abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60630255
Twee boterhammen, gewoon uit de broodtrommel, niet direct uit de vriezer ofzo.
Paar plakken normale kaas.
Op het rooster, dekseltje erop.
Halverwege draaien voor een mooie print.
Deksel weer open.
Tosti's eraf.
Op een bord leggen.


En dan komt het probleem, m'n tosti's en het bord worden nat... Op zich is het niet heel gek, met die dampen, condens, etc. etc.. Maar hoe doen ze dit dan in een restaurant? Daar krijg ik namelijk nooit vochtige/slappe tosti's.


Ik zet ze de laatste tijd maar rechtop als een soort wig-wam-idee, maar dat is ook niet ideaal.
Iemand tips?
  donderdag 7 augustus 2008 @ 15:58:30 #2
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_60630277
haha, idd !
ma geen idee, sorry
Curiousity is a curse...
pi_60630351
Mooi het ligt dus niet aan mij Maar ik weet het ook niet..
Op woensdag 22 mei 2013 21:42 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik moet er ook idd niet zo over zaniken. Sorry :P
pi_60630393
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt. Nu kan ik je niet helemaal het geheim vertellen maar er komt ondere een handdoek aan te pas.
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:03:30 #5
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60630403
Op een servetteke leggen
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60630421
Direct opeten.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_60630422
Ik leg ze altijd op keukenpapier. Dan heb je ook geen waterdamp op je bord waar de tosti's dan in liggen te soppen.
I approve this message
pi_60630425
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:02 schreef lighted het volgende:
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt.
Je werkt er niet meer en toch vertel je 't niet , hoax!
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_60630438
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:03 schreef TheYoung1 het volgende:
Op een servetteke leggen
Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
pi_60630454
Föhnen!

Of minder boter gebruiken?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_60630455
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Direct opeten.
Heb ik ook al geprobeerd, maar vier tosti's tegelijk in je mond is ook niet alles...
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:05 schreef Tim86 het volgende:
Föhnen!

Of minder boter gebruiken?
Heb geen boter gebruikt.
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:06:07 #12
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_60630489
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Je werkt er niet meer en toch vertel je 't niet , hoax!
hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
Curiousity is a curse...
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:07:12 #13
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60630524
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef Impry het volgende:

[..]

Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
Je moet er ook maar ff op laten liggen, of 'm helemaal niet neerleggen en gewoon je verhemelte verbranden aan de hete kaas

of die thee-doek-tip!
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60630553
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef Impry het volgende:

[..]

Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
Nee joh, voordat het gaat plakken heb je ze alweer op. Tenzij je als een slak eet.
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:06 schreef Amootje het volgende:

[..]

hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
Ja dat is idd wel triest
I approve this message
pi_60630580
TostiVindPost....

Heb er ook altijd last van. Nu eet ik ze altijd maar gewoon meteen op. Ik maak gewoon één tosti per keer, en terwijl ik de eerste tosti eet ligt de tweede erin. Stuk lekkerder dan zo'n doorweekte...

Toch benieuwd of er nog een goede oplossing voor is.
pi_60630626
quote:
WAT IS CONDENS ?
Condens is de vochtige neerslag op voorwerpen als drinkglazen, ramen en tegels. Condens ontstaat wanneer warme, met vocht verzadigde lucht, een koud oppervlak bereikt. Dit vocht kan schade aanrichten op niet direct zichtbare plaatsen.
Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
pi_60630639
ligt ook wel aan je tosti ijzer vrees ik..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:11:38 #18
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_60630656
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:10 schreef Neemmijnietserieus het volgende:

[..]

Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
waarom zou hij jou serieus nemen??
:D:D:D:D:D
Curiousity is a curse...
pi_60630701
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:11 schreef Amootje het volgende:

[..]

waarom zou hij jou serieus nemen??
:D:D:D:D:D
Die grap zal hij niet 1 keer per topic krijgen ofzo
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_60630725
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:10 schreef Neemmijnietserieus het volgende:

[..]

Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
Heb wel een bordenwarmer hier staan, maar om dat nu elke keer te gaan doen is ook zoveel werk.
pi_60630748
Zou een schopje naar CUL helpen ?
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:15:35 #22
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_60630772
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:13 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Die grap zal hij niet 1 keer per topic krijgen ofzo
te makkelijk, sorry
Curiousity is a curse...
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:16:22 #23
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60630794
Je kan ze ook ffetjes op je hete tosti-ijzer laten liggen. Hoeft maar een half minuutje, ff draaien en de meeste nattigheid verdampt.

Sjmakeluks alvast en vergeet de curry niet!!!

Ja curry, Hela curry. Géén ketchup.
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:17:04 #24
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60630813
nooit last van. gewoon heel snel opeten voor de condens toeslaat.

Met Go-Tan chilisaus
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:21:58 #25
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60630951
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:17 schreef Vandaag... het volgende:

Met Go-Tan chilisaus
Cultuurbarbaar!!!!

ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:22:35 #26
107951 JortK
Immer kwaliteitsposts
pi_60630985
Ik wapper ze altijd even heen en weer tot ze een beetje afgekoeld zijn (niet zo fijn voor je vingers, dat wel).
pi_60631021
Stukje keukenrol op je bord leggen, en de tosti's erboven op is de oplossing.

Keukenrol blijft niet plakken, en de condens trekt direct in het papier.

Doe het al jaren, nog nooit last gehad van natte tosti's.
-
pi_60631074
Iets langer er in laten zitten. Of even het tostiijzer open zetten. Vocht moet dr uit
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:30:28 #30
221006 Xaxaxas
Stamppot andive
pi_60631198
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:02 schreef lighted het volgende:
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt. Nu kan ik je niet helemaal het geheim vertellen maar er komt ondere een handdoek aan te pas.
Een tosti-house? Waar?

Maar ik heb het probleem ook altijd. Ik maak altijd gewoon 1 tosti, en dan als er condens begint te vormen draai ik 'em om voordat 'ie soppig is en leg 'em op de andere helft van het bord. En dan opeten voordat 'ie helemaal soppig is.

Tevens een tvp voor het ultieme antwoord..
pi_60631209
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:06 schreef Amootje het volgende:

[..]

hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
Precies ..
Haha nee geen idee eig..
Is een beetje zout erop gooien oid geen idee? Aangezien zout vocht opneemt..
pi_60631218
Tosti oude kaas & chorizo + joppiesaus
Sometimes it seems like lately, I just don't know. Better sit back and go, with the flow.
pi_60631242
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:24 schreef GauloisesBlauw het volgende:
Stukje keukenrol op je bord leggen, en de tosti's erboven op is de oplossing.

Keukenrol blijft niet plakken, en de condens trekt direct in het papier.

Doe het al jaren, nog nooit last gehad van natte tosti's.
Kijk eens aan, lijkt me prima oplossing, zal het z.s.m. weer proberen!
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:16 schreef TheYoung1 het volgende:
Sjmakeluks alvast en vergeet de curry niet!!!

Ja curry, Hela curry. Géén ketchup.
Pak er altijd Hela Curry bij idd Ketchup gaat ook wel, maar curry is lekkerder!
pi_60631288
Ik draai ze na een tijdje altijd om, dan is het nog wel te doen...
pi_60631295
Als je 'm een minuutje in keukenrol wikkelt gaat 't nog beter aangezien je dan beide kanten hebt ?
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:36:47 #36
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_60631356
Je zou ze even kunnen laten uitdampen op een taartrooster ofzo. Kan de damp er mooi uit.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:38:53 #37
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631402
Mennnn, tips genoeg zou ik zo zeggen!!!

Als het je nú nog niet lukt........
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60631435
Oh, en natuurlijk opeten met satésaus van Weiko
pi_60631464
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:30 schreef Xaxaxas het volgende:

[..]

Een tosti-house? Waar?

Maar ik heb het probleem ook altijd. Ik maak altijd gewoon 1 tosti, en dan als er condens begint te vormen draai ik 'em om voordat 'ie soppig is en leg 'em op de andere helft van het bord. En dan opeten voordat 'ie helemaal soppig is.

Tevens een tvp voor het ultieme antwoord..
www.tostihouse.nl Heb er niet echt gewerkt

Misschien kunnen we het aan hun vragen
pi_60631554
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:41 schreef lighted het volgende:

[..]

www.tostihouse.nl Heb er niet echt gewerkt

Misschien kunnen we het aan hun vragen
SHENANIGAN!!!!!
I approve this message
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:45:20 #41
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631575
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60631634
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:45 schreef TheYoung1 het volgende:
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?
pi_60631658
Echt nog nooit last van gehad
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
pi_60631691
pi_60631721
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?

Hela Curry FTW!
Met zo'n lekker groot spuitgat! Ga zo weer friet eten en dan staat deze fles pontificaal op tafel te pronken.
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:52:46 #46
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631727
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?
Hij kent Hela niet..... Dit is serieus erg... kent Hela niet
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:52:59 #47
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60631731
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:45 schreef TheYoung1 het volgende:
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
pi_60631776
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:52 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
Serieus. Gat- ver- damme.

Die fles go-tan staat hier al een jaar in de koelkast weg te schimmelen, omdat het werkelijk nergens bij smaakt.
-
pi_60631788
wat is er mis met tosti zonder saus??
Tosti met curry heb ik echt nooit begrepen
I approve this message
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:56:21 #50
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60631817
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:54 schreef GauloisesBlauw het volgende:

[..]

Serieus. Gat- ver- damme.

Die fles go-tan staat hier al een jaar in de koelkast weg te schimmelen, omdat het werkelijk nergens bij smaakt.
stuur maar op, mits zonder schimmel
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:57:21 #51
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631841
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:52 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
neuh, eigenlijk niet nee...

Maar dat komt alleen maar omdat ze met Hela-curry zo overheerlijk zijn.

Heb jij ze ooit met Hela-curry gegeten?
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:59:37 #52
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631902
Maar hey...TS... Valt me nu pas op hè...

Je zegt in je OP "2 boterhammen". Maar op die foto zijn het er toch echt wel 3 hè!!!

ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60631911
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:59 schreef TheYoung1 het volgende:
Maar hey...TS... Valt me nu pas op hè...

Je zegt in je OP "2 boterhammen". Maar op die foto zijn het er toch echt wel 3 hè!!!


HOAX!!!!11!!11~
-
pi_60631921
Het zijn er zelfs vier! !!! !!

Ik had het in m'n uitleg over een enkele tosti
  donderdag 7 augustus 2008 @ 17:03:01 #55
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60631969
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:57 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]


Heb jij ze ooit met Hela-curry gegeten?
yep
  donderdag 7 augustus 2008 @ 17:03:31 #56
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60631974
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:03 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

yep
Lekker hè
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  donderdag 7 augustus 2008 @ 17:05:20 #57
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60632017
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:03 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]

Lekker hè
probeer nou maar die chilisaus

Ts, je moet de 4 tosti´s ook niet op elkaar leggen hè. Dan condenseren ze op elkaar.
pi_60632088
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:05 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

probeer nou maar die chilisaus

Ts, je moet de 4 tosti´s ook niet op elkaar leggen hè. Dan condenseren ze op elkaar.
Doe ik normaal ook niet
  donderdag 7 augustus 2008 @ 17:17:05 #59
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60632259
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:01 schreef Impry het volgende:
Het zijn er zelfs vier! !!! !!

Ik had het in m'n uitleg over een enkele tosti
Mwaaahhh fluks idd ja. Moest ff goed kijken, maar zijn er idd 4!!!

Pleur je er ook een lapje vleesj tussen? En zo ja, wat voor?

Gerookte ham of kipfilet zijn mijn favo's
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60632299
salami
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_60632470
In restaurants hangen ze hun tosti's in een soort tang en die leggen ze in zo'n apparaat. Daar kan het vocht dus makkelijker uitdruipen en er kan makkelijker lucht bij . Met een huis-tuin en keuken apparaat kan het vocht niet weg bij het klaarmaken.

Koop anders een George Foreman grill (of kloon productie bij Marskramer of Blokker).

plaatje: http://www.digital-fairytale.com/george-foreman-grill.jpg

Door die richteltjes kan er vet (en vocht!) weggevoerd worden.

Tot zover mijn analyse over natte tosti's.
pi_60632819
Een bord nemen met een schuine rand zodat je de tosti tegen de rand lef en hij dus niet vol in contact staat met het bord. Gegarandeerd geen natte tosti
pi_60633222
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:17 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]

Mwaaahhh fluks idd ja. Moest ff goed kijken, maar zijn er idd 4!!!

Pleur je er ook een lapje vleesj tussen? En zo ja, wat voor?

Gerookte ham of kipfilet zijn mijn favo's
Niet zo vaak, maar anders gewoon schouderham ofzo, weinig spannends.
  donderdag 7 augustus 2008 @ 18:08:44 #64
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_60633270
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 18:06 schreef Impry het volgende:

[..]

Niet zo vaak, maar anders gewoon schouderham ofzo, weinig spannends.
Gewoon doen!!
Whatever in de ijskast ligt. Ben er zelfs achter dat gebakken pastij ook lekker is in de tosti
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_60634797
Gebruik een houten plankje om te ze op te leggen, ik heb er nooit last van. En je moet natuurlijk wel zó'n ding gebruiken:
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_60634902
Tosti met kaas en sucuk
  donderdag 7 augustus 2008 @ 19:26:17 #67
201197 kabelhaspel
Keep on rollin'!
pi_60634937
tosti met chocola
Goed verhaal. Lekker kort.
pi_60635219
Waarom las ik nou weer 'natte josti's'?


Maar goed tosti ham & kaas, keukenpapier zodat ie niet nat wordt, mmm.

M.
Hallon!
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 00:26:40 #69
53191 STORMSEEKER
Waakt Voortdurend..
pi_60641966
Ik leg ze meestal op (half over) de rand van mijn bord, dan lukt het ook wel.

Tostie met zaanse mayo en curry

Edit
Enne, gewoon uit een uit een ijzer dat op het fornuis gaat he, niet van die trage, energieverslindende, electrische bagger!
-|-|- Peace Through Power -|-|-
pi_60642264
Keukenpapier ja.
pi_60642300
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 19:20 schreef PluisigNijntje het volgende:
Gebruik een houten plankje om te ze op te leggen, ik heb er nooit last van. En je moet natuurlijk wel zó'n ding gebruiken: [ afbeelding ]
Dat heet een broodrooster.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')