abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62671839
Dat is wel het plan, ja.
pi_62671923
Trouwens, voor degenen die geen zin hebben om zelf currypasta te maken: exotische supermarkten verkopen soms ook fresh home-made spul. Lijkt mij een zeer behoorlijk alternatief.
pi_62671992
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak mijn groene en rode currypasta ook altijd zelf. Zoveel lekkerder dan wanneer je 'm in een potje koopt. Die in een potje moet lang houdbaar gemaakt worden, dus daar zitten extra dingen in die voor de smaak niks doen. Integendeel. En bovendien smokkelen ze natuurlijk met de verhoudingen, de goedkopere ingredienten wat meer. En de duurdere vervangen door iets anders.

Ik maak meestal een dubbele hoeveelheid van het recept uit de Curry bijbel en vries dat in zakjes in, steeds genoeg voor 1 keer koken. En dan is het echt wel langer dan 2 maanden houdbaar hoor. En nog steeds lekkerder dan een potje. Maar vooral ook leuk.

En mijn tip is het gewoon in de blender gooien en de blender heeeeeel hard heen en weer schudden als ie staat te blenden. Dan lukt het best en krijg je een fijne pasta zonder stukjes. (ik hou niet van stukjes)
oeh, ik ga 't zeker een keer proberen
Ja doei.
  zaterdag 25 oktober 2008 @ 20:51:30 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62674378
Leuk hoor, ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen.
pi_62675332
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 19:12 schreef ColdFeet het volgende:
Trouwens, voor degenen die geen zin hebben om zelf currypasta te maken: exotische supermarkten verkopen soms ook fresh home-made spul. Lijkt mij een zeer behoorlijk alternatief.
Dat is inderdaad wel een goede tip.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62751177
Hemel, ik heb het recept van Robin gebruikt, en in vier tweepersoonsporties (denk ik) ingevroren. Maar: 14 rawits, dat is héét! Echt, de geur als je de blender opent, is adembenemend; ik moest er heel erg van hoesten

Afijn, het ligt nu in de vriezer, binnenkort ga ik 't weleens gebruiken.
pi_62754066
Morgen krijg ik gasten, en dus maak ik indiaas:

tandoorikip onder de grill
tikka massala
groentecurry (waarvoor nog een lekker recept gevraagd?)
basmatirijst, naan en salade.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_62754338
Ga je zelf naan maken of koop je van die afbakdingen?

OMG, ik heb laatst zulke lekkere naan gehad bij een Indiaas restaurant dat ik denk dat ik die afbakdingen nooit meer kan eten.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62754556
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 15:58 schreef MinderMutsig het volgende:
Ga je zelf naan maken of koop je van die afbakdingen?

OMG, ik heb laatst zulke lekkere naan gehad bij een Indiaas restaurant dat ik denk dat ik die afbakdingen nooit meer kan eten.
Ik meen mij te herinneren dat naan helemaal niet zo moeiljk te maken is. Chapati's zijn iig een eitje
pi_62754618
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 15:58 schreef MinderMutsig het volgende:
Ga je zelf naan maken of koop je van die afbakdingen?

OMG, ik heb laatst zulke lekkere naan gehad bij een Indiaas restaurant dat ik denk dat ik die afbakdingen nooit meer kan eten.
Zelf maken zou wel heel leuk zijn, nu je het zegt vind ik mezelf ook wel een eikel dat ik genoegen neem met die afbak-pannenlappen van pataks, terwijl ik weet hoe ze in Indiase restaurants smaken...

t ziet er inderdaad niet moeilijk uit: http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/brood/knoflooknaan.htm
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_62754664
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 16:05 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik meen mij te herinneren dat naan helemaal niet zo moeiljk te maken is. Chapati's zijn iig een eitje
Dat lijkt mij ook niet. Gewoon een plat brood dus bloem, water, zout en dat is het wel zo ongeveer vermoed ik.
En dan in een loeihete oven of in een koekenpan.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62754724
naan brood

25 gr verse gist
1/2 tl suiker
3 el volle yoghurt
450 gr witte tarwebloem
2 tl zout
2 tl sesamzaad
1 tl maanzaad
1 el gesmolten boter of margarine

los de gist op in 4 el lauwwarm water, voeg suiker toe en laat het mengsel 10 mi op ee warme plaats staan. roer de yoghurt los en voeg 1 dl lauwwarm water toe. meng de bloem met het zoout en die het mengsel in een kom. maak een kuiltje in midden en schenk de gistmengsel eri. roer alles met een lepel door elkaar en voeg dan sesam en maanzaad toe.

kneed het deeg 15min tot het zeer soepel is. Voeg, als het deeg te droog is, wat extra water. vorm een bal van deeg en leg het in een ingevette kom, dek af met vochtige doek en laat t een uur rijzen op warme plaats. kneed het deeg daarna weer goed en verdeel het in 8 stukken. laat het deeg nogmaals 10 min liggen. vorm daarna met de handpalm tot ovale broodjes die in midden dunner zijn dan aan de rand.Ze moeten niet dikker zijn dan 1/2 cm. Verwarmd de oven op 225 grade en bestrijk de broodjes met boter en leg ze op de bakplaat. Bak de in 10-12 min lichtbruin in midden van de oven.

-------------

Naanbrood
3 theel. droge gist, 4 eetl.warme melk, 3 theel. suiker, 500 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, 3/4 theel. zout, 1 1/2 dl melk, 1 1/2 dl losgeklopte yoghurt, 1 losgeklopt ei, 25 gr. geklaarde boter, bloem om te bestrooien, geklaarde boter om te bestrijken, fijngehakte koriander en uienzaadjes. De gist, warme melk en suiker door elkaar roeren en laten staan tot er luchtbellen op komen. De bloem met het bakpoeder en zout zeven. In het midden een kuiltje maken en er het gistmengsel, de melk, yoghurt, ei en boter door roeren. Goed mengen. Dan het deeg goed kneden en afgedekt op een warme plaats laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Als er een vinger in het deeg wordt gestoken moet het terugveren. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot langwerpige broden van ongeveer 25 cm lang en 15 cm breed. Bestrooien met koriander en uienzaad. Op een ingevette bakplaat leggen en bruin bakken in een op 200 graden voorverwarmde oven.

-----------

Bijgerecht, 4 stuks

Dit Naanbrood is lekker bij curries, massalakip enz. Serveer de platte 'broden' bij voorkeur zó uit de oven. Overigens zijn ze veel lichter van kleur dan degene die kant en klaar in pakken van 2 stuks te koop zijn. Ook lekker met een komkommer raïta (het Indiase neefje van de Griekse tzatziki), of bij butter chicken (morgen in de krant).

Ingrediënten
1 theelepel gedroogde gist
1 theelepel rietsuiker
200 g bloem
zout
afgestreken theelepel bakpoeder
1 eetlepels olie
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels melk

Bereidingswijze
Los de gist op in een eetlepel warm water en voeg hier de rietsuiker aan toe. Roer en laat ongeveer 5 minuten op een warme plek staan tot zich belletjes aan het oppervlak gaan vormen.

Meng intussen in een kom de bloem met een flinke mespunt zout en het bakpoeder. Meng hier de olie, de yoghurt en melk door en als laatste de gistoplossing.

Roer met een vork of lepel dooreen en kneed aansluitend met de hand tot een soepel deeg in ongeveer 5-6 minuten. Leg over de kom een vochtige theedoek en laat het deeg 15 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op ca. 140 °C.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol de stukken in de lengte uit tot 4 ovalen met een dikte van ca. 0,5 cm (niet dunner anders worden ze knapperig) ). Vet een bakplaat in met olie en leg de stukken deeg hierop. Bak in ca. 10-15 minuten goudkleurig en mooi licht gerezen. Serveer ze zó warm uit de oven. (JANNY VAN DER HEIJDEN)
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62754764
Wat een mooie recepten allemaal, ga er zeker ff een van proberen binnenkort!
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:25:37 #64
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_62764844
Dikke kokosroom in een wok op laag vuur totdat er een bruin randje langs komt, dan 2 eetlepels rode curry pasta toevoegen en doorroeren. Als de geur goed vrijkomt je ingredienten [mijn variant: kip, courgette, bloemkool, peultjes] een voor een toevoegen en omscheppen tot alles gaar is.
Serveren met mienestjes.

Simpel, snel en heerlijk [zeker met zelfgemaakte curry pasta]
an urge to help mankind overcomes me
pi_62765828
Dat klinkt wel lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 12:40:30 #66
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_62779534
Heerlijk die curry pasta van de toko (die plastic-potten die op de vorige pagina staat bv)
Het lekkerste vind ik nog om eerst de kip te wokken en dan de curry pasta met kokosroom toevoegen. Zout of vissaus naar smaak en dan een warme naanbrood erbij en dan met je handen lekker alle oppeuzelen!!!!
Ik ga zeker proberen de currypasta en naanbrood zelf te maken!!!!
It's all a blur!!!
  woensdag 29 oktober 2008 @ 13:53:05 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62781398
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:25 schreef ColdFeet het volgende:
Hemel, ik heb het recept van Robin gebruikt, en in vier tweepersoonsporties (denk ik) ingevroren. Maar: 14 rawits, dat is héét! Echt, de geur als je de blender opent, is adembenemend; ik moest er heel erg van hoesten

Afijn, het ligt nu in de vriezer, binnenkort ga ik 't weleens gebruiken.
Ojee, ik zou dat misschien bij het recept moeten schrijven ja, hihi. Dat je zelf een beetje in de gaten moet houden hoe scherp je pepertjes zijn. Die rawits kunnen inderdaad enooooorm scherp zijn. Soms gebruik ik er dan wat minder. En de spaanse lomboks zijn soms juist helemaal niet zo scherp, als ik die heb gebruik ik er meer.

Straks bij het maken van de curry maar even opletten. En er gaat ook nog een blik kokosmelk door he? Dat verzacht het ook wel. Maar ja, een thaise curry is nu eenmaal niet voor mietjes.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 13:56:12 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62781464
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:25 schreef saaw het volgende:als de geur goed vrijkomt je ingredienten [mijn variant: kip, courgette, bloemkool, peultjes] een voor een toevoegen en omscheppen tot alles gaar is.
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 12:40 schreef xxjosjex het volgende:
Het lekkerste vind ik nog om eerst de kip te wokken en dan de curry pasta met kokosroom toevoegen.
Ik voeg de kip het liefste pas op mijn bord toe. Geroerbakt en afgeblust met wat shaoxing rijstwijn. Op de een of andere manier heb ik er moeite mee om vlees te koken in saus, behalve misschien als het geen suddervlees is.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 15:07:55 #69
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62783466
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 13:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]

Ik voeg de kip het liefste pas op mijn bord toe. Geroerbakt en afgeblust met wat shaoxing rijstwijn. Op de een of andere manier heb ik er moeite mee om vlees te koken in saus, behalve misschien als het geen suddervlees is.
Ik vind dat meestal ook lekkerder.
Dat van die rijstwijn lijkt me wel een goed idde, ga ik ook eens proberen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:10:20 #70
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_62839213
Terugvindcurry.
***
  donderdag 6 november 2008 @ 00:56:15 #71
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_62988606
Ik heb echt nog nooit ergens korianderwortel te koop gezien en ook geen koriander inclusief wortel (behalve complete planten, maar om die nou helemaal te slopen vind ik ook wat zonde). Waar kopen jullie dat?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 6 november 2008 @ 01:03:58 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62988706
Bij iedere grotere toko. Dus Oriental of Nam Wah, of Cheung Kong of weet ik veel.
Kijk hier voor meer info : http://tokowijzer.wordpress.com/2008/08/27/koriander/

Als je me vertelt waar je woont kan ik je misschien vertellen waar je moet zijn. Maar koriander met wortel en al is echt niet abnormaal hoor. Alleen de nederlandse supermarkten verkopen het zonder wortel.
pi_62988735
Tvp! Thaise Curry
pi_62988778
Oh enne! Die meuk voor de currypasta, kan je dat ook halen bij die toko in Z'meer in die passage?
Ben er eens geweest maar was toen puur en alleen op zoek naar sambal tomaat, dus niet zo opgelet
  donderdag 6 november 2008 @ 01:16:15 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62988829
Volgens mij kun je bij de meeste supermarkten ook al groene of rode currypasta's kopen, dus ook vast bij jouw toko in Z'meer. Maar goed, ik kom daar nooit, dus ik kan het niet beloven.
pi_62988863
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:16 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij kun je bij de meeste supermarkten ook al groene of rode currypasta's kopen, dus ook vast bij jouw toko in Z'meer. Maar goed, ik kom daar nooit, dus ik kan het niet beloven.
Het is de enige die ik ken is voor mij ook 3 kwartier met de bus en ik heb in de supermarkt het echt nog nooit zien staan!
Digros kom ik bijvoorbeeld vrijwel dagelijks, alle schappen wel 1000en keren gezien, zou het zo over het hoofd gezien kunnen hebben hoor, daar niet van .

Maar het zelf maken lijkt mij wel lekkerder!
  donderdag 6 november 2008 @ 01:30:15 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62988964
Ja, zelf maken is altijd lekkerder!!!!
En in Den Haag zitten chinese supermarkten genoeg waar je alles wat je nodig hebt vers in kunt slaan.
  donderdag 6 november 2008 @ 06:44:30 #78
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_62989625
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:03 schreef RobinOok het volgende:
Bij iedere grotere toko. Dus Oriental of Nam Wah, of Cheung Kong of weet ik veel.
Kijk hier voor meer info : http://tokowijzer.wordpress.com/2008/08/27/koriander/

Als je me vertelt waar je woont kan ik je misschien vertellen waar je moet zijn. Maar koriander met wortel en al is echt niet abnormaal hoor. Alleen de nederlandse supermarkten verkopen het zonder wortel.
In Amsterdam dat moet toch lukken, zou je denken. Ben de hele Albert Kuyp afgeweest, alle Turkse winkeltjes met verse kruiden die ik kon vinden en de Amazing Orientals in Duivendrecht en op de Nieuwmarkt. Die link van je heeft een foto van de koriander van de Oriental Group (daar is Amazing Oriental van, volgens mij) mét wortel, maar die ik daar zag had geen wortel
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 6 november 2008 @ 08:19:05 #79
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_62990174
terugvindpasta
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_62990259
Even terugkomend op die Thaise basilicum, die is niet per se paars, en paarse basilicum niet per se Thais.

Je kan ook Thaise basilicum prima thuis opkweken; vreeken verkoopt zaden. ( www.vreeken.nl , zoekwoord basilicum (duh)).

Ik vind Thaise basilicum *niet* lekker .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  donderdag 6 november 2008 @ 14:10:14 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62999534
quote:
Op donderdag 6 november 2008 06:44 schreef Flurry het volgende:

[..]

In Amsterdam dat moet toch lukken, zou je denken. Ben de hele Albert Kuyp afgeweest, alle Turkse winkeltjes met verse kruiden die ik kon vinden en de Amazing Orientals in Duivendrecht en op de Nieuwmarkt. Die link van je heeft een foto van de koriander van de Oriental Group (daar is Amazing Oriental van, volgens mij) mét wortel, maar die ik daar zag had geen wortel
Dat is wel heeeeel raar. Amazing Oriental moet het op zeker hebben hoor. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit zonder wortel gezien!!! Niet bij een toko tenminste.
Maar in die currypasta kun je ook gewoon alleen de steeltjes en blaadjes doen hoor. Gaat ook heel goed.
pi_62999673
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:11 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Oh enne! Die meuk voor de currypasta, kan je dat ook halen bij die toko in Z'meer in die passage?
Ben er eens geweest maar was toen puur en alleen op zoek naar sambal tomaat, dus niet zo opgelet
AH heeft gewoon 'THAI' Pasta's in 3 smaken (rood, een andere rood en groen)

ook kant en klare pakketjes met jasmijnrijst erbij enzo

en bij de mééste toko's kun je het wel krijgen, al heb ik bijvoorbeeld bij de toko hier het dichtst bij het niet zien staan
Ja doei.
  donderdag 6 november 2008 @ 14:18:24 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62999828
Op Tokowijzer kun je meer lezen over Thaise basilicum en Thaise/Heilige basilicum
Heb ooit de blaadjes naast elkaar gelegd, om het verschil te zien.


Ik vind die heilige basilicum niet veel smaak hebben en er zitten vaak haartjes op, net als bij brandnetels en dat vin'k nie fijn. Maar de thaise/zoete vind ik wel erg lekker hoor. Het moet alleen wel toevallig zo passen, want het is nogal een sterke anijsachtige smaak he? Maar in sommige gerechten vind ik dat juist heerlijk.

En oja, daarom begon ik deze reply, haha, de paarse kleur zegt niet zo heel veel. Er zijn meerdere soorten die soms paars vlammen. Maar in NL is het dan meestal wel de gewone Thaise basilicum.
pi_62999855
gisteren trouwens met goedkope euroshopper rijst gegeten doe ik dus ook niet meer


jasmijnrijst
Ja doei.
pi_63000382
Ik vind jasmijnrijst juist weer niet te pruimen maar ik vind jasmijn sowieso vies. Ik wil het niet als luchtverfrisser, niet in mijn thee en niet in mijn rijst. Brrrr.
Ik heb meestal basmati rijst.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63000427
ik vind jasmijnrijst geweldig
Ja doei.
  donderdag 6 november 2008 @ 14:48:43 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63000941
Ja, hier komt er ook alleen nog maar jasmijnrijst in! Heeeeeeeerlijk.
Had alleen laatst een kartonnen doosje met jasmijnrijst, gadverdamme zeg, die was vies!!!
Dus nu alleen nog maar jasmijn/pandanrijst uit een zak!
Zoooo lekker.
Kijk, deze 2 merken heb ik vaak:



En echt wel lekkerder dan basmati! Probeer eens een zakje van dit merk Mindermutsig, echt!
pi_63000988
ik vind opzich alle soorten rijst wel te pruimen, maar die van EuroShopper komt er écht niet meer in

voor die zakken ga ik ook maar 's kijken bij de toko binnenkort
Ja doei.
pi_63001342
Ik gruwel gewoon echt van de parfumachtige smaak van jasmijn. In alles.
Dus een ander merk gaat echt geen verschil maken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63001381
was volgens mij ook niet bedoeld om jou aan de jasmijnrijst te krijgen hoor, die post van RobinOok
Ja doei.
pi_63001612
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:01 schreef motorbloempje het volgende:
was volgens mij ook niet bedoeld om jou aan de jasmijnrijst te krijgen hoor, die post van RobinOok
quote:
Op donderdag 6 november 2008 14:48 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

En echt wel lekkerder dan basmati! Probeer eens een zakje van dit merk Mindermutsig, echt!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63001621
daar heb ik dan overheen gelezen
Ja doei.
  donderdag 6 november 2008 @ 16:14:30 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63003503
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:01 schreef motorbloempje het volgende:
was volgens mij ook niet bedoeld om jou aan de jasmijnrijst te krijgen hoor, die post van RobinOok
Jawel hoor.
pi_63005795
quote:
Op donderdag 6 november 2008 14:18 schreef RobinOok het volgende:
Op Tokowijzer kun je meer lezen over Thaise basilicum en Thaise/Heilige basilicum
Heb ooit de blaadjes naast elkaar gelegd, om het verschil te zien.
[ afbeelding ]


Weet van m'n hindoestaanse groenteman dat ze van die planten vooral de bloem gebruiken en de blaadjes juist weggooien? Iig dat is wat hij me vertelde nader ik overal op zoek was geweest naar basilicum en ik toch eens moest laten zien wat dat dan was.
Sweet and innocent...
  donderdag 6 november 2008 @ 17:37:01 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63005846
Oh, dat heb ik nog nooit gehoord. Of nou ja, wel dat ze bloempjes gebruiken bij het koken, maar niet specifiek van de basilicum.
  vrijdag 7 november 2008 @ 12:18:46 #96
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63027099
Hmm ik heb nog nooit jasmijnrijst gehad geloof ik. In eerste instantie lijkt het me niks, maar ik zal het binnenkort eens proberen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 7 november 2008 @ 12:37:01 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63027563
Het is gewoon rijst, alleen met een heerlijke nootachtige, pandanachtige geur erbij. Dus geen jasmijngeur, zoals je zou kunnen denken door die naam. Vroeger vond ik rijst altijd maar niks, ik at het omdat het nu eenmaal hoorde bij oosters eten, maar tegenwoordig kan ik me er echt op verheugen als het zo heerlijk staat te geuren in de rijstkoker.
  maandag 1 december 2008 @ 17:44:00 #98
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_63673594
Heeft er iemand een recept met Patak's en grote garnalen? Ik kom hierboven wel een opmerking tegen 'of met paksoi en garnalen' maar dat is net even te summier voor een kook-newbie als ik.
***
  maandag 1 december 2008 @ 21:55:41 #99
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_63680763
Subtiel schopje in de hoop dat er wat meer culi-wizards online zijn nu.
***
  maandag 1 december 2008 @ 22:58:29 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63683196


Ik maakte er vorige week eentje, een simpele, uit "de eenvoudige indiase keuken" van Madhur Jaffrey.

Rooster in een koekenpan tot de geuren loskomen, laat afkoelen en maal fijn (in oude koffiemolen):
1 t zwarte peperkorrels
1 t venkelzaad
0,5 t fenegriek zaad
1 T korianderzaad
4 kruidnagels
4 gedroogde rode chilipepers

Bak zachtjes in wat olie voor ongeveer 4 minuutjes of tot de randjes bruin worden:
1 ui, in hele dunne ringen

Dan erbij en 20 seconden roeren:
2 knoflookjes, gehakt
2 t geraspte gemberwortelr
3 groene chilipepertjes, fijngehakt

Gooi het volgende erbij en bak op hoog vuur paar minuutjes tot mooi bruin::
500 g blokjes lamsbout, (flinke 4 cm stukken)
zout

Doe er de zelfgemalen kruiden door, roer voor een paar seconden en dan erbij:
400 ml kokosmelk
2 tomaten, in dunne plakjes (of whatever)
Giet over in een braadpan of pan met dikke bodem en laat 1 of 2 uurtjes sudderen, tot het vlees zacht en mals is.

De saus moet ingedikt worden. Handigste/veiligste is om dit op het laatst even snel te doen door de saus in een koekenpan te kiepen en op hoog vuur al roerend in te laten dikken. Daarna terug

Ik serveerde het met nasi kuning (=gele rijst) en plakjes lichtgroene courgette, ingesmeerd met olie en zout, paar minuutjes gebakken in de grillpan. Vond het erg, erg lekker. Warme, diepe, zalige curry.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')