 
		 
			 
			
			
			Hulde dan voor de snackbars in Zwolle.quote:Op zondag 22 februari 2009 02:50 schreef PhysTick het volgende:
[..]
dat niet, maar meestal doen ze er gewoon of ketchup op of curry. ik zwolle vragen ze meestal wat je erop wilt, dat heb ik meestal
 
											 
			 
			
			
			Twerk als dé man van de sauzen is vindt je dit misschien wel mooiquote:Op zondag 22 februari 2009 00:32 schreef Twerk het volgende:
[..]
Het probleem is juist dat de meeste snackbars al standaard uit lijken te gaan van curry, terwijl ketchup ook een uitstekende optie is.
 
  
  
			 
			
			
			heeft waarschijnlijk met dit te makenquote:Op zondag 22 februari 2009 02:54 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Twerk als dé man van de sauzen is vindt je dit misschien wel mooi
http://www.heinz.nl/Default.aspx?pid=6
Historie van Heinz met filmpjes.
Waarop slaat eigelijk dat 57 dat op elke fles staat?
 
			 
			
			
			Dat is een afkorting van "57 varities" .. Een slogan die ze hanteerden omdat ze precies 57 verschillende producten in het assortiment haddenquote:Op zondag 22 februari 2009 02:54 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Twerk als dé man van de sauzen is vindt je dit misschien wel mooi
http://www.heinz.nl/Default.aspx?pid=6
Historie van Heinz met filmpjes.
Waarop slaat eigelijk dat 57 dat op elke fles staat?

 
			 
			
			
			Lol, ik bedoelde dat het ketchup is, maar dat je het in Zuid-Holland (volgens mij) met curry kan verwachten. Laat mij duidelijk zijn, speciaal is met ketchup!quote:Op zondag 22 februari 2009 02:49 schreef Pacmaniac het volgende:
Wat is het nou?Eerst zeg je dat een patatje speciaal alleen met ketchup is.Een zin later zeg je dat het afhankelijk is van waar je woont .
ik bedoelde ook meer Zuid-Holland (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Holland#Steden) en Noord-Hollandquote:Op zondag 22 februari 2009 02:49 schreef Morwen het volgende:
Leiden ligt niet in het ZuidenEn toch doen ze er curry op
Zelfs als je vráágt om ketchup
 .
 .
											 
			 
			
			
			Ik moet zeggen bij tenten als Febo is het regel dat werknemers vragen curry of ketchup (ook bij je frikandel spec) Dat is gewoon instructie voor het personeel. Ook bij Bram Ladage vragen ze het echt altijd gewoon.quote:Op zondag 22 februari 2009 03:00 schreef ShinobizWinter het volgende:
[..]
Lol, ik bedoelde dat het ketchup is, maar dat je het in Zuid-Holland (volgens mij) met curry kan verwachten. Laat mij duidelijk zijn, speciaal is met ketchup!
[..]
ik bedoelde ook meer Zuid-Holland (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Holland#Steden) en Noord-Holland.
 
											 
			 
			
			
			Idd. Dat is het probleem.quote:Op zondag 22 februari 2009 03:06 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Ik moet zeggen bij tenten als Febo is het regel dat werknemers vragen curry of ketchup (ook bij je frikandel spec) Dat is gewoon instructie voor het personeel. Ook bij Bram Ladage vragen ze het echt altijd gewoon.
Misschien kleinere onbekende toko's niet maar het hoort óf te zijn . Nooit vanzelfsprekend curry of ketchup.
 
											 
			 
			
			
			 , meestal doe ik er thuis op waar ik zin in heb, ene keer curry andere keer ketchup
 , meestal doe ik er thuis op waar ik zin in heb, ene keer curry andere keer ketchup  ) .
 ) .
											 
			 
			
			
			Laatste keer dat ik een speciaal bij de Febo bestelde, was toen ze nog in zakjes serveerde ipv bakjes. Dus ik zou het eerlijk gezegd niet meer weten. Ik zal er de volgende keer op letten.quote:Op zondag 22 februari 2009 03:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Ik moet zeggen bij tenten als Febo is het regel dat werknemers vragen curry of ketchup (ook bij je frikandel spec) Dat is gewoon instructie voor het personeel. Ook bij Bram Ladage vragen ze het echt altijd gewoon.
Misschien kleinere onbekende toko's niet maar het hoort óf te zijn . Nooit vanzelfsprekend curry of ketchup.
 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			Ik vind het niet leuk om in de keuken te staan. Daar gaat dit topic ook niet over.. Wij luie snackbarbezoekers willen enkel dat ketchup niet gediscrimeerd wordt. Thats all.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 22:13 schreef -0- het volgende:
Wat een topic,
Veel leuker, en lekkerder is om het gewoon zelf te maken.
Gewoon zelf van verse aardappelen friet snijden en in verse olie frituren.
Daarbij kun je dan ook perfect je eigen sauzen kiezen die je zelf gaat maken.
Zeg nou zelf dat is toch veel beter/lekkerder/gezonder/leuker dan die plastic flessen en snackbar meuk.

Ketchup ftw
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			speciaal met pindasaus noemt men elders vaak troep of rotzooiquote:Op woensdag 25 februari 2009 00:15 schreef PKfotografie het volgende:
Friet speciaal
Friet speciaal is friet met mayonaise, (curry)ketchup en uien. In Nederland wordt de curry soms vervangen door tomatenketchup maar meestal kan er gekozen worden tussen beide soorten. De term friet speciaal is ook in België bekend. In Bergen op Zoom wijkt men hiervan af door aan het "frietje speciaal" ook nog pindasaus toe te voegen, wat elders bekend staat als "oorlog".
bron wiki.
maar heb het zelf niet zo op speciaal, geef mij maar pinda en eventueel wat ui en mayo er bij.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Gaat om centen. Hella en andere boeven betalen snackbars bedragen om een patatje speciaal met (hun) curry te serveren.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 04:45 schreef Twerk het volgende:
Oproep
Bij deze wil ik iedereen oproepen om dit topic (of een x-aantal posts ervan) uit te printen en bij enkele lokale snackbars in de brievenbus te deponeren om hun er bewust van te maken hoe slecht en ondoordacht hun sausbeleid is. Eventueel met een link naar dit topic
Bij voorbaat dank.
 
			 
			
			
			Dat geldt niet voor alle. Bij sommige is het gewoon onnozelheid en daar moeten we ze van bewust maken. Ik reken op je!quote:Op zaterdag 28 februari 2009 04:48 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Gaat om centen. Hella en andere boeven betalen snackbars bedragen om een patatje speciaal met (hun) curry te serveren.
 
			 
			
			
			quote:Op zaterdag 28 februari 2009 04:50 schreef Twerk het volgende:
[..]
Dat geldt niet voor alle. Bij sommige is het gewoon onnozelheid en daar moeten we ze van bewust maken. Ik reken op je!
 
  
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ok relax!quote:Op zaterdag 28 februari 2009 04:52 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Uiteraard
Problematisch is alleen dat de meeste snackbars geen brievenbus hebben omdat er geen woonhuis bij zit
Anyway ik koop wel een of andere zwerver om voor een tray LIDL bier om de hele dag petities in/rond snackbars uit te delen
 
			 
			
			
			Ik ben absoluut niet in de war.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 05:25 schreef SiGNe het volgende:
Twerk, je bent gewoon in de war met een patatje ziekenhuis, die is wel met ketchup.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			En waarom geen Ketchup? Ff paar extra bakjes.. Klaar.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 05:53 schreef SiGNe het volgende:
Gister wel 160 frikandellen gebakken en geserveerd met fritessaus en curry, maar dat was in een studentencafé
 
			 
			
			
			Slap excuus. Als je 160 frikandellen kunt bakken en er curry bij kunt serveren moet een paar schaaltjes ketchup server ook geen probleem zijn.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 05:53 schreef SiGNe het volgende:
Gister wel 160 frikandellen gebakken en geserveerd met fritessaus en curry, maar dat was in een studentencafé
 
			 
			
			
			Het ergste is misschien nog wel dat hij geen seconde lijkt te hebben afgewogen of ketchup wellicht ook een optie zou zijn. Met een ongelofelijke vanzelfsprekendheid wordt er enkel naar curry en mayo gegrepen.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:05 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Slap excuus. Als je 160 frikandellen kunt bakken en er curry bij kunt serveren moet een paar schaaltjes ketchup server ook geen probleem zijn.
 
			 
			
			
			Een puike gastheer dus.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:08 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb zowaar alle belangrijke sausen in mij n koelkast.
 
											 
			 
			
			
			Ik heb zelfs vandaag het frituurvet verwisseld.Ik ben op alles voorbereid en heb een mondiaal sausangebod.quote:
 
											 
			 
			
			
			Dan kan er al weinig meer misgaan. Het voedsel zelf wordt zo belangrijk gemaakt (merk aardappelen, vlees half doorbakken of niet etc. etc.), maar daar gaat het allemaal niet om.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:19 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik heb zelfs vandaag het frituurvet verwisseld.Ik ben op alles voorbereid en heb een mondiaal sausangebod.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 Dan lijkt het me al direct stukken minder lekker
 Dan lijkt het me al direct stukken minder lekker  
											 
			 
			
			
			Helaas, weer mis, er stond ook een fles ketchup (Heinz uiteraard) op de bar maar die is verder door niemand gebruikt, men kon zelf pakken. (we hielden een frikandellen eet-wedstrijd)quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:07 schreef Twerk het volgende:
[..]
Het ergste is misschien nog wel dat hij geen seconde lijkt te hebben afgewogen of ketchup wellicht ook een optie zou zijn. Met een ongelofelijke vanzelfsprekendheid wordt er enkel naar curry en mayo gegrepen.
 om vragen
 om vragen 
			 
			
			
			Anderzijds lijkt alleen een bakje mayonaise je een aanlokkelijke gedachte?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik denk niet eens dat ik een patatje zonder saus lustDan lijkt het me al direct stukken minder lekker
 
											 
			 
			
			
			Goeie merken.Vooral de ketchup en curry.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:36 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Helaas, weer mis, er stond ook een fles ketchup (Heinz uiteraard) op de bar maar die is verder door niemand gebruikt, men kon zelf pakken. (we hielden een frikandellen eet-wedstrijd)
Qua sauzen staat mijn koelkast ook altijd vol, Mayonaise (Remia), Fritessaus (Calvé), Curry (Hela), Ketchup (Heinz), Satésaus (Wijco), Barbecuesaus (Heinz en Calvé), whisky cocktaisaus (Calvé), Chilisaus (Go-Tan) staan er standaard in en daarnaast heb ik vaak nog zat andere sauzen in huis en altijd alleen de goede merken.
Ik ga er alleen wel vanuit dat speciaal met curry is en niet met ketchup, wil je ketchup..prima, geen probleem maar daar moet je bij mij dan wel speciaalom vragen
 
			 
			
			
			Verrekquote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:37 schreef Pacmaniac het volgende:
Anderzijds lijkt alleen een bakje mayonaise je een aanlokkelijke gedachte?
De saus bestaat bij gratie van de patat
 Ze zijn niets zonder elkaar
 Ze zijn niets zonder elkaar    
  
											 
			 
			
			
			Laat Twerk het maar niet horenquote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
VerrekZe zijn niets zonder elkaar

Wat een mooie filosofische gedachte voor de vroege zaterdagochtend
 
											 
			 
			
			
			Deze gedachtengang is dus tenenkrommend en volkomen onterecht.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:36 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Helaas, weer mis, er stond ook een fles ketchup (Heinz uiteraard) op de bar maar die is verder door niemand gebruikt, men kon zelf pakken. (we hielden een frikandellen eet-wedstrijd)
Qua sauzen staat mijn koelkast ook altijd vol, Mayonaise (Remia), Fritessaus (Calvé), Curry (Hela), Ketchup (Heinz), Satésaus (Wijco), Barbecuesaus (Heinz en Calvé), whisky cocktaisaus (Calvé), Chilisaus (Go-Tan) staan er standaard in en daarnaast heb ik vaak nog zat andere sauzen in huis en altijd alleen de goede merken.
Ik ga er alleen wel vanuit dat speciaal met curry is en niet met ketchup, wil je ketchup..prima, geen probleem maar daar moet je bij mij dan wel speciaalom vragen
Eigenlijk heb ik alleen nooit knoflooksaus in huis maar dat is omdat ik die zelf maak als ik die nodig heb (paar teentjes knoflook, vers gesneden peterselie, 125ml creme fraiche, paar eetlepels Remia mayonaise, mixen naar smaak)
 
			 
			
			
			Patat is leuk zodat ,men zich kan uitleven met de diverse sauzen.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:39 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Laat Twerk het maar niet horen
 
			 
			
			
			Tegelijkertijd welke supermarkt zou het in zijn hoofd halen om fritesaus op de planken te installeren als toch niemand patat eet?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:44 schreef Twerk het volgende:
[..]
Patat is leuk zodat ,men zich kan uitleven met de diverse sauzen.
De enige juiste vraag is eigenlijk: Hoe ongelofelijk veel lekkerder smaakt een patatje met de gewenste saus ten opzichte van enkel patat. Zonder de saus zouden alle snackbars de deuren kunnen sluiten.
Met andere woorden.. Mensen eten vooral patat om een excuus te hebben om van veel saus te kunnen genieten.
 
			 
			
			
			Zo is het gewoon in de provincie utrecht en eigenlijk zo'n beetje in de hele randstad.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:41 schreef Twerk het volgende:
[..]
Deze gedachtengang is dus tenenkrommend en volkomen onterecht.
 
			 
			
			
			Dat is slechts een namenkwestie. In de essentie is frietsaus bijzonder bruikbaar.. Door de sla, bij bitterballen.. Je kunt het als basis gebruiken voor een zelfgemaakte dipsaus etc.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:48 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Tegelijkertijd welke supermarkt zou het in zijn hoofd halen om frietsaus op de planken te installeren als toch niemand patat eet?
 
			 
			
			
			Dat denk jij dus en blijkbaar veel snackbareigenaren ook. Maar dat is dus een misvatting.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zo is het gewoon in de provincie utrecht en eigenlijk zo'n beetje in de hele randstad.
Zelfde als dat het hier patat heet ipv. friet.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Er is reeds een extreme diversiteit aan slasauzen, dipsauzen etcquote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:56 schreef Twerk het volgende:
[..]
Dat is slechts een namenkwestie. In de essentie is frietsaus bijzonder bruikbaar.. Door de sla, bij bitterballen.. Je kunt het als basis gebruiken voor een zelfgemaakte dipsaus etc.
 
											 
			 
			
			
			De meerderheid bepaalt helemaal niets. Iets is zo of niet.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 07:01 schreef SiGNe het volgende:
tja, als iedereen het denkt dan zal het wel zo zijn he..
De meerderheid bepaalt tenslotte
Als je hier bij een snackbar komt en je wil een patat met fritesaus en ketchup dan kan je beter een patatje ziekenhuis bestellen dan een patatje speciaal.
Persoonlijk heb ik overigens liever een patatje zonder waar ik dan een varkenshaas- of kipsaté bij neem, thuis die ik er dan weer mayonaise bij, die vind ik minder zuur dan fritessaus.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Failquote:Op zaterdag 28 februari 2009 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hier is curry standaard, ik wist niet eens dat er ook plekken waren waar je ketchup kreeg.
 
											 
			 
			
			
			Dit is werkelijk ongelofelijk. Geeneens de optie kennen. Nooit in al die jaren, al is het maar toevallig, weleens hebben opgepikt dat een patat speciaal ook met ketchup kan. Helemaal nooit.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hier is curry standaard, ik wist niet eens dat er ook plekken waren waar je ketchup kreeg.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ooit weleens gedacht, maar zoals je weet zijn er 2 opties. Curry OF ketchup. Er is geen enkele argumentatie om perse curry overal erbij te doen. Sommige users uit bijvoorbeeld Amsterdam kennen het weer alleen met ketchup.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 18:07 schreef SiGNe het volgende:
Twerk, heb je in al die jaren dat je dit concludeert nog nooit gedacht "goh, misschien zit ik wel verkeerd met mijn gedachten als het op zo enorm veel plekken met curry geserveerd wordt en niet met ketchup"?
 
			 
			
			
			Jij hebt er nooit over nagedacht dat als je frikandellen serveert ervoor moet zorgen dat ketchup even beschikbaar is als curry?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 18:07 schreef SiGNe het volgende:
Twerk, heb je in al die jaren dat je dit concludeert nog nooit gedacht "goh, misschien zit ik wel verkeerd met mijn gedachten als het op zo enorm veel plekken met curry geserveerd wordt en niet met ketchup"?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Het gaat meer om het principe dat het gewoon beide een optie is. Het is verder helemaal niet relevant wat de meeste mensen willen of wat de snackbars in een bepaalde regio logischer vinden.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 18:37 schreef SiGNe het volgende:
Curry is ketchup trouwens: kruidenketchup.
En natuurlijk moet er ook tomatenketchup zijn in een patatzaak, oa voor gerechten als hotdogs en hamburgers, maar niet voor een patat of frikandel speciaal, daar heb je weer curry voor, maar wel weer voor patat of frikandel ziekenhuis..hier in de regio tenminste..
Maar dat is slechts naamgeving gelukkig en je kan natuurlijk voor de zekerheid met curry of met ketchup vragen, dan weet je zeker dat je krijgt wat je wil hebben.
 
											 
			 
			
			
			Om één en ander te bevestigen: nóóit van gehoord, echt niet.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 18:45 schreef Twerk het volgende:
En een "patatje ziekenhuis" wordt denk ik bijna nergens begrepen.
 
			 
			
			
			Ik vermoed dat curry-mensen uit de steden aan de landsgrens komen.. Belgie bijvoorbeeld.quote:
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			In welke achtergebleven uithoek woon jij?quote:Op zondag 1 maart 2009 01:35 schreef dvr het volgende:
Een patatje speciaal is met mayo, ketchup en uitjes. Belachelijk dat daar een discussie over gevoerd wordt. Mensen vreten dat al minimaal sinds de 70er jaren, terwijl 'curry' pas zo'n twee decennia later zijn intrede maakte in de diverse snackpaleizen.
 
			 
			
			
			quote:Op zondag 1 maart 2009 14:06 schreef nerd4sale het volgende:
In welke achtergebleven uithoek woon jij?
In Twente was [..]
 
 quote:[..] curry eind jaren 70 heel normaal in de snackbar.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Lul niet zo dom.quote:Op zondag 1 maart 2009 19:23 schreef Snarf het volgende:
Het is friet, geen patat, speciaal is met curry en saus hoort erover.
 
											|  | 

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |