Die grote klanten weten toch ook wel dat ze bij ING gewoon goed zitten. Ik denk dat de grote banken, RABO, ING, ABN in dit opzicht juist voordeel behalen uit de crisis, ze krijgen extra klanten.quote:Op zondag 19 oktober 2008 21:57 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Het gaat dan ook om de circa 300 mld aan spaargeld, retail dus. Als 5% van ING Direct wegloopt moet er volgend weekend weer 10 tot 15 mld in.
Overigens ken ik zo'n grote zakelijk klant, misschien wel de grootste, en die kan weg hoor, als ze dat echt zouden willen. Alle grote multinationals doen thans aan risicospreiding, allemaal.
Dinsdag boven de 10.quote:Op zondag 19 oktober 2008 21:51 schreef LXIV het volgende:
ING sloot op 7,33? Ik denk dat de koers maandag sluit boven de 9. Wie gaat daar boven?
Je zult het niet geloven, maar soms is het makkelijker om ergens 200 mln weg te trekken dan om 20.000 euro van je spaarrekening af te halen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 21:59 schreef existenz het volgende:
[..]
Ja, maar vele hebben contracten ed. en die moeten afgekocht worden... Mogelijk moeten kaarten ed. opnieuw gedrukt worden. Het ligt allemaal wat moeilijker dan het lijkt in de neveneffecten.
Dus drie jaar geen dividend, krijg je wel een heel gezond bedrijf vanquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:02 schreef dvr het volgende:
Begrijp ik nou goed dat als de aandeelhouders dividend willen zien, dat meteen betekent dat er 8.5% over 10 mld rente aan de staat betaald moet worden, zodat er het jaar daarna veel minder dividend te verdelen zal zijn? Dat gaat een rare spagaat worden.
Dat valt nog maar te bezien, en drie jaar geen dividend is voor veel aandeelhouders geen aantrekkelijk perspectief. Ik zou nog maar niet te optimistisch doen over de slotkoers van morgen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:04 schreef henkway het volgende:
Dus drie jaar geen dividend, krijg je wel een heel gezond bedrijf van
* precies. maar hoe breng je het de mensen aan hun verstand, dat ze hun geld bij de ING moeten laten staan? Ik vind het uberhaupt waanzin ten top, slechts 2% van alle spaarders heeft meer dan een ton bij een bank. Die 98% moet z'n geld laten staan, als die het weg gaan halen valt een bank gegarandeerd.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:00 schreef Wheelgunner het volgende:
Het risico van mensen die nu hun spaargelden weghalen bij ING is ook nog niet geweken natuurlijk, dat soort dingen zijn niet gebonden aan rationaliteit.
Inderdaad, wat triest was dat. "Maar op internet bla bla bla".:')quote:Op zondag 19 oktober 2008 20:14 schreef tong80 het volgende:
'Eva wat is er uit de persconferentie gekomen ?'
'Geen idee ik stond buiten in de kou met de NOS te praten.'
Ik kan mij anders goed voorstellen dat bedrijven en particulieren hun geld weg halen bij ING. ING heeft aangetoond niet betrouwbaar te bankieren door bijvoorbeeld in die Alt-a hypotheken te gaan zitten. Het belang van het bedrijf staat in deze dus voorop en niet het belang van de klant zoals nu duidelijk wordt, klanten kunnen dat alleen al voldoende vinden om een andere bank op te gaan zoeken. En ik geef hen daar geen ongelijk in.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:03 schreef LXIV het volgende:
Die grote klanten weten toch ook wel dat ze bij ING gewoon goed zitten. Ik denk dat de grote banken, RABO, ING, ABN in dit opzicht juist voordeel behalen uit de crisis, ze krijgen extra klanten.
En dat gepanikeer over weglopen bij ING omdat het niet veilig zou zijn is echt gelul. Zelfs bij Fortis is je spaargeld nog hartstikke veilig.
Mwoah, denk niet dat het zo'n vaart loopt. Maandag terug richting de 5 euro denk ik en dan eind van de week weer rond de 10. Ik denk erover om dinsdag ING te kopen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:03 schreef karim. het volgende:
[..]
Dinsdag boven de 10.
Nederlanders zijn skeptisch, Amerikanen blij
van wie komen die klanten dan af?quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:03 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die grote klanten weten toch ook wel dat ze bij ING gewoon goed zitten. Ik denk dat de grote banken, RABO, ING, ABN in dit opzicht juist voordeel behalen uit de crisis, ze krijgen extra klanten.
zeg jij dat tegen bijvoorbeeld de Indiaanse klanten van ING, die vanacht op CNBC Asia horen dat er een noodkrediet aan Ay En DJee verstrekt is? Ik prijs dat risico graag in hoor.quote:En dat gepanikeer over weglopen bij ING omdat het niet veilig zou zijn is echt gelul. Zelfs bij Fortis is je spaargeld nog hartstikke veilig.
reken je ook even uit wat dat met de winst per aandeel doet? Leverage is mede de sleutel geweest bij het opfokken van de winst tot circa 3 euro per aandeel. De vraag van 1 miljoen is: wat doet de-leverage met de winst van ING. En de-leverage is duurzaam, reken er maar op.quote:Het spaargeld dat bij ING staat draagt trouwens niet direct bij aan het eigen vermogen hoor! Wel aan de leverage, maar niet aan het EV! Er staat immers een gelijke schuld tegenover.
10 euro geboden, 10 euro geboden. Wie biedt er meer, wie maakt me los...quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:03 schreef karim. het volgende:
[..]
Dinsdag boven de 10.
Nederlanders zijn skeptisch, Amerikanen blij
Belangrijke klanten zijn allang en breed op de hoogte gesteld. En andere grote klanten halen hun geld niet weg omdat ze iets op de tv zien. Het aandeel ING is minder aantrekkelijk geworden op de korte termijn, op de lange termijn is het echter wel een zekerheidje dat hij weer gaat stijgen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:13 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
van wie komen die klanten dan af?
[..]
zeg jij dat tegen bijvoorbeeld de Indiaanse klanten van ING, die vanacht op CNBC Asia horen dat er een noodkrediet aan Ay En DJee verstrekt is? Ik prijs dat risico graag in hoor.
[..]
reken je ook even uit wat dat met de winst per aandeel doet? Leverage is mede de sleutel geweest bij het opfokken van de winst tot circa 3 euro per aandeel. De vraag van 1 miljoen is: wat doet de-leverage met de winst van ING. En de-leverage is duurzaam, reken er maar op.
Vraag is dus niet of aandelen ING in een historisch perspectief duur zijn, maar wat de toekomst brengt. Bakken met risico, dat is zeker. Een lagere winst, en geen dividend, dat lijkt me ook vrij zeker.
Wacht ik toch liever even af
ik hoop het maar, dat dit zo blijkt te gaan aankomende week. Vraag me af in hoeverre mensen zich op laten jutten door 'elkaar'. Ik zie ze er wel voor aan, om massaal het geld er af te gaan halen. Ik hoop dat dat niet zal gaan gebeuren en dat mensen nu eindelijk eens rustig blijven en hun gezonde verstand gaan gebruiken. Anders zie ik het toch zwart in.....voor iedereen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:10 schreef existenz het volgende:
De meeste mensen zijn met die ton zekerheid wel gerustgesteld denk ik nu. Dat was bij Fortis nog niet zo. Ik vermoed dat de run wel zal mee vallen. Fortis zat al in de zwarte hoek, ING niet. Dat is een groot verschil...
Dat is gewoon onzin, dat ING aangetond heeft niet betrouwbaar te bankieren. ING is altijd een vrij conservatieve bank gebleven. Die Alt-a hypotheken zijn nooit als zo'n gigarisico beschouwd. De huidige omstandigheden zijn eenmalig in de geschiedenis, je kunt ING niet risicovol noemen dat ze de crisis in deze diepte niet voorzien hadden.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik kan mij anders goed voorstellen dat bedrijven en particulieren hun geld weg halen bij ING. ING heeft aangetoond niet betrouwbaar te bankieren door bijvoorbeeld in die Alt-a hypotheken te gaan zitten. Het belang van het bedrijf staat in deze dus voorop en niet het belang van de klant zoals nu duidelijk wordt, klanten kunnen dat alleen al voldoende vinden om een andere bank op te gaan zoeken. En ik geef hen daar geen ongelijk in.
heb je niet het idee / gevoel dat je daarmee het hele systeem wel eens kapot zou kunnen maken dan? gewoon een open vraag hoor, geen aantijging.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:15 schreef SeLang het volgende:
Ik heb de helft van m'n geld vorige week al bij ING Direct weggehaald
Dat is een algemeen bekend fenomeen, mijn vrouw is russisch en sprak vandaag een vriendin in Kiev en daar vallen de banken ook om en krijgen geen steunquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik kan mij anders goed voorstellen dat bedrijven en particulieren hun geld weg halen bij ING. ING heeft aangetoond niet betrouwbaar te bankieren door bijvoorbeeld in die Alt-a hypotheken te gaan zitten. Het belang van het bedrijf staat in deze dus voorop en niet het belang van de klant zoals nu duidelijk wordt, klanten kunnen dat alleen al voldoende vinden om een andere bank op te gaan zoeken. En ik geef hen daar geen ongelijk in.
zekerheidjes bestaan niet, alleen kansen en risico's.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:17 schreef existenz het volgende:
[..]
Belangrijke klanten zijn allang en breed op de hoogte gesteld. En andere grote klanten halen hun geld niet weg omdat ze iets op de tv zien. Het aandeel ING is minder aantrekkelijk geworden op de korte termijn, op de lange termijn is het echter wel een zekerheidje dat hij weer gaat stijgen.
Niet veel, behalve: Interessant om te kopen op de lange termijn. ING is geen Fortis en dat is een gigantisch verschil!quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
zekerheidjes bestaan niet, alleen kansen en risico's.
En zeg eens eerlijk, wat dacht je toen ING op 20, 15 en 10 stond?
da's al helemaal eng, als ze die alt-a hyptoheken niet als risico beschouwden.....quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:18 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is gewoon onzin, dat ING aangetond heeft niet betrouwbaar te bankieren. ING is altijd een vrij conservatieve bank gebleven. Die Alt-a hypotheken zijn nooit als zo'n gigarisico beschouwd. De huidige omstandigheden zijn eenmalig in de geschiedenis, je kunt ING niet risicovol noemen dat ze de crisis in deze diepte niet voorzien hadden.
Van kleinere banken die minder transparant zijn.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:13 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
van wie komen die klanten dan af?
[..]
De vermogensposite van ING was in principe goed, en is alleen maar beter geworden. Er is mi niks aan de hand.quote:zeg jij dat tegen bijvoorbeeld de Indiaanse klanten van ING, die vanacht op CNBC Asia horen dat er een noodkrediet aan Ay En DJee verstrekt is? Ik prijs dat risico graag in hoor.
Klopt. Maar door de lagere koers kan het dividentrendement nog altijd top zijn.quote:reken je ook even uit wat dat met de winst per aandeel doet? Leverage is mede de sleutel geweest bij het opfokken van de winst tot circa 3 euro per aandeel. De vraag van 1 miljoen is: wat doet de-leverage met de winst van ING. En de-leverage is duurzaam, reken er maar op.
Je krijgt ze natuurlijk niet voor niks zo goedkoop nu. En als dat dividend ijverig gespaard wordt, dan kan ING na drie of vier jaar weer aflossen. Dat geduld heb ik wel.quote:Vraag is dus niet of aandelen ING in een historisch perspectief duur zijn, maar wat de toekomst brengt. Bakken met risico, dat is zeker. Een lagere winst, en geen dividend, dat lijkt me ook vrij zeker.
Wacht ik toch liever even af
waar stond ING ook alweer 10 jaar geleden?quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:22 schreef existenz het volgende:
[..]
Niet veel, behalve: Interessant om te kopen op de lange termijn.
Resultaten uit het verleden...quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:17 schreef existenz het volgende:
op de lange termijn is het echter wel een zekerheidje dat hij weer gaat stijgen.
Wat was de omzet 10 jaar gelezen, zo kennen we er nog een paarquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
waar stond ING ook alweer 10 jaar geleden?
Ja, maar wie behalve de RABO heeft dat wel gedaan dan?quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
da's al helemaal eng, als ze die alt-a hyptoheken niet als risico beschouwden.....
zelfs Mr. Ed begrijpt dat het erg risicovol is als je blanco cheques gaat uitschrijven.
Dus nog in elk geval even afwachten zeg jij?quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
zekerheidjes bestaan niet, alleen kansen en risico's.
En zeg eens eerlijk, wat dacht je toen ING op 20, 15 en 10 stond?
volgens mij had je alle banken als genoemd, dus welke zijn dat die kleinere banken?quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:22 schreef LXIV het volgende:
[..]
Van kleinere banken die minder transparant zijn.
[..]
circa 30 mld kapitaal op 1.400 balans totaal.quote:De vermogensposite van ING was in principe goed, en is alleen maar beter geworden. Er is mi niks aan de hand.
[..]
da's waar, maar de vraag is natuurlijk hoeveel dividend ook weer eens uitgekeerd gaat worden, en gedeeld door welke koers. Ik bestrijd niet dat er EEN koers is waarop ING aantrekkelijk is, maar vind daarbij wat minder risico en zichtbaarheid wel van belang. Daar laat is graag het eerste rendement voor lopen (en koop daarvoor minder risico het schip in te gaan)quote:Klopt. Maar door de lagere koers kan het dividentrendement nog altijd top zijn.
[..]
ik had ze in 2002 ook voor 9 euro en een beetje hoor. Maar toen was er niet aan de hand wat er nu aan de hand is.quote:Je krijgt ze natuurlijk niet voor niks zo goedkoop nu. En als dat dividend ijverig gespaard wordt, dan kan ING na drie of vier jaar weer aflossen. Dat geduld heb ik wel.
Ik kijk niet naar het verleden, wel naar de toekomst En laten we eerlijk zijn, ze kunnen als deze hype (negatieve hype) over is en alles weer gestabiliseerd, is ING nog steeds een grote speler en gaat ie weer stijgen op den duur. Ik zeg niet naar het hoogste punt uit het verleden, maar winst ga je er zeker op maken.quote:
ik ken wel een paar hedge fund managers in de USA bijvoorbeeld.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, maar wie behalve de RABO heeft dat wel gedaan dan?
Zou je wel zeggen idd.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:29 schreef existenz het volgende:
Ik kijk niet naar het verleden, wel naar de toekomst En laten we eerlijk zijn, ze kunnen als deze hype (negatieve hype) over is en alles weer gestabiliseerd, is ING nog steeds een grote speler en gaat ie weer stijgen op den duur. Ik zeg niet naar het hoogste punt uit het verleden, maar winst ga je er zeker op maken.
De amerikanen vinden zoiets prachtig. Al die banken daar klapten ook omhoog na kapitaalinjectie.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:30 schreef dvr het volgende:
Ondertussen staat ING wel bovenaan de "bullish" lijst op de Yahoo Finance community. Die verwachten blijkbaar een goede koersstijging morgen.
Volgens mij is dat niet iets typisch Amerikaans. Als een aandeel weer met 20% stijgt, is iedereen in eens blij, heeft men een top dag, voelt zich men weer goed, en denkt men weer vooruit. Groen werkt nu eenmaal positief. En heeft met het alleen over koetjes en kalfjes ..quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:33 schreef DIJK het volgende:
[..]
De amerikanen vinden zoiets prachtig. Al die banken daar klapten ook omhoog na kapitaalinjectie.
De staat zit erin dus t komt wel goed. Zoiets.
ja zal wel boven 9 euro openen danquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:30 schreef dvr het volgende:
Ondertussen staat ING wel bovenaan de "bullish" lijst op de Yahoo Finance community. Die verwachten blijkbaar een goede koersstijging morgen.
doe ik wel, ik wacht eerst de reacties in de USA af. Als ING fllink stijgt, blijf ik eraf, dan vind ik het mogelijke rendement niet opwegen tegen het risico. Als ING flink daalt blijf ik eraf, geen idee waar het sentiment ons naartoe leid. Bij een flinke daling verwacht ik namelijk dat mensen spaargeld gaan terugtrekken, en dan is het heel snel end of story.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:26 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dus nog in elk geval even afwachten zeg jij?
Kopen, kopen, kopen!quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
En zeg eens eerlijk, wat dacht je toen ING op 20, 15 en 10 stond?
goed dom dan, want ING is een van de matigst gekapitaliseerde banken op dit moment, ook na deze 10 mld.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:36 schreef dvr het volgende:
Ze zijn op de Yahoo message boards (http://messages.finance.yahoo.com/mb/ing) idd. erg positief.. 'best capitalized bank in Europe.. people will flock to ING..' Grappig om te lezen. Dat het management van dikke bonussen afziet valt ook goed.
die arrogantie past ze nietquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:41 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld is hier, wel een leuke verklaring van de ing.nl website zelf.
Waarom heeft ING deze kapitaalversterking nodig?
ING is een zeer gezonde financiële instelling. De huidige marktomstandigheden zijn echter zodanig dat ook gezonde bedrijven daarop in moeten spelen. ING is er daar één van. Door de veranderde marktomstandigheden worden nu internationaal zwaardere financiële eisen gesteld aan financiële instellingen. Door de kapitaalversterking heeft ING een extra buffer voor een stabiele toekomst.
Klop dan ook niet aan bij de overheid maar toon het aan. In een tijd van crisis is er een uitgelezen kans om je betrouwbaarheid aan te tonen.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:18 schreef LXIV het volgende:
Dat is gewoon onzin, dat ING aangetond heeft niet betrouwbaar te bankieren.
Dat is op z'n minst vreemd want er worden natuurlijk niet voor niks eisen gesteld aan klanten die een hypotheek willen afnemen. Dat doet een fatsoenlijke bank om zekerheid te creëren, voor bank en klant. Als je jezelf niet meer aan die eisen houdt door ook producten te verkopen aan mensen die niet aan deze eisen voldoen weet je dus van jezelf dat je een risico neemt dat je anders niet zou nemen, buitengewoon eigenaardig natuurlijk.quote:Die Alt-a hypotheken zijn nooit als zo'n gigarisico beschouwd.
Deze omstandigheden zijn niet eenmalig. Het is al diverse keren in de geschiedenis gebeurt, spreek maar eens een willekeurige Argentijn aan. Verder noem ik ING niet risicovol omdat zij deze crisis niet hadden voorzien maar omdat zij bewust in producten zijn gaan zitten waar zij van wisten dat er meer risico aan kleefte dan aan andere producten. ING heeft dus meer risico's genomen dan noodzakelijk was, natuurlijk zijn zij daar vrij in maar de omstandigheden vormen geen enkel excuus want het is juist door het risico dat zij genomen hebben dat deze omstandigheden hun raken. Mijn Triodos bank bankiert vrolijk verder in deze crisis.quote:De huidige omstandigheden zijn eenmalig in de geschiedenis, je kunt ING niet risicovol noemen dat ze de crisis in deze diepte niet voorzien hadden.
Is het wel arrogantie? Hoe weet jij zo zeker dat het geen arrogantie is?quote:
ik beschouw de staat eigenlijk meer als contrair signaalquote:Op zondag 19 oktober 2008 22:45 schreef Arcee het volgende:
Als de staat er zelf heel veel geld aan denkt te verdienen, moet 't wel vertrouwen geven voor de belegger op lange termijn, toch?
Ik heb bij de Triodos bank zelfs inspraak in de categorie leners aan wie zij mijn geld uitlenen ten einde mij rente op mijn spaarrekening te kunnen geven. Transparanter kun je het niet hebben. Transparantie bereik je niet door 4 keer per jaar een ingewikkelde geconsolideerde balans de wereld in te sturen, maar door klanten te betrekken in de onderneming en door ze eerlijk voor te lichten hoe de bedrijfsvoering in elkaar zit en hoe producten die zij verkopen in elkaar zitten.quote:Op zondag 19 oktober 2008 22:22 schreef LXIV het volgende:
Van kleinere banken die minder transparant zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |