abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65432833
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Misschien houdt Adelante niet van rauw vlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 20:41:04 #27
207884 Heremeteit
alweer een poort
pi_65432926
Bah, vieze roadkill!
pi_65435248
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
  maandag 26 januari 2009 @ 21:35:27 #29
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435329
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:36:34 #30
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435389
filet! Hier gemiddeld ook een bakje per week hoor..
pi_65435436
Belgisch dus, het word prepare kan ik al niet fatsoenlijk schrijven......
Maar er is hoop! Bij de Coop in Nederland is er filet martino te koop!
Het rijmt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 21:38:49 #32
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65435523
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:35 schreef Adelante het volgende:

[..]

Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Wat daaaan
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65435618
Nu ben ik ook benieuwd!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:42:12 #34
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435662
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:38 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat daaaan
restvlees
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_65435697
Wat bedoel je met restvlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:43:19 #36
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435709
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
  maandag 26 januari 2009 @ 21:44:56 #37
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435790
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef krakkemieke het volgende:
Wat bedoel je met restvlees?
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:45:16 #38
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435806
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Ja, maar die vreet je niet rauw
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:48:11 #39
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435930
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:45 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ja, maar die vreet je niet rauw
tja kleinigeheidje.. :p hahaha
pi_65435946
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 22:20:25 #41
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65437424
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
De c1000 zou dat nooit doen
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65437515
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 22:56:08 #43
30837 r00t3d
Carpe Noctem
pi_65438960
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:33 schreef Chiwakka het volgende:

[..]

Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
En evt. ansjovis.....

Mjam, morgenochtend weer eens halen.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:41:45 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65442585
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:46:01 #45
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65442673
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 00:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
Vroeger was alles beter..
  dinsdag 27 januari 2009 @ 01:39:22 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65443389
Nah, echt niet!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 06:25:27 #47
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65444159
Ik eet nu een broodje
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65444352
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Een goede filet, bereid van biefstuk (met toevoeging van een chemisch sausje, dat dan weer wel) is echt super lekker vind ik! Lekker op een donker hard broodje met wat verse peper, jummie!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65444365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
pi_65444367
Hoelaat komt TS een broodje brengen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')