Deflatie...., krimpende economie. Jammer voor de boven hun stand levende patatgeneratiequote:Op dinsdag 17 februari 2009 23:45 schreef Doc het volgende:
[..]
Wees eens wat specifieker, want wat je nu doet is een herhaling van nietszeggendheid waar niet echt op te reageren valt ...
Niemand weet of ze een huis 15 jaar zullen gebruiken maar je zal inderdaad wel moeten als je hypotheek de waarde van je huis ver overschrijdt. Dat is dus een kutsituatie.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:04 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat probleem is er niet wanneer je een huis vindt om zeg maar 15 jaar te gaan gebruiken.
Net zoiets als een moderne auto met zuinig gebruik en goed onderhoud.
Het enige wat jij kan is met nietszeggende termen komen die je toevallig op RTLZ hebt gehoord, en dat combineren met de generatie die op dit moment op de huizenmarkt aan het starten is.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:04 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
[..]
Deflatie...., krimpende economie. Jammer voor de boven hun stand levende patatgeneratie
Dat is natuurlijk grote onzin, elk huis heeft extra kosten voor de eigenaar en wonen kost iedereen geld, toevallig dat er nu wat jaren geweest zijn dat je met handig kopen en verkopen, hebt kunnen cashen.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:19 schreef Blik het volgende:
Huren is net zo goed je geld weggooien in een bodemloze put
En daarom zijn wij momenteel dus niet actief aan het zoeken. Mochten we ergens tegenaanlopen is het een ander verhaal natuurlijk.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:12 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Als het nu echt je droomhuis is dan is het misschien wat anders maar hoeveel mensen kopen nu helemaal hun "droomhuis".
Da's net zo virtueel als verlies op een aandelenportefeuille. De winst/verlies wordt pas reëel als er door een partij actie op ondernomen wordt. Lees bijstorten etc.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:01 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Hij bedoelt ook niet dat je 2500 euro per maand moet ophoesten maar dat je 2500 euro per maand aan waarde verliest en je na 2 jaar dus met 3 ton hypotheek zit op een huis met een marktwaarde van 240 k.
Dat risico is op het moment aanwezig en dan zit je dus echt in een kutsituatie.
Uiteraard. Maar je zet jezelf wel muurvast op het moment dat je met een virtuele restschuld zit, verhuizen/verkopen is dan geen optie meer.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:33 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Da's net zo virtueel als verlies op een aandelenportefeuille. De winst/verlies wordt pas reëel als er door een partij actie op ondernomen wordt. Lees bijstorten etc.
Restschuld zal ons niet overkomen. Wij willen namelijk er 100% zeker van zijn dat de schulden zijn afgelost aan het einde van de hypotheek periode en zullen dus een aflossingshypotheek nemen. Waarschijnlijk een spaarvorm, ivm HRA... Maar goed.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:40 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Uiteraard. Maar je zet jezelf wel muurvast op het moment dat je met een virtuele restschuld zit, verhuizen/verkopen is dan geen optie meer.
Aan het einde van de hypotheekperiode is je huis altijd meer waard. Dat je een aflossingshypotheek neemt lijkt me altijd verstandig.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:43 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Restschuld zal ons niet overkomen. Wij willen namelijk er 100% zeker van zijn dat de schulden zijn afgelost aan het einde van de hypotheek periode en zullen dus een aflossingshypotheek nemen. Waarschijnlijk een spaarvorm, ivm HRA... Maar goed.
Met kopen is er nog kans dat je winst maakt op je huis, met huren is dat natuurlijk uitgeslotenquote:Op woensdag 18 februari 2009 08:22 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk grote onzin, elk huis heeft extra kosten voor de eigenaar en wonen kost iedereen geld, toevallig dat er nu wat jaren geweest zijn dat je met handig kopen en verkopen, hebt kunnen cashen.
En al maak je verlies, wanneer je ook aflost houdt je altijd geld over aan het einde.quote:Op woensdag 18 februari 2009 11:05 schreef Blik het volgende:
[..]
Met kopen is er nog kans dat je winst maakt op je huis, met huren is dat natuurlijk uitgesloten
Ja dat vind ik nog lastig je bod te bepalen en hoe daarmee te onderhandelen. Wat is gemiddeld het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs in nederland dan?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:39 schreef tomtomaat het volgende:
[..]
Als het dan nog te koop staat is 270k een hoog bod. Ik zou dan beginnen met 250k.
Jij bent nog niet bij de hypotheek-adviseur geweest neem ik aan?quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:43 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Restschuld zal ons niet overkomen. Wij willen namelijk er 100% zeker van zijn dat de schulden zijn afgelost aan het einde van de hypotheek periode en zullen dus een aflossingshypotheek nemen. Waarschijnlijk een spaarvorm, ivm HRA... Maar goed.
quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:43 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Restschuld zal ons niet overkomen. Wij willen namelijk er 100% zeker van zijn dat de schulden zijn afgelost aan het einde van de hypotheek periode en zullen dus een aflossingshypotheek nemen. Waarschijnlijk een spaarvorm, ivm HRA... Maar goed.
Volgens mij moet jij even leren lezen.quote:Op woensdag 18 februari 2009 14:57 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
![]()
Volgens mij moet je jezelf even verdiepen in de diverse hypotheekvormen
En dat is dus heel verstandig: geen (volledig) aflossingsvrije hypotheek. In dat geval kun je een daling in huizenprijzen opvangen, doordat je een deel van de hypotheek hebt afgelost of daarvoor bij je hypotheekverstrekker hebt gespaard (de welbekende spaarhypotheek o.b.v. een kapitaalverzekering of een spaarrekening eigen woning). Deze constructie beschermt de starter tegen zichzelf: als je een huis wilt kopen, dan zorg je voor voldoende draagkracht om ten minste de helft af te lossen.quote:Het is alleen jammer dat je bij de meeste tophypotheken (en als starter zit je daar ook in deze tijd toch meestal nog aan vast) meestal niet meer dan 50% aflossingsvrij kunt krijgen.
Schulden kunnen net zo goed schulden blijven als er maar een onderpand tegenover staat.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:06 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
Virtuele waarde
De waarde die tegenover de schulden staat is een virtuele waarde, dat is een waarde die is ontstaan omdat centrale banken zoveel geld hebben gecreëerd en nieuwe kredieten en hypotheken zo makkelijk mogelijk maken. Als er een crisis in het kredietsysteem ontstaat zoals nu en krediet niet meer makkelijk beschikbaar is dan gaat die waarde die je met krediet moet financieren zoals onroerend goed erg dalen maar de schulden die zijn uitgegeven blijven staan.
bron: Willem Middelkoop
Schulden moeten afgelost worden.....
Huren is zowieso dommer. Er zit altijd ene huurbaas of coöperatie achter die ook een deel van de huur verdient. Het is dus altijd beter het zelf in eigendom te hebben. Dan heb je tenminste ene helder afspraak wat er aan je verdient wordt (hypotheekrente).quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:22 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk grote onzin, elk huis heeft extra kosten voor de eigenaar en wonen kost iedereen geld, toevallig dat er nu wat jaren geweest zijn dat je met handig kopen en verkopen, hebt kunnen cashen.
Deze opmerking is nog dommer!quote:Op woensdag 18 februari 2009 19:42 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Huren is zowieso dommer. Er zit altijd ene huurbaas of coöperatie achter die ook een deel van de huur verdient. Het is dus altijd beter het zelf in eigendom te hebben. Dan heb je tenminste ene helder afspraak wat er aan je verdient wordt (hypotheekrente).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |