Jawel, want volgens rookovens-online kan ik ongezien de tyfus krijgen en tien procent korting als ik een geijkte temperatuurmeter bij hun aanschaf. De temperatuurmeter die bij deze kast ingebouwd is, is een standaard meter. Volg jij het nog? Maar goed, ik koop wel een temperatuurmeter bij de slager.quote:Op zondag 5 april 2009 16:53 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, dan weet je in elk geval dat het niet aan jou ligt.
Huh? Leest Rookovens mee? Ik krijg zojuist mail dat ze alsnog een temperatuurmeter gaan sturen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 17:09 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Jawel, want volgens rookovens-online kan ik ongezien de tyfus krijgen en tien procent korting als ik een geijkte temperatuurmeter bij hun aanschaf. De temperatuurmeter die bij deze kast ingebouwd is, is een standaard meter. Volg jij het nog? Maar goed, ik koop wel een temperatuurmeter bij de slager.
quote:Op dinsdag 7 april 2009 17:13 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Huh? Lees Rookovens mee? Ik krijg zojuist mail dat ze alsnog een temperatuurmeter gaan sturen.
Nou ja, dat is dan toch nog netjes.
Netjes.quote:Op dinsdag 7 april 2009 17:13 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Huh? Lees Rookovens mee? Ik krijg zojuist mail dat ze alsnog een temperatuurmeter gaan sturen.
Nou ja, dat is dan toch nog netjes.
In de weg staan? Ben je gek, zoiets werkt prima. Daar grill/bbq je gewoon je hele maaltijd op.quote:Op maandag 6 april 2009 07:28 schreef Puckzzz het volgende:
[ afbeelding ]
ongeveer zo eentje heb ik gehad, maar ik denk dat ik het verkeerd deed want het werkte bij mij niet echt goed.
ik had me ook wat beter moeten inlezen op inet denk ik. Nu heeft een vriend van ons 'm overgenomen. wij hebben een vaste BBQ en dat ding hadden we eigenlijk gekocht omdat ie gewoon supervet was (en we gaven een heel groot tuinfeest), naderhand stond ie eigenlijk alleen maar in de weg
Graten? Oh oh... ik heb geen graat gezienquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:11 schreef shmoopy het volgende:
Dat gaat vast goed komen.
Heb je de zalm al ontgraat of doe je dat achteraf pas?
Dat dusquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:12 schreef shmoopy het volgende:
Of stel ik nu een vraag waarbij je denkt: "Oh, fuck, dát had ik moeten doen!"
Ik zit het hier nu thuis voor te lezen en er zit er nu een met d'r Teena Lady vol van het lachen. Ze noemt me sukkelquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:15 schreef shmoopy het volgende:
Ik blijf wel weg totdat je met volle mond post hoe lekker het allemaal was.
Gelukkig, redder in nood. Zie je nu wel shmoopy, die graten kan je er beter achteraf uit halen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:19 schreef sigme het volgende:
Och, zalm heeft behoorlijke graten, die kan je prima vanaf het bord eruit vissen.
Ik koop wel eens een hele zalm, hak deze aan moten en vries die in. Ik heb ook wel eens gedacht dat het dan handig is tevoren de graten eruit te halen, maar daar kwam ik snel van terug. Graten uit rauw vissevlees trekken is een crime, de halve vis komt mee.
Of je moet je vis echt fileren met een scherp mes, maar dan verlies ik vingers.
Mevrouw Dirkh en ik bedoelen het goed, heur.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vrouwen kunnen zoooo gemeen en hard zijn
Ze is nu boos op me, ik had maar beter op moeten letten.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:
Ik zei handigheid, ligt mevrouw Dirkh al onder tafel nu?
Nooooit van gehoord.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:
() kekke gratentang,()
Tof, dan ga ik dat topic weer volgen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:34 schreef sigme het volgende:
En dan gerookt, man, ik benijd je. Ik ga volgend jaar een rookoven bouwen. Beloofd.
Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpuntquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit net BBC2 te kijken, daar rookt men Zalm op een mengsel van oude whiskey vaten (aan chips geslagen) en larix.
??????quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpunt
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vatquote:
Je kan kant & klare versnipperde whiskeyvaten kopen, in de vorm van houtmot, speciaal voor rookovens.quote:
Ah, nu snapquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskeyquote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Oh, niet gezien, terwijl ik er laatst nog was om wat nieuw houtmot te kopen.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.quote:Op dinsdag 7 april 2009 19:11 schreef shmoopy het volgende:
Dat gaat vast goed komen.
Heb je de zalm al ontgraat of doe je dat achteraf pas?
Geen idee. Maar voor iets van 10 euro ofzo heb je niet én een liter whiskey en dan ook nog geen hout.quote:Op dinsdag 7 april 2009 20:01 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskey
Ziet er prima uit, Dirkhquote:Op dinsdag 7 april 2009 23:06 schreef Dirkh het volgende:
[..]
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.
Vannacht laat ik de zalm rusten buiten de koelkast en morgen een lekker lunch op m'n werk, broodje gerookte zalm. Wat een lol heb je aan zo'n kastje.
Pica's!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het vel ging er heel makkelijk af, alsof het er los op lag. Het was behoorlijk vet, wat het loshalen makkelijk maakte en de zalm heel laat. Je kan op de foto mijn onbehouwen gedrag terug zien door het ontschubben. Dat is weer een leermomentje.
Weet je of zo'n ding ook op een elektrisch fornuis werkt?quote:Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.quote:Op woensdag 8 april 2009 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar wat ik zo lees bij een rondje google zou ik zeggen ja. De winkels/sites die die dingen verkopen zeggen het er uitdrukkelijk bij, dat het kan, dus dan zal het vast kunnen. Het zal even uitvogelen zijn bij welke temperatuur het begint te roken en hoe het lager te zetten als het eenmaal rookt, maar dat ben je ook vast al wel gewend als je electrisch kookt. Je zou eventueel ook nog het bijgeleverde "brandertje voor buiten" kunnen gebruiken.
Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te etenquote:Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Voor 39.95 HIER te bestellenquote:Op woensdag 8 april 2009 13:58 schreef Xlarge het volgende:
Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.
Oja, da's waar natuurlijk. Niet aan gedacht. Maar vraag me wel af hoe lang "tijd genoeg" is hoor. Zal volgens mij nog best mee/tegenvallen.quote:Op woensdag 8 april 2009 14:24 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te eten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |