abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66169262
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 13:35 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Sinds wanneer is een slecht businessplan een misdaad?
Wat Tilmant en zijn kornuiten hebben uitgespookt is terrorisme, financieel terrorisme; alleen al de schade die zij veroorzaakt hebben met ING voor de Nederlandse economie is veel groter dan de gevolgen van 09/11 destijds, toen trouwens de koers van het aandeel ING ook al eens instorte (van Euro 30 tot ongeveer Euro 22).

Tilmant is idd geen ondernemer, hij en zijn medebestuurders blijken gewone ordinaire gangsters te zijn geweest met rare hypotheken in Chicago, waarbij zelfs de capriolen en methoden van Al Capone gaan verbleken.

Zulke lui moet je in hun kraag grijpen (om de woorden van Hans Wiegel eens te gebruiken).

En het toezicht van de Nederlandsche bank is natuurlijk een lachertje, vooral nu ook met die problemen bij Pensioenfondsen.

Tilmant hoort achter slot en grendel.

Nout Wellink zou eigenlijk levenslang TBS moeten hebben, zo'n gevaarlijke man is hij blijkbaar voor Nederland geweest.

Ik denk dat het beerput-sprookje van ING nog niet afgelopen is, vandaag ging de koers weer richting de 5 Euro, dus ze zullen wel weer met het opgeheven handje een miljardje of 30 weer extra steun nodig hebben om in hun grote warme kantoren te kunnen blijven doorrotten, zonder toezicht natuurlijk.
pi_66191169
¤4,77 met vandaag alweer ruim 7% eraf.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  donderdag 19 februari 2009 @ 16:33:46 #129
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_66242477
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 11:42 schreef pberends het volgende:
betonrot!
Beetje over the top ingeschoten.... maar nu treffender dan ooit.
quote:
Hoe redt Hommen 'zijn' 200 miljard?
Blijven buitenlandse klanten met hun spaargeld bij ING Direct?

ING presenteert woensdag 18 februari de jaarcijfers over 2008. Hamvraag voor de nieuwe topman Jan Hommen: hoe voorkomt hij dat buitenlandse klanten weglopen met 200 miljard euro aan spaargeld?

De jaarcijfers van bankverzekeraar ING zullen, als het goed is, geen verrassing meer opleveren. Op 26 januari kondigde het concern al aan op een miljard euro verlies te rekenen voor heel 2008, met een negatieve post van 3,3 miljard euro voor het vierde kwartaal.

Hommen en de risico's
Interessanter is wat topman Jan Hommen de komende maanden doet om de risico's die ING wereldwijd loopt, in te perken.

De deal die ING eind januari met de Nederlandse staat sloot, waarbij minister van Financiën Wouter Bos voor 22 miljard de risico's van ING's Amerikaanse probleemhypotheken overnam, brengt even lucht.

Maar Hommen zit wel met een structureel risico opgescheept: de 200 miljard euro, die internet- en telefoonbank ING Direct in het buitenland heeft uitstaan, mag niet gaan bewegen.

Buitenlandse spaarders moeten overtuigd blijven dat ING Direct solide is. Anders heeft niet alleen ING een probleem, maar ook de Nederlandse staat, die ING als 'systeembank' beschermt met miljarden aan belastinggeld.

Hip & trendy
In het buitenland profileert ING Direct zich sinds de start in 1997 als hippe, goedkope internetbank, met scherpe spaartarieven. Dat heeft inmiddels 21,8 miljoen klanten opgeleverd in acht landen. Spaarders tevreden houden is dus prioriteit nummer één.

Een kleine inventarisatie van zes van de acht markten waar ING Direct actief is, leert echter dat de internetbank niet overal even scherp in de markt zit qua spaarrente. Zie de grafiek: ING Direct niet overal spaarstunter.

Duitsland en VS
In de twee grootste markten - Duitsland en de Verenigde Staten - valt ING Direct met zijn basisrente, dus exclusief tijdelijke bonusacties, momenteel buiten de top tien van scherpste rente-aanbiedingen.

Op de Britse markt bezet ING Direct de tiende plek. Bij elkaar heeft ING Direct in deze markten zo'n 130 miljard euro aan spaargeld opgehaald en 15 miljoen klanten gewonnen.

Met lagere rentes spekt ING Direct op korte termijn de eigen kas. Maar het gevaar dreigt dat klanten die met hoge rentes zijn binnengehaald, ontevreden worden en hun spaargeld weghalen en bij een andere bank stallen, die wél hogere rentes biedt.

In de kleinere markten Canada, Spanje en Frankrijk, behoort ING Direct overigens wel tot de scherpste aanbieders.

Alternatief: verkoop delen ING Direct
Er is een andere manier om snel geld binnen te halen: verkoop delen van ING Direct. Het zou dé manier zijn voor de bankverzekeraar om snel de cashpositie te verbeteren. Alle ING Direct-onderdelen hebben meer dan 10 miljard euro aan spaargeld in beheer.

Verkoop van stukjes ING Direct kan aardige bedragen opleveren en maakt ING minder kwetsbaar. Maar welke landen zouden daarbij op de nominatie kunnen staan?

Kleinere markten
In de regel toch de landen in de periferie, de wat kleinere markten waar mogelijk niet meer zoveel groei te verwachten valt. Dan praat je over bijvoorbeeld Spanje en Australië, waar de spaarbuit tot nu toe relatief achterblijft op landen als de Verenigde staten en Duitsland, waar ING veel spaargeld aantrok.

Maar ING Direct in het Verenigd Koninkrijk is ook een optie. Daar zag ING vorig jaar 21 procent van het spaartegoed weer van de rekening afgehaald worden, vergeleken met 2007. Het wordt een helse klus om alleen al die weggelopen spaarders terug te krijgen, zeker met de relatief lage spaarrentes die ING Direct daar biedt.

Wie koopt?
Rest de vraag wie er nu überhaupt het geld heeft om een divisie van ING Direct te kopen. Het moet sowieso een partij zijn die zelf stevig in de slappe was zit, en daarmee wordt dan vooral 'eigen vermogen' bedoeld. Niet geleend geld, want dat is erg duur. In Spanje is Banco Santander misschien een mogelijkheid.

In Italië, waar ING Direct bijna 15 miljard euro aan spaartegoeden heeft, zijn de banken slechts licht gewond geraakt door de kredietcrisis. Een bank als UniCredit wordt gezien als solide. Misschien niet groot genoeg om in zijn eentje zoveel uit te geven, maar mogelijk wel in samenwerking met een andere Italiaanse bank.

ING Direct Canada is ook een optie, daar Canadese banken redelijk ongeschonden door de kredietcrisis zijn gekomen. ING Canada was al verkocht, maar ING Direct bleef behouden.

Kan ING verkopen?
De vraag is alleen: mag het van Wouter Bos? Die schoot onlangs te hulp door de Alt-A hypotheken van ING Direct in de Verenigde Staten te garanderen.

Mag ING nu wel of niet iets doen met ING Direct USA, zoals de boel verkopen, als het dat al zou willen? Of leveren de Bos-garanties juist juridische belemmeringen op die dat verbieden? ING moet hier nog duidelijkheid over verschaffen.

Nieuwe baas Hommen is woensdag aan zet om financiële markten gerust te stellen over de toekomst van ING. Wellicht kan hij zijn toehoorders voorspiegelen dat, als het nodig is, de grootbank nog altijd over aantrekkelijke kluifjes beschikt die het kan verkopen tegen evenzo aantrekkelijke prijzen.
quote:
ING mag ING Direct USA niet zomaar verkopen

ING mag niet zomaar ING Direct USA verkopen, als het dat wil. De bank moet om toestemming vragen bij Wouter Bos. Ook ontkent de bank dat de spaartarieven voor ING Direct niet competitief zouden zijn.

ING moet eerst goedkeuring van minister Bos van Financiën krijgen voordat het ING Direct USA mag verkopen. Dat moet omdat de Alt-A hypothekenportefeuille verbonden is aan ING Direct USA, en de overheid is nu de baas over 80 procent van die portefeuille.

Toestemming nodig
Dat bevestigde een woordvoerder van ING.

"Dat zou vallen onder het contract dat we sloten met het ministerie van Financiën in verband met de Alt-A constructie. Voor alles wat we met ING Direct USA of die Alt-A portefeuille willen doen, moeten we toestemming vragen."

De overheid garandeert de Alt-A portefeuille nu met 21,6 miljard euro.

ING ontkent overigens in alle toonaarden dat het zou overwegen om ING Direct USA te verkopen. Eerder op de dag meldde NOS Teletekst nog dat dit wel het geval was.

Amerikaanse spaarders zetten tot nu toe 71 miljard dollar op ING Direct-rekeningen. Dat is een grote pot geld die ING voorlopig zal willen behouden in verband met de kredietwaardigheid van de hele groep. Daarnaast zijn er nu zeer weinig partijen in de markt die het geld hebben om een enorm koopbedrag op tafel te leggen.

Spaartegoeden
De nieuwe bestuursvoorzitter, Jan Hommen, vond ook dat niet zomaar gesteld kan worden dat in het vierde kwartaal van vorig jaar buitenlandse spaarders bij elkaar 8,1 miljard euro van hun rekeningen haalden. Dat stelde Z24 vast aan de hand van ING-cijfers.

"Die berekening klopt gewoon niet want er is door u niet gecorrigeerd voor valuta-effecten", bromde Hommen tijdens een persconferentie over de jaarcijfers.

Voor spaartegoeden in Canada en het Verenigd Koninkrijk klopt dat. In de eigen valuta is er zelfs sprake van een toename van de spaartegoeden in die landen. Omgerekend naar euro's niet, dan is er dus een daling.

Maar voor landen als Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk gaat Hommen's argument niet op; die landen hanteren ook de euro, net als Nederland. Van valuta-effecten is dus geen sprake, en in die landen namen de spaartegoeden af.

In Australië daalden de tegoeden, ook gerekend in lokale valuta.

Bovendien is het ING zelf die de tegoeden van lokale valuta in euro's omgerekend weergeeft, in de eigen presentaties over de spaarrekeningen van ING Direct.

Tarieven
Eerder deze week vroeg Z24 zich af hoe ING spaarders binnenboord zou gaan houden, met de relatief lage spaarrentes die het in sommige ING Direct-landen biedt.

Hommen verwierp de suggestie dat de relatief lage spaartarieven van ING Direct in veel landen spaarders zouden doen vertrekken. "Onze spaarrentes zijn wél competitief", zei Hommen, die aangaf over eigen cijfers te beschikken die dat ook zouden aantonen.

De financiële topman, John Hele, zei in zijn deel van de presentatie ING zich in een markt van "intensieve concurrentie" bevindt tussen spaaraanbieders.

Spreiding
Hele verklaarde de tegoeddalingen door de plotselinge populariteit van het spreiden van geld over spaarrekeningen. Dit was rond oktober vorig jaar in de mode, toen over de hele wereld regeringen hun depositogarantiestellingen aanpasten.

Hierdoor vond een herallocatie plaats, aldus de scheidend financieel topman.

Een spaarder met 300.000 euro op zijn rekening ontdekte dat zijn regering maar voor 100.000 euro garant stond, en haalde dus 200.000 euro van zijn ING Direct-rekening, om die 200.000 te spreiden over twee andere banken. Op die manier werd de hele 300.000 euro alsnog gedekt.

Dit verklaart waarom ING Direct in het vierde kwartaal 8,1 miljard euro van de rekeningen zag verdwijnen, terwijl het aantal spaarders in alle landen wel toenam. De nieuwe spaarders brachten kleinere bedragen mee, terwijl bestaande spaarders met grote bedragen vertrokken, of het geld overmaakten naar andere banken.

Hele zei ook dat in de maand januari de spaartegoeden bij ING Direct in totaal met 5 miljard euro toenamen. Hij wilde echter geen onderverdeling maken naar regio, waardoor onduidelijk blijft in welke landen de spaartegoeden toenemen, en waar zij afnemen. Die duidelijkheid volgt pas bij de cijfers over het eerste kwartaal, op 19 mei.

Spaarders weg
ING Direct is actief in enkele grote buitenlandse markten, waar het met aantrekkelijke spaarrentes probeert spaartegoeden aan te trekken. Een belangrijke bron van inkomsten voor een grootbank, nu geld lenen nog steeds lastig is en financiële markten hoge kapitaalreserves eisen.

Maar ING Direct moest in het vierde kwartaal een netto verlies van 8,1 miljard euro aan spaartegoeden noteren, zo blijkt uit statistische gegevens die vandaag gepresenteerd werden. Netto verlies, want niet in alle landen liepen spaarders weg met hun tegoeden.

De tegoeden bij ING Direct daalden van 199 miljard euro per 30 september, tot 191 miljard euro per 31 december 2008.

ING boert goed in de VS
Alleen in de Verenigde Staten haalde ING Direct in het vierde kwartaal (omgerekend in euro's) nog wel nieuwe spaartegoeden binnen. Amerikanen zetten 3,1 miljard euro extra op de rekening, vergeleken met een kwartaal eerder.

Maar in de andere ING Direct-landen verminderden de spaartegoeden met miljarden euro's tegelijk.

In Canada haalden spaarders 1,6 miljard weg, in zowel Spanje als Australië 1,7 miljard, in de belangrijke markt Frankrijk bijna 2 miljard, in Groot-Brittannië zelfs 2,6 miljard en in Duitsland en Oostenrijk daalden de tegoeden met 1,3 miljard euro.
pi_66256964
quote:
ING gaat omvallen, bank reddeloos verloren

Gepubliceerd door Micha Kat 19 februari, 2009 in Algemeen.

ING heeft geen schijn van kans. Dat melden klokkenluiders aan deze website. Eerder voorspelde deze website als eerste de ondergang van Fortis. De belangrijkste (meest acute) reden voor de niet meer te vermijden ondergang van de bank zou volgens de anonieme tipgevers gelegen zijn in de resterende 20% van de Alt-A hypotheken die ING voor eigen rekening op de balans dient te houden nadat de staat zich garant heeft gesteld voor 80%. Volgens insiders zijn deze Alt-A hypotheken zonder waarde omdat er niet meer wordt afgelost. Hierdoor zou ING opnieuw meerdere miljarden moeten afschrijven, hetgeen volgens deze bronnen de genadeklap zou zijn, natuurlijk in combinatie met andere naderende tegenvallers waarover later meer. ‘Omvallen’ van ING zou moeten uitdraaien op volledige nationalisatie waardoor de bank dezelfde positie krijgt als ABN Amro en Fortis. Hiermee zou Nederland overigens aansluiten bij de recente ontwikkelingen in Duitsland, Engeland en de VS waar thans reeds wordt gesproken over een complete bancaire nationalisatie nadat deze week duidelijk wordt dat er sprake is van een total collapse van het banken-systeem. Opvallend is dat Wouter Bos net als eerder bij Fortis ook inzake ING de rol heeft gespeeld van leugenaar en bedrieger.


Dat bedrog kwam met name naar voren toen hij bij de garantstellings-deal voor 80% van de Alt-A portefeuille riep dat hij ‘een Amerikaans onderzoeksbureau’ in de arm had genomen dat ‘huis voor huis’ lang de deuren gegaan zou zijn om de ‘kwaliteit van de hypotheken te controleren’. Deze (absurde, want geen enkele duidelijkheid biedende) leugen had hij nodig om een sceptische kamer over de streep te trekken voor deze operatie die kan worden ingeschat als de eerste stap van de nationalisatie, precies zoals de nationalisatie van Fortis ook in twee stappen ging. Een tweede leugen was gelegen in de herhaalde analyses van Bos dat de Staat zou gaan verdienen aan de Alt-A garantstelling: in extreem gunstige scenario’s zelfs 2 miljard. Bij andere gelegenheden zei Bos dat de kans dat de staat zou gaan verdienen aan Alt-A ‘70% was’ en de kans dat er zou worden verloren ‘30%’. In werkelijkheid zou elke kans op kapitalisatie van de Alt-A hypotheken onder de huidige economische omstandigheden reeds lang zijn verkeken. Datzelfde zou trouwens ook reeds gelden voor andere, ‘betere’ hypotheken. De belastingbetaler gaat opnieuw voor tientallen miljarden het schip in.

Tevens melden bronnen dat ING de Postbank versneld heeft moeten inlijven om ‘toevlucht te kunnen zoeken’ bij de Postbank-rekeningen ter versterking van de eigen balans. Hiermee is dus exact het tegendeel aan de orde van wat ING zelf in een advertentiecampange zegt: de ineenschuiving is geen teken van kracht, maar juist van zwakte, hetgeen ook moeilijk anders kan met een imploderende beurskoers en een compleet inzakkend vertrouwen. Een derde element dat de ondergang onvermijdelijk zou maken is de positie van ING Real Estate. De waarde van commercieel vastgoed implodeert in ijltempo en huurpenningen kunnen nauwelijks meer worden geind of slechts nadat giga-kortingen zijn toegestaan. Volgens het FD van vandaag zou zelfs ook ING Retail ‘in de gevarenzone’ verkeren en zijn ook problemen met de Nederlandse hypoheken niet langer te vermijden. Een steeds groter deel van de kredieten-portefeuille moet worden afgeschreven als gevolg van faillissementen en waardedalingen van investeringen.
stemmingmakerij of toch nationalisatie?

ik denk het laatste...


http://www.klokkenluidero(...)deloos-verloren.html
namaste
  donderdag 19 februari 2009 @ 22:46:06 #131
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66257755
Hoog tijd dat er koppen rollen. En dan eens een keer letterlijk.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:08:39 #132
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_66258821
Ik krijg er toch een naar gevoel bij. Waar of niet, zulke geruchten zijn hoe dan ook slecht.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:13:16 #133
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_66259042
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 22:34 schreef Dulk het volgende:

[..]

stemmingmakerij of toch nationalisatie?

ik denk het laatste...

http://www.klokkenluidero(...)deloos-verloren.html
Ik zie sowieso al genoeg feitelijke gaten in het verhaal, de voorspellingen neem ik dan ook nog niet zo serieus.

Dat de Alt-A pakketten ineens 0% (!) waard zouden zijn omdat er niet meer afgelost wordt is onzin; daarnaast komt er op zeer korte termijn een stimulus van bijna 10,000$ voor homeowners die enigszins zal helpen. Het moet echt heel raar lopen wil de boekwaarde tot 20% dalen (executiewaarde van de huizen is meer dan dat) en zelfs dan nog is het risico aan ING's kant bescheidener en kunnen ze er op blijven zitten tot de marktwaarde weer aantrekt.

Het zeurpraatje over Bos is niet relevant voor het verhaal (ik was overigens het niet eens met zijn ingreep) en reflecteert totaal niet op de kansen voor ING. In tegendeel zij hebben juist een mega deal gesloten.

Al met al een hoop sensationalisme en stemmingmakerij.

Wat niet wegneemt dat ik nog wel verdere tegenvallers voor ING verwacht in de komende jaren. Met name in relatie tot Oost-Europa, onze eigen tophypotheken, terugloop van wholesale inkomsten, mogelijke algemene malaise en zakelijke faillissementen hier, weglopende ING Direct depositors nav berichten in de pers, etc.

Wouldn't want to be them.

Maar niet om de redenen genoemd in dat blogje.

[ Bericht 1% gewijzigd door eleusis op 19-02-2009 23:19:42 ]
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:18:01 #134
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_66259314
Het is geschreven door iemand die nauwelijks begrijpt waar hij het over heeft. Zoals dat verhaal van de Postbank bijvoorbeeld. Qua kapitaalpositie maakt dat helemaal niks uit, want de Postbank maakt al jarenlang deel uit van de ING-groep. Wat er nu verandert is enkel uiterlijk, voor de klanten.

Idem voor dat die 20% Alt-a hypotheken niet meer afgelost zouden worden. Dat is gewoon niet zo. Die waarde is ook niet nul, dat kun je gewoon opzoeken op internet. Ze staan nu op 65% van de insintrieke waarde.

Maar ja, genoeg om de willekeurige leek de stuipen op het lijf te jagen, dat wel.
The End Times are wild
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:18:41 #135
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_66259345
En wat Eleusis zegt.
The End Times are wild
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:29:26 #136
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_66259800
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:08 schreef Zero2Nine het volgende:
Ik krijg er toch een naar gevoel bij. Waar of niet, zulke geruchten zijn hoe dan ook slecht.
Dat is ook hoe je het bekijkt. Hoe meer er verkocht wordt op niet-rationele gronden, hoe meer kansen dat biedt. Helaas is het erg moeilijk nu de fundamentele waarde van ING te bepalen.

Ik vraag me trouwens ook af in hoeverre hun kapitaalpositie afhankelijk is van hun eigen beurskoers. Gezien de enorme daling daarvan kan het haast niet zo ontzettend veel meer uitmaken. 80% daarvan is toch al weg.

Het grootste gevaar van de lage marketcap is dat ze zeer gemakkelijk overgenomen kunnen worden. Tegen een hele lage koers wel te verstaan. Anderzijds is er nu maar weinig geld in de markt hiervoor.
The End Times are wild
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 20 februari 2009 @ 01:05:47 #137
39237 crew  H_T
2733
pi_66262583
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:18 schreef LXIV het volgende:
Het is geschreven door iemand die nauwelijks begrijpt waar hij het over heeft. Zoals dat verhaal van de Postbank bijvoorbeeld. Qua kapitaalpositie maakt dat helemaal niks uit, want de Postbank maakt al jarenlang deel uit van de ING-groep. Wat er nu verandert is enkel uiterlijk, voor de klanten.
En deze fusie was al in 2007 aangekondigd. Zie Merk Postbank verdwijnt in 2009
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_66269131
11% eraf op 4,10 , in 2 uurtjes al 5mln stuks over de toonbank. Dit kan toch niet goed gaan zo .
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  vrijdag 20 februari 2009 @ 11:06:28 #139
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_66269606
-13,25%

Kunnen we vast gaan zwaaien?
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:12:47 #141
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66272129
Ik begin nu serieus pissig te worden, op al die lui die hier met hun gegraai, mooipraterij en leugens verantwoordelijk voor zijn. Als er daadwerkelijk een nationalisatie volgt mag er mij betreft een afrekening komen, liefst in de vorm van een volksgericht. Gewoon vierendelen op de Dam, net als vroeger.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:15:27 #142
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66272227
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:29 schreef LXIV het volgende:
Het grootste gevaar van de lage marketcap is dat ze zeer gemakkelijk overgenomen kunnen worden. Tegen een hele lage koers wel te verstaan. Anderzijds is er nu maar weinig geld in de markt hiervoor.
Dat geloof je toch zeker zelf niet, dat ING in deze tijden zomaar eventjes overgenomen gaat worden? Er is geen hond meer die die bank nog vertrouwt (de meeste andere banken trouwens ook niet). Bankiers schijten momenteel allemaal in hun broek. Bos zal geld toe moeten geven op een overname!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:22:27 #143
198904 Tizitl
Militant pacifist
pi_66272475
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:15 schreef Lemmeb het volgende:

[..]

Dat geloof je toch zeker zelf niet, dat ING in deze tijden zomaar eventjes overgenomen gaat worden? Er is geen hond meer die die bank nog vertrouwt (de meeste andere banken trouwens ook niet). Bankiers schijten momenteel allemaal in hun broek. Bos zal geld toe moeten geven op een overname!
Van mij mag Bos best geld toegeven als hij er maar voor zorgt dat ING inclusief bijbehorende risico's bij een faillissement in het buitenland terecht komen. Nu garanderen wij met zijn allen 100.000 per ING rekeninghouder, ook in het buitenland..
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:25:32 #144
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66272602
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:22 schreef Tizitl het volgende:

[..]

Van mij mag Bos best geld toegeven als hij er maar voor zorgt dat ING inclusief bijbehorende risico's bij een faillissement in het buitenland terecht komen. Nu garanderen wij met zijn allen 100.000 per ING rekeninghouder, ook in het buitenland..
Nee, vergeet het maar. Want Bos is gewoon een domme lul die niet voor zichzelf kan nadenken en dit dus ook helemaal niet aan heeft zien komen. Net zoals al die andere graaiers met hun mooie praatjes dit niet aan hebben zien komen.

Als ING down gaat, gaat half Nederland mee.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:28:54 #145
198904 Tizitl
Militant pacifist
pi_66272734
Tja probleem voor bos is natuurlijk ook dat er niet echt veel geïnteresseerden zijn voor een zinkend schip. Zeker niet in deze tijd aangezien een groot deel van de mogelijke kopers ook gaten in de romp heeft en al volle kracht moet pompen om zelf niet te verzuipen.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:30:40 #146
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66272795
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:28 schreef Tizitl het volgende:
Tja probleem voor bos is natuurlijk ook dat er niet echt veel geïnteresseerden zijn voor een zinkend schip. Zeker niet in deze tijd aangezien een groot deel van de mogelijke kopers ook gaten in de romp heeft en al volle kracht moet pompen om zelf niet te verzuipen.
Nuja, voor Fortis zijn er ook potentiële kopers gevonden. Er is altijd wel weer iemand die er geld in ziet. Misschien kan Bos wel aankloppen bij de Bank of China, die zitten toch met al die dollars in hun maag. Kunnen we meteen de dollar invoeren in Nederland, dat lijkt Bos vast ook wel een goed plan.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:51:03 #147
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_66273546
Neelie Kroes beweerde gisteren bij Pauw & Witteman dat ze met een "belangrijke directeur van een hele grote bank die zeer op de VS geörienteerd is" had gesproken en dat die had beweerd dat hij "een kleine lichtstreep zag aan het end van de tunnel". Da's dan zeker de lichtstreep van een nekschot voor die bank geweest.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:56:42 #148
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66273729
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:30 schreef Lemmeb het volgende:
Nuja, voor Fortis zijn er ook potentiële kopers gevonden. Er is altijd wel weer iemand die er geld in ziet.
Als dit zo was, was er allang een koper geweest denk je niet ? Nationaliseer die bank maar gewoon, dit schiet niet op. Niet te vroeg, laat eerst de aandeelhouders en obligatiehouders maar extra bloeden, echt bizar dat er nu nog mensen instappen.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_66273896
quote:
Bos: geen zorgen over ING
30-09-2008
Ondanks de grote problemen in de financiële wereld staan er in Nederland geen banken onder verscherpt toezicht. Hij zei zich ook geen enkele zorgen te maken over bankverzekeraar ING. "Dat is een buitengewoon gezonde instelling'', aldus de bewindsman.

Bos benadrukte opnieuw dat de situatie in de Verenigde Staten niet te vergelijken is met die in Nederland, waar onder meer het toezicht veel beter geregeld is.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 13:03:52 #150
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_66273972
Achja na die tweede reddingsoperatie (overname Alt-A portefeuille) zei zo'n econoom ook nog dat het lek boven was en de kern van de problemen bij ING was opgelost. Ik geloof niemand meer.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')