abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 17:46:33 #126
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_60512164
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 16:51 schreef Elfletterig het volgende:
Dan zijn er wellicht wat kleine horeca-uitbaters (ondernemers kun je ze niet noemen) die het loodje leggen; so be it. Een enkeling verliest zijn baan, het is niet anders. Hadden ze maar wat creatiever moeten zijn. Deze nadelen wegen niet op tegen de grote voordelen van het rookverbod.
Aah kijk eens aan, er gaan door de nieuwe wetgeving dus wél kleine horeca-uitbaters over de kop. Wie ben jij om te bepalen dat dit een kleiner of groter nadeel is dan het rookverbod in de huidige vorm?
quote:
En het is trouwens frappant dat de rokers zich zo opwinden over die kleine uitbater die failliet gaat. Als het de bloemenwinkel of kledingwinkel om de hoek was, zouden ze geen krimp geven. Kroegen zijn er trouwens meer dan genoeg.
1. Ik wind me niet op
2. ik ben geen roker
3. het gaat mij om de oneerlijke positie waarin de kleine kroeg is beland.
quote:
Nee hoor, hoef je me niet aan te herinneren. Ik heb ook geen zin in een lange filosofische discussie over vrijheid, temeer omdat ik al aangaf dat tegenstanders van het rookverbod de term 'vrijheid' misbruiken. Ze behandelen het uitblazen van rooklucht in een gesloten ruimte waar ook andere mensen komen, als een recht en menen dat ze die 'vrijheid' hebben. In werkelijkheid praten we over overlastgevend gedrag.
Jij bent degene die het over overlastgevend gedrag hebt op een plaats waar de mensen die zich er bevinden er geen last van hebben.
quote:
Klopt ook. Maar ongeneeslijke ziektes zijn onomkeerbaar, vrijheid valt door middel van opstand, verzet of langs andere weg te bereiken. Ik zeg niet dat dat makkelijk is, maar nogmaals: bijster relevant vind ik dat nu niet. Want de vrijheid van rokers wordt namelijk minimaal beperkt. Het enige wat ze niet mogen is in een kroeg roken. Dat mag nog wel in rookruimtes en ook in de buitenlucht. Genoeg opties over.
Een astma-patiënt kan nu naar de kroeg. Wat schiet de astma-patiënt ermee op dat rokers niet meer met z'n allen in een kleine kroeg mogen zitten waar niemand last van ze heeft?
quote:
Rokers mogen nog steeds net zo veel roken als voor 1 juli. Ze hoeven dus niet hun hele levensstijl om te gooien. In sommige kroegen moeten ze even naar buiten voor hun sigaretje. Is dat nou zo erg?
Ja. Voor velen is een sigaretje bij hun biertje aan de bar een belangrijke manier van ontspanning, en onderdeel van hun leven. Voor uitbaters van kroegen die roken is het al helemaal een way of life.
Of jij het met deze levensstijl eens bent, doet er helemaal niet toe. Waar het om gaat is of ze iemand ermee lastig vallen. En er zijn dus situaties waarin dit niet zo is.
Dan is er dus geen probleem, en dan hoef je het dus ook niet op te lossen.
quote:
Voor de rest heb ik alles al gezegd en ik heb geen zin om steeds in herhalling te vallen.
Doe dat dan ook niet.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_60512464
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 15:50 schreef Elfletterig het volgende:
Als A dan B. Omdat het zo'n vanzelfsprekendheid was die historisch zo gegroeid is, zijn rookvrije kroegen lastig rendabel te maken.
Ik ben ook niet tegen overheidsingrijpen om de historisch zo gegroeide situatie te doorbreken. Als gemeentes met horecabestemmingen aan de slag gaan of grote kroegen verplicht worden om een rookvrij gedeelte te maken zul je mij niet horen klagen.
quote:
Niet-rokers gaan namelijk eerder mee naar (rook-)kroegen, dan omgekeerd. Rokers stonden erg sterk, OMDAT roken zo'n vanzelfsprekendheid was.
Ik ben er niet op tegen dat de overheid opkomt voor de sociaal zwakkeren, maar dan hebben we het over sociaal-economisch zwakkeren. Dat mensen in hun eigen sociaal contact niet voor zichzelf op kunnen komen is geen maatschappelijk probleem maar een zuiver persoonlijke tekortkoming.
quote:
Ik zou je volledig gelijk geven, ware het niet dat roken overlastgevend is,
Muziek is ook overlastgevend. Tenzij je het zelf opzoekt natuurlijk, dan is het geen overlast maar iets waar je zelf voor kiest. Als je zelf de rook opzoekt moet je niet zeuren dat het overlast geeft.
quote:
Mijn argumentering omhelst veel meer dan jij beschrijft. De nummer 1- reden waarom ik groot voorstander ben van het verbod, is de verbetering van de volksgezondheid in Nederland. Preventief gezondheidsbeleid, waarbij minder mensen ziek worden, juich ik van harte toe. Het ontmoedigen van roken dus ook.
Wat is het doel dan? Iedereen 100? Wat is volksgezondheid?
quote:
Waar ik verder sterk tegen ageer is de suggestie die sommige rokers wekken alsof ze nu niet meer kunnen uitgaan en geen keuzevrijheid meer hebben.
Ik kan niet meer uitgaan op de manier zoals ik dat wil.
quote:
Een roker kan nog steeds naar precies dezelfde kroegen als waar hij een maand geleden heen kon.
Nee, een kroeg is meer dan een ruimte, zoals het was, is het niet meer.
quote:
Hij mag alleen niet meer roken in de kroeg. Ben je alleen roker of ben je ook nog een mens? Iemand die socialiseert en met anderen aan de praat is en plezier maakt?
Ik maak graag plezier zonder dat van overheidswege wordt bepaald hoe ik plezier moet maken.
quote:
LOL, de verbittering druipt eraf. Waar haal jij in hemelsnaam het idee vandaan dat ik als niet-roker geen omzet creëer voor kroegen?
Als doelgroep ben je kennelijk niet zo heel interessant.
quote:
En daar komt dan nog eens bij dat de overheid ook nog andere zaken kijkt dan omzet en vertier.
Daar kunnen ze ook helemaal niet naar kijken want de overheid kan niet op de stoel van individuele ondernemers gaan zitten, los van het feit dat kabinet tegen vertier is.
quote:
Plus nog het gegeven dat de overheid er met dit rookverbod juist voor kiest dat kroegen (sinds 1 juli 2008 plaatsen waar per definitie NIET gerookt mag worden) voor een veel breder publiek toegankelijk worden.
Op toegankelijkheid voor een breder publiek dat vroeger nooit in de kroeg kwam kun je geen kroeg draaiende houden. Je hebt een vast publiek nodig dat het daar naar de zin heeft. Jouw logica is die van communistische planeconomiën. Dat werkte al niet in een planeconomie, en het werkt zeker niet in een vrije markt.
quote:
Niet-rokers die nu thuisblijven, zullen vaker de kroeg gaan bezoeken. Nieuwe doelgroepen, nieuw publiek, minder overlast.
Dat is een bekend fenomeen onder socialisten, de werkelijkheid moet zich vormen naar het ideaal, en als het dat niet uit zichzelf doet, dan negeren we de feiten en doen we gewoon alsof.
quote:
Als de verbitterde rokers zich nou gewoon een beetje aanpassen, is iedereen blij.
Ik heb geen enkel probleem om mij aan te passen, waar ik wel moeite mee heb is dat het overheidsgezag wordt misbruikt om een manier van leven op te dringen. Ik zie dan ook geen principieel verschil tussen een overheid die bepaalt wat je waar aan genotmiddelen tot je mag nemen en een overheid die bijvoorbeeld bepaalt met wie je het bed in mag duiken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:16:43 #128
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60512615
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 11:11 schreef nikk het volgende:
Het enige doel van het rookverbod is werknemers het recht garanderen op een rookvrije werkplek.
Nee

De rookvrije werkplek is 1 van de maatregelen om de blootstelling aan meeroken drastisch te verminderen, maar het ministerie van VWS heeft een tabaksontmoedigingsbeleid waarin ook de burger beschermd moet worden tegen tabaksrook van anderen. O.a. in de brief van Klink aan de tweede kamer (te downloaden in PDF formaat op onderstaande website) staat dat de secundaire reden voor publieks bescherming ook een reden is om het roken ook te verbieden in horecabedrijven zonder personeel.

http://www.minvws.nl/dossiers/roken/
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:24:21 #129
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60512735
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:06 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb geen enkel probleem om mij aan te passen, waar ik wel moeite mee heb is dat het overheidsgezag wordt misbruikt om een manier van leven op te dringen. Ik zie dan ook geen principieel verschil tussen een overheid die bepaalt wat je waar aan genotmiddelen tot je mag nemen en een overheid die bijvoorbeeld bepaalt met wie je het bed in mag duiken.
Het gaat in dit geval niet om het toenemen van het genotsmiddel, maar de wijze waarop het genotsmiddel wordt toegenomen. Je mag binnen de horeca niet langer staafjes in de fik steken die rook en chemicaliën in andermans lichaam brengen, maar het staat je geheel vrij, ook in de horeca nicotine tot je te nemen in de vorm van pillen, kauwgom, middels huid-opname (pleisters), en er is intussen zelfs een nicotine-bier op de markt. Toegegeven, het in de fik steken van een staafje gevaarlijke stoffen is de meest gangbare wijze van het toedienen van nicotine, maar als jij je geen enkel probleem hebt om je aan te passen, dan mag het geen probleem zijn om tijdens het horeca bezoek een potje pillen naast je biertje op de bar te hebben staan.

In een gemiddelde week van 168 uur zit je denk ik niet meer dan 8 uur per week echt IN de kroeg. Dat is minder dan 5% van de tijd. Voor die tijd kan toch best een beetje aanpassing gevraagd worden, ofwel nicotine tot je nemen op een andere wijze dan tabak verbranden, en als het tabaksverbranden echt de enige wijze is die je wil gebruiken om nicotine tot je te krijgen, dat eventjes 5 minuten buiten te doen?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_60512759
Wat is er mis met het laten bestaan van genotskroegen waar men wel door middel van het in brand steken van staafjes met nicotine de 5% tijd van de week wil doorbrengen EN het laten bestaan van kroegen waar dit "vergrijp" niet plaatsvindt?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:40:21 #131
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_60513000
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:06 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat is een bekend fenomeen onder socialisten, de werkelijkheid moet zich vormen naar het ideaal, en als het dat niet uit zichzelf doet, dan negeren we de feiten en doen we gewoon alsof.
Even voor de goede orde: dit fenomeen is niet voorbehouden aan socialisten.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_60513027
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:24 schreef maartena het volgende:

[..]

Het gaat in dit geval niet om het toenemen van het genotsmiddel, maar de wijze waarop het genotsmiddel wordt toegenomen. Je mag binnen de horeca niet langer staafjes in de fik steken die rook en chemicaliën in andermans lichaam brengen, maar het staat je geheel vrij, ook in de horeca nicotine tot je te nemen in de vorm van pillen, kauwgom, middels huid-opname (pleisters), en er is intussen zelfs een nicotine-bier op de markt. Toegegeven, het in de fik steken van een staafje gevaarlijke stoffen is de meest gangbare wijze van het toedienen van nicotine, maar als jij je geen enkel probleem hebt om je aan te passen, dan mag het geen probleem zijn om tijdens het horeca bezoek een potje pillen naast je biertje op de bar te hebben staan.
Ben je zelf nou trots op deze argumentatie? Was dit echt het beste wat je kunt verzinnen? Ik ben inmiddels van je gewend dat je tegenargumenten negeert om na een tijdje weer je stokpaardjes van stal te halen, leuk dat je nu iets nieuws probeert te verzinnen, maar dit niveau is echt te treurig.
quote:
In een gemiddelde week van 168 uur zit je denk ik niet meer dan 8 uur per week echt IN de kroeg. Dat is minder dan 5% van de tijd. Voor die tijd kan toch best een beetje aanpassing gevraagd worden, ofwel nicotine tot je nemen op een andere wijze dan tabak verbranden, en als het tabaksverbranden echt de enige wijze is die je wil gebruiken om nicotine tot je te krijgen, dat eventjes 5 minuten buiten te doen?
Aanpassen is geen probleem, mijn gedrag aanpassen omdat jij en je gereformeerde vrienden menen te weten wat het beste voor mij is en voor iedereen is wel een probleem. Ik bestrijd namelijk dat jij dat weet, jij meent dat slechts te weten omdat je je slechte karaktereigenschap bemoeizucht niet onder controle hebt en omdat er geen rem zit op je egoisme.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60513044
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
Aah kijk eens aan, er gaan door de nieuwe wetgeving dus wél kleine horeca-uitbaters over de kop. Wie ben jij om te bepalen dat dit een kleiner of groter nadeel is dan het rookverbod in de huidige vorm?
Dat bepaal ik niet, daar hebben we beleidsmakers voor. Ik gaf eerder al aan dat je bij dit soort beslissingen een afweging maakt, waarbij je plussen en minnen op een rij zet. De min van enkele failliete kroegjes weegt minder zwaar dan het algemene belang: rookvrije werkplek voor ALLE werknemers in de horeca, rookvrije omgeving voor ALLE bezoekers van de horeca en algemeen gezondheidsbevorderend effect.
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
1. Ik wind me niet op
2. ik ben geen roker
3. het gaat mij om de oneerlijke positie waarin de kleine kroeg is beland.
1. Ik krijg een andere indruk. 2. Waarom voel je je dan aangesproken als ik zeg dat rokers zich opwinden? 3. Oneens, ik leg niet opnieuw uit waarom.
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
Jij bent degene die het over overlastgevend gedrag hebt op een plaats waar de mensen die zich er bevinden er geen last van hebben.
Klopt. Wordt weer een herhaling van zetten: gelijke regels voor alle kroegen, mensen tegen zichzelf in bescherming nemen. Werknemers rechten toekennen, ook als ze die niet persé opeisen.
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
Een astma-patiënt kan nu naar de kroeg. Wat schiet de astma-patiënt ermee op dat rokers niet meer met z'n allen in een kleine kroeg mogen zitten waar niemand last van ze heeft?
Gelijke regels in alle kroegen zorgt voor meer overzichtelijkheid en duidelijkheid. Geen discussies over: hier wordt wél gerookt, hier niet. Geen discussies over afmetingen van kroegen: hier is wél ruimte voor een rokershok, hier niet. Een astma-patiënt moet elke kroeg in Nederland kunnen binnenstappen: roken in de kroeg is namelijk NIET normaal.
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
Ja. Voor velen is een sigaretje bij hun biertje aan de bar een belangrijke manier van ontspanning, en onderdeel van hun leven. Voor uitbaters van kroegen die roken is het al helemaal een way of life. Of jij het met deze levensstijl eens bent, doet er helemaal niet toe. Waar het om gaat is of ze iemand ermee lastig vallen. En er zijn dus situaties waarin dit niet zo is. Dan is er dus geen probleem, en dan hoef je het dus ook niet op te lossen.
Het wordt een beetje een herhaling van zetten. Ik heb geen zin meer om steeds dezelfde opmerkingen tot in den treure te herhalen.
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:46 schreef ErikT het volgende:
Doe dat dan ook niet.
Dat deed ik ook niet, wat is je punt? Ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met de discussie. Ik kom alleen nog terug als ik echt interessante nieuwe punten zie.
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:47:19 #134
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_60513162
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:24 schreef maartena het volgende:
In een gemiddelde week van 168 uur zit je denk ik niet meer dan 8 uur per week echt IN de kroeg. Dat is minder dan 5% van de tijd. Voor die tijd kan toch best een beetje aanpassing gevraagd worden, ofwel nicotine tot je nemen op een andere wijze dan tabak verbranden, en als het tabaksverbranden echt de enige wijze is die je wil gebruiken om nicotine tot je te krijgen, dat eventjes 5 minuten buiten te doen?
1. De getallen die je gebruikt zijn belachelijk. Sowieso is het belachelijk om getallen te gebruiken in een prinicipiële discussie.
2. Roken gaat niet enkel om nicotine tot je nemen. Het doet er zelfs niet eens toe waar roken om gaat.
-> Het gaat erom dat mensen wordt verboden te doen waar ze zin in hebben zonder dat ze daarbij anderen lastig vallen.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:55:01 #135
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_60513282
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:41 schreef Elfletterig het volgende:
1. Ik krijg een andere indruk. 2. Waarom voel je je dan aangesproken als ik zeg dat rokers zich opwinden? 3. Oneens, ik leg niet opnieuw uit waarom.
1. Daar kan ik niks aan doen.
2. Dat doe ik niet. Ik geef aan dat het niet alleen verstokte rokers en uitbaters van kleine cafés zijn die het oneens zijn met de wetgeving.
3. Jij bent het oneens met waar het mij om gaat? Hoe kan dat nou weer?
quote:
Gelijke regels in alle kroegen zorgt voor meer overzichtelijkheid en duidelijkheid. Geen discussies over: hier wordt wél gerookt, hier niet. Geen discussies over afmetingen van kroegen: hier is wél ruimte voor een rokershok, hier niet. Een astma-patiënt moet elke kroeg in Nederland kunnen binnenstappen: roken in de kroeg is namelijk NIET normaal.
En we zijn weer op vakje 1. Toen ik je vertelde dat vrijheid ten koste is gegaan van simplificatie.
quote:
Het wordt een beetje een herhaling van zetten. Ik heb geen zin meer om steeds dezelfde opmerkingen tot in den treure te herhalen.
Dat hoeft ook helemaal niet. Ik begrijp allang precies wat je zegt.
quote:
Dat deed ik ook niet, wat is je punt? Ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met de discussie. Ik kom alleen nog terug als ik echt interessante nieuwe punten zie.
Dan had je de discussie met mij in dit topic beter kunnen mijden, want ik heb alle relevante zaken al in de voorgaande topics gezegd.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  zondag 3 augustus 2008 @ 05:31:39 #136
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60521540
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:47 schreef ErikT het volgende:
-> Het gaat erom dat mensen wordt verboden te doen waar ze zin in hebben zonder dat ze daarbij anderen lastig vallen.
Met roken val je per definitie anderen lastig. Of ze het geloven of niet, meeroken is schadelijk voor de medemens, en ook voor de roker die op dat moment zelf misschien niet rookt.

Buiten dus.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  zondag 3 augustus 2008 @ 05:42:28 #137
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60521567
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Ben je zelf nou trots op deze argumentatie? Was dit echt het beste wat je kunt verzinnen? Ik ben inmiddels van je gewend dat je tegenargumenten negeert om na een tijdje weer je stokpaardjes van stal te halen, leuk dat je nu iets nieuws probeert te verzinnen, maar dit niveau is echt te treurig.
De argumenten die ik heb aangehaald, met behulp van gefundeerde onderzoek, door tientallen universiteiten, in tientallen landen, en jarenlange wetenschappelijke onderzoeken worden door rokers onderuit gehaald met een pro-roken blog, een stoffig WHO onderzoek met cijfers uit de jaren 70 en 80, en geen enkel degelijk onderzoek waaruit blijkt dat meeroken niet schadelijk is.

Sommige rokers zijn gewoon op geen enkele manier van de gevaren van meeroken te overtuigen.

En de rokers worden olijfblad na olijfblad aangereikt, rokersruimten, creatieve oplossingen, andere wijzen om nicotine tot je te nemen..... En de rokers gooien die allemaal keihard overboord.

Nee. Het enige wat rokers willen is een peuk roken IN de kroeg, AAN de bar. Aanpassen willen de rokers onder geen beding, anders hadden ze er echt geen problemen mee om even buiten te staan.
quote:
Aanpassen is geen probleem, mijn gedrag aanpassen omdat jij en je gereformeerde vrienden menen te weten wat het beste voor mij is en voor iedereen is wel een probleem.
Om jezelf eens te quoten, ben je nou echt trots op jezelf dat je religie erbij moet halen, en mij te binden aan een geloof waar ik niets mee op heb, en zelfs niet in ben geboren? Ik ben inmiddels wel gewend dat je geen goede argumentatie levert, maar om het dan te gooien op "jij en je gereformeerde vienden" is echt te treurig.
quote:
Ik bestrijd namelijk dat jij dat weet, jij meent dat slechts te weten omdat je je slechte karaktereigenschap bemoeizucht niet onder controle hebt en omdat er geen rem zit op je egoisme.
En het is ook eigenlijk best treurig dat in plaats van echte argumentatie te leveren, dat je steeds persoonlijker wordt..... we zijn "gereformeerd" en "egoïstisch" volgens jou. Sorry, maar als je niet met argumenten weet te komen die niet zo persoonlijk gericht zijn, dan heb je volgens mij weinig meer te bieden aan dit topic.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  zondag 3 augustus 2008 @ 05:46:44 #138
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60521579
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:26 schreef El_Matador het volgende:
Wat is er mis met het laten bestaan van genotskroegen waar men wel door middel van het in brand steken van staafjes met nicotine de 5% tijd van de week wil doorbrengen EN het laten bestaan van kroegen waar dit "vergrijp" niet plaatsvindt?
Laat de vrije markt dat oplossen. Als er nu, na het rookverbod echt nog ruimte is voor een rook-kroeg, dan kan een nieuwe ondernemer zijn nieuwe kroeg ZO inrichten dat in een klein hokje de drankjes worden afgehaald, en in de overige 80% gerookt kan worden. Het kost een en ander, maar als je TOCH moet investering in een nieuwe bar, dan is het inrichten op deze wijze niets duurder. Zo goed als alle niet-rokers kroegen van de afgelopen 10 jaar waren nieuwe ondernemingen. Dat kan dus nu ook voor de rokerskroeg, alleen moeten de rokers zelf het personeel spelen en de glazen terugbrengen.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_60521767
  zondag 3 augustus 2008 @ 07:47:50 #140
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_60521841
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:26 schreef El_Matador het volgende:
Wat is er mis met het laten bestaan van genotskroegen waar men wel door middel van het in brand steken van staafjes met nicotine de 5% tijd van de week wil doorbrengen EN het laten bestaan van kroegen waar dit "vergrijp" niet plaatsvindt?
in principe mag je zo'n kroeg opstarten zolang je personeel maar afgeschermd staat van de rook. In coffesjops mag je roken mits het gebruikersgedeelte afgesloten is van het serveergedeelte.

Kijk dat ondernemers daar niet mee om kunnen gaan is hun probleem.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_60526002
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 18:16 schreef maartena het volgende:

[..]

Nee

De rookvrije werkplek is 1 van de maatregelen om de blootstelling aan meeroken drastisch te verminderen, maar het ministerie van VWS heeft een tabaksontmoedigingsbeleid waarin ook de burger beschermd moet worden tegen tabaksrook van anderen. O.a. in de brief van Klink aan de tweede kamer (te downloaden in PDF formaat op onderstaande website) staat dat de secundaire reden voor publieks bescherming ook een reden is om het roken ook te verbieden in horecabedrijven zonder personeel.

http://www.minvws.nl/dossiers/roken/
In beginsel natuurlijk bedoeld voor werknemers maar het is mooit meegenomen als ook burgers daarvan profiteren. En inderdaad, dat is om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen het meeroken. Maar het rookverbod heeft niet als doel mensen te doen stoppen met roken.
  zondag 3 augustus 2008 @ 15:19:27 #142
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_60527305
WTF @ bill hicks in de OP.



Denis Leary!
Noise is all relative to the silence preceding it
pi_60528779
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 05:42 schreef maartena het volgende:

[..]

De argumenten die ik heb aangehaald, met behulp van gefundeerde onderzoek, door tientallen universiteiten, in tientallen landen, en jarenlange wetenschappelijke onderzoeken worden door rokers onderuit gehaald met een pro-roken blog, een stoffig WHO onderzoek met cijfers uit de jaren 70 en 80, en geen enkel degelijk onderzoek waaruit blijkt dat meeroken niet schadelijk is.
Ik heb je gevraagd hoe je de waarde van het aantal onderzoeken ziet in het licht van het feit dat één goed onderzoek genoeg is om een verband vast te stellen en ik heb je gevraagd wat volgens jou de beste methode is om een dergelijk verband vast te stellen. Maar daar ga je dan niet op in.
quote:
Sommige rokers zijn gewoon op geen enkele manier van de gevaren van meeroken te overtuigen.
Ik steek mijn nek uit door aan te geven wat volgens mij een goede methode zou zijn om tot een dergelijke vaststelling te komen. Daar ga jij niet op in, omdat je die veelheid aan onderzoeken gebruikt met het doel waartoe ze genereerd zijn: De boodschap overbrengen. Weten wil je dan kennelijk niet.
quote:
En de rokers worden olijfblad na olijfblad aangereikt, rokersruimten, creatieve oplossingen, andere wijzen om nicotine tot je te nemen..... En de rokers gooien die allemaal keihard overboord.
Ik hoef niks aangereikt te krijgen, ik ben heel zelfstandig in het vinden van mijn vertier. Nu steekt de overheid daar een stokje voor, en daar heb ik een principieel probleem mee, net als dat ik een principieel probleem heb met een overheid die onder het mom van onderzoek zijn eigen heilsboodschap propageert. Op mijn beurt vind ik het prima dat rookvrijen van de overheid instrumenten krijgen aangereikt om het uitgaansleven diverser te krijgen in luchtkwaliteit.
quote:
Nee. Het enige wat rokers willen is een peuk roken IN de kroeg, AAN de bar. Aanpassen willen de rokers onder geen beding, anders hadden ze er echt geen problemen mee om even buiten te staan.
Je aanpassen veronderstelt al een vrije wil daartoe en de afwezigheid van staatsdwang. Ik wil mij best aanpassen, maar ik weiger mijn manier van leven aan te passen om mensen te behagen die menen te weten hoe ik moet leven.
quote:
Om jezelf eens te quoten, ben je nou echt trots op jezelf dat je religie erbij moet halen, en mij te binden aan een geloof waar ik niets mee op heb, en zelfs niet in ben geboren? Ik ben inmiddels wel gewend dat je geen goede argumentatie levert, maar om het dan te gooien op "jij en je gereformeerde vienden" is echt te treurig.
Je staat aan de zelfde kant als het traditioneel meest bemoeizieke deel van onze bevolking. Ik heb je al eerder uitgelegd dat het voor mij niet uitmaakt of je meent anderen dingen te moeten verbieden omdat god jouw die wijsheid heeft gegeven om te bepalen wat goed voor mij is, of omdat je meent dat op eigen gezag te kunnen doen. De neiging om anderen in jouw keurslijf te dwingen is hetzelfde. Het staat je natuurlijk volledig vrij die opvatting van mij met argumenten te bestrijden, maar je herhaalt liever opmerkingen in de categorie "maar nu moet je maar even naar buiten".
quote:
En het is ook eigenlijk best treurig dat in plaats van echte argumentatie te leveren, dat je steeds persoonlijker wordt..... we zijn "gereformeerd" en "egoïstisch" volgens jou. Sorry, maar als je niet met argumenten weet te komen die niet zo persoonlijk gericht zijn, dan heb je volgens mij weinig meer te bieden aan dit topic.
Ik beargumenteer waarom ik het egoistisch vind. Als jij daarin weer een uitvlucht weet te vinden om niet inhoudelijk op mijn argumenten in te gaan, dan moet ik me er maar bij neerleggen dat je niet wilt argumenteren. Posts vol met concrete vragen aan jou, heel genuanceerde stellingnames en uitgebreide uitleg van waarom ik vind wat ik vind. Kennelijk vind je dat niet de moeite van het reageren waard. Zelf weten, maar doe dan ook niet alsof je de discussie wilt aangaan want je doet niks anders dan de inhoud ontwijken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 3 augustus 2008 @ 16:27:22 #144
3542 Gia
User under construction
pi_60528813
Wat is er mis met een rookcabine?



Die hoeft geen 32 m2 te zijn. 1,5 x 3 is bijvoorbeeld al groot genoeg. Het is tenslotte alleen maar bedoeld voor even dat sigaretje. En niet om daar de hele avond te blijven hangen.
  zondag 3 augustus 2008 @ 18:15:12 #145
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_60531014
tja dat vraag ik me ook af waarom zoiets niet kan, maar dat is naturlijk omdat ze allemaal zure bromsnorren aan de bar hebben zitten die de afgelopen maanden vaak genoeg hebben lopen te kankeren dat ze echt niet in een vissekom gaan staan...
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_60531081
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 16:27 schreef Gia het volgende:
Wat is er mis met een rookcabine?

[ afbeelding ]

Die hoeft geen 32 m2 te zijn. 1,5 x 3 is bijvoorbeeld al groot genoeg. Het is tenslotte alleen maar bedoeld voor even dat sigaretje. En niet om daar de hele avond te blijven hangen.
Dat vind ik altijd zo triest he, zo'n vissekom. Dan ben je pas echt een junk, als je daarin gaat staan.

Wat is er gebeurd met de aloude slogan: "Roken, dat lossen we samen op!"?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zondag 3 augustus 2008 @ 18:53:44 #147
3542 Gia
User under construction
pi_60531671
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 18:18 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat vind ik altijd zo triest he, zo'n vissekom. Dan ben je pas echt een junk, als je daarin gaat staan.

Wat is er gebeurd met de aloude slogan: "Roken, dat lossen we samen op!"?
De slogan was goed, maar er werd niets opgelost.

Gewoon roken in het nietrokers deel van een restaurant. Mensen afsnauwen, ook als ze beleeft vroegen om niet te roken. Enz....

Toen er aan de horeca gevraagd werd om naar oplossingen te zoeken, liep men niet zo hard om iets te regelen voor de nietrokers, zoals een verwarmd terras, 's winters, zodat ze lekker warm en toch uit de rook zouden kunnen zitten. Kortom: Er werd helemaal niets opgelost.

Nu is er een rookverbod en nu zoekt men naar oplossingen om de rokers toch hun sigaretje te kunnen laten roken. Een oplossing is inderdaad zo'n vissekom. Zit je lelijk in de kijkerd. Geen hond die daar lang in blijft zitten. Om daar sowieso al in te kruipen moet je al wel erg verslaafd zijn. Maar ja, het IS een mogelijkheid die zelfs in de kleinste kroeg past.
  zondag 3 augustus 2008 @ 19:04:25 #148
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_60531844
zolang de rechter van het bestaan van die dingen weet lijkt het me niet dat de rechtszaken omtrent dekleine horeca en inkomstendelving in hun voordeel beslist zullen worden.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  zondag 3 augustus 2008 @ 19:15:22 #149
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_60532034
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 16:27 schreef Gia het volgende:
Wat is er mis met een rookcabine?

[ afbeelding ]

Die hoeft geen 32 m2 te zijn. 1,5 x 3 is bijvoorbeeld al groot genoeg. Het is tenslotte alleen maar bedoeld voor even dat sigaretje. En niet om daar de hele avond te blijven hangen.
Zo'n vissenkom kan best een oplossing zijn. Steek daar "al" die niet-rokers maar in.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_60534653
Dat er binnen niet meer gerookt mag worden, alla!
Maar wat ik nu te erg vind, is dat niet-rokers gaan zeiken over mensen die in de buitenlucht een sigaret opsteken!! Get a life, ga lekker binnen zitten dan. Zo hebben de niet-rokers het toch gewild...
Werd vorige week lastig gevallen door een vrouwstype die me even wilde melden dat een peuk er wel dertig jaar over doet voor het ding wordt afgebroken en dat is slecht voor het milieu...
Een vriendin maakte deze week mee dat iemand haar vroeg of ze aan de vrijstaande stoel aan haar tafeltje mocht zitten (rest van het terras zat stampvol). Vriendin vond dat goed; steekt 5 minuten daarna een sigaret op, en ja hoor meteen gezeik!! Het is toch te gek voor woorden!!
geniet nooit met mate
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')