abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 29 oktober 2008 @ 10:38:26 #51
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_62775746
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 09:25 schreef Phuturistixxx het volgende:
Had botergoud gehaald, bij de AH, dus moet goed zijn volgens mij.
Ik zal de boter wat minder verhitten, misschien is er een andere manier voor dan op het vuur?
Als je boter te lang en/of te het verhit stolt het veel langzamer tot niet meer. Ligt wel aan het soort boter. Je krijgt dan een soort vloeibare boter, die stolt immers ook niet. Ik denk dat daarom je cake ook zo nat blijft.

De Au bain oplossing van hierboven is wel een goeie.

Na het lezen van je recept heb je ook wel veel vloeibare producten. 4 eieren bv, 1 of 2 lijken mij wel genoeg.


En het wordt ook weer eens tijd dat ik er eentje ga maken ook
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_62776070
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 10:38 schreef Maringo het volgende:
Na het lezen van je recept heb je ook wel veel vloeibare producten. 4 eieren bv, 1 of 2 lijken mij wel genoeg.

En het wordt ook weer eens tijd dat ik er eentje ga maken ook
MinderMutsig geeft ongeveer eenzelfde verhouding in haar recept, dus daar zou het haast niet aan moeten liggen. Maar, misschien gebruikt TS Large eieren ipv M?
  woensdag 29 oktober 2008 @ 11:00:55 #53
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_62776568
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 10:47 schreef TheSilverSpoon het volgende:

[..]

MinderMutsig geeft ongeveer eenzelfde verhouding in haar recept, dus daar zou het haast niet aan moeten liggen. Maar, misschien gebruikt TS Large eieren ipv M?
Ja klopt, ik zat verkeerd te kijken. ik zag vier eieren staan en die boter, keek nog een keer, en toen las ik de 200 gram suiker van MM. my bad.

Lijkt mij een boter probleem.

Toch ff voor de zekerheid vragen: TS, weeg je alles nauwkeurig af?
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_62776931
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 11:00 schreef Maringo het volgende:

[..]

Ja klopt, ik zat verkeerd te kijken. ik zag vier eieren staan en die boter, keek nog een keer, en toen las ik de 200 gram suiker van MM. my bad.

Lijkt mij een boter probleem.

Toch ff voor de zekerheid vragen: TS, weeg je alles nauwkeurig af?
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 09:49 schreef Phuturistixxx het volgende:
Nou ik probeer het van de week nog een keer, en als het dan mis gaat schei ik er mee uit
Zal ook eens een weegschaaltje halen, alles op de gok qua grammen zal ook wel niet ideaal zijn

Nee dus.

Dit topic is wel een mooie handleiding "Hoe laat ik een cake mislukken?"

Begin met een verkeerd recept. Koop vervolgens ingredienten waarvan je niet weet of ze goed zijn. Zorg dat je niets afweet van kooktechnieken, zodat je niet weet of de bereidingswijze goed is. Gebruik vooral geen weegschaal.

Even laten bakken, et voila, uw misbaksel is klaar.
Sanity is (not) statistical
pi_62777320
Jaja, ga al een weegschaal halen
pi_62777569
Arretjes cake is anders niet makkelijk te laten mislukken, iig niet met mijn recept.

Neem veeel chocolade (3 tot 5 repen). Smelt die, au bain marie.
Gooi er een kwart tot half pakje ofzo aan roomboter doorheen
En suiker, kopje, misschien 2.

Alles mengen. Cacoa toevoegen totdat het mengsel mooi dik is.

Dan de koek kruimels er bij. Zoveel toevoegen tot het een brokkelige massa is.

Plastic bakjes zoeken, zoals standaard diepvries bakjes. Spul er in doen. Goed aandrukken.

En in de koelkast zetten!


Uw mengel is klaar wanneer het hard is, kan tussen de 2 tot 24 uur duren
  woensdag 29 oktober 2008 @ 11:49:41 #57
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_62778152
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 11:31 schreef Hekates het volgende:
Arretjes cake is anders niet makkelijk te laten mislukken, iig niet met mijn recept.

[recept]
Omdat je alles Au bain doet. Dat is wel een goeie voor beginnende cakebereiders
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 11:24 schreef Phuturistixxx het volgende:
Jaja, ga al een weegschaal halen
Neem dan meteen een goeie mee
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_62778920
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 11:31 schreef Hekates het volgende:
Arretjes cake is anders niet makkelijk te laten mislukken, iig niet met mijn recept.

[recept]
Dat is volgens de kenners geen arretjescake, maar een veryupte sleecake. Het gaat uiteindelijk om of het lekker is, maar het wijkt teveel af van een arretjescake om dit zo te noemen.

Phuturistixxx, ik kan je deze weegschaal aanbevelen. Ik heb hem zelf ook en hij werkt voor mij ideaal. Hij is snel en behoorlijk nauwkeurig. Oogt netjes en is door z'n rechthoekige vorm ook heel gemakkelijk op z'n zijkant in een kastje te schuiven.




(Soehnle Bretagne)
pi_62779991
Arretjescake! I love it, nu heb ik er helemaal zin in
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_62780363
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 12:17 schreef TheSilverSpoon het volgende:

[..]

Dat is volgens de kenners geen arretjescake, maar een veryupte sleecake. Het gaat uiteindelijk om of het lekker is, maar het wijkt teveel af van een arretjescake om dit zo te noemen.

Dat zou kunnen, maar dit is ongeveer hoe mijn moeder het altijd maakte en zij noemde het arretjes cake.
pi_62780876
Neem in iedergeval minder eieren!!!
2 kleine ofo.
maak een klein cakeje.

Men neme: 100 gr. boter
100 gr. suiker
100 gr. koekjes.
1 klein eitje. (of flinke eetlepel vanillevla)
25 gram cacao ( 3 volle eetlepels?)
eventueel vanillesuiker en/of schepje oploskoffie

Smelt boter, mix suiker met het eitje, doe daar de cacao door (event. oploskoffie en/of vanillesuiker). Doe de boter bij de ei/suiker en meng door elkaar. Nu moet het al wat steviger worden. verkruimel de koek en schep die erdoor.
Doe folie in een bakblik of iets dergelijks en stort daar de smurrie in. Koelkast !!
Als je het ongeveer zo doet kan het toch niet mislukken.
Het ligt volgens mij niet aan het soort boter/vet of margarine zolang het maar harde boter is en geen vloeibaar spul.

Succes voor de 3e keer.
3 keer is scheepsrecht....
pi_62781442
Botergoud is toch die uit de koelkast smeerbare "roomboter" ?
Probeer het anders een met echte boter.
"Evil preaches tolerance until it is dominant, then it tries to silence good."
pi_62797006
Als liefhebber van arretjescake bij deze een tip..

probeer eens de 'Rocky Road' van de Starbucks (Schiphol o.a.) , de Rocky Road is een soort arretjescake variant met marshmellow.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_62800337
Volgens mij maak je arretjessoep. Het lijkt alsof de biscuit in de chocolade zwemt. Je moet een vrij dik en stevig mengsel hebben.

Als je au bain marie gaat smelten zorg er dan voor dat de schaal dan niet het (bijna) kokende water raakt.
Boter smelt ik altijd bijzonder langzaam.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 00:53:28 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62800589
Ik had nog nooit van arretjescake gehoord!
Toevallig, echt heel toevallig was ik vandaag bezig een ideetje uit te werken en ik had iets in mijn hoofd, namelijk verkruimelde koekjes met boter aan elkaar geplakt. Ik wist het woord er ook niet eens voor (NL of En) dus kon ook niks vinden en liet het ook maar los, dat idee dat ik had. Maar nu ben ik opnieuw weer geinspireerd! Als het lukt kom ik het nog wel weer melden, maar hoe dan ook, bedankt. :-)
pi_62800750
Foto's willen we zien.
pi_62803244
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 09:49 schreef Phuturistixxx het volgende: - - - >8 - - - alles op de gok qua grammen zal ook wel niet ideaal zijn
nog een wijze (kook)les voor je idd;
'alles op de gok' (naar smaak) is oha prima in de keuken, tenzij het om gebak gaat, dan is de weegschaal opeens heilig geworden.

Met een beetje logisch nadenken kun je misschien verklaren waarom je cake slap blijft, de stijfheid van de cake moet uit de bereidingswijze komen en aangezien je niet bakt gebruik je de bestaande structuren van je ingrediënten.
Neem dus niet van die heerlijke zachte roomboter, maar zoek in de supermarkt het pakje roomboter van het merk waar je met geen mogelijkheid een deuk in kan slaan , de boter hoeft ook niet gloeiend heet te worden, het smelten is alleen om de handel goed te kunnen mengen. ei goed stijf kloppen (haagse bluf) koekjes ook niet verpoederen, maar kleine stukjes is voldoende.

wel grappig dat ik hier idd allemaal roomboter recepten zie, in mijn herinnering gebruikte mijn moeder frituurvet voor arretjescake (google op ‘arretjescake frituurvet’ voor recepten) Zelf heb ik het heeeeel lang geleden een keer gemaakt, maar al lang niet meer, als ik mijn beeldige lijntje wil onderhouden maak ik wel weer brownies ;D
pi_62812516
Poging 3 gaat van start!
pi_62812741
Succes!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62813196
De smeltende boter!

pi_62813510
Ik denk dat het beter gaat lukken nu!

De substantie was ditmaal veel stroperiger! Staat nu weer in de koelkast, ik ben benieuwd! Heb nog steeds het idee wel dat de boter te vloeibaar wordt, maar misschien hoort dat toch echt zo..
pi_62813664
Ah ik zie al waar het mis gaat. De boter moet niet te heet worden. Als je die als heel blok smelt met een pan rechtstreeks op het vuur dan is de gesmolten boter al zowat aan het koken terwijl het blok nog niet eens zacht is.
De volgende keer kan je beter de boter in stukjes snijden en dan op een zacht vuurtje laten smelten. Gaat ook nog eens sneller.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62814672
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 15:50 schreef MinderMutsig het volgende:
Ah ik zie al waar het mis gaat. De boter moet niet te heet worden. Als je die als heel blok smelt met een pan rechtstreeks op het vuur dan is de gesmolten boter al zowat aan het koken terwijl het blok nog niet eens zacht is.
De volgende keer kan je beter de boter in stukjes snijden en dan op een zacht vuurtje laten smelten. Gaat ook nog eens sneller.
Dit was au bain marie-louise he! Dus niet direct op het vuur!

Maar ik snap je punt...
pi_62815644
En hoe ziet hij er nu uit? Heb je al geproefd?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62817082
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 16:21 schreef Phuturistixxx het volgende:

[..]

Dit was au bain marie-louise he! Dus niet direct op het vuur!

Maar ik snap je punt...
De bodem van het kleine pannetje mag officieel niet het water raken.
pi_62817821
Bodem raakte het water niet

Smaak is tot nu toe steeds goed, alleen de stijfheid niet, nu lijkt het er weer niet op dat het gaat lukken

Wel een stuk steviger dan voorheen, maar zeker nog geen cake... Kan nog paar uurtjes wachten
pi_62819307
Ik smelt de boter altijd in de magnetron. En dan smelten in de zin van dat het nog wel op een klomp zit, maar dat je er wel met je vinger door kan prikken.

Zet je cake anders eens in de diepvries, en check eens of hij dan hard wordt.
pi_62819974
Ja die boter die nekt me steeds....

En ik doe alles met een garde, volgens mij is een keukenmachine beter voor het resultaat. Want merkte wel dat stevig opkloppen al een boel scheelt...

De vriezer zal de enige manier zijn waarop dat ding een cake gaat worden ja
  donderdag 30 oktober 2008 @ 20:26:51 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62820812
Je moet volgens mij minstens 5 minuten kloppen met de mixer, dan wordt het mengsel dik en lobbig.
Heb het net ook gemaakt. Maar ipv cacaopoeder heb ik een reep pure chocola door de boter geroerd. Gewoon boter en chocola au bain marie, hoef je amper naar om te kijken. Als het een mooi egaal mengsel is een beetje af laten koelen, tot het nog wel vloeibaar is.

Ze staan op te stijven en vond het na een half uur al behoorlijk stevig aanvoelen. Zal wel door die reep chocola komen. En oja, heb er een scheut hazelnootlikeur doorgedaan, altijd goed, alcohol.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 21:28:17 #80
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62822445
Ik ga zo ook weer een arretjescake maken maar ik heb eerst even iets anders uitgeprobeerd gebaseerd op een arretjescake maar dan met stroopwafelkruimels (ik kwam op het idee door Hekates recept eerder in dit topic). Ik hoop dat hij lukt. Ik heb hem iig zo gemaakt:


Nodig:
150g lichte basterdsuiker
150g koekkruimels
150g roomboter
150ml water (had misschien iets minder kunnen zijn)
beetje kaneel

Doen:

Koekkruimels en kaneel mengen.


Suiker met water in een pannetje en opwarmen op hoogvuur. Als het kookt net zolang laten koken totdat het ver genoeg is ingekookt, het begint dan ineens erger te schuimen (na ongeveer 10 minuten tot een kwartier)


Boter bij het suiker mengsel gooien en al roerend laten smelten, de pan direct van het vuur halen als de boter helemaal vloeibaar is geworden.


Het botersuiker mengsel over de koekkruimels schenken en goed husselen. In een vorm doen en afgedekt laten opstijven in de koelkast.

[ Bericht 0% gewijzigd door maok op 30-10-2008 21:41:36 ]
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  donderdag 30 oktober 2008 @ 22:33:51 #81
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62824165
En de arretjescake staat ook in de koelkast. Ook weer wat fototjes gemaakt:




Voor het recept, zie mijn post eerder in het topic. Alleen heb ik nu overal 200g van gebruikt en heb ik de rum vervangen voor Dooley's, een of ander toffee vodka drankje dat ik nog had staan.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_62824299


Haha, dubieuze foto hoor. Het had zomaar een gevulde wc in een willekeurige trein kunnen zijn.

Maar zo ziet het er inderdaad uit zoals het moet. Eigenlijk al behoorlijk stug tijdens het maken, en niet zoals Phuturistixxx omschrijft.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 22:43:31 #83
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62824442
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:38 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[ afbeelding ]

Haha, dubieuze foto hoor. Het had zomaar een gevulde wc in een willekeurige trein kunnen zijn.

Maar zo ziet het er inderdaad uit zoals het moet. Eigenlijk al behoorlijk stug tijdens het maken, en niet zoals Phuturistixxx omschrijft.
Als je het zo bekijkt en mijn foto's zijn ook nog eens overbelicht

Maar het is inderdaad behoorlijk stug, je moet het ook al echt met een beetje kracht omscheppen omdat het voor roeren al te dik is.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_62825450
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:38 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[ afbeelding ]

Haha, dubieuze foto hoor. Het had zomaar een gevulde wc in een willekeurige trein kunnen zijn.

Maar zo ziet het er inderdaad uit zoals het moet. Eigenlijk al behoorlijk stug tijdens het maken, en niet zoals Phuturistixxx omschrijft.
Smeerlap.
pi_62825868
ik heb MiMu's recept gebruikt en de Arretjescake staat nu in de koelkast
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 00:18:31 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62826792
Ik ben een beetje misselijk.
En mijn foto's waren ook smerig.
Morgen nog een poging wagen....
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 08:17:55 #87
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62829130
De stroopwafelvariant is nog niet helemaal wat het had moeten worden, een beetje te zacht en klef. Misschien de volgende keer de suiker wat langer laten inkoken of de boter apart smelten zodat hij wat minder warm wordt. Ik denk dat het nog wel wat kan worden.

De arretjescake ziet er perfect uit, lekker stevig, ik heb hem in een cakevorm gemaakt en kan hem zo aan een kant oppakken zonder dat hij doormidden scheurt. Zo bij de koffie maar eens proberen of hij ook lekker is.

Ik zal vanavond de foto's plaatsen.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_62829255
Pas nog over gehad met mijn zusje. Jummie. Maar op dit moment ben ik op dieet. En daar is arretjescake niet goed voor.
History became legend, legend became myth.
pi_62830227
whoooh, ik heb mensen op ideeen gebracht.

Bij mijn recept is de arretjes cake inderdaad al goed stevig tijdens het maken. En na 24 uur in de koelkast is het knoerthard. Over het algemeen is snijden dan onmogelijk en word het meer een soort van zagen met een scherp mes.

Om de cake steviger te maken kan je er meer cacao doorheen doen. Als ik chocolade smelt word het vrij zacht. Als ik daar cacao doorheen gooi zie ik de textuur steeds dikker worden en op een bepaald moment zelfs korrelig.


Stroopwafel kruimels zijn bij mij trouwens geen verkruimelde stroopwafels, maar de restjes die overblijven bij het uitsteken van een stroopwafel. Bij ons op de markt worden die kruimels in zakjes verkocht.
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 09:38:45 #90
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62830435
Ik had ze inderdaad ook op de markt gekocht.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_62831780
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 09:27 schreef Hekates het volgende:
Stroopwafel kruimels zijn bij mij trouwens geen verkruimelde stroopwafels, maar de restjes die overblijven bij het uitsteken van een stroopwafel. Bij ons op de markt worden die kruimels in zakjes verkocht.
Het zijn dan ook eerder wafelkruimels dan stroopwafelkruimels, want de stroop is in geen velden of wegen te bekennen bij die gortdroge bende.
pi_62832943
Bij het kraampje waar ik ze haal kan je kiezen tussen droge kruimels, of kruimels waar ook stukjes stroop aan zitten. Voor arretjes cake is zonder stroop vaak de beste keuze, maar met kan ook wel lekker zijn.
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 12:01:49 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62834130
Mijn gepimpte arretjescake. Hoewel ik denk dat het eerder een arretjespudding is geworden. Redelijk stevig, maar plakken kan je niet echt snijden.



* 125g boter met 100g pure chocolade au bain marie smelten en tot homogene saus roeren
* 2 eetlepels hazelnootlikeur door deze saus roeren
* 2 eitjes met 200g witte basterdsuiker dik en lobbig mixen
* afgekoelde boterchocolademengsel voorzichtig door het eisuikermengsel roeren
* 200g verkruimelde bastognekoeken door het mengsel roeren
* in met bakpapier beklede vormpjes storten
* opstijven in koelkast

En daarna een beetje opleuken. Het lijkt een beetje overdone, hihi, of nee, het lijkt heel erg overdone, maar toch paste de smaken allemaal wel bij elkaar, was heel niet mis:



Arretjescake met caramel-saus (ingekookte gecondenseerde melk), schijfjes banaan, beetje palmsuiker erover, daar even de blowtorch op. En dan om het af te maken wat gecarameliseerde pecannoten.

Kon het vanmorgen gelijk merken aan de weegschaal!

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 31-10-2008 13:57:19 ]
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 18:00:56 #94
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_62843869
Nou niet zulke artistieke foto's als RobinOok, op je schermpje zien ze er altijd zo goed uit maar ze zijn een beetje onscherp, ik heb geen zin om nieuwe te maken.

De stroopwafelvariant:


De arretjescake:
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_62845052
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 12:01 schreef RobinOok het volgende:
Mijn gepimpte arretjescake. Hoewel ik denk dat het eerder een arretjespudding is geworden. Redelijk stevig, maar plakken kan je niet echt snijden.

[ afbeelding ]

* 125g boter met 100g pure chocolade au bain marie smelten en tot homogene saus roeren
* 2 eetlepels hazelnootlikeur door deze saus roeren
* 2 eitjes met 200g witte basterdsuiker dik en lobbig mixen
* afgekoelde boterchocolademengsel voorzichtig door het eisuikermengsel roeren
* 200g verkruimelde bastognekoeken door het mengsel roeren
* in met bakpapier beklede vormpjes storten
* opstijven in koelkast

En daarna een beetje opleuken. Het lijkt een beetje overdone, hihi, of nee, het lijkt heel erg overdone, maar toch paste de smaken allemaal wel bij elkaar, was heel niet mis:

[ afbeelding ]

Arretjescake met caramel-saus (ingekookte gecondenseerde melk), schijfjes banaan, beetje palmsuiker erover, daar even de blowtorch op. En dan om het af te maken wat gecarameliseerde pecannoten.

Kon het vanmorgen gelijk merken aan de weegschaal!
OMG.
Heb jij eigenlijk al een vriendin/vrouw/vriend/man?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62846070
Ik zie het al, meer cacao gebruiken en een mixer gebruiken, naast de boter niet te zacht te laten worden natuurlijk.

Ik zit er aan te denken de boter bij kamertemperatuur zacht te laten worden (in blokjes snijden).

[ Bericht 59% gewijzigd door Phuturistixxx op 31-10-2008 19:36:25 ]
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 20:02:26 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62847242
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 18:51 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

OMG.
Heb jij eigenlijk al een vriendin/vrouw/vriend/man?
Hm, ja, vriend ja. :-)
En die zette ik het net bij de koffie voor en die vond het maar zo zo.
Niet iets om anderen voor te zetten. Beetje een raar prutje.
En dat zegt ie niet vaak, dus tsja....

Ik vind het zelf eigenlijk nog steeds best geslaagd, als toetje.
Maar het maakt ook niet uit, want niet echt voor herhaling vatbaar, wegens veeeeels te vet.
Wel leuk om een keer gemaakt/bedacht te hebben.
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 20:04:12 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62847290
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 18:00 schreef maok het volgende:
Nou niet zulke artistieke foto's als RobinOok, op je schermpje zien ze er altijd zo goed uit maar ze zijn een beetje onscherp, ik heb geen zin om nieuwe te maken.

De stroopwafelvariant:
[ link | afbeelding ]

De arretjescake:
[ link | afbeelding ]
Ze zien er tenminste wel uit zoals een arretjescake eruit hoort te zien!
pi_62848443
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 20:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hm, ja, vriend ja. :-)
En die zette ik het net bij de koffie voor en die vond het maar zo zo.
Niet iets om anderen voor te zetten. Beetje een raar prutje.
En dat zegt ie niet vaak, dus tsja....

Ik vind het zelf eigenlijk nog steeds best geslaagd, als toetje.
Maar het maakt ook niet uit, want niet echt voor herhaling vatbaar, wegens veeeeels te vet.
Wel leuk om een keer gemaakt/bedacht te hebben.
Damn. Zoeken jullie nog een faghag?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62850206
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 12:01 schreef RobinOok het volgende:
Mijn gepimpte arretjescake. Hoewel ik denk dat het eerder een arretjespudding is geworden. Redelijk stevig, maar plakken kan je niet echt snijden.

[ afbeelding ]

Arretjescake met caramel-saus (ingekookte gecondenseerde melk), schijfjes banaan, beetje palmsuiker erover, daar even de blowtorch op. En dan om het af te maken wat gecarameliseerde pecannoten.
Leuke site RobinOok en mooie foto's. Hobby of profi (kok)?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')