Hhmmm, heb je in dat kader ook nog een paar mooie recepten om taugé in te maken?quote:Op zondag 12 juni 2011 14:52 schreef Erasmo het volgende:
Op de markt voor praktisch niks een paar zakken komkommers gehaald, die gaan mooi de pot in
Kiemgroenten heb ik nog nooit ingemaakt, maar het zal niet zo wezenlijk anders zijn. Tijdje in het zout, zout en nat afspoelen, azijnmengsel en kruiden naar keuze erbij en een nachtje ondersteboven laten staan.quote:Op zondag 12 juni 2011 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Hhmmm, heb je in dat kader ook nog een paar mooie recepten om taugé in te maken?
quote:250 gr tauge
2 kopjes azijn
2 stuks ui
2 eetlepel suiker
1 teen knoflook
1 stuks rode paprika
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden.
Was de tauge en verwijder de groene schilletjes. Snij de paprika (of rode lombok) in zeer kleine stukjes. Vermeng de tauge met de uien, knoflook en paprika goed door elkaar en doe dit in een glazen pot. Breng dan de azijn met de suiker aan de kook. Giet dan de kokende azijn bij de groenten en laat dit afkoelen. Deze atjar is lang in de koelkast houdbaar.
quote:125 gram taugé
1 rode peper,
in ringetjes1 geraspte wortel
200 milliliter natuurazijn
0,5 theelepel laos
0,5 theelepel sereh
1 teentje fijngesneden knoflook
1 theelepel djahe
4 eetlepels suiker
Taugé wassen en laten uitlekken.
Taugé, wortel en peper mengen en overdoen in een afsluitbare pot.
In steelpan azijn, knoflook, 1 theelepel zout, laos, sereh, gember, knoflook en suiker aan de kook brengen. Koken tot de suiker is opgelost.
Azijn over de taugeh gieten en pot afsluiten. De atjar is in de afgesloten pot lang bewaarbaar.
Ja hoor, dat lukt welquote:Op maandag 20 juni 2011 12:28 schreef lies1947 het volgende:
afspoelen en drogen, in pot schone potten doen, hete gekookte azijn met wat suiker, zout en inmaakkruiden erbij. zou dat lukken denk je? anders nog geen ramp, want ik heb maar 2 komkommer gebruikt. het gaat me meer om het idee dat ik zo stom zou zijn geweest om het zo te doen.
In die dunne komkommers uit de supermarkt zitten nauwelijks zaadlijsten.quote:Op maandag 20 juni 2011 11:26 schreef lies1947 het volgende:
nou heb ik keurig komkommer gekocht, gewassen, afgedept en aan plakjes gesneden.
suiker en zout erover, in een vergiet met een bak eronder gedaan, in de kelder gezet voor 24 uur.
en nu zag ik dat ik de zaadjes eruit moet snijden: vergeten......
is dat erg?
Eerder oogsten, dezelfde fout maken mensen ook altijd met courgette. Klein zijn ze veel lekkerder.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:09 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
In die dunne komkommers uit de supermarkt zitten nauwelijks zaadlijsten.
Zelf gekweekte komkommers worden 4x zo zwaar, die zitten wel vol zaadjes.
Heb het vandaag al gedaan. De knoflooksmaak is al behoorlijk in de olie getrokkenquote:Op zondag 19 juni 2011 14:26 schreef Erasmo het volgende:
Net een begin gemaakt met een fles knoflookolie. Paar flinke knoflooktenen gesneden en in een fles met olijfolie gedaan, over 2 weken wel nog verhitten tegen eventuele botulismebacteriën.
Klinkt goed!quote:Op woensdag 29 juni 2011 23:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb het vandaag al gedaan. De knoflooksmaak is al behoorlijk in de olie getrokken
Ja hoor:quote:Op zaterdag 9 juli 2011 21:09 schreef lionessa het volgende:
Weet er iemand of er inmaakrecepten zijn van onrijpe appels? Er zijn namelijk erg veel appels van de bomen bij mijn schoonouders gevallen en die zijn dus nog niet rijp. Er is geen appelmoes van te maken, daar zijn ze veel te wrang voor en bovendien krijg je ze niet stukgekookt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |