Hier staan er wel veel in.quote:Op maandag 20 april 2009 13:26 schreef Dagoduck het volgende:
Weet iemand een site waar alle natuurkunde formules op staan?
Ok bedankt.quote:
Hier vind je er ook erg veel (het is alleen wel engels)quote:Op maandag 20 april 2009 13:26 schreef Dagoduck het volgende:
Weet iemand een site waar alle natuurkunde formules op staan?
Kijk hier eens.quote:Op maandag 20 april 2009 13:26 schreef Dagoduck het volgende:
Weet iemand een site waar alle natuurkunde formules op staan?
Waarschijnlijk wel. Er wordt wel eens vaker slordig omgesprongen met termen, dus het kan goed zijn dat iemand de beide termen door elkaar gebruikt. Controleer het anders even bij je leraar.quote:Op woensdag 15 april 2009 18:46 schreef Tinuzzz_Talpa het volgende:
Is UV-VIS spectrofotometrie hetzelfde als UV-VIS spectrometrie?
Ik ook.quote:Op maandag 4 mei 2009 11:24 schreef Pencile het volgende:
Help me please, i'm a disaster.
Of misschien valt er een hypothese af te leiden aan de pH waarden?quote:Op maandag 4 mei 2009 12:01 schreef teigan het volgende:
Vetten zijn esters, opgebouwd uit vetzuren en glycerol. Het is zelf geen zuur/base. Je zou dus niet verwachten dat de bufferwerking daar vanaf hangt.
Je moet zoeken naar stoffen die wel een zuur-base koppel kunnen vormen, en dus als buffer kunnen optreden. Let op, het moeten wel zwakke zuren/basen zijn..
ik ben bang dat daarvoor de concentratieverschillen in de verschillende soorten melk te klein zijn, maar dat zou ik niet zeker weten..quote:Op maandag 4 mei 2009 12:40 schreef Quyxz_ het volgende:
[..]
Of misschien valt er een hypothese af te leiden aan de pH waarden?
Daar heb je een punt!quote:Op dinsdag 5 mei 2009 09:51 schreef Lathund het volgende:
Tja... ik ben zelf een beetje sceptisch over het idee 'hypothese'. Je hypothese kan ook zijn dat karnemelk de beste buffer is, omdat de maan van kaas is. Nou is dat duidelijk een onzinhypothese, maar jouw hypothese is een stuk zinniger: je verwacht dat het vetpercentage bepalend is. Prima!
Ga je vervolgens proeven doen, dan merk je hoogstwaarschijnlijk dat je hypothese niet klopt. Nou ja, prima. Weten we dat ook weer. Dat is onderzoek doen.
Teigan, ik en anderen kunnen van tevoren voorspellen dat je hypothese niet klopt, om de reden die teigan noemde. Sterker nog, het zou wel eens andersom kunnen zijn, als juist het vet de melk verdunt! Is dat belangrijk? Ik weet het niet... wat mij betreft is je hypothese afdoende en is het veel interessanter wat er uit je onderzoek komt.
Edit: hoi teigan
Mwah, ik heb een lastige tweede klas, de rest van de klassen wil best..Krijg volgend jaar mijn eerste examenklassen, en waarschijnlijk alleen maar bovenbouw..quote:Op woensdag 6 mei 2009 10:03 schreef Lathund het volgende:
Wel goed, hoop na de zomer met mijn LIO-jaar te beginnen. Houd jij de leerlingen nog een beetje onder de duim?
Bij wetenschappelijke verslagen moet altijd een hypothese worden geschreven die antwoord geeft op de onderzoeksvraag. Wat verwacht jij wat er uit het onderzoeks komt. Dit onderbouwd met argumenten uit de literatuur (feiten)quote:Op dinsdag 5 mei 2009 10:03 schreef teigan het volgende:
Lathund, hoe gaat het?
Pencile, ik zie dat dit een scheikunde verslag is, en daar heb je eigenlijk nooit een hypothese, je stelt een onderzoeksvraag op. En dat zou dan dus kunnen zijn of het vetpercentage invloed heeft op de bufferwerking van melk oid...
Daar zat een slotje opquote:Op maandag 11 mei 2009 19:42 schreef GlowMouse het volgende:
[Beta wiskunde] Huiswerk- en vragentopic
Kettingregel toepassen, als f(x) = g(h(x)) dan geldt f'(x) = g'(h(x)) * h'(x). Voorbeeldje: f(x) = (-2x +1)4, f'(x) wordt dan 4(-2x+1)3 * -2 (factor -2 is afgeleide van -2x+1). Hopelijk herinner je nu weer hoe het zat .quote:Op maandag 11 mei 2009 19:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Heb een klein opzetje nodig bij het volgende,
de 1st en 2nd order partial derivative van f(x,y) = (3+x2y)3 maal (x+xy)4
Ik zit te kloten met die tot de macht 3 en de macht 4. Het losstaand berekenen van (3+x2y) gaat wel maar weet zo niet 1,2,3 meer hoe ik die tot de macht er bij intrek plus het feit dat ik hem nog moet vermenigvuldigen.
Ik zocht het meer in de richting vanquote:Op maandag 11 mei 2009 19:48 schreef Merkie het volgende:
[..]
Kettingregel toepassen, als f(x) = g(h(x)) dan geldt f'(x) = g'(h(x)) * h'(x). Voorbeeldje: f(x) = (-2x +1)4, f'(x) wordt dan 4(-2x+1)3 * -2 (factor -2 is afgeleide van -2x+1). Hopelijk herinner je nu weer hoe het zat .
[edit] was iets andersquote:Op maandag 11 mei 2009 23:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zocht het meer in de richting van
f(x,y) = (3+x2y)3 is (niet uitgaande van die tot de macht 3 want ik weet niet exact meer hoe dat zat )
f(x)= y2x
f(y)= x2
Ho ho, dit is neit goed. (2+4)³ kan je niet schrijven als 2³+4³. (2+4)³ = 6³ = 216, 2³+4³ = 8+64 = 72. Haakjes wegwerken moet in dit geval door het eerst te schrijven als (3+x²y)(3+x²y)(3+x²y) en vervolgens haakjes wegvermenigvuldigen. (a+b)² = (a+b)(a+b) = a² + 2ab + b², en niet a²+b². Maar goed, dit is offtopic . Je had het al aangepast zie ik .quote:Op maandag 11 mei 2009 23:53 schreef Clyde_Frog het volgende:
[..]
Bij twijfel schrijf ik het altijd helemaal uit. In bovenstaande voorbeeld zou dat zijn:
f(x,y) = (3+x2y)3
f(x,y) = 33+x6y3
df/dx = 6x5y3
df/dy = 3x6y2
f(x,y) = (3+x²y)3 (x+xy)4quote:Op maandag 11 mei 2009 23:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zocht het meer in de richting van
f(x,y) = (3+x2y)3 is (niet uitgaande van die tot de macht 3 want ik weet niet exact meer hoe dat zat )
f(x)= y2x
f(y)= x2
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |