meer zij. De japanse keuken gebruikt nauwelijks knofllook en zeker geen sherry, maar ach, dat zullen ze op de sociale werktplaats wel beter weten.
pi_66640923
Pacmaniac, maak het nou niet nog erger, er is echt niemand die je gelooft en dat je dan vervolgens gaat roepen dat de rest incompetent is en TS een trut werkt ook niet mee.
quote:
Op maandag 2 maart 2009 12:58 schreef Pacmaniac het volgende:
OT een recept voor teriyaki saus

Ingredienten
1 el japanse sojasaus
2 el rijstwijn of sherry
2 el suiker
2 el olie
4 tl gemberpoeder
1/2 kopje kippe/runderbouillon
1 teentje knoflook, geperst

Bereiding
Combineer alle ingredienten en gebruiken als marinade, na het marineren de rest gebruiken om het vlees onder het grillen te bestrijken aan het einde van de grill tijd zodat een stroperige saus ontstaat.

Voor ongeveer 1 kopje.
Internet:
quote:
Teriyaki Saus
1 el japanse sojasaus
2 el rijstwijn of sherry
2 el suiker
2 el olie
4 tl gemberpoeder
1/2 kopje kippe/runderbouillon
1 teentje knoflook, geperst


Bereiding
Combineer alle ingredienten en gebruiken als marinade, na het marineren de rest gebruiken om het vlees onder het grillen te bestrijken. Aan het einde van de grill tijd de rest van de marinade een een pannetje doen en zachtjes inkoken, zodat een stroperige saus ontstaat.

Voor ongeveer 1 kopje marinade
De dikgedrukte woorden zijn de enige woorden die anders zijn dan jouw recept.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640924
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:32 schreef Poepoog het volgende:

[..]



Lul niet man, je valt gigantisch door de mand, eerst de t/s lopen uitschelden dat ze dom is, en wat iets meer zij. De japanse keuken gebruikt nauwelijks knofllook en zeker geen sherry, maar ach, dat zullen ze op de sociale werktplaats wel beter weten.
Kenker op man nerdje. Ik ga wekelijks in kwaliteits restaurants eten . De Japanse keuken gebruikt idd geen sherry maar wel Mirin. Alleen dat is (als het al te krijgen is in Nederland) zeer kostbaar. Dus die sherry is een alternatief. En begin niet over je sociale werkplaats . Dat je daar werkt lijkt me niet iets om trots op te zijn. Daarnaast hoort het niet in CUL thuis. Open maar lekker je eigen topic!
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640926
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:36 schreef Pacmaniac het volgende:

Daarnaast hoort het niet in CUL thuis. Open maar lekker je eigen topic!
En daar heb je wel gelijk in Laten we er maar over ophouden en kijken of TS uiteindelijk de lekkere saus kan vinden die ze zoekt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640927
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:36 schreef Isabeau het volgende:
Pacmaniac, maak het nou niet nog erger, er is echt niemand die je gelooft en dat je dan vervolgens gaat roepen dat de rest incompetent is en TS een trut werkt ook niet mee.
[..]

Internet:
[..]

De dikgedrukte woorden zijn de enige woorden die anders zijn dan jouw recept.
En die gast zou het niet op internet gezet kunnen hebben????of zelf van internet vandaan gehaald hebben????? Hij is een Jap dus neem ik hem serieus Jou totaal niet. Als je Teriyaki niet als woksaus bestempelt ben je sowieso epic fail. Maar ik snap het wel. Japans eten is kostbaar hé . Beperk je liever tot spareribs en laat culinaire klasse over aan de mensen die dat kunnen beoordelen/betalen stom grietje
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640932
Teriyaki saus is geen woksaus dude.

Echt niet.

pi_66640934
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:43 schreef Poepoog het volgende:
Teriyaki saus is geen woksaus dude.

Echt niet.


Teriyaki is geen saus het is een kooktechniek.
Een kooktechniek. Die vaak word toegepast bij het wokken. Zo je zin faalhaas?
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640938
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:45 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Teriyaki is geen saus het is een kooktechniek.
Een kooktechniek. Die vaak word toegepast bij het wokken. Zo je zin faalhaas?
Haha

Wokken is een kooktechniek, en teriyaki zou je ook een kooktechniek kunnen noemen, maar je hebt ze nooit bij elkaar, immers knappe jongen als jij je vlees in teriyaki saus gaat wokken.

Je blijft me verbazen... Je kan ook gewoon een keer zeggen, tja ik had het fout, maar toegegeven, dit houdt mij wel wakker bij het studeren.
  Forum Admin dinsdag 3 maart 2009 @ 04:52:10 #48
232445 crew  Specularium
pi_66640941
Pacmaniac.
  dinsdag 3 maart 2009 @ 04:52:52 #49
84524 Morwen
I got life
pi_66640943
Teriyaki (Japans: 照り焼き, テリヤキ) is een Japanse kooktechniek, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een speciale glans (teri) krijgt.

De saus voor teriyaki wordt gemaakt van onder andere soja, suiker en rijstwijn. In het westen kun je de teriyaki-achtige saus kant-en-klaar kopen in de supermarkt of Oosterse winkel. Vaak zitten er dan niet traditionele ingrediėnten in zoals knoflook.

Bron: Wikipedia

Geen knoflook dus TS bedoelt een andere saus. Allemachtig hoelang kan je over saus doorzemelen En waar is Twerk als je hem nodig hebt
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_66640947
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:52 schreef Morwen het volgende:
Teriyaki (Japans: 照り焼き, テリヤキ) is een Japanse kooktechniek, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een speciale glans (teri) krijgt.

De saus voor teriyaki wordt gemaakt van onder andere soja, suiker en rijstwijn. In het westen kun je de teriyaki-achtige saus kant-en-klaar kopen in de supermarkt of Oosterse winkel. Vaak zitten er dan niet traditionele ingrediėnten in zoals knoflook.

Bron: Wikipedia

Geen knoflook dus TS bedoelt een andere saus. Allemachtig hoelang kan je over saus doorzemelen En waar is Twerk als je hem nodig hebt
Ja wikipedia aanhalen als bron maakt je natuurlijk een stuk geloofwaardiger. Daarnaast leven we in het westen en niet in het oosten en hier word e.e.a. wel gebruikt . Nasi in Nederland is ook niet te vergelijken met de nasi zoals ze die in China enz eten . Toch zijn er duizenden goedlopende Chinese restaurants gerund door Chinese mensen . Maakt dat die mensen meteen landverraders?

De behoefte en bereiding is hier in Nederland gewoon anders. Als je daar op tegen bent kun je ook een topic openen waarin je duidelijk aangeeft op zoek te zijn naar authentieke recepten.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640950
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:58 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Ja wikipedia aanhalen als bron maakt je natuurlijk een stuk geloofwaardiger. Daarnaast leven we in het westen en niet in het oosten en hier word e.e.a. wel gebruikt . Nasi in Nederland is ook niet te vergelijken met de nasi zoals ze die in China enz eten . Toch zijn er duizenden goedlopende Chinese restaurants gerund door Chinese mensen . Maakt dat die mensen meteen landverraders?

De behoefte en bereiding is hier in Nederland gewoon anders. Als je daar op tegen bent kun je ook een topic openen waarin je duidelijk aangeeft op zoek te zijn naar authentieke recepten.
Maar het was toch een recept van een Japanse collega van je, zeg maar die ook op internet zijn recepten post, in voor japanse begrippen wonderbaarlijk goed grammaticaal nederlands?
pi_66640952
Hoop dat jullie, tijdens het afzeiken van elkaar, niet vergeten dat kikkoman de lekkerste sojasaus is?
pi_66640953
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:01 schreef Mexxa het volgende:
Hoop dat jullie, tijdens het afzeiken van elkaar, dat jullie niet vergeten dat kikkoman de lekkerste sojasaus is?
Niet per definitie Wel de bekendste, heb nu thuis de lowsalt variant
pi_66640954
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:00 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Maar het was toch een recept van een Japanse collega van je, zeg maar die ook op internet zijn recepten post, in voor japanse begrippen wonderbaarlijk goed grammaticaal nederlands?
Misschien is hij goed ingeburgerd ? Zijn ouders hebben een restaurant in Delft. Mogelijk heeft hij het aan westerse normen aangepast en zo door gegeven . Authentiek nee . Begrijpelijk ? Lijkt me wel.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  dinsdag 3 maart 2009 @ 05:05:25 #55
84524 Morwen
I got life
pi_66640955
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:58 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Ja wikipedia aanhalen als bron maakt je natuurlijk een stuk geloofwaardiger. Daarnaast leven we in het westen en niet in het oosten en hier word e.e.a. wel gebruikt . Nasi in Nederland is ook niet te vergelijken met de nasi zoals ze die in China enz eten . Toch zijn er duizenden goedlopende Chinese restaurants gerund door Chinese mensen . Maakt dat die mensen meteen landverraders?

De behoefte en bereiding is hier in Nederland gewoon anders. Als je daar op tegen bent kun je ook een topic openen waarin je duidelijk aangeeft op zoek te zijn naar authentieke recepten.
Wat ben je in de aanval joh, waar hebben we het nou helemaal over? Wikipedia is een bron waar Nederlanders info neerzetten geen Japanners (en misschien ook wel, ik kan niet zien welke nationaliteit erachter zit). De bereiding zal ook per restaurant verschillen, maar blijft het feit dat Teriyaki geen woksaus is en dat zoekt de TS. Dat geef je zelf al toe immers, dat het een bereidingswijze is en geen woksaus. Maar door al je gebrul heen ben je dat alweer vergeten.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_66640956
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:05 schreef Morwen het volgende:

[..]

Wat ben je in de aanval joh, waar hebben we het nou helemaal over? Wikipedia is een bron waar Nederlanders info neerzetten geen Japanners (en misschien ook wel, ik kan niet zien welke nationaliteit erachter zit). De bereiding zal ook per restaurant verschillen, maar blijft het feit dat Teriyaki geen woksaus is en dat zoekt de TS. Dat geef je zelf al toe immers, dat het een bereidingswijze is en geen woksaus. Maar door al je gebrul heen ben je dat alweer vergeten.
Het wordt gebruikt icm woksauzen. Triyaki an sig is geen woksaus. Dat staat er ook niet.

k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640959
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:02 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Misschien is hij goed ingeburgerd ? Zijn ouders hebben een restaurant in Delft. Mogelijk heeft hij het aan westerse normen aangepast en zo door gegeven . Authentiek nee . Begrijpelijk ? Lijkt me wel.


9 tegen 10 dat de eigenaren geen Japanners zijn. Er zijn in Nederland de laatste tijd maar een beperkt aantal restaurants in Japanse handen (lees bijna helemaal niet), je bedoelt toch niet FuSha he Een keer met een groep japanners weggegaan omdat het zo smerig was
pi_66640964
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:10 schreef Poepoog het volgende:

[..]



9 tegen 10 dat de eigenaren geen Japanners zijn. Er zijn in Nederland de laatste tijd maar een beperkt aantal restaurants in Japanse handen (lees bijna helemaal niet), je bedoelt toch niet FuSha he Een keer met een groep japanners weggegaan omdat het zo smerig was
Die ja. Is het smerig? Ben er nooit geweest moet ik bekennen Ga zelf regelmatig naar sapporo.in Amsterdam. Die is wel puik.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66640971
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 05:13 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Die ja. Is het smerig? Ben er nooit geweest moet ik bekennen Ga zelf regelmatig naar sapporo.in Amsterdam. Die is wel puik.
Okura (en dan het lopend buffet ), Krasnapolsky, Shirashagi en de wat kleinere tentjes in en om Amstelveen en Amsterdam geprobeerd? Iets al bv. Okonomiyakiworld is niet echt door japanners maar naasten vonden het wel te nassen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')