Als je boter te lang en/of te het verhit stolt het veel langzamer tot niet meer. Ligt wel aan het soort boter. Je krijgt dan een soort vloeibare boter, die stolt immers ook niet. Ik denk dat daarom je cake ook zo nat blijft.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 09:25 schreef Phuturistixxx het volgende:
Had botergoud gehaald, bij de AH, dus moet goed zijn volgens mij.
Ik zal de boter wat minder verhitten, misschien is er een andere manier voor dan op het vuur?
MinderMutsig geeft ongeveer eenzelfde verhouding in haar recept, dus daar zou het haast niet aan moeten liggen. Maar, misschien gebruikt TS Large eieren ipv M?quote:Op woensdag 29 oktober 2008 10:38 schreef Maringo het volgende:
Na het lezen van je recept heb je ook wel veel vloeibare producten. 4 eieren bv, 1 of 2 lijken mij wel genoeg.
En het wordt ook weer eens tijd dat ik er eentje ga maken ook
Ja klopt, ik zat verkeerd te kijken. ik zag vier eieren staan en die boter, keek nog een keer, en toen las ik de 200 gram suiker van MM. my bad.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 10:47 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
MinderMutsig geeft ongeveer eenzelfde verhouding in haar recept, dus daar zou het haast niet aan moeten liggen. Maar, misschien gebruikt TS Large eieren ipv M?
quote:Op woensdag 29 oktober 2008 11:00 schreef Maringo het volgende:
[..]
Ja klopt, ik zat verkeerd te kijken. ik zag vier eieren staan en die boter, keek nog een keer, en toen las ik de 200 gram suiker van MM. my bad.
Lijkt mij een boter probleem.
Toch ff voor de zekerheid vragen: TS, weeg je alles nauwkeurig af?
quote:Op woensdag 29 oktober 2008 09:49 schreef Phuturistixxx het volgende:
Nou ik probeer het van de week nog een keer, en als het dan mis gaat schei ik er mee uit
Zal ook eens een weegschaaltje halen, alles op de gok qua grammen zal ook wel niet ideaal zijn
Omdat je alles Au bain doet. Dat is wel een goeie voor beginnende cakebereidersquote:Op woensdag 29 oktober 2008 11:31 schreef Hekates het volgende:
Arretjes cake is anders niet makkelijk te laten mislukken, iig niet met mijn recept.
[recept]
Neem dan meteen een goeie meequote:Op woensdag 29 oktober 2008 11:24 schreef Phuturistixxx het volgende:
Jaja, ga al een weegschaal halen
Dat is volgens de kenners geen arretjescake, maar een veryupte sleecake.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 11:31 schreef Hekates het volgende:
Arretjes cake is anders niet makkelijk te laten mislukken, iig niet met mijn recept.
[recept]
Dat zou kunnen, maar dit is ongeveer hoe mijn moeder het altijd maakte en zij noemde het arretjes cake.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 12:17 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Dat is volgens de kenners geen arretjescake, maar een veryupte sleecake.Het gaat uiteindelijk om of het lekker is, maar het wijkt teveel af van een arretjescake om dit zo te noemen.
nog een wijze (kook)les voor je idd;quote:Op woensdag 29 oktober 2008 09:49 schreef Phuturistixxx het volgende: - - - >8 - - - alles op de gok qua grammen zal ook wel niet ideaal zijn![]()
Dit was au bain marie-louise he! Dus niet direct op het vuur!quote:Op donderdag 30 oktober 2008 15:50 schreef MinderMutsig het volgende:
Ah ik zie al waar het mis gaat. De boter moet niet te heet worden. Als je die als heel blok smelt met een pan rechtstreeks op het vuur dan is de gesmolten boter al zowat aan het koken terwijl het blok nog niet eens zacht is.
De volgende keer kan je beter de boter in stukjes snijden en dan op een zacht vuurtje laten smelten. Gaat ook nog eens sneller.
De bodem van het kleine pannetje mag officieel niet het water raken.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 16:21 schreef Phuturistixxx het volgende:
[..]
Dit was au bain marie-louise he! Dus niet direct op het vuur!
Maar ik snap je punt...
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |