Dit voorstel houdt daar nadrukkelijk rekening mee. Het is een prima afgewogen regeling die veel beter bij de praktijk aan sluit dan de oude regeling.quote:Op vrijdag 31 oktober 2008 20:40 schreef djenneke het volgende:
Op zich een prima besluit, wel vind ik dat de regeling voor ouderen in stand moet blijven. Na je 50/55ste kom je gewoon niet meer aan werk. Dan moet je het maar zien uit te zingen en bouw je ook nog eens geen pensioen op over de laatste jaren. De gevolgen van ontslag voor oudere werknemers zijn gewoon buitensporig groot.
Ze bepalen het beleid niet. Rechters bepalen de hoogte van de schadevergoeding. Dat doen ze nu eenmaal, daar zijn ze voor aangesteld.quote:Op vrijdag 31 oktober 2008 21:35 schreef Napalm het volgende:
is het van de zotte dat rechters het beleid gaan bepalen.
Dat is wel het handigste jaquote:Op zaterdag 1 november 2008 10:23 schreef Halcon het volgende:
Tja, moeten oudere werknemers maar zorgen dat ze niet ontslagen worden.
De gemiddelde factor is nog altijd maar een beetje onder de 1.quote:Op zaterdag 1 november 2008 09:21 schreef LangeTabbetje het volgende:
Je hebt het hier dan wel over iemand die ongeveer 12 jaar voor je gewerkt heeft. De Kantonrechter zal een dergelijke vergoeding alleen toekennen als het ontslag buiten de schuld van de werknemer valt.
Evenwichtig is het niet bepaald. De werknemer die ineens wenst te vertrekken zal zelden of nooit geld moeten betalen. Terwijl de kleine MKB-er daar ook gewoonweg schade van kan ondervinden.quote:De werknemer heeft na zoveel jaren werken toch wel een zeker verwachtingspatroon qua inkomen en heeft waarschijnlijk hieromtrent verplichtingen aangegaan.
Als je dan als werkgever vindt, dat de werknemer eruit moet zul je hem toch schadeloos moeten stellen.
Als iemand het vaker ziek zijn, trager werken en sneller moe zijn niet weet te compenseren door ervaring en kennis dan moet diegene maar gewoon opzouten.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:33 schreef djenneke het volgende:
[..]
Dat is wel het handigste ja
Maar het is niet altijd de schuld van de werknemer dat een werkgever van hem af wil. En vaak zijn oudere werknemers nou eenmaal het minst geliefd. Je krijgt ze vaak: niet meer gestuurd, ze pakken zaken trager op, zijn minder ambitieus, sneller moe, vaker ziek etc. etc.
Je kan er helegaar niet makkelijker uitgegooid worden. De vergoeding zal niet meer overmatig zijn. Dat is nog even wat anders.quote:Op zaterdag 1 november 2008 09:23 schreef LangeTabbetje het volgende:
Mwa, als je er zo makkelijk uitgegooid kan worden, zal de motivatie om voor kleine werkgevers te gaan werken kleiner worden.
Absoluut niet. Zelfs op totaal waardeloze intentieverklaringen worden hypotheken afgegeven.quote:Andere mogelijkheid is dat, als je voor een kleine werkgever zou werken, het moeilijke kan worden om bijvoorbeeld een hypotheek te krijgen ?
Vaak weten werknemers dit best wel te compenseren, maar zien werkgevers dat gewoonweg niet. Die zien alleen hoe vaak iemand ziek is, trager is, en sneller moe is.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:34 schreef Halcon het volgende:
[..]
Als iemand het vaker ziek zijn, trager werken en sneller moe zijn niet weet te compenseren door ervaring en kennis dan moet diegene maar gewoon opzouten.
Meer dan 90% van die dossiers verdwijnt in het ronde archief. En bij de dossiers die het redden wordt nog steeds geregeld een vergoeding toegekend. Zij het een kleinere vergoeding.quote:Op zaterdag 1 november 2008 09:24 schreef LangeTabbetje het volgende:
2. Als je je dossiers op orde houdt, kan je ze nu ook al ontslaan zonder schadeloossttelling.
Per situatie?quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:18 schreef marcb1974 het volgende:
Laat dit lekker vastleggen door de overheid.
Toch kan ik me voorstellen dat hypotheekgevers als gevolg van zo'n regeling wel wat moeilijker gaan doen. Dit zie je nu door de economische crisis ook gebeuren.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:37 schreef DS4 het volgende:
Absoluut niet. Zelfs op totaal waardeloze intentieverklaringen worden hypotheken afgegeven.
Precies. In theorie werkt het allemaal prima, maar de praktijk is anders.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:42 schreef DS4 het volgende:
[..]
Meer dan 90% van die dossiers verdwijnt in het ronde archief. En bij de dossiers die het redden wordt nog steeds geregeld een vergoeding toegekend. Zij het een kleinere vergoeding.
MAAR: werknemers zien dan een ontslag vaak goed aankomen. Tijd om de ziektewet in te gaan....
Het is allemaal niet zo makkelijk als sommigen hier doen voorkomen.
Jij kan morgen ook je baan opzeggen. Inkomenszekerheid bestaat nu eenmaal niet. Niet vandaag, niet gisteren en morgen ook niet. De wereld is dus feitelijk niet veranderd.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:45 schreef Frezer het volgende:
Toch kan ik me voorstellen dat hypotheekgevers als gevolg van zo'n regeling wel wat moeilijker gaan doen. Dit zie je nu door de economische crisis ook gebeuren.
Dat klopt, ik snap dan ook niet echt wat men met een intentieverklaring opschiet. Desondanks zal het risico dat een bank loopt wel een tikkeltje groter zijn, als je werkgever je wat makkelijker kan ontslaan.quote:Op zaterdag 1 november 2008 11:01 schreef DS4 het volgende:
[..]
Jij kan morgen ook je baan opzeggen. Inkomenszekerheid bestaat nu eenmaal niet. Niet vandaag, niet gisteren en morgen ook niet. De wereld is dus feitelijk niet veranderd.
Dat hypotheekverstrekkers moeilijker gaan doen klopt, maar dat is al aan de gang en houdt vooral een wat meer individuele toetsing in. Dat staat los van dit verhaal.
Intentieverklaring is er alleen maar om de mensen te filteren waarvan zeker is dat ze binnen afzienbare tijd hun baan kwijt zijn. Aan die mensen geeft een hypotheekverstrekker namelijk geen lening.quote:Op zaterdag 1 november 2008 11:08 schreef Frezer het volgende:
[..]
Dat klopt, ik snap dan ook niet echt wat men met een intentieverklaring opschiet. Desondanks zal het risico dat een bank loopt wel een tikkeltje groter zijn, als je werkgever je wat makkelijker kan ontslaan.
Vaak is het omgekeerd. Mensen denken dat ze compenseren, terwijl dat helemaal niet het geval is omdat ze veel te traag werken, de kennis niet meer up to date is, ze niet op kunnen schieten met ambitieuze mensen die wel willen werken en om elk wissewasje zich ziek melden.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:41 schreef djenneke het volgende:
[..]
Vaak weten werknemers dit best wel te compenseren, maar zien werkgevers dat gewoonweg niet. Die zien alleen hoe vaak iemand ziek is, trager is, en sneller moe is.
Idd, de door KK gemaakte opmerking toont maar weer eens aan dat hij totaal geen kaas gegeten heeft van ondernemen, de werking van de economie en andere essentiele zaken om over dit onderwerp een goede discussie te kunnen voeren.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:17 schreef DS4 het volgende:
[..]
Natuurlijk, die reserves komen niet ten laste van het inkomen...![]()
Mijn god, hoe dom kan een opmerking zijn! Als je nu echt helemaal NIETS weet van ondernemen (en dat moet ik toch werkelijk vermoeden na deze opmerking), zou het passen dat je minder kritiek levert op rechters die na lang overwegen een prima besluit hebben gemaakt, waarbij veel meer wordt aangesloten op de realiteit.
En in dat geval verdien je het om zonder inkomen/te laag inkomen thuis te zitten, en je pensioen door je neus geboord te krijgen.quote:Op zaterdag 1 november 2008 11:13 schreef Halcon het volgende:
[..]
Vaak is het omgekeerd. Mensen denken dat ze compenseren, terwijl dat helemaal niet het geval is omdat ze veel te traag werken, de kennis niet meer up to date is, ze niet op kunnen schieten met ambitieuze mensen die wel willen werken en om elk wissewasje zich ziek melden.
Vaak? Ik betwijfel het. Echter moet je als werkgever natuurlijk hele andere verwachtingen hebben van de prestaties van 50 plussers tov 30ers. Die ambitieuze jonge mensen hebben namelijk vaak de ballen verstand niet van het gene ze doen, en zouden daarin zeer veel profijt kunnen hebben van ondersteuning door oudere werknemers.quote:Op zaterdag 1 november 2008 11:13 schreef Halcon het volgende:
[..]
Vaak is het omgekeerd. Mensen denken dat ze compenseren, terwijl dat helemaal niet het geval is omdat ze veel te traag werken, de kennis niet meer up to date is, ze niet op kunnen schieten met ambitieuze mensen die wel willen werken en om elk wissewasje zich ziek melden.
Er is niets mis met flexwerk.quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:20 schreef DS4 het volgende:
[..]
Flexwerk wordt niet steeds populairder?
Als je "ad hominem" wil gebruiken om intelligent over te komen moet je het wel goed spellen, klopske...quote:Op zaterdag 1 november 2008 11:04 schreef Klopkoek het volgende:
Tering, wat ben jij emotioneel in dit topic. Er valt geen discussie met je te voeren en als iemand het waagt om ertegenin te gaan krijg je allemaal ad hominums.
Ik mag aannemen dat je dat omgekeerd bedoelde?quote:Op zaterdag 1 november 2008 12:28 schreef Picchia het volgende:
Maar ik ben niet van plan om vaste werknemers in flexwerkers te veranderen door de ontslagvergoedingen in de prullenbak te gooien.
Dan let je als werkgever dus gewoon niet goed op. Moeten daar massa's mensen de dupe van worden?quote:Op zaterdag 1 november 2008 09:52 schreef Halcon het volgende:
In theorie wel natuurlijk, in de praktijk werkt het wat anders. Dit soort lui zijn gehaaid genoeg om er wel voor te zorgen dat ze niet te opzichtig er een teringzooi van maken.
quote:Op zaterdag 1 november 2008 10:37 schreef DS4 het volgende:
Absoluut niet. Zelfs op totaal waardeloze intentieverklaringen worden hypotheken afgegeven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |