abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 juli 2008 @ 23:05:44 #51
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60085824
quote:
Op zondag 13 juli 2008 22:40 schreef Vivi het volgende:
Kim, ik wilde net zeggen dat die tassen een te hoog Oilily gehalte hebben, maar ze zijn dus van Oilily. Dus ik zeg niks .

O bleuhh, ik heb dit weekend echt niet goed gegeten, en nu voel ik me yukkie. Morgenochtend spinnen voor straf (hoewel, "straf" met het uitzicht op de glinsterend zwetende armen van de veuls te jonge spinningleraar...mwoh.... ) én ik ga een weekje Modifasten heb ik bedacht. Ik kan Kim natuurlijk niet over mijn (vier)kant laten gaan .
Ga dan gelijk aan de Cambridge, als je toch voor instant voedsel gaat. Dan krijg je er nog een consulente bij die je voor je aars schopt ook, als je het niet meer volhoudt .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_60085852
Mijn BMI is 27,1, mag ik hier meedoen?

Ben in de laatste twee jaar meer dan tien kilo aangekomen. Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet. Ik ga geen speciaal dieet volgen, maar gewoon minder eten, kappen met ongezonde tussendoortjes e.d. Ik heb een pesthekel aan de sportschool, dus de beweging moet vooral komen vanuit het fietsen dat ik dagelijks doe, naar mijn werk en naar alle andere plaatsen waar ik naartoe moet. Gelukkig heb ik per 1 september een nieuwe baan die op 8,5 km van mijn huis ligt (mijn huidige baan ligt op ruim 4 km).

Ik wil meedoen aan het topic als stok achter de deur.
pi_60085917
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Mijn BMI is 27,1, mag ik hier meedoen?

Ben in de laatste twee jaar meer dan tien kilo aangekomen. Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet. Ik ga geen speciaal dieet volgen, maar gewoon minder eten, kappen met ongezonde tussendoortjes e.d. Ik heb een pesthekel aan de sportschool, dus de beweging moet vooral komen vanuit het fietsen dat ik dagelijks doe, naar mijn werk en naar alle andere plaatsen waar ik naartoe moet. Gelukkig heb ik per 1 september een nieuwe baan die op 8,5 km van mijn huis ligt (mijn huidige baan ligt op ruim 4 km).

Ik wil meedoen aan het topic als stok achter de deur.
Nee kom maar terug als je een BMI van 27,0 hebt

Succes
pi_60085982
Dan ben ik volgende week terug denk ik.
pi_60086566
Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
#35.
  Vis een optie? zondag 13 juli 2008 @ 23:40:20 #56
70532 loveli
N
pi_60086713
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:06 schreef Isegrim het volgende:
...Wat een relatie al niet voor je doet. Heb dit weekend besloten dat ik het zat ben en dat er in elk geval tien kilo af moet.
Vent dumpen, ben je in 1 klap 85 kilo én de oorzaak van de ellende kwijt
crap in = crap out
pi_60086726
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:09 schreef Principessa.Farfallus het volgende:

[..]

Nee kom maar terug als je een BMI van 27,0 hebt

Succes
gewoon een keer flink poepen dus
Ja doei.
pi_60086892
of je oksels scheren.
#35.
  maandag 14 juli 2008 @ 00:26:20 #59
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_60087633
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:05 schreef k_i_m het volgende:

[..]

Ga dan gelijk aan de Cambridge, als je toch voor instant voedsel gaat. Dan krijg je er nog een consulente bij die je voor je aars schopt ook, als je het niet meer volhoudt .
Doe jij dat ook? Waar haal ik dat dan?

Al gevonden. Klinkt goed idd Kim! Ik ga morgen de consulente hier in Zeist eens bellen!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_60089318
quote:
Op zondag 13 juli 2008 23:40 schreef loveli het volgende:

[..]

Vent dumpen, ben je in 1 klap 85 kilo én de oorzaak van de ellende kwijt
Nee, davinksielug.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:07:19 #61
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60090776
quote:
Op maandag 14 juli 2008 00:26 schreef Vivi het volgende:

[..]

Doe jij dat ook? Waar haal ik dat dan?

Al gevonden. Klinkt goed idd Kim! Ik ga morgen de consulente hier in Zeist eens bellen!
Als je het toch gaat doen, kijk dan eerst even of het klikt met hem/haar. Ik heb namelijk een super begeleidster waar ik graag naartoe ga. Het lijkt me veel vervelender als je een keer een rotweek met weinig afvallen hebt en er zit een of andere lul/trut tegen je te zeiken dat het niet goed is.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:31:09 #62
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091238
We beginnen de dag met wat receptjes:

Knoflook gehaktballetjes met roerbak witlof en balsamico

nodig:

2 stronkjes witlof
balsamico azijn
beetje bruine suiker; of als je echt normaal wilt doen; pietsie zoetstof
roomboter
rundergehakt
4 teentjes knof
2 theelepels zout
beetje tijm
beetje ei ( geklutst )
spek ( optioneel )
beetje bouillion


pers de knof bij het gehakt; eitje, kruiden en zout erdoor. mengen met je handjes en ballen draaien.
In een grote pan boter laten smelten en de ballen mooi bruin bakken. Spekjes erbij indien je dat lekker vind en als die bruin zijn; onderzetten met bouillion en sudderen maar.

Witlof ontdoen van kont en bitter stukje. In grove stukken snijden.
Wederom boter in de pan; bakken tot de witlof verkleurt en dan een pietsie suiker/zoetstof erover en afblussen met balsamico.


Cajun kip met low fat frietekes ( voor de SHE-ers een absolute uitzondering )

1 hele kip
aardappels
cajunkruiden
2 eiwitten
bol knoflook
rozemarijn + salie
spekjes
kipkruiden + zout

Spoel de kip goed af en droog 'm af. Indien nodig zakje met ingewanden verwijderen en aan je poesie voeren.
Stop de teentjes knoflook, de rozemarijn, de salie en de spekjes in zijn binnenste; daar waar de zon niet schijnt.
Kruid 'm aan de buitenkant goed met kipkruiden en zout.
Doe'm in een grote ovenschaal en verwarm de oven op 190 gr. Zet dat kreng erin en laat 'm zeker een uurtje zitten. Elke 20 minuten omdraaien en indien nodig bijkruiden. Ook doe je halverwege de braadtijd een scheutje water in de schaal.
Resultaat: supersappige kruidige kip
De inhoud van de kip eet je niet op; die is alleen bedoeld voor de smaak.

Daarbij de low fat frietjes:

Schil de aardappels en snijd er frietjes van.
Klop de eiwitten schuimig.
Doe de frietjes met de eiwitten in een bak en zorg dat alles bedekt is. Daarna de cajunkruiden erover en goed met je handen mengen.
Nu plakken de kruiden lekker aan de frietjes.
Doe wat bakpapier over je ovenplaat en verdeel de frietjes erover. Verwarm oven op 220gr en bak de frietjes in 35 minuten goedbruin. Af en toe oven open doen en de boel husselen zodat alles mooi bruin wordt.

Lekker met een salade van tomaten en uien. Supersimpel: tomaten in kleine partjes, uien in ringen, olijfolie erover sprenkelen en flink wat peper en zout. Omscheppen, klaar.


Camembert-tartaartje met groene kruidensalade ( SHE-proof )


rucola
platte peterselie
munt
bieslook
basilicum
veldsla

Gooi alles door elkaar in een bak, meng met je handen. Serveer de dressing apart.

dressing: olijfolie + balsamico + zout + peper

breng de tartaartjes op smaak met zout en peper aan weerszijden. Verwarm een grillpan en grill de tartaartjes aan elke kant 3 minuutjes.
Verwarm ondertussen de oven op 190 gr.
Haal de tartaar na de grill tijd direct van vuur en zet ze op een ovenschaaltje. Snijd 2 ronde plakken van de camembert en leg ze op de tartaar.
Schuif ze in de oven en laat ze daar tot de camembert iets gesmolten is.


Spinaziesalade met lauwwarme gegrilde groenten ( ook SHE-proof )


Verse spinazie
Champignons ( als je ze niet lust laat je ze weg )
Paprika
Courgette
Aubergines
Pecorino of Pardano ( geschaafd )

Snijd alle groenten in plakken en doe ze in een kom. Sprenkel er truffelolie ( AH ) overheen en meng goed met je handen. Dan zout en peper erover.
Grillpan verwarmen en de groenten kort grillen.

Ondertussen de spinazie wassen en uitschudden. In een saladekom doen, of schaal.
Pietsie olijfolie overheen sprenkelen; de groenten eroverheen schikken en wat kaas overheen schaven.
Ideaal als lunchgerecht.


Nicoise du Sjors:

2 tonijnsteaks
blikje sardines
rucola
krulsla
2 gekookte eitjes
olijven
tomaatjes
zout + peper

Meng de rucola en krulsla en schik op een groot bord. Kook de eitjes, snijd in partjes en schik ze ertussen. Olijven ook ( ontpit ) en scheur de sardines in kleine stukjes en gooi ze erbij, dan de tomaatjes in partjes
Sprenkel er olijfolie over en maak af met wat zout ( matig )

Verwarm een pan met anti-aanbak en doe wat olijfolie op een keukenpapiertje. Wrijf je pan ermee in.
Leg de steaks in de pan en wacht rustig tot de onderkant wit wordt.
Als de steaks voor de helft wit zijn haal je ze eruit. ( ziet er grappig uit )
Leg op elk bord bovenop de salade 1 steak; maak af met flink zout en peper

Als je wilt cheaten; kun je er nog rozemarijn aardappeltjes van de AH bij doen ( geen idee meer welk merk )
Die gooi je kort in de oven en schik je ook tussen de sla.
Of je geeft er repen ciabatta bij: Snijd 1 ciabatte overdwars in lange repen ( dik snijden)
Smeer ze in met kruidenboter en geperste knof aan beiden kanten
Gooi ze in de oven ( 190gr ) en bak ze aan beiden kanten goudbruin. ( happy sticks )


Let op: Omdat je de tonijnsteak halfrauw eet; is het van belang dat je verse tonijnsteaks koopt. Geen diepvries!
AH heeft een uitstekende kwaliteit vis en is goed betaalbaar.
Anders een visboer die je vertrouwd. Op de markt zou ik ze niet kopen; ik ben nooit zo blij met de versheid van de tonijn van de markt.
pi_60091251
ik begin steeds meer te 'wennen'.

Vrijdag uit eten geweest (wok), zaterdag soep met stokbrood bij mn ouders en lekker hapjes op 's avonds op een feestje, gisteren shoarma

en de weegschaal zei nog 'netjes' 70,6kg. Had verwacht dat er toch minstens wel een kilo bij zou zitten, maar die 400 gram, daar kan ik me niet druk om maken...

dat het niet meteen omhoog schiet is een goede motivator!

Woensdag gaan we op vakantie, en denk dat ik daar ook wel weer zal afvallen. Vorig jaar was ik ook 3 kilo kwijt na motorvakantie dus we gaan daar nu maar weer voor
Ja doei.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:34:58 #64
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091308
SHE, wat is het spannendste gerecht wat je van groenten en kip (of vis) kan maken? Moet zo ongeveer rond de 500kcal zijn. Ik kan niks verzinnen behalve de groente stomen en kip grillen .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:42:45 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091459
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:34 schreef k_i_m het volgende:
SHE, wat is het spannendste gerecht wat je van groenten en kip (of vis) kan maken? Moet zo ongeveer rond de 500kcal zijn. Ik kan niks verzinnen behalve de groente stomen en kip grillen .
Kipsate natuurlijk

Kipfilet in blokjes een paar uur laten zinken in een badje van zoute sojasaus ( GEEN KECAP DUS ) , knoflook en rode pepertjes.
Kip eruit vissen en aan een stokje rijgen. Grillen op een grillpan of liever nog, de BBQ
Smaakt fantastisch en er zit geen flikker in. Volgens mij red je de 500 kcal niet eens.

Vis; en dan liefst een hele vis is altijd goed klaar te maken als pakketje.
Stop wat groenten ( ui, tomaat, wortel, selderij, venkel )bij de vis in een pakketje alu, viskruiden erover en in de oven ermee. Dodelijk simpel en lekker.

Of wenst u wat anders?
pi_60091469
Ik ga -geinspireerd door het kniertentopic- maar eens soep maken van mijn restjes groenten. Ik heb nog ui, rode ui, aubergine, paprika en selderij. Moet toch wat lekkers van te brouwen zijn.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:45:39 #67
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091519
Bij de kipsate kun je boontjes eten.
Sperziebonen of kouseband of haricots verts kort roerbakken met wat knoflook en een schep sambal.
pi_60091527
Kim: kip met een marinade van limoen en koriander? Met gestoomde broccoli ofzo.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:54:15 #69
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091702
Sate en sperziebonen gaat altijd goed ja . Met satesaus nog beter, maar dat mag niet .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 10:55:36 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091727
Ik kwam deze ook nog tegen:

Zoet/hete kip ( 210 kcal p.p )

1 el hot curry poeder
1 el gemberpoeder
1 halve el. pittige mosterd (of 1 theelepel mosterdpoeder)
2 el. Abrikozenjam
5 -6 el. Worcestershire sauce
2 -3 el. Citroensap
vers gemalen zwarte peper (ik heb ongeveer 2 tl gebruikt)
2 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4)
2 el. zonnebloem of olijfolie (ik nam 1 zonnebloem en 1 olijfolie)
2 -3 el.tomatenpuree.
1 el. Gemalen komijn (djinten).
Verhit de oven voor op 190 C.(heb je een hete lucht oven zet hem dan op 160-170 graden)
Snij de kipfilets diagonaal in (ongeveer 5 mm diep dit is om de marinade beter op te laten nemen).
Mix de curry poeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, Citroensap en knoflook in een grote kom. (of reeds in de ovenschaal, wel zo makkelijk!)
Strooi er peper naar smaak over.
Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade en laat het MINSTENS een uur afgedekt marineren.

Haal de kip uit de marinade en plaats de kip in een licht met olie bestreken ovenvaste schaal en bak voor 40-45 minuten.
Draai halverwege de filets om.

Heb je nog 290kcal over voor groenten; zoals boontjes of een tomatensalsa of gebakken bataat
pi_60091792
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:55 schreef SHE het volgende:
Ik kwam deze ook nog tegen:

Zoet/hete kip ( 210 kcal p.p )
Hoeveel gram kipfilet reken je p.p.?
  maandag 14 juli 2008 @ 11:00:11 #72
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091805
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:59 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Hoeveel gram kipfilet reken je p.p.?
1 hele kipfilet p.p
  maandag 14 juli 2008 @ 11:00:34 #73
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60091815
Ik weet alleen effe niet meer wat de theorie erachter was, maar het is de bedoeling dat ik zo weinig mogelijk toevoegingen aan de groente en kip/vis doe. Dus jam is bijvoorbeeld al helemáál uit den boze. Dus een beetje kruiden mag wel, maar saus maken weer niet.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 juli 2008 @ 11:04:59 #74
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60091909
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:00 schreef k_i_m het volgende:
Ik weet alleen effe niet meer wat de theorie erachter was, maar het is de bedoeling dat ik zo weinig mogelijk toevoegingen aan de groente en kip/vis doe. Dus jam is bijvoorbeeld al helemáál uit den boze. Dus een beetje kruiden mag wel, maar saus maken weer niet.
Het is een sekte Kim!!
pi_60092137
Hmmm, die camemberttaartjes ga ik van de week zeker eens proberen!
  maandag 14 juli 2008 @ 11:17:58 #76
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_60092183
Bij sate kun je ook een lekker een sausje maken van Ketjap Manis, Bruine Suiker (:')), citroensap (van eminent belang) en uiteraard sambal.
Zal wel niet fantastisch zijn met die bruine suiker maarja, dit is ook mijn terugvindpost
Bernie en ik zijn tof.
pi_60092495
Ik marineer m'n kipfilet (Ik snijd er van die lange dunne schuinige plakjes van.) altijd in zóute ketjap (kikkoman) en doe er dan vloeibare zoetstof door om toch een zoetig smaakje te krijgen. Behalve de ketjap, gaat er nog sambal, citroengras, gember, knof en ui door de marinade, en een eetlepel olie, volgens mij zijn dat allemaal ingredienten (behalve de olie dan) zonder veel cal. Daarna grillen in de grillpan, of op de BBQ natuurlijk. Erbij een Thaise salade met fijngesneden sla, rood pepertje in heel dunne ringen, komkommer, wat sesamzaadjes en als dressing limoensap met een beetje vissaus, zoetstof, en warm water.

[ Bericht 0% gewijzigd door conleche op 14-07-2008 15:01:05 ]
  maandag 14 juli 2008 @ 11:35:38 #78
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_60092557
Even tussendoor... Die toename van gewicht (waarvan al 2 kg zo gok ik weg is) is 't dan wel waard geweest!

Want:



Stond vanmorgen in het schoolsysteem.

En dit:






werd vanmorgen door UPS afgeleverd. Dat is het resultaat van mijn afstuderen. Had de scripties al ingeleverd, maar nu gaan ze voor de echt. Full-colour gedrukt met full-colour hardcover én eigen ISBN nummer Ben afgestudeerd met een 8!

Baal overigens als een stekker dat ik dus nul komma nul kan trainen.
Door die teen kan ik niks! Mag niet naar de sportschool, mag niet teveel lopen (dus crosstrainer al helemaal niet) mag geen gewicht op mijn teen zetten, dus thuis met gewichten aan de gang ook niet. Mag eigenlijk al niet fietsen (dikke schijt aan!). Mag niks! Blergh!
Mijn snowboard dagje deze week gaat ook niet door en volgende week ook al niet. En ondertussen meldt zich iedereen in mijn omgeving als squashpartner aan, en dat terwijl ik niet MAG
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_60092660
awesome! je eigen boek
  maandag 14 juli 2008 @ 11:44:05 #80
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_60092722
Netjes hoor
Bernie en ik zijn tof.
  maandag 14 juli 2008 @ 11:48:01 #81
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_60092819
Thanks
Kostte wat moeite en stress (de schrijf periode) en daardoor heb ik wel wat kilo'tjes terug gezien, maar als ik 't eindresultaat nu zie is 't 't dubbel en dwars waard!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_60093037
Super, die kiptips.
Gefeliciteerd, Zwahiel! Een collegejaar kent toch 60 ECTS, dan zou je toch 240 ECTS moeten hebben om te zijn afgestudeerd?
  maandag 14 juli 2008 @ 12:01:59 #83
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_60093122
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:58 schreef cinnamongirl het volgende:
Super, die kiptips.
Gefeliciteerd, Zwahiel! Een collegejaar kent toch 60 ECTS, dan zou je toch 240 ECTS moeten hebben om te zijn afgestudeerd?
Haha thanks, hoofdfase, die is 180 en de propedeuse fase die is ook 60. Maar op mijn opleiding móet je de P-fase al halen met de volledige punten anders kun je weg. 180+60=240
En ik heb daarnaast nog een paar extra punten, dus heb er 249 totaal.

* zwahiel blij is!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_60093148
Gefeliciteerd!
  maandag 14 juli 2008 @ 12:08:55 #85
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_60093234
gefeliciteerd Zwahiel ziet er erg netjes uit die scriptie in boekvorm.

Ik heb ook een ongezond weekend achter de rug. Twee keer verjaardag gevierd. Dus hapjes, taart en afhaaleten... niet zo goed. Voel me nu ook direct heel erg dik en plofferig.....
maaaaaar gewicht was zelfde als voor het weekend, dus de schade lijkt mee te vallen...
(maar zo voel ik me dus nog niet )
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  maandag 14 juli 2008 @ 12:38:38 #86
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_60093904
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:04 schreef SHE het volgende:

[..]

Het is een sekte Kim!!
Ja, de suikervrije sekte! Ik denk ook niet dat ik lang lid blijf .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_60094012
Zwahiel, fijn dat het af is

Ik was tijdens de laatste fase van mijn afstuderen sportiever dan ooit 3x per week hardlopen, 2x zwemmen, 3x pilates, 2x yoga... Ik hield het anders ook echt niet vol, al die nachten werk en dat achter de compu zitten en stressen en opmaakwerk etc.
Maar ja. Toen kwam die stomme knieblessure
Ik ga deze week weer een keer zwemmen, heb ik me voorgenomen! En volgende week krijg ik mijn fiets en ga ik dus lekker opde fiets naar m'n werk. En ik moet weer meer gaan pilatessen; met de verdwijnende vetlaag op mijn buik wil ik natuurlijk ook wel een mooi strak buikje

BJ, gewoon een paar dagen balansen! Dan is dat vervelende gevoel zo weer weg (het is een open deur, ikweets ).
pi_60095077
TVP op pagina 4
Mn onderzoek vlot wel en het weekend was fijn en het moet volgend weekend mooi weer worden en ik heb donderdag een huwelijksjubileum van opa en oma en daarvoor had ik een jurkje, maar het was wel kort (gaan ze over zeuren) dus nu heb ik er wel een legging (pootjes niet zichtbaar, zo mooi weer is het toch niet hier) onder bij. En ik vind het vaak niet mooi, zo'n ding, maar hierbij kan ik het hebben
Het mooi kotsende meisje.
  maandag 14 juli 2008 @ 14:21:21 #89
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_60096428
Deze lurker had wat vragen aan SHE. Ik doe ze maar gewoon in het topic, wie weet heeft iemand anders ook nog wat aan de antwoorden.

1. Ik heb laatst zalm met linzen gemaakt volgens een recept dat je laatst had gepost en het was HEERLIJK. Zo wil ik elke dag wel linzen eten. Maar: er zaten sjalotjes in het recept en nu heb ik dus een zakje sjalotjes. En ik gebruik die dingen nooit. Wat doe ik ermee? Hetzelfde als met gewone uien? Waarom heb ik nu dan sjalotjes in huis?

2. Hierboven staat ergens in een recept soyasaus en dan met grote boze letters 'geen kecap'. Is dat niet hetzelfde dan?

Met dank
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Vis een optie? maandag 14 juli 2008 @ 14:36:08 #90
70532 loveli
N
pi_60096758
Het verschil met sojasaus is ongeveer 60 gram suiker per 100 ml...
crap in = crap out
pi_60096785
Lemijn, je kunt ze langzaam bakken op het vuur (of in de oven) met een scheut balsamico en dan over de salade doen? Heerlijk, ze worden heel zoet als je ze langzaam bakt.

En ketjap manis is indonesische sojasaus, die is flink gezoet. Als je kikkoman gebruikt (japans) of pearl river bridge (tip! goedkoop en lekker, chinees), die smaken dus zout ipv zoet.
  maandag 14 juli 2008 @ 14:40:24 #92
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_60096850
Maar je hebt ook ketjap asin oid, die is ook zout.
Ik ga de sla-tip voor de sjalotjes gelijk in praktijk brengen vanavond! Net als de witlof met balsamico. Dank.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Vis een optie? maandag 14 juli 2008 @ 14:45:10 #93
70532 loveli
N
pi_60096958
Kijk maar op het etiket hoeveel suiker daarin zit, volgens mij 54 gram per 100 ml.
crap in = crap out
pi_60097155
Ik noem kikkoman ook altijd ketjap. Maar das waarschijnlijk gemakzucht.

Zit in ketjap asin ook zoveel suiker?? 54 gram??

-edit- Yep, tis nog erger: 55 gram!! Van de conimex site:

Voedingswaarde (per 100 g)
Energie 980 kJ (230 kcal)
Eiwitten 2,8 g
Koolhydraten 55 g
waarvan suikers 55 g
Vet - g
waarvan verzadigd - g
Voedingsvezel - g
Natrium 5,46 g

Ingrediënten
Suiker, sojasaus 24% (water, sojaboon, zout, tarwe), water, melasse, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel E202, aroma.


Suiker als eerste ingredient!!
pi_60097461
Weet je ook waarom die van conimex (en vooral inproba ) goedkoper zijn dan de kikoman Maar zo veel gebruik ik toch niet van dat spul eigenlijk. Als marinade of max. 1 eetlepel ofzo als woksaus?
Het mooi kotsende meisje.
pi_60097465
Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel zout en suiker er in PRB of kikkoman zit...

5,5 gram Na per 100 gram is ook best veel
pi_60097956
quote:
Op maandag 14 juli 2008 15:07 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel zout en suiker er in PRB of kikkoman zit...

5,5 gram Na per 100 gram is ook best veel
Ik heb net gekeken op de fles Kikkoman en er zit geen suiker in. Alleen sojabonen, zout, tarwe en water. 5 gram KH's, die zullen van de tarwe komen dan.... Vandaar dat boze kapitalengebruik van SHE: it makes sense!
  maandag 14 juli 2008 @ 15:26:59 #98
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_60097973
Ik wilde stoer posten dat ik het wel wist, maar het staat niet op mn flesje Kikkoman
En op de website staat een hoop, maar voor de exacte ingredienten moet je blijkbaar véél doorklikken en daar heb ik dan weer geen zin in.

edit: Ah, ik die dat iemand anders ook al op het etiket is geen kijken. En de suikerconclusie is duidelijk idd. Heb ik zomaar per ongeluk de goeie gekocht dus
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 14 juli 2008 @ 15:28:45 #99
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_60098012
1x is genoeg
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 14 juli 2008 @ 15:33:54 #100
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60098134
Shoyu ( de dikke japanse soyasaus ) is:

Voedingswaarde voor shoyu
(dikke soort, per 100g)
Vitamine A -
Vitamine B1 0.05mg
Vitamine B2 0.17mg
Vitamine C -
Vitamine E -
Kalium 390mg
Calcium 29mg
Koolhydraten 10.1mg
Vet -
Voedingsvezels -
Eiwit 7.7g
Energie 71kcal


Er zit dus geen flikker in en is zelfs Atkins verantwoord


De kikkoman en andere lichte sojasauzen kun je zeker door de helft doen qua voedingswaarde, omdat Shoyu een nogal rijke variant is.
En wil je 100gr sojasaus wegkrijgen dan heb je lef
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')