Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zoutquote:Op maandag 26 januari 2009 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar inquote:
Wat daaaanquote:Op maandag 26 januari 2009 21:35 schreef Adelante het volgende:
[..]
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.quote:
Ja, maar die vreet je niet rauwquote:Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef Superrnova het volgende:
[..]
Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt.quote:Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:
[..]
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
De c1000 zou dat nooit doenquote:Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:
[..]
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
En evt. ansjovis.....quote:Op maandag 26 januari 2009 21:33 schreef Chiwakka het volgende:
[..]
Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
Vroeger was alles beter..quote:Op dinsdag 27 januari 2009 00:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.
En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.quote:Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |