abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63952127
Aangezien ik alle kerstdagen in de nachtdienst moet werken (awwwww.... ), maar mijn ouders toch willen dat ik daar kerst kom vieren zoek ik een supersnel kerstdiner dat binnen no time op tafel staat. Ik moet namelijk vooral slapen en heb niet veel tijd om aan koken te besteden, ik kom rond 18:00 pas uit bed en kan dan direct gaan koken.

Mijn 'eisen'
* binnen half uur aan tafel kunnen
* geen tijd voor langdurige voorbereidingen, want ook de dag van te voren of de ochtend en dergelijke slaap ik
* het moet wel 'kersterig' zijn, dus geen tosti of stamppot andijvie (ook lekker )
* ik hou niet van kant & klaar
* mijn vader doet het voorgerecht
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63952136
- rollade in de oven
- aardappelkroketjes o.i.d. frituren
- nog c.a. 20 minuten over om een spannende salade te klussen.
pi_63952145
Dus rollade is binnen een half uur klaar? (ik vind rollade zulk non-vlees, helemaal niet lekker)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63952187
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 05:54 schreef Isabeau het volgende:
Dus rollade is binnen een half uur klaar? (ik vind rollade zulk non-vlees, helemaal niet lekker)


ik vind rollade echt heerlijk, past ook bij kerst
pi_63952223
Ja, het past zo goed bij kerst dat ik als kind elk jaar koude (brrrr) rollade kreeg bij het kerstdiner
Ik vind het een beetje jaren '80 eten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63952226
Of je neemt een (evt door jezelf de dag ervoor) voorgegaarde hele kip, met aardappel en groenten/salade Als ie voorgegaard is hoef je hem alleen nog maar op te warmen.
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  vrijdag 12 december 2008 @ 06:39:51 #7
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63952233
Rollade is niet mijn ding dus ik zou gaan voor een goede biefstuk van de haas met champignon saus of een andere saus als je niet van padestoelen als je niet van biefstuk houdt kan een mooi varkenshaasje natuurlijk ook.
Serveren met aardappelkrokketjes en een groente naar keuze (je zou kunnen denken aan bloemkool met een sausje of een mooi opgemaakte salade?)

Carpaccio is ook heerlijk en zeer makkelijk en snel te maken even pijnboompitjes verhitten in de pan een mooi blaadje van ruccola maar dat dat is voor vooraf en heb begrepen dat je pa dat doet?

Stoofpeertjes (kun je in principe daags van te voren maken en is dan nog lekkerder)

Pasteitjes (ragout kun je kant en klaar in een blikje kopen en de kuipjes paar minuten afbakken)
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_63952245
Je hebt wel de juiste naam voor goede tips, Superfast

Een snel stukje vlees is idd wel een idee, zoals varkenshaasje of biefstuk. Maar dan de saus, ik hou van zelluf maken ben ik heel vervelend in, dus uit een pakje wil ik niet en een saus kost meestal tijd. Iemand een idee voor een snelle zelfgemaakte saus?

En die geroosterde pijnboompitjes zijn ook heerlijk in een salade
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 06:44:18 #9
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63952251
sorry ik zie nu pas dat je daags van te voren niet e.e.a. kan voorbereiden in dat geval de stoofpeertjes fuck them al vind ik ze om in jouw termen te blijven wel super "kerstig" dus misschien kun je iemand aan het schillen zetten?

Overigens wat is er mis met gourmetten natuurlijk is dat niet "hip" maar met mooie salades en een stokbroodje vind ik het toch wel tof met kerst.
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_63952265
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 06:44 schreef Superfast het volgende:
sorry ik zie nu pas dat je daags van te voren niet e.e.a. kan voorbereiden in dat geval de stoofpeertjes fuck them al vind ik ze om in jouw termen te blijven wel super "kerstig" dus misschien kun je iemand aan het schillen zetten?

Overigens wat is er mis met gourmetten natuurlijk is dat niet "hip" maar met mooie salades en een stokbroodje vind ik het toch wel tof met kerst.
Ik zal mijn pa wel aan het stoofpeertjes schillen zetten incl instructies het op tijd met wijn of port op te zetten

(en mijn moeder is gehandicapt, voor haar is gourmetten niet echt leuk: dan moet iemand anders steeds alles voor haar doen)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 06:50:20 #11
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63952274
Pepersaus?


Ingrediënten

* 200 ml boullion
* 25 gram boter
* 25 gram bloem
* zwarte peperbolletjes

Een pepersausje maken voor bij je biefstuk is eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Het kost natuurlijk wel wat tijd, maar het is best leuk om te doen.

Het recept is vrij simpel: maak eerst een bouilion (gewoon van een blokje) en zet deze even apart in een maatbeker ofzo. Smelt daarna de boter en roer er de bloem door, daarna beetje voor beetje de bouillion er door zodat je een normale roux krijgt.

Wat saus betreft is het nu een kwestie van gewoon wat gekneusde peperbolletjes er bij gooien, en eventueel kan je nog wat zout en bijvoorbeeld witte peper gebruiken voor de pit. Kwestie van proeven en proberen!

Daarnaast aangezien je net uit je nest komt rollen en dan geconfronteerd gaat worden met een shitload aan vlees en vettigheid kan het mischien een optie zijn om als opwarmertje meloen met (echte) parmaham te serveren wel zo fris?
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_63952279
Aardappelen koken in schil . Lekker bij biefstuk.

En saus: ik maak altijd roomsaus maar dat wordt zo waterig als je het op warme gerechten doet. Hoe dan ook, room opkloppen, veel gehakte knoflook, wat gehakte oregano en basilicum, peper, zout, voila. Misschien om te zetten naar een warme variant? Is heerlijk bij aardappelen in schil.
pi_63952293
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 06:50 schreef Superfast het volgende:
Pepersaus?


Ingrediënten

* 200 ml boullion
* 25 gram boter
* 25 gram bloem
* zwarte peperbolletjes

Een pepersausje maken voor bij je biefstuk is eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Het kost natuurlijk wel wat tijd, maar het is best leuk om te doen.

Het recept is vrij simpel: maak eerst een bouilion (gewoon van een blokje) en zet deze even apart in een maatbeker ofzo. Smelt daarna de boter en roer er de bloem door, daarna beetje voor beetje de bouillion er door zodat je een normale roux krijgt.

Wat saus betreft is het nu een kwestie van gewoon wat gekneusde peperbolletjes er bij gooien, en eventueel kan je nog wat zout en bijvoorbeeld witte peper gebruiken voor de pit. Kwestie van proeven en proberen!

Daarnaast aangezien je net uit je nest komt rollen en dan geconfronteerd gaat worden met een shitload aan vlees en vettigheid kan het mischien een optie zijn om als opwarmertje meloen met (echte) parmaham te serveren wel zo fris?
Die hou ik er in, pepersaus it is Ziet er eenvoudig en lekker uit. Misschien nog een beetje slagroom erbij

Ik denk ook niet dat ik een glas wijn bij het eten neem oid, dat lijkt me....niet zo geweldig wakker worden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 07:07:15 #14
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63952321
Lekker hoor ik snap die mensen met hun rollades ook niet helemaal maar goed

http://www.smulweb.nl/131(...)stanjechampignonsaus

Misschien is dat iets ?

Uiteraard wel de champignonsaus uit het zakje vervangen door een eigen creatie
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  vrijdag 12 december 2008 @ 08:43:26 #15
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63952963
kaasfondue
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 12 december 2008 @ 09:08:10 #16
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_63953310
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 08:43 schreef zoalshetis het volgende:
kaasfondue
Dat is idd het snelst. Koken de mensen zelf.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_63953919
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 09:08 schreef Megumi het volgende:

Dat is idd het snelst. Koken de mensen zelf.
Dat kan mijn moeder niet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 11:15:51 #18
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_63956097
raclette.

Als je een gourmetsetje hebt met pannetjes:

plakjes raclette-kaas kun je gewoon bij de kaasboer halen.
jonge aardappels in de schil koken.
Pot zilveruitjes en pot kleine augurken op tafel
bak groene sla met dressing
Ieder eter gooit zelf zijn plakje kaas in het pannetje.

De kaas is erg lekker met vers gemalen peper.

Wijntip: Gewürztraminer of Riesling (Elzasserwijn)

Kritieke pad: de kooktijd van de aardappels is de maximale tijd dat je in de keuken staat. Succes!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_63956652
Sommige mensen kunnen erg slecht lezen!

Wat ging er ook al weer allemaal in die druivensaus van SOL? Dat is misschien wel een idee! Varkenshaasjes in de pan en volgens mij doet SOL dan bij de braadboter gewoon een scheut room, gekneusde druiven en peper/zout. Op zich klinkt het best lekker !(tenzij je -net als veel mensen- iets hebt tegen fruit door je warme hap).

En ook een goeie tip (snel qua klaarmaken, wel even wat oventijd nodig): aardappelpartjes uit de oven! Kies een stel aardappels en snijd die in parten (inclusief schil). In een bak wat olie, zeezout, tijm, rozemarijn en knoflookteentjes er door scheppen en hoppa op een ovenrooster.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 12 december 2008 @ 11:36:03 #20
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_63956703
Luiwammes, dan sta je maar wat eerder op voor Kerst

Iets met vis? Een tonijnsteak grillen ofzo? Dat is heel snel klaar.
Erbij zou je aardappelpuree in leuke kerstvormpjes of torentjes spuiten en in de oven (maar die aardappelpuree zou dan wel uit een zakje moeten komen )
En als groenten die schattige minibloemkool / broccoli / paarse bloemkool van de AH .

Misschien niet extreem feesterig, maar wel binnen een half uur op tafel en lekker .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_63956774
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 11:36 schreef MaLo het volgende:
Luiwammes, dan sta je maar wat eerder op voor Kerst

Ik denk niet dat ze het in het ziekenhuis waarderen als ik slaap te kort kom.

Hebben jullie ook desserttips zonder te vervallen in 'ijs' of 'kerstpudding van de AH'?
Alhoewel, ijs kan ik ook zelf een week van te voren maken en dan opleuken met fruit oid
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 11:45:52 #22
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_63956963
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 11:39 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ze het in het ziekenhuis waarderen als ik slaap te kort kom.

Hebben jullie ook desserttips zonder te vervallen in 'ijs' of 'kerstpudding van de AH'?
Alhoewel, ijs kan ik ook zelf een week van te voren maken en dan opleuken met fruit oid
Ik ben het knipoogje vergeten .

Inderdaad ijs kun je al van tevoren maken. En er dan lekkere sorbets van maken .

In het boekje van de c1000 staat een recept voor gekarameliseerde baby-ananas met kruidensuiker. Dat lijkt me ook erg lekker! Bij interesse wil ik het recept wel voor je posten.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_63957011
Zo, maar dat klinkt lekker! Sowieso wel om een keer te maken. Ik kook ook wel eens als het niet-kerstmis is
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63959475
Isa, meer luie-honden-toetjes-tips hiero!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 12 december 2008 @ 13:44:24 #25
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_63960056
Wat wij vroeger altijd aten met kerst (inderdaad, jaren '80 eten )

* vooraf garnalencocktail (slablad in glas, garnalen erop, zelfgemaakte whiskeysaus eroverheen, schijfje citroen, klaar)
* dan biefstuk met saus (in braadvocht van biefstuk uitje en champignons bakken, beetje room en peper erbij, klaar) met salade en aardappelkroketten ofzo
* toetje: ijs.

Ik maak vaak kassler met aardappelsalade. Is nog sneller klaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 12 december 2008 @ 13:44:43 #26
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_63960066
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 13:24 schreef Tezz het volgende:
Isa, meer luie-honden-toetjes-tips hiero!
In de Allerhande stond ook een toetje dat ik vrij goddelijk vond klinken: Limoncello-meringues (met frambozen!), bereidingstijd volgens AH slechts 5 minuten. Het is wel "een beetje van jezelf en een beetje van Maggi", maar dat mag de pret niet drukken. Recept hier
Nulla verba sed acta
pi_63960280
Wat een leuke ideeën allemaal



Ik zag het even niet zitten, sta normaal de halve dag (met liefde!) in de keuken, maar nu dus echt geen tijd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 12 december 2008 @ 16:32:40 #28
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_63964584
Hier het recept van de gecarameliseerde ananas. Scheelt me weer typwerk .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  vrijdag 12 december 2008 @ 16:41:49 #29
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63964845
isabeau, kant-en-klaar kan prima te nakken zijn. in drukke tijden is dat wel zo makkelijk. dus denk er over na.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63965926
Ik vind het niet 'echt' zoalshetis...en dan schuifel ik op m'n stoeltje tussen de kaarsjes en de kerstboomverlichting en en...dan prik ik met m'n vorkje en denk: niet echt.

Mijn kerstboom moet ook echt zijn.

En als ik het lef zou hebben en niet een kerstboombrandfilmpje van de brandweer zou hebben gezien zou ik er nog echte kaarsjes in doen ook
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63965971
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 @ 06:36 schreef Isabeau het volgende:
Ja, het past zo goed bij kerst dat ik als kind elk jaar koude (brrrr) rollade kreeg bij het kerstdiner
Ik vind het een beetje jaren '80 eten
Dan doe je er een frikandel speciaal bij, dá's pas 2008
pi_63983570
Je vergeet de beenham! Ook lekker makkelijk, vaak zit er al een lekkere marinade overheen, in de oven flikkeren, 45 min wachten en klaar. En dan erbij, gegratineerde aardappeltjes, kan je ook gewoon kant en klaar kopen. En dan nog erbij sugarsnaps
  zondag 14 december 2008 @ 05:02:52 #33
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_64001018
Stoofpotje misschien? Da's 10 minuten werken, en 3 uur niksen met de pan op het vuur. Kan makkelijk 2 dagen in de pan met deksel dicht bewaard worden, alleen even re-koken.
Confidence through competence
pi_64005718
Ik heb gister een testrun gedaan voor het kerstdiner:

Varkensfilet (zo'n groot stuk) peperen en zouten. Takken rozemarijn en halve tenen knoflok met opbindtouw om de filet binden. In een ovenschaal een paar plakjes boter doen en de filet erop leggen. In de oven garen (350 gr was 45 minuten op 220 graden.) Erbij Opperdoeze Ronde in de schil koken en een toffe groente zoals haricoverts in een spekreepje. Het vocht onderin de ovenschaal zou je nog als jus kunnen aanmaken.

Kost geen drol aan tijd en het ziet er gaaf uit.

[ Bericht 3% gewijzigd door piepster op 16-12-2008 09:25:17 (andere aardappels....) ]
pi_64014571
Piepster wat doe je voor n spek reepje om de haricoverts (ontbijtspek?) en dan in de oven?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 14 december 2008 @ 21:47:58 #36
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_64016090
Ook een snelle:

Varkenshaasje inwrijven met peper en mosterd (grof+fijn). Even laten intrekken.
Dan in de pan het haasje aanbraden, samen met champignons, uitje, knof - wat je lekker lijkt.

Dan op het laatst wat room bij het braadvet, samen met wat extra mosterd, evt. een klein scheutje witte wijn.

Varkenshaasje in mooie schuine plakjes snijden en mooi opmaken op de borden. Sausje uit de pan erover en je eet zalig!

Kind kan de (af)was doen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_64023503
Katenpek of ontbijtspek in repen. Wat je maar lekker vindt.
De boontjes koken of stomen tot ze gaar zijn, dan spek erom wikkelen en even bakken in de koekepan.
Zoiets dus:


en niet alle boontjes stuk voor stuk omwikkelen met spek, dan is het niet zo supersnel meer...
  dinsdag 16 december 2008 @ 16:23:49 #38
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_64060749
Vooraf soep? Dat kan je vantevoren maken en dan gewoon weer opwarmen.
pi_64064027
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 11:45 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ik ben het knipoogje vergeten .

Inderdaad ijs kun je al van tevoren maken. En er dan lekkere sorbets van maken .

In het boekje van de c1000 staat een recept voor gekarameliseerde baby-ananas met kruidensuiker. Dat lijkt me ook erg lekker! Bij interesse wil ik het recept wel voor je posten.
Die miniananasjes zijn inderdaad leuk, die heb ik vorig jaar ook gebruikt.

Chocoladesaus maak je heel snel door wat pure chocolade te laten smelten in slagroom, scheutje rum erdoorheen
Dat is dan misschien niet lekker bij de ananas, maar wel bij andere soorten fruit (rijgen aan een spiesje) of ijs.
Sweet and innocent...
pi_64064047
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 16:23 schreef Jojogirl het volgende:
Vooraf soep? Dat kan je vantevoren maken en dan gewoon weer opwarmen.
was ik al van plan om een dag eerder te maken (nu nog welke soep verzinnen, maar dat is niet zo moeilijk)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64069091
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 06:42 schreef Isabeau het volgende:
Je hebt wel de juiste naam voor goede tips, Superfast

Een snel stukje vlees is idd wel een idee, zoals varkenshaasje of biefstuk. Maar dan de saus, ik hou van zelluf maken ben ik heel vervelend in, dus uit een pakje wil ik niet en een saus kost meestal tijd. Iemand een idee voor een snelle zelfgemaakte saus?

En die geroosterde pijnboompitjes zijn ook heerlijk in een salade
Neem dan een hertenbiefstuk oid, kan je heeel makkelijk een sausje bij maken gewoon wat thijm, rozemarijn, port, rodewijn, beetje knoflook (bij mij is dat al gauw een hele bol ) en ontbijtboek in de pan plempen als het vlees eruit is, eventjes een beetje in laten koken en klaar! Lekker, simpel, snel sausje.
Aardappels zijn ook makkelijk voor te bereiden. In partjes snijden, dan ff 10 minuutjes koken met een beetje olijfolie, thijm en rozemarijn. Dan in een grote schaal, wat thijm, rozemarijn, olijfolie en zout er weer op en dan kan je het wegzetten volgende dag kan je het in de oven/pan gooien, ik vind ze iig heel lekker en heel lekker makkelijk!
pi_64073975
Wel een beetje raar om van je te verwachten dat je komt terwijl het jou best slecht uitkomt en dan ook nog verwachten dat jij het kerstdiner in elkaar gaat draaien.

Ik ga met steer mee en zeg stoofpotje. Kan je desnoods nu al maken en invriezen en hoef je dan alleen nog op te warmen. Plus ik heb momenteel een stoofpotjesfetish dus ik zeg bij alle menusuggesties stoofpotje.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64078501
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 23:09 schreef MinderMutsig het volgende:
Wel een beetje raar om van je te verwachten dat je komt terwijl het jou best slecht uitkomt en dan ook nog verwachten dat jij het kerstdiner in elkaar gaat draaien.

Ik ga met steer mee en zeg stoofpotje. Kan je desnoods nu al maken en invriezen en hoef je dan alleen nog op te warmen. Plus ik heb momenteel een stoofpotjesfetish dus ik zeg bij alle menusuggesties stoofpotje.
Als mijn vader het kerstdiner gaat doen eten we kant & klare roerbakschotel van de C1000 en daar heb ik geen zin in. Ik kook echt het liefst zelf, maar dan moet het dus wel snel kunnen. En niet komen is uitgesloten. Ik heb al heel ferm nee tegen tweede kerstdag moeten zeggen.

Mijn ervaring met stoofpotjes is dat het nog best veel handelingen vergt, zowel voordat je het opzet als nadat het al een tijdje heeft gestoofd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64078557
Isa, is een pastagerecht een optie?? Dat is op zich natuurlijk makkelijk, zeker als je hierbij kant en klare gesneden (verse) groentes gebruikt.

Wat rode ui in de pan, wat reepjes biefstuk erbij, rode pesto, creme fraiche, pasta, pijnboompitjes en parmezaan bijvoorbeeld. Goede salade capresse ernaast en klaar. Of is dit te makkelijk en niet kersterig genoeg?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_64078685
Lekkere tagliatella en een lekkere moot zalm.

of zo:

Tagliatelli met mascarpone, zalm en garnalen (eventueel)

Ingrediënten:
Tagliatelli (vers vak Aldi), gerookte zalm (aldi), 500 gr. mascrpone (Aldi), eventueel gepelde garnalen (Aldi), peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de tagliatelli zoals aangegeven op de verpakking. ondertussen in een steelpannetje de mascarpone smelten, kruiden met peper en een beetje zout. Gerookte zalm in reepjes snijden en bij de kaas voegen. Pasta afgieten en over de borden verdelen saus met zalm er over gieten. Eventueel wat garnaaltjes erbij doen en wat fijngesneden dille of peterselie.
smakelijk.

Never underestimate a Horse - He can't think but is better in acting than Meryl Streep
pi_64078781
Dat ziet er allemaal héérlijk uit, maar ik vind het verre van Kersterig...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64080960
quote:
Op maandag 15 december 2008 08:47 schreef piepster het volgende:
Katenpek of ontbijtspek in repen. Wat je maar lekker vindt.
De boontjes koken of stomen tot ze gaar zijn, dan spek erom wikkelen en even bakken in de koekepan.
Zoiets dus:

[ afbeelding ]
en niet alle boontjes stuk voor stuk omwikkelen met spek, dan is het niet zo supersnel meer...
Geweldig dank je wel! (is bij mij een tussendoortje ) ben de woensdag vrij dus dan mag het wat uitgebreider.
Ga vandaag een proef ijstaartje maken (heb ook ijs in de vriezer just in case

Ingrediënten
2 zakken schuimkoekjes (bij voorkeur mokka)
halve liter slagroom
2 zakjes klop-klop
wijglas advocaat (of tokkelroom)
evt. kletskopjes voor garnering

Voorbereiding
Bekleed een springvorm met aluminiumfolie

Bereidingswijze
> Maak de schuimkoekjes zo fijn mogelijk Klop de slagroom stijf ZONDER SUIKER Klop de zakjes klop-klop stijf met melk (zie verpakking) doe dit alles in een grote mengschaal en schep het LUCHTIG door elkaar Voeg ook de advocaat/tokkelroom toe en roer het geheel nog voorzichtig om stort de massa in de beklede springvorm en zet deze minstens 2 uur in de vriezer eventueel garneren met gebroken kletskopjes en/of slagroom Smullen maar!

Serveertips
Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Je kunt hem ook maken met bijv. roze schuimkoekjes of zonder advocaat. In het laatste geval blijft ie wel iets minder smeuig (alcohol bevriest niet!)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64081279
quote:
Op woensdag 17 december 2008 10:30 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Geweldig dank je wel! (is bij mij een tussendoortje ) ben de woensdag vrij dus dan mag het wat uitgebreider.
Ga vandaag een proef ijstaartje maken (heb ook ijs in de vriezer just in case

Ingrediënten
2 zakken schuimkoekjes (bij voorkeur mokka)
halve liter slagroom
2 zakjes klop-klop
wijglas advocaat (of tokkelroom)
evt. kletskopjes voor garnering

Voorbereiding
Bekleed een springvorm met aluminiumfolie

Bereidingswijze
> Maak de schuimkoekjes zo fijn mogelijk Klop de slagroom stijf ZONDER SUIKER Klop de zakjes klop-klop stijf met melk (zie verpakking) doe dit alles in een grote mengschaal en schep het LUCHTIG door elkaar Voeg ook de advocaat/tokkelroom toe en roer het geheel nog voorzichtig om stort de massa in de beklede springvorm en zet deze minstens 2 uur in de vriezer eventueel garneren met gebroken kletskopjes en/of slagroom Smullen maar!

Serveertips
Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Je kunt hem ook maken met bijv. roze schuimkoekjes of zonder advocaat. In het laatste geval blijft ie wel iets minder smeuig (alcohol bevriest niet!)
Nou! Mijn moeder is dol op advocaat, dus dit zou best nog wel eens een succes kunnen zijn.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64082089
zal je laten weten of het lukt en of het veel werk is.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64084412
quote:
Op woensdag 17 december 2008 07:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Als mijn vader het kerstdiner gaat doen eten we kant & klare roerbakschotel van de C1000 en daar heb ik geen zin in. Ik kook echt het liefst zelf, maar dan moet het dus wel snel kunnen. En niet komen is uitgesloten. Ik heb al heel ferm nee tegen tweede kerstdag moeten zeggen.

Mijn ervaring met stoofpotjes is dat het nog best veel handelingen vergt, zowel voordat je het opzet als nadat het al een tijdje heeft gestoofd.
Stoofpotjes veel werk?
Als je het zo zegt snap ik het ook wel weer, ik zou mijn vader ook geen kerstdiner willen laten klaarmaken.

Euh... misschien een aardappelgratin? Kant en klare aardappelschijfjes, spekjes en uienringen even een minuutje of 4 in een beetje room met peper, zout, nootmuskaat voorkoken en in een ovenschaal doen. Wat geraspte kaas erover en de boel de oven in schuiven.
(Vraag me niet waarom je het moet voorkoken in room maar zo staat het in een van mijn kookboeken en dit was snel, makkelijk en past bij kerst.)
Beenhammetje uit de oven, daar heb je verder ook geen omkijken meer naar. Hoef je alleen nog iets kerstigs met de groente te doen.

Als voorgerechtje een lekker helder paddestoelensoepje en als dessert dat advocaatgedoe van hierboven.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64085214
Mosterdsoep is ook vrij kerstig en ik smokkel..doe er alleen wat verse prei door hihi
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64092512
Ik denk zelf ook aan een helder paddestoelensoepje Mosterdsoep vind ik wel lekker, maar daar moet je wel van houden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')