Wat lopen er toch een boel idioten rond op deze aardkloot. Nog een bank die zich volledig verkeken heeft op de overname.quote:RBS stuurt CEO en chairman naar huis
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Royal Bank of Scotland zal vandaag zijn management naar huis sturen, op verzoek van de Britse overheid, zo schrijft de Britse krant The Daily Telegraph woensdag.
Chief Executive Officer (CEO) Sir Fred Goodwin en chairman Sir Tom McKillop zouden volgens de krant worden vervangen door Stephen Hester, momenteel bestuursvoorzitter van British Land, en Sir Philip Hampton, de huidige chairman van Sainsbury's.
RBS geeft geen commentaar op het bericht.
Dinsdag verloor het aandeel RBS 39%, op zorgen over de financiering van de bank. De noodzaak voor nieuw kapitaal heeft de posities van 'Sir Fred' en 'Sir Tom' opnieuw onder druk gezet nadat de bank eerder dit jaar GBP12 mrd ophaalde in de grootste rights issue in de Europese geschiedenis. De bank stelde toen dat het niet nog eens een beroep zou hoeven doen op de kapitaalmarkt.
Sir Fred lag ook al onder vuur omdat er teveel zou zijn betaald voor ABN Amro, dat vorig jaar door het consortium van RBS, Fortis en Banco Santander werd overgenomen.
quote:RBS raakt dochter ABN Amro niet kwijt
Gepubliceerd: 14 augustus 2008
Londen, 14 aug. De onrust op de internationale financiële markten zorgt ervoor dat Royal Bank of Scotland (RBS) enkele onderdelen van ABN Amro niet kan verkopen. Het gaat om de zakenbankactiviteiten van ABN Amro in Australië en Nieuw-Zeeland.
RBS wilde de twee onderdelen verkopen aan de Commonwealth Bank of Australia, de grootste bank van het land gemeten naar beurswaarde. De Australische bank moest echter afzien van de aankoop omdat ze in het huidige financiële klimaat geen extra risico’s wilde lopen. In een verklaring zei de Australische instelling dat ze gezien de huidige economische ontwikkelingen, de onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de risico’s die zijn verbonden aan het integreren van nieuwe activiteiten toch maar afziet van de overname.
RBS kreeg de twee onderdelen van ABN Amro in handen na de overname van de Nederlandse bank vorig jaar. De bank uit Edinburgh kocht ABN Amro samen met het Belgisch-Nederlandse Fortis en het Spaanse Santander na een lange overnamestrijd. De Schotten zullen de twee bedrijfsonderdelen nu zelf houden en integreren met de activiteiten die zij zelf al hebben in Australië en Nieuw-Zeeland.
Het afketsen van de verkoop is een tegenslag voor topman Goodwin van RBS. De bank maakt een moeilijke tijd door en moest vorige week voor het eerst in 40 jaar een verlies bekendmaken. RBS heeft veel last van de kredietcrisis en moest vorige week 5,9 miljard pond (7,4 miljard euro) afschrijven op beleggingen gelieerd aan risicovolle Amerikaanse hypotheken. De bank wil onderdelen afstoten om kapitaal op te halen en de balans te versterken. (Bloomberg)
RBS heeft de zakentak overgenomen. En die valt uiteraard buiten de deal.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:20 schreef RemcoDelft het volgende:
Heeft RBS dan ook nog belang in ABN? Ik dacht dat de Staat de Nederlandse delen van ABN en Fortis volledig had overgenomen? Valt het RBS-bezit in ABN daar dan buiten?
Santander voelde al nattigheid?quote:Ik heb een half jaar geleden een lezing van Groenink bijgewoond en die meldde dat met die deal de Santanderbank slim gehandeld heeft door alle onderdelen snel door te verkopen
Wellichtquote:
Tsja, bij wie ligt de schuld. Bij degenen die te graag wilden verkopen of degenen die het niet konden betalen?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:28 schreef Falco het volgende:
[..]
Wellicht. Groenink was wel blij dat alle aandeelhouders een erg goede prijs hadden gekregen voor de ABN Amro, misschien was dat wel een stiekeme hint dat het bedrag waarvoor het verkocht werd eigenlijk te hoog was.
Ik heb ergens gehoord dat ze gisteren de naam Fortis al verwijderd hebben.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:42 schreef spijkerbroek het volgende:
Ik loop regelmatig langs het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuid as in Amsterdam, en vraag me elke keer af hoe lang de namen van Fortis en RBS nog op de gevel zullen hangen
Hoezo kun je die niets kwalijk nemen?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:38 schreef Falco het volgende:
Vooral de schuld bij diegene die niet konden betalen. Bij de verkopers kun je de schuld leggen bij het tuig van TCI, die die hele tombola veroorzaakt heeft. De normale verkopers van het aandeel ABN Amro kun je niks kwalijk nemen dat zij op die speciale ALV voor het consortium (met een hogere prijs) hebben gekozen ipv Barclays.
Alleen idealisten zouden voor een overname door Barclays gestemd hebben, wat zeker niet meteen verkeerd te noemen is. Iedereen met boerenverstand gaat natuurlijk echter voor de hoogste prijs.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:18 schreef speknek het volgende:
[..]
Hoezo kun je die niets kwalijk nemen?
Nou, idealisten. Dan had het bedrijf waar ze in geinvesteerd hebben, er nu een stuk beter voor gestaan hebben.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:24 schreef Falco het volgende:
Alleen idealisten zouden voor een overname door Barclays gestemd hebben, wat zeker niet meteen verkeerd te noemen is. Iedereen met boerenverstand gaat natuurlijk echter voor de hoogste prijs.
Idd, maar wat maakt dat uit of het bedrijf er beter voor gestaan heeft als je toch uitgekocht wordt? Het is volgens mij niet zo dat je aandelen ABN Amro automatisch aandelen Fortis werden oid.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:26 schreef speknek het volgende:
[..]
Nou, idealisten. Dan had het bedrijf waar ze in geinvesteerd hebben, er nu een stuk beter voor gestaan hebben.
Dat was juist het probleem. Bij Barclays zouden je aandelen worden omgezet in Barclays aandelen. Het consortium biedde hard cash.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:28 schreef Falco het volgende:
[..]
Idd, maar wat maakt dat uit of het bedrijf er beter voor gestaan heeft als je toch uitgekocht wordt? Het is volgens mij niet zo dat je aandelen ABN Amro automatisch aandelen Fortis werden oid.
Op het moment dat je uitgekocht wordt gaat iedereen voor de hoofdprijs. Idealisme en de financiële marktquote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:26 schreef speknek het volgende:
[..]
Nou, idealisten. Dan had het bedrijf waar ze in geinvesteerd hebben, er nu een stuk beter voor gestaan hebben.
Ik kom er straks weer langs. Ik zal wel ff kijkenquote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:47 schreef ADDG het volgende:
Ik heb ergens gehoord dat ze gisteren de naam Fortis al verwijderd hebben.
Ik hoop het....quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:25 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat Woutertje nog een paar miljard opzij kan leggen om straks ook dát deel van ABN terug te kopen, alsmede een flinke hap RBS.
oughquote:Op woensdag 8 oktober 2008 18:51 schreef spijkerbroek het volgende:
Net ff langsgelopen.
De naam Fortis is idd verwijderd
RBS hangt nog wel (losjes) aan de muur
TCI, met 1 procent van de aandelen. Hou toch op, TCI heeft nergens schuld aan.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:38 schreef Falco het volgende:
Bij de verkopers kun je de schuld leggen bij het tuig van TCI, die die hele tombola veroorzaakt heeft.
Biedde?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:31 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Dat was juist het probleem. Bij Barclays zouden je aandelen worden omgezet in Barclays aandelen. Het consortium biedde hard cash.
Boodquote:
ECHT VETJES GAAF!!!!quote:Op donderdag 9 oktober 2008 01:45 schreef TubewayDigital het volgende:
ik vind die financiele crisis echt focking geweldig
alleen het Nedelandse particuliere banke en verzekeringsdeel toch? Niet de (ex)buitenlandse activiteiten.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:20 schreef RemcoDelft het volgende:
Heeft RBS dan ook nog belang in ABN? Ik dacht dat de Staat de Nederlandse delen van ABN en Fortis volledig had overgenomen? Valt het RBS-bezit in ABN daar dan buiten?
De Royal Bank of Scotland, eigendom van de Nederlandse staatquote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:25 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat Woutertje nog een paar miljard opzij kan leggen om straks ook dát deel van ABN terug te kopen, alsmede een flinke hap RBS.
Nog even wachten.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:25 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat Woutertje nog een paar miljard opzij kan leggen om straks ook dát deel van ABN terug te kopen, alsmede een flinke hap RBS.
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 01:45 schreef TubewayDigital het volgende:
ik vind die financiele crisis echt focking geweldig
Nee die zouden naar Fortis gegaan zijn.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 07:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
alleen het Nedelandse particuliere banke en verzekeringsdeel toch? Niet de (ex)buitenlandse activiteiten.
Santander heeft idd een goede deal gemaakt, bijv. de Italiaanse tak.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:23 schreef Falco het volgende:
Ik heb een half jaar geleden een lezing van Groenink bijgewoond en die meldde dat met die deal de Santanderbank slim gehandeld heeft door alle onderdelen snel door te verkopen en juist RBS het meest genaaid is, nog erger dan Fortis.
Up.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:23 schreef Falco het volgende:
Ik heb een half jaar geleden een lezing van Groenink bijgewoond en die meldde dat met die deal de Santanderbank slim gehandeld heeft door alle onderdelen snel door te verkopen en juist RBS het meest genaaid is, nog erger dan Fortis.
Daar heb je van die mooie Engelstalige spreekwoorden voor:quote:Op maandag 19 januari 2009 19:00 schreef LXIV het volgende:
ABN AMRO op een post-moral killing spree!
5,9 miljard pond is geen 7,4 miljard euroquote:Op maandag 19 januari 2009 21:26 schreef Billary het volgende:
''en moest vorige week 5,9 miljard pond (7,4 miljard euro) afschrijven op beleggingen gelieerd aan risicovolle Amerikaanse hypotheken.''
Hoeveel banken buiten Amerika hebben hier wel niet last van? Beetje bespottelijk dat de rest van de wereld de waardedaling (voor een groot gedeelte) betaald in Amerika? Of is het een zwak excuus, wel allemaal dezelfde...![]()
Maar ja, Paulson heeft extra geld nodig.. dus![]()
Was dan ook een quote van het orgineel/nieuwsitem gepost door drugshond, wat dan niet klopt maar het blijven miljarden of course.quote:Op maandag 19 januari 2009 21:30 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
5,9 miljard pond is geen 7,4 miljard euro
1 pond is 1,04 euro.
Als de Pond maar hard genoeg zakt, wordt die bank een koopje...quote:Op maandag 19 januari 2009 21:34 schreef Billary het volgende:
[..]
Was dan ook een quote van het orgineel/nieuwsitem gepost door drugshond, wat dan niet klopt maar het blijven miljarden of course.
quote:Op maandag 19 januari 2009 21:40 schreef capricia het volgende:
[..]
Als de Pond maar hard genoeg zakt, wordt die bank een koopje...
en het Nederlandse deel van Fortis? en de dreigende schadenclaim van de voormalig aandeelhouders van Fortis?quote:Op maandag 19 januari 2009 22:28 schreef HarryP het volgende:
Inderdaad een mooie manier om van die slechte aandelen af te komen.
En het Nederlandse ABN is nog wel winstgevend!![]()
Ook. Zowel Fortis Bank Nederland als ASR Nederland leveren geld op.quote:Op maandag 19 januari 2009 23:22 schreef shilizous_88 het volgende:
[..]
en het Nederlandse deel van Fortis?
Die moeten niet zeuren.quote:en de dreigende schadenclaim van de voormalig aandeelhouders van Fortis?
Even ter info voor mij:quote:Op dinsdag 20 januari 2009 21:26 schreef TubewayDigital het volgende:
waarom laten ze RBS niet gewoon failliet gaan.
Even nadenken s.v.p.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 21:26 schreef TubewayDigital het volgende:
waarom laten ze RBS niet gewoon failliet gaan.
Terug kopen????quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:25 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat Woutertje nog een paar miljard opzij kan leggen om straks ook dát deel van ABN terug te kopen, alsmede een flinke hap RBS.
Nu zijn alle belastingbetalers hun geld kwijtquote:Op dinsdag 20 januari 2009 22:15 schreef FeestNummer het volgende:
[..]
Even nadenken s.v.p.
Omdat dat dan alle spaarders hun geld kwijt zijn en er dan een massale kapitaalvlucht uit Engeland komt.
quote:Dan is er dus helemaal geen krediet meer te krijgen voor bedrijven.
Blij?quote:Op dinsdag 20 januari 2009 22:17 schreef FeestNummer het volgende:
[..]
Terug kopen????
Je mag blij zijn dat het net op tijd verkocht is.
Zoals al gezegd, het RBS-deel is het zwaarst getroffen, omdat dat deel handelde in onmogelijke hypotheken. Het Santanderdeel met Zuid-Amerika en Antonveneta is het minst getroffen door de crisis. Misschien moet over een paar jaar een nieuwe poging met Barclays worden gewaagd, maar pas als de ABN hier weer sterk en stabiel is geworden.quote:Op woensdag 21 januari 2009 06:46 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Blij?
ABN AMRO mist nu hun hele internationale zakelijk netwerk.
Dat terug kopen voor een prikkie is vele male voordeliger dan het opnieuw opzetten daarvan.
ze kunnen ook gewoon eens ophouden met al dat gefuseer en proberen de huidige business gestroomlijnt te krijgen.quote:Op woensdag 21 januari 2009 19:53 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
Zoals al gezegd, het RBS-deel is het zwaarst getroffen, omdat dat deel handelde in onmogelijke hypotheken. Het Santanderdeel met Zuid-Amerika en Antonveneta is het minst getroffen door de crisis. Misschien moet over een paar jaar een nieuwe poging met Barclays worden gewaagd, maar pas als de ABN hier weer sterk en stabiel is geworden.
Wat heeft bovenstaande met het terug kopen van ABN AMRO door Wouter Bos te maken?quote:Op woensdag 21 januari 2009 19:53 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
Zoals al gezegd, het RBS-deel is het zwaarst getroffen, omdat dat deel handelde in onmogelijke hypotheken. Het Santanderdeel met Zuid-Amerika en Antonveneta is het minst getroffen door de crisis. Misschien moet over een paar jaar een nieuwe poging met Barclays worden gewaagd, maar pas als de ABN hier weer sterk en stabiel is geworden.
Veel te hoog. De verhouding intrinsieke waarde en betaalde goodwill was compleet zoek. Groenink heeft dat wel ingezien en Santander heeft het slim gedaan inderdaad.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:28 schreef Falco het volgende:
[..]
Wellicht. Groenink was wel blij dat alle aandeelhouders een erg goede prijs hadden gekregen voor de ABN Amro, misschien was dat wel een stiekeme hint dat het bedrag waarvoor het verkocht werd eigenlijk te hoog was.
Ja. Volgens mij zijn ze dat ook nog steeds wel.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 21:29 schreef capricia het volgende:
[..]
Even ter info voor mij:
Volgens mij zijn ze ook actief geweest op de Nederlandse hypotheekmarkt?
Dat onderdeel van ABN blijkt zo rot als het maar kan. Dan kan je beter rustig de tijd nemen om wat anders op te bouwen. Je zou bij terugkopen namelijk ook een erg dure reorganisatie uit moeten voeren.quote:Op woensdag 21 januari 2009 06:46 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Blij?
ABN AMRO mist nu hun hele internationale zakelijk netwerk.
Dat terug kopen voor een prikkie is vele male voordeliger dan het opnieuw opzetten daarvan.
Waar blijkt dat dan uitquote:Op woensdag 21 januari 2009 23:02 schreef du_ke het volgende:
[..]
Dat onderdeel van ABN blijkt zo rot als het maar kan.
13 miljard verlies over 2007..quote:
quote:ABN Amro stortte zich op tovenarij
AMSTERDAM - Wouter Bos heeft maandag waarschijnlijk een zucht van verlichting geslaakt. Hij en de Nederlandse belastingbetaler moeten uiteindelijk dolblij zijn dat ABN Amro in 2007 in stukken werd gescheurd en dat de meest ‘vervuilde’ divisie, de zakenbank, aan de overkant van het Kanaal bij de Royal Bank of Scotland (RBS) belandde. Deze divisie blijkt over 2007 een verlies van 13 miljard euro te hebben geboekt, maakte RBS maandag bekend, bijna net zoveel als het totale bedrag dat Bos op tafel heeft gelegd voor de overname van de Nederlandse activiteiten van Fortis en ABN Amro.
Royal Bank of Scotland (Reuters)
Royal Bank of Scotland kan zo’n verlies zelf niet meer dragen en dus moest de Britse staat opnieuw bijspringen. Was ABN Amro zelfstandig gebleven of gefuseerd met ING, zoals veel Nederlanders vurig wensten, dan was die 13 miljard waarschijnlijk volledig ten koste gegaan van de Nederlandse schatkist. Kosten: bijna 1.000 euro per inwoner.
Maar hoe kan het dat een divisie van ABN Amro in een jaar 13 miljard euro verlies maakt?
Voor de achtergebleven medewerkers van ABN Amro is dat vooralsnog een raadsel. Oké, de bank had zo’n 500 miljoen euro geïnvesteerd in het piramidespel van Madoff en ruim 3 miljard euro uitgeleend aan chemiebedrijf Lyondell Basell, dat inmiddels uitstel van betaling heeft aangevraagd, maar dat telt nog niet op tot 13 miljard. RBS geeft ook al geen verdere details.
Het jaarverslag van ABN Amro biedt wel aanknopingspunten. Hieruit blijkt dat ABN Amro de afgelopen jaren stevig heeft geïnvesteerd in de financiële tovenarij, die aan de basis ligt van de huidige crisis. De bank heeft eind 2007 bijvoorbeeld alleen al voor 3,2 miljard euro aan financiële producten (RMBS’en en CDO’s) op de balans staan, die gelieerd zijn aan de Amerikaanse hypotheekmarkt.
Van deze RMBS’en en CDO’s heeft 95 procent Amerikaanse hypotheken uit 2006 en 2007 als onderpand. Dat waren de jaren dat de Amerikaanse huizenprijs zijn hoogtepunt bereikte en hypotheekverkopers zelfs de armsten een tophypotheek aansmeerden. Het is dus niet vreemd te veronderstellen dat deze RMBS’en en CDO’s vrijwel waardeloos zijn.
Ook op de balans: CDS’en, credit default swaps. Dat zijn verzekeringen die beleggers kunnen afsluiten voor het geval de tegenpartij niet meer kan betalen. Een groot deel van de CDS’en van ABN Amro is gekoppeld aan de Amerikaanse subprime hypotheekmarkt. Het totale risico op dat moment: 1,6 miljard. Inmiddels is de Amerikaanse huizenprijs verder gezakt, waardoor de schade waarschijnlijk alleen maar is toegenomen.
Dat ABN Amro zich zo gretig op de markt van ingewikkelde financiële producten stortte, valt wel te verklaren. De zakenbank boekte tussen 2000 en 2005 jaren achtereen slechte prestaties. Wilco Jiskoot, die de zakenbank leidde, slaagde er maar niet in om de stap te maken naar de echt grote jongens, zoals de Amerikaanse zakenbanken Merrill Lynch en Goldman Sachs. Toch bleef hij het proberen. Het gevolg was dat ABN Amro wel hoge bonussen moest betalen om talentvolle zakenbankiers binnen te halen, maar dat daar geen hogere inkomsten tegenover stonden.
Rond 2005 meenden de zakenbankiers van ABN Amro alsnog de kip met de gouden eieren te hebben gevonden. In navolging van de Amerikaanse zakenbanken stortten ze zich op het opkopen, bundelen en doorverkopen van Amerikaanse hypotheekleningen. Hierdoor ontstonden beleggingsproducten (CDO’s) met een hoog rendement en een – althans op het eerste gezicht – laag risico. Het risico werd als het ware weggetoverd.
In 2006 kwam ABN Amro zelfs met een geheel eigen financiële uitvinding: de constant proportion debt obligation (CPDO). ABN Amro bood bij dit product een rendement van maar liefst 2 procent bovenop Libor – de rente die banken elkaar onderling rekenen. En het mooie was dat de risico’s 0,0 leken. Moody’s had het product de AAA-status gegeven. (In 2007 kwam de kredietbeoordelaar hier overigens op terug. Er bleek een fout in het computerprogramma te hebben gezeten.)
De ABN Amro-bankiers bleven tot het eind toe knutselen aan nieuwe CDO’s. In de zomer van 2007 nog richtte ABN Amro een dochter op, Brushfield, die zich volledig op de CDO-markt zou storten. Op 7 augustus 2007 haalde deze 1,25 miljard dollar binnen met de uitgifte van CDO’s. Twee dagen later barstte de kredietcrisis in volle hevigheid los en kwam het interbancaire geldverkeer voor het eerst volledig tot stilstand.
Het verlies heeft weinig met te veel kosten vanuit de organisatie te maken maar juist alles met afschrijvingen. De boekhoudkundige regels schrijven voor dat ieder bekend verlies gelijk genomen moet worden en dus komt het verlies voort uit de afschrijvingen op bedorven activa. Die afschrijvingen zijn nu genomen, de koers is ingestort omdat men vreest voor nationalisatie/faillissement, de ABN-Amro zakenbank is nu een koopje waar al een heel pakket afschrijvingen uit is. Net als heel RBS overigens. Er zal ongetwijfeld gereorganiseerd moeten worden maar niet in die mate dat het enorme kosten met zich mee brengt.quote:Op woensdag 21 januari 2009 23:02 schreef du_ke het volgende:
Dat onderdeel van ABN blijkt zo rot als het maar kan. Dan kan je beter rustig de tijd nemen om wat anders op te bouwen. Je zou bij terugkopen namelijk ook een erg dure reorganisatie uit moeten voeren.
En als de zwaktste schakel breekt, gaat de hele ketting kapotquote:Op donderdag 22 januari 2009 12:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Het verlies heeft weinig met te veel kosten vanuit de organisatie te maken maar juist alles met afschrijvingen. De boekhoudkundige regels schrijven voor dat ieder bekend verlies gelijk genomen moet worden en dus komt het verlies voort uit de afschrijvingen op bedorven activa. Die afschrijvingen zijn nu genomen, de koers is ingestort omdat men vreest voor nationalisatie/faillissement, de ABN-Amro zakenbank is nu een koopje waar al een heel pakket afschrijvingen uit is. Net als heel RBS overigens. Er zal ongetwijfeld gereorganiseerd moeten worden maar niet in die mate dat het enorme kosten met zich mee brengt.
Interessant artikel overigens.Geeft mooi aan dat je zakenbanken eigenlijk helemaal niet moet behoeden voor een faillissement. Te veel risico, je bent de zwakste schakel.
![]()
Nee, banken die niet vuistdiep in allerlei derivaten van derivaten van derivaten van derivaten zaten zouden geen enorme afschrijvingen hoeven doen, klanten zullen in hen zeker het vertrouwen bewaren. Sterker nog, ik verwacht een grote toeloop van tegoeden bij banken die in crisistijd een veilige haven bieden. Op langer termijn zou je natuurlijk ook naar het systeem van fractioneel bankieren moeten kijken.quote:Op donderdag 22 januari 2009 13:33 schreef DiRadical het volgende:
En als de zwaktste schakel breekt, gaat de hele ketting kapot.
Je moet niet denken, je moet het zeker weten. Kom kom, er werken genoeg mensen met een opleiding van dien aard rond bij een bank dat je van hen ook wel enige eigen verantwoordelijkheid mag verwachten.quote:Ook de banken die dachten dat ze hun risico's netjes afgedekt hadden.
wat een falers zijn het daar bij ABN. Failliet gaan, ontslaan en bonusen inleveren.quote:Oké, de bank had zo’n 500 miljoen euro geïnvesteerd in het piramidespel van Madoff en ruim 3 miljard euro uitgeleend aan chemiebedrijf Lyondell Basell,
Dus wel de juiste mensen maar je kan er niks van maken. dan ligt het dus aan het management. Heeft Jiskoot er zelf wel eens aan gedacht op te stappen. Het is blijkbaar een prutser van de bovenste plankquote:Het gevolg was dat ABN Amro wel hoge bonussen moest betalen om talentvolle zakenbankiers binnen te halen, maar dat daar geen hogere inkomsten tegenover stonden.
quote:Er bleek een fout in het computerprogramma te hebben gezeten
Ik vermoed dat ze op fouten in het risicomodel doelen, niet de software was dus prut maar de modellen in die software. Tsja, journalisten...quote:Op donderdag 22 januari 2009 13:51 schreef TubewayDigital het volgende:![]()
right. De bug was zeker dat ze hun gezonde verstand hadden uitgezet,
Maar daar kun je lekker veel en snel geld mee verdienen. Het liefst met heel veel geleend geldquote:Op donderdag 22 januari 2009 13:43 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Nee, banken die niet vuistdiep in allerlei derivaten van derivaten van derivaten van derivaten zaten zouden geen enorme afschrijvingen hoeven doen, klanten zullen in hen zeker het vertrouwen bewaren. Sterker nog, ik verwacht een grote toeloop van tegoeden bij banken die in crisistijd een veilige haven bieden. Op langer termijn zou je natuurlijk ook naar het systeem van fractioneel bankieren moeten kijken.
[..]
De mensen die de grote verliezen veroorzaakt hebben krijgen nog steeds een dikke bonus om ze voor de bank te behouden.quote:Je moet niet denken, je moet het zeker weten. Kom kom, er werken genoeg mensen met een opleiding van dien aard rond bij een bank dat je van hen ook wel enige eigen verantwoordelijkheid mag verwachten.
De modellen maken vermoedelijk onderdeel uit van de software. Ze zijn vermoedelijk zelfs software (computerprogramma's om bepaalde zaken te berekenen of te simuleren)quote:Op donderdag 22 januari 2009 13:52 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vermoed dat ze op fouten in het risicomodel doelen, niet de software was dus prut maar de modellen in die software. Tsja, journalisten...![]()
Maarja dat trucje wat we bij de Belgen hebben geflikt zal bij de Britten niet lukken (ga ik van uit). Ik neem aan dat zei zich in een betere onderhandelingspositie kunnen sturen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:25 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat Woutertje nog een paar miljard opzij kan leggen om straks ook dát deel van ABN terug te kopen, alsmede een flinke hap RBS.
RBS valt niet onder Nederlandse DGS...lekker als je daar een spaarhypotheek of zo hebt...quote:Op woensdag 21 januari 2009 23:00 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ja. Volgens mij zijn ze dat ook nog steeds wel.
Sorry voor het late antwoord, maar "we" moeten blij zijn dat we van dit deel van de ABN afzijn. De ABN kan opnieuw een sterke bank worden. Ik hoop dat de staatsbank in een later stadium geprivatiseerd gaat worden, beter dan de boel te verkopen.quote:Op woensdag 21 januari 2009 21:51 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Wat heeft bovenstaande met het terug kopen van ABN AMRO door Wouter Bos te maken?
Het wordt verrekend met je schuld, dus uiteindelijk krijgen ze waarschijnlijk nog geld van jou i.p.v. omgekeerd.quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:50 schreef capricia het volgende:
[..]
RBS valt niet onder Nederlandse DGS...lekker als je daar een spaarhypotheek of zo hebt...
Nee, dat is niet altijd zo.quote:Op donderdag 22 januari 2009 22:01 schreef Halcon het volgende:
[..]
Het wordt verrekend met je schuld, dus uiteindelijk krijgen ze waarschijnlijk nog geld van jou i.p.v. omgekeerd.
quote:Op zaterdag 24 januari 2009 23:34 schreef Apogist het volgende:
http://www.trouw.nl/nieuw(...)e_voor_ABN_Amro.html al wel een paar dagen oud, maar vond het bericht zelf wel grappig.
tevens geloof ik er niet in, een paar pagina's terug postte iemand al een volkskrant artikel die hier een beetje op in gaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |