abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67804395
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:

Ik zei handigheid, ligt mevrouw Dirkh al onder tafel nu?
Ze is nu boos op me, ik had maar beter op moeten letten.
pi_67804587
Heb je niet gewoon keurige (dure) filet gekocht? Afgezien van een verdwaalde graat hoort die graatloos aan jou opgeleverd te zijn.

(Volgende keer gewoon een hele zalm kopen, veel leuker. Mijn visboer levert ze met lege buikholte, ¤5,- per kg, da's zo'n 30 à 35 euro voor een hele, niet te grote zalm. )
En dan gerookt, man, ik benijd je. Ik ga volgend jaar een rookoven bouwen. Beloofd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_67804762
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:24 schreef shmoopy het volgende:
() kekke gratentang,()
Nooooit van gehoord.

De allerbeste gratentang die er is. Met een spitse gebogen bek en laterale ribbels voor optimale grip op de graat. Ideaal voor baars-achtigen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_67804809
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:34 schreef sigme het volgende:
En dan gerookt, man, ik benijd je. Ik ga volgend jaar een rookoven bouwen. Beloofd.
Tof, dan ga ik dat topic weer volgen.
Ik ben lurkend fan van jouw topics

Dirkh, misschien komt het toch nog goed!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 19:42:01 #125
236264 crew  capricia
pi_67804868
Wat een leuk topic. TVP!
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
  dinsdag 7 april 2009 @ 19:53:05 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67805227
Zit net BBC2 te kijken, daar rookt men Zalm op een mengsel van oude whiskey vaten (aan chips geslagen) en larix.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67805281
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit net BBC2 te kijken, daar rookt men Zalm op een mengsel van oude whiskey vaten (aan chips geslagen) en larix.
Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpunt
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 7 april 2009 @ 19:57:54 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67805366
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Versnipperd whiskeyvat verkoopt oa. kookpunt
??????
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 april 2009 @ 19:58:42 #129
16632 Xlarge
========
pi_67805394
Dirk, ik hou je topic even in de gaten, ik wil nl. ook een rookoven in de achtertuin, zou wel een roestvrije willen eigenlijk, zodat ik hem kan laten staan.
Die link dieik van iemand zag naar het texaans bbq/en is trouwens ook puick
pi_67805407
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

??????
kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_67805417
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

??????
Je kan kant & klare versnipperde whiskeyvaten kopen, in de vorm van houtmot, speciaal voor rookovens.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:00:21 #132
16632 Xlarge
========
pi_67805456
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

??????
http://www.kookpunt.nl/
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:00:27 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67805462
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Ah, nu snap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:01:47 #134
16632 Xlarge
========
pi_67805503
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskey
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:21:24 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67806128
Nah, zitten vast geen graten in. En anders haal je ze er makkelijk zelf uit. Ze zitten in het midden en zijn vrij groot en dus ook niet eng en stiekem ofzo. En als de zalm gaar/gerookt haal je ze er nog makkelijker uit dan wanneer rauw.
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:21:59 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67806151
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

kookpunt verkoopt versnippert jackdaniels vat
Oh, niet gezien, terwijl ik er laatst nog was om wat nieuw houtmot te kopen.
pi_67812674
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:11 schreef shmoopy het volgende:
Dat gaat vast goed komen.
Heb je de zalm al ontgraat of doe je dat achteraf pas?
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.
Vannacht laat ik de zalm rusten buiten de koelkast en morgen een lekker lunch op m'n werk, broodje gerookte zalm. Wat een lol heb je aan zo'n kastje.
Pica's!





Het vel ging er heel makkelijk af, alsof het er los op lag. Het was behoorlijk vet, wat het loshalen makkelijk maakte en de zalm heel laat. Je kan op de foto mijn onbehouwen gedrag terug zien door het ontschubben. Dat is weer een leermomentje.

[ Bericht 20% gewijzigd door Dirkh op 07-04-2009 23:16:34 ]
pi_67812872
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 20:01 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Je zal toch een soortgelijk effect kunnen krijgen door je eigen snippers te besprenkelen-weken oid in whiskey
Geen idee. Maar voor iets van 10 euro ofzo heb je niet én een liter whiskey en dan ook nog geen hout.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_67813319
Mên, wat ziet dat er lekker uit! En graatloos.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 8 april 2009 @ 00:14:26 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67815038
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 23:06 schreef Dirkh het volgende:

[..]
De zalm is klaar, er zitten geen graten in. En ik kan je vertellen, dit is zóóó lekker. Morgen zet ik de foto's in dit topic. Maar ja, je proeft de smaak niet op de foto. Lekker puh.
Vannacht laat ik de zalm rusten buiten de koelkast en morgen een lekker lunch op m'n werk, broodje gerookte zalm. Wat een lol heb je aan zo'n kastje.
Pica's!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het vel ging er heel makkelijk af, alsof het er los op lag. Het was behoorlijk vet, wat het loshalen makkelijk maakte en de zalm heel laat. Je kan op de foto mijn onbehouwen gedrag terug zien door het ontschubben. Dat is weer een leermomentje.
Ziet er prima uit, Dirkh
Het is dat ik zo'n kast te weinig zal gaan gebruiken om zelf aan te schaffen, maar het lijkt mij een heerlijke hobby om mee te experimenteren en ik volg dit topic met meer dan gemiddelde belangstelling.
Ben benieuwd of je binnenkort ook wat minde geijkte zaken gaat roken als experiment.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 8 april 2009 @ 00:42:02 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67815680
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
pi_67817220
quote:
Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Weet je of zo'n ding ook op een elektrisch fornuis werkt?
  woensdag 8 april 2009 @ 11:28:35 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67822707
Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar wat ik zo lees bij een rondje google zou ik zeggen ja. De winkels/sites die die dingen verkopen zeggen het er uitdrukkelijk bij, dat het kan, dus dan zal het vast kunnen. Het zal even uitvogelen zijn bij welke temperatuur het begint te roken en hoe het lager te zetten als het eenmaal rookt, maar dat ben je ook vast al wel gewend als je electrisch kookt. Je zou eventueel ook nog het bijgeleverde "brandertje voor buiten" kunnen gebruiken.
pi_67827805
quote:
Op woensdag 8 april 2009 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar wat ik zo lees bij een rondje google zou ik zeggen ja. De winkels/sites die die dingen verkopen zeggen het er uitdrukkelijk bij, dat het kan, dus dan zal het vast kunnen. Het zal even uitvogelen zijn bij welke temperatuur het begint te roken en hoe het lager te zetten als het eenmaal rookt, maar dat ben je ook vast al wel gewend als je electrisch kookt. Je zou eventueel ook nog het bijgeleverde "brandertje voor buiten" kunnen gebruiken.
Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.
  woensdag 8 april 2009 @ 14:17:44 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67828466
Oh, al heel lang geleden in een kookwinkel in euh Harderwijk die opheffingsuitverkoop had, hihi, dus daar heb je niks aan. Kookpunt hier in R'dam heeft ze ook. En volgens mij hengelsportwinkels ook. (en volgens mij zelfs tegen redelijkere prijzen, want vissers zijn geen kooksnobs)
Maar online zijn ze ook wel te bestellen, hier bijvoorbeeld:
http://www.rookovens-online.nl/?menu=category&categoryID=204116
even zoeken op tafelmodel rookoven of stovetop smoker of cameron smoker, van die dingen.

Of tweedehands zoeken. Die dingen zien er soms niet uit, maar dat maakt helemaal niks uit. Alleen het roostertje waar je je eten op legt moet schoon zijn. Ik heb ook mijn 2e model (een grotere, voor als ik visite heb of paprika's wil roken) tweedehands gekocht voor een mooi prijsje.
pi_67828705
quote:
Op woensdag 8 april 2009 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tuin of balkon, dus koud roken zal sowieso nooit een optie zijn, maar toch ben ik benieuwd hoeveel anders of beter dat koud roken smaakt dan warmgerookte zalm. (of kip of makreel of whatever). En ook hoe vaak je dat nu uiteindelijk gaat doen. Want je gaf al aan dat je vrouw/vriendin helemaal niet gek is op die dingen, dus heel leuk dat je nu een kilo gerookte kip en een kilo gerookte zalm hebt, maar wat ga je ermee doen? Het lijkt me allemaal zo "groot" en veel gedoe. Terwijl zo'n klein rookoventje op het gasfornuis zoals ik heb, dat gebruik ik al een paar jaar echt bijna wekelijks. Kleine moeite, lepeltje houtmot, groot plezier.
Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te eten
pi_67828815
quote:
Op woensdag 8 april 2009 13:58 schreef Xlarge het volgende:


Robinook, waar heb jij hem gekocht, ik ben vandaag toen ik bij de winkels was, een paar zaken binnen gelopen , maar geen succes.
Voor 39.95 HIER te bestellen
Er worden maar weinig kleintjes op MP aangeboden zag ik.
  woensdag 8 april 2009 @ 14:45:45 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67829463
quote:
Op woensdag 8 april 2009 14:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Het idee van koud roken is toch ook dat het conserverend werkt? Heeft 'ie in ieder geval genoeg tijd om het allemaal op te eten
Oja, da's waar natuurlijk. Niet aan gedacht. Maar vraag me wel af hoe lang "tijd genoeg" is hoor. Zal volgens mij nog best mee/tegenvallen.
pi_67830628
thanks Bluezz en RobinOok
pi_68148095
Vandaag varkensvlees gemarineerd alsof het gewoon sate is, en vervolgens in de rookoven gedaan, koud roken. Intussen de BBQ aangezet en na een uurtje de spies op de BBQ, dat was echt een succes. Smoked sate.
pi_69739747
Even een bump:

Deze rookoven is voor ¤ 65 te koop bij de Tuinland deze week. Is dit wat? Lijkt me echt leuk om zo'n ding te hebben en zelf je zaken te roken. Iemand ervaring met deze oven die mij kan vertellen of dit een goede koop is?
Life is too short not to have fun
  Moderator zaterdag 6 juni 2009 @ 21:11:33 #152
236264 crew  capricia
pi_69779416
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 14:45 schreef vaagsel het volgende:
Even een bump:

Deze rookoven is voor ¤ 65 te koop bij de Tuinland deze week. Is dit wat? Lijkt me echt leuk om zo'n ding te hebben en zelf je zaken te roken. Iemand ervaring met deze oven die mij kan vertellen of dit een goede koop is?
Het plaatstaal schijnt vrij dun te zijn en ook de pootjes zijn niet van goede kwaliteit, maar hij is goedkoop om eens te proberen...
Hier recenties.

Hij kost daar standaard 69,-.

[ Bericht 0% gewijzigd door capricia op 06-06-2009 21:54:47 ]
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_69780059
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 21:11 schreef capricia het volgende:

[..]

Het plaatstaal schijn vrij dun te zijn en ook de pootjes zijn niet van goede kwaliteit, maar hij is goedkoop om eens te proberen...
Hier recenties.

Hij kost daar standaard 69,-.
Mja, dan is dat toch veel geld voor iets wat je als folie in elkaar kan frommelen. Voor iets meer dan het dubbele heb je zo'n kastje als ik heb gekocht en daar kan je toch wel een paar jaar mee verder. Het kastje wat ik heb ik vast ook niet de beste kwaliteit, maar je kan er wel een tijdje mee door en staat niet te wankelen.
pi_69809085
quote:
Op woensdag 8 april 2009 00:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er prima uit, Dirkh
Het is dat ik zo'n kast te weinig zal gaan gebruiken om zelf aan te schaffen, maar het lijkt mij een heerlijke hobby om mee te experimenteren en ik volg dit topic met meer dan gemiddelde belangstelling.
Ben benieuwd of je binnenkort ook wat minde geijkte zaken gaat roken als experiment.
Die laatste opmerking spookt dus al sinds jij hem hebt gepost door mijn hoofd, de minder geijkte zaken. Ik rook dus duidelijk de geijkte dingen, dus vlees en vis. Ik moet ook zeggen dat ik het vaker doe dan ik verwacht had. Langzamerhand krijg ik wel de slag van het roken te pakken, en gebruik de rookkast toch wel vaak. Maar dan wel voor de extra's. Dus bij de BBQ of als ik zin heb om de volgende dag iets te maken met gerookt vlees of vis.
Het blijft dus redelijk geijkt, maar wel met echt veel plezier. Vandaag heb ik wéér kipfilet gerookt, gewoon omdat ik het leuk vind op te doen, maar het ook heel lekker vind. Het lukt ook goed, niet te zout, niet té gerookt, marr gewoon sappig gerookt.
Voor het geld wat dat kastje kost heb ik allang en breed het met plezier terugbetaald gekregen. Wie weet komt het niet geijkte roken nog wel, maar nu blijkt toch dat ik het gewone roken erg leuk vind.
  zondag 7 juni 2009 @ 23:22:53 #155
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_69812238
quote:
Op zondag 7 juni 2009 21:59 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Die laatste opmerking spookt dus al sinds jij hem hebt gepost door mijn hoofd, de minder geijkte zaken. Ik rook dus duidelijk de geijkte dingen, dus vlees en vis. Ik moet ook zeggen dat ik het vaker doe dan ik verwacht had. Langzamerhand krijg ik wel de slag van het roken te pakken, en gebruik de rookkast toch wel vaak. Maar dan wel voor de extra's. Dus bij de BBQ of als ik zin heb om de volgende dag iets te maken met gerookt vlees of vis.
Het blijft dus redelijk geijkt, maar wel met echt veel plezier. Vandaag heb ik wéér kipfilet gerookt, gewoon omdat ik het leuk vind op te doen, maar het ook heel lekker vind. Het lukt ook goed, niet te zout, niet té gerookt, marr gewoon sappig gerookt.
Voor het geld wat dat kastje kost heb ik allang en breed het met plezier terugbetaald gekregen. Wie weet komt het niet geijkte roken nog wel, maar nu blijkt toch dat ik het gewone roken erg leuk vind.
Zolang jij er plezier in hebt om vis en vlees en kip te roken, moet je het natuurlijk gewoon blijven doen.
Ik zelf zou op een gegeven moment gaan experimenteren met kaas en groentes om te ontdekken hoe zoiets gerookt zou smaken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_69812320
quote:
Op zondag 7 juni 2009 23:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Zolang jij er plezier in hebt om vis en vlees en kip te roken, moet je het natuurlijk gewoon blijven doen.
Ik zelf zou op een gegeven moment gaan experimenteren met kaas en groentes om te ontdekken hoe zoiets gerookt zou smaken.
Ik denk ook vast wel dat het er nog van gaat komen.
  zondag 7 juni 2009 @ 23:29:12 #157
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69812429
dirkh, wat heb je allemaal precies nodig als je aan het roken wil slaan, behalve zo'n kastje?
en dat kastje van jou, wat kun je er ongeveer in kwijt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69812670
quote:
Op zondag 7 juni 2009 23:29 schreef Mirjam het volgende:
dirkh, wat heb je allemaal precies nodig als je aan het roken wil slaan, behalve zo'n kastje?
en dat kastje van jou, wat kun je er ongeveer in kwijt?
Ik koop gewoon een zak hout bij de bouwmarkt om te stoken en een zak houtmot bij de dierenspeciaalzaak. Het enige wat ik extra heb aangeschaft is een gasbrander om zo nu en dan het vuur op te stoken. Ik vind dat onmisbaar en kost nog eens niks.
Ik gebruik dus één blok hout om een goede laag gloeiend materiaal te krijgen, dus die paar euro voor een zak haardhout is te verwaarlozen. Het houtmot kost zo'n 4 euro per 500 gram. Ook daar kan je best lang mee doen.
Voor koud roken heb ik niet meer nodig dan een halve zak rookmot en 4 briketten.

In de rookkast heb ik een plat rek. Daar kan ik makkelijk een kilo kipfilet op kwijt. Daarbij heb ik twee visroosters, dat houdt in dat je er zo'n 8 forellen op kwijt kan. Eigenlijk ben je met de standaard kast al klaar. Ik heb niks extra aangeschaft (behalve de gasbrander dan)
  zondag 7 juni 2009 @ 23:39:34 #159
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69812728
okay, thanks
zit er al even over na te denken, weet het nog niet zeker...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 7 juni 2009 @ 23:48:21 #160
58560 Oksel
Gezellig.
pi_69812971
Je kan zelfs vis garen in alleen zout. Door het ontrekken van vocht ontstaat er een warmtereactie..

Anyway, erg leuk speelgoed. Ik werkte in een (duur) restaurant, hadden we een gasfornuis-rookgeval, voor de St. Jacobsschelpen..

(Een verkapte TVP, wil zoiets ook in mijn achtertuin.. )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')