quote:Op vrijdag 23 januari 2009 23:55 schreef Lemmeb het volgende:
Nee, dat gaat op postcodegebied (zou ook wat wezen als dat per adres zou gaan), en dat gebeurt echt niet op basis van één wanbetaler.
Volgens mij is het juist voor incassobureaus wel belangrijk om die info te hebben. Al was het maar om te voorkomen dat onschuldige mensen met dit soort onnozelheden lastig gevallen worden, terwijl het gewoon ONNODIG is.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:01 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Wat naief.
De klant vergeet iets, en de leverancier moet zijn zaakjes maar op orde hebben. Raar, volgens mij klopt dat niet. Maar goed.
In het GBA staat de informatie waar de klant heen is gegaan, die info is vrij belangrijk. Als je niet weet waar een klant heen is gegaan, dan is die info redelijk belangrijk.
quote:En het excuus van een acceptgiro over het hoofd zien door de wirwar van bedrijven, dat is de verantwoordelijkheid van de klant zelf. Die gaat zelf contracten aan met een wirwar van bedrijven. Als je mij belt, dan lever ik je liever alles wat je wenst, dan heb je voortaan maar één bedrijf waar je mee te maken hebt. Maar daar willen we in Nederland niet aan, marktwerking heet dat. Daarbij zie je niet één acceptgiro over het hoofd.
Da's alleen mogelijk als je met hetzelfde huishouden verhuist en er niemand achter blijftquote:De doorstuurservice is standaard drie maanden.
Vaak zijn het juist kosten van opzeggen oid die achteraf nog doorberekend worden. Kosten die wel vermeld stonden in voorwaarden/contract maar die je niet maandelijks betaalt als je nog afnemer bent.quote:Als je al maandelijks een acceptgiro krijgt, dan zou het toch op moeten vallen dat je deze in een keer niet meer ontvangt op het nieuwe adres, toch?
Ik vind dat voor incassobureaus dit soort informatie weldegelijk toegankelijk moet zijn. Hoeveel mensen worden niet doro dit soort dingen geintimideerd en betalen de facturen die ze op andermans naam krijgen? Want je weet net zoals ik hoe de service van deze incassobureaus is. "Maar ... Maanvis... U bent meneer Dirk H niet? JA DAT ZEGGEN ZE ALLEMAAL! Bewijs het eerst maar eens!" en dan ben je alweer uren verder voordat je een oplossing hebt. Uren die anderen moeten betalen.quote:Met jouw instelling zal je bedrijven toegang moeten verlenen tot het GBA en ik denk niet dat we dat willen. Eeen beetje verantwoordelijkheid mag je toch nog wel een beetje verwachten? Of moet werkelijk alles geregeld worden door anderen?
Die registratie verwijderen zullen ze niet snel aan beginnen. Er heeft immers wel een wanbetaler op het adres gewoond. Dat is weliswaar niet de huidige bewoner, maar er is wel degelijk een incident op het betreffende adres geweest.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 19:28 schreef Dirkh het volgende:
Er worden namelijk databases bijgehouden van mensen die hun facturen niet betalen. Op jouw postcode staat nu een vermelding dat er niet betaald wordt. Dat kon nog wel eens problemen opleveren als je ergens een abonnement wil afsluiten. Het is dus zaak dat je zwart op wit krijgt dat de registratie van de postcode en huisnummer verwijdert wordt.
Dat wisselt per branche/bedrijf. Een telefoonabonnement kan al afketsen door 1 wanbetaler in het postcode gebied/de flat. Andere bedrijven kijken alleen naar het specifieke adres of naar de verhouding wanbetalers/aantal adressen. Hangt een beetje van het product en de risicos af.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 23:55 schreef Lemmeb het volgende:
Nee, dat gaat op postcodegebied (zou ook wat wezen als dat per adres zou gaan), en dat gebeurt echt niet op basis van één wanbetaler.
Kan me er weinig bij voorstellen. Maar goed, als jij het zegt dan zal het wel.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:04 schreef Dirkh het volgende:
[..]Okay, droom verder. Die databases zijn zelfs met foto's van het huis zelf, dat gebeurt al jaren en jaren. Al jaren voordat Funda of Google met foto's op de proppen kwam.
Ik ben het daar bijna mee eens. Voor sommigen is het niet wenselijk, denk aan mensen die na een scheiding niet willen dat hun nieuwe adres bekend is bij de ex-partner. (mishandeling, stalken etc.)quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:12 schreef Maanvis het volgende:
Ik vind dat voor incassobureaus dit soort informatie weldegelijk toegankelijk moet zijn.
Veel te veel mensen, dat is een kut situatie. Ik ben voor een oplossing. Nu alleen nog een goede oplossing vinden. Deurwaarders verplichten om gratis te werken?quote:Hoeveel mensen worden niet doro dit soort dingen geintimideerd en betalen de facturen die ze op andermans naam krijgen? Want je weet net zoals ik hoe de service van deze incassobureaus is. "Maar ... Maanvis... U bent meneer Dirk H niet? JA DAT ZEGGEN ZE ALLEMAAL! Bewijs het eerst maar eens!" en dan ben je alweer uren verder voordat je een oplossing hebt. Uren die anderen moeten betalen.
Toen ik het voor het eerst zag een aantal jaren gelden, schrok ik me de tyfus als n00b op incassogebied. geloof me/quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:26 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
Kan me er weinig bij voorstellen. Maar goed, als jij het zegt dan zal het wel.
Het betekenen van de dagvaarding zal al een probleem opleveren.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:52 schreef HarryP het volgende:
Gewoon wachten tot er een rechtzaak is.
Dan ook niet op komen dagen want jij bent niet die persoon. Dus gewoon allemaal negeren.
uiteraard ga je ook niet tekenen voor een dagvaarding die niet op jouw naam staat.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 01:04 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Het betekenen van de dagvaarding zal al een probleem opleveren.
een dagvaarding hoeft niet met ondertekening ontvangen te worden om toch geldig te zijnquote:Op zaterdag 24 januari 2009 23:05 schreef Nizno het volgende:
[..]
uiteraard ga je ook niet tekenen voor een dagvaarding die niet op jouw naam staat.
Inderdaad. Maar gewoon niets doen kan op zich een aantrekkelijke optie zijn: zo jaag je ze op maximale kosten, want ze moeten een dagvaarding opstellen en de explootkosten betalen. En dat allemaal voor niets.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 01:04 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Het betekenen van de dagvaarding zal al een probleem opleveren.
geloof me, je wilt niet weten hoe stom die bureaux zijnquote:Dan zit je dus al in het deurwaarderstraject, wat op zich al slordig is. Een deurwaarder zal als eerste een
check doen. Nu kan het natuurlijk wel eens mis gaan, sommige huisnummers met toevoegingen maken het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk.
Als je al in het deurwaarderstraject zit is het handig om actie te ondernemen. Niemand heeft zin in een deurwaarder voor de deur die je een dagvaarding open en bloot overhandigd.
stoeptegels wegen nog meer, ik zal het plaatselijke sufferdje in de gaten houden als er een zootje gratis wordt aangeboden. Weet iemand een antwoordnummer van IJ? Oh fuck it, ik stuur het ze gewoon ongefrankeerd naar hun postbus.quote:Bakstenen wegen meer
Goeie tip, ik zal voor de zekerheid een onderzoek bij de gemeente laten doenquote:Je moet dat dus checken, als hij nog ingeschreven staat, vraag dan een persoonsonderzoek aan. Gemeente moet daar aan meewerken, kost je niets. Duurt max 6 maanden en als hij dan niet gevonden wordt (of ergens anders), dan wordt hij van jouw adres afgehaald.
Er hebben hier een paar maanden geleden (1) een deurwaarder (2) een sleutelsmid met gereedschapskoffer (3) een politieagent en (4) een verhuiswagen aan de deur gestaan om een boete voor een FIETSLAMPJE van 15 euro die ik nooit had ontvangen, en die zonder dat ik het wist opgelopen was tot 630 euro. En dan had ik nog de mazzel dat ik thuis was zodat ze niet m'n deur opengebroken en m'n spullen geroofd hebben (laptop, tv, weet ik veel)quote:Waarom ben je hier in godsnaam op ingegaan en heb je die sukkels je mailadres gegeven? Laat die lui toch gewoon dreigbrieven sturen aan het verkeerde adres. Zolang jij de persoon bent die op dat adres staat ingeschreven (en niet die Tamagotchi), kunnen ze je helemaal niks maken. Hun probleem dus, en daar moet je vooral niet jouw probleem van maken.
Het beleid voor inschrijven wisselt per gemeente. Er zijn gemeentes waar het invullen van een formulier op de website voldoende is voor het inschrijven, er zijn ook gemeentes waar de 'hoofdbewoner' langs moet komen voor toestemming.quote:Op zondag 25 januari 2009 00:45 schreef geevee het volgende:
Verder heb ik wel eens gehoord dat je de gemeente kan verzoeken om een inschrijvingsrestrictie op je adres aan te brengen, het is dan niet mogelijk dat iemand zich zonder jouw toestemming op dat adres in kan schrijven.
Maar de vraag is: was het jouw rekening, of die van een ander?quote:Op zaterdag 24 januari 2009 23:21 schreef Leef het volgende:
Er hebben hier een paar maanden geleden (1) een deurwaarder (2) een sleutelsmid met gereedschapskoffer (3) een politieagent en (4) een verhuiswagen aan de deur gestaan om een boete voor een FIETSLAMPJE van 15 euro die ik nooit had ontvangen, en die zonder dat ik het wist opgelopen was tot 630 euro.
Dat mag zomaar niet. Daar moet een rechter bij aan te pas komen.quote:En dan had ik nog de mazzel dat ik thuis was zodat ze niet m'n deur opengebroken en m'n spullen geroofd hebben (laptop, tv, weet ik veel)
ik ook, maar vergeet niet dat dit gebeurde nadat ik een aantal wel zakelijke emailtjes gestuurd heb, ze ook nog op allerlei manieren heb geprobeerd te bereiken en allerlei post retour heb gepost met een dik kruis door het adres en "RETOUR AFZENDER: ONBEKEND." Dan heb je het na een half jaartje wel gehad hoor.quote:Op zondag 25 januari 2009 10:09 schreef xronald het volgende:
Denk je niet dat je wellicht wel serieus genomen wordt wanneer je je antwoord naar intrum iets zakelijker formuleert. Ik zou zelf na de eerste regels al gestopt zijn met lezen.
Factuur dus zonder mijn naam voor iets dat ik nooit ook maar gezien heb in mijn leven, laat staan gekocht.quote:Graag reageren wij op het gesprek waarin u hebt aangegeven niet te weten waar de vordering betrekking op heeft.
Hierbij ontvangt u de facturen.
Wij verzoeken u het openstaande bedrag van ¤ 220,96 voor 25 januari 2009 aan ons te voldoen op rekeningnummer
7019 onder vermelding van 68172325.
In afwachting van uw betaling verblijven wij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |