Beleggerskosten worden gewoon van de krediet die je op je Binck-rekening hebt afgeschreven.quote:Op donderdag 6 november 2008 13:58 schreef goeiemoggel het volgende:
[..]
Dan heb ik trouwens meteen een beginnersvraag (ben nieuw in beleggen):
Wanneer betaal je nu precies transactiekosten? (Ik zit dus bij Binck)
Zodra je opdracht op de beurs wordt uitgevoerd of zodra deze naar de beurs gestuurd wordt?
Stel ik geef de opdracht ArcelorMittal te kopen met limiet 12, maar daar komt hij niet in de buurt en ik wil die opdracht terugtrekken. Ben ik dan alsnog m'n 10 euro aan transactiekosten kwijt of niet?
Weet je dat heel zeker? Ik dacht dat je sowieso bij de iShares AEX tracker dividend kreeg.quote:Op donderdag 6 november 2008 15:25 schreef slap het volgende:
Met een AEX tracker heb je geen dividend.
http://www.z24.nl/analyse(...)gt_nu_deflatie_.htmlquote:Help! Dreigt nu deflatie?
Door Mathijs Bouman
05-11-2008 | Gepubliceerd 07:15
06-11-2008 | Laatst bijgewerkt 09:30
De geldmarkt lijkt te normaliseren en er is al een tijdje geen bank meer omgevallen. Tijd voor een nieuwe nachtmerrie: dalende prijzen. Hoe groot is het deflatiegevaar?
Je kon er op wachten. Nog geen drie maanden geleden was de wereld in rep en roer over de snel stijgende grondstof- en voedselprijzen.
De hoge inflatie die dat teweeg bracht zou leiden tot onmogelijke looneisen en de centrale banken dwingen de rente te verhogen. Die rente zou vervolgens de economische gevolgen van de kredietcrisis verergeren.
Intussen is de wereld veranderd. De olieprijs is gehalveerd, en voedsel is weer enigszins betaalbaar. Goed nieuws, zou je denken.
Mis. Ook prijsdalingen zijn helemaal fout. Tenminste, dat is wat veel experts ons graag laten geloven. Deflatie, daling van het algemene prijspeil is het nieuwe gevaar.
“Deflatie. Het is een term die economen de rillingen geeft”, schreef de New York Times vorige week in een angstaanjagend verhaal over de gevolgen van de prijsdalingen.
Doem-econoom Nouriel Roubini, die met de eer kan strijken dat hij de kredietcrisis al jaren geleden zag aankomen, waarschuwt al maanden voor dalende prijzen. De dalende olieprijs en oplopende voorraden bij bedrijven zal de huidige inflatie snel doen omslaan in deflatie.
Dichter bij huis wijdde de Volkskrant afgelopen weekeinde ook maar vast een flink artikel aan de horror van dalende prijzen. Daarin komt uiteraard de Japanse deflatie van de jaren negentig aan bod: “Japanners gaven niets meer uit, omdat ze wisten dat in de toekomst alles goedkoper werd.”
Die zin vat het veronderstelde gevaar van deflatie mooi samen. Als prijzen dalen zal iedereen zijn bestedingen uitstellen, waardoor de voorraden oplopen en winkeliers hun prijzen nog verder moeten verlagen. Een deflatiespiraal is geboren.
Zo luidt althans het populaire verhaal. Maar dat is te simplistisch. Want is het niet veel logischer te veronderstellen dat consumenten juist meer kopen als de prijzen dalen?
Computers dalen al decennia in prijs, maar op de vraag ernaar heeft dat geen negatieve invloed gehad. Integendeel.
Het werkelijke gevaar van deflatie zit dan ook ingewikkelder in elkaar. Als het algemene prijspeil daalt, zal sparen aantrekkelijker worden. Niet alleen ontvangt de spaarder rente, maar ook de koopkracht van iedere gespaarde euro gaat naarmate de tijd verstrijkt omhoog.
Consumenten zullen dus geneigd zijn meer te sparen. Omgekeerd wordt lenen duurder. Er dreigt daardoor een overschot aan spaargeld.
Onder normale omstandigheden zullen de banken hierop reageren met een renteverlaging. Dan wordt sparen weer minder aantrekkelijk, komen weer meer mensen lenen en is de zaak weer in evenwicht.
Deflatie is dus alleen een probleem als de banken de rente niet kunnen verlagen. En dat is het geval als die rente al heel dicht bij nul procent ligt. Lagere rente dan nul procent is volgens de economische natuurwetten niet mogelijk.
Deflatie zal in dat geval leiden tot een voortdurende mismatch tussen spaarders en leners. Langdurige vraaguitval, zoals in Japan, ligt dan op de loer.
Voordat we bang worden voor het deflatiespook, moet eerst de rente richting nul zijn gegaan. Dat is zeker in Europa nog lang niet het geval.
Bovendien is zelfs de voorspelling van dalende prijzen behoorlijk voorbarig. Het Centraal Planbureau verwacht voor 2009 een inflatie van 3,25 procent. Dat is het hoogste percentage sinds 2002, en ligt een vol procentpunt boven het gemiddelde van de afgelopen kwart eeuw.
Met de daling van de olieprijs van de afgelopen twee maanden heeft het CPB nog geen rekening gehouden. Maar die leidt waarschijnlijk tot één, hooguit twee procentpunt lagere inflatie. Tegelijkertijd is de euro gedaald en de dollar gestegen, wat de inflatie juist weer opdrijft.
Ondertussen staan de kluizen van de Europese Centrale Bank wijd open voor iedere bank die geld nodig heeft. Overheden lenen tientallen miljarden om bankvermogen op te krikken. En de roep om de economie op gang te helpen met expansief begrotingsbeleid klinkt steeds luider.
Allemaal factoren die op termijn tot hogere inflatie kunnen leiden. Er moet nog heel wat gebeuren voordat deflatie een echt gevaar wordt.
Hij stond toch op -5%?quote:
Nee, futures zijn termijncontracten, dat betekent dus dat je een transactie in de toekomst overeenkomt. Je spreekt dus bijvoorbeeld af om bij opening van de beurs 100 stukken ING te leveren tegen een prijs van 8400 euro te leveren (verschil met een optie is dat de transactie plaats moet vinden, bij een optie mag deze plaats vinden). Aan de koers van dat termijncontract kun je zien hoe beleggers een dergelijke transactie waarderen.quote:Op donderdag 6 november 2008 15:40 schreef pberends het volgende:
Zijn futures niet aandelenorders die ingediend zijn voordat de beurs opende?
Right...quote:Op donderdag 6 november 2008 15:51 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Nee, futures zijn termijncontracten, dat betekent dus dat je een transactie in de toekomst overeenkomt. Je spreekt dus bijvoorbeeld af om bij opening van de beurs 100 stukken ING te leveren tegen een prijs van 8400 euro te leveren (verschil met een optie is dat de transactie plaats moet vinden, bij een optie mag deze plaats vinden). Aan de koers van dat termijncontract kun je zien hoe beleggers een dergelijke transactie waarderen.
Aegon valt idd mee.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:15 schreef star_gazer het volgende:
TomTom ookAegon houdt zich goed staande
Moeten er al longs ingeslagen worden voor 't herstel morgen?quote:
Probeer het, zou ik zeggen. Heb ik gisteren ook gedaan, vlak voordat de beurs sloot. Nu ben ik daar niet zo blij meer mee...quote:Op donderdag 6 november 2008 16:30 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Moeten er al longs ingeslagen worden voor 't herstel morgen?
PBerends, PBerends. Wacht toch met handelen in futures, turbo's en andere derivaten voordat je weet waarover het gaat!quote:Op donderdag 6 november 2008 15:40 schreef pberends het volgende:
Zijn futures niet aandelenorders die ingediend zijn voordat de beurs opende?
Ik mag er niet eens in handelen.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:43 schreef LXIV het volgende:
[..]
PBerends, PBerends. Wacht toch met handelen in futures, turbo's en andere derivaten voordat je weet waarover het gaat!
In Binck kan 't gewoon al mag je 't nietquote:
Dan moet je je risico profiel anders invullen.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:45 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik mag er niet eens in handelen.
De handel erin interesseert me niet echt.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dan moet je je risico profiel anders invullen.
Van Leeuwenquote:Docters van Leeuwen en Peijs voorgedragen voor RvC Aegon
6-11-2008 14:48:00
Den Haag (Dow Jones)--Minister Wouter Bos van Financien heeft Arthur Docters van Leeuwen en Karla Peijs voorgedragen voor de Raad van Commissarissen bij Aegon nv. Dat zegt hij donderdag tijdens een zitting in de Tweede Kamer.
Aegon maakte onlangs voor EUR3 miljard gebruik van de staatssteun voor de financiele sector. Een van de afspraken met de staat was de benoeming van twee commissarissen bij de financiele dienstverlener.
Bos stelt vandaag in de Tweede Kamer dat hij woensdagavond zijn nominaties aan het bestuur van Aegon bekend heeft gemaakt. "De leiding van Aegon heeft vertrouwen in deze benoemingen", aldus Bos.
Eerder benoemde de Nederlandse Staat Lodewijk de Waal en Peter Elverding als commissaris bij ING Groep nv, dat voor EUR10 miljard gebruik maakte van de financiele steun.
jawel hoor, ze raden je alleen aan je er eerst meer in te verdiepen. Opties hebben daarnaast natuurlijk die margins waardoor je geld extra moet hebben. Daar blijf ik voorlopig verre van.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:45 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik mag er niet eens in handelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |