Ergens snap ik wel dat de rabobank dit niet pikt. Eerst elkaar kapot concureren (min of meer) en dan er nog voor moeten opdraaien dat je aan alle kanten voorbij gestreefd wordt.quote:Bron: RTLz
Rabo botst met Bos over garantieregeling
De Rabobank is hard in botsing gekomen met minister Bos over de Depositogarantieregeling van 100.000 euro. De Rabo wil dat de rekening voor de Nederlandse klanten van Icesave niet volledig bij de Nederlandse bankensector komt.
De banken moeten opdraaien voor verliezen die elders worden gemaakt, dat stellen Bos en DNB. De DNB faciliteert de regeling, de banken betalen. De Rabo gaat niet zondermeer akkoord met de nieuwe en uitgebreide regeling die Bos eerder deze week verkondigde.
Bericht van de Rabobank aan RTLZ:
Zoals bekend heeft Rabobank reeds voor de zomer aandacht gevraagd voor het gevaar dat kleine zwakkere banken in Nederland grote spaarbedragen aantrekken met niet marktconforme, hoge rentes. Hiermede tegelijkertijd op een oneigenlijke wijze gebruikmakend van het Nederlandse deposito garantie systeem. We hebben erop gewezen dat spaarders risico’s liepen.
Rekening niet volledig bij het Nederlandse bankwezen
We hebben er vervolgens toen ook op gewezen dat sommige buitenlandse garantiesystemen niet waterdicht zijn. Een en ander hebben wij destijds eveneens aangekaart bij de toezichthouders.
Allereerst moet natuurlijk nu gezocht worden naar een bevredigende oplossing voor de gedupeerde spaarders, maar gegeven de zorgplicht van alle partijen: spaarders, toezichthouders, overheden en banken.
Het kan niet zo zijn dat de rekening zondermeer volledig bij het gezonde Nederlandse bankwezen wordt gelegd.
quote:Op woensdag 8 oktober 2008 22:57 schreef LXIV het volgende:
Ze hebben gewoon gelijk, zeker wanneer ze dit al voor de CC hebben aangegeven. ING kan trouwens dezelfde klacht neerleggen natuurlijk.
Overigens ben ik toch voor betalen, om de rust te waarborgen.
hoezo voor de CC. Dat is al anderhalf jaar aan de gang hoor, met die subprime hypotheken. Icesave zit pas een half jaartje in NL.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 22:57 schreef LXIV het volgende:
Ze hebben gewoon gelijk, zeker wanneer ze dit al voor de CC hebben aangegeven. ING kan trouwens dezelfde klacht neerleggen natuurlijk.
Overigens ben ik toch voor betalen, om de rust te waarborgen.
Ze staan niet op de beurs, dus er kan niet op ze worden 'gejaagd'...quote:Op woensdag 8 oktober 2008 22:57 schreef Revolution-NL het volgende:
Rabobank![]()
Ongeveer de enigste bank waar ik nog een goed "gevoel" over heb
Heb je daar een bron van oid?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:14 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Ze staan niet op de beurs, dus er kan niet op ze worden 'gejaagd'...
Geen koersverliezen... geen meldingen op het nieuws... geen rijen bij de pinautomaat...
Erg handig in deze tijden ...
Qua kredietgerelateerde afschrijvingen hebben ze niet beter gepresteerd dan andere Nederlandse banken.
Ik bankier er al jaaaren en dat bevalt gewoon uitstekend. Als je dan ziet dat andere banken toch veel gekkigheid uithalen dan voelt het gedrag van Rabo wel meer ok.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 22:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Iedereen knuffelt de Rabobank wel heel erg de laatste tijd.
Ik heb nergens getallen kunden vinden mbt Rabo en bijv. hyptheken USA.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:14 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Ze staan niet op de beurs, dus er kan niet op ze worden 'gejaagd'...
Geen koersverliezen... geen meldingen op het nieuws... geen rijen bij de pinautomaat...
Erg handig in deze tijden ...
Qua kredietgerelateerde afschrijvingen hebben ze niet beter gepresteerd dan andere Nederlandse banken.
De Rabo is een coöperatie, er zijn dus geen aandelen, er is geen koersverlies, geen aandeelhouders die onnodig risico nemen.... De Rabo is denk ik wel de veiligste plaats voor je geld.quote:
Of onder de schop.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:38 schreef soylent het volgende:
Dus dat garantiestelsel moet echt op de loep genomen worden.
Eh, nee. Tenslotte heeft uiteindelijk de Nederlandsche Bank een vergunning verleend. En wat ik mis in de hele zaak is de vraag of er wel een fatsoenlijke toetsing heeft plaatsgevonden. Of is er gewoon op de mooie IJslandse blauwe ogen vertrouwd?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:55 schreef Gremen het volgende:
Helemaal terecht idd,
Al die icesavers moeten gewoon niet zeuren en al tevreden zijn als ze maar 20.000 zou den terug krijgen!
Verdiep je eens in de jaarcijfers van de banken voor je om een bron vraagtquote:
Dat zou ik niet te hard roepen. ING maakt een goede kans om het te overleven maar dat zal nog flink wat offers met zich meebrengen. Ook hier zou ik zeggen; verdiep je eens in de jaarcijfers.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:33 schreef Daanno86 het volgende:
En ING is gewoon te groot om te vallen!
Ik weet niet of zo'n actie politiek goed te verkopen is. Het zou mij niks verbazen als er veel kiezers zijn die vinden dat de IceSave klanten op de blaren moeten zitten. Vertrouw nooit op de politiek.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 00:23 schreef petre86 het volgende:
Ach, Bos zei letterlijk in de Tweede Kamer dat indien het niet redelijk was om de NL banken te laten opdraaien voor de uitkering via het depositogarantiestelsel, de NL-staat zou moeten bijspringen.
Nee, dįt zal goed zijn voor het vertrouwen..quote:Op donderdag 9 oktober 2008 00:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik weet niet of zo'n actie politiek goed te verkopen is. Het zou mij niks verbazen als er veel kiezers zijn die vinden dat de IceSave klanten op de blaren moeten zitten. Vertrouw nooit op de politiek.
Van alle partijen waren op dat moment woordvoerders aanwezig die juist op deze uitspraak aanstuurde.. Ze vonden het niet eerlijk dat de NL banken moesten dokken voor buitenlandse problemen. Bos: Eerst zoveel mogelijk door de banken laten oplossen, daarna de overheid inschakelen. Die afspraken staan er nu eenmaal.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 00:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik weet niet of zo'n actie politiek goed te verkopen is. Het zou mij niks verbazen als er veel kiezers zijn die vinden dat de IceSave klanten op de blaren moeten zitten. Vertrouw nooit op de politiek.
En dan durft niemand nog maar enig risico in het leven te nemen. Schiet ook niet opquote:Op donderdag 9 oktober 2008 01:37 schreef TubewayDigital het volgende:
het systeem is fundamenteel verrot, we moeten toe naar een systeem waar banken WEL kunnen vallen. Dan denkt iedereen eventjes iets kritischer na over hoe of wat hij met zijn spaargeld doet
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 08:29 schreef du_ke het volgende:
[..]
En dan durft niemand nog maar enig risico in het leven te nemen. Schiet ook niet op.
Iets zeggen is in veel gevallen makkelijker als het ook daadwerkelijk uitvoeren.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 01:09 schreef zquing het volgende:
Maar ijsland garandeerd toch de volle 100% nu? De nederlandse banken zouden dus niets hoeven uit te keren, toch?
Het voordeel is dat er meer vertrouwen op de markt komt, en dat niet mensen geld van hun bank gaan afhalen omdat het niet gegarandeerd is.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:49 schreef Basp1 het volgende:
Wat is eigenlijk het voordeel van het optrekken van de DNB grens naar 100.000 euro ipv de eerdere 40.000 euro. Als we gewoon even nuchter hier naar toe kijken, zouden juist mensen met veel vermogen bij 40.000 euro hun risico meer gaan spreiden, waardoor meerdere nederlandse banken liquide middel krijgen ipv dat er grote bedragen naar cowboy banken gaan, en dan boel blijft doorgeschoven worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |