abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:40:35 #1
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430630
Het algemene Filet american topic
Maar ik vroeg me gelijk even af, is filet american gezond?
Ik dacht altijd dat het heel ongezond was, maar hoorde laatst dat het wel meeviel.
Wie kan hier iets zinnigs op zeggen?


OH MOM MOM MOM
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  maandag 26 januari 2009 @ 19:43:04 #2
126281 Toon_Tetten
En een milkshake banaan
pi_65430720
Ongezond??? Oh nee, ik eet elke week gem. een bakje
Hier heb je een punt .
  maandag 26 januari 2009 @ 19:43:12 #3
201197 kabelhaspel
Keep on rollin'!
pi_65430724
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
Goed verhaal. Lekker kort.
pi_65430749
I HATE MUSIC
pi_65430752
Filet American + Martinosaus
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:44:10 #6
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430762
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef kabelhaspel het volgende:
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
Superlekker man
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65430767
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:44:25 #8
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430770
Vaag dat er mensen zijn die dat vies vinden
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65430783
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef JackHerrer het volgende:
Filet American + Martinosaus
Martino wattes?
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  maandag 26 januari 2009 @ 19:44:54 #10
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65430790
Filet american
Wel die van een keurslager oid, want die van de supermarkt is echt niet te vreten

Naja, het bestaat voor het grootste deel uit tartaar, dat is redelijk mager. Zit natuurlijk ook wel wat mayonaise in, maar volgens dit recept is dat ook maar 6 eetlepels op een pond.

http://www.mijnreceptenbo(...)jn-hollands-632.html
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:45:00 #11
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430795
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:44 schreef DroogDok het volgende:
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
Ik eet ook 1 bakje per week maar vind dat niet zoveel hoeveel zit er nou in zo'n bakje en dat over een hele week.
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  maandag 26 januari 2009 @ 19:48:04 #12
111260 Charmian
a little joy
pi_65430913
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:48:42 #13
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430940
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Charmian het volgende:
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
He wat parasieten ?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65430969
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 26 januari 2009 @ 19:51:42 #15
3185 Adelante
To let it go now
pi_65431079
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 19:52:57 #16
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65431133
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Volgens mij zijn er heel veel dingen die je niet wilt eten als je erbij na gaat denken hoe ze worden gemaakt...
  maandag 26 januari 2009 @ 19:53:26 #17
111260 Charmian
a little joy
pi_65431152
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Paul het volgende:

[..]

He wat parasieten ?
Daar:
quote:
Rauw vlees

In verband met toxoplasmose wordt geadviseerd geen rauw vlees te eten en groenten extra goed te wassen. Als je in de tuin werkt, is het verstandig om handschoenen te dragen. Toxoplasmose is een parasiet die voorkomt in de ontlasting van jonge poesjes, vandaar ook het advies geen kattenbak schoon te maken. Aaien en knuffelen met een kat kan absoluut geen kwaad. De toxoplasmoseparasiet is voor een volwassene ongevaarlijk. Als je ermee besmet raakt, merk je er bijna niets van, hooguit voel je je wat grieperig. Maar voor het ongeboren kind kan een besmetting zeer ernstige afwijkingen tot gevolg hebben.

Omdat katten vrij rondlopen en hun behoefte overal doen, kan de parasiet bijvoorbeeld bij een koe binnenkomen als die vrij in de wei loopt. De ontlasting van de kat kan ook in aanraking komen met groenten die op de koude grond geteeld worden. Om te voorkomen dat je besmet raakt, wordt afgeraden om rauw vlees te eten (biefstuk goed doorbakken, let op dat vlees van de barbecue goed gaar is). Eet tijdens je zwangerschap ook geen filet americain, rauwe tartaar enz.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_65431278
parasieten
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:57:45 #19
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65431315
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Ok vertel
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:58:18 #20
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65431330
Adelante ik wil weten hoe je dat maakte, please tell us
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65431633
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65431733
Heb ik afgelopen zaterdag tijdens mn party nog gehad
Vind het heerlijk
Noot noot.
pi_65432045
Het is trouwens américain. En een Martino is zowat het beste broodje ja.
pi_65432757
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 20:37:53 #25
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65432789
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Wat doet Adelante raar dan
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65432833
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Misschien houdt Adelante niet van rauw vlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 20:41:04 #27
207884 Heremeteit
alweer een poort
pi_65432926
Bah, vieze roadkill!
pi_65435248
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
  maandag 26 januari 2009 @ 21:35:27 #29
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435329
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:36:34 #30
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435389
filet! Hier gemiddeld ook een bakje per week hoor..
pi_65435436
Belgisch dus, het word prepare kan ik al niet fatsoenlijk schrijven......
Maar er is hoop! Bij de Coop in Nederland is er filet martino te koop!
Het rijmt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 21:38:49 #32
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65435523
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:35 schreef Adelante het volgende:

[..]

Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Wat daaaan
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65435618
Nu ben ik ook benieuwd!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:42:12 #34
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435662
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:38 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat daaaan
restvlees
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_65435697
Wat bedoel je met restvlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:43:19 #36
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435709
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
  maandag 26 januari 2009 @ 21:44:56 #37
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435790
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef krakkemieke het volgende:
Wat bedoel je met restvlees?
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:45:16 #38
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435806
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Ja, maar die vreet je niet rauw
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:48:11 #39
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435930
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:45 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ja, maar die vreet je niet rauw
tja kleinigeheidje.. :p hahaha
pi_65435946
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 22:20:25 #41
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65437424
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
De c1000 zou dat nooit doen
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65437515
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 22:56:08 #43
30837 r00t3d
Carpe Noctem
pi_65438960
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:33 schreef Chiwakka het volgende:

[..]

Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
En evt. ansjovis.....

Mjam, morgenochtend weer eens halen.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:41:45 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65442585
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:46:01 #45
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65442673
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 00:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
Vroeger was alles beter..
  dinsdag 27 januari 2009 @ 01:39:22 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65443389
Nah, echt niet!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 06:25:27 #47
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65444159
Ik eet nu een broodje
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65444352
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Een goede filet, bereid van biefstuk (met toevoeging van een chemisch sausje, dat dan weer wel) is echt super lekker vind ik! Lekker op een donker hard broodje met wat verse peper, jummie!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65444365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
pi_65444367
Hoelaat komt TS een broodje brengen?
  dinsdag 27 januari 2009 @ 07:36:32 #51
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65444378
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65444404
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Wanneer je ziek wordt van voedsel (omdat het niet meer goed was), dan treden de klachten vaak meteen na het eten (binnen een paar uur) op. Dus als je gisteren een broodje hebt gegeten en je nu niet lekker voelt, lijkt het me sterk dat het van de filet komt.

Maar ik ben geen dokter, dus wie weet.....het zou kunnen natuurlijk.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 27 januari 2009 @ 07:53:49 #53
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65444485
Dat klopt. Maar ik had het gistermiddag en vannacht voor het slapen gaan gegeten en ik kreeg al snel erna buikpijn. Dus ik denk dat de kans dat het de filet was vrij hoog is.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65444756
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:29 schreef Tezz het volgende:
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65444972
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:
Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Dat lijkt mij niet onlogisch.
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 09:18:17 #56
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65445539
Ik ben nog nooit er ziek van geworden
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65445565
Ik word sowieso nooit ergens ziek van. Sterke maag denk ik.
pi_65447593
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij die van de AH zit er in elk geval heel weinig vlees en heel veel andere dingen doorheen. Waaronder fel-oranje kleurstof. Opzich wel lekker, maar heeft niets weg van Filet Americain.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 10:38:49 #59
233102 cherrycoke
"Fear is a weapon."
pi_65447647
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman
  dinsdag 27 januari 2009 @ 12:33:23 #60
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_65451182
*fanboy meldt

WIT pistoletje, doorsnijden, 1 kant dikke laag FA er op, andere kant beetje mayo. hard gekookt eitje in plakjes er op. beetje bieslook, zout en pikante paprika poeder. Dichtklappen en smikkelen maar
I follow you......but not on Twitter
pi_65451476
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
beetje peper en zout mag ook!
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hč," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
  dinsdag 27 januari 2009 @ 15:06:28 #62
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_65456815
Filet americain Martino, wie dat heeft uitgevonden mag een lintje krijgen
The Police 08-06-2008
pi_65460614
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65460887
[/quote]Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
[quote]
ongeveer 10%
pi_65461202
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
pi_65461304
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:03 schreef r2d22 het volgende:
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
pi_65462223
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 16:49 schreef Tezz het volgende:

Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65462292
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Nee dat blijkt! Ik ga het dit weekend proberen te maken zelf, haha!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65462404
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65462572
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65462624
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Is dat zo?
pi_65468141
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Never try to outstubborn a cat.
pi_65468210
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
pi_65469026
LHO ik ben om ik haat AH!
pi_65471302
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
Ik heb nergens gezegd dat het ambachtelijk was.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65474302
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
Ja, en de meeste calorieėn zitten niet in het vlees maar in de mayo..
En de mayo maakt het vlees lichter
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_65474433
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:43 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!

Wijst naar boven.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65474499
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Er bestaat ook filet van kalfsvlees en dat is echt niet rood, maar wel mager.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 23:01:46 #79
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65474954
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:27 schreef grif het volgende:
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65476183
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:48 schreef TJDoornbos het volgende:
LHO ik ben om ik haat AH!
Een volgeling!

Ik ga een kerk beginnen
pi_65476200
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:01 schreef Paul het volgende:

[..]

Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
pi_65476233
FILET AMERICAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN damn krijg spontaan weer trek
hier moest ik gepost hebbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 28 januari 2009 @ 02:54:18 #83
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479004
Ik heb ook in een slagerij gewerkt en en eet alleen maar Filet Americain , twee of drie bakjes van 150 gram in de week heb ik geen moeite mee en ik leef nog steeds.
Ik ben er ook nog nooit ziek van geworden voor zover ik me kan herinneren.

wat ik wel heb gemerkt in de loop der jaren is dat het recept van filet niet vaststaat en dat de samenstelling kan/zal varieren.

Ik heb het dan dus over 'hollandse" filet zoals je die in de super koopt en niet zoals 9/10 recepten die je op inet vind.
In al die recepten mist de smaakmaker van de supermarkt filet: uien

Supermarkt filet is meestal mager rundergehakt (en geen tartaar), mayo,maggi,paprika poeder of concentraat,uien/poeder/concentraat,tabasco oid,mosterd(niet veel) peper,zout,azijn.

het recept van supermarkt filet is nagenoeg onbereikbaar aangezien de grootste toevoeging een kruidenmix is die simpelweg 'filet americain kruiden" heet, de meeste kruidenfabrikanten hebben deze mix maar leveren alleen in grootverpakking aan de industrie.
Slagers gebruiken het ook maar voegen dan doorgaans nog wat extra toe, de werkwijze is als volgt:
1 emmer mayo, 30 gram kruiden per kilo mayo, mengen, klaar
1 kilo vlees+300 gram gemaakte saus, klaar.
slagers wijken hier van af door minder kruiden te gebruiken en zelf het nodige toe te voegen zoals paprikaconcentraat(smaakt beter dan de poeder in de kruiden) worchestersauce(beter dan de maggi/aromat in de kruiden)uien concentraat, nou ja, het idee is wel duidelijk.

Speculaties over de kleur zijn pointless, de kleur komt van de paprika en paprikaconcentraat is knalrood, poeder is oranje, in 9/10 filet die je koopt zit geen tartaar.

En dan de buikpijn: als paprikaconcentraat wordt gebruikt ipv poeder en je eet het niet regelmatig kun je daar een aardige reactie op krijgen.
De allergeen die het veroorzaakt zit niet in poeder en wel in concentraat.

Overigens komt 9/10 filet americain in nederlandse supermarkten van 1 bedrijf: The Filet Company uit Harderwijk, deze hebben verschillende 'kwaliteiten" filet die ze leveren aan nagenoeg alle supermarkten.
Koop maar eens bij verschillende supers en bewaar het label van The Filet Company op de bodem en vergelijk; in de duurdere variant zit paprikaconcentraat en uienconcentraat, meer eigeel(=dus mayo ipv "frietsaus") en zo nog wat meer verschillen.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:39:30 ]
pi_65479065
Ik vind die rolletjes FA ook weleens lekker (van stegeman volgens mij), culinair volledig onverantwoord waarschijnlijk en misschien ook wel giftig..but what the hell
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  woensdag 28 januari 2009 @ 03:10:51 #85
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479146
Zo'n topic is nagenoeg hetzelfde als die recente over de frikandel.
Allerlij vooroordelen uit de prehistorie over "restvlees" ,orgaanvlees en andere flauwekul en voedsel-vreemde consumenten die niet meer weten hoe voedsel gemaakt word.


Mensen hebben geen flauw benul hoe eten tegenwoordig op industriele schaal wordt gemaakt en hoe waanzinnig streng de eisen in nederland/europa tegenwoordig zijn mbt grondstoffen en verwerking.

Van filet americain krijg je geen wormen, er zit geen bijna-rottend vlees in en de hygiene in de bedrijven waar dergelijk voedsel word gemaakt is met zekerheid 10x beter dan in de gemiddelde keuken.

gewoon lekker eten en niet zo veel over nadenken.

[ Bericht 98% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:34:45 ]
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:25:56 #86
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479860
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
Hema ?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:30:43 #87
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479878
FA van de C1000 is ook lekker!
pi_65479888
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:30 schreef Superrnova het volgende:
FA van de C1000 is ook lekker!
Ik vind de peper filet americain van de C1000 verreweg de lekkerste! Veel beter dan AH of die van onze slager.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:36:02 #89
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479893
Van de c1000 vind ik wel nepperig
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:37:54 #90
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479900
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:36 schreef Paul het volgende:
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Zo zie je maar dat smaken verschillen
pi_65479905
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:39:51 #92
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479907
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:37 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat smaken verschillen
SlagersFA is wel een stuk beter hoor
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65479912
Overrated.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65479927
Ok de 1e hap was beetje zompig spul, nadat ik er wat peper op gedaan heb was 't te eten maar niet voor herhaling vatbaar, ik ga 't nu op geroosterde witte boterham proberen.
pi_65479929
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:39 schreef sig000 het volgende:
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:59:56 #96
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65479979
oehh, net weer heerlijk ontbijt met FA
Ik heb altijd die van de AH, maar ik moet toegeven dat ik wel zo'n purist ben die dan in het weekend tartaar koopt en het zelf gaat maken. Ik doe er vaak ipv uien kappertjes doorheen. en dan een hardgekookt ei erboven op een stokbroodje.
tip van flip
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65479998
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
Dat laatste.

op een geroosterde witte boterham smaakt het beter maar 't blijft vaag spul.
pi_65480018
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480047
Ik kwam 't toevallig tegen in de koelkast.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:16:19 #100
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480052
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480055
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:16 schreef kingmob het volgende:

[..]

Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Dat lijkt me idd een stuk meer gepast ja.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:20:01 #102
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480068
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Als op de verpakking staat "gehakte biefstuk met fijne kruiden", dan verwacht ik dat dat erin zit, en niets anders.
too much to do in the real world.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:21:50 #103
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480081
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480090
Wil niet iedereen mijn review over filet americain van de AH XL ondersneeuwen graag. bij voorbaat hartelijk dank.
pi_65480099
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:21 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:26:59 #106
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480107
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:28:29 #107
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480116
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
misschien, maar niet zo erg als drop en pindakaas
* Drijfzand belg is...
too much to do in the real world.
pi_65480121
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Waar filet americain zoal toe kan leiden.
pi_65480124
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Ach het is gewoon een hele reėle uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480132
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reėle uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
pi_65480146
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480152
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:31 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:33:49 #113
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480157
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reėle uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Klopt, er kan immers maar 1 persoon zo geweldig intellectueel en welbespraakt zijn als jij. Was dat niet zo, dan zou je gewoon niet uniek zijn!
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480164
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
Ok dat is zo.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:36:28 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480173
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:25 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
Misschien moet je mijn topic over de essentie van eten? eens lezen.
Dan weet je precies hoe ik erover denk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480178
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Tezz het volgende:
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
"Druipt hij af"... Dat baseer je ook enkel op het feit dat ik zondag ging slapen nadat ik jouw vermoeiende, huishoudelijke gewauwel al een tijdje had aangehoord

Verder ken je mij totaal niet (houden zo).. Waar je ook meteen weer blijkt van geeft in bovenstaande analyse.. Ik ben juist enorm consequent in mijn mening.

En nou ga maar lekker opscheppen hoe jij de filet american zelf maakt met verse ingredienten op zondagmiddag na(weereens) een bezoek aan lokale Ikea.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:52:29 #117
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65480281
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65480297
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:52 schreef VeX- het volgende:

[..]

Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Ik heb altijd als ik ooit eenmaal ergens ziek van ben geweest dan durf ik het gewoon noooooit meer te eten. Zit tussen mijn oren denk ik, haha.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:55:21 #119
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480303
Ik heb dat met pasta en speculaas
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480312
Ik heb dat nu nooit dat ik ziek wordt van eten, wel van teveel drank soms maar dat is ook alweer lang geleden.
pi_65480335
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2009 07:59:08 ]
pi_65480419
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:58 schreef sig000 het volgende:
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.
Maar filet is ook geen culinair hoogstandje! Maar dat geeft niets, als het maar lekker is! Ik kook zelf bijna altijd vers met pure (liefst biologische) ingredienten, maar een frietje met op zijn tijd gaat er ook wel in hoor! En een broodje filet uit de supermarkt (inclusief chemische derrie) ook dus!

Ik ben wel altijd erg voorzichtig met filet. Ook al zit er een shitload aan kuntstmatige verbetaars in filet american: ik koop het nooit wanneer de houdbaarheidsdatum nog maar een dag verder is en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480450
Ik ruik altijd eerst, als dat ok is dan kijk ik nieteens naar de datum.
pi_65480476
Dacht mij ook te herinneren ergens gehoord/gelezen te hebben dat het niet goed voor je was. Iets met cholesterol of suikerspiegel weet niet meer.
pi_65480486
Ik haal gewoon elke dag patat of chinees.. Heb je dat gedonder met data ook niet
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 08:59:02 #126
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65481131
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:

[..]

en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Vreetzak
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65487088
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:59 schreef Paul het volgende:

[..]

Vreetzak
Of ik koop gewoon kleine verpakkingen
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65487523
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hč," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_65489792
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
Ik heb echt geen flauw idee
  woensdag 28 januari 2009 @ 13:58:36 #130
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65490893
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  woensdag 28 januari 2009 @ 14:16:12 #131
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65491701
Van smulweb.
quote:
Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in Belgiė, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)

Ingrediėnten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper

Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).

Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65491801
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
  woensdag 28 januari 2009 @ 21:27:23 #133
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65507480
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 21:32:20 #134
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65507674
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Wat is een romaatje
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65508341
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat gok ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65509147
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65512650
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65512853
Ik zou het doen Isa!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65512970
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554689
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen!
Geef dus blind antwoord...
File american is bij mij favoriet!
Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur!
Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! (oke,voor de tere zieltjes,pas op je tong dan!)
File american is heerlijk dus....
helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..)
Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american!
Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken..
Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut!
Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout!
Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!).
Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk.
Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken!
pi_65554698
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554701
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Iets anders?
pi_65554708
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
pi_65554712
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
pi_65554715
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.
pi_65554736
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 30 januari 2009 @ 05:09:42 #147
237059 Twerk
The Spurs
pi_65554744
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59:06 #148
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65584910
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor.
Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?)

[edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap

[ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ]
pi_65585082
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde.........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17:15 #150
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585512
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel
pi_65585551
Ah, het gaat weer om geld. Verrassend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:29:33 #152
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585840
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
  zaterdag 31 januari 2009 @ 09:24:51 #153
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65589453
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 00:29 schreef robber57 het volgende:
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
Hoezo WIJ?, ik heb al die info niet, dus als ik kan kiezen tussen 2 dezelfde soorten vlees waarvan de 1 om wat voor reden dan ook goedkoper is, ga ik voor de goedkopere.
Dus zo gek is dat niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65589529
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiėnt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 12:55:42 #155
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65592978
Helaas kun je niet op de verpakking terug vinden of er warm of koud gerookt is.
Wat je wel kan vinden is of er is "gerookt" of dat het met "rooksmaak" is, als er op de verpakking staat "gerookt" dan moet dat ook zijn en mag het niet met "rooksmaak" zijn.
Helaas maakt dat weinig verschil want "gerookt" betekent tegenwoordig nagenoeg altijd koud gerookt en dat scheelt in mijn beleving maar erg weinig met de rooksmaak uit een potje.

Het is juist de warmte van het rookproces in een rookoven die maakt dat vleeswaar zo lekker word, en het is niet alleen ontbijtspek, denk maar aan rookvlees,osseworst,bacon,rookworst,palingworst,gelderse enz enz
pi_65594066
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 09:37 schreef Isegrim het volgende:
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiėnt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
Amen!
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:09:03 #157
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594672
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65594682
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef Paul het volgende:
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Ze stikken maar bij AH in hun Filet
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:12:12 #159
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594742
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef TJDoornbos het volgende:

[..]

Ze stikken maar bij AH in hun Filet
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_65596459
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
  zondag 1 februari 2009 @ 02:27:29 #161
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_65614806
Er is me altijd sterk afgeraden door mensen die verstand hebben van gezondheid om dit te eten, maar ik ga het toch proberen.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_65614841
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 15:34 schreef Simsfan88 het volgende:
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
Ik heb voor de sweet onion gekozen, ik ga 'm zo ff proeven...
pi_65616160
Best lekker op een broodje/toastje, maar ik ben er altijd snel weer klaar mee. Niet teveel van eten
pi_65652852
De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel


]Wat een onzin bij elkaar.
Koud gerookte vleeswaren of vis is veel langer houdbaar. Door warm roken verandert de stuctuur van het vlees.(warm gerookte zalm is niet te pruimen, warm gerookt spek verliest al zijn vet).
Vlees wat in een pekelbad heeft gelegen verliest juist vocht.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 12:45:33 #165
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66892868
Ik ben verslaafd . Ik ga zometeen voor de 3e keer in een week tijd een kuipje opsmullen . Uiteraard weer met versgesneden rode uitjes
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66899632
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 16:10:57 #167
84524 Morwen
I got life
pi_66900276
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
Dan zou ik ze constant moeten hebben, filet americain
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  dinsdag 10 maart 2009 @ 17:10:48 #168
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66902663
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.



tot voor 3 jaar geleden was ik daar ook 'bang' voor . Maarja sindsdien nooit gehad. Als je geen gevoelige maag ofzo hebt, hoef je er ook niet bang voor te zijn
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:14:24 #169
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66907150
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
pi_66907508
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:14 schreef Leef het volgende:
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
En daar gaan de geruchten....

Mij zul je nu minstens 1 tot twee keer per week een lekker broodje FA zien eten!


Wordt ik toch ziek ervan, dan zal ik je achtervolgen tot de dood!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:21:11 #171
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66909827
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
pi_66909974
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Mits met mate geen probleem. Als je dik bent moet je vooral koolhydraten mijden en niet eens zozeer vetten.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28:57 #173
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66910193
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
het is juist mager vlees!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66910983
Ja, en mayonaise.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:02:08 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66911769
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66911804
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:07:27 #177
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66912005
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Ja, en die onverzadgde vetten waarmee het vol,vol,.vol zit zijn erg slecht
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:09:15 #178
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66912084
Nou, mayonaise is wat te veel gezegd maak daar maar "saus" van.....

Alle andere aannames en veronderstellingen zijn ook niet accuraat, dat kan ook niet want Filet Americain is een "fanatasie product", het kan alles zijn wat een gek er in wil stoppen.

Het basis idee is wel "mager rundvlees+saus+kruiden" maar dat staat niet vast....
pi_66912139
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:02 schreef Isegrim het volgende:
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediėnten?
pi_66912379
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:10 schreef LuKaLiKe het volgende:

[..]

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediėnten?
Ongezonde ingrediėnten bestaan niet echt. Mayonaise is niet ongezond. Een ongezonde leefwijze bestaat wel. Elke dag mayonaise is bijvoorbeeld wel ongezond.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:18:18 #181
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66912594
Ach ja, het blijft toch lekker. Meestal haal ik het bij de slager en ging er vanuit dat er weinig 'saus' bij zat. Maar ook als ik het bij de super haal is het toch goed te doen

spraak laatst iemand die vaak filet americain at ipv andere vleessoorten omdat het zo mager was, zal ik die toch even uit haar droom helpen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 11 maart 2009 @ 03:37:38 #182
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
  One tough cookie woensdag 11 maart 2009 @ 03:44:36 #183
169210 liesje1979
pi_66922889
Nah, beetje teveel enzo.

Maar ik vind het lekker!
Zonder uitjes of ei, met een beetje peper.
En leverworst vind ik ook niet zo heel lekker.
Pate dan weer wel
pi_66922917
Ik wil hier nu alleen nog berichten over filet americain zien, de rest wordt onherroepelijk verwijderd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 11 maart 2009 @ 07:00:13 #185
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66923252
erm ik denk dat ik het toch maar hou op met m'n moeder boodschappen doen
  woensdag 11 maart 2009 @ 19:21:48 #186
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66945421
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd....
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:46:29 #187
30837 r00t3d
Carpe Noctem
pi_66955378
Morgenochtend weer een broodje halen bij de bakker. Broodje Martino met ansjovis. Mjam.
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:53:37 #188
237059 Twerk
The Spurs
pi_66955602
Heeft Kips ook filet of enkel leverworst?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  donderdag 12 maart 2009 @ 02:12:53 #189
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66957702
Bij de appie ligt/lag voorverpakte fa als een worstje, ik dacht van Kips.....
pi_67057638
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
Ik zeg ik hou der van
pi_67059843
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Never try to outstubborn a cat.
pi_67070053
I Filet American. Eet zo 1 bakje per week! Heerlijk, maar dan wel die van de C1000 of de Jumbo.
Die van de AH is echt te chemisch en smaakt nergens naar...

En die verhalen over de wormpjes...ik doe net alsof ik dat niet heb gelezen...
pi_67070158
quote:
Op maandag 26 januari 2009 22:22 schreef krakkemieke het volgende:
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Ik heb in verleden ooit in AH vleescentrale gewerkt en kan je zeggen dat dat kwalitatief erg goed is.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_67070183
quote:
Op zondag 15 maart 2009 02:35 schreef grif het volgende:
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Goede tip, fiets er dagelijks langs, ben er nog niet binnengeweest
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 15 maart 2009 @ 14:54:20 #195
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_67070310
quote:
Op zondag 15 maart 2009 00:32 schreef sgattie het volgende:
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
je vergeet de peper en zout en dan (en als ik er ei op doe mag het ook afgetoefd worden met wat mayonaise
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_67076149
en/of wat aromat
Ja doei.
pi_67280016
goddelijk op een wit pistoletje met uitjes en zout en peper
pi_67349785
Oh, heerlijk! Mijn favoriete is de biologische van C1000.

Maar ja, ben zwanger, dus voorlopig geen filet americain voor mij...
pi_71215817
ik moet hier gewoon gepost hebben
this is soooooooooooo fucking cool. :D
pi_76747031
hmmm filet is lekker dr gaan toch wel 1 į 2 bakjes (150 gram per stuk) bij me naar binnen per week

Ladessa filet eet ik overigens altijd. Deze wordt bij Super de Boer tegenwoordig als Superieur filet verkocht naast het normale huismerk (wat ik altijd vrolijk links laat liggen)

[ Bericht 31% gewijzigd door hagelslagfabrikant op 12-01-2010 23:50:20 (was wat vergeten :P) ]
pi_76747749
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 19:21 schreef robber57 het volgende:
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd....
verstegen heeft verschillende kant en klare filet sauzen in hun assortiment, echter wel in emmers van 11 liter voor professioneel gebruik... je zou bij de lokale slager kunnen vragen of ze dit spul gebruiken en of je er misschien een bakje van kan kopen, de saus is naar mijn weten wel een tijdje houdbaar zolang je hem afgesloten en koel bewaart...
pi_76747788
Filet Americain + stokbroodje
Zacht gekookt, hard gekookt, uit gekookt, HARD
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 13 januari 2010 @ 00:09:51 #203
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_76747833
Ik hed filet gekauft bij c1000 euroweken voor een euro met uitjes
Mjum
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_76747914
vanaf vandaag eet ik dus nooit meer Filet American
  woensdag 13 januari 2010 @ 00:15:35 #205
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
pi_76748008
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:09 schreef Paul het volgende:
Ik hed filet gekauft bij c1000 euroweken voor een euro met uitjes
Mjum
Goed idee.Morgen ff halen
pi_76748460
Lekker vers zacht puntje, beetje filet, peper & zout, beetje komkommer & tomaat... ! Mijn vaste recept bij de broodjescorner van de slager

*opes, ik vergeet de uitjes... die horen er ook bij *
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 13 januari 2010 @ 00:34:59 #207
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_76748499
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:15 schreef TheZapster het volgende:

[..]

Goed idee.Morgen ff halen
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  woensdag 13 januari 2010 @ 00:36:36 #208
3185 Adelante
To let it go now
pi_76748538
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:12 schreef FANN het volgende:
vanaf vandaag eet ik dus nooit meer Filet American
waarom niet?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  woensdag 13 januari 2010 @ 00:38:41 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76748584
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

waarom niet?
Vroeg ik me dus ook af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76748608
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

waarom niet?
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
  woensdag 13 januari 2010 @ 08:39:34 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76750999
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:40 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]


En wat is daar mis mee? Als je een koe tot sudderlappen en biefstuk snijdt heb je altijd afsnijsels.
Het is niet alsof het koeiekut is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76752806
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
Haha dream on
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  woensdag 13 januari 2010 @ 10:44:14 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76753893
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 08:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is daar mis mee? Als je een koe tot sudderlappen en biefstuk snijdt heb je altijd afsnijsels.
Het is niet alsof het koeiekut is
En wat is er mis met kut?
pi_76755583
Gaan hier vaak wel 2 bakjes filet americain van de jumbo per week er doorheen. heerlijk op stokbrood met wat peper, knoflook, ui en komkommer. jammie!
Voor wat foto's, kijk hier
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 13 januari 2010 @ 11:30:06 #215
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_76755597
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 10:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wat is er mis met kut? [ afbeelding ]
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  woensdag 13 januari 2010 @ 11:32:37 #216
165237 Leef
Sunny side up!
pi_76755675
[/edit] ok delete dan maar..

[ Bericht 95% gewijzigd door Leef op 13-01-2010 12:14:50 ]
  woensdag 13 januari 2010 @ 15:10:03 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76763625
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 10:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wat is er mis met kut? [ afbeelding ]
Wil filet americain, geen filet of fish
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:26:31 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76766960
Ja, okay, niet in de filet nee.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')