Pak?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.Volgens de verpakking van het deeg moet hij op 190/200 graden.Maar zou het misschien helpen om de oven op de hoogste stand (230 graden) te verwarmen.Zodat het deeg beter rijst?
Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??quote:Op donderdag 29 januari 2009 21:01 schreef Yvesss het volgende:
Nee, lekker inbranden die steen. Hij moet zwart worden uiteindelijk, vergelijk het met het inbranden van een wok.
Ik heb ook wel eens een te rijk belegde pizza gefabriceerd, waarbij de olieen overlopen, dan verbrandt de olie spontaan op de steen, dikke steekvlammen uit het pizza-oventje, het hele ding stond in de hens. Gewoon de vlammen een beetje temperen, als de steen afgekoeld is met een harde borstel de koolresten verwijderen and you're ready to go. Gelieve dit buiten te doen als je rookmelders hebt. Dit gebeurt me nu niet meer, houdt toch zeker 2cm rand van de pizza vrij, door de hitte vloeien de toppings toch wel uit, eenmaal over de rand, is het mis..
Check dit topic eensquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:37 schreef Flaccid het volgende:
Ik ga binnenkort weer eens aan de gang. Nu wil ik eens een ander recept gebruiken dan die ik normaal gebruik. Heeft iemand een lekker deegrecept? Tomatensaus: Kan die uit een pakje?
Ik verwarm altijd voor op stand 2 en 2 minuten voordat de pizza er in gaat op stand 3, dus vol vermogen, zodat de gloeispiralen weer lekker roodgloeiend zijn. Nooit een verbrande bodem gehad, af en toe wens ik zelfs wel wat meer bruining van de bodem, dus waarschijnlijk kan ik ook wel op 2,5 voorverwarmen. Het gekke is dat toen ik het ding net had geexperimenteerd heb met een ontdooide diepvriespizza en die werd wel zwart. Dus ook de deegsamenstelling en met name het vochtgehalte kan hier iets mee van doen hebben. Ik geloof dat natter deeg beter is, maar ook moeilijker hanteerbaar omdat het heel erg plakt. Dus voldoende bloem op het werkblad gebruiken. Bij de bestrons heb ik begrepen dat er exemplarisch wel verschillen zijn in temperatuur bij bepaalde standen, dit komt door verschillende "readings" van de thermostaat. Als bij jou de bodem verbrand, zou je eens op 1 of 1,5 moeten voorverwarmen, afbakken gebeurt altijd op stand 3.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 12:40 schreef probin het volgende:
[..]
Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??
Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.
Hmm gasoven is helaas geen optie.Ik ga het misschien eens met de pizzasteen proberen.Dan laat ik de oven eerst lang voorverwarmen met die steen erin.quote:Op donderdag 26 februari 2009 04:21 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.
Apeldoruh!! :-)quote:Op donderdag 26 februari 2009 03:59 schreef sexymofo het volgende:
hmmm oma waar woonje precies, dan kom ik een puntje scoren
(klinkt beter als "TVP", of niet)
maar ugchelen is fietsbaar
Wat moet dit voorstellen?quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:46 schreef dias het volgende:
Water
Meel
Graan
Suiker
Goed kneden en plat maken
Kant en klare verdikte tomaten puree
Cheddar kaas
Tonijn, vlees of groente
paprika uien en tomaat
emmantalerkaas
insmeren met boter
20 min in de oven op 180 graden
SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Als je z'n posthistorie doorleest zie je dat dit voor hem een enorm uitgebreide en concrete post isquote:
Ik doe het met de standaard ingredienten, meel, water en gist etc.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 07:36 schreef JeOma het volgende:
Hij is fijn, Celc1us... ziet er goed uit. Hoe maak jij je bodem? Die rand is wel mooi vind ik.
Uit welk boek?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:26 schreef Blik het volgende:
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het pizzarecept van Jamie Oliver echt goddelijk is, met parmaham en rucola
Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)quote:
quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:57 schreef Blik het volgende:
[..]
Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |