abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63546454
Chinese kool recepten zijn hier heel welkom.
We hebben vandaag wraps op met daarin chinesekool en kidneybonen in tomatensaus, was erg lekker, maar nog 2/3 chinese kool over. Dat ding is echt HUGE!!
quote:
Bloemkool, Chinese kool, Courgette, Paprika, Knolselderij, Waspeen, Zuurkool verpakt kruiden 500g, Meloen Galia, Kiwi
De bloemkool wordt bloemkoolcurry
courgette en paprika gaan met wat waspeen door de lasagne.
zuurkool wordt ovenschotel of quiche ofzo, iemand lekker recept?? De zakjes zuurkool hopen zich weer eens op in de groentenla.
Knolselderij wordt een soepje of puree, die komt wel op.
Meloen was vandaag het toetje, en de kiwi's worden ook wel verslonden.

dus iemand zuurkool of chinese kool recepten?
pi_63546570
Wat een volle tas deze keer zeg! Ik viel haast om op de fiets. Zat er bij jou ook zo achterlijk veel wortels in p_iglet? .

YPPY en Anna eten morgen bloemkool, de paprika's, courgette en wat wortels gaan door de pastasaus zondag, de zuurkool bewaren wij ook. Knolselderij weet ik nog niet, nooit wat mee gedaan.

Chinese kool kun je lekker wokken met een knoflookje, ui-tje en een peper oid.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63546701
Jup hier ook veel wortels, maar dat is meestal zo.
De wortels zitten vaak ook in een kilo zak. Deze keer waren ze los, maar ik gok ook een kilo ofzo.

We hadden deze keer een MEGA chinesekool, beschaaft formaatje bloemkool, 2 kleine courgettes, 2 paprika's, flink wat wortels, grote knolselderij, 5 kiwi's en een kleine galiameloen.
pi_63546759
Ha! Drie courgettes hier! .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63546815
Jij kunt vast geen 3x met 3 personen eten van je chinese kool
pi_63546986
Zo groot?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63547477
Ja! Echt absurd!

Vandaar chinese kool recepten gevraagd

Nu kunnen we van de meeste kolen eignelijk wel 2x eten met zijn 3tjes, alleen de bloemkool van deze keer is een beschaafd maatje.

edit: ff gewogen, we hebben nu (na 1x ervan gegeten hebben dus) nog 1300gr chinesekool

[ Bericht 27% gewijzigd door p_iglet op 26-11-2008 21:55:48 ]
pi_63566084
Hier ook een flinke tas.. Hier 3 courgettes, en een chinese kool van 1,3kg.. Dat wordt nog flink eten..
De wortels waren hier net een kilo.. Dus vanavond lekker hutspot.
Voor de rest moet ik nog wat verzinnen. Gelukkig veel "houdbare"dingen, want we eten 2 dagen niet thuis dit weekend..
  † In Memoriam † donderdag 27 november 2008 @ 15:18:07 #159
43556 miss_dynastie
pi_63567100
Wij hebben deze keer de twee persoons extra met bloemkool, sperziebonen, waspeen, paprika, witlof, prei. De prei gaat samen met de witte kool en paksoi van vorige week door een nasi of bami prutje, paprika en peen door de pastasaus, sperziebonen gewoon een keer als tussendoortje met wat mosterd , bloemkool gaat de oven in volgens een receptje uit een van mijn nieuwe kookboeken en witlof met ham en kaas in de oven. Wat zullen we smullen
pi_63737155
Ok en wat gaan we doen met 2 grote kroppen andijvie?
1tje wordt stamppot, maar de andere
  Licht Ontvlambaar woensdag 3 december 2008 @ 22:41:52 #161
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63740429
Niet lachen Rauwe andijvie (gewoon in reepjes gesneden) is lekker met satesaus
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 3 december 2008 @ 22:52:12 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63740835
JA ECH NIE!!!!
  Licht Ontvlambaar woensdag 3 december 2008 @ 22:56:28 #163
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63740982
Ooit gehoord van het feit dat smaken kunnen verschillen

Misschien ook even naar je toetsenbord laten kijken... CAPS en Bold blijven hangen
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 3 december 2008 @ 23:02:38 #164
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_63741177
Een andijviesalade misschien? Er zijn heel veel mogelijke recepten voor andijviesalade.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_63741850
quote:
Op woensdag 3 december 2008 22:41 schreef Sjeen het volgende:
Niet lachen Rauwe andijvie (gewoon in reepjes gesneden) is lekker met satesaus
Daar had ik echt nooit aan gedacht
Het lijkt me best lekker, maar ik lust bijna alles met satésaus

Een andijvietaart?
  woensdag 3 december 2008 @ 23:27:24 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63742044
quote:
Op woensdag 3 december 2008 22:56 schreef Sjeen het volgende:
Ooit gehoord van het feit dat smaken kunnen verschillen
Ooit gehoord van smaak en wansmaak?
pi_63748833
Andijvie is ook lekker als sla in pitabroodjes en wraps. Lekker fris. (y)

En je kan het best wokken.
Sweet and innocent...
pi_63748947
Wij hebben deze week:
Prei
Chinese kool
Koolraap
Gemengde kiemen
Broccoli
Paprika

Alles komt wel op, maar wat moet ik in godsnaam met gemende kiemen? :S
Sweet and innocent...
  † In Memoriam † donderdag 4 december 2008 @ 12:33:02 #169
43556 miss_dynastie
pi_63752003
In de sla of op brood of zo?
pi_63766074
als het van die harde zijn met boontjes eraan dan gooi ik ze altidj door de roerbak of door de tomaten/bonenwrapprut.
De tuinkers/alfalfa achtigen op een boterham met kaas
pi_63768771
Ohwja, wel lekker in chili-wraps misschien.

Er staat bij de recepten-suggesties ook iets over op brood, met alleen wat creme-fraiche of olie, lijkt me persoonlijk helemaal niets. Maar ik ga wel iets proberen waar het misschien wel bij past.
Sweet and innocent...
pi_63775377
Wij hebben gisteren andijvie-pastinaak stamppot op, dat was best lekker! . Vanavond gaat de bloemkool en de koolrabi (waar is de venkel die erin zou zitten???) eraan!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  † In Memoriam † vrijdag 5 december 2008 @ 08:58:02 #173
43556 miss_dynastie
pi_63775564
Op vitatas.nl krijg ik niets te zien op 12-18 december. Zou er dan gewoon al geen tas zijn?
pi_63779673
1 persoons
Batavia sla, Chinese kool, Courgette, Aardperen, Winterpeen, Appel Rode van Boskoop, Grapefruit rood

2 persoons groente
Kool groen, Aardperen, Winterpeen, Witlof, Prei

2 persoons combi
Chinese kool, Aardperen, Winterpeen, Witlof, Prei, Appel Rode van Boskoop, Ananas

2 persoons extra
Batavia sla, Chinese kool, Courgette, Witlof, Prei

fruit
Appel Rode van Boskoop, Ananas, Grapefruit rood, Mango, Kiwi

gezinstas
Paksoi, Kool groen, Aardperen, Winterpeen, Prei
pi_63779849
Wij hebben gisteren ook andijviestampot gegeten, vanavond pasta met tomatensaus met koolrabi, en nog wat groenten die we op voorraad hadden.
Morgen andijviequiche als lunch, 's avonds sinterklaas bij familie.
Zondag bloemkool met pastinaakaardappelpuree.
Maandag uiensoep of iets anders met veel uien.

en dan zijn we alweer door de tas heen.
pi_63780872
Ja, uien genoeg idd. . Eens kijken of de runderlappen ergens in de aanbieding zijn, gaan we eens lekker wat hachee maken ofzo.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63788480
Wat een gaaf idee!! Hier gaan we ok maar eens aan meedoen! Wat meer groente en fruit is nooit weg
pi_63846131
Heb de groenten van vorige week nog niet eens op, maar woensdag krijgen we:
Slamix
Spruiten
Wortelen
Zuurkool
Witlof
Uien

Lekker spruitjes met krieltjes, spekjes en uien gebakken. Wortelen gewoon zo en de sla komt ook altijd wel op. Zuurkool gestampt met een stukje vlees erbij. En de witlof gewokt met een pepertje en grote garnalen.
Sweet and innocent...
pi_63932029
Jarno, hier vorige week ook geen venkel. Wel een hoop ui. Chris kreeg van de groentevrouw een lekkere banaan, om onderweg naar huis op te peuzelen. Dus heb er niet te moeilijk over gedaan.

Wij krijgen vandaag de bloemkool van vorige week

En daarna lekker aan het nieuwe pakket. Deze keer weer een stapel uien. en die van vorige week (een kilo) waren ook nog niet op.. EN ik hou niet van uien.. Dus vriendlief maakt er dit weekend maar lekker uiensoep van. En in de hutspot.

De knolselderij zit al gedeeltelijk in een groentesoep (maar aardappel en winterpeen)

Hoe doen ze dat bij jullie met de feestdagen? onze groentevrouw krijgt ze dan waarschijnlijk op dinsdag. Maar misschien dat we ook wel een weekje of 2 overslaan. We zijn dan toch steeds bij familie.
pi_63956655
Uien kan je ook best lang bewaren volgensmij. Maar ik gebruik ze vrijwel dagelijks.

Ik ga met de feestdagen vakantie opgeven, want gelijk erna vertrekken we toch op wintersport.
Sweet and innocent...
pi_63956699
Hier kunnen we ook weer hutspot gaan maken, wortels en ui waren weer present. Een paar keer herhaling of afwijking is geen probleem, maar het moet geen gewoonte worden natuurlijk!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63957710
de wortels en uien stonden deze week toch ook op het schema?
hier hebben we alleen winterpeen ipv waspeen, maar ach een beschaafde hoeveelheid.
Wel veel fruit deze keer, een appel of 6/7 en nog meer mandarijntjes.
Vind herhaling om de week met sommige dingen niet zo'n probleem, maar dan hoeft het geen kilo wortels per 2 weken te zijn.

Ik heb net even gekeken wat er in de tas rond kerst zit.
onze combitas zou dan zijn.
Bloemkool, Kool rood, Sperziebonen, Pompoen oranje, Waspeen verpakt, Tuinkers, Appel Santana, Appel Rode van Boskoop, Mandarijn

rodekool en pompoen is desnoods nog weken goed te houden, bloemkool en waspeen blijft ook wel even goed, sperziebonen en tuinkers is zo op.
Hier dus gewoon een tas dan. Ik wacht nog ff af wat er in die van rond nieuwjaar zit, misschien slaan we die dan over.

Nu 3 avonden op rij weg, eens kijken hoe hard we dan door moeten eten om weer op schema te zitten

Alleen nog steeds die uien hier :S
Iemand een lekker recept voor iets van uientaart/quiche?
  vrijdag 12 december 2008 @ 12:46:49 #183
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63958511
quote:
Op woensdag 3 december 2008 22:41 schreef Sjeen het volgende:
Niet lachen Rauwe andijvie (gewoon in reepjes gesneden) is lekker met satesaus
Dat is niet zo vreemd; in Timor wordt boerenkool gegeten ( geroerbakt met zout vlees ) met satesaus.
Ontzettend lekker.

Andijvie komt qua smaak in de buurt, dus de combi vind ik niet eens zo heel vreemd.

@ J; ui en wortel vinden een grote pan boeuf bourgignon ook heerlijk hoor.
En de rest kun je lekker inmaken ofzo

Ik zit nog steeds te twijfelen over die stomme tas. Enerzijds denk ik dat het inspireert om meer met groenten te experimenteren, anderzijds zou ik me zo verplicht voelen.

*denkt er nog even over na*
pi_64050398
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 12:46 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik zit nog steeds te twijfelen over die stomme tas. Enerzijds denk ik dat het inspireert om meer met groenten te experimenteren, anderzijds zou ik me zo verplicht voelen.

*denkt er nog even over na*
Vaak kan je het gewoon een paar weken proberen
Sweet and innocent...
  dinsdag 16 december 2008 @ 22:54:49 #185
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_64073447
Ik ben ook wel blij dat ik gewoon bij de boer zelf de groenten die ik wil hebben kan kopen in de hoeveelheden die ik wil hebben. Ik weet niet of ik aan zo'n tas zou zijn begonnen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_64150004
Hadden jullie ook bananen als extraatje in de vitatas?
Vandaag maar eens iets verzinnen met de aardperen. Ik denk dat ze in de oven belanden, met wat gekruide aardappels en een goed stuk vlees.. Goed idee?
  vrijdag 19 december 2008 @ 14:28:45 #187
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_64150462
quote:
Op woensdag 3 december 2008 22:41 schreef Sjeen het volgende:
Niet lachen Rauwe andijvie (gewoon in reepjes gesneden) is lekker met satesaus
Spruitjes met satesaus zijn de bom.

Tevens tvp
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_64166059
quote:
Op donderdag 13 november 2008 11:33 schreef Innocence het volgende:
met ham en kaas, zo heb ik dus die afkeer ontwikkeld. Er is weinig dat ik echt niet lust, maar dat krijg ik met m'n neus dicht nog niet weg, brrrr...

Preiquiche lijkt me niet zo, maar ga ik gewoon probere. Misschien heel fijn gesneden en met lekkere ham erbij?! Of heb je een toprecept voor me?
Heb pas eens ouderwetse nasi gemaakt, daar vond ik het wel lekker in. Maar dan ook maar een halve prei.

Prei met zalm en ansjovis?
Prei fijn snijden en ondertussen de ansjovis in de pan mikken bakken tot ze een stuk kleiner zijn en dan de prei erbij en licht aanbakken.
Kleine ovenschaal en daarin pp een stukje zalm prei erover en minimaal 20 minuten op 200 graden.
Zelfs de groentegruwer hier eet het met plezier (doe er meestal wat rijst bij nog)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64166348
quote:
Op woensdag 26 november 2008 18:05 schreef Innocence het volgende:
Pfff, is de inhoud van het pakket op het laatste moment gewijzigd. En ik heb veel ingredienten al gekocht voor wat ik wilde maken.

Het is nu:
Savooijekool
Uien
Knolvenkel
Rode bieten
Slamix
Groenselderij

Dus alleen de bietenrisotto staat nog op het programma...
Savooiekool weet ik nog een heerlijk pastagerecht mee.

Iemand die wat leuks met de rest weet, icm saucijzen en oesterzwammen? De rest van de boodschappen zijn gelukkig houdbaar.

Sowieso groenselderij, wat moet je nou met meer dan één stengel?


Selderij kan heerlijk in de risotto samen met de zwammen (ben nu vast te laat maar voor de volgende keer dan )
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64166547
Leuk topic! Maar ben bang dat ik te crea ben voor de tas maar niet voor de bio winkel
Verzin iedere week een lijst met recepten voor de week erop duss dat zou zonde zijn maar bio gaan we zeker proberen en dan geen standaard groenten
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_64174306
Je bent inderdaad een beetje laat

Selderij is in de risotto gegaan en de prei-quiche bleek juist erg lekker te zijn.

Ik heb m'n abonnement even twee weken stopgezet, zijn er veel mensen die het nog gebruiken tijdens de feestdagen? Baal wel dat ik nu de schorseneren mis, hopelijk komen die er nog eens in deze winter.
Sweet and innocent...
  † In Memoriam † zaterdag 20 december 2008 @ 12:11:44 #192
43556 miss_dynastie
pi_64174450
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 12:03 schreef Innocence het volgende:
Ik heb m'n abonnement even twee weken stopgezet, zijn er veel mensen die het nog gebruiken tijdens de feestdagen? Baal wel dat ik nu de schorseneren mis, hopelijk komen die er nog eens in deze winter.
Ik ben ook even gestopt, de tweede week van december hadden ze alleen maar tassen met dingen die we al regelmatig hadden gehad/minder lekker vinden en nu is het allemaal zo rommelig... even een stop dus, inderdaad.
  zaterdag 20 december 2008 @ 13:15:33 #193
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_64175795
Ik had idd ook bananen extra, scheelt wel, ik vond het fruitaandeel best matig namelijk deze week.
Verder nog steeds tevreden
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  maandag 29 december 2008 @ 21:45:27 #194
160778 t_igger
"T I, double G-ER"
pi_64479258
Wat te doen met wortels???
D'r ligt nog een kilozak in de koelkast, en woensdag komen daar weer wortels bij....

Morgen bloemkoolcurry maken, daar kunnen mooi ook weer flink wat van de uien in, en het zakje sperzieboontjes wat hier nog ligt.
Ondanks alle feestdagen valt het mee met de overtollige groenten.

Ow en zuurkoolrecepten zijn ook welkom, dat is niet bepaald favoriet hier, maar wel lang houdbaar, dussuh het hoopt een beetje op.
Rabbit: "Tigger where are your manners?"
Tigger: "I don't know but I bet they're havin' more fun than I am."
pi_64481527
Wij hebben de tas ook even op pauze gezet, met kerst, oud &nieuw en een weekendje weg was het allemaal niet erg praktisch en we kunnen zo mooi even de voorraadjes wegwerken. De 7e gaan we weer een verse tas halen.

Vandaag hebben we zuurkool uit de oven op: laagje zuurkool in een ingevette ovenschaal, gekruid geruld gehakt er overheen en verse aardappelpuree. Altijd lekker!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_64507150
zuurkool is vandaag met oma meegegaan, er lagen hier nog 2 zakjes en er komt er morgen weer 1 bij, dat leek ons wat overdreven.
De bloemkoolcurry was lekker.
maar die wortels... wordt veel hutspot denk ik en worteltjestaart...
pi_64692769
Wortel-gehakt taart is erg lekker ! Recept kun je vinden op www.odin.nl

Op www.odin.nl kun je bij recepten kiezen op ingrediënt. Lekker makkelijk.

Moet ik nog vermelden dat wij een odin tas hebben
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_64721512
Wortelovenschotel maak ik graag, maar er zitten nooit genoeg worteltjes in het groentepakket. Heb het recept ooit eens van m'n moeder gekregen en vind het zo lekker.

Ik doe het naar het originele recept met een zakje goulashmix en shoarmakruiden, maar dat kan je natuurlijk ook vervangen door wat anders/zelfgemaakts.


Ingrediënten
500 g worteltjes
1 ui
3 dl water
1 teentje knoflook
400 g gehakt
1 el shoarmakruiden
1 el ketjap
1 zakje aardappelpuree en melk of water om deze te maken
1/2 zakje mix voor goulash

Materialen
Grote ovenschaal

Bereiden
-Worteltjes met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten koken.

-gehakt rul bakken.

-ui en knoflook snijden en meebakken

-shoarmakruiden, goulashmix en water toevoegen.

-heel even doorkoken

-aardappel puree maken

-wortels in schijfjes snijden en op de bodem van de ovenschaal leggen

-gehaktmengsel eroverheen

-bedekken met aardappelpuree

-in laten trekken, je kan het ook bijvoorbeeld een dag vantevoren maken en in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 200 graden en de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven zetten totdat deze een knapperig korstje heeft.
Sweet and innocent...
pi_64727733
Jij hebt nooit 500gr wortels in je groentenpakket??

Dat is nou net het geen dat hier altijd per kilo komt
pi_64761154
Ok, toch maar even vragen voordat het vanavond een fiasco wordt. . We hebben nog een overblijfsel van een oud pakket in huis dat we vanavond op willen maken, nl. bietjes. Ze zijn voorverpakt, dus ik ga er vanuit dat ze al schoongemaakt e.d. zijn dan? En dan? Hoe lang koken of zijn er leukere dingen mee te doen?

We hebben eigenlijk alleen aardappels en wat ui in huis... . Plus wat er straks in de tas zit, volgens mij moet dat
quote:
Uien, Koolraap, Venkel, Pastinaken, Prei, Kastanje champignons verpakt, Peren Conference, Mandarijn
zijn.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')