abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:40:35 #1
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430630
Het algemene Filet american topic
Maar ik vroeg me gelijk even af, is filet american gezond?
Ik dacht altijd dat het heel ongezond was, maar hoorde laatst dat het wel meeviel.
Wie kan hier iets zinnigs op zeggen?


OH MOM MOM MOM
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  maandag 26 januari 2009 @ 19:43:04 #2
126281 Toon_Tetten
En een milkshake banaan
pi_65430720
Ongezond??? Oh nee, ik eet elke week gem. een bakje
Hier heb je een punt .
  maandag 26 januari 2009 @ 19:43:12 #3
201197 kabelhaspel
Keep on rollin'!
pi_65430724
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
Goed verhaal. Lekker kort.
pi_65430749
I HATE MUSIC
pi_65430752
Filet American + Martinosaus
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:44:10 #6
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430762
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef kabelhaspel het volgende:
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
Superlekker man
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65430767
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:44:25 #8
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430770
Vaag dat er mensen zijn die dat vies vinden
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65430783
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef JackHerrer het volgende:
Filet American + Martinosaus
Martino wattes?
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  maandag 26 januari 2009 @ 19:44:54 #10
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65430790
Filet american
Wel die van een keurslager oid, want die van de supermarkt is echt niet te vreten

Naja, het bestaat voor het grootste deel uit tartaar, dat is redelijk mager. Zit natuurlijk ook wel wat mayonaise in, maar volgens dit recept is dat ook maar 6 eetlepels op een pond.

http://www.mijnreceptenbo(...)jn-hollands-632.html
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:45:00 #11
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430795
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:44 schreef DroogDok het volgende:
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
Ik eet ook 1 bakje per week maar vind dat niet zoveel hoeveel zit er nou in zo'n bakje en dat over een hele week.
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  maandag 26 januari 2009 @ 19:48:04 #12
111260 Charmian
a little joy
pi_65430913
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:48:42 #13
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65430940
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Charmian het volgende:
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
He wat parasieten ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65430969
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 26 januari 2009 @ 19:51:42 #15
3185 Adelante
To let it go now
pi_65431079
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 19:52:57 #16
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65431133
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Volgens mij zijn er heel veel dingen die je niet wilt eten als je erbij na gaat denken hoe ze worden gemaakt...
  maandag 26 januari 2009 @ 19:53:26 #17
111260 Charmian
a little joy
pi_65431152
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Paul het volgende:

[..]

He wat parasieten ?
Daar:
quote:
Rauw vlees

In verband met toxoplasmose wordt geadviseerd geen rauw vlees te eten en groenten extra goed te wassen. Als je in de tuin werkt, is het verstandig om handschoenen te dragen. Toxoplasmose is een parasiet die voorkomt in de ontlasting van jonge poesjes, vandaar ook het advies geen kattenbak schoon te maken. Aaien en knuffelen met een kat kan absoluut geen kwaad. De toxoplasmoseparasiet is voor een volwassene ongevaarlijk. Als je ermee besmet raakt, merk je er bijna niets van, hooguit voel je je wat grieperig. Maar voor het ongeboren kind kan een besmetting zeer ernstige afwijkingen tot gevolg hebben.

Omdat katten vrij rondlopen en hun behoefte overal doen, kan de parasiet bijvoorbeeld bij een koe binnenkomen als die vrij in de wei loopt. De ontlasting van de kat kan ook in aanraking komen met groenten die op de koude grond geteeld worden. Om te voorkomen dat je besmet raakt, wordt afgeraden om rauw vlees te eten (biefstuk goed doorbakken, let op dat vlees van de barbecue goed gaar is). Eet tijdens je zwangerschap ook geen filet americain, rauwe tartaar enz.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_65431278
parasieten
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:57:45 #19
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65431315
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Ok vertel
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 19:58:18 #20
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65431330
Adelante ik wil weten hoe je dat maakte, please tell us
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65431633
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65431733
Heb ik afgelopen zaterdag tijdens mn party nog gehad
Vind het heerlijk
Noot noot.
pi_65432045
Het is trouwens américain. En een Martino is zowat het beste broodje ja.
pi_65432757
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 20:37:53 #25
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65432789
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Wat doet Adelante raar dan
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65432833
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Misschien houdt Adelante niet van rauw vlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 20:41:04 #27
207884 Heremeteit
alweer een poort
pi_65432926
Bah, vieze roadkill!
pi_65435248
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
  maandag 26 januari 2009 @ 21:35:27 #29
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435329
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:36:34 #30
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435389
filet! Hier gemiddeld ook een bakje per week hoor..
pi_65435436
Belgisch dus, het word prepare kan ik al niet fatsoenlijk schrijven......
Maar er is hoop! Bij de Coop in Nederland is er filet martino te koop!
Het rijmt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 21:38:49 #32
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65435523
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:35 schreef Adelante het volgende:

[..]

Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Wat daaaan
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65435618
Nu ben ik ook benieuwd!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:42:12 #34
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435662
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:38 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat daaaan
restvlees
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_65435697
Wat bedoel je met restvlees?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:43:19 #36
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435709
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
  maandag 26 januari 2009 @ 21:44:56 #37
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435790
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef krakkemieke het volgende:
Wat bedoel je met restvlees?
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:45:16 #38
3185 Adelante
To let it go now
pi_65435806
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Ja, maar die vreet je niet rauw
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 26 januari 2009 @ 21:48:11 #39
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65435930
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:45 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ja, maar die vreet je niet rauw
tja kleinigeheidje.. :p hahaha
pi_65435946
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 26 januari 2009 @ 22:20:25 #41
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65437424
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
De c1000 zou dat nooit doen
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65437515
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 januari 2009 @ 22:56:08 #43
30837 r00t3d
Carpe Noctem
pi_65438960
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:33 schreef Chiwakka het volgende:

[..]

Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
En evt. ansjovis.....

Mjam, morgenochtend weer eens halen.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:41:45 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65442585
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 00:46:01 #45
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_65442673
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 00:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
Vroeger was alles beter..
  dinsdag 27 januari 2009 @ 01:39:22 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65443389
Nah, echt niet!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 06:25:27 #47
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65444159
Ik eet nu een broodje
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65444352
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Een goede filet, bereid van biefstuk (met toevoeging van een chemisch sausje, dat dan weer wel) is echt super lekker vind ik! Lekker op een donker hard broodje met wat verse peper, jummie!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65444365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
pi_65444367
Hoelaat komt TS een broodje brengen?
  dinsdag 27 januari 2009 @ 07:36:32 #51
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65444378
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65444404
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Wanneer je ziek wordt van voedsel (omdat het niet meer goed was), dan treden de klachten vaak meteen na het eten (binnen een paar uur) op. Dus als je gisteren een broodje hebt gegeten en je nu niet lekker voelt, lijkt het me sterk dat het van de filet komt.

Maar ik ben geen dokter, dus wie weet.....het zou kunnen natuurlijk.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 27 januari 2009 @ 07:53:49 #53
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65444485
Dat klopt. Maar ik had het gistermiddag en vannacht voor het slapen gaan gegeten en ik kreeg al snel erna buikpijn. Dus ik denk dat de kans dat het de filet was vrij hoog is.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65444756
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:29 schreef Tezz het volgende:
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65444972
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:
Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Dat lijkt mij niet onlogisch.
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 09:18:17 #56
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65445539
Ik ben nog nooit er ziek van geworden
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65445565
Ik word sowieso nooit ergens ziek van. Sterke maag denk ik.
pi_65447593
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij die van de AH zit er in elk geval heel weinig vlees en heel veel andere dingen doorheen. Waaronder fel-oranje kleurstof. Opzich wel lekker, maar heeft niets weg van Filet Americain.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 10:38:49 #59
233102 cherrycoke
"Fear is a weapon."
pi_65447647
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman
  dinsdag 27 januari 2009 @ 12:33:23 #60
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_65451182
*fanboy meldt

WIT pistoletje, doorsnijden, 1 kant dikke laag FA er op, andere kant beetje mayo. hard gekookt eitje in plakjes er op. beetje bieslook, zout en pikante paprika poeder. Dichtklappen en smikkelen maar
I follow you......but not on Twitter
pi_65451476
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
beetje peper en zout mag ook!
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
  dinsdag 27 januari 2009 @ 15:06:28 #62
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_65456815
Filet americain Martino, wie dat heeft uitgevonden mag een lintje krijgen
The Police 08-06-2008
pi_65460614
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65460887
[/quote]Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
[quote]
ongeveer 10%
pi_65461202
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
pi_65461304
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:03 schreef r2d22 het volgende:
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
pi_65462223
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 16:49 schreef Tezz het volgende:

Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65462292
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Nee dat blijkt! Ik ga het dit weekend proberen te maken zelf, haha!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65462404
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65462572
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65462624
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Is dat zo?
pi_65468141
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Never try to outstubborn a cat.
pi_65468210
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
pi_65469026
LHO ik ben om ik haat AH!
pi_65471302
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
Ik heb nergens gezegd dat het ambachtelijk was.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65474302
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
Ja, en de meeste calorieën zitten niet in het vlees maar in de mayo..
En de mayo maakt het vlees lichter
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_65474433
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:43 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!

Wijst naar boven.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65474499
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Er bestaat ook filet van kalfsvlees en dat is echt niet rood, maar wel mager.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 27 januari 2009 @ 23:01:46 #79
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65474954
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:27 schreef grif het volgende:
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65476183
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:48 schreef TJDoornbos het volgende:
LHO ik ben om ik haat AH!
Een volgeling!

Ik ga een kerk beginnen
pi_65476200
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:01 schreef Paul het volgende:

[..]

Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
pi_65476233
FILET AMERICAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN damn krijg spontaan weer trek
hier moest ik gepost hebbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 28 januari 2009 @ 02:54:18 #83
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479004
Ik heb ook in een slagerij gewerkt en en eet alleen maar Filet Americain , twee of drie bakjes van 150 gram in de week heb ik geen moeite mee en ik leef nog steeds.
Ik ben er ook nog nooit ziek van geworden voor zover ik me kan herinneren.

wat ik wel heb gemerkt in de loop der jaren is dat het recept van filet niet vaststaat en dat de samenstelling kan/zal varieren.

Ik heb het dan dus over 'hollandse" filet zoals je die in de super koopt en niet zoals 9/10 recepten die je op inet vind.
In al die recepten mist de smaakmaker van de supermarkt filet: uien

Supermarkt filet is meestal mager rundergehakt (en geen tartaar), mayo,maggi,paprika poeder of concentraat,uien/poeder/concentraat,tabasco oid,mosterd(niet veel) peper,zout,azijn.

het recept van supermarkt filet is nagenoeg onbereikbaar aangezien de grootste toevoeging een kruidenmix is die simpelweg 'filet americain kruiden" heet, de meeste kruidenfabrikanten hebben deze mix maar leveren alleen in grootverpakking aan de industrie.
Slagers gebruiken het ook maar voegen dan doorgaans nog wat extra toe, de werkwijze is als volgt:
1 emmer mayo, 30 gram kruiden per kilo mayo, mengen, klaar
1 kilo vlees+300 gram gemaakte saus, klaar.
slagers wijken hier van af door minder kruiden te gebruiken en zelf het nodige toe te voegen zoals paprikaconcentraat(smaakt beter dan de poeder in de kruiden) worchestersauce(beter dan de maggi/aromat in de kruiden)uien concentraat, nou ja, het idee is wel duidelijk.

Speculaties over de kleur zijn pointless, de kleur komt van de paprika en paprikaconcentraat is knalrood, poeder is oranje, in 9/10 filet die je koopt zit geen tartaar.

En dan de buikpijn: als paprikaconcentraat wordt gebruikt ipv poeder en je eet het niet regelmatig kun je daar een aardige reactie op krijgen.
De allergeen die het veroorzaakt zit niet in poeder en wel in concentraat.

Overigens komt 9/10 filet americain in nederlandse supermarkten van 1 bedrijf: The Filet Company uit Harderwijk, deze hebben verschillende 'kwaliteiten" filet die ze leveren aan nagenoeg alle supermarkten.
Koop maar eens bij verschillende supers en bewaar het label van The Filet Company op de bodem en vergelijk; in de duurdere variant zit paprikaconcentraat en uienconcentraat, meer eigeel(=dus mayo ipv "frietsaus") en zo nog wat meer verschillen.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:39:30 ]
pi_65479065
Ik vind die rolletjes FA ook weleens lekker (van stegeman volgens mij), culinair volledig onverantwoord waarschijnlijk en misschien ook wel giftig..but what the hell
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  woensdag 28 januari 2009 @ 03:10:51 #85
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65479146
Zo'n topic is nagenoeg hetzelfde als die recente over de frikandel.
Allerlij vooroordelen uit de prehistorie over "restvlees" ,orgaanvlees en andere flauwekul en voedsel-vreemde consumenten die niet meer weten hoe voedsel gemaakt word.


Mensen hebben geen flauw benul hoe eten tegenwoordig op industriele schaal wordt gemaakt en hoe waanzinnig streng de eisen in nederland/europa tegenwoordig zijn mbt grondstoffen en verwerking.

Van filet americain krijg je geen wormen, er zit geen bijna-rottend vlees in en de hygiene in de bedrijven waar dergelijk voedsel word gemaakt is met zekerheid 10x beter dan in de gemiddelde keuken.

gewoon lekker eten en niet zo veel over nadenken.

[ Bericht 98% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:34:45 ]
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:25:56 #86
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479860
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
Hema ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:30:43 #87
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479878
FA van de C1000 is ook lekker!
pi_65479888
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:30 schreef Superrnova het volgende:
FA van de C1000 is ook lekker!
Ik vind de peper filet americain van de C1000 verreweg de lekkerste! Veel beter dan AH of die van onze slager.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:36:02 #89
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479893
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:37:54 #90
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_65479900
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:36 schreef Paul het volgende:
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Zo zie je maar dat smaken verschillen
pi_65479905
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 06:39:51 #92
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65479907
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:37 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat smaken verschillen
SlagersFA is wel een stuk beter hoor
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65479912
Overrated.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65479927
Ok de 1e hap was beetje zompig spul, nadat ik er wat peper op gedaan heb was 't te eten maar niet voor herhaling vatbaar, ik ga 't nu op geroosterde witte boterham proberen.
pi_65479929
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:39 schreef sig000 het volgende:
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 januari 2009 @ 06:59:56 #96
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65479979
oehh, net weer heerlijk ontbijt met FA
Ik heb altijd die van de AH, maar ik moet toegeven dat ik wel zo'n purist ben die dan in het weekend tartaar koopt en het zelf gaat maken. Ik doe er vaak ipv uien kappertjes doorheen. en dan een hardgekookt ei erboven op een stokbroodje.
tip van flip
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65479998
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
Dat laatste.

op een geroosterde witte boterham smaakt het beter maar 't blijft vaag spul.
pi_65480018
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480047
Ik kwam 't toevallig tegen in de koelkast.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:16:19 #100
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480052
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')