Ik niet. Ik maak wel eens wat in voor de lol. Tomatenjam, mangochutney, rodeuiencompote, gemarineerde abrikozen en dan hebben we het denk ik wel gehad. Ik kan mij ook nog herinneren hoe het was, die ingemaakte groenten en vruchten en later ging men ze invriezen, nog makkelijker. Nou, daar hoef ik niet naar terug hoor. Bah. Heb ook geen enkele moeite met de wereldeconomie. Haricot verts uit Afrika, beter dan Foster Parents. Ik gun de rest van de wereld ook wat omzet.quote:Op dinsdag 7 april 2009 09:52 schreef Leef het volgende:
N.a.v. dit topic over roken eigenlijk
Zijn er nu nog mensen die voedsel om de oorspronkelijke reden conserveren? Die bijvoorbeeld in het seizoen Hollandse aardbeien kopen en die wecken?
Een beetje minder bewust ook niet. Sterker nog, het maakt allemaal geen zak uit.quote:Op dinsdag 7 april 2009 10:50 schreef Leef het volgende: maar een beetje bewuster kan geen kwaad denk ik.
Woei! Een vriend van me maakt dat ook, moet er toch eens het recept voor vragen. Of heb jij het?quote:Op dinsdag 7 april 2009 10:56 schreef PopcornMonster het volgende:
Ook maken we elk jaar inmaakbrandewijn van vruchten uit eigen tuin (aardbeien, frambosen, bramen etc.) om een jaar later op te eten/drinken, heerlijk!
Ga je nu ook zelf dingen inmaken of heb je dit al gedaan? Ben wel benieuwd of je ook wat doet met dat boekjequote:Op dinsdag 7 april 2009 09:52 schreef Leef het volgende:
N.a.v. dit topic over roken eigenlijk
Pas heb ik een boekje gekocht in een tweedehandswinkel over inmaken.
Waar haal jij verse eendeneieren vandaan dan?quote:Op dinsdag 7 april 2009 16:46 schreef Pietverdriet het volgende: eendeeieren in pekel azijn met kruiden,
Zelfgemaakt zijn ongelofelijk veel lekkerder dan gekocht, is echt een wereld van verschil, zodanig dat me het echt verbaasde dat het zo een verschil is.quote:Op dinsdag 7 april 2009 17:57 schreef Leef het volgende:
Amsterdamse uitjes joechei!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Die zijn zo lekker dat ik niet snap dat ze niet populairder zijn. Vooral omdat ze ook zo goedkoop en simpel zijn om te maken.
Kreeg ze pas opgediend bij m'n broodje kroket en toen was ik Heel Blij.
Krijgen ze af en toe van een kennis die een stel eenden heeft.quote:Op dinsdag 7 april 2009 18:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waar haal jij verse eendeneieren vandaan dan?
Zou jij dat recept willen delen met mij?, Ik had vroeger een opa die dat ook zo lekker kon maken.(ow en ik weet helemaal niet hoe dat moet of ik welke spullen ik er voor nodig heb) Dus een soort leuke handleiding zou welkom zijn.quote:Op dinsdag 7 april 2009 10:06 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Ik heb het toevallig een paar maanden geleden nog eens gedaan met Chalotten. Op azijn, suiker, kruidnagel en een blaadje laurier. HEERLIJK! Het duurt alleen vier maanden voordat je ervan kunt gaan genieten...:(
Aha, ik dacht al.quote:Op dinsdag 7 april 2009 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Krijgen ze af en toe van een kennis die een stel eenden heeft.
quote:Op dinsdag 7 april 2009 17:57 schreef Leef het volgende:
Amsterdamse uitjes joechei!!!!!!
Die zijn zo lekker dat ik niet snap dat ze niet populairder zijn. Vooral omdat ze ook zo goedkoop en simpel zijn om te maken.
Kreeg ze pas opgediend bij m'n broodje kroket en toen was ik Heel Blij.
amsterdamse uienquote:Op vrijdag 10 april 2009 09:35 schreef r2d22 het volgende:
[..]
Kan iemand het recept van die overheerlijke amsterdamse uien plaatsen?
Maak ze een keer zelf en proef het verschilquote:Op vrijdag 10 april 2009 10:03 schreef RobinOok het volgende:
Of je zoekt een winkel waar ze tafelzuren van -verkopen. Die worden volgens mij ook hoog aangeschreven.
Lijst van winkels waar je ze kunt kopen: -
Topquote:Op vrijdag 10 april 2009 10:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik zag dat azijn maken hier ook onder valt, dus ik ben schuldig
Recept?quote:En mn eigen kruidenbitter
Goedkoopste jenever, en kruiden. En dan is het net wat je wilt. Ik had, als ik het goed herinner, 2 dingetjes kruidnagel, 2 blaadjes laurier, kaneelstokje, 4 stuks steranijs, wat speculaaskruiden, beetje zwarte peper, jeneverbessen (6 ofzo), heel klein beetje (!) sinasappelschil en lavendel, beetje citroenmelisse, dat 3 weken laten staan, en toen ook nog een week met zoethout er bij.quote:
Is zelfs een (oud) topic overquote:Op vrijdag 10 april 2009 13:08 schreef Leef het volgende:
Leuk!
Recepten voor lekkere zelfgemaakte azijn overigens ook welkom!!
Ben je nou al een keer thuis geweest?quote:Op vrijdag 10 april 2009 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Exacte kruidencombi die ik gebruikt heb staat op mn thuis pc, ik zoek hem vanavond even voor je op
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |