Komt denk ik door de 7000 banen die er verloren gaan...quote:Op maandag 26 januari 2009 09:25 schreef Lemans24 het volgende:
ING +14% ? Er zat zeker een faillissement in de koers verwerkt.
Als er een massale dump van ING komt vanmiddag, daalt de AEX alleen daardoor alweer 2 punten.
Vroeg of laat wordt Crucell wel overgenomen, maar dat kan nog vele maanden gaan duren.quote:Op maandag 26 januari 2009 09:15 schreef M.Melandri het volgende:
Ik stond ook bij de bieders om 9uur hoor ...voor 5,60 gekocht maar verkoop ze vandaag ook weer. Jammer dat crucell gesprekken gestaakt zijn mja dat was et risico...
Bij mij op AEX 233quote:Op maandag 26 januari 2009 09:22 schreef Lemans24 het volgende:
Nou , gaat inderdaad lekker met de shorts. Vrijdag 200 stuks veel te duur gekocht en net bij opening weer 200, voor een ogenschijnlijk goeie prijs. Pas bij een AEX onder 231 wordt het hele zooitje weer winstgevend...
Neem een voorbeeld aan de AMX!
Dit is natuurlijk wel goed nieuws voor ING.quote:ING krijgt opnieuw reddingsboei toegeworpen
26-1-2009 9:32:23
ING Groep NV Cert.
6,090 ( 09:55 ) 0,8140 / 15,43%
Brussel (tijd) - De Nederlandse staat heeft het bankconcern ING opnieuw een reddingsboei toegeworpen. Het Nederlandse bankconcern heeft met minister van Financiën Wouter Bos afgesproken dat de overheid de waarde van zijn problematische hypotheken in de Verenigde Staten voor 80 procent garandeert.
Het gaat om een portefeuille zogenoemde Alt A-hypotheken. Deze hypotheken zijn van net iets betere kwaliteit dan de zogenoemde subprime-hypotheken, waarmee de kredietcrisis in 2007 is begonnen. De portefeuille heeft nu nog een omvang van ongeveer 35,1 miljard dollar, maar heeft al fors aan waarde verloren.
ING blijft eigenaar van de hypotheken. De staat deelt voor 80 procent mee in eventuele winsten of verliezen. De overige 20 procent komt voor rekening van ING.
Vorig jaar oktober gaf minister Bos ING al een kapitaalinjectie van 10 miljard euro. Deze steun was nodig omdat het bankconcern door de kredietcrisis in de verliezen was beland. Aankomend ING-topman Jan Hommen zei maandag dat de nieuwe steun een logisch vervolg is op de kapitaalinjectie. Eigenlijk wilde ING in oktober vorig jaar al afspraken maken over garantie van de Amerikaanse hypotheken, maar dat was volgens Hommen niet mogelijk door onzekerheid over de steun die de Amerikaanse overheid zou verlenen.
Alleen wat minder voor de Nederlandse belastingbetaler....quote:Op maandag 26 januari 2009 09:57 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Dit is natuurlijk wel goed nieuws voor ING.
Dalen, stelletje eigenwijze optimisten!quote:MARKET TALK: ING kapitaalpositie blijft zwak - RBS
26-01-2009 10:23:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De speculatie rondom een tweede kapitaalinjectie voor ING zal volgens Royal Bank of Scotland analist Thomas Nagtegaal aanhouden omdat de kapitaalpositie van de financiele dienstverlener zwak blijft. "De Tier 1 ratio komt na de aangekondigde maatregelen uit op 7,5% terwijl de marktstandaard naar mijn mening 8% is", aldus Nagtegaal. De analist merkt wel op dat de prijs die ING heeft gekregen van de Nederlandse Staat voor het 80% belang in de Alt-A portefeuille beter is dan waar de markt op rekende. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 13,7% hoger op EUR6, terwijl de AEX met 1,7% stijgt. (AMV)
En we rallyen de week in, terwijl de cijfers bar en bar slecht zijn.quote:MARKET COMMENT: AEX +1,7%, ING neemt deel van angst uit markt
26-01-2009 10:28:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX noteert maandag 1,7% hoger als gevolg van opluchting over de maatregelen van ING: "Wat er nu plaatsvindt neemt in elk geval een deel van de angst weg", aldus Smit. Hij verwacht dat de AEX in de loop van de dag het nieuws van ING nog verder in positieve zin zal verwerken. "Het zal verder afhankelijk zijn van de opening in New York hoe de AEX zich na 15.30 uur zal gedragen. De Amerikaanse futures duiden maandag rond 10.15 uur op een vlakke tot licht lagere opening van de belangrijkste indices. De omzetten op het Damrak zijn hoog voor het aandeel ING en voor het overige matig. De AEX noteert maandag rond 10.25 uur op 238,02 punten. (ANS)
Vast op advies van Tom Mullerquote:Op maandag 26 januari 2009 10:38 schreef pberends het volgende:
Oh leuk, Bos die in Alt-A hypotheken stapt.
We zitten zelfs bijna op de stop-loss, had ik echt niet verwacht. Met ruim 40% verlies uitstappen is ook zo nutteloos, veel meer kan het toch niet worden. Hoewel, maximaal 63%.quote:Op maandag 26 januari 2009 11:28 schreef lammegiraf het volgende:
brr, ga zo toch een deel van mijn shorts eruit doen...verlies maar even nemen en kijken of we vandaag nog ff een leuk ritje kunnen maken ofzo
Nederland loopt altijd achter op het gemiddelde met economische ontwikkelingen, zowel positief als negatief, dus waarom zou Nederland nu sneller herstellen?quote:Bedrijfsleven NL verwacht snel herstel economie - Deloitte
26-01-2009 12:01:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Van de Nederlandse ondernemingen denkt 51% dat de economie nog dit jaar zal herstellen. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van Deloitte Touche Tohmatsu onder 516 eigenaren en (financieel) directeuren, verdeeld over negen sectoren.
Van de bedrijven denkt 47% dat de Nederlandse situatie zich eerder zal verbeteren dan de Europese situatie. 44% denkt dat dit gelijktijdig zal verbeteren en 7% gaat er vanuit dat de Nederlandse situatie zich later zal verbeteren.
Verder blijkt uit het onderzoek dat 71% van de ondernemingen in meer of mindere mate negatief zegt te worden geraakt door de huidige economische omstandigheden. Driekwart van de bedrijven heeft maatregelen genomen om kosten te verlagen of is dit van plan. Meer dan de helft (56%) gaat de kosten verlagen met 1% tot 5%.
"Dit laatste is een opvallend laag percentage. Ook in normale omstandigheden zou een bedrijf elk jaar zijn kosten moeten verlagen met 1% tot 5%. Bedrijven die denken dat ze hun mogelijke omzetverlies hiermee goed kunnen maken, komen bedrogen uit", zegt Oscar Snijders, partner bij Deloitte.
"De huidige markt vraagt om scenario's die rekening houden met een terugval in omzet van 20% tot 30% en de bijbehorende aanpassingen in strategie. En die aanpassingen moeten meer behelzen dan kostenreductie alleen", vervolgt Snijders.
Ruim 69% van de ondervraagde bedrijven heeft de afgelopen zes maanden de ondernemingsstrategie geevalueerd, maar voor 34% van deze bedrijven leidt dit niet tot aanpassingen in de strategie. Volgens Deloitte is het opvallend dat de bedrijven die wel maatregelen nemen, vooral grijpen naar de meest voor de hand liggende ingrepen. Zo staan met name bezuinigingen op het gebied van personeel en algemene kostenreductie bovenaan de agenda's.
"Wat men nu ziet is dat bedrijven gaan voor de 'quick wins', dus snijden op de plekken waar dit het gemakkelijkst gaat", zegt Erik Nanninga, partner bij Deloitte. "Bedrijven zijn zich waarschijnlijk wel bewust dat dit op lange termijn en bij een langer durende recessie niet voldoende is, maar handelen daar nog niet naar. Om sterk uit de recessie te komen zal er kritisch gekeken moeten worden naar het business model en moeten er maatregelen genomen worden die verder reiken dan de makkelijkste weg", vindt Nanninga.
Wat weet je dan meer dan als je 0 % garandeert? Je moet toch eerst weten wat er op Alt-A hypotheken afgeschreven gaat worden voordat je weet hoe groot de 20 % is die ING zelf moet betalen.quote:Op maandag 26 januari 2009 09:54 schreef LXIV het volgende:
Als de staat 80% van de Alt-a garandeert dan weet je dus al zeker hoeveel er maximaal op verloren kan gaan worden.
Ik laat ze lekker hangen, ik neem anders m'n verlies wel via stoploss.quote:Op maandag 26 januari 2009 11:48 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
We zitten zelfs bijna op de stop-loss, had ik echt niet verwacht. Met ruim 40% verlies uitstappen is ook zo nutteloos, veel meer kan het toch niet worden. Hoewel, maximaal 63%.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |