Ze is nu boos op me, ik had maar beter op moeten letten.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:
Ik zei handigheid, ligt mevrouw Dirkh al onder tafel nu?
Nooooit van gehoord.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:
() kekke gratentang,()
Tof, dan ga ik dat topic weer volgen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:34 schreef sigme het volgende:
En dan gerookt, man, ik benijd je. Ik ga volgend jaar een rookoven bouwen. Beloofd.
Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpuntquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit net BBC2 te kijken, daar rookt men Zalm op een mengsel van oude whiskey vaten (aan chips geslagen) en larix.
??????quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpunt
Je kan kant & klare versnipperde whiskeyvaten kopen, in de vorm van houtmot, speciaal voor rookovens.quote:
Ah, nu snapquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskeyquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Oh, niet gezien, terwijl ik er laatst nog was om wat nieuw houtmot te kopen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:11 schreef shmoopy het volgende:
Dat gaat vast goed komen.
Heb je de zalm al ontgraat of doe je dat achteraf pas?
Geen idee. Maar voor iets van 10 euro ofzo heb je niet én een liter whiskey en dan ook nog geen hout.quote:Op dinsdag 7 april 2009 20:01 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskey
Ziet er prima uit, Dirkhquote:Op dinsdag 7 april 2009 23:06 schreef Dirkh het volgende:
[..]
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.
Vannacht laat ik de zalm rusten buiten de koelkast en morgen een lekker lunch op m'n werk, broodje gerookte zalm. Wat een lol heb je aan zo'n kastje.
Pica's!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het vel ging er heel makkelijk af, alsof het er los op lag. Het was behoorlijk vet, wat het loshalen makkelijk maakte en de zalm heel laat. Je kan op de foto mijn onbehouwen gedrag terug zien door het ontschubben. Dat is weer een leermomentje.
Weet je of zo'n ding ook op een elektrisch fornuis werkt?quote:Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.quote:Op woensdag 8 april 2009 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar wat ik zo lees bij een rondje google zou ik zeggen ja. De winkels/sites die die dingen verkopen zeggen het er uitdrukkelijk bij, dat het kan, dus dan zal het vast kunnen. Het zal even uitvogelen zijn bij welke temperatuur het begint te roken en hoe het lager te zetten als het eenmaal rookt, maar dat ben je ook vast al wel gewend als je electrisch kookt. Je zou eventueel ook nog het bijgeleverde "brandertje voor buiten" kunnen gebruiken.
Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te etenquote:Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Voor 39.95 HIER te bestellenquote:Op woensdag 8 april 2009 13:58 schreef Xlarge het volgende:
Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.
Oja, da's waar natuurlijk. Niet aan gedacht. Maar vraag me wel af hoe lang "tijd genoeg" is hoor. Zal volgens mij nog best mee/tegenvallen.quote:Op woensdag 8 april 2009 14:24 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te eten
Het plaatstaal schijnt vrij dun te zijn en ook de pootjes zijn niet van goede kwaliteit, maar hij is goedkoop om eens te proberen...quote:Op vrijdag 5 juni 2009 14:45 schreef vaagsel het volgende:
Even een bump:
Deze rookoven is voor ¤ 65 te koop bij de Tuinland deze week. Is dit wat? Lijkt me echt leuk om zo'n ding te hebben en zelf je zaken te roken. Iemand ervaring met deze oven die mij kan vertellen of dit een goede koop is?
Mja, dan is dat toch veel geld voor iets wat je als folie in elkaar kan frommelen. Voor iets meer dan het dubbele heb je zo'n kastje als ik heb gekocht en daar kan je toch wel een paar jaar mee verder. Het kastje wat ik heb ik vast ook niet de beste kwaliteit, maar je kan er wel een tijdje mee door en staat niet te wankelen.quote:Op zaterdag 6 juni 2009 21:11 schreef capricia het volgende:
[..]
Het plaatstaal schijn vrij dun te zijn en ook de pootjes zijn niet van goede kwaliteit, maar hij is goedkoop om eens te proberen...
Hier recenties.
Hij kost daar standaard 69,-.
Die laatste opmerking spookt dus al sinds jij hem hebt gepost door mijn hoofd, de minder geijkte zaken. Ik rook dus duidelijk de geijkte dingen, dus vlees en vis. Ik moet ook zeggen dat ik het vaker doe dan ik verwacht had. Langzamerhand krijg ik wel de slag van het roken te pakken, en gebruik de rookkast toch wel vaak. Maar dan wel voor de extra's. Dus bij de BBQ of als ik zin heb om de volgende dag iets te maken met gerookt vlees of vis.quote:Op woensdag 8 april 2009 00:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er prima uit, Dirkh![]()
Het is dat ik zo'n kast te weinig zal gaan gebruiken om zelf aan te schaffen, maar het lijkt mij een heerlijke hobby om mee te experimenteren en ik volg dit topic met meer dan gemiddelde belangstelling.
Ben benieuwd of je binnenkort ook wat minde geijkte zaken gaat roken als experiment.
Zolang jij er plezier in hebt om vis en vlees en kip te roken, moet je het natuurlijk gewoon blijven doen.quote:Op zondag 7 juni 2009 21:59 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Die laatste opmerking spookt dus al sinds jij hem hebt gepost door mijn hoofd, de minder geijkte zaken. Ik rook dus duidelijk de geijkte dingen, dus vlees en vis. Ik moet ook zeggen dat ik het vaker doe dan ik verwacht had. Langzamerhand krijg ik wel de slag van het roken te pakken, en gebruik de rookkast toch wel vaak. Maar dan wel voor de extra's. Dus bij de BBQ of als ik zin heb om de volgende dag iets te maken met gerookt vlees of vis.
Het blijft dus redelijk geijkt, maar wel met echt veel plezier. Vandaag heb ik wéér kipfilet gerookt, gewoon omdat ik het leuk vind op te doen, maar het ook heel lekker vind. Het lukt ook goed, niet te zout, niet té gerookt, marr gewoon sappig gerookt.
Voor het geld wat dat kastje kost heb ik allang en breed het met plezier terugbetaald gekregen. Wie weet komt het niet geijkte roken nog wel, maar nu blijkt toch dat ik het gewone roken erg leuk vind.
Ik denk ook vast wel dat het er nog van gaat komen.quote:Op zondag 7 juni 2009 23:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Zolang jij er plezier in hebt om vis en vlees en kip te roken, moet je het natuurlijk gewoon blijven doen.![]()
Ik zelf zou op een gegeven moment gaan experimenteren met kaas en groentes om te ontdekken hoe zoiets gerookt zou smaken.
Ik koop gewoon een zak hout bij de bouwmarkt om te stoken en een zak houtmot bij de dierenspeciaalzaak. Het enige wat ik extra heb aangeschaft is een gasbrander om zo nu en dan het vuur op te stoken. Ik vind dat onmisbaar en kost nog eens niks.quote:Op zondag 7 juni 2009 23:29 schreef Mirjam het volgende:
dirkh, wat heb je allemaal precies nodig als je aan het roken wil slaan, behalve zo'n kastje?
en dat kastje van jou, wat kun je er ongeveer in kwijt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |