abonnement Unibet Coolblue
pi_66393843
quote:
Op maandag 23 februari 2009 23:37 schreef Arn0 het volgende:

[..]

Niet cynisch nee 40 euro zou ik er niet aan geven, maar een tientje, waarom niet.. Voor de rest heb ik nog nooit een bootleg gekocht. (alhoewel ik de Lost lennon tapes wel zou willen kopen, maar is vrij duur voor de hele set)
Waarom zou je ervoor betalen? De persoon/organisatie die het verkoopt heeft 't ook gewoon (gratis) gedownload en op een schijfje gebrand/geperst. Voor de kwaliteit hoef je 't dus niet te doen. En voor het artwork ook niet, want dat is meestal ontzettend lelijk bij ongeauthoriseerde bootlegs
pi_66394923
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 17:21 schreef TheGrandWazoo het volgende:
geweldig dit!!!!!!!!! Ook sterk trouwens...je had het er laatst over...

Nu nog de complete Helter Skelter versie
Hoe bedoel je dat? Het kwam niet als een verrassing, zeg maar . Een gedeelte van de acetate was vorig jaar al op een nieuwe vinyl-bootleg te vinden.

En persoonlijk mogen ze "Helter Skelter" van me houden. Kan de geknipte versie die op Anthology is uitgebracht al amper uitzitten. Laat staan 28 minuten . Als het nu de 'snelle' rock 'n' roll-versie zou zijn...
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 17:32 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Dit hadden ze dus beter kunnen uitbrengen dan het dramatische number 9! Dit is gewoon echt enorm goed.
Ja, of deze versie in plaats van #1 én #9, dan was er ruimte geweest voor "Not Guilty". Nou ja... Of om Paul te quoten: "It's great, it sold, it's the bloody Beatles' White Album! Shut up!"
quote:
Op maandag 23 februari 2009 09:22 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Geruchten gaan nu dat die revolution take nep is...dat ze de maffe stemgeluiden uit #9 hebben gehaald en hier in hebben weten te mixen....
Nee, dat is onmogelijk. En ik zal vertellen waarom. Al sinds dat Mark Lewisohn in de jaren 80 het meerendeel van de Beatles studio-tapes gearchiveerd en beluisterd heeft, wordt er gesproken over het bestaan van deze take.

Op 30 mei 1968 begonnen ze met werktitel "Revolution", nog niet wetend dat er uiteindelijk 3 versies van de song zouden komen. Als eerst werd er gewerkt aan Revolution #1. 18 takes met rhythm track, waarvan de laatste ontaarde in een uitspattende jamsessie, en die uiteindelijk ruim 10 minuten zou duren. Deze laatste take (18 dus) werd gebruikt als basis van het nummer. Inclusief John's hysterische "alllllright", gehijg en Yoko's live opmerkingen.

Pas een week later werd het werk hervat, met een (nieuwe) vocal track, gezongen door John liggend op de vloer. Inclusief overdubs, en daarvoor quote ik Mark Lewisohn:
quote:
One of the session's tape boxes details "vocal backing mama papa". This was not a guest appearance by the Mamas and the Papas, however, rather a description of a persistent backing vocal (actually "Mama ... Dada ... Mama ... Dada ... Mama ... Dada") sung by Paul McCartney and George Harrison dozens upon dozens of times towards the end of the ten minute recording – but therefore cut out of the truncated version which appeared on the LP. And also taped on this day was another drum track and various percussive clicks by Ringo, a tone-pedal guitar part by John and an organ part played by Paul. But two tape loops made for dropping in to the recording of 'Revolution 1' never actually made it and remain on the original tape, unused. One was of all four Beatles singing, at length, "Aaaaaaah", very high register. The second was made from a rather manic guitar phrase, played high up the fretboard. A rough mono remix of take 20 was made and was taken away on a plastic spool by John Lennon at the end of the session.
En deze ruwe mono mix van take 20 is nu in onze handen.

In de weken daarna zou John elementen van deze take gebruiken voor een nieuw project, "Revolution #9", zoals bijvoorbeeld de eerder beschreven "allllllright" vocals van take 20. Maar andersom waren er elementen van "Revolution #9" al eerder in de jam aan het eind van take 20 van "Revolution #1" gebruikt. Volgen jullie het nog? .

En dat is de reden dat bijvoorbeeld de Yoko-speech al aan het eind van take 20 van #1 te horen was, want dat kwam van de live ingemixte thuis opgenomen tape. "Maybe, it's not that" - waarop George live in de studio reageert met "It IS that " - en "you become naked", later dus geplakt aan het eind van Revolution #9.

Pas op 21 juni werden er blazers opgenomen voor #1. John wilde het als single uitbrengen, maar Paul en George vonden het nummer te lang. Toen kwam de edit, waardoor de versie ontstond die op The White Album terecht is gekomen, maar ook dat mocht niet baten. En zo ontstond weer de remake, de single-versie van "Revolution".
quote:
Op maandag 23 februari 2009 15:23 schreef hello_goodbye het volgende:

[..]

Da's altijd het eerste wat ik denk bij dit soort zaken... Is het wel echt? 't Klonk lekker, moet ik zeggen, maar wie zegt me dat dit een echte versie is.
Dat is dus het mooie aan The Beatles. Al hun opnames zijn door en door geanalyseerd, dat we zelfs verhalen zoals bovenstaand met zekerheid als waarheid kunnen aannemen .
pi_66395681
quote:
Op maandag 23 februari 2009 23:17 schreef webfreak het volgende:

[..]

Zijn er überhaupt mensen hier die daaraan doen? Bootlegs kopen... En zoja: waarom!?
pi_66396163
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 01:27 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Nou okee, op Dr. Ebbett's uitgaven na dan. Die zijn gewoon steengoed (al moet ik 't zelf doen met de MP3's)
  dinsdag 24 februari 2009 @ 12:28:45 #30
159761 Arn0
Abbey Road
pi_66404422
Mijn T-shirt voor het goede doel is binnen, past perfect. (enkel zijn de 'clownsneuzen' gewoon 4 rode bollen, da's wel jammer.)
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_66409440
Waarom is Let it Be ... Naked toch zo'n geweldig lekker album
pi_66431752
Vandaag zou hij 66 zijn geworden..
Rest In Peace, George

By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_66445030
Vandaag de Blauwe Dubbelaar op Vinyl gekocht
pi_66450501
quote:
Op maandag 23 februari 2009 14:30 schreef webfreak het volgende:
Gisteren Backbeat gezien. Best een vermakelijke speelfilm over The Beatles in Hamburg, en dan met name het korte leven van Stuart Sutcliffe.

[ afbeelding ]

Bepaald geen film-epos, maar wel de moeite waard om eens te zien (zeker als je nog niet bekend bent met de hele Hamburg-episode).
Bedankt voor de tip: ik was helemaal vergeten dat die film er was en dat ik 'm nog eens wilde zien. Is een van de weinige (zo niet de enige?) serieuze films over The Beatles, toch?
pi_66455367
Revolution Take 20 is van Youtube gehaald op last van EMI...! En dat terwijl EMI ladingen en ladingen andere Beatlesfilmpjes en bootlegs ongemoeid laat staan... Lijkt haast een bewijs dat dit een echte opname was en dat 'ie misschien bedoeld is voor de deluxe uitvoering van de remasters... met allemaal lekkere extra's...
pi_66463206
Ik zal maar even mijn mening geven voordat ik mij meng met de 'discussies' (?): Ik zal waarschijnlijk als 1 van de wat jongere de Beatles een top band vinden. Het creëert rust, comfort en energie bij mij, wat weinig bands, laat staan nummers doen bij mij. Het is jammer dat het overgrote deel van de nummers van tegenwoordig zo erg.. veranderd zijn t.o.v. zulke bands, niet alleen Beatles maar ook Rolling Stones, White Stripes en andere jaren 80/70 bands.
I'm putting back the Fun in Funeral
pi_66463515
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 19:03 schreef hello_goodbye het volgende:
Revolution Take 20 is van Youtube gehaald op last van EMI...! En dat terwijl EMI ladingen en ladingen andere Beatlesfilmpjes en bootlegs ongemoeid laat staan... Lijkt haast een bewijs dat dit een echte opname was en dat 'ie misschien bedoeld is voor de deluxe uitvoering van de remasters... met allemaal lekkere extra's...
Keep on dreaming
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_66466027
Voor de mensen die alsnog naar take 20 van revolution wilt luisteren:
http://nevergetoutoftheboat.blogspot.com/2009/02/beatles.html
(even naar beneden scrollen voor player)

Ben het voor de zekerheid ook maar even aan het downloaden
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_66468810
quote:
Op maandag 23 februari 2009 16:09 schreef Keepvogel het volgende:
Edit: nog een vraagje, hoe interessant is "a Toot and a Snore", de moeite om eens achteraan te gaan? of beter links laten liggen?
Het is misschien wel de meest historische bootleg die er bestaat, maar tevens ook de meest onluisterbare bootleg . Downloaden en opbergen, zou ik zeggen .
quote:
Op maandag 23 februari 2009 16:09 schreef Keepvogel het volgende:

[..]

Weet iemand hier welk nummer tijdens de anthology-periode, als derde single gepland was? En is het waar dat vooral George hier géén zin meer in had? Het enthousiasme spat er trouwens ook af bij George, tijdens deze hele periode
Wow, een meer perfecte timing om over dat onderwerp te beginnen bestaat er niet . Maar daar kom ik later in deze post op terug. Ik geloof dat ik er wel eens eerder iets over gepost heb. Er is gewerkt aan 4 songs: Een onbekende nieuwe Harrison/McCartney-compositie (!), "Real Love", "Free As A Bird" en "Now And Then". Die laatste staat vastgelegd onder de titel "I Don't Wanna Lose You". "Grow Old With Me" (waar óók bijna onwaarschijnlijk 'nieuws' over is, maar dat post ik later) is geen onderdeel geweest van de sessies in 1995, maar is wel door Yoko voorgesteld als potentiële track.

Persoonlijk vind ik "Now And Then" de beste song die hij nooit in de studio heeft kunnen opnemen. Gewoonweg prachtig. Volgens Jeff Lyne, producer van de sessies, zijn ze (Paul, George en Ringo) aan de song "begonnen". Er is "een middag aan gesleuteld", en zodoende een ruwe backing track opgenomen. Dat is alles wat er over bekend is.

Yoko heeft ze van elke song één opname gegeven. Van "Real Love" was dat bijvoorbeeld take 5 van de piano-demo, die John thuis had ge-'double-tracked' met percussie, extra vocalen en piano, op 5 of 9 juni 1980. En dat terwijl er alleen al ruim 10 andere demo's (gitaar én piano) op bootleg circuleren, waarvan merendeel technisch én structureel gezien een stuk beter klinkt. Maar de keus die gemaakt is, is waarschijnlijk te verklaren.

John had een redelijke buitengewone manier van opnemen van zijn demo's, waardoor het goed mogelijk was dat de tapes waar The Threetles mee aan de slag zijn gegaan misschien wel een 5de generatie tape was, en daarom ook zo klinkt. Hij nam zo veel op, en gebruikte die opnames soms ook weer op persoonlijk compilaties-tapes, dat het ook waarschijnlijk is dat zelfs (toen) 14 jaar na zijn dood niet alles op de volledige manier gearchiveerd was, en ze niet beter wisten dan dat die demo de beste keus was.

Bedenk ook dit: Een paar tapes van Lennon 'verdwenen' vlak na zijn dood op mysterieuze wijze uit The Dakota, samen met kleding, John's cadeaus voor Sean, persoonlijke notities, een vijandige brief aan McCartney (!), en wie weet wat nog meer. Pas 21 jaar later is de schuldige (voormalig persoonlijk assistent Fred Seaman) daaraan schuldig verklaard. Het kan dus zelfs goed zijn dat Yoko veel tapes pas sinds een paar jaar terug heeft. Dat blijkt uit wel meer mysterieuze zaken, zoals de zeer recente 'ontdekking' met betrekking op "Grow Old With Me", waar ik dus later op terug kom .

En dat is misschien ook wel de reden dat Yoko geen 'betere' versie van "Real Love" heeft gegeven, waardoor ze de meest irritante truukjes hebben moeten uithalen, wat voor mij het genot in het nummer enigszins heeft weggehaald.

Om terug te komen op die sessies. Dat "Now And Then" nog niet helemaal voltooid was, was niet de enige reden dat ze nooit verder zijn gegaan met de opnames van dat nummer. Behalve dat George Harrison er inderdaad genoeg van had, was de grootste reden een technische reden. Op de enige opname die van het nummer uit 1977 bestaat, klinkt een luide zoem/brom, die zelfs anno 2009 op geen enkel mogelijke manier een beetje redelijk te verwijderen valt. Dit is dood- en doodzonde, maar het zit nu eenmaal op de enige tape met het nummer...

...dáchten we (en Yoko, en Jeff Lyne)...want je hoeft niet te raden wat er nu gebeurd is . Er is gewoon deze maand een fucking opname opgedoken van dezelfde take ZONDER de brom. Wederom van het geniale label die al zo veel moois (inclusief begin deze maand de welbesproken take van Revolution #1) hebben uitgebracht sinds 2007. Je kunt voorstellen dat ik niet wist wat ik hoorde toen ik de nieuwe opnames begin deze maand beluisterde . Ik heb er wel zo m'n gedachten over wat de bron(nen) zijn van al hun opnames, maar dat dit van zéér binnenuit komt is geen twijfel over mogelijk.

Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe het mogelijk is dat zelfs Yoko en Jeff Lyne niet beter wisten dan dat er één opname was, die helaas een onuitstaanbare brom bevat, en dat er nu via bootleg-kanalen een (on-gemanipuleerde) betere bron opduikt. Feit blijft dat er dus godzijdank een propere opname bestaat van het nummer wat The Threetles (mede) om die technische redenen nooit voltooid hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door Aisumasen op 26-02-2009 03:50:58 (toevoeging) ]
pi_66478987
'k Heb Backbeat bekeken. Mooie film wel. Maar vooral voor het sfeerbeeld, zal ik maar zeggen: om een beetje te proeven hoe het was, want feitelijk/historisch gezien klopt er weinig. En het geeft ook wel een erg vervormd beeld van The Beatles (erg opvallend was dan ook dat bij de eindinfo I want to hold your hand een McCartney/Lennon compositie genoemd wordt...!). Maar goed, het ging ook meer over Stu en John, natuurlijk...
pi_66479101
Wauw, erg interessante post De bootleg van dat nummer staat dus al op het internet? Even zoeken dan Wie is je vermoeden van de bron van de tape, als ik vragen mag?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_66563023


Ok, ik geef toe. Ik heb een aantal keer moeten grinniken .
  Moderator zaterdag 28 februari 2009 @ 21:42:06 #43
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_66565238
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 01:27 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ey, die heb ik ook, maar dan in een ander hoesje (digipack).
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
pi_66575521
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 20:38 schreef Aisumasen het volgende:


Ok, ik geef toe. Ik heb een aantal keer moeten grinniken .
Ik vind 'm geniaal!!!
  zondag 1 maart 2009 @ 13:25:55 #45
132492 Honky
Rockster
pi_66578516
Is het trouwens al zeker dat dit jaar die remasters uitkomen? Lijkt me namelijk beetje onzinnig om alles met kerst in 1 keer uit te brengen.
Beste lied OOIT met het woord "mieren" er in-->
http://www.youtube.com/watch?v=Drh7bVvQXjQ
pi_66579481
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:25 schreef Honky het volgende:
Is het trouwens al zeker dat dit jaar die remasters uitkomen? Lijkt me namelijk beetje onzinnig om alles met kerst in 1 keer uit te brengen.
Met The Beatles is NIETS ooit zeker... jammergenoeg. Ik hoop dat ze uitkomen maar er is nog geeneens een officieel bericht hierover naar buiten gebracht: tot nu toe zijn het allemaal speculaties...
  maandag 2 maart 2009 @ 18:27:55 #47
159761 Arn0
Abbey Road
pi_66625423
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  maandag 2 maart 2009 @ 18:33:02 #48
139330 TNA
For the stars that shine
pi_66626698
Nou, als ze meteen al met dit soort nonsens beginnen:

"Their output covered huge range from the black and white film 'A Hard Day's Night' to Strawberry Fields Forever which was accompanied by arguably the first pop video."

Very arguably indeed...! Ze hebben een paar videootjes gemist, volgens mij.
pi_66626722
Oops, foutje.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')