omdat er genoeg bedrijven zijn waar het verbod genegeerd wordt.quote:
Dat vind ik dus van roken in een restaurant.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 10:46 schreef McKillem het volgende:
Ik vind dat zo verschrikkelijk ranzig vies dat kan ik met geen pen omschrijven.
Waren we het er niet over eens dat een rookverbod in een restaurant een logische verbod is en in de kroeg een onlogisch verbod?quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 11:52 schreef Gia het volgende:
[..]
Dat vind ik dus van roken in een restaurant.
Een gemiddeld restaurant is sowieso groot genoeg om een gedeelte af te scheiden als rookkamer. Maar ja, dat willen ze niet, omdat daar dan niet bediend mag worden. En dat kost ze dan omzet.
zijn we het hier uberhaupt ergens over eens. Denk niet dat papierversnipperaar het verbod in het restaurant steuntquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 11:54 schreef Casos het volgende:
[..]
Waren we het er niet over eens dat een rookverbod in een restaurant een logische verbod is en in de kroeg een onlogisch verbod?
Vast wel, o.a. dat we dit topic levendig moeten houdenquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 11:59 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
zijn we het hier uberhaupt ergens over eens. Denk niet dat papierversnipperaar het verbod in het restaurant steunt
Ik ben benieuwd hoe dat met Kerst en Oud En Nieuw gaat met dit verbodGaan de rokers dan ook niet uit eten aangezien ze niet meer aan tafel mogen paffen?
wellicht dat dit op het menu staat dan:quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:10 schreef Casos het volgende:
[..]
Vast wel, o.a. dat we dit topic levendig moeten houden.
En met kerst en Oud&Nieuw zal een peukie meer of minder in het restaurant ook geen verschil maken. Na al het gesteengrill, gourmet, fondue etc. stinken mijn kleren nog meer dan na een avondje in een oud bruin café hangen.
quote:Restaurant biedt roker tabaksmenu
Restaurant Churchill in Assen serveert vanaf half november een speciaal driegangen tabaksmenu, speciaal gericht op rokende gasten. Die mogen geen sigaret opsteken in het restaurant, maar kunnen binnenkort wel weer genieten van tabak aan tafel.
Chef-kok Edwin Lokhorst deed het idee van gerechten waarin tabak zit verwerkt op in Amerika, en ging daarna in zijn eigen keuken experimenteren. Dat resulteerde in een drietal gerechten: op sigaar gerookte eendenborst vooraf, daarna runderlende met een saus van tabak, en als dessert crème brûlée van Marlboro-sigaretten.
‘Tabak is een natuurproduct en dus eetbaar’, aldus Lokhorst in een interview met RTV Drenthe. ‘In de gerechten proef je heel licht de tabak, bij de eendenborst en de saus ruik je het ook.’
Het eten van tabaksbladeren is niet schadelijk, en ook niet verslavend. Of rokers er ook minder zin in een sigaret van krijgen, weet Lokhorst niet.
De reacties zijn tot nu toe enthousiast, verklaart Lokhorst. ‘Mensen verklaren me voor gek als ze het horen, maar zijn enthousiast als ze het proeven.’ Vanaf november gaat hij het menu een tijdje aanbieden, en als het aanslaat krijgt het een vaste plek op de kaart.
Hmm, tabak die je dan kan grillen op de steengrill. Net zo lang laten liggen tot het in de fik vliegt en inhaleren maar die dampen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:20 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
wellicht dat dit op het menu staat dan:
[..]
Wat mij betreft wel, maar dan vind ik het dus ook logisch dat ik een restaurant, waar de asbakken op tafel sta, aangeef bij de VWA.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 11:54 schreef Casos het volgende:
[..]
Waren we het er niet over eens dat een rookverbod in een restaurant een logische verbod is en in de kroeg een onlogisch verbod?
Hangt ervan af wat in die tent het meeste klanten oplevert respectievelijk wegjaagt. De enige logica hierin is die van de uitbater die er zijn geld mee moet verdienen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 11:54 schreef Casos het volgende:
Waren we het er niet over eens dat een rookverbod in een restaurant een logische verbod is en in de kroeg een onlogisch verbod?
Ben ik helemaal met je eens en dat zag je ook keurig voor het rookverbod. In vele restaurants werd allang niet meer gerookt. Op zich ook weer prima bewijs dat zelfreguliering wel werkt, iig wel bij restaurants en waarom dat bij kroegen niet zo zou zijn.... ik weet het niet.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hangt ervan af wat in die tent het meeste klanten oplevert respectievelijk wegjaagt. De enige logica hierin is die van de uitbater die er zijn geld mee moet verdienen.
Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat de meeste restaurants geheel of voornamelijk rookvrij zullen zijn. Maar het hele idee dat jij of een ander of de overheid zou moeten bepalen wat logisch is is eigenlijk nogal absurd.
Omdat de gemiddelde mens niet elke dag/week uit eten gaat?quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 13:51 schreef Casos het volgende:
[..]
Ben ik helemaal met je eens en dat zag je ook keurig voor het rookverbod. In vele restaurants werd allang niet meer gerookt. Op zich ook weer prima bewijs dat zelfreguliering wel werkt, iig wel bij restaurants en waarom dat bij kroegen niet zo zou zijn.... ik weet het niet.
En wat heeft dat met restaurants, kroegen, zelfreguliering en roken te maken?quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 17:14 schreef PDOA het volgende:
[..]
Omdat de gemiddelde mens niet elke dag/week uit eten gaat?
Omdat jij een vergelijking trekt tussen kroegen en restaurants.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 17:15 schreef Casos het volgende:
[..]
En wat heeft dat met restaurants, kroegen, zelfreguliering en roken te maken?
Ja, dat hoef je mij niet te vertellen, die heb ik idd zelf gemaakt, maar wat heeft dat te maken met dat mensen niet wekelijks uit eten gaan?quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 17:21 schreef PDOA het volgende:
[..]
Omdat jij een vergelijking trekt tussen kroegen en restaurants.
quote:Schiermonnikoog rookvrij bij controle
27 oktober 2008 - nieuwsbericht
Tijdens een gerichte handhavingsactie op het waddeneiland Schiermonnikoog heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vastgesteld dat het rookverbod uitstekend wordt nageleefd. In de week van 20 tot en met 26 oktober bezochten controleurs twintig horecagelegenheden op het eiland. Daarbij bleek dat alle drukbezochte bedrijven zich volledig aan de regels hielden.
Tijdens de eerste vier maanden van het rookverbod (tot en met 27 oktober jl.) heeft de VWA 8070 inspecties verricht. In totaal werden er 545 maatregelen genomen. Er werden 407 schriftelijke waarschuwingen en 138 boetes uitgedeeld.
De afgelopen week werden in diverse plaatsen in Nederland handhavingsacties uitgevoerd. Behalve op Schiermonnikoog controleerden controleurs in Noord-Holland (Alkmaar en Castricum), Friesland (Heerenveen en omgeving), Zuid-Holland (Rotterdam deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde) en Limburg (Maastricht, Sittard en Geleen). Bij de 240 gerichte inspecties werden 7 waarschuwingen en 48 boetes uitgedeeld.
Lijkt me eerder een uitje van de VWA. En toevallig gingen ze ook nog controleren. Zeker weten dat ik ga roken op Full on Ferry. Ahoy is zo enorm groot, niemand die er last van heeft.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |