abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 juli 2008 @ 23:05:44 #51
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60085824
quote:
Op zondag 13 juli 2008 22:40 schreef Vivi het volgende:
Kim, ik wilde net zeggen dat die tassen een te hoog Oilily gehalte hebben, maar ze zijn dus van Oilily. Dus ik zeg niks .

O bleuhh, ik heb dit weekend echt niet goed gegeten, en nu voel ik me yukkie. Morgenochtend spinnen voor straf (hoewel, "straf" met het uitzicht op de glinsterend zwetende armen van de veuls te jonge spinningleraar...mwoh.... ) én ik ga een weekje Modifasten heb ik bedacht. Ik kan Kim natuurlijk niet over mijn (vier)kant laten gaan .
Ga dan gelijk aan de Cambridge, als je toch voor instant voedsel gaat. Dan krijg je er nog een consulente bij die je voor je aars schopt ook, als je het niet meer volhoudt .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_60085852
Mijn BMI is 27,1, mag ik hier meedoen?

Ben in de laatste twee jaar meer dan tien kilo aangekomen. Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet. Ik ga geen speciaal dieet volgen, maar gewoon minder eten, kappen met ongezonde tussendoortjes e.d. Ik heb een pesthekel aan de sportschool, dus de beweging moet vooral komen vanuit het fietsen dat ik dagelijks doe, naar mijn werk en naar alle andere plaatsen waar ik naartoe moet. Gelukkig heb ik per 1 september een nieuwe baan die op 8,5 km van mijn huis ligt (mijn huidige baan ligt op ruim 4 km).

Ik wil meedoen aan het topic als stok achter de deur.
pi_60085917
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Mijn BMI is 27,1, mag ik hier meedoen?

Ben in de laatste twee jaar meer dan tien kilo aangekomen. Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet. Ik ga geen speciaal dieet volgen, maar gewoon minder eten, kappen met ongezonde tussendoortjes e.d. Ik heb een pesthekel aan de sportschool, dus de beweging moet vooral komen vanuit het fietsen dat ik dagelijks doe, naar mijn werk en naar alle andere plaatsen waar ik naartoe moet. Gelukkig heb ik per 1 september een nieuwe baan die op 8,5 km van mijn huis ligt (mijn huidige baan ligt op ruim 4 km).

Ik wil meedoen aan het topic als stok achter de deur.
Nee kom maar terug als je een BMI van 27,0 hebt

Succes
pi_60085982
Dan ben ik volgende week terug denk ik.
pi_60086566
Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
#35.
  Vis een optie? zondag 13 juli 2008 @ 23:40:20 #56
70532 loveli
N
pi_60086713
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:06 schreef Isegrim het volgende:
...Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet.
Vent dumpen, ben je in 1 klap 85 kilo én de oorzaak van de ellende kwijt
crap in = crap out
pi_60086726
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:09 schreef Principessa.Farfallus het volgende:

[..]

Nee kom maar terug als je een BMI van 27,0 hebt

Succes
gewoon een keer flink poepen dus
Ja doei.
pi_60086892
of je oksels scheren.
#35.
  maandag 14 juli 2008 @ 00:26:20 #59
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_60087633
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:05 schreef k_i_m het volgende:

[..]

Ga dan gelijk aan de Cambridge, als je toch voor instant voedsel gaat. Dan krijg je er nog een consulente bij die je voor je aars schopt ook, als je het niet meer volhoudt .
Doe jij dat ook? Waar haal ik dat dan?

Al gevonden. Klinkt goed idd Kim! Ik ga morgen de consulente hier in Zeist eens bellen!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_60089318
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:40 schreef loveli het volgende:

[..]

Vent dumpen, ben je in 1 klap 85 kilo én de oorzaak van de ellende kwijt
Nee, davinksielug.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:07:19 #61
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60090776
quote:
Op maandag 14 juli 2008 00:26 schreef Vivi het volgende:

[..]

Doe jij dat ook? Waar haal ik dat dan?

Al gevonden. Klinkt goed idd Kim! Ik ga morgen de consulente hier in Zeist eens bellen!
Als je het toch gaat doen, kijk dan eerst even of het klikt met hem/haar. Ik heb namelijk een super begeleidster waar ik graag naartoe ga. Het lijkt me veel vervelender als je een keer een rotweek met weinig afvallen hebt en er zit een of andere lul/trut tegen je te zeiken dat het niet goed is.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:31:09 #62
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091238
We beginnen de dag met wat receptjes:

Knoflook gehaktballetjes met roerbak witlof en balsamico

nodig:

2 stronkjes witlof
balsamico azijn
beetje bruine suiker; of als je echt normaal wilt doen; pietsie zoetstof
roomboter
rundergehakt
4 teentjes knof
2 theelepels zout
beetje tijm
beetje ei ( geklutst )
spek ( optioneel )
beetje bouillion


pers de knof bij het gehakt; eitje, kruiden en zout erdoor. mengen met je handjes en ballen draaien.
In een grote pan boter laten smelten en de ballen mooi bruin bakken. Spekjes erbij indien je dat lekker vind en als die bruin zijn; onderzetten met bouillion en sudderen maar.

Witlof ontdoen van kont en bitter stukje. In grove stukken snijden.
Wederom boter in de pan; bakken tot de witlof verkleurt en dan een pietsie suiker/zoetstof erover en afblussen met balsamico.


Cajun kip met low fat frietekes ( voor de SHE-ers een absolute uitzondering )

1 hele kip
aardappels
cajunkruiden
2 eiwitten
bol knoflook
rozemarijn + salie
spekjes
kipkruiden + zout

Spoel de kip goed af en droog 'm af. Indien nodig zakje met ingewanden verwijderen en aan je poesie voeren.
Stop de teentjes knoflook, de rozemarijn, de salie en de spekjes in zijn binnenste; daar waar de zon niet schijnt.
Kruid 'm aan de buitenkant goed met kipkruiden en zout.
Doe'm in een grote ovenschaal en verwarm de oven op 190 gr. Zet dat kreng erin en laat 'm zeker een uurtje zitten. Elke 20 minuten omdraaien en indien nodig bijkruiden. Ook doe je halverwege de braadtijd een scheutje water in de schaal.
Resultaat: supersappige kruidige kip
De inhoud van de kip eet je niet op; die is alleen bedoeld voor de smaak.

Daarbij de low fat frietjes:

Schil de aardappels en snijd er frietjes van.
Klop de eiwitten schuimig.
Doe de frietjes met de eiwitten in een bak en zorg dat alles bedekt is. Daarna de cajunkruiden erover en goed met je handen mengen.
Nu plakken de kruiden lekker aan de frietjes.
Doe wat bakpapier over je ovenplaat en verdeel de frietjes erover. Verwarm oven op 220gr en bak de frietjes in 35 minuten goedbruin. Af en toe oven open doen en de boel husselen zodat alles mooi bruin wordt.

Lekker met een salade van tomaten en uien. Supersimpel: tomaten in kleine partjes, uien in ringen, olijfolie erover sprenkelen en flink wat peper en zout. Omscheppen, klaar.


Camembert-tartaartje met groene kruidensalade ( SHE-proof )


rucola
platte peterselie
munt
bieslook
basilicum
veldsla

Gooi alles door elkaar in een bak, meng met je handen. Serveer de dressing apart.

dressing: olijfolie + balsamico + zout + peper

breng de tartaartjes op smaak met zout en peper aan weerszijden. Verwarm een grillpan en grill de tartaartjes aan elke kant 3 minuutjes.
Verwarm ondertussen de oven op 190 gr.
Haal de tartaar na de grill tijd direct van vuur en zet ze op een ovenschaaltje. Snijd 2 ronde plakken van de camembert en leg ze op de tartaar.
Schuif ze in de oven en laat ze daar tot de camembert iets gesmolten is.


Spinaziesalade met lauwwarme gegrilde groenten ( ook SHE-proof )


Verse spinazie
Champignons ( als je ze niet lust laat je ze weg )
Paprika
Courgette
Aubergines
Pecorino of Pardano ( geschaafd )

Snijd alle groenten in plakken en doe ze in een kom. Sprenkel er truffelolie ( AH ) overheen en meng goed met je handen. Dan zout en peper erover.
Grillpan verwarmen en de groenten kort grillen.

Ondertussen de spinazie wassen en uitschudden. In een saladekom doen, of schaal.
Pietsie olijfolie overheen sprenkelen; de groenten eroverheen schikken en wat kaas overheen schaven.
Ideaal als lunchgerecht.


Nicoise du Sjors:

2 tonijnsteaks
blikje sardines
rucola
krulsla
2 gekookte eitjes
olijven
tomaatjes
zout + peper

Meng de rucola en krulsla en schik op een groot bord. Kook de eitjes, snijd in partjes en schik ze ertussen. Olijven ook ( ontpit ) en scheur de sardines in kleine stukjes en gooi ze erbij, dan de tomaatjes in partjes
Sprenkel er olijfolie over en maak af met wat zout ( matig )

Verwarm een pan met anti-aanbak en doe wat olijfolie op een keukenpapiertje. Wrijf je pan ermee in.
Leg de steaks in de pan en wacht rustig tot de onderkant wit wordt.
Als de steaks voor de helft wit zijn haal je ze eruit. ( ziet er grappig uit )
Leg op elk bord bovenop de salade 1 steak; maak af met flink zout en peper

Als je wilt cheaten; kun je er nog rozemarijn aardappeltjes van de AH bij doen ( geen idee meer welk merk )
Die gooi je kort in de oven en schik je ook tussen de sla.
Of je geeft er repen ciabatta bij: Snijd 1 ciabatte overdwars in lange repen ( dik snijden)
Smeer ze in met kruidenboter en geperste knof aan beiden kanten
Gooi ze in de oven ( 190gr ) en bak ze aan beiden kanten goudbruin. ( happy sticks )


Let op: Omdat je de tonijnsteak halfrauw eet; is het van belang dat je verse tonijnsteaks koopt. Geen diepvries!
AH heeft een uitstekende kwaliteit vis en is goed betaalbaar.
Anders een visboer die je vertrouwd. Op de markt zou ik ze niet kopen; ik ben nooit zo blij met de versheid van de tonijn van de markt.
pi_60091251
ik begin steeds meer te 'wennen'.

Vrijdag uit eten geweest (wok), zaterdag soep met stokbrood bij mn ouders en lekker hapjes op 's avonds op een feestje, gisteren shoarma

en de weegschaal zei nog 'netjes' 70,6kg. Had verwacht dat er toch minstens wel een kilo bij zou zitten, maar die 400 gram, daar kan ik me niet druk om maken...

dat het niet meteen omhoog schiet is een goede motivator!

Woensdag gaan we op vakantie, en denk dat ik daar ook wel weer zal afvallen. Vorig jaar was ik ook 3 kilo kwijt na motorvakantie dus we gaan daar nu maar weer voor
Ja doei.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:34:58 #64
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091308
SHE, wat is het spannendste gerecht wat je van groenten en kip (of vis) kan maken? Moet zo ongeveer rond de 500kcal zijn. Ik kan niks verzinnen behalve de groente stomen en kip grillen .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:42:45 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091459
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:34 schreef k_i_m het volgende:
SHE, wat is het spannendste gerecht wat je van groenten en kip (of vis) kan maken? Moet zo ongeveer rond de 500kcal zijn. Ik kan niks verzinnen behalve de groente stomen en kip grillen .
Kipsate natuurlijk

Kipfilet in blokjes een paar uur laten zinken in een badje van zoute sojasaus ( GEEN KECAP DUS ) , knoflook en rode pepertjes.
Kip eruit vissen en aan een stokje rijgen. Grillen op een grillpan of liever nog, de BBQ
Smaakt fantastisch en er zit geen flikker in. Volgens mij red je de 500 kcal niet eens.

Vis; en dan liefst een hele vis is altijd goed klaar te maken als pakketje.
Stop wat groenten ( ui, tomaat, wortel, selderij, venkel )bij de vis in een pakketje alu, viskruiden erover en in de oven ermee. Dodelijk simpel en lekker.

Of wenst u wat anders?
pi_60091469
Ik ga -geinspireerd door het kniertentopic- maar eens soep maken van mijn restjes groenten. Ik heb nog ui, rode ui, aubergine, paprika en selderij. Moet toch wat lekkers van te brouwen zijn.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:45:39 #67
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091519
Bij de kipsate kun je boontjes eten.
Sperziebonen of kouseband of haricots verts kort roerbakken met wat knoflook en een schep sambal.
pi_60091527
Kim: kip met een marinade van limoen en koriander? Met gestoomde broccoli ofzo.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:54:15 #69
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091702
Sate en sperziebonen gaat altijd goed ja . Met satesaus nog beter, maar dat mag niet .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:55:36 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091727
Ik kwam deze ook nog tegen:

Zoet/hete kip ( 210 kcal p.p )

1 el hot curry poeder
1 el gemberpoeder
1 halve el. pittige mosterd (of 1 theelepel mosterdpoeder)
2 el. Abrikozenjam
5 -6 el. Worcestershire sauce
2 -3 el. Citroensap
vers gemalen zwarte peper (ik heb ongeveer 2 tl gebruikt)
2 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4)
2 el. zonnebloem of olijfolie (ik nam 1 zonnebloem en 1 olijfolie)
2 -3 el.tomatenpuree.
1 el. Gemalen komijn (djinten).
Verhit de oven voor op 190 C.(heb je een hete lucht oven zet hem dan op 160-170 graden)
Snij de kipfilets diagonaal in (ongeveer 5 mm diep dit is om de marinade beter op te laten nemen).
Mix de curry poeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, Citroensap en knoflook in een grote kom. (of reeds in de ovenschaal, wel zo makkelijk!)
Strooi er peper naar smaak over.
Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade en laat het MINSTENS een uur afgedekt marineren.

Haal de kip uit de marinade en plaats de kip in een licht met olie bestreken ovenvaste schaal en bak voor 40-45 minuten.
Draai halverwege de filets om.

Heb je nog 290kcal over voor groenten; zoals boontjes of een tomatensalsa of gebakken bataat
pi_60091792
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:55 schreef SHE het volgende:
Ik kwam deze ook nog tegen:

Zoet/hete kip ( 210 kcal p.p )
Hoeveel gram kipfilet reken je p.p.?
  maandag 14 juli 2008 @ 11:00:11 #72
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091805
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:59 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Hoeveel gram kipfilet reken je p.p.?
1 hele kipfilet p.p
  maandag 14 juli 2008 @ 11:00:34 #73
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091815
Ik weet alleen effe niet meer wat de theorie erachter was, maar het is de bedoeling dat ik zo weinig mogelijk toevoegingen aan de groente en kip/vis doe. Dus jam is bijvoorbeeld al helemáál uit den boze. Dus een beetje kruiden mag wel, maar saus maken weer niet.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 11:04:59 #74
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091909
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:00 schreef k_i_m het volgende:
Ik weet alleen effe niet meer wat de theorie erachter was, maar het is de bedoeling dat ik zo weinig mogelijk toevoegingen aan de groente en kip/vis doe. Dus jam is bijvoorbeeld al helemáál uit den boze. Dus een beetje kruiden mag wel, maar saus maken weer niet.
Het is een sekte Kim!!
pi_60092137
Hmmm, die camemberttaartjes ga ik van de week zeker eens proberen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')