FOK!forum / Ouder(s) / Kokkerellen met Kinderen
BEwoensdag 30 juli 2008 @ 18:22
Naar aanleiding van 2 leuke posts van Yppy bedachten we dat het mss wel zo leuk is om hier een apart topic van te maken ipv het in het creabea-topic te houden.

Bij deze dus!

Hier kunnen dus allerlei recepten en (vooral ) foto's komen te staan van dingen die je (makkelijk) met (kleine) kinderen kan maken.

Met natuurlijk de voorbeelden van Yppy en Anna erbij.
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 21:32 schreef YPPY het volgende:
Hoe maakt je bananenflappen

1. leg plakjes bladerdeeg op ovenpapier op een overschaal


2. les de velletjes netjes naast elkaar


3. haal alle papiertjes van de bladerdeeg af


4. leg plakjes banaan in een laagje suiker


5. leg op het midden van het bladerdeeg een aantal plakjes banaan


6. vouw de punten van het bladerdeeg naar binnen


7. maak het bladerdeeg een beetje nat, zodat je het aan elkaar kunt plakken


8. vouw het bladerdeeg helemaal dicht


9. sla een keertje had op de flap, zodat hij goed dicht zit


10. even lief lachen


11. doe wat suiker op de flappen


12. stop ze in de oven, 20 minuten op 225 graden


13. laat ze afkoelen


14. eet ze op
hier zijn we gebleven
en
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 12:48 schreef YPPY het volgende:
Disclaimer: eerst de hele post lezen voor je dit na gaat doen.

We maken een mokkataart, zoals oma dat altijd deed.

Benodigheden:
oploskoffie, boter op kamertemperatuur (geen roomboter), suiker, kop heel sterke koffie, eieren en hagelslag.


Verder:
Pak - 1 koekjes.


Dreumes die kan koken


1. Meng de boter met de suiker


2. Doe de eieren er doorheen.



3. Los de oploskoffie op met een heeel klein beetje water.


4.1. Meng de oploskoffie en de gewone koffie.



5.1. Bedenk dat stap vier fout was, gooi alle koffie weg en doe stap 3 opnieuw.


4.2. Mix de oploskoffie door de boter, suiker en eieren. Kleine beetjes tegelijk.


5.2. Doe wat koffie op een bord met een rand. Leg een koekje in de koffie.


6. Draai het koekje om, zodat beide kanten vol koffie zitten.

7. Leg een laagje koekjes op een bord.


8. Smeer een laagje mengsel op de koekjes.


9. Nu steeds wisselend koekjes en mengel op elkaar leggen.


10. Smeer de zijkanten van de taart in.


11. Versieren met hagelslag.


12. Eet tussendoor zelf ook hagelslag.


13. Zet de taart in de koelkast.
(geen afbeelding beschikbaar)

14. Maak de dreumes schoon en breng hem/haar naar bed.

15. Gooi de taart weg wegens niet eetbaar.
Fuentewoensdag 30 juli 2008 @ 18:39
Leuk leuk!
Ik zal hier komende week eens Sara's koekjes-maak-foto's posten
rene90woensdag 30 juli 2008 @ 18:47
Wat leuk om te zien zeg
Oxymoronwoensdag 30 juli 2008 @ 19:07
Leuk, topic!
Het lijkt een beetje, op een picto-kookboek . (bij Yppy welbekend )

Er zijn ook lekkere glutenvrije-recepten te vinden op internet, mét foto's en heeeerlijk resultaat! [Bijv. de Taard Voor Klojo's; is wel bekend in mijn groep, altijd succes en erg goedkoop!]
sjakwoensdag 30 juli 2008 @ 20:03
Wat een leuke foto's en wat knap van Anna dat ze al zoveel kan (en Yppy wat een geduld heb jij om dat met haar te doen).
YPPYwoensdag 30 juli 2008 @ 20:54
Dat is mijn Anna

Er is al een topic met dit onderwerp geloof ik, daar staat mijn pindakaas recept in. Dat zal ik ook nog eens met Anna maken, die is ook leuk. Kan ze lekker meppen.
BEwoensdag 30 juli 2008 @ 21:13
Ik vind de naam alleen al leuk Oxy!
Sjeenwoensdag 30 juli 2008 @ 21:28
Een ouwetje als tvp

Jojogirlwoensdag 30 juli 2008 @ 21:34
Leuk, dit ga ik ook eens proberen. Banaan is ook Finn's favofruit, dus die flappen gaan er vast wel in (als de banaan de flappen al haalt )
KD-fotografiedonderdag 31 juli 2008 @ 01:32
wat een leuk topic!!
Demi en ik hebben een tijdje terug appelcrumlble van honig gemaakt.

ff proeven



vullen



klaar!



[ Bericht 0% gewijzigd door KD-fotografie op 31-07-2008 18:15:08 ]
Sugardonderdag 31 juli 2008 @ 08:23
Dat filmpje van Isa! Heel leuk gedaan!

En sowieso ziet het er allemaal heel gezellig uit, ik zal bij een eerstvolgend culinair avontuur ook een verslagje in elkaar draaien.
BEdonderdag 31 juli 2008 @ 08:39
Lekker Demi!

En het filmpje van Isa is ook echt heel leuk.
owletdonderdag 31 juli 2008 @ 09:37
quote:
Op woensdag 30 juli 2008 19:07 schreef Oxymoron het volgende:
Leuk, topic!
Het lijkt een beetje, op een picto-kookboek . (bij Yppy welbekend )

Er zijn ook lekkere glutenvrije-recepten te vinden op internet, mét foto's en heeeerlijk resultaat! [Bijv. de Taard Voor Klojo's; is wel bekend in mijn groep, altijd succes en erg goedkoop!]
Wat een leuke site, Oxy!
Ik heb hem meteen aan mijn broertje doorgestuurd. Hij is autistisch én hij mag geen gluten. Maar hij houdt wel van koken dus met deze site kan hij lekker aan de slag
Paradijsvogeltjedonderdag 31 juli 2008 @ 11:55
Wat een leuk topic! Tevens tvp'tje, want ik kom al zoveel leuke dingen tegen.
Leuk voor straks, wanneer Ken wat groter is.
YPPYdonderdag 31 juli 2008 @ 13:05
Leuk filmpje Sjeen.

De appelcrumble ziet er ook goed uit.

De Zandkoekjes

Benodigdheden: witte ( ) basterdsuiker, boter en bloem. Als je uitschiet met de bloem, doe je gewoon van alles het dubbele.



Optioneel: versiering



En verder: vormpjes, bakplaat, bakpapier, deegroller (niet aanwezig) en een dreumes.



1. Doe boter, suiker en bloem door elkaar en meng het met je handen





2. Kijk hoe vies je handen zijn.



3. Leg een stukje deeg op een bakpapiertje en sla het plat.



4. Leg een vormpje op het platte deeg.



5. Doe alsof het een bananenflap is en probeer alles dubbel te vouwen.



6. Versier het deeg.





7. Maak je een poes? Gooi dan alle versiering die je hebt er tegelijk op.



8. Maak je een vis? Prop het geheel dan helemaal in elkaar



9. Stop de koekjes 20 minuten op 170 graden in de oven.



10. Maak ondertussen de keuken schoon.



11. Klaar! linksonder het restant van de vis

snoopydonderdag 31 juli 2008 @ 13:33


het blijft hilarisch
ColdFeetdonderdag 31 juli 2008 @ 13:38
Oh Yppy, wat schattig!
bixisterdonderdag 31 juli 2008 @ 14:04
mooie reportage en de koekjes zien er erg goed gelukt uit zeg! knap hoeveel je haar zelf laat doen. ik ben altijd wat sneller geneigd tot helpen/overnemen.
debuurvrouwdonderdag 31 juli 2008 @ 14:05

Twee jongens die kunnen lezen, één die al met hete pannen kan omgaan, één om tomaat te snijden en alle ingredienten voor taco's...

Daarna
bixisterdonderdag 31 juli 2008 @ 14:08
goed geregeld debuuv!
bixisterdonderdag 31 juli 2008 @ 14:10
helpen met snijden/koken vinden ze hier ook leuk!

Stansfielddonderdag 31 juli 2008 @ 14:20
Ik heb nog geen kinderen maar als ik die krijg ga ik zeker met ze kokkerellen.

In een boek van jamie oliver staat trouwens een heel hoofdstuk over kokkerellen met kinderen.
jellyrosedonderdag 31 juli 2008 @ 15:16
Die fotoreportages over Kokkin Anna zijn echt briljant
DarkElfdonderdag 31 juli 2008 @ 15:46
Heel erg leuk om te zien zeg
Meimeltjedonderdag 31 juli 2008 @ 15:54
Wat ziet dat er allemaal leuk en schattig uit Moeten we hier ook maar eens gaan proberen!!
Vickydonderdag 31 juli 2008 @ 17:12
Leuk topic!! Heb er een tijdje geleden ook eentje geplaatst... even in de herhaling:


Mix de deeg




Bakjes neerzetten


bakjes vullen


in de oven


nu nog versieren


versierd


en opeten
Susanne81donderdag 31 juli 2008 @ 17:12
Wat een geweldige foto's! En wat leuk dat julllie de tijd nemen om dit te doen met je kinderen. Merk in mijn omgeving helaas te vaak dat hier geen tijd voor is omdat moeders 'belangrijkere' dingen te doen hebben. Complimenten!
_Ingrid_donderdag 31 juli 2008 @ 23:45
Leuk topic! Eens kijken of kim ook wil helpen. Behalve dan met opeten voor, tijdens en na het bakken
texeloniadonderdag 31 juli 2008 @ 23:53
quote:
Op donderdag 31 juli 2008 14:04 schreef bixister het volgende:
mooie reportage en de koekjes zien er erg goed gelukt uit zeg! knap hoeveel je haar zelf laat doen. ik ben altijd wat sneller geneigd tot helpen/overnemen.
Daar heb ik ook last van. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik alles bijna alleen maak
Toch maar weer eens proberen
PM-girlzaterdag 2 augustus 2008 @ 15:00
Wat een leuke ideeën kunnen we hier opdoen!
En zo knap van Anna, zo klein als ze nog is. Simon is 2 maanden jonger, maar die zie ik dit voorlopig nog echt niet doen. Maar misschien moeten we het gewoon eens proberen.
Meteen een goede test voor mij, of ik ook kan 'loslaten'
YPPYzaterdag 2 augustus 2008 @ 15:20
Nu zie ik het! Amber doet veel minder beslag in de vormpjes, die van mij mislukken altijd. Dank je wel Amber voor het voorbeeld.

Zo bijzonder veel kan Anna helemaal niet hoor. Ik laat haar doen wat ze kan, maar moet natuurlijk veel helpen. Het gaat er vooral om dat ze wat kan rotzooien met eten, dan vindt ze het al snel goed.
pinquitzaterdag 2 augustus 2008 @ 16:21
jaa tvp! ik was nét van plan om vanavond ook een leuke te maken

anna wat een meesterkokkin lijkt ze op de foto's zeg!! ben bang dat dat bij max niet gaat lukken
pinquitzaterdag 2 augustus 2008 @ 19:15
Ok, daar komt ie

1. Doe wat champignons en tomaten in een bak water, zodat ze schoon worden.


2. Snijd daarna de tomaten en de champignons in plakjes;


3. Laat mama een ui snijden;


4. Snijd wat voorgebakken pitabroodjes helemaal open;


5. Pak wat bakpapier en leg het op de bakplaat/rooster;


6. Verdeel daarna de opengesneden pitabroodjes over het papier;


7. Smeer wat kant en klare pastasaus of tomatenpuree over de pitabroodjes;


8. Beleg daarna een paar broodjes met champignons en/of tomaat;


9. Pak wat salami of cervelaat en leg dat ook op wat broodjes;


10. Doe hetzelfde met wat plakjes ham;


11. Als een echte kok proef je natuurlijk even of de ham wel lekker is;


12. Vergeet de pesto niet!


13. De uien mogen ook op de broodjes worden gelegd;


14. Weiger de kaas over de pizza te strooien. Veel te lekker! laat liever mama het doen, terwijl ik het opeet;


15. Zo ziet het eruit vóor het de oven ingaat!


16. Schuif de plaat de voorverwarmde oven (200C) in;


17. Dek de tafel!


18. Haal de pizza'tjes er na 8 minuutjes weer uit, laat ze even afkoelen ennnn smulllen maar


19. en Max? die eet liever water. mét zijn vork hij heeft ze niet eens aangeraakt



Mama vond ze wel heerlijk
heb alleen iets te veel en te natte pastasaus gebruikt, de broodjes waren wat nattig
Vickyzaterdag 2 augustus 2008 @ 20:32
Oehhhh Max, dat ziet er HEERLIJK uit!!
_Ingrid_zaterdag 2 augustus 2008 @ 22:01
Ziet er wel lekker uit Max!
Stiemiezaterdag 2 augustus 2008 @ 22:07
Yppy die teentjes van Anna op de eerste foto van de zandkoekjesreeks
snoopyzaterdag 2 augustus 2008 @ 22:28
Max, jij weet natuurlijk wie het gemaakt heeft
PM-girlzondag 3 augustus 2008 @ 13:26
Leuk Pinquit en Max! Vooral die kaas-eet-foto doet mij vermoeden hoe het hier zou gaan!
KD-fotografiezondag 3 augustus 2008 @ 14:16
O Max, dat ziet er leuk en lekker uit!

Demi en ik hebben vandaag cakejes gebakken.

mixen.



vullen.



in de oven.



versieren.



ziet er gezellig uit zo!



lekker smullen!

YPPYzondag 3 augustus 2008 @ 14:23
Wat zijn de openingstijden van restaurant Max?

Die cakejes van Demi zijn ook leuk! Zijn die een dag later nog lekker? Als dat zo is, gaan wij donderdag aan de slag, krijg vrijdag bezoek.
SilkTiezondag 3 augustus 2008 @ 16:59
Ge-wel-dig!
Ik heb me moeten inhouden om niet achter mijn bureau in lachen uit te barsten.
Vooral Anna, wat een serieus koppie tijdens het werken.
Max de pizza-bakker mag er ook wezen (kan natuurlijk ook door de naam komen ... )

Mijn kinderen willen ook altijd meehelpen in de keuken, mijn vrouw laat ze dan ook heel veel doen. Het leukste is natuurlijk de lepels, kloppers, spatels e.d. aflikken . Chapeau voor haar, zoveel geduld als ze voor de kinderen heeft wanneer ze ze wat wil leren.
Ik heb ze ook een keer mogen 'helpen' met het versieren van een taart. Dat hield dus in dat ik voor de gestage aanvoer van versiersel moest zorgen maar vooral met mijn fikken van de taart zelf afblijven, dat was hun werk .
Ook die trotse koppies als het op tafel komt, honderduit vertellen over wat hun bijdrage is geweest. Heerlijk spul .

In het begin had ik het idee: daar hebben ze met die kluifjes aangezeten en je weet niet waar ze eerder aan hebben gezeten ... geef mijn portie maar aan fikkie . Maar toen dacht ik: het zijn toch gvd m'n eigen kinderen, en het heeft een tijd onder hoge temperatuur in de oven gestaan, alles zal toch wel dood wezen . Tanden erin en niet zeuren .
KD-fotografiezondag 3 augustus 2008 @ 17:12
Yppy, geen idee, ze zijn al op.
We zijn naar zwager en schoonzus geweest en die hebben geholpen.

SilkTie , en eerst handen wassen scheeld ook al heel veel.
SilkTiezondag 3 augustus 2008 @ 17:24
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 17:12 schreef KD-fotografie het volgende:
SilkTie , en eerst handen wassen scheeld ook al heel veel.
Dat ook, natuurlijk. Dat gebeurt bij ons altijd: voor, tijdens, na, maakt niet uit wat, gewoon voor, tijdens, na, ahnden en snoetje wassen (zelfs de jongste van bijna 1,5 weet dat al en staat erop dat zijn handjes gewassen worden als zijn luier verschoond is: of het nou een luier is of niet, je bent naar de wc geweest en moet dan de handen wassen). Maar ondertussen kan er natuurlijk toch een snotneusje zijn 'afgeveegd', of nog wat restjes ergens blijven hangen etc.
Ik ben nogal een beetje neurotisch met dat soort dingen, tot ergernis van mijn vrouw (die zelf al uitermate op netjes en schoon gesteld is), maar ik kan me er langzamerhand overheen zetten.
SHEzondag 3 augustus 2008 @ 17:38
mini-chefs

Ik ben strontjaloers. Ik heb heel veel kiddo receptjes, maar geen kind om aan het werk te zetten
m@xzondag 3 augustus 2008 @ 19:00
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 17:38 schreef SHE het volgende:
mini-chefs

Ik ben strontjaloers. Ik heb heel veel kiddo receptjes, maar geen kind om aan het werk te zetten
Je mag die van mij wel een keertje lenen. Moet je wel waarschuwen dat hij een extreme voorliefde voor rond eten heeft (doperwtjes, krieltjes, gehaktballetjes, geen spruitjes want die zijn volgens hem gevaarlijk )

Kai en ik zullen binnenkort ook wel een keer gaan kokkerellen voor dit topic. Leuk idee
SHEzondag 3 augustus 2008 @ 19:22
Spruitjes zijn ook gevaarlijk, ze ruiken dubieus en ze lijken rond, maar vallen zo uit elkaar.

ik leen 'm graag, ik heb namelijk nog steeds geen goede reden gehad mijn opoe's recept voor suikerappels, blije puddingbakjes en bananenbootjes te maken.
Moonahzondag 3 augustus 2008 @ 21:16
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 14:23 schreef YPPY het volgende:

Die cakejes van Demi zijn ook leuk! Zijn die een dag later nog lekker? Als dat zo is, gaan wij donderdag aan de slag, krijg vrijdag bezoek.
Neuh!
Platgeslagen bananenflappen willen we!

Méésterlijk topic!
YPPYzondag 3 augustus 2008 @ 22:07
Die bananenflappen zijn een dag later zeker niet lekker, helemaal taai.
E.T.zondag 3 augustus 2008 @ 22:18
IK vind 't wel altijd eng om die kleintjes met messen aan de gang te laten (al zie ik dat dat bij Piet en Anna hartstikke goed gaat).

Maar koekjes bakken wordt hier ook driftig gedaan.. alleen kneden moet ik doen, daar krijg je vieze handen van
Maneki.Nekozondag 3 augustus 2008 @ 22:51
Haha ja ik moet hier ook altijd kneden, het duurt de heren te lang
Ik laat ze wel met messen gaan, maar alleen als ik er bij ben. Een kind wat al kan lezen én ook nog best handig is is geweldig, oudste Sjakie had pas helemaal zelf kofta gemaakt. Ik heb er alleen geen foto`s van
Zal ik vlgende keer wel doen
bixisterzondag 3 augustus 2008 @ 22:51
dat met die messen vind ik ook eng hoor ET, dat vergde/vergt ook wel een boel begeleiding. Piet heeft er inmiddels al aardig wat handigheid in, bij Anna moet ik nog wel heel dicht in de buurt blijven. ze heeft bovendien de neiging het mes om te draaien, dus om de scherpe kant naar boven te houden. en dan lekker aanduwen...

SHE, ben je niet in te huren voor een verjaardagspartijtje? is vast heel origineel: een kook-/bak-feest.

max, die pizzaatjes zagen er lekker uit! jammer dat je er zelf niet van wilde proeven!
PM-girldinsdag 5 augustus 2008 @ 21:40
Ik was iets te enthousiast van alle verhalen hier, dus ik bedacht dat wij ook best pizzaatjes konden maken net als Max en Pinquit.
Simon was iets minder enthousiast, hij wilde niets behalve 'vwosjes' opeten dus dit keer bleef het een mama pizza

Toen we uiteindelijk gingen eten, vond hij het toch lekker genoeg om er een staan buffet van te maken
owletdinsdag 5 augustus 2008 @ 21:48
Awwww..... Simon Wat een meneertje is het aan het worden!
snoopydinsdag 5 augustus 2008 @ 21:55
Simon
Loisdinsdag 5 augustus 2008 @ 21:57
agossie dat bekkie arme Simon
YPPYwoensdag 6 augustus 2008 @ 07:44
Wat een leuk ventje.
Moonahwoensdag 6 augustus 2008 @ 09:11
Haha! Die Simon met zijn 'wosjes'!
Dat zou hier precies hetzelfde gaan!
Troelwoensdag 6 augustus 2008 @ 10:41
Wat een supergoede site owlet en wat een heerlijk pizza idee!

Ik heb altijd dat ik pitabroodjes overhoudt en dat ze dan over de datum gaan, dat gaat me nu niet meer gebeuren
Loiswoensdag 6 augustus 2008 @ 20:25
We bakken hier wekelijks muffins, en Iris zag nu in de winkel iets waar ze bijna van opsteeg, prinsessencakejes

Eerst alle ingredienten goed mixen:


In de vormpjes scheppen:


Na een kwartiertje in de oven:


Glazuur (te dun) maken is een serieuze zaak:


Bijna te mooi om op te eten:


(ik vond ze niet geweldig lekker, ze smaken nergens naar, maar Iris was blij)
Moonahwoensdag 6 augustus 2008 @ 21:00
Wát een commerciele rotzooi wordt er toch verkocht zeg, prinsessencakejes.....
Maar ik kan me voorstellen dat Iris erbij opstijgt als ze zoiets ziet! En ik geloof inmiddels ook dat je dat als moeder dan niet kunt weerstaan.

Wat lijkt ze toch veel op je zeg!
En die strandfoto.... *smelt. Wat zien ze er toch lief uit samen.
PM-girlwoensdag 6 augustus 2008 @ 21:26
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 09:11 schreef Moonah het volgende:
Haha! Die Simon met zijn 'wosjes'!
Dat zou hier precies hetzelfde gaan!
Probeer het eens zou ik zeggen

Lois, vond Iris ze,behalve mooi, wel lekker?
Vickydonderdag 7 augustus 2008 @ 07:29
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 21:00 schreef Moonah het volgende:
Wát een commerciele rotzooi wordt er toch verkocht zeg, prinsessencakejes.....
Maar ik kan me voorstellen dat Iris erbij opstijgt als ze zoiets ziet! En ik geloof inmiddels ook dat je dat als moeder dan niet kunt weerstaan.

Wat lijkt ze toch veel op je zeg!
En die strandfoto.... *smelt. Wat zien ze er toch lief uit samen.
zo heb je bij de AH ook een zakje met prinsessenglazuur.. mier mier zoet en stijf van de kleurstoffen..
_Ingrid_donderdag 7 augustus 2008 @ 11:52
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 07:29 schreef Vicky het volgende:

[..]

zo heb je bij de AH ook een zakje met prinsessenglazuur.. mier mier zoet en stijf van de kleurstoffen..
En duur! Kan je net zo goed van poedersuiker en water wat glazuur maken en kleurstof er doorheen.
KD-fotografiedonderdag 7 augustus 2008 @ 12:41
je kan ook poedersuiker mengen met onverdunde ranja/aanmaak, dan heb je een leuk kleurtje en een lekker smaakje.
pinquitdonderdag 7 augustus 2008 @ 14:08
Hey, wat een slimme tip KD!!
Meimeltjedonderdag 7 augustus 2008 @ 14:22
N.a.v. dit leuke topic heeft Kyllian vandaag muffins gemaakt. Leuke activiteit voor zo'n regenachtige dag


Lees eerst de beschrijving goed door voordat je begint!


Doe de mix in een kom.


Doe er 2 eieren bij.


Na de boter erbij gedaan te hebben doe je het water erbij en dan goed roeren!


Mix alles goed door elkaar, hier mag je mama wel bij helpen.


Schep met een ijsschep bolletjes uit de kom.


Doe deze in de vormpjes.


Als alle vormpjes gevuld zijn kunnen ze de oven in.


Als de muffins gebakken zijn kan je ze nog versieren met lekkere snoepjes.


Dit was mijn resultaat! Daarna kun je lekker gaan smullen!
YPPYdonderdag 7 augustus 2008 @ 14:59
Wij hebben nog een zakje roze glazuur liggen, maar Anna heeft dat nog niet gezien.

Die muffins!

Iemand zin in een bananenflap met een beetje suiker?





We hebben gelukkig ook koekjes. Versierde koekjes zelfs.



Sugardonderdag 7 augustus 2008 @ 20:05
Ha, wij zijn ook aan het bakken geweest vandaag, óók met iets met veul roze en onweerstaanbare uitwerking op Marietje.

Dit gaat het worden!


Dit mot erop straks


Voeg het meel bij de boter


Roer met een garde (mixer is voor mietjes)


De cakejes voordat ze de oven in gaan. Let op de al enigszins van vorm veranderende bakjes. Dat gaat niet meer goedkomen. Of eigenlijk: dat gaat finaal mis binnen een luttele 10 minuutjes bakken in de op 160 graden voorverwarmde oven...


Slechts 6 van de 10 cakejes overleefden de ramp. Hier wordt er eentje met zorg door Maria opgelapt en gepimpt.


Zo'n uit het vormpje gedropen stuk cake smaakt wél erg goed! (En zie het versierde eindresultaat op het dienblad.)


Laat anderen genieten van je kookkunsten en deel uit. Men zal dankbaar zijn.
Loisdonderdag 7 augustus 2008 @ 20:09
Leuk Sugar en Kyllian heeft ook al van die lekkere cakejes.
Qua smaak zijn die van Lillifee stukken lekkerder dan de prinsessencakejes die wij hebben gebakken

KD dat vind ik nou een geweldige tip! Dank je wel!
beefcakedonderdag 7 augustus 2008 @ 20:32
Wij hebben een muffin bakblik
Ik vond die uitgelopen cakejes altijd zo zonde

De mijne heb ik bij de Hema gekocht, maar bij de Action oid hebben ze ze ook (ook in siliconen uitvoering).

Edit: Ik zie nu op vicky's foto's dat zij ze ook heeft Niets nieuws onder de zon dus

Heerlijk topic trouwens, ik heb genoten van alle leuke foto's
Troeldonderdag 7 augustus 2008 @ 21:38
De mini-pizza's zijn goedgekeurd
Echt een superidee
PM-girlvrijdag 8 augustus 2008 @ 21:17
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 14:59 schreef YPPY het volgende:
Wij hebben nog een zakje roze glazuur liggen, maar Anna heeft dat nog niet gezien.

Die muffins!

Iemand zin in een bananenflap met een beetje suiker?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

We hebben gelukkig ook koekjes. Versierde koekjes zelfs.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het was allemaal heerlijk!
E.T.vrijdag 8 augustus 2008 @ 21:31
Wij hadden gister ook cake-jes
Regen en vakantie enzo

Ik had de kant en klare mix van C1000, alleen water toevoegen.. smakeloos dus

En m'n muffin-vorm (net zo'n ding als Beefcake, maar dan van silicone) lag nog in voorthuizen (dat ding en de mixer wisselen elkaar af van huis.. best handig om ze eens een keer samen in hetzelfde huis te hebben )
m@xmaandag 11 augustus 2008 @ 16:14
Na al het muffingeweld heeft Kai vandaag tompoezen gemaakt:

Je doet wat water in een kom en voegt daar de puddingmix aan toe. Roeren tot het een klef geel geheel wordt:




Vervolgens schep je de gele smurrie op de bladerdeegkoek, smeer je het uit en druk je er nog een koek bovenop:




Terwijl de glazuur in een beker warm water smeerbaarder aan het worden is snoep je de overgebleven pudding op:


Daarna mag de glazuur op de koek. Goed in het zakje knijpen en smeren maar:






Nadat mama met een scherp mes de koek in drie stukken heeft gesneden is het tijd om de boel te versieren:




Het eindresultaat :


de tompoezen worden extra lekker als je vooral niet lacht tijdens het maken er van
Sjeenmaandag 11 augustus 2008 @ 16:18
Kai... tompoezen maken is ook een zeer serieuze aangelegenheid
Susanne81maandag 11 augustus 2008 @ 16:55
Kai, wat een geweldig grote (en gave!) pot met versiersels!
m@xmaandag 11 augustus 2008 @ 17:02
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 16:55 schreef Susanne81 het volgende:
Kai, wat een geweldig grote (en gave!) pot met versiersels!
Dat zijn rainbow sprinkels van de Aziatische supermarkt. Veel meer en goedkoper dan dat dr. oetkerspul en we toveren er elk toetje mee om tot een draken-/heksen-/superman-/spidermantoetje (ligt er helemaal aan hoe de bui van meneer is )
jellyrosemaandag 11 augustus 2008 @ 17:36
Dat servies!! Waar heb je dat vandaan M@x, of is dat echt authentiek oud zeg maar?
m@xmaandag 11 augustus 2008 @ 19:09
Dat is authentiek oud. Bij elkaar gesprokkeld op rommelmarkten, marktplaats, kringloopwinkels en ik heb een hele lading van Kozakken gekregen
Maneki.Nekomaandag 11 augustus 2008 @ 19:22
Kai Serieuze zaak die tompoezen maken
Vickymaandag 11 augustus 2008 @ 20:01
oh wat een heerlijk topic! Ik heb nog fotos op de camera staan van gehaktballetjes maken, zal ze er morgen eens vanaf trekken.
YPPYmaandag 11 augustus 2008 @ 20:16
Wat mooi, Kai die zo serieus en aandachtig aan het werk is. Hij heeft helemaal gelijk.
Carmellamaandag 11 augustus 2008 @ 20:23
Wat is het leuk om zo mee te kijken en zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt wordt!

En dan die serieuze blikken en concentratie
Jeliefmaandag 11 augustus 2008 @ 20:28
Ik heb zondag met Emma cake gebakken. Ooit als ik groot ben doe ik het zonder pakje

Als mama zegt dat we gaan bakken moet ik wel mijn vormpjes hebben, ook al zegt ze dat dat niet kan met cake!



Vorm invetten



Zakje openknippen

En dan nog even scheuren...


Mix in de kom, en even voelen hoe zacht dat is.


OJa mijn horloge moet nog af

eitje en melk erbij



voordat je kunt mixen even handen schoon maken



proeven

Maham je bent de boter vergeten


Das beter!


vorm vullen


weer even proeven


En dan mag ik alweer met die grote schaar knippen


zakje leeg gooien. en mixen.



Nog meer in de vorm scheppen.



Nog even met de vormpjes spelen in het gemorste beslag


En de afwas hoort er ook bij,



En dan nog proeven




ja maar ja maar


Ze lust (nog steeds) geen cake

Wij wel

en sorry voor al die foto's, ik kon niet kiezen...
Spuuglokjemaandag 11 augustus 2008 @ 20:38
Wat een heerlijke bakfoto's! Respect voor het geduld van de mama's (en papa's?), bij mij gaat een glimlach tijdens deze activiteiten helaas niet van nature. En m@x, dat servies is van dezelfde serie als mijn oma's bekers waar we tijdens verjaardagen vroeger soep uit kregen! Tegenwoordig wordt het een beetje te druk voor oma (ze is bijna 94), dus dat massale soep (en zelfgemaakte bowl) eten (we zijn een groooote familie) zit er jammergenoeg niet meer in.
Jeliefmaandag 11 augustus 2008 @ 20:49
Spuug, ik was na afloop ook bek af. Ik had mij voorgenomen om Emma het meeste te laten doen en het niet te veel op mijn manier te willen. Dat is redelijk gelukt
m@xmaandag 11 augustus 2008 @ 20:49
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 20:38 schreef Spuuglokje het volgende:
Wat een heerlijke bakfoto's! Respect voor het geduld van de mama's (en papa's?), bij mij gaat een glimlach tijdens deze activiteiten helaas niet van nature. En m@x, dat servies is van dezelfde serie als mijn oma's bekers waar we tijdens verjaardagen vroeger soep uit kregen! Tegenwoordig wordt het een beetje te druk voor oma (ze is bijna 94), dus dat massale soep (en zelfgemaakte bowl) eten (we zijn een groooote familie) zit er jammergenoeg niet meer in.
Het viel hier heel erg mee qua rommel enzo hoor Spuug. Kai heeft het bijna helemaal zelf gedaan, maar met zo'n tompoespakketje van de Hema is het echt goed te doen.

De bekers heb ik trouwens ook, net als de kop en schotels, ovenschalen, dekschalen, kop en schotels, allerlei maten borden, soepkommen en een sapkan.
_Ingrid_maandag 11 augustus 2008 @ 20:59
Leuk die reportages!
Kim ging bij mijn moeder taartjes maken met van dat kant en klare taartbodemspul. Waar je dan uit blik fruit er overheen doet etc. Maar Kim wilde niet, dat is vies.
Dus helaas gaan we hier nog niet samen bakken/koken.
Mirjammaandag 11 augustus 2008 @ 21:01
wat een geweldig topic
ik moest erg lachen om de zandkoekjes reportage
PM-girlmaandag 11 augustus 2008 @ 21:31
Kai is gewoon een pro, vandaar dat gezichtje! <---- bakkersmuts dan he!

Emma! Die blik als ze constateert dat de boter er niet in zit!
Maneki.Nekomaandag 11 augustus 2008 @ 22:17
Hoe 2 broertjes muffins maakten

Lees het recept aandachtig door terwijl je broer de muffinvorum van vormpjes voorziet


Lees het voor de zekerheid nog een keer door, terwijl je broer de papiertjes uit elkaar friemelt


Weeg 150 gram boter af onder toeziend oog van je broer


Zeef 310 gram zelfreizend bakmeel


Goed schudden terwijl je broer de boter smelt


115 gram suiker erbij, terwijl je broer nog steeds de boter smelt


Goed roeren, terwijl je broer nog steeds de boter smelt


3,75 dl melk afmeten


Roer 300 gram verse bramen door het bakmeel/suikermengsel heen


Dan doe je een theelepel vanille-extract bij de melk, en een ei


Natuurlijk moet je broer ook een ei vermoorden


ff de handen wassen


Giet het geklopte melk/eimengsel op het bramen/suiker/bakmeelmengsel


Dan de gesmolten boter erbij en snel doorroeren maar niet te secuur want klontjes moeten!


Dan gooit mama buiten beeld ff snel de vormpjes vol omdat het anders echt een zooitje werd en 25 minuten bakken op 200 graden later heb je dit

E.T.maandag 11 augustus 2008 @ 22:20
oe! das een goed recept voor m'n bramen
Het is te weinig om jam van te maken, maar 300 gram moet lukken
Vickymaandag 11 augustus 2008 @ 22:33
oehh die zien er heerlijk uit Maneki!!
Nijnamaandag 11 augustus 2008 @ 22:59
Wat ziet het er heerlijk uit. Lijkt me erg leuk om samen te doen, maar ik denk dat ik nog even geduld zal moeten hebben .
debuurvrouwdinsdag 12 augustus 2008 @ 10:46
Oeh, die zien er lekker uit zeg! Naar aanleiding van dit topic en een artikel dat ik las in Allerhande hebben wij nu kinderkookdag. De jongens kiezen (het liefst samen) een recept (en geen pakjes en doosjes écht koken ) en maken een boodschappenlijstje. Ik neem de spullen voor ze mee, of ze halen zelf in het dorp boodschappen (nog toffer, en beter voor het leermoment )
En dan dus koken. Afgelopen weekend heeft oudste een groentewokschotel gemaakt met filetlapjes.
Helaas is de batterij van mijn fototoestel wéér kapot. dus geen foto's . Maar ik zal een keer een zaterdag vastleggen.
marlieskedinsdag 12 augustus 2008 @ 11:06
Maneki, wat ziet dat er lekker uit
Maar wat heeft het jongste broertje nou voor tekst op zijn shirt staan?

Kan niet wachten tot Isa mee kan helpen met cake bakken of pizza maken, ziet er allemaal zo leuk en gezellig uit.
Jeliefdinsdag 12 augustus 2008 @ 11:08
DB wateen goed idee! Daar zullen toekomstige partners errug blij mee zijn, en jij ook
Stiemiedinsdag 12 augustus 2008 @ 11:16
Ah de buurvrouw, die ga ik onthouden! Da's echt leuk voor de kinderen (en voor jezelf )

Wat zijn er weer een boel lekkere dingen gemaakt Pff moet hier zeker nog een jaartje wachten voordat Linde mee kan helpen. Jammer hoor want ik ben gek op dingen als bakken en knutselen...
Maneki.Nekodinsdag 12 augustus 2008 @ 11:47
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 11:06 schreef marlieske het volgende:
Maar wat heeft het jongste broertje nou voor tekst op zijn shirt staan?

marlieskedinsdag 12 augustus 2008 @ 12:18
wat een grappige tekst!
Kersjesdinsdag 12 augustus 2008 @ 12:22
Wat een geweldig topic!
En zo knap van al die kleine bakkertjes
Ik heb er helemaal trek van gekregen en heb nog 2 pakken muffin-mix staan
DIGGERzondag 31 augustus 2008 @ 21:56
Wel goed hoor, die voorbereiding bij de meiden op de toekomstige rol

(Yppy, jij ex-stadsgenoot, vluchteling, hoe is het in A.?)
YPPYzondag 31 augustus 2008 @ 22:09
Ontzettend goed! We hebben nu een tuin. En het is alsnog dicht bij G. We gaan nog elke week zwemmen en fietsen zo naar het centrum. En de supermarkt is dichterbij dan vanaf jullie naar Oost.

Heeft Devin al muffins gemaakt?
livelinkmaandag 1 september 2008 @ 11:11
Katja wilde gisteren ook helemaal zelf koken. Het werd pizza. Had ik nou maar eerst dit topic gezien en de tip van de pitabroodjes meegekregen..., het kwam er op neer dat ik met mijn handen in dat deeg moest en ik en deeg is geen combinatie. Ik griezel ervan en ik krijg het ook nooit zoals het moet zijn.

Uiteindelijk met de hulp van papa is het deeg toch nog enigszins goed terechtgekomen. Katja mocht zich helemaal uitleven op het beleggen en het resultaat was wel heel eetbaar
Jammer genoeg geen foto's gemaakt, dat vergeet ik nou altijd. Zo leuk die fotoreportages, maar ik kom nou nooit eens op tijd op het idee.
texeloniavrijdag 26 september 2008 @ 18:44
Noah wilde vandaag graag bananentaart maken!


Boter en rietsuiker mixen


Banaan erbij (en stiekem een stukje proeven)


Eidooiers erdoorheen mixen


Bloem erbij


Alles met een spatel luchtig door elkaar mengen...


Vergeet de spatel, lekker met de handjes erin!


Hmm, was misschien toch niet zo'n goed idee...


Als je handjes weer schoon zijn ga je lekker spelen en laat je je moeder lekker alles alleen afmaken


Het resultaat
livelinkvrijdag 26 september 2008 @ 19:08
Ziet er goed uit, Noah , was hij ook lekker?

En ik griezel helemaal van jouw deeghanden , dat vind ik zo'n naar gevoel.
PM-girlvrijdag 26 september 2008 @ 20:51
Die Noah! Die heeft er plezier in gehad zo te zien!
Ik vind het een vrolijke taart geworden!
owletvrijdag 26 september 2008 @ 21:05
Zo heee, was het zo lekker als het er uit ziet?
pinquitzaterdag 27 september 2008 @ 08:51
die koksmuts is geniaal
Tazzdonderdag 6 november 2008 @ 17:24
*schop*
In foto topic staat een pizza-maak-serie.
bixisterzaterdag 22 november 2008 @ 12:11
onze Anna helpt ook graag mee met koken, maar ik denk er nooit zo aan om tussendoor foto's te maken (en nu ik 't wel gedaan heb merk ik ook waarom, 't is nog een hele kunst zo tussen de vieze handen en behoeden voor ongelukjes door..!) maar allez, in navolging van 'kleine Anna' , zoals ze hier nog steeds genoemd wordt,

Appelflappen bakken met Anna

eerst appels in kleine stukjes snijden.


daarbij mag je soms best even proeven (maar niet alles!!)


even checken of 't tuinmeubilair nog niet is weggewaaid.


een beetje citroensap toevoegen.


en wat suiker...


rozijntjes wassen.


en erbij kieperen.


goed roeren!


hoogste tijd voor een muzikaal intermezzo!


en weer verder: deegrollen!


vullen maar.


dichtmaken: goed aandrukken hoor!


nog een klein beetje suiker erover.


dan kunnen ze de oven in.


en ja hoor, nog geen 20 minuten later waren ze al klaar:


.. en proef-tijd!


NB de haar-stylering is geheel Anna's eigen werk.
PM-girlzaterdag 22 november 2008 @ 12:54
Leuk bix en Anna!
Bonuspunten voor het kapsel EN de muziek!
Oxymoronzaterdag 22 november 2008 @ 14:09
Ik ga, vandaag een kokos-taart maken, waar zou ik de foto's plaatsen?
RockabeIIazaterdag 22 november 2008 @ 14:35
haha die ketting in der haar <3
PM-girlzaterdag 22 november 2008 @ 14:36
Oxy, succes alvast daarmee!

Ik denk eerlijk gezegd, dat het verslag meer in CUL thuishoort, ipv in dit topic. Maar op het bankje worden ook regelmatig culinaire dingen gepost die niet direct met kinderen te maken hebben, dus daar zou het ook wel kunnen vind ik.

Ken je het taartendecoreertopic al in CUL? Ik weet niet of je jouw taart ook gaat versieren?
Als je dat wil, kun je in dat topic vast leuke tips opdoen!
Moonahzaterdag 22 november 2008 @ 15:11
Haha! Die kralen in d'r haar!
Wat een lekker ding is ze toch zeg!
En wat slim om het deeg uit te rollen, ik vind ze altijd zo lastig klein. ;o
bixisterzaterdag 22 november 2008 @ 15:16
en Piet wilde gistermiddag graag pepernoten bakken. er was ook een vriendje mee gekomen uit school, maar die wilde alleen toekijken (en het resultaat opeten ). een wat minder uitgebreid fotoverslag, maar toch wel leuk om ook even te laten zien (al twijfelde ik over de enorme puinzooi op tafel. ).

goed kneden:


rollen maar:




het resultaat (ze waren nogal aan elkaar ge'groeid', dit is na het lossnijden).


even afkoelen en hard worden en ... smullen maar!!! (we moesten helaas wel een deel weggooien vanwege te zwarte onderkant; onze oven gaat veel te hard altijd).
Moonahzaterdag 22 november 2008 @ 15:19
Aaah, wat cute! Zo geconcentreerd balletjes draaien!
Gheghe, ik vind het juist altijd leuk om huiskamers te spieken op foto's! En stapels (ongelezen...) papieren op tafel komen mij iig bekend voor hoor!
Moonahzaterdag 22 november 2008 @ 15:20
Stom he, beroepsdeformatie, maar dan denk ik meteen: Goed voor de fijne motoriek.
bixisterzaterdag 22 november 2008 @ 15:38
nou ja, 't is toch ook zo. anna kan 't nog niet, dat balletjes rollen, en piet nu wel. een tijdje geleden vond hij dat ook nog heel moeilijk. grappig om te zien hoe ze dan ineens weer dingen erbij kunnen.
snoopyzaterdag 22 november 2008 @ 15:41
wat zal het bij jou thuis nu ook lekker ruiken Bix

Morris wilde gisteren voornamelijk slangetjes rollen ipv pepernoten. Maar die waren ook lekker
YPPYzaterdag 22 november 2008 @ 19:14
Wat kan grote Anna goed appelflappen maken.

En Piet met de pepernoten, ook erg knap.
Sjeenwoensdag 26 november 2008 @ 21:12
Wij hebben ook pepernoten gebakken vandaag





snoopywoensdag 26 november 2008 @ 21:40
Goed gedaan Isa
YPPYwoensdag 26 november 2008 @ 21:40
Lekker! Heb je ze nog van elkaar af gekregen?
Sjeenwoensdag 26 november 2008 @ 21:51
Ging nog vrij gemakkelijk, gedaan toen ze nog warm waren... Wel een weet voor een volgende keer, verdelen over twee bakplaten
Luchtbeldonderdag 27 november 2008 @ 12:39
Wat een knap kind is het Sjeen En zo veel pepernoten Jolie heeft maandag ook gebakken thuis, gelukkig met een vriendinnetje samen anders was ze uren bezig geweest. Wij hadden er ook echt te veel.
PM-girlzondag 30 november 2008 @ 13:43
Wij hebben samen koekjes gebakken vanmorgen. Het waren er veel meer, maar Simon pakte de koekjes die hij ging verven in zijn hand, deed er wat kleur op en at ze op


Helaas trokken de koekjes wel krom in de oven
YPPYzondag 30 november 2008 @ 13:50
Leuk! Hoe heb je dat verven gedaan?

Wij hebben pepernoten gebakken, maar dat is mislukt. Toen zelf maar opnieuw gedaan toen ze in bed lag, zodat ze alsnog iets kon bakken. Als ik een keertje zin heb, zet ik de foto's nog wel online.
PM-girlzondag 30 november 2008 @ 13:57
Ik heb kleurstofjes voor het maken van taartfondant, die zijn eetbaar. Glazuur heb gemaakt van poedersuiker en een beetje water en dan dus die kleurtjes erbij.
Uit de knutselbox heb ik een nieuw, schoon kwastje gebruikt.
Moonahzondag 30 november 2008 @ 14:48
Groot gelijk Simon!

Wij hebben zojuist bij gebrek aan appels bananenflapjes gebakken. Er zitten alleen niet zo veel bananenstukjes in.

Oh en geen foto's. De keuken lag zonder foto's al onder de bloem, olie en suiker...
Stoutzondag 30 november 2008 @ 15:05
Wat leuk !!
Timo heeft gisteren zelf kwarktaart gemaakt, gewoon met zo'n pak. Helemaal zelf !!
Aangezien hij prima leest en je alleen de boter maar hoeft te smelten (lekker in de magnetron) kon hij het helemaal alleen !
PM-girlzondag 30 november 2008 @ 20:38
quote:
Op zondag 30 november 2008 14:48 schreef Moonah het volgende:
Wij hebben zojuist bij gebrek aan appels bananenflapjes gebakken. Er zitten alleen niet zo veel bananenstukjes in.
Lekker toch!
quote:
Oh en geen foto's. De keuken lag zonder foto's al onder de bloem, olie en suiker...
Dat is ook een van de redenen waarom wij geen foto's hebben

Stout, wat knap, helemaal alleen!
bixisterzondag 30 november 2008 @ 20:40
nog 'n hele extra uitdaging he, zo'n foto-sessie!
Jeliefvrijdag 16 januari 2009 @ 11:33
Emma maakt Smijt (oorspronkelijk een ovenschotel met selderij, salami, appel en macaroni, maar deze keer met gerookte kip ivm mijn maag)
Emma heeft de appel en de selderij gewassen zodat mama het kan snijden, nu de boursin (ipv kookroom deze keer), eitjes, zout en peper mixen.


Vorm invetten, niet de handvatten, dat haalt mama er weer af

Dan alles door elkaar roeren


in de schaal doen

saus en kaas er over

oven aan doen

afwas opruimen hoort er ook bij



En als het dan voor je neus staat kijk je er zo bij..
Noli.vrijdag 16 januari 2009 @ 11:37
Wauw Emma! (klinkt ook lekker trouwens )

En die laatste foto!
Jeliefvrijdag 16 januari 2009 @ 11:46
Deze versie was wat flauw van smaak, volgende keer doen we weer met salami. Ze heeft er drie happen van gegeten,maar goed de volgende dag was ziek.
YPPYzondag 15 februari 2009 @ 13:45
Goed gedaan Emma!

Hier alsnog de pepernootfoto's. Beter laat dan nooit.


Zet alle benodigdheden klaar


Doe de basterdsuiker in een schaal


Doe er wat zout en speculaaskruiden bij


Boter in de schaal en alles goed door elkaar doen


Vergeet de bloem niet!


Laat mama verkeerd rekenen en gooi dus veel te veel melk in de schaal


Alles weer door elkaar roeren

Ga even slapen en laat mama alles opnieuw maken, zodat het deeg wel goed is


Maak kleine stukjes van het deeg


Leg de stukjes op een bakplaat en stop deze in de oven. Eet smakelijk!
RockabeIIazondag 15 februari 2009 @ 13:53
Mooie stukjes!

Die eerste foto, wat een heerlijk pretbekkie heeft Anna
YPPYzondag 15 februari 2009 @ 13:54
Dat haar ook erbij, ze wil de meest verschrikkelijke speldjes in. Heeft ze niet van mij.
Fuentezondag 15 februari 2009 @ 13:57
Wat een leuke foto's

Sara en ik hebben net chocoladetaart gemaakt, maar natuurlijk vergeten foto's te maken
YPPYzondag 15 februari 2009 @ 13:59
Het gebrek aan foto's kun je compenseren met een uitgebreiden beschrijving en een andere foto van Sara. Als ze de taart eet bijvoorbeeld.
bixisterzondag 15 februari 2009 @ 14:03
haha ik vind jullie verslagen en vooral de foutjes zo grappig, yppy!
ik kom meestal niet aan foto's toe bij dit soort activiteiten. maar 't zijn wel erg leuke verslagen. dus ook maar weer eens aan de slag, een dezer dagen.
RockabeIIazondag 15 februari 2009 @ 14:11
oeh, ik kan wel es effe muffins gaan bakken met B!
DIGGERmaandag 23 februari 2009 @ 19:48
Ook eens een bijdrage vanuit "Little Italy".

De kids hier helpen vaak en enthousiast mee met koken, vinden het allebei bijzonder leuk.
Nu is het voordeel dat er in hun Italiaanse omgeving natuurlijk bijzonder veel aandacht is voor koken en eten (Het percentage foto's rondom iets met eten is dan ook enorm), plus dat het zulke fijne "klanten" zijn omdat ze echt alles eten. En Mamma en pappa koken ook nog een graag.
Gevalletje "met de paplepel dus

Ditmaal ook eens de tijd genomen om er plaatjes van te schieten. Het gerecht: Gnocchi
"Pastamonster" Kady moet en zal meehelpen de pasta maken:


Stap 1: Bloem voor bij de aardappelen en wat water.


Stap 2: Kneden


Stap 2A: Kneden


Stap 2B: Kneden


Stap 2C: Het geheim van goede pasta? Kneden


Stap 3: Het deeg rollen


Stap 3 nogmaals


Stap 4: De Gnocchi vormgeven


Stap 4: Nog meer Gnocchi vormgeven


Stap 5: De Parmigiano raspen


Stap 6: Pasta mag je eten zodra je een bord voor je neus hebt, maar wel even blazen


Stap 6: Ik ga dit hele bordje lekker opeten


Stap 7: Zo gezegd


Stap 8: Toetje! hier lekker niks aan gedaan, gewoon opsmikkelen.
sjakmaandag 23 februari 2009 @ 21:37
Mmmmm, gnocchi
Leuke foto's en wat een geweldige hulp heb je in huis!
bixisterdinsdag 24 februari 2009 @ 09:06
prachtig!
Stoutdinsdag 24 februari 2009 @ 09:09
Wat leuk !! En dat bekkie vol saus ! Je kunt zien dat het heerlijk was !
YPPYdinsdag 24 februari 2009 @ 09:50
Wat leuk! Wat zijn de openingstijden van jullie restaurant?

En zijn jullie al in dat Italiaanse winkeltje bij ons in het dorp geweest?
DIGGERdinsdag 24 februari 2009 @ 19:21
YPPY: Ja ik weet van het bestaan af (is een vriend van 1 van m'n Italiaanse collega's - ik heb toevalligerwijs best veel Italiaanse collega's) maar ben er nog niet geweest.
Weet wel waar hij zit, dus dat komt ongetwijfeld nog wel.

Voor ons is de Olijftak alleen wat dichterbij dus daar komen we doorgaans.
Macka66donderdag 26 februari 2009 @ 21:47
Na Italiaans voor professionals met Kady is het nu tijd voor Japans voor beginners met Lucie. Lucie is onigiri chef en ik mag helpen, daarom zijn er niet genoeg foto's.
Onigiri is een bal of andere vorm van geperste rondkorrel rijst, al dan niet gevuld. Je komt ze vaak tegen in bento's, Japanse lunchboxen, en dan zijn ze vaak versierd met nori (zeewier) of furikake (mengsel van zeewier, sesam, gedroogde groenten en of vis, en meestal ook msg). Er is op FOK! een leuk CUL Bento topic.

We hebben een rijstvorm gevuld met door mij gekookte rondkorrelrijst, en Lucie legt de vulling er op, een door haarzelf geroerd tonijn-mayonnaise mengsel. De een na laatste krijgt geen vulling, hoe ik ook aandring. Chef's wil is nou eenmaal wet. Dus maken we het af met nog een laagje rijst er overheen, de deksel gaat erop en dan is het een kwestie van ferm aandrukken. Na het storten op een bord versiert chef Lucie de onigiri's met rode sesam (pruimensmaak) en zwarte sesam (bamboe bbq smaak).



Volgens dezelfde methode hebben we ook onigiri's gemaakt in hart-, ster-, driehoeks- en bloemvorm. Deze zijn versierd met stukjes die we uit een norivel gedrukt hebben met een pons. Het is de bedoeling van de fabrikant dat je er gezichtjes mee maakt, maar Lucie is autonoom onigirichef.



Die blauwe en gele dingen in de bak water op de achtergrond zijn eiervormen waar we warme gekookte gepelde eieren in hebben gedaan. Na tien minuten afkoelen mogen ze open. En dat is lang zat voor de chef... fatsoeneren van de eieren laten we maar zitten.


En dan zijn we klaar en staat er een lekkere lunch met onigiri's en eitjes op tafel. (Hulpje heeft er nog een katje tussen verstopt) De onigiri zonder vulling heeft van chef Lucie het allermeeste sesamzaad gekregen.


Na afloop van de maaltijd mag het hulpje de keuken opruimen en de chef verschonen
pinquitdonderdag 26 februari 2009 @ 21:49
wat leuk
lekker van gesmikkeld?
YPPYdonderdag 26 februari 2009 @ 21:58
Dat ziet er leuk uit.
En die eieren, wat keigaaf! Het zijn gewoon vormpjes.
sjakdonderdag 26 februari 2009 @ 22:19
Wat ziet dat er lekker uit Macka ehhh ik bedoel Lucie
Maneki.Nekodonderdag 26 februari 2009 @ 22:35
Wat leuk
En waar heb je die pons gekocht? Die wil ik ook
huuphuupdonderdag 26 februari 2009 @ 22:43
Lucie!! wat leuk
vond ze het lekker?

op ebay staan een hoop ponsjes maneek
Macka66donderdag 26 februari 2009 @ 22:57
Het was
Ik vind Lucie zo geweldig, ze heeft echt het meeste zelf gedaan aan de onigiri's. En ze had er zoveel plezier in! Vanavond sleepte ze een stoel naar het aanrecht en pakte de rijstpan met de mededeling dat ze weer wilde kleien
ze komt trouwens bijna iedere avond helpen met koken, of we dat nou willen of niet..

Maneki, deze.
Jarnovrijdag 27 februari 2009 @ 10:41
Die egg molds zijn wel onwijs tof en dat gaat Anna ook wel leuk vinden denk ik. Waar koop je dat in NL?
bixistervrijdag 27 februari 2009 @ 10:43
ja, die wil ik oohook!

heel mooi verslag macka! en dat eten ziet er ook erg mooi & lekker uit! wat grappig dat ze zo graag helpt met koken!
Jarnovrijdag 27 februari 2009 @ 10:45
Anna was toen ze +/- 1 was echt enorm van de sushi (kocht regelmatig de k&k versie van AH en die ging voor de helft bij Anna naar binnen vaak), maar nu geeft ze er helaas niet zoveel meer om. Misschien als we er een keer samen voor gaan zitten ofzo, die onigiri's moeten goed te doen zijn zo te zien!
Macka66vrijdag 27 februari 2009 @ 11:00
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 10:41 schreef Jarno het volgende:
Die egg molds zijn wel onwijs tof en dat gaat Anna ook wel leuk vinden denk ik. Waar koop je dat in NL?
Nergens. Ebay is de plek.
en ik heb daar goede ervaringen met Bento_Delicious
Vivivrijdag 27 februari 2009 @ 14:04
TVP
PM-girlvrijdag 27 februari 2009 @ 14:06
Wat leuk Macka! Een keer iets anders dan muffins met je peuter!

Die eiervormpjes zijn super zeg, die wil ik ook!
Sugarzaterdag 7 maart 2009 @ 20:34
Oh, wat leuk wat jullie gedaan hebben, Macka! Leuk en lekker, denk ik! En ik ben zo weg van Lucie's haar, echt geweldig!

Wij hebben zelfgemaakte pizza gegeten:


YPPYzaterdag 7 maart 2009 @ 20:43
Die pizza ziet er goed uit!

En hier nog wat van de appeltaart






en het eindresultaat
PM-girlzaterdag 7 maart 2009 @ 20:56
Ik bedacht me van de week dat toen ik van de zomer hier las, ik me niet voor kon stellen dat Simon snel mee zou kunnen helpen met koken en bakken. Nu doet hij niets liever, dat is zo snel gegaan!

YPPY, die taart ziet er goed uit!

En Sugar, vonden Storm en Maria de pizza zelf ook lekker?
Stoutzondag 22 maart 2009 @ 11:56
Timo maakt kersencrumble :

Wat heb je nodig ?

  • een pak mix voor appel-kruimel taart
  • een ei
  • 100 gram boter (roomboter )
  • een blik vlaaivulling kersen
  • een kind dat van koken houdt.

    Eerst alles bij elkaar zoeken


    Beschrijving lezen


    Boter afwegen


    Bakblik invetten (Timo gebruikt hier een boterkoekvorm, werkt beter dan een springvorm)


    Blik met de kersenvlaaivulling openen


    Boter in stukjes snijden met 2 messen


    Bakmix erbij


    En dan mixen maar !


    Eitje breken...in een apart bakje, we houden hier niet zo van eierschalen


    Bodem maken van de helft van het deeg


    Vulling erop (en dan natuurlijk de lepel af likken )



    De bovenkant maken


    In de oven zetten


    Dan het leukst deel : afwassen


    en het resultaat na 50 minuten :


    en nu mag ie dus ff afkoelen !!
  • RockabeIIazondag 22 maart 2009 @ 12:05
    Mmmm, ik ruik de crumble al bijna!
    CarOnlinezondag 22 maart 2009 @ 12:20
    Hahaha ik heb gisteravond (tijdens het playmobilen) toevallig dezelfde gemaakt met kersenvlaaivulling alleen ik had te weinig vulling, een te groot bakblik, een halve opstaande rand en een bonk deeg ipv kruimel.
    Dus mn taart ziet er niet uit

    Valt het op dat ik nooit taarten bak?

    Kijk, zo leer je nog eens wat van de kids

    (Vanmorgen van nood nog een cheesecake gemaakt, die staat met spoed af te koelen in de vriezer, ik hoop dat dat goed gaat )
    Stoutzondag 22 maart 2009 @ 12:21
    oee niet in de vriezer !!! gewoon in de koelkast !
    CarOnlinezondag 22 maart 2009 @ 12:22
    Jaaa maar hij moet opstijven en afkoelen en ik krijg zo visite *zenuw*
    En die appel kruimel maar toch kersenvlaai taart ding ziet er niet uit

    Eruit halen dan maar?
    Gaat ie anders kapot?
    #ANONIEMzondag 22 maart 2009 @ 13:39
    Wat een leuk topic

    Reden om mijn camera weereens te gebruiken want Milou doet ook niets liever dan (meehelpen met) koken/bakken.
    Ze heeft er ook altijd de pest in als er niets te doen is voor haar, dan laat ik haar maar 5 minuten in een saus oid roeren, is het kind ook weer blij
    #ANONIEMzondag 22 maart 2009 @ 13:42


    ik hoop dat Maarten later ook mee wil helpen. Lijkt mij zo leuk
    Stoutzondag 22 maart 2009 @ 14:53
    Ik heb dus echt alleen maar foto's staan maken Hij leest de instructie (en die moest ie aanpassen ivm kersenvulling) maar dat doet ie toch maar ff !! Heb alleen afgewassen, hij droogt
    Nou moet ik zeggen dat ze hier wel veel mee helpen en al zelfstandig koken. Niet gek natuurlijk met een kookjuf als mama
    Sjeenzondag 22 maart 2009 @ 17:00
    Ziet er superlekker uit Timo!

    Wij hebben vandaag zelf plaatpizza gemaakt, alleen vergeten foto's te maken
    Nijnazondag 22 maart 2009 @ 20:19
    Dat ziet er heerlijk uit Timo! Netjes hoor, zelfs de afwas erna
    Tazzzondag 29 maart 2009 @ 21:33
    Bakken met Mahre, met vandaag:
    Mahre gaat een cake bakken.

    Ingredienten:
    Men neme 1 vers gedouchte peuter (waarom eigenlijk vooraf douchen.. ).


    Ow ja, je hebt ook nog wat van ditte enzo nodig... (zegt papa)..


    Dat papa helpt is wel handig, want de aanwijzingen lezen en opvolgen.. pfft, papa zegt wel wat ik moet doen.

    Eerst de boter in de beslagkom.


    Hierna laat je papa even helpen met de cake meel (papa zegt dat er over 15 minuten bezoek komt en dat hij dan geen witte keuken wil laten zien, flauw). Ook de eieren doet papa liever zelf ivm de eierschalen...

    Dan is het tijd om te mixen!!!


    Papa is zo trots op wat ik doe dat hij zelfs een filmpje maakt...



    Het filmpje had van mij best wat langer mogen duren maar papa legde de camera weg omdat ik vergat de mixer uit te zetten toen ik deze uit de beslag kom haalde...

    Wat verder nu niet op de foto is gekomen dat ik eerst het beslag van mijn handen mocht aflikken,ik samen met papa de beslag in het bakblik deed.

    Toen ging de papa de keuken schoonmaken en ik, ik ging lekker spelen..
    Lenaatjezondag 29 maart 2009 @ 21:43
    mijn keukenprinsesje! en de cake was lekker vond ook het bezoek
    Sugardinsdag 16 juni 2009 @ 14:31












    PM-girldinsdag 16 juni 2009 @ 14:34
    Wat leuk Sugar! Vindt Storm mixen ook zo leuk? Hier is het een feestje, met glimmende opbollende wangetjes altijd! En niet eens omdat hij weet dat er iets lekkers volgt!
    BEdinsdag 16 juni 2009 @ 14:44
    Suug, je bent een spammertje Maar vooruit... het zijn wel hele leuke foto's.
    Jammer dat een deel verbrand is zeg...
    Sugardinsdag 16 juni 2009 @ 14:45
    Ja maar, ja maar niemand kijkt ooit in dit topic anders?
    bixisterdinsdag 16 juni 2009 @ 14:49
    hoezo, spammert? ik vind 't een geweldige fotostrip!
    Sugardinsdag 16 juni 2009 @ 14:51
    (Bix, ik had hiernaar gelinkt op het SC-bankje)
    bixisterdinsdag 16 juni 2009 @ 14:54
    zoooo! brutaal zeg! nee, nu snap ik 't.
    BEdinsdag 16 juni 2009 @ 15:15
    Checkt den knipoog he!
    livelinkdinsdag 16 juni 2009 @ 20:41
    Storm
    Geweldig, Sugar.
    Loisdinsdag 16 juni 2009 @ 21:21
    Hahaha leuke foto's Sugar Nou is Storm ook een dankbaar onderwerp maar toch
    sjakdinsdag 16 juni 2009 @ 22:18
    Wat goed van Storm! (En Mahre ook, of moet ik daar vooral papa zeggen )
    Leuk topic, Jetske vindt het ook altijd heerlijk om te helpen in de keuken. Bij het snijden van de groente verdwijnt ook veel in haar mond Ik zal ook eens wat foto's maken.
    Deepfreezezaterdag 25 juli 2009 @ 22:10
    Zo, hier ook nog even een foto-spam..
    Chris vind helpen met koken heel erg leuk. En koekjes helpen bakken kan hij ook al goed:

    Wat klontjes boter snijden


    Even suiker fijnslaan voor de garnering


    En leuk dat het is


    En koekjes uitsteken, en op de bakplaat leggen gaat ook al goed


    Alleen de na-foto's bestaan niet, maar geloof me, zo waren lekker
    YPPYwoensdag 5 augustus 2009 @ 10:29
    Dit is zo'n leuk topic.

    Weer een bijdrage van ons.


    Hoe maak je jam?

    Ga bij een vriendinnetje spelen en pluk daar pruimen.





    Doe alles in een bak, zodat het mee naar huis kan.



    Thuis was je de pruimen goed.



    Alle pitten moeten eruit.



    Suiker erbij en goed roeren.



    Laat je mama of papa roeren als het warm wordt en hun vingers verbranden aan de gesteriliseerde potten.

    -edit- foto niet geschikt voor publicatie -edit-

    Eet een half hapje van de afgekoelde jam.



    Eindresultaat

    Tazzwoensdag 5 augustus 2009 @ 10:50
    haha, super!! Lekker hoor jam!
    Loisvrijdag 7 augustus 2009 @ 21:57
    Roomijsjes maken

    Daar heb je melk, zo'n handig pakje waarop staat wat en wanneer je moet doen en een mixer voor nodig.


    Eerst goed de melk roeren met het ijspoeder.

    Dan 2 minuten wachten


    Dan "vet lang" mixen zodat het romig en luchtig wordt.


    Alles in de bijgeleverde spuitzak doen


    En in de bijgeleverde vrolijke bakjes blubberen spuiten


    Bakjes goed vol doen en dan kan het in de vriezer.
    Dan wachten, heeel lang wachten (officieel 3 uur maar als je 25 keer de vriezer opendoet om te kijken of het allemaal goed gaat duurt het iets langer)


    Versieren en dan serveren aan je smachtende familieleden
    E.T.dinsdag 11 augustus 2009 @ 16:32
    Bij mij werd het dus niet romig en luchtig

    en na 8 minuten op de hoogste snelheid werd mijn mixer errug warm.. en nu een uur later shaket mijn rechterarm nog na

    Maar we zullen vanavond wel merken of het de smaak beinvloed
    Vickydinsdag 11 augustus 2009 @ 16:40
    oehh die ijsjes zien er lekker uit!!
    Dat ga ik ook eens halen bij de AH
    chacamadinsdag 11 augustus 2009 @ 16:48
    *gaat uitzoeken of in de basis al melk zit* En anders ga ik het maken met rijstenmelk. Dan heeft Maud ook eens iets anders dan waterijs.
    huuphuupdinsdag 11 augustus 2009 @ 17:26
    wat een feestje die ijsjes!
    _evenstar_dinsdag 24 november 2009 @ 00:39
    *schop* met MEGA-spam

    Bodembestrijken met tomatenprut


    stukjes ham en kip erop:


    Champignons en broccoli erbij:


    veel kaas


    klaar voor in de oven


    Oven aan:


    Klaar


    Smullen maar
    sombiedinsdag 24 november 2009 @ 08:22
    Geweldig, evenstar, wat heerlijk!!
    Fanniedinsdag 24 november 2009 @ 10:38
    Wat een Super Pizza Evenstar!
    snoopydinsdag 24 november 2009 @ 10:47
    Arwen
    YPPYdinsdag 24 november 2009 @ 21:01
    Wat leuk!
    Loiswoensdag 25 november 2009 @ 09:46
    Wat lekker Evenstar
    Tazzzondag 14 februari 2010 @ 16:22
    quote:
    Op zondag 29 maart 2009 21:33 schreef Tazz het volgende:
    Bakken met Mahre, met vandaag:
    Mahre gaat een cake bakken.

    Ingredienten:
    Men neme 1 vers gedouchte peuter (waarom eigenlijk vooraf douchen.. ).

    Ow ja, je hebt ook nog wat van ditte enzo nodig... (zegt papa)..

    Dat papa helpt is wel handig, want de aanwijzingen lezen en opvolgen.. pfft, papa zegt wel wat ik moet doen.

    Eerst de boter in de beslagkom.

    Hierna laat je papa even helpen met de cake meel (papa zegt dat er over 15 minuten bezoek komt en dat hij dan geen witte keuken wil laten zien, flauw). Ook de eieren doet papa liever zelf ivm de eierschalen...

    Dan is het tijd om te mixen!!!

    Papa is zo trots op wat ik doe dat hij zelfs een filmpje maakt...



    Het filmpje had van mij best wat langer mogen duren maar papa legde de camera weg omdat ik vergat de mixer uit te zetten toen ik deze uit de beslag kom haalde...

    Wat verder nu niet op de foto is gekomen dat ik eerst het beslag van mijn handen mocht aflikken,ik samen met papa de beslag in het bakblik deed.

    Toen ging de papa de keuken schoonmaken en ik, ik ging lekker spelen..
    In het filmpjes topic had ik een nieuw filmpje gepost, wat hier ook een beetje thuis hoort..
    quote:
    Op zaterdag 13 februari 2010 21:22 schreef Tazz het volgende:
    Vandaag een leuk filmpje gemaakt: we gingen cake bakken... een kleine compilatie.

    Zerokuzondag 14 februari 2010 @ 16:23
    quote:
    Op zondag 14 februari 2010 16:22 schreef Tazz het volgende:

    [..]

    In het filmpjes topic had ik een nieuw filmpje gepost, wat hier ook een beetje thuis hoort..
    [..]
    Haha, hoe ze dat ei kapot slaat op 0.28 !
    Tazzzondag 14 februari 2010 @ 17:26
    wederom een crosspost
    quote:
    Op zondag 14 februari 2010 17:25 schreef Tazz het volgende:
    Ik kreeg de smaak te pakken...


    Bekijk deze YouTube-video