abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 februari 2009 @ 00:51:42 #101
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66145887
Ik zit stiekem ook te denken aan iets als geroosterde en gelakte mango's als garnituur bij de stoof. Om het uitzicht op het voorjaar in te luiden.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 14:14:21 #102
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66158813
Opzet tot zo ver (ik gooi er nog een visgangetje tussendoor):

- Amuse (koud) van een enkele pastacoquille met zalm en een paar druppen crème fraiche en op het lepeltje ernaast twee soorten kaviaar + een glas champagne.
- Warm voorgerecht: Bouillon (paddestoelen), misschien uit een glaasje. Niet te veel dus.
- Vishoofdgerecht: klein mootje kabeljauw in Rieslingjus
- Spoom (pauzedrankje)
-Vleeshoofdgerecht: Bolletje runderstoof op een bedje van purée (aardappel-kastanje), met wat groenten onder een paar druppels zoutecitroendressing (Librije).
- Kaasplank en port
-Toetje van een klein bakje crème brullée en vierkantjes van frambozen en kiwiberries in gelei + gegrilde ananas
- Koffie met desgewenst een likeurtje/cognacje od. en handgemaakte bonbons.

De bedoeling is dus géén grote porties te serveren, zodat mensen hopelijk met smaak blijven eten.

Belangrijke levensvragen:
- Hoe maakt een mens bouillon?
- En hoe een spoom?
Tips en aanraders welkom.

[ Bericht 3% gewijzigd door Duderinnetje op 17-02-2009 19:14:57 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66159256
Een spoom is volgens mij niets anders dan een bolletje sorbetijs met een bubbeltjeswijn of champagne.

Je menu klinkt wel errug ok trouwens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66164394
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 16:44:24 #105
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66164772
quote:
Thanks MM! Heb je die zelf toevallig een keer geprobeerd?

Klinkt lekker in elk geval en ik heb hem gebookmarked!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66170217
Spoom met proscecco lijkt me ook heerlijk trouwens. Ik zag het in smaken verschillen, zoiets was het geloof ik :


2 deciliter water, sap van een halve citroen, half eiwit, 1 fles prosecco mousserende wijn en dan ook nog voor het gezicht:
vijf mint blaadjes en vijf witte druiven.

Bereiding van de prosecco spoom:
Zet eerst de vijf glazen in diepvriezer, doe water in een pan en los hierin de suiker op. Laten afkoelen! Meng dan de suikersiroop met het klaargezette citroensap en Laat het mengsel in vriezer bevriezen. Klop daarna het eiwit stijf en meng dit door het ijs en laat het dan nog enkele minuten meedraaien. Schep daarna het ijs in de bevroren glazen en giet er prosecco bij. Maak het op het einde af met een druif en een blaadje mint. Dit is een super spoom!
pi_66170769
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 16:44 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Thanks MM! Heb je die zelf toevallig een keer geprobeerd?

Klinkt lekker in elk geval en ik heb hem gebookmarked!
Ik heb hem met alleen limoensap gemaakt met munt erdoor maar daar heb ik nog best wel een lading suiker bij moeten gooien want die wat toch echt iets te zuur. Even proeven dus en onthouden dat het bevroren minder uitgesproken smaakt.
Wij hebben het met prosecco gedronken tijdens het kerstdiner. Erg lekker en verfrissend drankje zo tussendoor. Voor mijn zwangere zus had ik een alcoholvrije versie met dubbelfris witte druif/citroen en die vond ze zo lekker dat ze het restant van het ijs heeft meegenomen om de volgende dag bij haar schoonouders bij het eten te drinken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66172835
Ziet er heeerlijk uit, ik zou alleen geen champagne vooraf doen EN een spoom. Vind ik persoonlijk wat veel bubbels
pi_66177321
Voor bouillon zet je wat blokjes rundvlees op met koud water. Zet ze op de laagste stand op het kleinste pitje. Als het aan de kook komt, doe er een sudderplaatje onder. Laat een paar uur trekken.
Met paddestoelen heb ik niet zoveel ervaring, maar ik denk dat ik ze even zou bakken en dan in de bouillon zou doen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 22:16:07 #110
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66177415
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 20:29 schreef Underdoggy het volgende:
Ziet er heeerlijk uit, ik zou alleen geen champagne vooraf doen EN een spoom. Vind ik persoonlijk wat veel bubbels
Ja maar ik wil echt champagne bij de kaviaar hoor.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 22:17:02 #111
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66177468
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:14 schreef krakkemieke het volgende:
Voor bouillon zet je wat blokjes rundvlees op met koud water. Zet ze op de laagste stand op het kleinste pitje. Als het aan de kook komt, doe er een sudderplaatje onder. Laat een paar uur trekken.
Met paddestoelen heb ik niet zoveel ervaring, maar ik denk dat ik ze even zou bakken en dan in de bouillon zou doen.
That's it? Moet lukken dan!

Tips voor wat er verder nog in kan (en wat in dit menu zou passen) ook welkom natuurlijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66177788
Dit klinkt ook heerlijk dude
pi_66178075
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:17 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

That's it? Moet lukken dan!

Tips voor wat er verder nog in kan (en wat in dit menu zou passen) ook welkom natuurlijk.
Om het wat 'hartiger' te krijgen zou je een gefruit uitje in de bouillon kunnen doen als die getrokken is.
Ik weet niet wat voor paddestoelen je wilt gebruiken. Maar als je aan gedroogde paddestoelen met boleten kan komen, heb je aan een klein handje genoeg voor een pan. Laten weken, goed afspoelen en eventueel fijnsnijden. Even laten meekoken.
Dan kan je er wat stukjes gewone champignons doordoen voor de bite.

Mocht je wat overhebben, dan maak je een roux van bloem en boter, net als voor een saus. Bouillon voorzichtig toevoegen en je hebt ragout!
* krakkemieke is dol op ragout en maakt alleen daarvoor soms bouillon!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66178241
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:23 schreef Bluezz het volgende:
Dit klinkt ook heerlijk dude
Het klinkt idd heerlijk, maar het lijkt me wel een aziatische eend in de bijt.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66178322
Ow ja, ik vergat in mijn enthousiaste zoektocht (champignons kan je me voor wakker maken snachts) dat het iets winterachtigs moest zijn
pi_66178410
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:34 schreef Bluezz het volgende:
Ow ja, ik vergat in mijn enthousiaste zoektocht (champignons kan je me voor wakker maken snachts) dat het iets winterachtigs moest zijn
Iets off-topic: je mag mij wakker maken voor de champignons in bierbeslag met Roquefort-saus van een restaurant hier. Dus ik vergeef het je!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 22:39:47 #117
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66178599
Dank u dames!

Wat zijn boleten krakkemieke?

En misschien kan ik jullie beide recepten wat combineren! Zo'n bergje paddo's op het bord lijkt me er namelijk erg leuk uitzien en ook de toevoeging van sherry is denk ik lekker!

Heeeeeeeeeele andere vraag: Ik wil van die grote wijnbellen (glazen) kopen. Ik heb wel een kristallen tutterdetut-glasservies, maar dan blíjf je bijschenken en ik vind zo'n laagje wijn in een groot glas zelf zalig drinken. Nu zag ik (bij de Xenos of zo) dat je héle grote hebt, en een iets kleiner slag. Heeft dat te maken met rood of wit, of kan beide in beide? Want dan koop ik alleen de grootste natuurlijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 22:41:02 #118
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66178645
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:34 schreef Bluezz het volgende:
Ow ja, ik vergat in mijn enthousiaste zoektocht (champignons kan je me voor wakker maken snachts) dat het iets winterachtigs moest zijn
Nou, inmiddels is het weer bijna lente, dus het thema is al iets breder geworden.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66179156
Dude, boleten zijn paddestoelen zoals eekhoorntjesbrood. Ze smaken erg naar paddestoel, daarom heb je er in verhouding weinig van nodig. Ze geven smaak aan de bospaddestoelensoep die je van grote merken in een zakje koopt. Een scheutje sherry kan idd wel wat toevoegen, maar het hoeft niet.

Glazen voor rode wijn zijn groter dan voor witte wijn en kleiner dan waterglazen.
Als je een klein laagje in een groot glas schenkt, moet je volgens mij net zovaak schenken als een klein glas voller schenken.
Voor de wijn maakt het niet uit imho...........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 22:54:37 #120
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66179359
Oké, koop ik gewoon twee maten glazen. Groot voor wit, nog groter voor rood. En inderdaad zal het in feite niet zo veel uitmaken, maar een vol klein glas vind ik niet zo mooi staan.

Langzaamaan maar even goed over de aankleding na gaan denken ook. Ik moet nog een damasten tafellaken en servetten kopen en wat bloemen neerzetten. Misschien kan ik aan tafel iets doen met een paar kleine vaasjes krokussen of zo.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66179689
Komt Bea dude
pi_66179765
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:54 schreef Duderinnetje het volgende:
Oké, koop ik gewoon twee maten glazen. Groot voor wit, nog groter voor rood. En inderdaad zal het in feite niet zo veel uitmaken, maar een vol klein glas vind ik niet zo mooi staan.

Langzaamaan maar even goed over de aankleding na gaan denken ook. Ik moet nog een damasten tafellaken en servetten kopen en wat bloemen neerzetten. Misschien kan ik aan tafel iets doen met een paar kleine vaasjes krokussen of zo.
Kopen vind ik een lelijk woord...... Heb je geen wit laken wat je kan strijken? Of een ander laken met een voorjaarskleur? Je kunt eventueel een lopertje kopen om het op te fleuren.
Heb je ruimte voor vaasjes? Anders kan je ook wat takjes hier en daar neerleggen of een stukje klimop als servetring gebruiken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66179812
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:00 schreef Bluezz het volgende:
Komt Bea dude
Ik zou het denken en anders: Dude dat je zo je best doet!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 23:21:11 #124
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66180689
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:00 schreef Bluezz het volgende:
Komt Bea dude
Het zou me niet verbazen!

Nee maar ik vind dit echt leuk om te doen, zo af en toe. Helemaal uitpakken en hard je best doen en dat mensen dan enorm genieten. Dat vind ik fijn!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66180771
Bouquet garni: Spullen om je soep smakelijker te maken, de moderne variant is het kruidenbuiltje voor soep.
Gedroogde paddestoelen hebben meer smaak, dan zou ik geen bouquet garni gebruiken.
Kan je niet aan gedroogde paddestoelen komen, geen paniek.
Trek de bouillon. Fruit wat ui, wortel en selderij en doe dat bij de bouillon. Laat het een uurtje meetrekken.
Als het lekker smaakt, bak wat verse paddestoelen, leg ze op een hoopje en giet er wat bouillon over.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66180817
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:21 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Het zou me niet verbazen!

Nee maar ik vind dit echt leuk om te doen, zo af en toe. Helemaal uitpakken en hard je best doen en dat mensen dan enorm genieten. Dat vind ik fijn!
Het siert je, maar ga niet zo hard tekeer dat je niet meer kan genieten he!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 23:24:46 #127
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66180862
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:01 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Kopen vind ik een lelijk woord...... Heb je geen wit laken wat je kan strijken? Of een ander laken met een voorjaarskleur? Je kunt eventueel een lopertje kopen om het op te fleuren.
Heb je ruimte voor vaasjes? Anders kan je ook wat takjes hier en daar neerleggen of een stukje klimop als servetring gebruiken.
Ik heb geen enkele moeite met het woord kopen krakkie. Nee ik heb geen lakens in huis, wij zijn al helemaal van de dekbed-generatie.
Ik heb wel wat tafellakens, maar die vind ik niet zo mooi. Een mooi wit tafelkleed doet het servies het meeste recht denk ik. Ik heb servies met een lentegroene band, dat is wel toepasselijk in het thema!
Leuk idee van de takjes! Al heb ik denk ik wel plek voor vaasjes, want we hebben een vrij grote eettafel. Maar ik ga er eens even over nadenken. Je hebt creatieve ideeën hoor!

Servetringen! Help, die moet ik ook nog! O nee, zitten bij mijn servies geloof ik. Straks even zoeken.

En nee, ik ga zeker wel genieten hoor. Ik kan heel veel voorbereiden, daar heb ik de gerechten een beetje op uitgezocht. En verder geef ik dit etentje eigenlijk vooral voor andere mensen (mijn vriend en zijn neef, nicht + aanhang en broer), die allemaal erg druk zijn en elkaar al jaren niet meer echt eens samen hebben gezien. Terwijl ze vroeger altijd bij elkaar over de vloer kwamen (als kind). Dus het is een beetje een reünie en ik vind het niet erg om dan in de keuken te moeten staan zo nu en dan. Ik heb het zelf aangeboden (en door er echt iets van te maken, bleek het ook meer urgentie te krijgen om alle agenda's nu eens erbij te pakken. Dat was de truc, zeg maar).
Maar het meeste bereid ik gewoon voor, zodat ik lekker mee kan beppen aan tafel.

[ Bericht 3% gewijzigd door Duderinnetje op 17-02-2009 23:30:00 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66181108
Je MOET niks!
* krakkemieke streng kijkt

Als geen servetringen vindt, is een lintje of reepje papier ook goed. Of je vouwt ze in een kegel, dat kan ik zelfs.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66181168
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:24 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ik heb geen enkele moeite met het woord kopen krakkie. Nee ik heb geen lakens in huis, wij zijn al helemaal van de dekbed-generatie.
Ik heb wel wat tafellakens, maar die vind ik niet zo mooi. Een mooi wit tafelkleed doet het servies het meeste recht denk ik. Ik heb servies met een lentegroene band, dat is wel toepasselijk in het thema!
Leuk idee van de takjes! Al heb ik denk ik wel plek voor vaasjes, want we hebben een vrij grote eettafel. Maar ik ga er eens even over nadenken. Je hebt creatieve ideeën hoor!

Servetringen! Help, die moet ik ook nog! O nee, zitten bij mijn servies geloof ik. Straks even zoeken.

En nee, ik ga zeker wel genieten hoor. Ik kan heel veel voorbereiden, daar heb ik de gerechten een beetje op uitgezocht. En verder geef ik dit etentje eigenlijk vooral voor andere mensen (mijn vriend en zijn neef, nicht + aanhang en broer), die allemaal erg druk zijn en elkaar al jaren niet meer echt eens samen hebben gezien. Terwijl ze vroeger altijd bij elkaar over de vloer kwamen (als kind). Dus het is een beetje een reünie en ik vind het niet erg om dan in de keuken te moeten staan zo nu en dan. Ik heb het zelf aangeboden (en door er echt iets van te maken, bleek het ook meer urgentie te krijgen om alle agenda's nu eens erbij te pakken. Dat was de truc, zeg maar).
Maar het meeste bereid ik gewoon voor, zodat ik lekker mee kan beppen aan tafel.
Ik vind etentjes idd erg geslaagd om mensen bij elkaar te krijgen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66186238
Ik moet nog een hoop leren over sausjes. Ben dus erg benieuwd hoe je de Rieslingjus maakt? Lijkt mij ook wel wat!
pi_66191910
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 23:22 schreef krakkemieke het volgende:

Kan je niet aan gedroogde paddestoelen komen, geen paniek.
Een behoorlijke natuurvoedingswinkel heeft verschillende soorten gedroogde paddestoelen staan.
pi_66192943
Als je ook gedroogde paddestoelen gebruikt zou ik die eerst goed afspoelen en dan het weekwater ook bij de bouillon doen. Dat geeft echt enorm veel smaak.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66195318
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:51 schreef krakkemieke het volgende:
Dude, boleten zijn paddestoelen zoals eekhoorntjesbrood. Ze smaken erg naar paddestoel, daarom heb je er in verhouding weinig van nodig. Ze geven smaak aan de bospaddestoelensoep die je van grote merken in een zakje koopt. Een scheutje sherry kan idd wel wat toevoegen, maar het hoeft niet.

Glazen voor rode wijn zijn groter dan voor witte wijn en kleiner dan waterglazen.
Als je een klein laagje in een groot glas schenkt, moet je volgens mij net zovaak schenken als een klein glas voller schenken.
Voor de wijn maakt het niet uit imho...........
Dat maakt wel wat uit . Rode wijn glazen zijn groter omdat er dan meer zuurstof in het glas gevangen kan worden, die gaat reageren met de wijn (waardoor het bouquet vrijkomt), wat de smaak ten goede komt. Rode wijn glazen lopen meer taps toe dan bij witte waar de oxidatie met de zuurstof niet van belang is. Rose glazen zitten er tussen in.
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
  donderdag 19 februari 2009 @ 00:19:02 #134
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66221055
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 11:31 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Een behoorlijke natuurvoedingswinkel heeft verschillende soorten gedroogde paddestoelen staan.
Ik heb vandaag gedroogde paddo's bij de Hanos gekocht. Mijn schoonmoeder blijkt gewoon een pasje te hebben! Twintig soorten tuinkers! Raar fruit! Truffels! Zelfs ratelslang! Wat een fijne winkel.

En morgen zal ik even een foto maken van de paddo's zodat jullie kunnen zien welke ik in huis heb, want ik heb er geen verstand van. Ik heb gewoon de duurste maar genomen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66221105
Ik ga ze vast niet herkennen van foto's, ik ben van de latijnse namen......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 19 februari 2009 @ 00:26:00 #136
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66221239
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 07:14 schreef Heufje het volgende:
Ik moet nog een hoop leren over sausjes. Ben dus erg benieuwd hoe je de Rieslingjus maakt? Lijkt mij ook wel wat!
Ik tik het even over:

4 personen:

200 ml Riesling
1 sjalotje
1 laurierblad
half teentje knoflook
10 witte peperkorrels
200 ml. visbouillon
75 gram boter
2 el geslagen room

Laat voor de Rieslingjus de Riesling, het sjalotje, het laurierblaadje en de knoflook en de peperkorrels tot een derde inkoken. Voeg de visbouillon toe en laat nog iets verder reduceren. Voeg de boter toe en blender met de staafmixer kapot. Passeer door een zeef en breng op smaak. Klop op het laatst, voordat de saus op het bord gaat, de room luchtig door de saus.

recept van Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn)
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 19 februari 2009 @ 00:51:01 #137
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66221944
Al even foto's gemaakt en geupload.

Hier het recept voor de kabeljauw in Rieslingjus:



En ons nagerecht (naast een bakje creme brullée) is dit:



Mijn gedroogde padjes:


[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 19-02-2009 18:05:59 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66222041
Oooh wat mooi dude, ik zat met mijn neus op mijn scherm omdat ik dacht dat die borden foto's in het boek waren.
Maar het zijn de (proef ) gerechten
  donderdag 19 februari 2009 @ 00:55:36 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66222055
Nou heb ik verdorie weer trek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 februari 2009 @ 01:01:21 #140
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66222164
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 00:54 schreef Bluezz het volgende:
Oooh wat mooi dude, ik zat met mijn neus op mijn scherm omdat ik dacht dat die borden foto's in het boek waren.
Maar het zijn de (proef ) gerechten
Nee! Dat zijn de foto's uit het boek hoor!
We gaan van het weekend pas proefkoken!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66223377
Heb je nog iemand nodig om voor te proeven?
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 19 februari 2009 @ 02:38:41 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66223427
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 02:31 schreef MinderMutsig het volgende:
Heb je nog iemand nodig om voor te proeven?
Je woont niet verweg hè, dus het zou zo maar kunnen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66245702
quote:
Trompette de la mort, hoorn des overvloeds,

In het Frans soms ook wel "trompette des Maures " genoemd .Het verschil in benaming is merkwaardig doch het gaat hier over een zwarte trompet - of hoornvormige paddenstoel, zeer kruidig van smaak en hij wordt vooral gebruikt om het kleureffect. Bederft zeer snel doch kan zonder bezwaar gedroogd worden. Aanvoer in het najaar. Moeilijk om te reinigen. Liefst niet wassen doch afborstelen.
En cepes betekent eekhoorntjesbrood. Lekker.
Is dat zo?
pi_66246271
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 02:38 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Je woont niet verweg hè, dus het zou zo maar kunnen!
Het is natuurlijk een zware taak maar als het nodig is om je diner in goede banen te leiden dan wil ik me best opofferen hoor.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 17:41:50 #145
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66284830
Ik neig ernaar kant en klaar sorbetijs te kopen voor de spoom. Ik denk dat het als tussendoortje niet zo veel uitmaakt (en ik vind het niet uitdagend genoeg om er heeel veel extra moeite voor te doen, te midden van alle drukte). Als ik nou gewoon heeel erg lekker, goed, fantastisch sorbetijs koop, en het leuk garneer, dan bega ik toch niet zo'n hele grote culinaire misdaad?
Al het andere is from scratch!

Weten jullie welke likeurtjes gangbaar zijn? Ik ben zelf meer van de cognac, maar wil ook de zoete meuk aanbieden natuurlijk. Cointreau heb ik op de lijst staan, en wat zal ik nog meer kopen?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66285060
Natuurlijk bega je dan geen misdaad. Ik vind het alleen niet lekker met sorbetijs maar dat is een persoonlijke voorkeur. Als dat je beter uit komt gewoon sorbetijs gebruiken.

Qua likeurtjes na een diner vind ik zelf Dom Benedictine erg lekker. En anders misschien liquor 43, Tia Maria (Orange, verkopen ze die nog?) of een goede whiskeylikeur.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 18:03:38 #147
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66285427
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:50 schreef MinderMutsig het volgende:
Natuurlijk bega je dan geen misdaad. Ik vind het alleen niet lekker met sorbetijs maar dat is een persoonlijke voorkeur. Als dat je beter uit komt gewoon sorbetijs gebruiken.

Qua likeurtjes na een diner vind ik zelf Dom Benedictine erg lekker. En anders misschien liquor 43, Tia Maria (Orange, verkopen ze die nog?) of een goede whiskeylikeur.
Oh is er dan een ander soort ijs dat te koop is en lekkerder is?

Dank voor je likeurtips!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66285541
Volgens mij kan sorbetijs toch wel? Als je citroen neemt, is dat toch lekker fris?

Wat ook lekkere likeur is: Mandarin Napoleon en Calvados. Dom Benedictine is inderdaad ook erg lekker.
Is dat zo?
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:32:05 #149
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66288465
Calvados schaar ik een beetje onder de cognac-achtigen (en die zijn er wel hier .) Ik zoek juist de gangbare zoete dingen, waar ik echt geen verstand van heb. maar jullie geven me goede tips!

Citroensorbetijs vind ik zelf erg lekker (en ik lust verder geen ijs, kejjenagaan), dus ik denk ook aan een dergelijke smaak inderdaad. Ik denk er nog even over na, hoe ik het ga doen. op zich zou het voor mijn draaiboekje heel prettig zijn als ik niet zo veel werk heb van de spoom. Ik wil namelijk niet té druk zijn, als de fuif gaande is!

Ik ben nu wat aan het proefkoken. Morgen komen een vriendin en vriend toevallig eten en die mogen meteen helpen door proefkonijn te zijn. De stoof staat nu op (maar die maak ik blind) en ik heb een pastacoquille gekookt. Ik wil vanavond bedenken wat ik daarmee ga doen. Maar eerst moet hij een tijdje afkoelen (Is voor de koude amuse).
Zo meteen begin ik met de paddobouillon.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66288771
Ik houd niet van likeuren met imho weinig smaak, zoals tia maria.
DOM Benedictine, Drambuie en Southern Comfort vind ik wel lekker.
Ik zou dan 1 van mijn 3 favorieten serveren en iets zoets als Mandarine of tia maria.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:42:11 #151
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66288898
Ik weet niet zo goed of en wat voor likeurmensen mijn gasten zijn, dus ik wil gewoon een klein assorti in huis hebben dat nagenoeg iedereen wel in behoefte kan bvoorzien. Ik neem niet aan dat men tegen die tijd nog érg pietluttig is, dus als ik gewoon een viertal verschillende likeurtjes heb, lijkt dat me prima.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66289181
Normale Tia Maria vind ik ook niet zo maar de Orange is erg lekker.
Mandarin Napoleon is ook zo heerlijk. Amaretto schijnt het ook goed te doen als likeurtje bij de koffie maar dat vind ik zelf echt yuk.

En Dude: ik zou gewoon voor citroensorbetijs gaan hoor. Ik ben een beetje afwijkend wat spoom betreft.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66289226
Dat bedoel ik dus eigenlijk:
1 cognac achtig
1 zoet met smaak, zoals ik (en vele mannen met mij) wel lusten
1 zoet
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:51:50 #154
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66289330
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:48 schreef MinderMutsig het volgende:
Normale Tia Maria vind ik ook niet zo maar de Orange is erg lekker.
Mandarin Napoleon is ook zo heerlijk.

En Dude: ik zou gewoon voor citroensorbetijs gaan hoor. Ik ben een beetje afwijkend wat spoom betreft.
Dan doe ik dat gewoon.

Als jij nou een keer komt eten ga ik het helemaal echt maken met een bakje in de vriezer en zo!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66290158
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 21:09:42 #156
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66292775
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 20:16 schreef MinderMutsig het volgende:

Kiek 'ns, dit heb ik vanavond tot zo ver gedaan:

De koude amuse van pastacoquille met room en zalm (zelfbedacht) bleek zeer smakelijk. Ik heb een beetje peper door de room gemalen en over het geheel een paar droppen citroensap en wat hele mooie olijfolie gesprenkeld. Bij het etentje volgende week komen op het lepeltje rode kaviaar die overloopt maar de coquile en een dotje zwarte kaviaar. Ik wilde nu vooral even weten hoe dat pastaatje zou worden en of dat zo past op dat schoteltje.



De paddobouillon staan nu ook op. Eerst de gedroogde paddestoelen geweld (vocht afgevangen) en daarna in het water gegooid. In het kruiden-ei wat peperkorrels en bieslook. Ik gooi er later nog een beetje gefruite sjalot bij en op het allerlaatste lente-ui. En ik bak nog wat zwammen, voor onder in het bouillon-bordje.



Stoofpot staat ook op. Dit is het vleeshoofdgerechtje op een bedje van aardappelpuree met kastanje, met een paar gegrilde groentjes erbij.



Enfin, dit soort stoven kennen jullie wel.

So far so good!
Morgen de proeftroepen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 20-02-2009 21:17:47 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66293820
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66295137
Ziet er goed uit. Wat een leuke bordje onder die coquille! !
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66297833
Dus het waren foto's

Die pastacoquille, ik weet niet wat het is???? Maar het ziet er perfectos uit!
pi_66299693
Dude, ik hou ook van kopen en eten. Iets minder van koken, maar daar heb ik gelukkig iemand voor.

Bij de Bijenkorf zag ik vandaag echt 'n prachtige collectie tafellinnen. En voor m'n verjaardag heb ik ook 'n heel mooi kleed gehad, van Wedgwood 'Windsor'.

Edit: ik weet helemaal niet of er wel 'n Bijenkorf is in Grun!
Eeuwig vijfentwintig
pi_66302573
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:27 schreef Reese het volgende:
Dude, ik hou ook van kopen en eten. Iets minder van koken, maar daar heb ik gelukkig iemand voor.

Bij de Bijenkorf zag ik vandaag echt 'n prachtige collectie tafellinnen. En voor m'n verjaardag heb ik ook 'n heel mooi kleed gehad, van Wedgwood 'Windsor'.

Edit: ik weet helemaal niet of er wel 'n Bijenkorf is in Grun!
Ja hoor, hier is ook een Bijenkorf.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 12:05:48 #162
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66309558
Ja maar dat is zo'n saaie alleen-maar-kleding-Bijenkorf.
Ik heb me daardoor nog wel naar groningen laten lokken! ik woonde er krap een maand en toen werd het Mode. Ik heb nog boos opgebeld. Dat ik Den Haag had verlaten mits Bijenkorf. Zei die man dat hij dat heel heel heel erg vond voor me, maar dat ze de boel tóch niet weer helemaal gingen omgooien.

Enfin.

O, mijn bouillon is wat saai. Het proeft een beetje alsof je door een nat bos loopt. Iemand tips om er een wat vollere smaak aan te geven?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66309702
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 12:05 schreef Duderinnetje het volgende:
Ja maar dat is zo'n saaie alleen-maar-kleding-Bijenkorf.
Ik heb me daardoor nog wel naar groningen laten lokken! ik woonde er krap een maand en toen werd het Mode. Ik heb nog boos opgebeld. Dat ik Den Haag had verlaten mits Bijenkorf. Zei die man dat hij dat heel heel heel erg vond voor me, maar dat ze de boel tóch niet weer helemaal gingen omgooien.

Enfin.

O, mijn bouillon is wat saai. Het proeft een beetje alsof je door een nat bos loopt. Iemand tips om er een wat vollere smaak aan te geven?
Sherry combineert prachtig met bospaddestoelen, vooral met eenkhoorntjesbrood. Of anders marsala? En eventueel nog wat meer kruiden.

[ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 21-02-2009 12:18:00 (rrrrrr) ]
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 12:12:47 #164
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66309744
Sherry zit er al in. Maar ik zal er nog wat kruiderij in mikken!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66309850
Zie edit, marsala is ook een optie denk ik.

[ Bericht 1% gewijzigd door MinderMutsig op 21-02-2009 12:17:26 (rrrrrr) ]
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 17:23:12 #166
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66318407
Ik heb een beetje gesmokkeld met de bouillon.

En er dus een beetje strooibouillon doorheen gedaan.

Maar ik kreeg het echt met de beste wil van de wereld niet smaakvoller. Nu is 'ie wel prima, denk ik! Straks voor opdienen nog wat lente-ui en wat gebakken zwammetjes erdoorheen en klaar.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66319439
Don't forget de pics

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 21-02-2009 18:59:50 ]
pi_66329221
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 22:48 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Vandaar de herfst. En ik wil graag met seizoensproducten koken. Paddestoelen, kool, stoof, laurier, kruidnagel, aardse smaken, peertjes, kaneel... maar de kunst is om dit niet te overheersend te maken.

Thematisch doch subtiel. Ga d'r maar aan staan!
Ik heb een keer bij de chinees 3 gangen Peking Eend gegeten. Eerst een soepje (met stukjes eend), daarna een pannekoekje met snippertjes gebakken eend en daarna nog zoiets. Echt heel gaaf zo'n opbouw met een terugkerend thema!
pi_66329223
Hoe was het proefeten?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 22 februari 2009 @ 00:51:47 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66330481
Nou? nou? nou?


There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 februari 2009 @ 01:23:00 #171
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66331257
Nummer 1 (coquille met zalm- zelfbedacht) en de gesmokkelde bouillon en het kabeljauwgerechtje van De Lindenhof (Giethoorn) waren favoriet. Dat laatste was een heleboel werk, maar echt hémels, wat een mooie smaak. Ik had een hartgrondige vishater aan tafel die niet wist hoe hij het had, zo lekker!
De Rieslingjus is de pindasaus van de haute cuisine!

Aan mijn stoofpot wil ik sleutelen, want na die kabeljauw valt alles tegen. Nog even zien hoe ik dat oplos.

Arty had een perfect toetje gemaakt van crème brullée en een zachte bol ijs, onder geschaafde chochola en mandarijn.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 22 februari 2009 @ 01:26:12 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66331330
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:23 schreef Duderinnetje het volgende:
Nummer 1 (coquille met zalm- zelfbedacht) en de gesmokkelde bouillon en het kabeljauwgerechtje van De Lindenhof (Giethoorn) waren favoriet. Dat laatste was een heleboel werk, maar echt hémels, wat een mooie smaak. Ik had een hartgrondige vishater aan tafel die niet wist hoe hij het had, zo lekker!
De Rieslingjus is de pindasaus van de haute cuisine!

Aan mijn stoofpot wil ik sleutelenb, want na die kabeljauw valt alles tegen. Nog even zien hoe ik dat oplos.

Arty had een perfect toetje gemaakt van crème brullée en een zachte bol ijs, onder geschaafde chochola en mandarijn.
Foto's?
Waar blijven de foto's?

En dat gerecht van Arty wil ik ook zien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 februari 2009 @ 01:29:48 #173
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66331412
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Foto's?
Waar blijven de foto's?

En dat gerecht van Arty wil ik ook zien.
Ik heb de vis gefotografeerd.

Ik denk dat we Arty's gerecht vergeten zijn te fotograferen.

Maar volgende week hebben we ons échte etentje en dan moeten we de kieker even klaarleggen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66384086
Echt wel!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 24 februari 2009 @ 00:25:28 #175
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66394496
Ik overweeg de stoof te vervangen, komend etentje. Het was naar mijn idee iets te 'plomb' na de vis.

Weet iemand een smakelijk, mooi, origineel vleesgerecht, dat niet ál te ingewikkeld is om te maken? De kabeljauw in rieslingjus gaat eraan vooraf en ik ben daar behoorlijk druk mee. Er zit wel een spoom tussen, maar toch zou het fijn zijn als het vlees-hoofdgerecht redelijk overzichtelijk in elkaar zit (of dat ik het al kan voorbereiden!) Tevens moet het wel vullend zijn, want alle gangen tot dan toe zijn vrij licht.

Ik zit eindeloos te googlen en doen, maar kom niet op iets wat binnen dit menu past.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 24 februari 2009 @ 00:28:39 #176
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_66394560
bij geen zin in koken maar toch een grote groep van eten voorzien kies ik vaak voor kip met bacon of ander spec er omheen, (20-25 minuten in de oven) met aardappeltjes uit de oven.
(zo hebben we wel eens 20 man te eten gegeven met maar 5 min in de keuken aanwezig tezijn)
dus zonder stress is dat goed tedoen. (alleen niet echt een hoogstandje, maar wel lekker)
  dinsdag 24 februari 2009 @ 00:35:30 #177
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66394695
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 00:28 schreef PKfotografie het volgende:
bij geen zin in koken maar toch een grote groep van eten voorzien kies ik vaak voor kip met bacon of ander spec er omheen, (20-25 minuten in de oven) met aardappeltjes uit de oven.
(zo hebben we wel eens 20 man te eten gegeven met maar 5 min in de keuken aanwezig tezijn)
dus zonder stress is dat goed tedoen. (alleen niet echt een hoogstandje, maar wel lekker)
Ja, maar ik wil geen gerechten op tafel, maar zoek echt bordgerechtjes die wat spannends hebben, zeg maar.

Jouw recept klinkt heerlijk hoor! Maar voor dit gangendinertje is het niet helemaal wat ik zoek. Maar ik ben het met je eens dat dit heerlijk is en altijd lekker als je eters krijgt!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66395005
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 00:35 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja, maar ik wil geen gerechten op tafel, maar zoek echt bordgerechtjes die wat spannends hebben, zeg maar.

Jouw recept klinkt heerlijk hoor! Maar voor dit gangendinertje is het niet helemaal wat ik zoek. Maar ik ben het met je eens dat dit heerlijk is en altijd lekker als je eters krijgt!
Ik vind hier in een oud kookboekje een recept voor lamsfilet met ratatouille? Evt. te bereiden in de oven (het vlees dan). De ratatouille kun je voorbereiden en op het moment zelf opwarmen (volgens het recept )

Mocht je interesse hebben: pagina 1 en pagina 2

[ Bericht 7% gewijzigd door PdeHoog op 24-02-2009 01:00:17 ]
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 24 februari 2009 @ 01:22:45 #179
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66395602
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 00:50 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik vind hier in een oud kookboekje een recept voor lamsfilet met ratatouille? Evt. te bereiden in de oven (het vlees dan). De ratatouille kun je voorbereiden en op het moment zelf opwarmen (volgens het recept )

Mocht je interesse hebben: pagina 1 en pagina 2
Dit is het soort gerecht dat ik zoek inderdaad, goed gesnapt! (ik vind het zo lastig uit te leggen).

Ik heb nog nooit lam gemaakt, weet ook niet of ik dat nu meteen aandurf, maar ga dit zeker bestuderen. Dank dat je het hebt ingescand!

Dit soort gerechtjes zoek ik dus!
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 28 februari 2009 @ 00:20:46 #180
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66541767
Morgen is het Diner Day

Ik heb het vleeshoofdgerecht veranderd. Dat worden langzaam gegaarde varkenshaasplakjes met droppen koude amandel-honing-tijm-saus (op basis van biogarde- een superrecept dat ik eigenlijk al heel lang ken, maar een beetje was vergeten ) . Daarbij geroerbakte peentjes in citroen en dragon, en een paar haricots verts. Ik serveer het vlees op een linguine no 7. Dat leek mij een mooie lichte (ook visueel) pasta die de saus mooi meeneemt. Hoop ik!

Bij het vishoofdgerechtje (de kabeljauw) leg ik wat slierten zware (inkt)pasta, zo heb ik vanavond bedacht.

En bij het nagerecht (de creme brullée - die ik an sich al spectaculair vind) gaat Arty ingevroren vruchten (we hebben bramen, frambozen en bosbessen) aan tafel overgieten met een warme witte chocoladesaus.

Nu het nog allemaal doen.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 28 februari 2009 @ 00:37:21 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66542191
Klinkt heerlijk.
Heel veel succes bij het bereiden en veel plezier bij het oppeuzelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66542214
Ik ben heel erg benieuwd en veel succes (en geniet er ook van )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66542225
Oe, hoelaat begint het toetje
Ik hou niet zo van chocola, maar wel van artyshocktherapie

Enne veel ooohs en aaaahs toegewenst!!
  zaterdag 28 februari 2009 @ 00:50:27 #184
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66542513
Ik breng het nogal verheven, maar in de praktijk is het enorm smullen, al zeg ik het zelf.

Ik zal morgen foto's maken (als ik eraan denk )
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66542574
Joh, zie maar als alles maar smooth verloopt en iedereen het naar zijn zin heeft

Enne, heb je ook entertainment? * Isabeau moet aan al die idiote entertainment denken bij dat programma 'Smaken Verschillen'
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 28 februari 2009 @ 01:02:37 #186
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66542731
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 00:53 schreef Isabeau het volgende:
Joh, zie maar als alles maar smooth verloopt en iedereen het naar zijn zin heeft

Enne, heb je ook entertainment? * Isabeau moet aan al die idiote entertainment denken bij dat programma 'Smaken Verschillen'
Entertainment?
Dat ben ik toch?

Nee maar het zijn allemaal bekenden, dus het wordt vanzelf gezellig.

Ik grijp dit dinertje vooral aan om mijn eigen culinaire kunsten naar een hoger plan te tillen en daarom maak ik er zo'n gedoe van. Mooie testcase.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66542855
Jij bent idd entertainment genoeg En anders kan Arti altijd spelletje suit de kast trekken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66545719
Ik ben erg benieuwd en hoop van harte dat je de foto's niet vergeet !

Je hebt jezelf goed voorbereid in ieder geval, dus er kan eigenlijk niets misgaan..........Heel veel plezier vanavond!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66545729
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 00:20 schreef Duderinnetje het volgende:
Morgen is het Diner Day

Ik heb het vleeshoofdgerecht veranderd. Dat worden langzaam gegaarde varkenshaasplakjes met droppen koude amandel-honing-tijm-saus (op basis van biogarde- een superrecept dat ik eigenlijk al heel lang ken, maar een beetje was vergeten ) . Daarbij geroerbakte peentjes in citroen en dragon, en een paar haricots verts. Ik serveer het vlees op een linguine no 7. Dat leek mij een mooie lichte (ook visueel) pasta die de saus mooi meeneemt. Hoop ik!

Bij het vishoofdgerechtje (de kabeljauw) leg ik wat slierten zware (inkt)pasta, zo heb ik vanavond bedacht.

En bij het nagerecht (de creme brullée - die ik an sich al spectaculair vind) gaat Arty ingevroren vruchten (we hebben bramen, frambozen en bosbessen) aan tafel overgieten met een warme witte chocoladesaus.

Nu het nog allemaal doen.
Klinkt errug ok Dude Foto's Succes vanavond
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66549975
Heel veel (kook)plezier vanavond! Het klinkt in ieder geval heerlijk. Ik ben wel benieuwd naar het recept van de amandel-honing-tijm-saus, dus mocht je zin hebben om dat te delen...
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_66558783
Wat mjan zegt......
Heel veel plezier!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_66564241
Ergens op de Parkplatz wordt bijzonder lekker gegeten op dit moment! Ik ben heel benieuwd, Dude én Arty, het menu klinkt spectaculair. I like the drama

Oh, en ik ben ook vooral benieuwd naar je servies, tafellinnen, aankleding, opmaak van de borden, etc.
Eeuwig vijfentwintig
pi_66576279
Zouden ze het overleefd hebben mensen?
We zullen het over een paar ogenblikken weten!

Schiet es op dude met verslag en foto's, hop hop bedje uit en fokken!
pi_66576784
Ik ben ook wel erg benieuwd\nieuwsgierig
pi_66576944
pompidompidom, we wachten!

(en zijn niet nieuwsgierig )
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 1 maart 2009 @ 14:49:33 #196
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66581612
Ik ben vergeten foto's te maken.

En dat is best wel erg, want ik val jullie hier al weken mee lastig en nu kan ik jullie niets laten zien.

Maar het was wel een heel groot succes en iedereen zat te smullen.

Het leukste vond ik zelf het startschot met champagne en kaviaar. Nou en alles ging gewoon perfect.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 1 maart 2009 @ 14:50:18 #197
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66581648
O ik heb wel een foto van de tafel gemaakt Reese!

Die zla ik straks even uploaden.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 1 maart 2009 @ 14:50:39 #198
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66581655
ik ben nog helemaal culinair, met mijn zla.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66582321
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:49 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik ben vergeten foto's te maken.

Als goedmakertje kun je natuurlijk een smeuig verhaal vertellen hoe de spanning te snijden was tussen de verloren gewaande neven en nichten boven de bubbels en kaviaar. Hoe zij elkaar in de haren vlogen tijdens de varkenslapjes met biogarde (toch?). Hoe het opgerakelde oude zeer werd geblust door een spoom en hoe men hoe tijdens het dessert alle harten weer smolten door de warme witte chocoladesaus

Zoiets. Maar een foto van de tafel is natuurlijk ook goed.
Eeuwig vijfentwintig
pi_66583365
*tap tap tap * wacht smilie kwijt is

Ah tap is ook culinajer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')