abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65474302
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
Ja, en de meeste calorieën zitten niet in het vlees maar in de mayo..
En de mayo maakt het vlees lichter
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_65474433
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:43 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!

Wijst naar boven.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65474499
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Er bestaat ook filet van kalfsvlees en dat is echt niet rood, maar wel mager.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 23:01:46 #79
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65474954
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:27 schreef grif het volgende:
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65476183
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:48 schreef TJDoornbos het volgende:
LHO ik ben om ik haat AH!
Een volgeling!

Ik ga een kerk beginnen
pi_65476200
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:01 schreef Paul het volgende:

[..]

Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
pi_65476233
FILET AMERICAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN damn krijg spontaan weer trek
hier moest ik gepost hebbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 28 januari 2009 @ 02:54:18 #83
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479004
Ik heb ook in een slagerij gewerkt en en eet alleen maar Filet Americain , twee of drie bakjes van 150 gram in de week heb ik geen moeite mee en ik leef nog steeds.
Ik ben er ook nog nooit ziek van geworden voor zover ik me kan herinneren.

wat ik wel heb gemerkt in de loop der jaren is dat het recept van filet niet vaststaat en dat de samenstelling kan/zal varieren.

Ik heb het dan dus over 'hollandse" filet zoals je die in de super koopt en niet zoals 9/10 recepten die je op inet vind.
In al die recepten mist de smaakmaker van de supermarkt filet: uien

Supermarkt filet is meestal mager rundergehakt (en geen tartaar), mayo,maggi,paprika poeder of concentraat,uien/poeder/concentraat,tabasco oid,mosterd(niet veel) peper,zout,azijn.

het recept van supermarkt filet is nagenoeg onbereikbaar aangezien de grootste toevoeging een kruidenmix is die simpelweg 'filet americain kruiden" heet, de meeste kruidenfabrikanten hebben deze mix maar leveren alleen in grootverpakking aan de industrie.
Slagers gebruiken het ook maar voegen dan doorgaans nog wat extra toe, de werkwijze is als volgt:
1 emmer mayo, 30 gram kruiden per kilo mayo, mengen, klaar
1 kilo vlees+300 gram gemaakte saus, klaar.
slagers wijken hier van af door minder kruiden te gebruiken en zelf het nodige toe te voegen zoals paprikaconcentraat(smaakt beter dan de poeder in de kruiden) worchestersauce(beter dan de maggi/aromat in de kruiden)uien concentraat, nou ja, het idee is wel duidelijk.

Speculaties over de kleur zijn pointless, de kleur komt van de paprika en paprikaconcentraat is knalrood, poeder is oranje, in 9/10 filet die je koopt zit geen tartaar.

En dan de buikpijn: als paprikaconcentraat wordt gebruikt ipv poeder en je eet het niet regelmatig kun je daar een aardige reactie op krijgen.
De allergeen die het veroorzaakt zit niet in poeder en wel in concentraat.

Overigens komt 9/10 filet americain in nederlandse supermarkten van 1 bedrijf: The Filet Company uit Harderwijk, deze hebben verschillende 'kwaliteiten" filet die ze leveren aan nagenoeg alle supermarkten.
Koop maar eens bij verschillende supers en bewaar het label van The Filet Company op de bodem en vergelijk; in de duurdere variant zit paprikaconcentraat en uienconcentraat, meer eigeel(=dus mayo ipv "frietsaus") en zo nog wat meer verschillen.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:39:30 ]
pi_65479065
Ik vind die rolletjes FA ook weleens lekker (van stegeman volgens mij), culinair volledig onverantwoord waarschijnlijk en misschien ook wel giftig..but what the hell
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  woensdag 28 januari 2009 @ 03:10:51 #85
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479146
Zo'n topic is nagenoeg hetzelfde als die recente over de frikandel.
Allerlij vooroordelen uit de prehistorie over "restvlees" ,orgaanvlees en andere flauwekul en voedsel-vreemde consumenten die niet meer weten hoe voedsel gemaakt word.


Mensen hebben geen flauw benul hoe eten tegenwoordig op industriele schaal wordt gemaakt en hoe waanzinnig streng de eisen in nederland/europa tegenwoordig zijn mbt grondstoffen en verwerking.

Van filet americain krijg je geen wormen, er zit geen bijna-rottend vlees in en de hygiene in de bedrijven waar dergelijk voedsel word gemaakt is met zekerheid 10x beter dan in de gemiddelde keuken.

gewoon lekker eten en niet zo veel over nadenken.

[ Bericht 98% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:34:45 ]
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:25:56 #86
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479860
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
Hema ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:30:43 #87
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479878
FA van de C1000 is ook lekker!
pi_65479888
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:30 schreef Superrnova het volgende:
FA van de C1000 is ook lekker!
Ik vind de peper filet americain van de C1000 verreweg de lekkerste! Veel beter dan AH of die van onze slager.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:36:02 #89
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479893
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:37:54 #90
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479900
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:36 schreef Paul het volgende:
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Zo zie je maar dat smaken verschillen
pi_65479905
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:39:51 #92
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479907
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:37 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat smaken verschillen
SlagersFA is wel een stuk beter hoor
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65479912
Overrated.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65479927
Ok de 1e hap was beetje zompig spul, nadat ik er wat peper op gedaan heb was 't te eten maar niet voor herhaling vatbaar, ik ga 't nu op geroosterde witte boterham proberen.
pi_65479929
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:39 schreef sig000 het volgende:
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:59:56 #96
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65479979
oehh, net weer heerlijk ontbijt met FA
Ik heb altijd die van de AH, maar ik moet toegeven dat ik wel zo'n purist ben die dan in het weekend tartaar koopt en het zelf gaat maken. Ik doe er vaak ipv uien kappertjes doorheen. en dan een hardgekookt ei erboven op een stokbroodje.
tip van flip
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65479998
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
Dat laatste.

op een geroosterde witte boterham smaakt het beter maar 't blijft vaag spul.
pi_65480018
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480047
Ik kwam 't toevallig tegen in de koelkast.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:16:19 #100
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480052
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480055
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:16 schreef kingmob het volgende:

[..]

Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Dat lijkt me idd een stuk meer gepast ja.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:20:01 #102
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480068
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Als op de verpakking staat "gehakte biefstuk met fijne kruiden", dan verwacht ik dat dat erin zit, en niets anders.
too much to do in the real world.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:21:50 #103
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480081
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480090
Wil niet iedereen mijn review over filet americain van de AH XL ondersneeuwen graag. bij voorbaat hartelijk dank.
pi_65480099
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:21 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:26:59 #106
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480107
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:28:29 #107
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480116
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
misschien, maar niet zo erg als drop en pindakaas
* Drijfzand belg is...
too much to do in the real world.
pi_65480121
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Waar filet americain zoal toe kan leiden.
pi_65480124
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480132
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
pi_65480146
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480152
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:31 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:33:49 #113
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480157
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Klopt, er kan immers maar 1 persoon zo geweldig intellectueel en welbespraakt zijn als jij. Was dat niet zo, dan zou je gewoon niet uniek zijn!
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480164
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
Ok dat is zo.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:36:28 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480173
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:25 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
Misschien moet je mijn topic over de essentie van eten? eens lezen.
Dan weet je precies hoe ik erover denk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480178
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Tezz het volgende:
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
"Druipt hij af"... Dat baseer je ook enkel op het feit dat ik zondag ging slapen nadat ik jouw vermoeiende, huishoudelijke gewauwel al een tijdje had aangehoord

Verder ken je mij totaal niet (houden zo).. Waar je ook meteen weer blijkt van geeft in bovenstaande analyse.. Ik ben juist enorm consequent in mijn mening.

En nou ga maar lekker opscheppen hoe jij de filet american zelf maakt met verse ingredienten op zondagmiddag na(weereens) een bezoek aan lokale Ikea.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:52:29 #117
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65480281
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65480297
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:52 schreef VeX- het volgende:

[..]

Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Ik heb altijd als ik ooit eenmaal ergens ziek van ben geweest dan durf ik het gewoon noooooit meer te eten. Zit tussen mijn oren denk ik, haha.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:55:21 #119
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480303
Ik heb dat met pasta en speculaas
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480312
Ik heb dat nu nooit dat ik ziek wordt van eten, wel van teveel drank soms maar dat is ook alweer lang geleden.
pi_65480335
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2009 07:59:08 ]
pi_65480419
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:58 schreef sig000 het volgende:
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.
Maar filet is ook geen culinair hoogstandje! Maar dat geeft niets, als het maar lekker is! Ik kook zelf bijna altijd vers met pure (liefst biologische) ingredienten, maar een frietje met op zijn tijd gaat er ook wel in hoor! En een broodje filet uit de supermarkt (inclusief chemische derrie) ook dus!

Ik ben wel altijd erg voorzichtig met filet. Ook al zit er een shitload aan kuntstmatige verbetaars in filet american: ik koop het nooit wanneer de houdbaarheidsdatum nog maar een dag verder is en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480450
Ik ruik altijd eerst, als dat ok is dan kijk ik nieteens naar de datum.
pi_65480476
Dacht mij ook te herinneren ergens gehoord/gelezen te hebben dat het niet goed voor je was. Iets met cholesterol of suikerspiegel weet niet meer.
pi_65480486
Ik haal gewoon elke dag patat of chinees.. Heb je dat gedonder met data ook niet
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 08:59:02 #126
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65481131
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:

[..]

en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Vreetzak
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65487088
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:59 schreef Paul het volgende:

[..]

Vreetzak
Of ik koop gewoon kleine verpakkingen
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65487523
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_65489792
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
Ik heb echt geen flauw idee
  woensdag 28 januari 2009 @ 13:58:36 #130
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65490893
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  woensdag 28 januari 2009 @ 14:16:12 #131
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65491701
Van smulweb.
quote:
Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)

Ingrediënten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper

Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).

Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65491801
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
  woensdag 28 januari 2009 @ 21:27:23 #133
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65507480
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 21:32:20 #134
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65507674
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Wat is een romaatje
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65508341
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat gok ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65509147
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65512650
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65512853
Ik zou het doen Isa!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65512970
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554689
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen!
Geef dus blind antwoord...
File american is bij mij favoriet!
Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur!
Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! (oke,voor de tere zieltjes,pas op je tong dan!)
File american is heerlijk dus....
helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..)
Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american!
Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken..
Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut!
Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout!
Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!).
Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk.
Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken!
pi_65554698
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554701
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Iets anders?
pi_65554708
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
pi_65554712
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
pi_65554715
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.
pi_65554736
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 30 januari 2009 @ 05:09:42 #147
237059 Twerk
The Spurs
pi_65554744
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59:06 #148
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65584910
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor.
Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?)

[edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap

[ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ]
pi_65585082
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde.........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17:15 #150
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585512
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')