abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63382119
Hoi allemaal!

ik heb even een vraagje over de twee verschillende tassen: de Vitatas en die Odin. Welke is nou het beste / leukste / lekkerst? En ze hebben bij Odin zo'n "rare" pakketten (bij die Vitatas is het gewoon 1 persoon, 2 personen enz ) ... Welk pakket meot ik hebben voor 2 personen?
pi_63399575
De quiche was trouwens heerlijk piepster!
Had hartig taartdeeg van Koopmans gebruikt, de prei met spekjes en ham gebakken en een mengsel van slagroom, eieren en kaas eroverheen gedaan. Was bang dat het zou mislukken, maar de structuur was echt helemaal perfect. Wel erg machtig, maar ga ik echt vaker maken!

[ Bericht 2% gewijzigd door Innocence op 21-11-2008 15:46:14 ]
Sweet and innocent...
pi_63403564
Heb je quiche met banaan en witte bonen in tomatensaus gemaakt? Ik denk dat je mijn recept hebt gebruikt. Leuk om te horen dat je het lekker vond.

@Tinkerbel_ACC_ : Ik hoor meer positieve berichten over Vitatas. Voor zover ik het kan bekijken zitten er bij Vitatas ook vaker 'rare' dingen in. Moet je natuurlijk wel net leuk vinden. De tas voor 2 personen is echt ruim voldoende voor 2 personen in 4 dagen.
pi_63403626
Wij hebben de 2-persoonscombi en dat is echt voldoende voor ons tweetjes + dochter van 2 om 5 dagen groente te kunnen eten. Wij hebben meestal 2 makkelijke dagen en zelden wat over aan het eind van de week.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63429907
mmm denk dat ik volgende week eens langs die zaak hobbel waar ik het pakket zou kunnen krijgen ik pak dan alleen het groente pakket, mijn vriend is niet zo van het rare fruit en dan vind ik het toch zonde als ik verplicht dat allemaal op moeten eten
pi_63439097
tinkerbel, in de vitatas combi zit niet zoveel "raar" fruit. Het meest exotische wat er in zit is mango.
Verder hebben we hier gehad, appels, peren, mandarijn, sinaasappel, druiven, meloen, kiwi en ik geloof 1 x een ananasi.
Vooral veel verschillende soorten appels.
  zaterdag 22 november 2008 @ 23:13:19 #132
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_63439622
Ik ken ook een heel lekker recept met mango, maar of ik dat hier nog durf te plaatsen na mijn prei-recept die overigens echt lekker is, gewoon proberen als je echt heel snel iets op tafel moet hebben is mijn advies

Nou ja, ik doe toch een poging
Tagliatelle met walnoten, Gorgonzola en mango

nodig:
walnoten (ca. 100 gram)
4 bosuitjes
1 grote, stevige mango
150 gram Gorgonzola-kaas
Groene tagliatelle
2 bekertjes zure room
1/2 kruidenbouillontabelt
1 teentje knoflook

Walnoten in grove stukjes hakken. In koekepan op matig vuur al roerende met een houten lepel in ca. 2 minuten knapperig en goudbruin bakken. Bestrooien met zout en op bord laten afkoelen. Bosuitjes in stukjes snijden. Mango schillen en langs pit in plakken snijden. Plakken in stukjes snijden, gorgonzola in stukjes snijden.

Tagliatelle koken. Intussen in steelpan zure room, Gorgonzola en bouillontablet al roerende zachtjes aan de kook brengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Blijven roeren tot kaas gesmolten is en saus nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Bosuitjes toevoegen en nog ca. 2 minuten laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Mangostukjes en walnoten erdoor roeren en even meeverwarmen.

Bron Allerhande (net zoals het preirecept)
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  † In Memoriam † zondag 23 november 2008 @ 00:26:14 #133
43556 miss_dynastie
pi_63440610
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 23:13 schreef livelink het volgende:
Bron Allerhande (net zoals het preirecept)
  zondag 23 november 2008 @ 01:23:54 #134
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_63441487
Venkel is ook super lekker gestoofd met room, currykruiden en een beetje pastis (Ricard, of een andere anijsdrank), en witloof smaakt niet naar witlloof als je het wokt en dan bruine suiker en wijnazijn toevoegd, dan smaakt het net naar snoepjes!
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_63442040
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 23:13 schreef livelink het volgende:
Ik ken ook een heel lekker recept met mango, maar of ik dat hier nog durf te plaatsen na mijn prei-recept die overigens echt lekker is, gewoon proberen als je echt heel snel iets op tafel moet hebben is mijn advies

Nou ja, ik doe toch een poging
Tagliatelle met walnoten, Gorgonzola en mango

nodig:
walnoten (ca. 100 gram)
4 bosuitjes
1 grote, stevige mango
150 gram Gorgonzola-kaas
Groene tagliatelle
2 bekertjes zure room
1/2 kruidenbouillontabelt
1 teentje knoflook

Walnoten in grove stukjes hakken. In koekepan op matig vuur al roerende met een houten lepel in ca. 2 minuten knapperig en goudbruin bakken. Bestrooien met zout en op bord laten afkoelen. Bosuitjes in stukjes snijden. Mango schillen en langs pit in plakken snijden. Plakken in stukjes snijden, gorgonzola in stukjes snijden.

Tagliatelle koken. Intussen in steelpan zure room, Gorgonzola en bouillontablet al roerende zachtjes aan de kook brengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Blijven roeren tot kaas gesmolten is en saus nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Bosuitjes toevoegen en nog ca. 2 minuten laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Mangostukjes en walnoten erdoor roeren en even meeverwarmen.

Bron Allerhande (net zoals het preirecept)
Nou ja, ik ben sowieso geen fan van fruit in mijn eten maar dat preirecept leek me echt heel onsmakelijk. Dit klinkt wel lekker al zou ik de mango denk ik vervangen voor iets anders.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63443930
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 22:37 schreef p_iglet het volgende:
tinkerbel, in de vitatas combi zit niet zoveel "raar" fruit. Het meest exotische wat er in zit is mango.
Verder hebben we hier gehad, appels, peren, mandarijn, sinaasappel, druiven, meloen, kiwi en ik geloof 1 x een ananasi.
Vooral veel verschillende soorten appels.
Al dat fruit is wel heel lekker ... Maar ik heb een appel allergie ( ) en kan dus alleen Santana appels verdragen (daar hebben ze een of ander gen uitgehaald waar mensen ie allergie van krijgen). De rest klinkt wel heel goed ... Toch ff in overweging nemen dat fruit ...
pi_63445932
Lust vriendlief wel appels?
Anders houd je wel heel vaak appels over, want die zitten er bijna iedere week in.

Leuke van die combitas is dat er naast 2 soorten fruit meestal ook ngo 1 of 2 soorten groenten extra inzitten. Voor mijn gevoel meer waar voor je geld.

Komende week heeft de groententas 2 persoons van 7,50 4 soorten groenten, de combitas van 12 euro 9 soorten groenten en fruit. De week erna 4 om 8 soorten.
pi_63471562
Hm. Ik heb nog wat koolrabi (groen) liggen en er is ui en knoflook in huis. Lekker veel dus. . Moet nog wel boodschappen (dus iets erbij halen is niet zo'n probleem) doen zo maar hoe kom ik van die koolrabi af? Suggesties...?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Licht Ontvlambaar maandag 24 november 2008 @ 11:41:36 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63473662


Deze neem ik aan?

Schillen, in kleine blokjes snijden, beetgaar koken en een melksausje bij maken
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_63474769
HIer gaat de koolrabi vaak door de pastasaus, in blokjes of geraspt.
pi_63475289
quote:
Op maandag 24 november 2008 10:20 schreef Jarno het volgende:
Hm. Ik heb nog wat koolrabi (groen) liggen en er is ui en knoflook in huis. Lekker veel dus. . Moet nog wel boodschappen (dus iets erbij halen is niet zo'n probleem) doen zo maar hoe kom ik van die koolrabi af? Suggesties...?
Ik heb nog nooit wat met koolrabi hoeven doen omdat ze die hier rauw opeten voor ik een recept heb kunnen googelen. Je zou hem dus ook gewoon zo op kunnen eten of door een rauwkost kunnen gooien.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 24 november 2008 @ 13:03:06 #142
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_63475733
Ik doe koolrabi ook door de pastasaus inderdaad.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_63488780
Deze week zuurkool, andijvie, boerenkool, knolselderij, rode bieten en slamix. Lastig om niet alles te stampen met een stukje vlees erbij

Het wordt zuurkoolovenschotel met gehakt, andijviesalade met tonijnsteaks, boerenkoolstampot met jus en lekker stuk vlees, knolselderijsoep met paddestoelen en rode bietenrisotto.
Sweet and innocent...
pi_63497635
Het is de wok geworden voor de koolrabi. Beetje gemarineerde kip erdoor, bos ui en een paprika-tje. Met sesamolie en knoflook gebakken, heerlijk .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63497645
En dit zit er deze week in de Vitatas-combi:
quote:
Bloemkool, Chinese kool, Courgette, Paprika, Knolselderij, Waspeen, Zuurkool verpakt kruiden 500g, Meloen Galia, Kiwi
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_63542001
Pfff, is de inhoud van het pakket op het laatste moment gewijzigd. En ik heb veel ingredienten al gekocht voor wat ik wilde maken.

Het is nu:
Savooijekool
Uien
Knolvenkel
Rode bieten
Slamix
Groenselderij

Dus alleen de bietenrisotto staat nog op het programma...
Savooiekool weet ik nog een heerlijk pastagerecht mee.

Iemand die wat leuks met de rest weet, icm saucijzen en oesterzwammen? De rest van de boodschappen zijn gelukkig houdbaar.

Sowieso groenselderij, wat moet je nou met meer dan één stengel?
Sweet and innocent...
pi_63542250
In de 2-persoons Vitatas zit dit:
quote:
Bloemkool, Chinese kool, Sperziebonen, Witlof
Vanavond witlof ham-kaas uit de oven. De rest heb ik nog niet bedacht. Een tof recept met chinese kool is overigens welkom!
pi_63542315
Ik denk dat ik van de venkel met wat aardappelen puree maak en daar dan de saucijzen bij. Weet niet of dat lekker is? Ik eet venkel normaal meestal met vis.

[ Bericht 83% gewijzigd door Innocence op 26-11-2008 19:42:44 ]
Sweet and innocent...
pi_63542447
@Innocence: dit is je kans om het venkelrecept te proberen dat halverwege het topic staat!
Van de savooiekool kan je denk ik prima stamppot maken met een sausijsje.
Bleekselderij is uitermate geschikt voor soep. Deze bijvoorbeeld (ben je direct een ui kwijt): http://www.soepjes.nl/index2.php?p=NjI=&i=NmEtNmM=
M'n moeder maakt vaak heldere bleekselderijsoep. Volgens mij is dat gewoon runderbouillon met dunne plakjes bleekselderij erin.

Succes!
pi_63542631
Lijkt me ook lekker, vond net ook al wat soeprecepten.

Voor dat venkelrecept halverwege moet ik een beetje teveel nieuwe boodschappen doen, misschien een andere keer En savooiekool is zoooo lekker met spaghetti. Zachtjes stoven en veel geraspte italiaanse kaas eroverheen.

Misschien toch maar geen bietenrisotto, maar gewoon kroten met aardappelen en die saucijsjes. Eet ik de venkelpuree met vis, weet ik tenminste zeker dat het lekker is

En dan de groenselderij in risotto met paddestoelen (zie beneden) en wat overhouden voor in bolognesesaus, ik had toch al gehakt in huis.
quote:
Take time adding the vegetable stock and keep stirring frequently. Let the risotto rest at the end with the cheese and chives to give it the creamiest but nuttiest flavour you can imagine. By the way, the celery is essential to the flavour and texture of this risotto recipe.

KEY POINTS
Preparation Time: 20 mins Cooking Time: 40 minutes
How Difficult Medium Freeze? No
Servings 4 portions

INGREDIENTS

Italian risotto rice 10 oz 280 g
Large flat mushrooms 5 oz 140 g
Fresh grated parmesan cheese 3 oz 85 g
Butter 1¾ oz 50 g
Onion 1 medium 1 medium
Celery sticks 3 3
Garlic cloves 3 medium 3 medium
Vegetable stock 1.3 pints 750 ml
Dried thyme ½ teaspoon ½ teaspoon
Chives or parsley ¼ oz 7 g
Dry white wine 1½ glasses 1½ glasses
Olive oil 3 tablespoons 3 tablespoons
Salt and pepper To taste To taste

COOKS NOTES: Risotto is a North Italian dish and aside from the basic risotto recipe almost anything can be added. We've made ours with roasted mushrooms but any vegetable goes well as does beef, ham, pork and chicken. Another favourite of ours is chopped Italian sausage.

The creamy texture comes from adding the stock slowly over the 15 minutes cooking time - this forces the starch out of the rice. The final touch of adding the parmesan cheese and butter is essential - cover the dish and let it stand for 2 minutes. Warm plates help keep the creamy texture whilst eating.

COOKING EQUIPMENT
1 medium frying pan
1 oven dish to roast the mushrooms
A ladle if possible but not necessary

PREPARATION
Finely chop two of the garlic cloves and place to one side (for the risotto)
Finely chop one of the garlic cloves and place to one side (for the mushrooms)
Roughly slice the mushrooms
Finely chop the onion
Finely grate the parmesan cheese
Finely chop the celery
Finely chop the chives or parsley

Method
Put 2 (not all 3) tablespoons of olive oil in the frying pan and turn to a low heat. Add the celery, onion and garlic (for the risotto).
Cook on a low heat for 15 minutes to soften the vegetables but don't brown them. Vegetables cooked this way are known as a soffrito.



After the vegetables have fried, add the rice and turn the heat up to medium. Stir for 2 minutes by which time the rice will have become translucent.
Put the vegetable stock in a different pan and heat on a medium heat.


Pre-heat the oven to 190°C / 375°F / Gas Mark 5.
Add the wine to the frying pan and savour the delicious aroma! Stir frequently for three more minutes.


Add a ladle (or a cup) of the heated vegetable stock and stir well. When the liquid is absorbed by the rice add another ladle of stock. Proceed like this for about 15 minutes adding more stock as the rice absorbs the liquid.
At the end of the cooking time the rice should be moist but not flooded. It should stack up in the pan as in the picture. Season with salt and pepper.


At this stage, add a tablespoon of oil to a pan. Add the second portion of garlic, the thyme and the sliced mushrooms, mix together and fry on a medium heat for one minute. Season with salt and pepper.
Transfer the mushrooms to a baking tray and place in the pre-heated oven (190°C / 375°F / Gas Mark 5) for six minutes.


When the risotto has finished absorbing the liquid it will look like the picture on the right. Add half the mushrooms, all the butter, parmesan cheese and chives and stir well. Put a lid on the pan and let it stand unheated for two minutes. Whilst it is standing, warm the plates in the oven.

Serve on the warmed plates, top with the remainder of the mushrooms and grate a little more parmesan over the top for good luck.
Risotto will not keep for any length of time so eat immediately.


[ Bericht 69% gewijzigd door Innocence op 26-11-2008 19:42:14 ]
Sweet and innocent...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')