Haha, ik keek ook net. Over 8 minuten, volgens hun site.quote:Op woensdag 18 februari 2009 16:04 schreef Repeat het volgende:
Waar blijven die panacea fluimen met hun vgt antwoorden?
Neequote:
Tja, goed vervolgen bloeddruk en nierfunctie inderdaad. Vreemd genoeg wordt juist een ACE-remmer wel in de antwoorden/toelichting genoemd, event. gecombineerd met een diureticum en/of zoutbeperking. Verder roepen ze ook nog stoppen met roken (hoewel we van Hans hemaal niet wisten dat hij rookte) en gezond eten. Wordt niets meer voor de hypertensieve encefalopathie genoemd.quote:[..]
Hmm lastig....sowieso bloeddruk goed vervolgen en de nierfunctie. De keuze voor een diureticum bij iemand met een slechte nierfunctie vind ik ook niet geweldig, zou voor een ACE-remmer kiezen. Een eiwit-, zout- en vochtarm dieet lijkt me ook gepast. Ook neurologische restverschijnselen in de gaten houden, maar dat gebeurt op neuropoli lijkt me. Vergeet vast iets heel specifieks voor hypertensieve encefalopathie, maar zo diep reikt mijn kennis ook weer nietMisschien nog bij recidief insult anti-epileptische behandeling starten.
Ok, dat is wel OK van jullie Groningersquote:
Ik dacht toch echt dat wij er hier in Nijmegen ook één hebben: http://www.aesculaaf.nl/. Marnox, fix dat eens!quote:Groningen is uniek, want Groningen is namelijk de enige studentenstad in Nederland die beschikt over haar eigen medische faculteitskroeg.
http://www.volonte.nl/index.php
Was inderdaad stom van me. Een neuroloog bij mij uit het ziekenhuis hamerde daar altijd op. Maar goed, nu vergeet ik het zeker niet meer als ik 30 maart met m'n klinische stage neurologie beginquote:Op woensdag 18 februari 2009 16:06 schreef dotKoen het volgende:
alleen de juiste diagnose in eerste DD vergeten.
In Leiden ook.quote:Op woensdag 18 februari 2009 16:30 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Ok, dat is wel OK van jullie Groningers
Overigens loopt Volonté trouwens keihard te liegen op hun website (staat nu een In Memoriam op):
[..]
Ik dacht toch echt dat wij er hier in Nijmegen ook één hebben: http://www.aesculaaf.nl/. Marnox, fix dat eens!
Precies, ik zat eerst ook aan afwijkend als in 'afwijkend van de uitslag van de gouden standaard' te denken. Vraag wordt geschrapt neem ik aan, wordt al door meerderen over geklaagd.quote:Op woensdag 18 februari 2009 16:49 schreef Repeat het volgende:
Ik vind vraag 166 wel heeeeel vreemd hoor. Ze hebben het over een afwijkend resultaat? Wat is dat? Positief of negatief?
Zij bedoelen (blijkbaar) met afwijkend resultaat een positieve test, zodat je op 36/40=90% komt.
Ik verwacht van afwijkend juist een uitslag die niet overeenkomt met het wel of niet aanwezig zijn van de aandoening, zodat de test slechts bij 4 personen positief zou zijn...![]()
Ja, dat had ik uitgerekend en dacht, hm dat antwoord staat er niet bijquote:Op woensdag 18 februari 2009 16:51 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Precies, ik zat eerst ook aan afwijkend als in 'afwijkend van de uitslag van de gouden standaard' te denken. Vraag wordt geschrapt neem ik aan, wordt al door meerderen over geklaagd.
Lousy test dan trouwens, als er maar bij 4/40 T+/Z+ uitrolt![]()
Zelf ging ik ervan uit dat 40 mensen een goed-positieve uitslag hadden en 15 een fout-positieve. Dus 40/55 = ongeveer 70%.quote:Op woensdag 18 februari 2009 16:49 schreef Repeat het volgende:
Ik vind vraag 166 wel heeeeel vreemd hoor. Ze hebben het over een afwijkend resultaat? Wat is dat? Positief of negatief?
Zij bedoelen (blijkbaar) met afwijkend resultaat een positieve test, zodat je op 36/40=90% komt.
Ik verwacht van afwijkend juist een uitslag die niet overeenkomt met het wel of niet aanwezig zijn van de aandoening, zodat de test slechts bij 4 personen positief zou zijn...![]()
Ja, dat doen ze hier ook:quote:Op woensdag 18 februari 2009 17:14 schreef Repeat het volgende:
Maken ze het bij jullie de studenten trouwens ook praktisch onmogelijk om bezwaar in te dienen? Met ingescande bronvermelding, want anders nemen ze het niet eens in behandeling.
Sorry, maar ik haal die vgt toch wel, dus het is me gewoon de moeite niet waard om helemaal naar een bron te gaan zoeken en deze dan nog in te scannen ook.
Wist ik trouwens ook niet DotKoen
145 was trouwens ook flauw. Ik lees 'slechter horen' en denk meteen: geen BPPD. Maar ja, het was 'langzaam slechter gaan horen' bij een 80-jarige patiënte ...quote:9.1 Commentaar op vragen in de voortgangstoets dient zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk vóór
12.00 uur op de eerste maandag volgende op de voortgangstoets, onder vermelding van naam
en studentnummer te worden ingezonden. Dit kan uitsluitend geschieden via het speciaal
daarvoor bedoelde e-mailadres: VT@owi.umcn.nl. De kopie van de literatuur waarnaar de
student verwijst dient (gescand) in of bij de mailtekst te zijn opgenomen.
Had ik ook. Beetje naaierig idd.quote:Op woensdag 18 februari 2009 17:17 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Ja, dat doen ze hier ook:
[..]
145 was trouwens ook flauw. Ik lees 'slechter horen' en denk meteen: geen BPPD. Maar ja, het was 'langzaam slechter gaan horen' bij een 80-jarige patiënte ...
Ben al 2 1/2 week bezig met voorbereiden, het voordeel aan de Summa stof is, is dat je als je de juiste vakken kiest bij Biomedische Wetenschappen hier in Utrecht, dat je een groot deel gewoon al als lesstof krijgt.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:12 schreef EricT het volgende:
[..]
Leuk man. Heb je je goed voorbereid?
Opzich niet heel erg, het boek waar ze namelijk het meeste uit vragen, wordt ook gewoon gebruikt bij een hoop vakken binnen m'n opleiding. Dus opzich zolang ik geen blackout krijg moeten die feitjes hopelijk wel lukken, maar ik blijf nog ff doorleren.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:06 schreef Nuna het volgende:
[..]
Waarschijnlijk niet, van wat ik gehoord heb vragen ze erg veel feitjes.
Dat dacht ik ook maar die andere antwoorden leken me nog onwaarschijnlijker dus wel gekozenquote:Op woensdag 18 februari 2009 17:17 schreef dotKoen het volgende:
145 was trouwens ook flauw. Ik lees 'slechter horen' en denk meteen: geen BPPD. Maar ja, het was 'langzaam slechter gaan horen' bij een 80-jarige patiënte ...
Dat je dat boek uberhaupt leestquote:Op woensdag 18 februari 2009 22:13 schreef Pluizel het volgende:
laatste stuk is zeker compartimentsyndroom?
Pf, morgen weer CVO (consult voorbereidend onderwijs) over de seksuele anamnese en het slechtnieuwsgesprek. En dat slechtnieuws gesprek moeten we oefenen op medestudenten. Eens zien of er acteertalentjes zijn die tranen kunnen producerenEcht, het eerste boek dat na m'n artsexamen in de papierversnipperaar gaat is silverman's "vaardig communiceren in de gezondheidszorg". Pokkenboek! Echt óm de 3 regels staat er wel een verwijzing naar een of ander onderzoek. Dat leert en leest toch niet lekker? Ik wil graag goed met m'n patiënten leren communiceren, maar zo werkt het niet.
wie heeft het hier over lezen? Ik heb het vluchtig doorgebladerd zodat ik iig tegen de begeleider kan zeggen dat ik het boek open heb gehadquote:Op woensdag 18 februari 2009 22:25 schreef Repeat het volgende:
[..]
Dat je dat boek uberhaupt leestDat is gewoon 150 blz stating the obvious.
Zo dacht ik er precies hetzelfde overquote:Op woensdag 18 februari 2009 22:25 schreef Repeat het volgende:
[..]
Dat je dat boek uberhaupt leestDat is gewoon 150 blz stating the obvious.
Ik wil wel een poging wagen, maar heb nog geen ORTHO gehad. Cave belachelijke antwoordenquote:
Allemaal m.b.t. hoofdtrauma: Is patiënt buiten kennis geweest? Is er sprake van posttraumatische amnesie of retrograde amnesie? (waarschijnlijk niet) Gebruikt patiënt antistolling? Heeft patiënt een stollingsstoornis? Misselijk, duizelig, braken, hoofdpijn?quote:Een 60 jarige man wordt op de fiets aangereden door een auto met ongeveer 30km/u, en valt op de grond. De man wordt naar de SEH gebracht waar je ziet dat hij een hoofdwond heeft. Hij vertelt ook dat hij veel pijn in zijn linker enkel en knie heeft. Hij is bij kennis en reageert adequaat op gestelde vragen. Je weet niet de voorgeschiedenis en medicatie van de man.
Wat is in dit geval belangrijk om te weten?
Om nog even door te gaan op de hoofdwond: nog even kijken naar de pupillen.quote:De man zegt geen medicatie te gebruiken en klaagt niet over hoofdpijn. De hoofdwond lijkt mee te vallen, hij klaagt vooral over de enkel en knie.
Waar let je op bij LO?
Röntgenonderzoek van enkel- en kniegewricht (als we toch naar RADIO moetenquote:Vanwege de ernst besluit je aanvullend onderzoek aan te vragen.
Welk(e) aanvullend(e) onderzoek(en)?
Onderbeenletsel staat bekend om compartimentensyndroom. Daar gok ik op, aangezien zenuwletsel anders wel op SEH over werd geklaagd.quote:De man wordt na de juiste behandeling ontslagen, maar belt diezelfde avond nog op. Hij klaagt over toenemende pijn, niet in de enkel, maar juist in z'n scheenbeen. Ook lijkt het volgens hem of z'n onderbeen constant tintelt en z'n voet 'slaapt'.
Wat is hier waarschijnlijk aan de hand?
Direct laten komen, wellicht per ambulance? Behandeling: spoed-OK en opensnijden (dermatofasciotomie)quote:Wat doe je?
Inderdaad, belangrijkste is bewustzijnverlies en zo ja hoe lang en of er antistolling wordt gebruikt, evt of dhr dronken was toen het gebeurden. Amnesie vraag je wel altijd naar maar zegt weinig of de ernst en aard van letsel. Tijdelijk bewustzijnsverlies + desorientatie = CT.quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Allemaal m.b.t. hoofdtrauma: Is patiënt buiten kennis geweest? Is er sprake van posttraumatische amnesie of retrograde amnesie? (waarschijnlijk niet) Gebruikt patiënt antistolling? Heeft patiënt een stollingsstoornis? Misselijk, duizelig, braken, hoofdpijn?
Belastbaarheid is het belangrijkste ja.quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Enkel-/knietrauma: nog op gelopen? Wat is er precies met enkel en knie gebeurt? Eerder knieletsel? Gevoel door knie te zakken? Patella verplaatst geweest?
Snel de lichtreacties testen is een goede zet. Vragen naar wie hij is, waar hij is en welk jaar het is om zeker te weten dat hij goed georienteerd is. Ook naar uitvalsverschijnselen vragen. Is dit allemaal OK, geen CT.quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Om nog even door te gaan op de hoofdwond: nog even kijken naar de pupillen.
Yup, mijn persoonlijke ervaring is dat ALLES pijn doet, meestal volstaat dan differentieren fractuur vs contusie. Dus ook de Ottawa knee rules; omdat hij > 50jr is wordt er sowieso een X-knie gemaakt, maar je kijkt ook naar de andere: niet belastbaar, flexie < 90*, drukpijn patella en drukpijn fibulakopje.quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Knie: zwelling, stand gewricht, is staan op been mogelijk? Beperking actieve en passieve flexie en extensie? Palpatie collaterale banden pijnlijk? Valgiseren en variseren knie pijnlijk? Stabiliteit testen (schuifladefenomeen)?
quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Enkel: zwelling, stand gewricht, hematoomverkleuring? Uitvoeren Ottawa enkel rules: pijn laterale en/of mediale malleolus? Drukpijn distale fibula, distale tibia, os naviculare of os metatarsale V.
quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Onderbeen: asdrukpijn? Zenuwletsel: tintelingen, dof gevoel?
Je hebt harde indicaties voor beiden als de Ottawa Knee & Anklerules positief zijn. Helemaal aangezienquote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Röntgenonderzoek van enkel- en kniegewricht (als we toch naar RADIO moeten).
quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Onderbeenletsel staat bekend om compartimentensyndroom. Daar gok ik op, aangezien zenuwletsel anders wel op SEH over werd geklaagd.
Per ambulance hoeft volgens mij niet, als hij iemand heeft die kan rijden. Dan ben je er meestal sneller ook.quote:Op donderdag 19 februari 2009 11:07 schreef dotKoen het volgende:
Direct laten komen, wellicht per ambulance? Behandeling: spoed-OK en opensnijden (dermatofasciotomie).
quote:
Tja, als je alles met meerkeuze-vragen probeert te toetsen en lekker veel MPV-vakken geeft, krijg je vanzelf een kennistekort.quote:Geneeskundestudenten kritisch over eigen kennis
Geneeskundestudenten zouden veel minder basis kennis hebben dan vroeger. En ze nemen genoegen met een zesje. Die geluiden klinken, maar zijn ze ook waar? En wat vinden studenten zelf eigenlijk? Het KNMG Studentenplatform deed onderzoek.
‘De studenten van tegenwoordig weten niets meer.’ Dergelijke kritiek is de coassistent van vandaag niet vreemd, integendeel. Artsen, met name specialisten, lijken zich steeds meer te verbazen over het gebrek aan kennis bij studenten.1 2 Hoewel de toon kan verschillen, is de strekking van de kritiek steeds: de medische kennis van de huidige generatie studenten laat te wensen over. Met een zekere regelmaat wordt er vergeleken met vroeger. En ook in het buitenland zou het kennisniveau beter zijn. Volgens Balkenende is de instelling van de Nederlandse student de boosdoener, Nederland zou een zesjescultuur hebben.3 4 Is dit de oorzaak van het kennisgebrek bij de geneeskundestudent of zijn het de nieuwe curricula? Het KNMG Studentenplatform vroeg het de studenten zélf in zijn jaarlijkse enquête.
[...]
Het lijkt erop dat de specialist gelijk krijgt. Vier op de tien studenten (40%) vindt zijn kennisniveau (veel) te laag, afgemeten naar de eigen maatstaven. Onder ouderejaarsstudenten is dit zelfs meer dan de helft (53%). Dit is een alarmerend gegeven, ook al is het natuurlijk wel de vraag of de maatstaven van studenten reëel zijn en in hoeverre deze resultaten te wijten zijn aan onzekerheid of bescheidenheid. Immers, slechts 23 procent beoordeelt de kennis van collega-studenten met een onvoldoende.
Bron: Medisch Contact
Was je nu maar jurist, dan zou je weten hoe je hier je achterwerk mee kunt afvegen.quote:Op woensdag 18 februari 2009 17:14 schreef Repeat het volgende:
Maken ze het bij jullie de studenten trouwens ook praktisch onmogelijk om bezwaar in te dienen? Met ingescande bronvermelding, want anders nemen ze het niet eens in behandeling.
Sorry, maar ik haal die vgt toch wel, dus het is me gewoon de moeite niet waard om helemaal naar een bron te gaan zoeken en deze dan nog in te scannen ook.
Wist ik trouwens ook niet DotKoen
Kort geding?quote:Op donderdag 19 februari 2009 12:01 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Was je nu maar jurist, dan zou je weten hoe je hier je achterwerk mee kunt afvegen.
Kan (mits spoedeisend belang), maar hoeft niet. Kan overigens ook beroep bij de bestuursrechter zijn (kg is in de volksmond een geding wat je aanspant in een civiele zaak, maar je kunt ook een voorlopige voorziening halen in een bestuursrechtelijke zaak).quote:
Waarom dan? Is het illegaal dat een universiteit dergelijke eisen stelt?quote:Op donderdag 19 februari 2009 14:09 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Kan (mits spoedeisend belang), maar hoeft niet. Kan ook beroep bij de bestuursrechter zijn.
Er volgt een negatief besluit op je bezwaar (ze nemen het niet in behandeling immers). Daartegen kun je in beroep. Of dat beroep kansrijk is is uiteraard afhankelijk van de omstandigheden vh geval.quote:Op donderdag 19 februari 2009 14:12 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Waarom dan? Is het illegaal dat een universiteit dergelijke eisen stelt?
Goodluckquote:Op woensdag 18 februari 2009 18:48 schreef Spyronius het volgende:
[..]
Ben al 2 1/2 week bezig met voorbereiden, het voordeel aan de Summa stof is, is dat je als je de juiste vakken kiest bij Biomedische Wetenschappen hier in Utrecht, dat je een groot deel gewoon al als lesstof krijgt.
[..]
Opzich niet heel erg, het boek waar ze namelijk het meeste uit vragen, wordt ook gewoon gebruikt bij een hoop vakken binnen m'n opleiding. Dus opzich zolang ik geen blackout krijg moeten die feitjes hopelijk wel lukken, maar ik blijf nog ff doorleren.
Er is vermoedelijk sprake van een fissuur in het bot van de rechterwijsvinger. Voor de zekerheid foto laten maken. Afhankelijk van de uitkomst daarvan rust voorschrijven/beschermend opzetstukje op de vinger laten aanmeten. Zo nodig medicatie om de koorts/pijn te drukken.quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:49 schreef dotKoen het volgende:
Omdat ik de laatste casus had opgelost, volgt hier een nieuwe. Overigens niet zelfverzonnen, net zoals de vorige casus. Nog iets te weinig ervaring voor.
De 43-jarige meneer B. bezoekt uw ochtendspreekuur. U ziet hem eigenlijk nooit; het laatste contact dateert van 12 jaar geleden toen hij een longontsteking had na het schaatsen van de Elfstedentocht. Hij klaagt nu over pijn in de rechterwijsvinger die sinds 2 dagen bestaat. De pijn is dusdanig toegenomen dat hij er vannacht niet van kon slapen. Hij vermeldt een hevig kloppend gevoel in het laatste stukje van zijn wijsvinger. Bij navraag blijkt dat hij aan het klussen is in zijn nieuwe huis.
B. maakt geen zieke indruk. Temperatuur bij oorthermometer is 37,7. Bij onderzoek van de hand ziet u dat zijn rechterwijsvinger diffuus gezwollen en rood is. De vinger staat in een licht gebogen stand en kan niet volledig gestrekt worden, terwijl ook het buigen pijnijk is. De meeste heeft hij juist bij de plooi van het DIP-gewricht, aan de volaire zijde. U twijfelt of u een wondje ziet. Hij heeft een eeltige huid.
Wat is de waarschijnlijke oorzaak van het probleem? Wat zijn uw therapeutische overwegingen? Wat doet u?
Daar krijg je geen diffuus gezwollen, rode en constant zeer pijnlijke (alleen bij strekken) vinger van.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:10 schreef Diederik_Duck het volgende:
Oh ja, kan natuurlijk ook een trigger finger zijn.
Ach, een niemendalletjequote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:16 schreef starla het volgende:
[..]
Daar krijg je geen diffuus gezwollen, rode en constant zeer pijnlijke (alleen bij strekken) vinger van.
Da's waar.quote:Aan je diagnose fractuur twijfel ik ook, omdat er geen trauma gemeld wordt in de casus.
Ik twijfel ook nog een beetje, maar bovenaan in m'n DD staat panaritium. Dat hij problemen met strekken en buigen heeft doet je richting panaritium tendinosum denken, maar daar is hij niet ziek genoeg voor en hij heeft geen koorts. Of de beste man heeft voordat ie bij je kwam 8 keer 500mg PCM genomen natuurlijkquote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:20 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Ach, een niemendalletje![]()
[..]
Da's waar.
Maar wat is het dan wel?
Nog nooit van gehoord (nu ben ik ook een beunhaas in dit topicquote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:22 schreef starla het volgende:
[..]
Ik twijfel ook nog een beetje, maar bovenaan in m'n DD staat panaritium. Dat hij problemen met strekken en buigen heeft doet je richting panaritium tendinosum denken, maar daar is hij niet ziek genoeg voor en hij heeft geen koorts. Of de beste man heeft voordat ie bij je kwam 8 keer 500mg PCM genomen natuurlijk
Hij zegt ook meeste pijn te hebben in de plooi, dat is typisch losmazig weefsel waar flegmone kan plaatsvinden.
Malletfinger omdat ie gewoon z'n extensorpees kapot heeft kan in principe ook, al dan niet in combinatie met avulsiefractuur.
Is voor iedereen lastig, helemaal omdat de casussen hier zo statisch zijn. Wij hebben klinisch redeneren tijdens de studie, maar dan kun je zelf nog extra dingen vragen, extra LO doen en zelf aanvullend onderzoek aanvragen. Dan geven ze daar antwoorden op.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:27 schreef Diederik_Duck het volgende:
Nu moet ik ter verdediging wel zeggen dat ik vrij weinig ervaring heb in het casus oplossen obv beschrijving,
Precies, gewoon de patient even uithoren, hoe staat het met de onsteking, zijn er abnormaliteiten etc.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:38 schreef starla het volgende:
[..]
Is voor iedereen lastig, helemaal omdat de casussen hier zo statisch zijn. Wij hebben klinisch redeneren tijdens de studie, maar dan kun je zelf nog extra dingen vragen, extra LO doen en zelf aanvullend onderzoek aanvragen. Dan geven ze daar antwoorden op.
Ik zou bijvoorbeeld hier het liefst meer willen weten: medicatie, trauma?, iets tegen pijn gedaan? en ook niet onbelangrijk is of de roodheid scherp begrensd is, en of de vinger warm aanvoelt.
Het is op zich wel een goede controle op je parate kennis, maar het heeft verder niet heel erg veel raakvlakken met de praktijk.quote:De bedoeling is dus niet dat je meteen de juiste diagnose hebt, maar dat je met zo min mogleijk informatie aan verschillende dingen denkt.
Bingo! Panaritium: difuus gewollen, rode vinger, pijnlijke bewegingsbeperking volaire zijde en subfebriele temp.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:22 schreef starla het volgende:
[..]
Ik twijfel ook nog een beetje, maar bovenaan in m'n DD staat panaritium. Dat hij problemen met strekken en buigen heeft doet je richting panaritium tendinosum denken, maar daar is hij niet ziek genoeg voor en hij heeft geen koorts. Of de beste man heeft voordat ie bij je kwam 8 keer 500mg PCM genomen natuurlijk
Hij zegt ook meeste pijn te hebben in de plooi, dat is typisch losmazig weefsel waar flegmone kan plaatsvinden.
Patiënt heeft geen zelfmedicatie gebruikt. Hij heeft er tijdens het klussen niet op geslagen, maar bij navraag is het wel mogelijk dat er een splinter in is gekomen: hij heeft immers een nieuwe houten vloer gelegd. Heeft overigens geen splinter gemerkt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:38 schreef starla het volgende:
Ik zou bijvoorbeeld hier het liefst meer willen weten: medicatie, trauma?, iets tegen pijn gedaan? en ook niet onbelangrijk is of de roodheid scherp begrensd is, en of de vinger warm aanvoelt.
Incisie en drainage.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 12:10 schreef dotKoen het volgende:
Goed, een juiste diagnose hebben we. Nu de therapie nog!
Jep. We gaan iets sneller door de casus. De chirurgie-assistent vraagt nog aan patiënt of hij allergisch is voor antibiotica (zie de pneumonie in vg). Hij heeft uitslag gehad, maar weet niet meer wat hij heeft voorgeschreven gekregen.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 12:39 schreef starla het volgende:
Op OK door plastisch chirurg. Flucloxacilline IV?
Omdat de peesschede van digV tot voorbij de pols loopt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 12:52 schreef dotKoen het volgende:
Waarom is het trouwens belangrijk te kijken of de pink geen afwijkingen vertoont?
En wat is de vraag?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 12:52 schreef dotKoen het volgende:
Dezelfde avond wordt patiënt geopereerd. Het wondje (dat de dienstdoende chirurgie-assistent wel zag) wordt geëxideerd, er blijkt toch een klein houtsplintertje in de subcutis te zetten. De peesschede wordt geopend, zowel ter plaatse van het wondje als verder proximaal, ter plaatse van 1 van de handplooien. Er zit duidelijk toch in de peesschede. Met een klein kathetertje wordt de peesschede gespoeld en de wonden worden opgengelaten. U ondersteunt de behandeling door antibiotica te gevven. Aangezien er een mogelijke penicilline-allergie bestaat, geeft u 1 dag erytromycine iv, daarna 4 dagen oraal. U ontslaat de patiënt anderhalve dag na OK. Pijn is verdwenen, roodheid verminderd. Beweging gaat echter nog moeizaam.
Niets, geen vragen meerquote:Op vrijdag 20 februari 2009 13:07 schreef starla het volgende:
[..]
Omdat de peesschede van digV tot voorbij de pols loopt.
[..]
En wat is de vraag?
Maar natuurlijk, hoe is het afgelopen?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 13:09 schreef dotKoen het volgende:
Ik dacht dat je wel graag wilde weten hoe het met onze arme patiënt ging.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |