FOK!forum / Culinesse à gogo / Huisdieren op de menukaart?
Ringovrijdag 29 augustus 2008 @ 15:06
Laatst heb ik iemand ontmoet die een restaurant wilde openen. Geen gewoon eetcafé maar een toko die gespecialiseerd is in haute cuisine "taboevoer", het ging hem met name om maaltijden met huisdieren.
Dus bijvoorbeeld gebraden labrador, stoofschotel met lapjeskat, goudvissensushi, caviapasteitjes, teckelcarpaccio.
Anyway, genoeg creatieve ideeën, hij zou wel zorgen voor de culinaire verantwoording en volgens hem was er zeker een markt voor.

Mij lijkt zo'n restaurant wel wat maar we vroegen ons af hoe dat zit met vergunningen. Mag je bijvoorbeeld een labrador slachten voor consumptie? Laat staan als gerecht opdienen in je eigen restaurant?

[ Bericht 2% gewijzigd door Ringo op 31-08-2008 03:31:24 ]
Apfelsaftvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:11
Volgens mij is dat verboden in Nederland Was een keer op TV, een restaurant dat illegaal gebakken cavia serveerde
#ANONIEMvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:12
Is zoiets überhaupt wel te eten?
Daywalk3rvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:13
OMG nu komt er een stormloop aan dierenliefhebbers die gaan zeuren over dierenmishandeling enzo.
Ik heb een koe als huis dier dus jullie zijn allemaal dierenmishandelaars omdat jullie rundvlees enzo eten.

Zo hebben we dat gehad.
Apfelsaftvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:14
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:12 schreef keepwalking het volgende:
Is zoiets überhaupt wel te eten?
Natuurlijk is zoiets te eten.
Klonkvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:16
Cavia is in Zuid Amerika de normaalste zaak van de wereld, in Azie zijn ze niet vies van een sate woef woef of een bami met miauw

Tevens schopje naar CUL
Ringovrijdag 29 augustus 2008 @ 15:18
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:16 schreef Klonk het volgende:Tevens schopje naar CUL
Hij staat nu in C&H.
HeatWavevrijdag 29 augustus 2008 @ 15:18
verkeerde CUL .
Klonkvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:18
nu niet meer
#ANONIEMvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:18
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:14 schreef Apfelsaft het volgende:

[..]

Natuurlijk is zoiets te eten.
Volgens mij zijn er anders zat huisdieren die niet lekker smaken.
Oldenzaalvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:19
Ik denk dat je elke avond van die huismoedertjes met pamfletten op de stoep hebt..
"Stop Dierenleed! Dit is echt heel wreed!"

Van dat soort teksten!!
freissvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:21
Schopje F&F
Faithyvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:22
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:21 schreef freiss het volgende:
Schopje F&F
dat dus
Litphovrijdag 29 augustus 2008 @ 15:24
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:21 schreef freiss het volgende:
Schopje F&F
Als hij naar F&F wordt geschopt, wil ik dit lezen .
Oblivionvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:27


Zou er zelf nooit eten in ieder geval.
bioloogjevrijdag 29 augustus 2008 @ 15:28
Het mag in Nederland volgens mij helemaal niet. Dus die huismoedertjes zijn dan nog je minste probleem.
BoNivrijdag 29 augustus 2008 @ 15:32
Hebben jullie al een marktonderzoek gedaan? Ben eigenlijk wel benieuwd naar eventuele resultaten.
Kan me namelijk niet voorstellen dat er markt voor is.
DikkeSmikkelvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:37
http://www.engrish.com/image/engrish/woof.jpg
mvdejongvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:38
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:32 schreef BoNi het volgende:
Hebben jullie al een marktonderzoek gedaan? Ben eigenlijk wel benieuwd naar eventuele resultaten.
Kan me namelijk niet voorstellen dat er markt voor is.
Mensen houden konijnen als pure huisdieren, maar konijn is aan de andere kant een vast onderdeel van het Nederlandse eet-landschap (Flappie ...).
Omdat wij in Nederland een sterke emotionele binding met huisdieren hebben zal de markt voor honden en katten misschien wat klein zijn, maar bijv. voor cavia zou best haalbaar kunnen zijn. Ik denk zelf dat smaak en voedings-waarde van roofdieren (zoals honden en katten) ook niet geweldig zou zijn.
Faithyvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:38
waarom mogen we wel koeien eten, ook konijnen maar geen cavia's, da's toch debiel?
DroogDokvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:41
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:28 schreef bioloogje het volgende:
Het mag in Nederland volgens mij helemaal niet. Dus die huismoedertjes zijn dan nog je minste probleem.
Linkje naar de wet waarin staat wat je wel en niet mag eten?
Pappie_Culovrijdag 29 augustus 2008 @ 15:41
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:38 schreef Faithy het volgende:
waarom mogen we wel koeien eten, ook konijnen maar geen cavia's, da's toch debiel?
Zodra ik iemand thuis met een koe op schoot zie, ben ik om.
Faithyvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:43


koeien vind ik opzich normaal, want dat zijn geen 'huis'dieren, al zullen er vast mensen zijn die ook een paard of koe als huisdier claimen te hebben (er staat een paaaaaaaard in de gang!!!! ) maar als je konijn mag eten, mag je ook cavia eten, me dunkt...

Pappie_Culovrijdag 29 augustus 2008 @ 15:44
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:43 schreef Faithy het volgende:


koeien vind ik opzich normaal, want dat zijn geen 'huis'dieren, al zullen er vast mensen zijn die ook een paard of koe als huisdier claimen te hebben (er staat een paaaaaaaard in de gang!!!! ) maar als je konijn mag eten, mag je ook cavia eten, me dunkt...


Prima, als ik niet hoef mee te eten
gebruikersnaamvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:46
lijkt mij een fijn restaurant.

Een patat met een kittenpoot en appelpoes.
met een eekhoorntjeschepijs na.
Faithyvrijdag 29 augustus 2008 @ 15:48
oh, ik hoef 't ook niet hoor, heb 't niet zo op cavia's
BOTER....vrijdag 29 augustus 2008 @ 15:53
Ook al lijkt t me ranzig: Jeej! Ik eet mee!
Beesten horen op je bord....


Ze hebben hier KATTE!
eleusisvrijdag 29 augustus 2008 @ 16:20
eetcaf�© idee�«n
admiraal_anaalvrijdag 29 augustus 2008 @ 16:24
Ik wacht tot de F&F kliek dit topic ontdekt

Mag ik je leverancier van kattenvlees worden, heb veel zwerfkatten in de omgeving
Faithyvrijdag 29 augustus 2008 @ 16:36
post het anders in de F&F slowchat.. denk dat we dan toch wel een kusjekroel-uitleg krijgen waarom het niet verantwoord is een lekker cavia-billetje naar binnen te werken
ColdFeetvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:02
Paarden mag je al niet zomaar slachten in NL, laat staan teckels....
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 16:24 schreef admiraal_anaal het volgende:
Mag ik je leverancier van kattenvlees worden, heb veel zwerfkatten in de omgeving
Hè bah, dat is toch geen lekker vlees dan? Je wilt liever een gezellige, iets te dikke huiskat eten die enkel zalm en peultjes heeft gegeten, dunkt me

Ik zou trouwens best een koe willen, als ik de ruimte had. Lekker in een weitje neerzetten, beetje vertroetelen en aan het einde van het jaar opeten
Apfelsaftvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:05
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 17:02 schreef ColdFeet het volgende:
Ik zou trouwens best een koe willen, als ik de ruimte had. Lekker in een weitje neerzetten, beetje vertroetelen en aan het einde van het jaar opeten
Annevrijdag 29 augustus 2008 @ 17:06
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 17:02 schreef ColdFeet het volgende:

Ik zou trouwens best een koe willen, als ik de ruimte had. Lekker in een weitje neerzetten, beetje vertroetelen en aan het einde van het jaar opeten
Koeien knuffelen is een tijdje heel hip geweest.

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=koeien+knuffelen&btnG=Google+zoeken&meta=
ColdFeetvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:09
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 17:05 schreef Apfelsaft het volgende:

[..]


Het klinkt natuurlijk belachelijk, naar westerse maatstaven, yadadadada.... Maar stel je s voor hoe lekker dat vlees zou zijn! De combinatie van liefde, frisse lucht en groen gras, mmmm
Vandaag...vrijdag 29 augustus 2008 @ 17:40
Er zijn nogal wat regels rond slachten voor menselijke consumptie, zoals CF al zei, je kan niet eens zomaar een paard slachten. Lijkt me dus een onmogelijke opgave om je labrador door alle regelgeving heen te krijgen en dan moet je ook nog een slachthuis zien te vinden waar Bello geslacht kan worden. Lijkt me ok nog niet zo simpel.
Davidvrijdag 29 augustus 2008 @ 19:03
honden en katten mogen sowieso niet hier.
EricTzaterdag 30 augustus 2008 @ 12:50
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:16 schreef Klonk het volgende:
Cavia is in Zuid Amerika de normaalste zaak van de wereld, in Azie zijn ze niet vies van een sate woef woef of een bami met miauw

Tevens schopje naar CUL
diep triest
DarkerThanBlackzaterdag 30 augustus 2008 @ 12:53
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:43 schreef Faithy het volgende:


koeien vind ik opzich normaal, want dat zijn geen 'huis'dieren, al zullen er vast mensen zijn die ook een paard of koe als huisdier claimen te hebben (er staat een paaaaaaaard in de gang!!!! ) maar als je konijn mag eten, mag je ook cavia eten, me dunkt...


Zo zie je maar hoe egoïstisch mensen zijn.
PP.zaterdag 30 augustus 2008 @ 13:01
teckelcarpaccio. .

Waar blijven de happende F&F'ers trouwens?
Maybachzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:01
Huisdieren eten lijkt me niks, huisgenoten daarentegen......
sungaMsunitraMzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:05
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 15:11 schreef Apfelsaft het volgende:
Volgens mij is dat verboden in Nederland Was een keer op TV, een restaurant dat illegaal gebakken cavia serveerde
Moet natuurlijk wel netjes gefokt en geslacht worden, maar waarom zou je in NL in hemelsnaam geen cavia mogen serveren?
SHEzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:09
Ik ben dol op dieren, en toch heb ik weleens konijn en slang gegeten. En paard ook.
En zelfs geitjes

Ik eet alles en kan prima onderscheid maken tussen mijn liefde voor een dier en het consumeren van het dier. Wellicht omdat mijn omaatje vroeger een biggetje had die haar overal achterna liep, zelfs in bed sliep. Tot hij op een dag ineens een karbonade was.
Geen enkel probleem, circle of life en dat biggetje heeft een heerlijk leven gehad
Klonkzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:11
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 15:09 schreef SHE het volgende:
Ik ben dol op dieren, en toch heb ik weleens konijn en slang gegeten. En paard ook.
En zelfs geitjes

Ik eet alles en kan prima onderscheid maken tussen mijn liefde voor een dier en het consumeren van het dier. Wellicht omdat mijn omaatje vroeger een biggetje had die haar overal achterna liep, zelfs in bed sliep. Tot hij op een dag ineens een karbonade was.
Geen enkel probleem, circle of life en dat biggetje heeft een heerlijk leven gehad
dat dus, mijn schoonvader fokte konijnen, en ik kan je melden, geen konijn zo lief en daarna zo lekker als een vers geslacht konijn van mijn schoonvader...
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 00:34
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 15:09 schreef SHE het volgende:
Ik ben dol op dieren, en toch heb ik weleens konijn en slang gegeten. En paard ook.
En zelfs geitjes

Ik eet alles en kan prima onderscheid maken tussen mijn liefde voor een dier en het consumeren van het dier. Wellicht omdat mijn omaatje vroeger een biggetje had die haar overal achterna liep, zelfs in bed sliep. Tot hij op een dag ineens een karbonade was.
Geen enkel probleem, circle of life en dat biggetje heeft een heerlijk leven gehad
Mwah, dan ben ik toch echt (liever) een grote hypocriet, want ik eet makkelijker een anoniem dier dan een beest waar ik een band mee heb opgebouwd..als een biggetje bij mij in bed had gelegen en ik het vervolgens op zou peuzelen zou het voelen alsof ik mijn eigen kind aan het opeten was vrees ik .
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 00:48
Hmmm gek. Ik heb dat precies andersom. Zo'n anonieme koe, die het misschien wel heel erg koud heeft gehad, of slecht te eten, of stom gras, of een kutboer als oppasser...daar kan ik me echt druk om maken.
Ik word er veel gelukkiger van als ik weet dat mijn vlees van een dier komt wat het fijn heeft gehad.

In een ideale wereld at ik alleen vlees wat ik zelf had grootgebracht. Dan wist ik zeker dat ik me niet schuldig hoefde te voelen.
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 01:08
Ik vraag me af hoe het met de regelgeving zit en of zo'n restaurant wel levensvatbaar is.
In het begin zal je veel mensen trekken die het allemaal best eens willen proberen maar de vraag is of je die klandizie vast kunt houden. Ik zou best eens hond, kat of cavia willen proeven maar ik zie het me nog niet met enige regelmaat doen eigenlijk. Het is toch meer een curiositeit, iets wat je eens gedaan wil hebben en dan is het klaar.
Bovendien zal je natuurlijk een groot deel van dierenminnend Nederland op je dak krijgen en de vraag is of je voldoende veerkracht en kapitaal hebt om die negatieve publiciteitsstroom te doorstaan.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 11:16
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 00:48 schreef SHE het volgende:
Hmmm gek. Ik heb dat precies andersom. Zo'n anonieme koe, die het misschien wel heel erg koud heeft gehad, of slecht te eten, of stom gras, of een kutboer als oppasser...daar kan ik me echt druk om maken.
Ik word er veel gelukkiger van als ik weet dat mijn vlees van een dier komt wat het fijn heeft gehad.

In een ideale wereld at ik alleen vlees wat ik zelf had grootgebracht. Dan wist ik zeker dat ik me niet schuldig hoefde te voelen.
Ja maar, vind je het dan ook zieliger als een anonieme Afrikaan met een leven vol hongersnood overlijdt ipv een vriendin met wie je vaak uit eten bent geweest
Molluckzondag 31 augustus 2008 @ 11:23
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 01:08 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vraag me af hoe het met de regelgeving zit en of zo'n restaurant wel levensvatbaar is.
In het begin zal je veel mensen trekken die het allemaal best eens willen proberen maar de vraag is of je die klandizie vast kunt houden. Ik zou best eens hond, kat of cavia willen proeven maar ik zie het me nog niet met enige regelmaat doen eigenlijk. Het is toch meer een curiositeit, iets wat je eens gedaan wil hebben en dan is het klaar.
Bovendien zal je natuurlijk een groot deel van dierenminnend Nederland op je dak krijgen en de vraag is of je voldoende veerkracht en kapitaal hebt om die negatieve publiciteitsstroom te doorstaan.
Dat denk ik ook ja, ik denk niet dat iemand op regular basis bij zo'n restaurant gaat eten, gewoon omdat ik me ook niet voor kan stellen dat het echt lekker is.
Ik vond struisvogelcarpaccio erg lekker, maar kangoeroe-biefstuk was niets bijzonders (wel een lekker stukje vlees, maar dan heb ik net zo lief koe) En slang en krokodil schijnt net als kip te smaken alleen dan 20x zo duur en ik kan me ook niet echt voorstellen dat een kat of hond nou echt een culinair hoogstandje is...
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 12:55
Een stukje taaie schoonmoeder daarentegen zal meer aftrek hebben vermoedt ik zo .
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 12:59
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 11:16 schreef Vivi het volgende:

[..]

Ja maar, vind je het dan ook zieliger als een anonieme Afrikaan met een leven vol hongersnood overlijdt ipv een vriendin met wie je vaak uit eten bent geweest
Nee, omdat voor mijn vriendin een overlijden een gemis zou zijn. De Afrikaan zou ik zijn verlossing gunnen.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:02
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 12:59 schreef SHE het volgende:

[..]

Nee, omdat voor mijn vriendin een overlijden een gemis zou zijn. De Afrikaan zou ik zijn verlossing gunnen.
Maar dat is precies mijn punt, zo'n in bed slapend-biggetje is dan toch óók een gemis .

Je zegt zelf dat je van je huisdieren houdt alsof het je kinderen zijn...dus dan zou je je poezen niet oppeuzelen, maar zo'n kleine knorrie dus wel!? Ik vind het niet echt consequent van je .
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 13:03
Nee, in mijn wereld is een big in de eerste plaats voer.
Dat zegt overigens niets over de wijze waarop ik het behandel. Je kunt best van iets houden en het ook loslaten.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:04
.
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:03 schreef SHE het volgende:
Nee, in mijn wereld is een big in de eerste plaats voer.
Dat zegt overigens niets over de wijze waarop ik het behandel. Je kunt best van iets houden en het ook loslaten.
Ik had er nog wat bijgezet .

En loslaten en opeten vind ik ook nogal een verschil..hoewel, als mijn relatie niet werkt en ik zeg "Ik ga je loslaten " dan moeten ie dus gaan uitkijken .
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 13:06
Nav je edit:

Ik mag mijn katten niet opeten.
Bovendien zijn ze niet te vreten als ze oud zijn. Met een varken kun je nog wel wat. Met een geit ook.
Ik begrijp echt niet wat er zo raar is aan mijn gedachtengang. Miljoenen boeren denken zo en geloof mij dat de meeste boeren echt dol op hun vee zijn hoor.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:09
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:06 schreef SHE het volgende:
Nav je edit:

Ik mag mijn katten niet opeten.
Bovendien zijn ze niet te vreten als ze oud zijn. Met een varken kun je nog wel wat. Met een geit ook.
Ik begrijp echt niet wat er zo raar is aan mijn gedachtengang. Miljoenen boeren denken zo en geloof mij dat de meeste boeren echt dol op hun vee zijn hoor.
Maar buiten dat ze niet te vreten zijn en het niet mag, stel je krijgt 2 kleine katjes en een biggetje, en ze groeien samen op (soort alternatieve versie van Junglebook ). En na 2 jaar komen ze gedrieen aangehuppeld om te kroelen en jij trekt je kromzwaard en vervolgens flikker je Babe op de grill en voer je zijn pootjes aan zijn aangenomen broertjes?!
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 13:14
Vief, je fantasie gaat wel erg met je aan de haal

Maar eh, eerlijk? Ja. biggie gaat op de BBQ. Ik kan me geen mooier eerbetoon bedenken.
Ik heb hem gevoed, verzorgd, lief gehad en als karbonaadje is hij dan heerlijk mals. Zo is de voedselketen ineens een stuk zinniger.
Biggie blij, ik blij.

Het is dat mensen best vervuild zijn en wrs niet te vreten, want anders leek het mij veel efficienter om doden gewoon op te eten. Het heeft iets onaardigs, om een corps te laten wegrotten.
Mij mogen ze oppeuzelen hoor, mits ze geen margarine gebruiken en mij niet verpesten met ketchup.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:18
Volgens mij ben je nog steeds woest aantrekkelijk met een appel in je muil en je hoofd op een zilveren dienblad .
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 13:22
Oeh, mooi idee voor een fotoshoot
Misschien wel iets voor een boekomslag...*purrrr*
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:30
Wel goudappeltjes nemen dan he.
admiraal_anaalzondag 31 augustus 2008 @ 13:34
wat doet de F&F kliek hier
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 13:38
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 11:23 schreef Molluck het volgende:

[..]

Dat denk ik ook ja, ik denk niet dat iemand op regular basis bij zo'n restaurant gaat eten, gewoon omdat ik me ook niet voor kan stellen dat het echt lekker is.
Ik vond struisvogelcarpaccio erg lekker, maar kangoeroe-biefstuk was niets bijzonders (wel een lekker stukje vlees, maar dan heb ik net zo lief koe) En slang en krokodil schijnt net als kip te smaken alleen dan 20x zo duur en ik kan me ook niet echt voorstellen dat een kat of hond nou echt een culinair hoogstandje is...
In krokodillenvlees kunnen een soort wormpjes zitten die zelfs na bakken of koken nog niet dood zijn. Als er iets is dat mijn mond nooit van binnen zal zien dan is het krokodillenvlees.
GizartFRLzondag 31 augustus 2008 @ 13:41
Tip:

Mensenvlees.
zullen vast wel mensen zijn die niet goed op hebben gelet op de algemene voorwaarden van het donorschap, waarin staat dat je vlees als consumptieartikel verkocht mag worden.
Dit zou je dan in een restaurant aan kunnen bieden en dan gewoon een foto van de persoon in kwestie op de menukaart, samen met een kort levensverhaal of eventueel een Wiki.
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 13:41
Ik heb kroko gegeten en ik leef nog Mimu.

Overigens wel vreemd vlees. Je smaakpapillen registreren vlees, je ogen zien vis. Raar beest.
#ANONIEMzondag 31 augustus 2008 @ 13:42
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 17:02 schreef ColdFeet het volgende:
Paarden mag je al niet zomaar slachten in NL, laat staan teckels....
[..]
Volgens mij mag je geen enkel dier zomaar slachten in NL.
Maar waarom je een koe wel zou mogen slachten voor consumptie en een hond niet, ontgaat me.
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 13:55
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:41 schreef GizartFRL het volgende:
Tip:

Mensenvlees.
zullen vast wel mensen zijn die niet goed op hebben gelet op de algemene voorwaarden van het donorschap, waarin staat dat je vlees als consumptieartikel verkocht mag worden.
Dit zou je dan in een restaurant aan kunnen bieden en dan gewoon een foto van de persoon in kwestie op de menukaart, samen met een kort levensverhaal of eventueel een Wiki.
Dit is Arie.
Hij heeft jarenlang geleefd op BigMacs en bier en zijn beweging bestond uit het lopen naar de super op de hoek voor nog meer bier. Deze jarenlange marinade zorgt voor een aparte smaakervaring.
Arie is in de aanbieding vandaag.
Kosten per ons: ¤2,50.

En dit is Henk. Henk was in zijn vrije tijd hobbykok. Zijn lievelingskeuken was Italiaans maar Indiaas, Japans of Afrikaans ging er bij Henk ook wel in. Henk sportte drie keer per week en ging wekelijks naar de sauna en masseur. En dát proef je! Henk is een lekker mals stukje vlees.
Kosten per ons: ¤12,-
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 13:56
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:41 schreef SHE het volgende:
Ik heb kroko gegeten en ik leef nog Mimu.

Overigens wel vreemd vlees. Je smaakpapillen registreren vlees, je ogen zien vis. Raar beest.
Oh vast en het lijkt me ook grappig om eens te eten maar ik waag me er niet aan met mijn gestel.
Je moet de goden niet verzoeken.
Vivizondag 31 augustus 2008 @ 13:56
!
SHEzondag 31 augustus 2008 @ 14:06
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:55 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dit is Arie.
Hij heeft jarenlang geleefd op BigMacs en bier en zijn beweging bestond uit het lopen naar de super op de hoek voor nog meer bier. Deze jarenlange marinade zorgt voor een aparte smaakervaring.
Arie is in de aanbieding vandaag.
Kosten per ons: ¤2,50.

En dit is Henk. Henk was in zijn vrije tijd hobbykok. Zijn lievelingskeuken was Italiaans maar Indiaas, Japans of Afrikaans ging er bij Henk ook wel in. Henk sportte drie keer per week en ging wekelijks naar de sauna en masseur. En dát proef je! Henk is een lekker mals stukje vlees.
Kosten per ons: ¤12,-

!!!!


Alleen voor de omschrijving zou ik mezelf op een bord willen zien liggen
Davidzondag 31 augustus 2008 @ 14:22
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:14 schreef SHE het volgende:
Maar eh, eerlijk? Ja. biggie gaat op de BBQ. Ik kan me geen mooier eerbetoon bedenken.
Ik heb hem gevoed, verzorgd, lief gehad en als karbonaadje is hij dan heerlijk mals. Zo is de voedselketen ineens een stuk zinniger.
Biggie blij, ik blij.
Hoe kom je erbij dat een big er blij van wordt dat ie op de barbecue wordt gelegd?

Ik ben het trouwens wel met je opvatting over 'anoniem' en 'bekend' vlees... Ik kan echter beide niet en eet dus ook geen vlees, maar àls ik het dan al zou doen, dan van een beest dat ik zelf heb 'grootgebracht' en verzorgd...
BOTER....zondag 31 augustus 2008 @ 14:24
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:06 schreef SHE het volgende:
Nav je edit:

Ik mag mijn katten niet opeten.
Bovendien zijn ze niet te vreten als ze oud zijn. Met een varken kun je nog wel wat. Met een geit ook.
Ik begrijp echt niet wat er zo raar is aan mijn gedachtengang. Miljoenen boeren denken zo en geloof mij dat de meeste boeren echt dol op hun vee zijn hoor.
Dus je hebt t wel stiekem eens geprobeerd?
Kikkerbilletjes smaken ook naar kip. Waar ligt eigenlijk de grens?
BOTER....zondag 31 augustus 2008 @ 14:25
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:22 schreef David het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat een big er blij van wordt dat ie op de barbecue wordt gelegd?

Ik ben het trouwens wel met je opvatting over 'anoniem' en 'bekend' vlees... Ik kan echter beide niet en eet dus ook geen vlees, maar àls ik het dan al zou doen, dan van een beest dat ik zelf heb 'grootgebracht' en verzorgd...
Je kan ook even van te voren aan de slager vragen om je biefstuk of karbonaatje een naam te geven voordat je afrekent
GizartFRLzondag 31 augustus 2008 @ 14:26
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:55 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dit is Arie.
Hij heeft jarenlang geleefd op BigMacs en bier en zijn beweging bestond uit het lopen naar de super op de hoek voor nog meer bier. Deze jarenlange marinade zorgt voor een aparte smaakervaring.
Arie is in de aanbieding vandaag.
Kosten per ons: ¤2,50.

En dit is Henk. Henk was in zijn vrije tijd hobbykok. Zijn lievelingskeuken was Italiaans maar Indiaas, Japans of Afrikaans ging er bij Henk ook wel in. Henk sportte drie keer per week en ging wekelijks naar de sauna en masseur. En dát proef je! Henk is een lekker mals stukje vlees.
Kosten per ons: ¤12,-
Doet eens even een topic openen.
Heeft voldoende draagkracht.
Stephezondag 31 augustus 2008 @ 14:27
Guinese biggetjes zijn een heerlijke traktatie Dat zijn eigenlijk gewoon cavia's.

Ik ben wel voor.
Afrikaanse restaurants mogen wat mij betreft best wormen etc op het menu zetten. Het verschilt toch niet tot nauwelijks van garnalen.

Een labrador wil ik persoonlijk kunnen uitkiezen, dan neem ik degene met de zieligste oogjes en de liefste flaporen

[ Bericht 4% gewijzigd door Stephe op 31-08-2008 14:33:43 ]
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 14:28
Mensen roepen bij alles wat ze niet kennen en blank vlees heeft dat het naar kip smaakt.
Kikkerbilletjes smaken niet naar kip. Het heeft geen heel uitgesproken smaak maar kip is het zeker niet. En qua structuur lijkt het er ook al niet op dus hoe mensen daar nu bij komen?
-Mellow-zondag 31 augustus 2008 @ 14:32
Ooit wil ik mijn eigen kippetjes en konijntjes, om te verzorgen en vervolgens eigenhandig te slachten en te consumeren

Ik ben voorlopig echter nog te laf om een zoogdier te doden
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 14:34
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:26 schreef GizartFRL het volgende:

[..]

Doet eens even een topic openen.
Heeft voldoende draagkracht.
In ONZ zeker? Je hebt bij deze mijn toestemming om me schaamteloos te plagiëren. Ik ga geen topic in ONZ openen.
Stephezondag 31 augustus 2008 @ 14:35
Een kip slachten lijkt me ook wel aardig, maar dan moet je 'm wel eerst goed te eten hebben gegeven en je moet zeker weten dat je er geen persoonlijke binding mee hebt. Misschien doe je er goed aan om een haan te nemen.

Mijn vader vertelde me vroeger wel eens over het laten versterven van een konijn. Dan hing er gewoon een dood konijn leeg te druppelen aan de stortbak van de wc..
BOTER....zondag 31 augustus 2008 @ 14:39
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:28 schreef MinderMutsig het volgende:
Mensen roepen bij alles wat ze niet kennen en blank vlees heeft dat het naar kip smaakt.
Kikkerbilletjes smaken niet naar kip. Het heeft geen heel uitgesproken smaak maar kip is het zeker niet. En qua structuur lijkt het er ook al niet op dus hoe mensen daar nu bij komen?
Hoho, over smaak valt niet te twisten ontzettende kikkerbillenkenner dat je bent!
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 14:49
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:39 schreef BOTER.... het volgende:

[..]

Hoho, over smaak valt niet te twisten ontzettende kikkerbillenkenner dat je bent!
Over smaak in de zin van 'lekker' of 'vies' valt niet te twisten, over smaakverschil tussen producten wel degelijk. En tussen kip en kikkerbillen is gewoon verschil van smaak en structuur.
Als je dat verschil niet proeft is er echt iets drastisch mis met je smaakpapillen.
klipperzondag 31 augustus 2008 @ 14:56
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 13:06 schreef SHE het volgende:
Miljoenen boeren denken zo en geloof mij dat de meeste boeren echt dol op hun vee zijn hoor.
Nou dan is het dus ook geen probleem dat je een onbekende big of rund eet, de meesten hebben dus inderdaad een liefdevol leven gehad.

Het is maar net hoe de klok tikt.......
BOTER....zondag 31 augustus 2008 @ 15:09
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:49 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Over smaak in de zin van 'lekker' of 'vies' valt niet te twisten, over smaakverschil tussen producten wel degelijk. En tussen kip en kikkerbillen is gewoon verschil van smaak en structuur.
Als je dat verschil niet proeft is er echt iets drastisch mis met je smaakpapillen.
gaan we samen binnenkort weer eens kikkerbilletjes eten?
breakyzondag 31 augustus 2008 @ 15:15
Waar ik woon kan ik alles krijgen wat jullie willen eten: Gedroogde ratten, zeldzame schilpadden, grote hagedissen (nog levend) en uiteraard honden en katten en nog veel meer! Graag een PM'tje en voor degene die een wel een export-import handeltje wil opzetten

P.S. Ook voor al uw insecten-wensen!
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 15:22
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 15:09 schreef BOTER.... het volgende:

[..]

gaan we samen binnenkort weer eens kikkerbilletjes eten?
Weer?
MinderMutsigzondag 31 augustus 2008 @ 15:25
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 15:15 schreef breaky het volgende:
zeldzame schilpadden

Verder klinkt het culinair uitdagend. Waar woon je?
BOTER....zondag 31 augustus 2008 @ 15:29
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 15:25 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]


Verder klinkt het culinair uitdagend. Waar woon je?
Best wel eindje van Groningen, maar heb dr ooit gestudeerd, dus ik weet mn weg!
GizartFRLzondag 31 augustus 2008 @ 15:47
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:34 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

In ONZ zeker? Je hebt bij deze mijn toestemming om me schaamteloos te plagiëren. Ik ga geen topic in ONZ openen.
In CUL uiteraard.
breakymaandag 1 september 2008 @ 00:28
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 15:25 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]


Verder klinkt het culinair uitdagend. Waar woon je?
Moi? Laos. Heb een restaurant en vandaar dat ik veel op de lokale markt te vinden ben. Hier is serieus alles verkrijgbaar en dus helaas ook zeldzame dieren. (De gemiddelde laotiaan weet gewoon niet beter)

Je hebt dus ook speciale honden en katten restaurants. Meestal gerund door Vietnamezen want die houden daar nou eenmaal meer van. Zelf heb ik het nog nooit gegeten en zal ik dat ook nooit doen. Oot wel nagevraagd hoe hond smaakte en het antwoord was dat het best lekker was samen met een biertje.