FOK!forum / Sport Algemeen / Robin Haase #4: Wanneer eerste atp toernooi zege?
tennisboymaandag 23 juni 2008 @ 20:53
Helaas is Robin haase uitgeschakeld op wimbledon. Wanneer komt de eerste atp toernooi zege?

Robin Haase
Birthdate: 6-Apr-87
Birthplace: The Hague, The Netherlands
Residence: The Hague, The Netherlands
Height: 6'3'' (190 cm)
Weight: 158 lbs (71 kg)
Plays: Right-handed
Turned Pro: 2005
Coach: Jos Koemans and Dennis Schenk
Current ATP Ranking - Singles: 64
Career High ATP Ranking - Singles: 56 (28-Apr-08)
Current ATP Race - Singles: 54

Beste prestaties tot zover:
* Winst Top Challenger in Sunrise 2008
* Kwartfinales in Chennai, Zagreb en Rotterdam 2008
* Halve finale Amersfoort 2007
* Winst Challenger Wolfsburg 2007
* Winst Challenger Nashville 2006

Belangrijkste Scalps tot dusver:
* Andy Murray, 7-5 6-3, Rotterdam 2008
* Dick Norman, 7-5 6-4, Bergamo 2008
* Ivan Ljubicic, 6-7(2) 6-3 6-0 7-6(1), Australian Open 2008
* Marcos Baghdatis, 6-3 6-4, Chennai 2008
* Thomas Berdych,6-4 7-5, TMS Canada 2007


Vorige topic Haase.
Het grote Robin Haase topique.
Het grote Robin Haase topic #2: Op weg naar de top 50!
Robin Haase #3: Niet beter dan Martin !


Laatste 2 berichten vorige topic:
-Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.
Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goed helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

- Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.

Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goeed, helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

[ Bericht 2% gewijzigd door tennisboy op 23-06-2008 21:04:49 ]
rickjesmaandag 23 juni 2008 @ 21:13
Tennis in Nederland is net zo dood
Tim86maandag 23 juni 2008 @ 22:45
Helaase
BliksemSchigtmaandag 23 juni 2008 @ 22:59
quote:
Ovatie voor verliezende debutant
Door MARTIJN VAN BEETEN

LONDEN - Ook een verliezer kan harten stelen en dat deed Robin Haase gistermiddag bij zijn debuut op Wimbledon. Na drie uur en 35 minuten (6-7 6-3 6-3 6-7 6-2) moest hij het hoofd buigen voor Lleyton Hewitt, de man die zijn hoofd nooit buigt. Toen Haase zijn tas pakte om baan 1 te verlaten, stonden ruim 11.000 liefhebbers op om de Hagenaar een staande ovatie te geven.

Op de BBC werd dit duel zelfs tot wedstrijd van de dag gebombardeerd. Haase zorgde met aantrekkelijk tennis voor het vermaak, knokte zich leeg, liep zijn tenen letterlijk blauw, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een oude meester.

Soms kan één tennisduel bol staan van wijze lessen en dat was gisteren het geval op de All England Club. ,,Dit geeft mij veel ervaring,’’ zei Haase. ,,Al had ik zo’n grote wedstrijd liever nu al gewonnen.’’

Haase heeft het niveau om te strijden met Hewitt, de Wimbledon-kampioen van 2002. Maar de Australiër heeft meer kwaliteiten dan alleen goede slagen. De voormalige nummer één van de wereld kan een hele wedstrijd zijn concentratie en dus zijn niveau vasthouden. Na een foutje geeft hij zichzelf op z’n donder en als een umpire, lijnrechter of tegenstander iets doet dat hem niet zint, laat Hewitt zijn tanden zien.

Hij had zich ook goed voorbereid op zijn eerste duel met Haase. ,,Ik heb mijn huiswerk gedaan,’’ zei Hewitt. ,,Alle tennissers die ik sprak, vertelden dat het een gevaarlijke jongen is.’’

Haase is nog niet zo ver als deze krijger en dat mag je ook niet verwachten van een 21-jarige, die pas zijn derde vijfsetter speelde. De nummer 64 van de wereld begon sterk, won de eerste set in een tiebreak, maar daarna was hij anderhalve set het spoor bijster.

Concentratie weg, eerste service verdwenen. ,,Ik moet er aan werken om dat hoge niveau langer vast te houden. De wedstrijd glipte uit mijn vingers.’’

Na de derde set nam de Hagenaar gedwongen een adempauze. Hij liet zich behandelen aan een bloeduitstorting op de grote teen van zijn linkervoet en had dus tijd om zich te herpakken.

Op de servicegames van Hewitt had Haase nog steeds niets in te brengen, maar hij haalde wel de tiebreak. Dat is dit jaar een garantie voor succes tegen de Australiër. Hij heeft er in 2008 tien gespeeld en verloor er negen.

Haase geloofde in een stunt, in een droomdebuut. Hij won dit jaar al van Marcos Baghdatis, Ivan Ljubicic, Sebastien Grosjean, Andy Murray en Marat Safin. Een nieuwe grote scalp leek binnen handbereik.

Al is Hewitt een specialist in het winnen van vijfsetters. Hij won er tot gisteren 26 en verloor er slechts elf. Haase kreeg zijn kansen, op 1-1 en 15-40 op de opslag van Hewitt. Tweemaal moest de Australiër een tweede service slaan, maar zijn opponent maakte er geen gebruik van.

Het werd een game later afgestraft door Hewitt, die op breakpoint een bal bijna van het gras schraapte en er nog in slaagde om die langs de totaal verraste Haase te slaan. Het moedige verzet van de jongeling was gebroken.

,,Vooraf had ik het geweldig gevonden om een vijfsetter af te dwingen tegen een oud-kampioen, die op zijn beste ondergrond speelt,’’ zei de verliezer, die 28 aces produceerde. ,,Nu baal ik, want er waren kansen om te winnen.’’

Toch mag Haase met voldoening terugdenken aan zijn debuut. Hewitt is niet meer de grote kampioen van het begin van deze eeuw, toen hij 75 weken de wereldranglijst aanvoerde. Hij is getrouwd met actrice Rebecca Cartwright, vader van dochter Mia en op de baan voorbijgestreefd door Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.

De 27-jarige Hewitt, nu 27ste op de wereldranglijst, is met Federer wel de enige Wimbledon-kampioen in het huidige deelnemersveld en wordt door de Zwitserse tenniskoning nog altijd gezien als een gevaarlijke outsider. Deze Hewitt moest alles uit de kast halen om Haase van zich af te slaan.

Niet voor niets kreeg de Nederlandse nummer één bij het verlaten van de baan een ovationeel applaus. ,,Ik dacht eerst dat het ook voor Hewitt was, maar die zat zijn tas nog in te pakken. Geweldig, volgens mij gebeurt zoiets niet vaak in Engeland.’’

Van NOC*NSF krijgt hij minder waardering, want net na zijn nederlaag kreeg Haase te horen dat hij niet naar de Olympische Spelen mag. ,,Blijkbaar is NOC*NSF niet blij met een tennisser die van spelers uit de top-10 heeft gewonnen, vorig jaar in de halve finale stond van een ATP-toernooi en dit jaar al drie keer de kwartfinale haalde.’’
-Vaduz-dinsdag 24 juni 2008 @ 00:27
Ik heb wel van hem genoten. Ik ben blij dat hij deze lef tentoonspreidt. De afstelling komt nog wel, hij gaat er komen.
Ambrosiusdinsdag 24 juni 2008 @ 12:06
Mooi idd dat de BBC zo lovend over 'm was. Moet ook mooi voor hem zijn geweest op Court 1 tegen een oud-winnaar te spelen en het hem ook nog zo moeilijk te maken.
Komakiedinsdag 24 juni 2008 @ 12:17
Jammer dat hij net niet kon doorzetten, maar met de fysieke ongemakken die hij had vind ik het nog knap dat hij zo ver komt.

Ach, hij komt er wel. Gewoon hard blijven werken en je best blijven doen. Dan hopen dat hij heel blijft en dan komt het goed
anon57woensdag 25 juni 2008 @ 11:12
Als ik de NOS teletekst mag geloven zijn de IOC en ITF het ook niet eens met het niet uitzenden van Haase naar de Olympische Spelen aangezien hij wel aan de internationale eisen heeft voldaan en ze proberen het dus alsnog voor elkaar te krijgen dat hij mag gaan
okee6woensdag 25 juni 2008 @ 11:20
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
quote:
De Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC willen dat Robin Haase naar Peking gaat. De ITF wil dat NOC*NSF terugkomt op het besluit hem niet af te vaardigen omdat hij niet voldaan heeft aan de eisen van de Nederlandse sportkoepel.

NOC*NSF-voorzitter Charles van Commenée zei eerder al dat er voor Haase geen uitzondering wordt gemaakt. Het ITF wil zich daar niet bij neerleggen en weet zich gesteund door het IOC.

Volgens de internationale limieten zou Haase wel naar Peking mogen. "We willen gewoon dat Haase meedoet en zijn, samen met het IOC, druk bezig dat voor mekaar te krijgen", zei een ITF-woordvoerder.
TheArtwoensdag 25 juni 2008 @ 11:26
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:20 schreef okee6 het volgende:
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
[..]


Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
franklopwoensdag 25 juni 2008 @ 11:31
Waarom Kraijcek dan wel sturen, die ligt al uit een toernooi voordat ze er aan begonnen is!
anon57woensdag 25 juni 2008 @ 11:40
Heeft het NOC*NSF voor alle sporten hun eigen strengere eisen of is het alleen bij een aantal sporten zoals tennis zo. Want Haase heeft aan de internationale eisen voldaan, hij staat hoog genoeg op de geschoonde rankingslijst om direct toegelaten te worden tot het Olympische tennis toernooi, hij heeft alleen niet aan de strengere NOC*NSF eisen voldaan.
franklopwoensdag 25 juni 2008 @ 11:58
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
anon57woensdag 25 juni 2008 @ 12:04
Dus het hele Olympisch team van de NOC*NSF bestaat alleen uit athleten die aan strengere eisen heeft voldaan en dus top 8 zou kunnen halen. Dat wist ik niet, ik had wel gemerkt dat inderdaad bijvoorbeeld veel zwemmers nog vormbehoud eisen hadden en volgens mij twee maal onder een bepaalde limiet moesten zwemmen maar ik wist niet dat het een strengere limiet van de NOC*NSF was, ik dacht dat het gewoon de internationale limiet was.
franklopwoensdag 25 juni 2008 @ 12:18
http://www.sport.nl/osbei(...)nenlimieten/5211118/
olympische limieten tennis van IOC en NOC
TheArtwoensdag 25 juni 2008 @ 12:22
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:58 schreef franklop het volgende:
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
Klopt helemaal. Ze willen alleen mensen sturen die kans maken op top-8. Anders moeten ze een gigantische equipe sturen, want nu met die strengere eisen van NOC*NSF zitten we al aan 230 deelnemers (inclusief teams). Vandaar die strengere eisen en die zijn per sport opgesteld in samenwerking met de desbetreffende sportbonden.
tennisboywoensdag 25 juni 2008 @ 13:23
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
franklopwoensdag 25 juni 2008 @ 13:29
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:23 schreef tennisboy het volgende:
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
anon57woensdag 25 juni 2008 @ 13:36
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:29 schreef franklop het volgende:

[..]

Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
Ik denk inderdaad niet dat het gaat lukken, wel jammer voor Haase. Maar als het NOC*NSF Haase laat gaan zullen er mogelijk meer athleten in andere disciplines die in dezelfde situatie zitten ook deelname aan de Olympische Spelen proberen af te dwingen.
tennisboywoensdag 25 juni 2008 @ 14:22
Helaas maar ik las net het artikel: Haase definitief niet naar olympische Spelen.

25-06-2008 13:36 Bron: trouws
(Novum) - Robin Haase gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Beijing. De internationale tennisfederatie ITF had NOC*NSF gevraagd de Nederlander af te vaardigen, omdat hij had voldaan aan de internationale eis. Haase voldeed echter niet aan de aanvullende eis van NOC*NSF om de achtste finale van een grandslamtoernooi of de kwartfinale van een Master Series-toernooi te halen.

Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille." Badmintonster Yao Jie kampt met hetzelfde probleem en kon evenmin voldoen aan de aanvullende eis van NOC*NSF.

De ITF had als eis een plaats bij de beste 56 op de wereldranglijst. Op de geschoonde lijst, maximaal vier spelers per land, voldeed Haase aan die eis. De ITF zegt zich gesteund te voelen door het Internationale Olympisch Comité en wil een zo sterk mogelijk deelnemersveld tijdens de Spelen.

Haase is niet de enige tennisser die te maken heeft met de nationale eisen van een land. Ook de Duitser Denis Gremelmayr en de Israëliër Dudi Sela hebben daarmee te maken. Op 2 juli wil de ITF het deelnemersveld bekendmaken.
zjroentjewoensdag 25 juni 2008 @ 17:56
quote:
Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille."
Wtf is dit voor een onzin?
okee6woensdag 25 juni 2008 @ 23:12
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:26 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 17:56 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Wtf is dit voor een onzin?
Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
zjroentjewoensdag 25 juni 2008 @ 23:19
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:


Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
wimderonwoensdag 25 juni 2008 @ 23:35
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:

[..]

Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
[..]

Krajcek is gelukkig wel een gegarandeerde medaille hè. 3 potjes gewonnen dit jaar, tegenover 20 van Haase dit jaar.

Verder zijn gravel- en grastoernooien een matig referentiepunt aangezien daar in Bejing niet op gespeeld zal worden.
okee6donderdag 26 juni 2008 @ 08:51
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:19 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
Voor buitenlandse studenten is het anders lang niet altijd makkelijk om tijdig aan de vergunningen te komen. Dat is altijd even wennen, in Nederland. Overal regels en zelden consequent.
okee6donderdag 26 juni 2008 @ 08:53
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:35 schreef wimderon het volgende:

[..]

Krajcek is gelukkig wel een gegarandeerde medaille hè. 3 potjes gewonnen dit jaar, tegenover 20 van Haase dit jaar.

Verder zijn gravel- en grastoernooien een matig referentiepunt aangezien daar in Bejing niet op gespeeld zal worden.
Krajicek is een bekende naam en dat helpt ook uiteraard. Zo werkt het nu eenmaal. Anderzijds kun je moeilijk om haar topresultaten heen. Als het wel klopt, kan ze zo maar een eind komen.
tennisboydonderdag 26 juni 2008 @ 09:53
Krajicek heeft ook de eis gehaald van NOS NSF om een kwartfinale te halen op een grandslam, ze kwam vorig jaar in Wimledon bij de kwartfinale, zij heeft aan de eis voldaan.

Haase heeft al regelmatig top 10 spelers en top 20 spelers verslagen, dus ik vind dat NOS NSF hem gewoon moet laten gaan.
wimderondonderdag 26 juni 2008 @ 14:31
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 08:53 schreef okee6 het volgende:

[..]

Krajicek is een bekende naam en dat helpt ook uiteraard. Zo werkt het nu eenmaal. Anderzijds kun je moeilijk om haar topresultaten heen. Als het wel klopt, kan ze zo maar een eind komen.


De Duitsers overwegen inderdaad ook Becker te sturen ipv Kiefer, bekendere naam weet je wel. De Amerikanen laten Blake vast thuis ten faveure van Krajicek.

Om welke topresultaten kun je precies niet heen? Zowat het enige aansprekende wat ze vorig jaar, let wel vorig jaar, heeft laten zien is een kwartfinale op Wimbledon, met overwinningen op 3 kneuzen + een huilende Chakvetadze. Wat Haase dit jaar heeft laten zien vind ik indrukwekkender, maar omdat hij pas dit jaar dat niveau laat zien en geen uitschieter heeft zoals Krajicek heeft hij nu niet genoeg punten. Kijk voor de grap ook eens na wie er in 2004 in de halve finales stonden bij de mannen.

Als Erica Terpstra 80 kilo afvalt en even een paar uurtjes gaat bijtrainen kan ze vast een heel end komen, ik denk dat ze wel in aanmerking komt voor een plek in de 4x100 vrij, als alles klopt kan ze daar zomaar een medaille meepakken
okee6donderdag 26 juni 2008 @ 15:47
Kijk gewoon even hoe vaak Haase op ATP niveau genoeg rondjes won voor kwartfinales OS. Echt een belachelijke eis vind ik dat niet. Yuri van Gelder is tweede en mag ook niet gaan. Regels mogen dan niet vergelijkbaar zijn, onrecht vind ik het in dit geval niet.

Krajicek heeft drie WTA titels staan, bij de dames is de concurrentie voorts minder breed. Verder is niet gaan geen optie voor Krajicek. Het olympisch toernooi is gediend bij deelname van veel landen en aansprekende namen daarbij.
wimderondonderdag 26 juni 2008 @ 16:10
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 15:47 schreef okee6 het volgende:
Kijk gewoon even hoe vaak Haase op ATP niveau genoeg rondjes won voor kwartfinales OS. Echt een belachelijke eis vind ik dat niet. Yuri van Gelder is tweede en mag ook niet gaan. Regels mogen dan niet vergelijkbaar zijn, onrecht vind ik het in dit geval niet.

Krajicek heeft drie WTA titels staan, bij de dames is de concurrentie voorts minder breed. Verder is niet gaan geen optie voor Krajicek.
Leuk dit titels van Krajicek, maar die stammen uit 2005 en 2006 en het zijn ook nog eens zaadtoernooien: 2 tier IV's en 1 tier III. De concurrentie is inderdaad minder breed, maar Krajicek behoort nog echt niet tot de categorie die wel kans maakt
Je geeft hiermee zelf nota bene aan dat het meer dan logisch zijn Haase te sturen
quote:
Het olympisch toernooi is gediend bij deelname van veel landen en aansprekende namen daarbij.
Daarom ook dat de ITF (organisator) en IOC (international olympisch comite) het NOC* NSF uitdrukkelijk hebben verzocht Haase toch af te vaardigen, omdat men een zo sterk mogelijk deelnemersveld wil en Haase aan de internationale eisen heeft voldaan
tennisboydonderdag 26 juni 2008 @ 18:14
De Nederlandse tennisbond KNLTB is teleurgesteld dat Robin Haase niet naar de Spelen mag. De bond stelt zich altijd te hebben verzet tegen de eis van NOC*NSF.

Copyright 2008, Novum
(Novum) - De Nederlandse tennisbond KNLTB is teleurgesteld dat Robin Haase niet naar de Olympische Spelen mag. Op basis van zijn positie op de wereldranglijst mag Haase wel naar de Spelen, maar sportkoepel NOC*NSF stelt de aanvullende eis dat Haase de laatste zestien van een grandslamtoernooi of de laatste acht van een toernooi uit de Masters Series moet bereiken. Door zijn uitschakeling op Wimbledon heeft hij aan die aanvullende eis niet voldaan.

De KNLTB stelt in een verklaring zich altijd te hebben verzet tegen de houding van NOC*NSF. De tennisbond heeft de afgelopen maanden, met steun van de Internationale Tennisfederatie (ITF), dan ook geprobeerd om NOC*NSF op andere gedachten te brengen. Voorzitter Karin van Bijsterveld stelt dat de bond er 'alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Robin kan tennissen op de Olympische Spelen, waar hij gezien zijn prestaties gewoon thuishoort'.

"Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelde NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom eerder. "Regels zijn regels." Dat Haase niet heeft voldaan aan de aanvullende eis, betekent volgens Sturkenboom dat hij geen reële kans maakt op een medaille in Beijing.

De KNLTB noemt het onbegrijpelijk dat NOC*NSF zich zo star opstelt. De houding van het olympisch comité zorgde volgens de bond ook voor verbazing en ongenoegen bij ITF en IOC. De bond stelt dan ook dat Nederland 'een uitzonderingspositie bekleedt'.
okee6donderdag 26 juni 2008 @ 19:27
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 16:10 schreef wimderon het volgende:

[..]

Leuk dit titels van Krajicek, maar die stammen uit 2005 en 2006 en het zijn ook nog eens zaadtoernooien: 2 tier IV's en 1 tier III. De concurrentie is inderdaad minder breed, maar Krajicek behoort nog echt niet tot de categorie die wel kans maakt
Je geeft hiermee zelf nota bene aan dat het meer dan logisch zijn Haase te sturen
Nonsens, het damesveld is niet zo concurrerend als de heren. De kansen van Misa op een medaille zijn gering, maar aanwezig. Bij Haase is dat 0%.
quote:
Daarom ook dat de ITF (organisator) en IOC (international olympisch comite) het NOC* NSF uitdrukkelijk hebben verzocht Haase toch af te vaardigen, omdat men een zo sterk mogelijk deelnemersveld wil en Haase aan de internationale eisen heeft voldaan
Terecht natuurlijk, Nederland is niks minder dan Jemen.
wimderondonderdag 26 juni 2008 @ 20:09
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 19:27 schreef okee6 het volgende:

[..]

Nonsens, het damesveld is niet zo concurrerend als de heren. De kansen van Misa op een medaille zijn gering, maar aanwezig. Bij Haase is dat 0%.
[..]
Ik denk dat de kenners volgers dat andersom in zullen schatten en gelukkig val jij daar niet onder
quote:
Terecht natuurlijk, Nederland is niks minder dan Jemen.
Die volg ik even niet
okee6donderdag 26 juni 2008 @ 21:06
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 20:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik denk dat de kenners volgers dat andersom in zullen schatten en gelukkig val jij daar niet onder
Hoeveel procent had jij als kenner Haase dan gegeven? Ik denk serieus dat de ganse top dertig daar van Haase wint, ongeacht topvorm. Er zijn daar geen weggeefpartijtjes en ze kennen hem inmiddels. Zelfs behalen van de kwartfinales acht ik voor hem kansloos, maar goed ik ben uiteraard geen kenner. Misa kan met een goede loting en vorm best iets doen. Zo indrukwekkend is de top 100 bij de dames niet en de condities daar kunnen ook helpen.
quote:
Die volg ik even niet
Als kenner? Bij het turnen gaat iemand uit Jemen in plaats van de vice-wereldkampioen aan de ringen.
tennisboyzaterdag 5 juli 2008 @ 17:55
Robin Haase speelt in de 1ste ronde van het challenger toernooi in Scheveningen tegen Matwe Middelkoop. Hiervan moet Haase natuurlijk van WInnen.
wimderonzaterdag 5 juli 2008 @ 18:12
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 21:06 schreef okee6 het volgende:

[..]

Hoeveel procent had jij als kenner Haase dan gegeven? Ik denk serieus dat de ganse top dertig daar van Haase wint, ongeacht topvorm. Er zijn daar geen weggeefpartijtjes en ze kennen hem inmiddels. Zelfs behalen van de kwartfinales acht ik voor hem kansloos, maar goed ik ben uiteraard geen kenner. Misa kan met een goede loting en vorm best iets doen. Zo indrukwekkend is de top 100 bij de dames niet en de condities daar kunnen ook helpen.
[..]
Kansen van Haase op een medaille? 2% schat ik. 2% meer dus dan diverse andere sporters die gaan. Haase heeft diverse top-30 spelers verslagen dit jaar. Haase stijgt juist altijd boven zichzelf uit tegen topspelers. Met wisselend succes tot nu toe. Het verhaaltje over een goede loting en vorm gaat natuurlijk net zo goed op voor Haase, die bovendien relatief gezien veel dichter bij de top zit dan Krajicek op dit moment. Zo indrukwekkend is de top-100 bij de dames inderdaad niet, alles buiten de top-20 wordt er normaalgesproken kansloos afgetikt door de toppers. En laat Krajicek op dit moment nou niet bij de toppers horen. Ik denk trouwens niet dat eventuele zware omstandigheden in het voordeel van Krajicek zouden zijn
quote:
Als kenner? Bij het turnen gaat iemand uit Jemen in plaats van de vice-wereldkampioen aan de ringen.
En wat heeft dat hiermee te maken? De ITF geeft aan dat men op het tennistoernooi een zo sterk mogelijk veld aan de start wil hebben, het IOC steunt het ITF daarin in deze, net als de KNLTB. Turnen heeft daar weinig mee te maken, Van Gelder (en het Nederlandse team) heeft gewoonweg niet voldaan aan de internationale eisen. Hoe belachelijk die zijn, maar dat is totaal niet relevant in deze discussie. Je kunt ook afvragen waarom de VS geen 20 man op de 100 meter sprint mag sturen, maar dat is ook niet relevant in dit geval.
okee6dinsdag 8 juli 2008 @ 20:52
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Kansen van Haase op een medaille? 2% schat ik. 2% meer dus dan diverse andere sporters die gaan. Haase heeft diverse top-30 spelers verslagen dit jaar. Haase stijgt juist altijd boven zichzelf uit tegen topspelers. Met wisselend succes tot nu toe. Het verhaaltje over een goede loting en vorm gaat natuurlijk net zo goed op voor Haase, die bovendien relatief gezien veel dichter bij de top zit dan Krajicek op dit moment.
Even realistisch graag. Jij bent kenner en weet dus -ongezien de deelnemerslijst- dat de topfavorieten samen al 75% pakken. Dan zou Haase met zijn 2% tot de voorname uitdagers (subtoppers) behoren. Volstrekt uit de lucht gegrepen. Door andere ogen naar 2 procent kijkend: zou Haase tot de beste 50 deelnemers kunnen behoren? Misschien wel, maar dan zou hij analoog jouw verweer enkel toppers moeten loten! Als het 0,02% medaillekans was, mocht Robin in zijn handen knijpen.

Haase zit in absolute zin dichter bij de top dan Krajicek, gezien de ranglijstklasseringen. Bij Krajicek is de afstand relatief eenvoudiger te overbruggen, in damestennis is veel mogelijk
XLdinsdag 8 juli 2008 @ 21:13
Krajicek is absoluut 100% kansloos voor een medaille. De smalle top veegt nu eenmaal alles onder de top20 met 6-1, 6-1.

Haase heeft een kleine kans op een medaille want hij speelt op zijn beste ondergrond en zit in vorm op hetzelfde niveau als mensen uit de top15 tm 40.

Dat het Nederlandse NOC NSF hem niet stuurt terwijl hij aan de voorwaarden voldoet is belachelijk, want nu is er bijvoorbeeld een WC beschikbaar van Sun Peng
okee6dinsdag 8 juli 2008 @ 21:21
Iemand die nog nooit een ATP titel won en eerste ronde exits laat noteren. Geblesseerd of niet, you believe it! Goed dat hij fans heeft
wimderondinsdag 8 juli 2008 @ 21:29
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:21 schreef okee6 het volgende:
Iemand die nog nooit een ATP titel won en eerste ronde exits laat noteren. Geblesseerd of niet, you believe it! Goed dat hij fans heeft
Ik ben absoluut geen fan, integendeel, ik vind zijn reacties op de baan vaak overdreven. De feiten bekijkend concludeer ik dat Haase meer kansen heeft op een medaille dan Krajicek en dat zullen de volgers met me eens zijn.

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
okee6dinsdag 8 juli 2008 @ 21:35
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
Ik was er hier al bij toen Krajicek een meisjestalent was, dus ach, ik zal me van een kenner als jij maar niet veel aantrekken. Krajicek groeit op, proefde even van succes en moet nu een juist team zien te vinden. Tussen Nederland en Tsjechie was dat even extra lastig. Haase heeft dat niet. Hij heeft zo mogelijk een steviger profiel, maar 2% kansen op Olympisch metaal heeft ie zeker niet. Ervaring, eindfasetennis en conditie zijn zwakke punten voor een vruchtbare missie. Even ongeacht of hij die kans verdiend.

Richard Krajicek kon na een blessureperiode ijzersterk terugkomen, dat is één van de dingen die ik nog niet ken van Haase. Volgens mij moet hij nog bijleren in het ATP-circuit.
tennisboydinsdag 8 juli 2008 @ 21:44
De partij van Haase in Sheveningen is gestaakt ( door een regenbui)en wordt morgen afgespeeld. Helaas staat Haase achter. 1-1 in sets en 1-4 15-30 achter, Haase serveert. Ik moet wel zeggen dat Middelkoop erg goed speelde, ik hoop wel dat Haase morgen gaat winnen.
Norragewoensdag 9 juli 2008 @ 00:03
Haase heeft 100.000% meer recht om naar de spelen te gaan dan krajicek.....

Maar goed, ik zag deze topic nog niet. Haase
Komakiewoensdag 9 juli 2008 @ 00:21
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik ben absoluut geen fan, integendeel, ik vind zijn reacties op de baan vaak overdreven. De feiten bekijkend concludeer ik dat Haase meer kansen heeft op een medaille dan Krajicek en dat zullen de volgers met me eens zijn.

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
Dat is onzin.
Of je het nou over Haase of over Krajicek hebt, de kans dat ze een medaille halen is klein. Wie er dan meer kans zou hebben is op zo'n kleine marge.

Krajicek heeft hoger gestaan op de wereldranglijst en is theoretisch tot meer in staat. Wie er uiteindelijk verder komt is koffiedik kijken. Niemand verwachtte immers Schutler in de halve finale van Wimbledon...
N.i.c.kdonderdag 10 juli 2008 @ 13:25
Ik heb bij Haase af en toe het idee dat hij op dit moment wat boven zijn stand leeft. 60e, tijdje rond de 50e plek geschommelt. Ik denk dat het heel natuurlijk en misschien zelfs wel goed is dat hij nu een dipje beleefd. Beter gestaag aan je ranking werken en mogelijkheden houden om het volgende jaar punten op te halen. (denk daarbij aan eens een 2e of 3e ronde halen op een GS). Daarvoor moet hij gewoon nog veel werk verzetten. Fysiek moet er echt aan getrokkken worden deze winter, kijk naar het huidige mannentennis en trek je conclusies. en ook op technisch vlak vind ik het er vaak wat onbeholpen uitzien. Je hoeft geen Gasquet te worden, ook Murray rooit het, maar er valt nog gewoon veel terreinwinst te boeken.
XLdonderdag 10 juli 2008 @ 15:01
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:35 schreef okee6 het volgende:

[..]

Ik was er hier al bij toen Krajicek een meisjestalent was, dus ach, ik zal me van een kenner als jij maar niet veel aantrekken. Krajicek groeit op, proefde even van succes en moet nu een juist team zien te vinden. Tussen Nederland en Tsjechie was dat even extra lastig. Haase heeft dat niet. Hij heeft zo mogelijk een steviger profiel, maar 2% kansen op Olympisch metaal heeft ie zeker niet. Ervaring, eindfasetennis en conditie zijn zwakke punten voor een vruchtbare missie. Even ongeacht of hij die kans verdiend.

Richard Krajicek kon na een blessureperiode ijzersterk terugkomen, dat is één van de dingen die ik nog niet ken van Haase. Volgens mij moet hij nog bijleren in het ATP-circuit.

Krajicek is altijd overrated geweest. Nu nog.

Als je een Challenger wint bij de heren sta je gewoon dichter op de top dan wanneer je TIER4-WTA-toernooien kan winnen. De drempel van top 30 naar top 20 bij de vrouwen is gewoon enorm door de krappe top.
Komakiedonderdag 10 juli 2008 @ 16:18
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 13:25 schreef N.i.c.k het volgende:
Ik heb bij Haase af en toe het idee dat hij op dit moment wat boven zijn stand leeft. 60e, tijdje rond de 50e plek geschommelt. Ik denk dat het heel natuurlijk en misschien zelfs wel goed is dat hij nu een dipje beleefd. Beter gestaag aan je ranking werken en mogelijkheden houden om het volgende jaar punten op te halen. (denk daarbij aan eens een 2e of 3e ronde halen op een GS). Daarvoor moet hij gewoon nog veel werk verzetten. Fysiek moet er echt aan getrokkken worden deze winter, kijk naar het huidige mannentennis en trek je conclusies. en ook op technisch vlak vind ik het er vaak wat onbeholpen uitzien. Je hoeft geen Gasquet te worden, ook Murray rooit het, maar er valt nog gewoon veel terreinwinst te boeken.
haase heeft gewoon een goed hardcourt seizoen gehad. Een paar keer wat rondes gewonnen, groot challenger toernooi meegepakt. Dat is gewoon knap en dan ga je stijgen.
Nu gaat het ff een stuk minder en tja dan krijg je dit.

Hij moet op een GS een keer wat verder komen ja, maar zo slecht heeft hij het niet gedaan tot nu toe. Ook niet geweldig maar hij heeft toch zijn wedstrijdjes mee gepakt. Aus open 2de ronde. Bijna 3de ronde (maar bijna is niets). 1e ronde RG verloren (gewoon matig) en Wimbledon eerste ronde.
Het was jammer dat hij van Hewitt verloor op Wimbledon maar dat was een prima wedstrijd waar hij zijn positie op de wereldranglijst prima heeft waargemaakt vind ik.

Ik heb alleen dat hij nogal eens in paniek raakt als hij tegen een mindere speler achter komt te staan. Dan gaat het net ff niet en dan verliest hij zichzelf nog wel eens. Heeft ook een beetje iets met de jeugd te maken maar dat idee heb ik wel eens.
Als hij tegen een topper achter komt heeft hij daar geen last van.
Wel begrijpelijk, maar toch wel opvallend.
Komakiedonderdag 10 juli 2008 @ 16:27
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 15:01 schreef XL het volgende:

[..]

Krajicek is altijd overrated geweest. Nu nog.

Als je een Challenger wint bij de heren sta je gewoon dichter op de top dan wanneer je TIER4-WTA-toernooien kan winnen. De drempel van top 30 naar top 20 bij de vrouwen is gewoon enorm door de krappe top.
De verwachtingen die iedereen van Krajicek had waren gewoon niet realistisch en dan ben je altijd overrated. Er werd van haar gewoon verwacht dat ze wel eventjes nummer 1 van de wereld zou worden omdat ze ook nummer 1 van de junioren was.

Toch heeft Krajicek de potentie om die stap naar de top20 te maken. Ze heeft een heel compleet spel. Al haar slagen zijn goed ontwikkeld. Alleen gravel is wat minder omdat ze niet van langzame banen houdt.

Het enige probleem is het team om haar heen. ze zit nu in een hele moeilijke fase maar heeft vorig jaar al niet genoeg progressie geboekt. Haar vader is nu minder gaan doen en ze heeft een conditie-/krachttrainer maar een meisje van die leeftijd heeft ook een coach nodig. Iemand die haar tennisgewijs iets kan bijbrengen. Haar door moeilijke periodes heen brengt enzo.
okee6vrijdag 11 juli 2008 @ 12:57
Haase heeft nu meer nodig dan één persoon. Wat een dip he.
anon57vrijdag 11 juli 2008 @ 18:00
Volgens de NOS teletekst heeft ook Haase zich terug getrokken uit het Dutch Open toernooi in Amersfoort omdat Haase een operatie zal ondergaan, zeer jammer voor Robin. Hopelijk kost het hem niet de vorderingen die hij nu gemaakt heeft op de ATP-tour
tennisboyvrijdag 11 juli 2008 @ 18:09
Vermoedelijk staat er 6 weken voor.

Eerst zal Haase de operatie laten plaatsvinden na de US open en na de Davis Cup. Heeft hij er meer last van gekregen? dat hij het nu al doet.
Tim86vrijdag 11 juli 2008 @ 19:41
Gewoon wanbeleid om hem heen. Er was besloten om te blijven spelen met een scheurtje in de meniscus. Gewoon erg dom in mijn ogen. Je kan er de rest van je leven last van blijven houden, gaat lopen forceren en het wordt alleen maar erger.
N.i.c.kvrijdag 11 juli 2008 @ 21:06
Nou, ik ben op dit gebied helaas een recente ervaringsdeskundige. Bij kleine scheurtjes is het middel vaak erger dan de kwaal. Bij grote scheurtjes is het op deze leeftijd al slecht te hechten. het heeft een geringe kans weer te herstellen. het alternatief is dan om de meniscus gedeeltelijk of zelfs geheel te verwijderen maar dat heeft juist weer gevolgen voor later. (dat zal dubbel en dwars zo gelden bij topsport).
Met een kapotte meniscus kun je in principe geen schade aanrichten, en tennis is geen risico sport als het om de knie gaat. Bij langdurige beweging kan het gewoon erg pijnlijk worden.

Dit ingreep is overigens niet zo ingrijpend. Je kan vak een dag later alweer lopen en je hoeft niet in het ziekenhuis te blijven.
Tim86vrijdag 11 juli 2008 @ 21:09
Hmm voor mijn gevoel krijgt je meniscus aardige klappen..zeker op hardcourt..
kleinzusjezaterdag 12 juli 2008 @ 10:03
quote:
Haase moet operatie aan knie ondergaan

Nederlands beste tennisser Robin Haase moet een knieoperatie ondergaan. Hij is naar verwachting zo'n vijf tot zes weken uitgeschakeld en mist daardoor ondermeer de Dutch Open in Amersfoort.

Eind april van dit jaar, tijdens het toernooi van Barcelona, kreeg Haase voor het eerst last van zijn knie. Niet veel later werd er een scheurtje in de meniscus vastgesteld. Specialisten lieten Haase weten met behulp van oefeningen door te kunnen spelen, maar deze week ging het tijdens het challengertoernooi van Scheveningen mis. ‘Ik kan niet meer lopen,’ aldus de Hagenaar vrijdag. ‘Mijn knie zit op slot.’

Haase wordt maandag onderzocht en woensdag geopereerd. ‘Ik baal ontzettend dat ik nu niet bij de Dutch Open kan meedoen, maar het is niet anders.’ Of de nummer 67 van de wereld de US Open gaat halen is nog onzeker. ‘Wel is zeker dat ik dit jaar nog kan spelen,’ aldus Haase.
Sportweek.nl
Komakiezondag 13 juli 2008 @ 12:35
Laten we hopen dat hij de US Open kan halen. Ook dat hij nog in 1x toegelaten wordt. Hij gaat flink wat punten verliezen voor de Dutch Open.
okee6zondag 13 juli 2008 @ 13:40
quote:
Op zondag 13 juli 2008 12:35 schreef Komakie het volgende:
Laten we hopen dat hij de US Open kan halen. Ook dat hij nog in 1x toegelaten wordt. Hij gaat flink wat punten verliezen voor de Dutch Open.
Dat is uiteraard wel aardig, maar wat heeft hij daar te zoeken. Lijkt me dat hij beter eerst weer goed gevoel kan gaan opdoen in de kleinere toernooitjes. Zijn grootste handicap is nu dat hij nooit meer wat wint.
Komakiezondag 13 juli 2008 @ 14:26
quote:
Op zondag 13 juli 2008 13:40 schreef okee6 het volgende:

[..]

Dat is uiteraard wel aardig, maar wat heeft hij daar te zoeken. Lijkt me dat hij beter eerst weer goed gevoel kan gaan opdoen in de kleinere toernooitjes. Zijn grootste handicap is nu dat hij nooit meer wat wint.
Nou nou overdrijven is ook een kunst.
Als hij een paar wedstrijden achter elkaar verliest wint hij gelijk nooit meer wat.
je kunt niet van die jongen verwachten dat hij het hele jaar zo speelt als in het begin van het seizoen. Dan had hij nog wel een stukje hoger gestaan op de wereldranglijst.

Op RG en Wimbledon had hij gewoon wat pech met lotingen. Als hij toevallig 1 of 2 rondes wint dan krijgt hij een hoop punten erbij.

Voor de US Open zijn er ook nog genoeg voorbereidingstoernooien waar hij (als hij op tijd fit is) ook nog wat ritme op kan doen.
Van kleine toernooien spelen wordt hij niet meer beter. Hij zal toch de grote toernooien moeten blijven spelen om punten te krijgen. Als je in Challengers je punten moet gaan halen moet je elke keer wel heel veel wedstrijden winnen wil dat zich uitbetalen. Zowel financieel als punten technisch gezien.
Hij is nu op een positie dat, wanneer hij die positie wil behouden of wil verbeteren, hij grotere toernooien moet blijven spelen. Ook als hij net terug komt van een blessure.
kleinzusjemaandag 21 juli 2008 @ 15:40
quote:
Robin Haase levert tien plaatsen in op wereldranglijst
Robin Haase is tien plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De Nederlandse tennisser, op de nieuwe lijst van maandag 78ste, leverde de plekken in vanwege zijn afwezigheid op het Dutch Open van vorige week. Haase was vorig jaar nog halvefinalist in Amersfoort, maar moest nu verstek laten gaan vanwege een knieblessure.
kleinzusjedonderdag 28 augustus 2008 @ 15:15
quote:
Challenger Alphen: Robin Haase doet niet mee
Robin Haase heeft zich donderdag afgemeld voor het challengertoernooi van volgende week in Alphen aan den Rijn. Nederlands beste tennisser onderging zeven weken geleden een knieoperatie en hij is nog niet helemaal fit. "Ik was graag gekomen en keek er naar uit, maar ik ben er nog niet klaar voor", liet Haase weten.

"Ik train wel alweer, maar ik heb nog geen enkele sprint kunnen trekken. Ik mag niets riskeren", aldus Haase, die zijn zinnen heeft gezet op het Davis Cup-duel met Zuid-Korea in september. Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung zijn wel van de partij in Alphen. Laatstgenoemde won het toernooi vorig jaar.
tennisboydonderdag 28 augustus 2008 @ 18:04
Zeer balen, ik heb namelijk een Passe courtout pasje en had hem graag in actie willen zien. ZIjn keuze om niet te spelen in Alphen is begrijplijk.
kleinzusjedonderdag 28 augustus 2008 @ 18:56
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 18:04 schreef tennisboy het volgende:
Zeer balen, ik heb namelijk een Passe courtout pasje en had hem graag in actie willen zien. ZIjn keuze om niet te spelen in Alphen is begrijplijk.
Yep, das jammer !
Het zat er wel aan te komen. Gelukkig speelt Huta wel.

Off-topic: Hoe doen ze dat toch met die planning ? Stel Huta kwam verder op de USOpen, had hij dan Alphen achter de hand ? Een deal met ze gemaakt ?
tennisboydonderdag 28 augustus 2008 @ 22:34
ja gelukkig wel en ook de Bakker en hopelijk ook Martin als hij weer fit is.

De afspraak was dat Jesse in Alphen meedoet, mits hij in de 3de ronde van de US Open zit. Dus als Jesse in de 3de ronde van de Us open zat, had hij Alphen laten schieten.
VegaKipzondag 7 september 2008 @ 12:52
Lotingen Nederlanders in challengers
In de voorbereiding op het Davis Cup duel met Zuid-Korea van 19 t/m 21 september in Apeldoorn proberen de Nederlandse spelers wedstrijdritme op te doen in de Europese challengers. Ook Robin Haase zal weer van de partij zijn, hij speelt de challenger in Ljubljana(Slo). Haase speelt voor het eerst weer een toernooi sinds hij begin juli een knieblessure opliep. De beste Nederlander is als eerste geplaatst en werd door de loting in de 1e ronde gekoppeld aan Francesco Aldi(Ita, 370).
Peter Wessels is ook naar Slovenie afgereisd en hem vinden we terug aan de andere kant van het schema. In de 1e ronde komt hij uit tegen Blaz Kavcic(Slo, 240), bij winst wacht mogelijk de als 2e geplaatste Roko Karanusic(Kro, 100)(2).

Jesse Huta Galung en Matwe Middelkoop weten nog niet tegen wie ze in de eerste ronde uit zullen komen. Huta Galung neemt het in Sevilla(Spa) en Middelkoop in Orleans(Fra) op tegen een qualifier.
Michel Koning speelt in het Oekraïense Donetsk een challenger, maar daarvan is de loting nog niet verricht.
kleinzusjedinsdag 9 september 2008 @ 11:46
quote:
Robin Haase viert comeback met overwinning

Robin Haase heeft tijdens het challengertoernooi van Ljubljana een prima rentree gemaakt. De Nederlander, hersteld van een knieblessure, won in drie sets
van de Italiaan Francesco Aldi: 1-6, 7-5, 6-2.
Haase overleefde in de tweede set twee matchpoints.

Maandag werd Haase ook al opgenomen in de selectie voor het Davis Cup-duel tegen Zuid-Korea. Die duels worden in het weekend van 19 tot en met 21 september in Apeldoorn afgewerkt.
VegaKipwoensdag 10 september 2008 @ 13:25
Net met 6-3 6-1 gewonnen van Haider-Maurer
TheGeneralwoensdag 10 september 2008 @ 14:14
quote:
Op woensdag 10 september 2008 13:25 schreef VegaKip het volgende:
Net met 6-3 6-1 gewonnen van Haider-Maurer
Goed nieuws!
Rumillewoensdag 10 september 2008 @ 18:02
Haase
VegaKipdonderdag 11 september 2008 @ 20:43
Gewonnen van Zemlja 6-4 6-4

[ Bericht 63% gewijzigd door VegaKip op 11-09-2008 21:14:41 ]
tennisboydonderdag 11 september 2008 @ 21:52
quote:
Robin Haase heeft zich in Ljubljana(Slo) bij de laatste vier weten te plaatsen. De als 1e geplaatste Hagenaar speelt voor het eerst sinds hij begin juli uitgeschakeld was vanwege een knieblessure weer een toernooi en maakt daarbij een goede indruk.
In de kwartfinale boekte Haase een 6-4 6-4 overwinning op Grega Zemlja(Slo, 299).
Giancarlo Petrazzuolo(Ita, 259) is de tegenstander met wie Haase strijdt om een plek in de finale.
Gelukkig heeft Haase een goede comeback.
Tim86donderdag 11 september 2008 @ 21:57
Eerst maar eens dit toernooi winnen. Moet zeker mogelijk zijn met die namen.
Tim86vrijdag 12 september 2008 @ 18:56
Petrazzuolo of hoe die jongen ook heet, wint de eerste set van Haase: 6-7 (aldus MTF)
VegaKipvrijdag 12 september 2008 @ 19:34
Hij wint ook de 2e, 6-4...
Tim86vrijdag 12 september 2008 @ 19:38
Ouch..
tennisboyvrijdag 12 september 2008 @ 21:38
Dat is niet zo goed van Haase, Net 1ste toernooi dus het komt wel weer goed.
kleinzusjemaandag 15 september 2008 @ 14:19
quote:
Robin Haase terug in top honderd ATP-ranglijst

Robin Haase is weer terug te vinden in de tophonderd van de ATP-ranglijst. De Hagenaar is na zijn halve finaleplaats in het challengertoernooi van Ljubljana gestegen van de 101e plaats, naar de 97e positie. Op de jaarranglijst, de zogeheten Champions Race, neemt Haase de 77e plaats in.
tennisboydonderdag 11 december 2008 @ 22:13
quote:
Haase niet in actie op Australian Open

Robin Haase reist volgende maand niet naar Melbourne om de kwalificaties voor de Australian Open te spelen. De Hagenaar is nog niet fit en kiest er voor om vanaf eind januari gebruik te maken van een beschermde ranking.


De 21-jarige Haase werd in juli geopereerd aan zijn knie en maakte in september een mislukte rentree in het Sloveense Ljubljana. De knie speelde weer op, Haase moest het Davis Cup-duel met Zuid-Korea laten schieten en revalideert nog altijd. De spelersvakbond ATP ziet het optreden in Ljubljana door de vingers en geeft de Nederlandse nummer één toch de beschermde status die is voorbehouden aan tennissers die langer dan zes maanden uit de roulatie zijn geweest.

Het is de bedoeling dat Haase eind januari in het Duitse Heilbronn weer zijn eerste wedstrijden speelt. ,,Ik ben vorige week voorzichtig begonnen met tennissen. Om de dag, en voor de rest nog steeds revalideren. Ik wil graag heel snel beter worden, maar geef mezelf de tijd om goed te herstellen.''

Haase staat 116de op de wereldranglijst, maar mag als nummer 104 terugkeren in het circuit. ,,Ik had alleen voor de kwalificaties van de Australian Open naar de andere kant van de wereld kunnen vliegen. Maar dat zag ik niet zitten.''

Hij hoopt in elk geval op tijd in vorm te zijn voor het ABN Amro-toernooi, van 9 tot en met 15 februari in het Rotterdamse Ahoy.
Zeer balen, maarja wel mooi dat hij eind januari gebruik kan maken van zijn beschermde status.
The_BoezelaaRvrijdag 12 december 2008 @ 20:59
Of je nou 116e of 104e bent, zoveel verschil zal dat niet maken.

Knieblessure heeft blijkbaar veel meer impact gehad dan gedacht, als je denkt in september terug te kunnen keren maar vervolgens nog een half jaar nodig hebt ... hopen dat hij de weg naar boven weer zal kunnen vinden ...
wimderonvrijdag 12 december 2008 @ 21:40
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 20:59 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Of je nou 116e of 104e bent, zoveel verschil zal dat niet maken.

Knieblessure heeft blijkbaar veel meer impact gehad dan gedacht, als je denkt in september terug te kunnen keren maar vervolgens nog een half jaar nodig hebt ... hopen dat hij de weg naar boven weer zal kunnen vinden ...
Inderdaad, als hij die ene challenger niet gespeeld had, had hij een PR van 67 gehad. Hij heeft nu al z'n punten te verdedigen in de eerste helft van het jaar, dus zal hij ook nog wel een tijdje 100+ blijven staan, of hij moet echt beter doen dan vorig jaar.
Norragevrijdag 12 december 2008 @ 21:45
Waarom raken alle Nederlandse spelers altijd geblesseerd???We hebben best wel veel toppers, maar als ze eindelijk hoog staan is het weer geblesseerd...zucht.
Tim86donderdag 26 maart 2009 @ 11:42
Nog nieuws?
TIM-846donderdag 26 maart 2009 @ 11:53
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 11:42 schreef Tim86 het volgende:
Nog nieuws?
Laatste keer dat ik hem heb gezien was bij ABN op de tribune
kleinzusjedinsdag 7 april 2009 @ 09:48
quote:
Haase: 'Mijn knie is om gek van te worden'

“Ik ben nog steeds bezig om mijn knie goed te krijgen,” zegt Robin Haase (foto). Die verdomde rechterknie zorgt er al tijden voor dat hij geen toernooien kan spelen. Een jaar geleden begon de ellende. Toen, in Barcelona, kreeg hij voor het eerst last van het gewricht. Er werd een scheurtje in de meniscus geconstateerd. Hij werd in juli geopereerd, het herstel zou zes tot acht weken in beslag nemen werd gezegd. In september keerde hij terug. Hij won drie potjes in Ljubljana, maar in de halve finale ging het mis. Een terugslag. Ruim een half jaar later is er nog geen duidelijkheid over een rentree. “Ik moet geduld blijven hebben. Om gek van te worden, want ik wil zo graag.”

Steeds komt er vocht in de knie. Hij hoopte terug te keren bij het ABN AMRO-toernooi in februari, maar moest zijn wildcard teruggeven. “Ik ben er achter dat ik elke dag moet bewegen. Als ik twee dagen niets doe, krijg ik meteen reactie. En als ik verkouden ben, word mijn knie meteen warm. Na Rotterdam heb ik vijf weken rust gehouden. Ik heb een maand medicijnen geslikt. Ontstekingsremmers. Na die vijf weken ben ik rustig weer begonnen. Ik kan nu twee uur voluit trainen, kom net bij de doktor vandaan om te kijken of ik de training verder op kan bouwen.”

De tennisser - 6 april 22 geworden - stond een jaar geleden 56ste op de wereldranglijst. Door de blessure is hij gezakt naar plaats 298. Bij zijn terugkeer krijgt hij een beschermde ranking van rond de 100, die hij acht toernooien mag gebruiken. “Ik ben nog niet zover dat ik wedstrijden kan spelen. Dat kan pas als ik drie weken achtereen elke dag volle bak kan trainen zonder reactie. Maar wanneer het zover is, weet ik niet.”
tennisboydinsdag 7 april 2009 @ 16:39
Balen dat Haase weer vocht in zijn knie heeft gekregen.
quote:
Robin Haase vierde gisteren zijn 22e verjaardag, maar het verjaardagscadeau waar hij zo hevig naar verlangde - een gezonde rechterknie - bleef achterwege. "Het is echt klote", aldus de tennisser in een bui die bepaald niet bij verjaardagen past. "Mijn knie is weer dik, zit weer vol met vocht. Deze week nog meld ik me in het ziekenhuis voor een second opinion. Dat lijkt me op dit moment verstandig, want de weg die ik de afgelopen weken heb gevolgd, leidt niet tot de oplossing."

Haase slikte de afgelopen vijf weken ontstekingsremmers en dat leek in eerste instantie een goede uitwerking te hebben op zijn knie, waaraan hij op 16 juli 2008 werd geopereerd. ,,De afgelopen drie weken deed ik weer volop krachttraining en veel oefeningen en heb ik met de jongens zelfs al wat punten gespeeld", aldus Haase. ,,Ik dacht nog 'het gaat eindelijk goed', maar vorige week voelde ik me wat verkouden en prompt reageerde die knie. Het was eerst een druppeltje, dat verdween weer, maar nu zit de knie echt vol met vocht." En dus kunnen alle tennisplannen weer het vriesvak in. Haase: ,,Heel stiekem was ik al bezig met een voorzichtig toernooischema, maar dat kan ik voorlopig dus wel vergeten. Dit is toch weer een enorme tegenslag, en dat voor de zoveelste keer."

In april 2008 stond Haase op de 56e plaats van de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit. Een jaar later is hij door zijn knieblessure teruggeworpen naar plaats 324. Bij zijn rentree zal de Hagenaar acht toernooien gebruik mogen maken van een zogenoemde 'protected ranking' (rond de 100). Maar op de vraag wanneer die rentree zal plaatsvinden, moet iedereen - ook Haase zelf - het antwoord voorlopig schuldig blijven.
Het lijkt er wel een beetje op wat kleinzusje heeft getypt, er zitten ook andere dingen tussen daarom heb ik dit ook maar toegevoegt.
Wopper1maandag 27 april 2009 @ 18:53
Vanavond bij Holland Sport op de massagetafel.

20:30 uur Ned 3.
Tim86dinsdag 28 april 2009 @ 01:02
Robin Haase moet opnieuw onder het mes. De tennisser kampt al een jaar met een knieblessure en moet daarvoor een kijkoperatie ondergaan.

"Er blijft vocht in de knie komen, de doktoren weten ook niet hoe het komt. Op een scan is niet veel te zien. Er waren twee opties: een cortisoneninjectie of een kijkoperatie. Ik heb voor de operatie gekozen", aldus Haase.

"Ik hoop dat het meevalt. Er is op de scan wel een vlekje te zien. In het gunstigste geval is het een kwestie van wegknippen en spoelen." Maar zelfs als dat het geval is duurt het nog minstens twee maanden voordat Haase weer kan gaan spelen.
kleinzusjedonderdag 7 mei 2009 @ 10:57
quote:
Haase opgelucht na tweede operatie

Bij de kijkoperatie aan de rechterknie van Robin Haase is maandag geen grote schade aan het licht gekomen.


,,Er zijn wat kleine dingetjes verwijderd en mijn knie is schoongespoeld. Ik ben gerustgesteld nu dat allemaal is weggehaald. Er zat een kleine ontsteking in mijn knie, maar verder was er niets spectaculairs aan de hand. De meniscus zag er goed uit,’’ zegt Haase.

De Hagenaar, die vorig jaar de 56ste positie op de wereldranglijst bereikte, werd op 16 juli voor het eerst aan zijn knie geopereerd. Na een aanvankelijk zeer voorspoedig verlopen herstelperiode maakte Haase in september zijn rentree in het Sloveense Ljubljana. Daar kreeg de tennisser na vier partijen last van vocht in zijn knie, een probleem dat vervolgens keer op keer terugkeerde. Haase miste daardoor dit jaar onder meer de Australian Open en moest ook afzeggen voor het ABN Amro-toernooi in Ahoy en de Davis Cup-ontmoeting met Argentinië.

Om voorgoed af te rekenen met de knieproblemen besloot Haase onlangs tot een tweede operatie. Hoewel de oorzaak van de aanhoudende vochtophoping nog altijd onduidelijk is, hoopt Haase dat de problemen verleden tijd zijn.

Gezien de lange revalidatie die voor hem ligt, spreekt Haase zich nog niet uit over zijn rentree. ,,Ik moet drie dagen rust houden en loop nu op krukken. Daarna kan ik voorzichtig lichte oefeningen doen, zoals fietsen. Het is hetzelfde traject als tien maanden geleden na mijn eerste operatie. Het is opnieuw afwachten wanneer ik mijn rentree kan maken.’’
evertdinsdag 16 juni 2009 @ 15:19
Knie Haase opnieuw onder de loep Tell-a-Friend print nieuwsartikel


--------------------------------------------------------------------------------
Home > Nieuws > Tennisnieuws - Datum: 16-jun-2009 15:07

Tennisser Robin Haase heeft opnieuw last gekregen van zijn rechterknie. De Hagenaar meldt zich woensdag weer in het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken. "Nee, ik kan niet zeggen dat het goed met mij gaat", zei Haase dinsdag in Rosmalen tegen het ANP. Hij werd al twee keer aan zijn knie geopereerd.

Haase heeft sinds de laatste operatie in mei nog geen tennisracket aangeraakt. Tijdens de herstelperiode kreeg hij last van de zijkant van zijn knie. "In het gewricht zelf zit alles wel goed, maar waarschijnlijk is nu een spiertje, pees of slijmbeurs gedrriteerd. Een echo moet uitwijzen wat daar de oorzaak van is." Haase stond voor zijn blessure in de top honderd van de wereldranglijst.
The_BoezelaaRdinsdag 16 juni 2009 @ 15:26
Gast was nu een vaste waarde in de top-40 geweest als hij fit was gebleven

Extreem kut dit, duurt echt nog jaren voordat hij weer op zn oude niveau zit waarmee hij door aan het breken was, als hij uberhaupt zo goed terug kan komen
tennisboydinsdag 16 juni 2009 @ 15:50
Weer zeer balen, zal nu zeker weer een fors aantal maandeng aan duren voordat hij zijn rentree kan gaan maken
TheGeneraldinsdag 16 juni 2009 @ 16:24
Pfoe zeg. Het komt maar niet goed..
Tim86dinsdag 16 juni 2009 @ 16:26
2009 gaat het dus echt niet meer worden. Een heel jaar geen tennis..zie daar nog maar eens overheen te komen..
Szuradinsdag 16 juni 2009 @ 16:33
Als ie al terugkomt wordt het een hele klus om die top-100 weer te halen
-Vaduz-dinsdag 16 juni 2009 @ 16:38
Gelukkig heeft hij nog veel jaren voor zich en zit het met zijn mentaliteit goed.
zjroentjedinsdag 16 juni 2009 @ 16:39
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 16:38 schreef -Vaduz- het volgende:
Gelukkig heeft hij nog veel jaren voor zich en zit het met zijn mentaliteit goed.
Er van uit gaande dat hij weer helemaal fit wordt ...
Norragedinsdag 16 juni 2009 @ 16:42
Ben benieuwd of hij ooit nog gaat tennissen eigenlijk....
tennisboywoensdag 17 juni 2009 @ 20:58
quote:
Haase: Geen ontsteking in knie ROTTERDAM - De rechterknie van tennisser Robin Haase vertoont geen verschijnselen van een ontsteking. Dat bleek woensdag bij onderzoek in een ziekenhuis in Rotterdam. Haase revalideert al sinds het afgelopen najaar van twee knieoperaties, maar krijgt telkens een terugslag.

Blijkbaar is er een spiertje geïrriteerd”, zei hij woendag nadat hij in Rotterdam was geweest voor een echo. Hij noemde het zelf positief nieuws, hoe onzeker zijn tennistoekomst ook is. „Nu ga ik met mij fysio bespreken in welke mate ik weer kan beginnen met oefeningen
Szurawoensdag 17 juni 2009 @ 22:30
Eindeljk een beetje goed nieuws voor m
Komakiedonderdag 18 juni 2009 @ 00:02
Een meevaller is ook wel een keer leuk zo af en toe....

Wat een pech heeft die gast...
TheGeneraldonderdag 18 juni 2009 @ 01:01
Hopelijk kan hij weer snel zijn racket oppakken en wat ballen gaan slaan
tennisboymaandag 24 augustus 2009 @ 09:47
Robin Haase traint weer op de Metsbanen!
Wanneer hij denkt zijn rentree te maken is nog onbekend.
Komakiedinsdag 25 augustus 2009 @ 09:30
Laat hem eerst maar zorgen dat hij 100% fit is en getriand en daarna pas beginnen. Dan maar Tean ff laten schieten ofzo. Eerst goed fit worden...
tennisboydinsdag 25 augustus 2009 @ 09:55
Ja, dat is wekl belangrijk om 100% fit te zijn, zodra hij niet weer geblesseert wordt, daarbij als hij weer speelt krijgt hij een ranking van 104 en mag mee doen aan 8 atp toernooien. Dus hij kan beter zorgen dat hij weer helemaal fit is, zodra als hij atp toernooien speelt hij flink kan gaan stijgen.
Komakiedinsdag 25 augustus 2009 @ 17:05
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 09:55 schreef tennisboy het volgende:
Ja, dat is wekl belangrijk om 100% fit te zijn, zodra hij niet weer geblesseert wordt, daarbij als hij weer speelt krijgt hij een ranking van 104 en mag mee doen aan 8 atp toernooien. Dus hij kan beter zorgen dat hij weer helemaal fit is, zodra als hij atp toernooien speelt hij flink kan gaan stijgen.
Net als Verkerk toen. Maar die verklooide het aardig.

Wat zijn eigenlijk de eisen waaraan je moet voldoen om voor zo'n beschermde ranking in aanmerking te kom
tennisboydinsdag 25 augustus 2009 @ 19:45
Robin Haase Davis Cup?
Dit zegt Jan Siemering in het boekje van Tean International:
Siemerink houdt een mogelijkheid open voor Robin Haase, die lang niet speelde door operaties aan de knie. Een maand voor Tean International was Haase alweer in training: Siemerink Afwachten hoe het met hem gaat.
Komakiedinsdag 25 augustus 2009 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 19:45 schreef tennisboy het volgende:
Robin Haase Davis Cup?
Dit zegt Jan Siemering in het boekje van Tean International:
Siemerink houdt een mogelijkheid open voor Robin Haase, die lang niet speelde door operaties aan de knie. Een maand voor Tean International was Haase alweer in training: Siemerink Afwachten hoe het met hem gaat.
We merken het dus vanzelf wel. Gewoon afwachten. Nergens vanuit gaan en als het lukt is het mooi mee genomen. Vergeet niet dat die jongen natuurlijk al heel lang geen wedstrijden gespeeld heeft.
The_BoezelaaRwoensdag 26 augustus 2009 @ 03:24
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 23:05 schreef Komakie het volgende:

[..]

We merken het dus vanzelf wel. Gewoon afwachten. Nergens vanuit gaan en als het lukt is het mooi mee genomen. Vergeet niet dat die jongen natuurlijk al heel lang geen wedstrijden gespeeld heeft.
Als hij fit is hoeft hij op dit moment wmb alleen De Bakker en evt. Sluiter voor zich te dulden. De andere Nederlanders laat hij bij fit zijn alleen al achter zich.

En omdat een (eventueel) winstpotje ook nog eens 40 ATP-punten oplevert zie ik zeker wel een plek voor Robin in het DC-Team. Ook omdat hij dan een weekje lekker op niveau kan trainen met die andere gasten.
Komakiewoensdag 26 augustus 2009 @ 11:13
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 03:24 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Als hij fit is hoeft hij op dit moment wmb alleen De Bakker en evt. Sluiter voor zich te dulden. De andere Nederlanders laat hij bij fit zijn alleen al achter zich.

En omdat een (eventueel) winstpotje ook nog eens 40 ATP-punten oplevert zie ik zeker wel een plek voor Robin in het DC-Team. Ook omdat hij dan een weekje lekker op niveau kan trainen met die andere gasten.
Een weekje trainen is niet hetzelfde als een paar weken wedstrijden tennissen.
Normaal gesproken zou ik zeggen dat Huta Galung nog een optie is, maar met zijn resultaten de laatste tijd is het ook niet best gesteld.

Ik zeg De Bakker en Sluiter voor de singles en de dubbel doen Wassen en misschien Haase. Zo'n dubbel is wel een mooie warming up om mee te beginnen
_-_ratjetoe_-_woensdag 26 augustus 2009 @ 11:21
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 09:55 schreef tennisboy het volgende:
Ja, dat is wekl belangrijk om 100% fit te zijn, zodra hij niet weer geblesseert wordt, daarbij als hij weer speelt krijgt hij een ranking van 104 en mag mee doen aan 8 atp toernooien. Dus hij kan beter zorgen dat hij weer helemaal fit is, zodra als hij atp toernooien speelt hij flink kan gaan stijgen.
Met een ranking van 104 kom je de meeste atp-toernooien niet binnen volgens mij
Komakiewoensdag 26 augustus 2009 @ 11:24
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 11:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Met een ranking van 104 kom je de meeste atp-toernooien niet binnen volgens mij
Kleinere ATP toernooien wel.
En anders word het Challengers spelen voor hem.

En je wordt dan wel ineens geplaatst voor een Grand Slam. Dat is ook wel positief. Vrij snel veel punten halen.
tennisboywoensdag 26 augustus 2009 @ 11:37
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 11:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Met een ranking van 104 kom je de meeste atp-toernooien niet binnen volgens mij
Qwa ranking niet nee, maar hj wordt gewoon toegelaten tot ATP toernooien door zijn beschermde ranking mag hij 8 ATP toernooien spelen. Net zoals Verkerk toen hij zijn rentree maakte, toen was hij ver vandaan de top 100 maar mocht meedoen aan 8 ATP toernooien, Dit mag Robin ook.
TheVulturewoensdag 26 augustus 2009 @ 11:56
Hij doet er slim aan om eerst wat challengers te spelen om op niveau te komen, zodat hij zijn ATP-toernooien gebruikt zodra hij weer wat vorm heeft
The_BoezelaaRwoensdag 26 augustus 2009 @ 12:19
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 11:37 schreef tennisboy het volgende:

[..]

Qwa ranking niet nee, maar hj wordt gewoon toegelaten tot ATP toernooien door zijn beschermde ranking mag hij 8 ATP toernooien spelen. Net zoals Verkerk toen hij zijn rentree maakte, toen was hij ver vandaan de top 100 maar mocht meedoen aan 8 ATP toernooien, Dit mag Robin ook.
Euh... is het niet zo dat hij zijn protected ranking van 104e van de wereld bij 8 toernooien mag gebruiken als zijn inschrijvingsranking?

Dus dat hij als de nummer 104 van de wereld aan dat toernooi meedoet? Volgens mij werkt het zo namelijk. Verkerk heeft destijds een protected ranking van ergens in de 20 of 30 gebruikt, omdat hij zo hoog stond toen hij geblesseerd raakte, en daarmee kwam hij makkelijk 8 ATP-Toernooien binnen natuurlijk.
Norragewoensdag 26 augustus 2009 @ 15:14
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 11:37 schreef tennisboy het volgende:

[..]

Qwa ranking niet nee, maar hj wordt gewoon toegelaten tot ATP toernooien door zijn beschermde ranking mag hij 8 ATP toernooien spelen. Net zoals Verkerk toen hij zijn rentree maakte, toen was hij ver vandaan de top 100 maar mocht meedoen aan 8 ATP toernooien, Dit mag Robin ook.
Verkerk had een protected ranking van 50 ofzo, daarom mocht hij meedoen. Robin gaat dat jammer genoeg niet gebeuren.
tennisboyzondag 8 november 2009 @ 11:17
Goed nieuws vandaag deze ochtend over Robin Haase.
VANDAAG MAAKT ROBIN HAASE ZIJN DEBUUT IN DE KWALICATIES VAN EEN CHALLENGERTOERNOOI IN ENGELAND.
Na een hele lange blessureperiode is dit natuurlijk Perfect nieuws.
quote:
Voor Robin Haase is er eindelijk een einde gekomen aan een lange periode van blessureleed. Dit weekend maakt hij bij de challenger op Jersey(GB) zijn rentree in het kwalificatietoernooi. Dat doet hij na een periode van 16 maanden blessureleed.

De inmiddels 22-jarige Haase heeft een zware periode achter de rug. In juli 2008 moest Haase een knieoperatie ondergaan, een operatie die de toenmalige nummer 65 van de wereld naar verwachting 5 tot 6 weken aan de kant zou houden. In september van dat jaar maakt hij al zijn rentree, maar na een halve finale in de challenger gaat het opnieuw mis met de knie. Een lang jaar van blessureleed volgt, en nu op 8 november 2009 is hij weer klaar voor tennis op het hoogste niveau.

In de kwalificaties van de challenger in Jersey krijgt Haase in de 1e ronde een bye. Daarna neemt hij het op tegen de als 2e geplaatste Jean-Noel Insausti(Fra, 482)(2).


[ Bericht 44% gewijzigd door tennisboy op 08-11-2009 11:22:55 ]
Komakiezondag 8 november 2009 @ 11:40
Mooi

Als hij op zijn oude niveau kan komen hebben we straks 2 spelers in de top 100. Ongekende luxe
The_BoezelaaRzondag 8 november 2009 @ 11:59
Wow, toch een beetje uit het niets, maar daarom niet minder goed nieuws

Komaan Haase, pak die homo's!

Ook goed om te zien dat hij met een wildcard de qualies instapt, ipv meteen zn beschermde ranking in te zetten voor het hoofdtoernooi ..... hopen dat ie niet te snel terugwil en eerst wedstrijdritme op gaat doen na 1,5 jaar met amper competitieve potjes
tennisboyzondag 8 november 2009 @ 12:14
quote:
Op zondag 8 november 2009 11:40 schreef Komakie het volgende:
Mooi

Als hij op zijn oude niveau kan komen hebben we straks 2 spelers in de top 100. Ongekende luxe
Ja daar zat ook ook al aan te denken, zo heb je lang geen top 100 spelers en zo heb je er binnen korte duur 2 top 100 spelers.

Nu is het afwachten wanneer Robin gebruikt maakt van zijn beschermde status van plaats 104, hierbij mag hij 8 toernooien uitkiezen om te spelen. Zal dus wel aan het begin van het aankomende nieuwe tennisjaar worden. Al alles goed blijft gaan. Eerst maar hopen dat hij heel kan blijven en zonder pijn kan spelen.
Komakiezondag 8 november 2009 @ 13:19
quote:
Op zondag 8 november 2009 12:14 schreef tennisboy het volgende:

[..]

Ja daar zat ook ook al aan te denken, zo heb je lang geen top 100 spelers en zo heb je er binnen korte duur 2 top 100 spelers.

Nu is het afwachten wanneer Robin gebruikt maakt van zijn beschermde status van plaats 104, hierbij mag hij 8 toernooien uitkiezen om te spelen. Zal dus wel aan het begin van het aankomende nieuwe tennisjaar worden. Al alles goed blijft gaan. Eerst maar hopen dat hij heel kan blijven en zonder pijn kan spelen.
Zowel De Bakker als Haase hebben het in zich om best hoog te komen. Misschien geen top 10, maar top 30 moet volgens mij wel mogelijk zijn uiteindelijk. Duurt misschien nog wel een paar jaar, maar ze hebben het in zich
tennisboyzondag 8 november 2009 @ 14:55
Robin wint zijn 1ste wedstrijd van zijn debuut. In de 2de kwalificatieronde won hij met 6-2 6-4 van Jean- Noel- Insausti.

Prima gedaan dus om gelijk zijn 1ste wedstrijd te winnen.
tennisboymaandag 9 november 2009 @ 18:53
Robin wint ook zijn 2de wedstijd van het kwalificatietoernooi en komt hierdoor in het hoofdtoernooi. Vandaag won hij met 2 keer 6-4.
TheArtmaandag 9 november 2009 @ 19:31
Hij is mentaal wel als vanouds ijzersterk. Hij heeft twee sets lang geen kans op de service van Willis, maar breakt hem toch telkens op 5-4 om de set en de wedstrijd direct te beslissen Nu hopen dat hij Leonardo Mayer ontloopt in het hoofdtoernooi.
tennisboymaandag 9 november 2009 @ 21:05
Ja, zeker knap dat de mentaalbaarweerheid gelijk weer terug is.
Mayer heeft hij ontlopen. Hij speelt tegen Bogdanovic.
tennisboymaandag 9 november 2009 @ 21:10
Robin had geen wilcard gekregen voor deze challenger voor de kwalificaties. Hij is er zelf naar toegegaan op de hoop dat er spelers niet zouden komen van de kwalificaties.
HIj heeft ook voor andere toernooien wilcard kwalificaties gevraagd. Maar de toernooien wouden nog geen eens een Wilcard geven aan Robin voor de kwalificatietoernooien.
quote:
Hierbij volledig artikel:
Gok van Robin Haase pakt goed uit

Robin Haase. FOTO REUTERS
JERSEY - Op de gok meldde Robin Haase zich vrijdag op Jersey. Na tevergeefs gehengeld te hebben naar wildcards hoopte de Haagse tennisser op het Kanaaleiland eindelijk zijn rentree te kunnen maken. Die opzet slaagde. Na twee gewonnen kwalificatiewedstrijden bereikte hij maandag het hoofdtoernooi van de Britse challenger.

Haase won zondag - begeleid door zijn coach Dennis Schenk - van de Fransman Jean-Noël Inausti en was een dag later te sterk voor de Brit Marcus Willis: 6-4 6-4. ,,Zeker zondag in de eerste set speelde ik uitstekend en vandaag heb ik slechts twee breakpunten tegen gehad. Ik ben dus tevreden'', vertelde Haase, die maandagavond nog niet wist tegen wie hij in de eerste ronde uitkomt.

Haase werd in juli 2008 - toen nog als nummer 67 van de wereld - geopereerd aan zijn knie. Na twee maanden herstel maakte hij in Ljubljana zijn comeback. Hij reikte tot de halve finales maar moest de week erop afzeggen voor de Daviscupontmoeting met Zuid-Korea. De klachten hielden aan, in mei onderging hij een nieuwe operatie. Pas een paar weken geleden vond hij de tijd rijp voor een rentree op de baan. ,,Het vocht in mijn knie blijft terugkeren, maar uit trainingen waarbij ik om de punten speelde bleek de afgelopen weken dat het binnen de perken blijft. Nu gaan we kijken hoe de knie zich hier houdt. Tot nu toe is de reactie goed. Maar ik moet weer wennen aan het spelen van wedstrijden.''

Hij probeerde de afgelopen weken een podium te vinden, maar is inmiddels zonder ranking en dus niet zo maar toegelaten. ,,Ik begrijp dat ik niet meteen in het hoofdtoernooi van een challenger wordt toegelaten. Maar het viel me tegen dat ik als voormalig top honderd-speler ook voor kwalificaties geen uitnodiging kreeg. In Jersey heb ik ook moeten wachten tot er uiteindelijk een plaatsje voor me vrij kwam.''

Haase (22) wil in ieder geval deelnemen aan de Masters, half december in Rotterdam. ,,Tot die tijd hoop ik toch nog een paar toernooien te kunnen spelen, maar het is natuurlijk afhankelijk van hoe deze test verloopt. En ik moet blijven hopen op wildcards.''

Vanaf januari wil Haase gebruik maken van zijn beschermde status die hem deelname garandeert aan acht toernooien in een tijdspanne van negen maanden. Tennissers met een ernstige blessure krijgen zo de kans ook zonder ranking grote toernooien binnen te stromen. Bij de Australian Open zou zijn eerste optreden op het hoogste podium moeten volgen. ,,Dat is wel de bedoeling, mits ik fit ben natuurlijk.''
Tim86maandag 9 november 2009 @ 21:28
Kutorganisatie ben je dan zeg..als je een getalenteerde speler die een jaar daarvoor richting top 50 ging en al wat kwartfinales pakte nog niet eens de quali's binnen laat. Als je beloftes hebt aan andere spelers snap ik het wel, maar dat betwijfel ik..Toch altijd wel een laat plekje open bij zulke toernooien.
Szuradinsdag 10 november 2009 @ 12:55
Om 14:00 tegen Bogdanovic dus
Wat zijn z'n kansen denken jullie?
Komakiedinsdag 10 november 2009 @ 14:31
quote:
Op maandag 9 november 2009 21:28 schreef Tim86 het volgende:
Kutorganisatie ben je dan zeg..als je een getalenteerde speler die een jaar daarvoor richting top 50 ging en al wat kwartfinales pakte nog niet eens de quali's binnen laat. Als je beloftes hebt aan andere spelers snap ik het wel, maar dat betwijfel ik..Toch altijd wel een laat plekje open bij zulke toernooien.
Net niet genoeg laten zien denk ik. Als hij 2 jaar rond de 50ste plek had gestaan met wat progressie was het geen probleem geweest. Nu vinden ze het nog te onzeker.

Ik denk eerlijk gezegd dat hij het nog niet haalt tegen die Bogdanovic.
Dat is op zich geen slechte speler en hij heeft gewoon nog niet veel ritme. Ik ben wel benieuwd. Elk rondje dat hij wint is mooi
TheGeneraldinsdag 10 november 2009 @ 15:33
1e set,

6-4 Haase
The_BoezelaaRdinsdag 10 november 2009 @ 15:39
Dit stukje baart me toch enigszins zorgen
quote:
Het vocht in mijn knie blijft terugkeren, maar uit trainingen waarbij ik om de punten speelde bleek de afgelopen weken dat het binnen de perken blijft. Nu gaan we kijken hoe de knie zich hier houdt. Tot nu toe is de reactie goed
Maar ze zullen niet aan het beunhazen met zn knie zijn daar op Jersey ...
TheGeneraldinsdag 10 november 2009 @ 15:40
6-4 2-0* Haase

6-4 *3-0 Haase
The_BoezelaaRdinsdag 10 november 2009 @ 15:44
Bogdanovic, het is geen top-100 speler maar voor iedereen daar buiten toch een lastige speler. Wel altijd een net-niet speler geweest, maar dit is tot nu toe erg indrukwekkend.

64 *30
TheGeneraldinsdag 10 november 2009 @ 15:56
6-4 5-1* Haase
TheGeneraldinsdag 10 november 2009 @ 16:03
GSM Haase 6-4 6-2
tennisboydinsdag 10 november 2009 @ 17:13
Top van Haase, om er gelijk maar weer te staan tijdens zijn rentree .
Verbaast me eigenlijk ook wel dat hij zo dik wint. Dus met de vorm zit het al goed.
Komakiedinsdag 10 november 2009 @ 17:30
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 15:39 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Dit stukje baart me toch enigszins zorgen
[..]

Maar ze zullen niet aan het beunhazen met zn knie zijn daar op Jersey ...
Wat voor ondegrond is het daar eigenlijk
The_BoezelaaRdinsdag 10 november 2009 @ 17:40
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 17:30 schreef Komakie het volgende:

[..]

Wat voor ondegrond is het daar eigenlijk
Tapijt.
TheArtdinsdag 10 november 2009 @ 19:00
Tsja Boggo was natuurlijk geen partij. Die vent is zo enorm wisselvallig en ook in absolute topvorm geen probleem voor Robin. Wel een lekkere duidelijk uit. Zo spaart hij zijn knie ook.

Hij speelt trouwens in de tweede ronde tegen Stefano Galvani (ATP-263).
Komakiewoensdag 11 november 2009 @ 00:32
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 17:40 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Tapijt.
Hmm als zijn knie dit overleeft heeft hij dus geen problemen meer. Tapijt is niet echt werelds voor de knieën.
TheGeneralwoensdag 11 november 2009 @ 01:11
quote:
Op woensdag 11 november 2009 00:32 schreef Komakie het volgende:

[..]

Hmm als zijn knie dit overleeft heeft hij dus geen problemen meer. Tapijt is niet echt werelds voor de knieën.
Terwijl ze er juist voor kiezen om niet op gravel te spelen tot volgend jaar het gravel seizoen. Juist om zijn knieën te sparen.. Misschien een specifiek probleem bij hem. Want over het algemeen is hardcourt / tapijt slechter voor je knieën.
Komakiewoensdag 11 november 2009 @ 01:23
quote:
Op woensdag 11 november 2009 01:11 schreef TheGeneral het volgende:

[..]

Terwijl ze er juist voor kiezen om niet op gravel te spelen tot volgend jaar het gravel seizoen. Juist om zijn knieën te sparen.. Misschien een specifiek probleem bij hem. Want over het algemeen is hardcourt / tapijt slechter voor je knieën.
Het enige wat me een beetje te binnen schiet is dat ze het doen omdat de rally's korter blijven en hij daardoor minder belasting op zijn knie krijgt. Maar ik zou het een rare manier van denken vinden....
The_BoezelaaRwoensdag 11 november 2009 @ 01:38
Gewoon dit toernooi en nog een paar van dit soort zorgen dat je weer een ranking krijgt, vervolgens op de Australian Open de pannen van het dak spelen met je beschermde ranking en dan komen de Wild Cards voor qualies en toernooien vanzelf.

Als ie fit blijft lijkt het me basis dat hij na Thiemo de 2e wildcard van Richard voor Ahoy wordt ...
Wopper1woensdag 11 november 2009 @ 07:59
Lees het net in de krant. Prima prestatie van Robin.

Zet 'm op jongen!
Komakiewoensdag 11 november 2009 @ 09:33
quote:
Op woensdag 11 november 2009 01:38 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Gewoon dit toernooi en nog een paar van dit soort zorgen dat je weer een ranking krijgt, vervolgens op de Australian Open de pannen van het dak spelen met je beschermde ranking en dan komen de Wild Cards voor qualies en toernooien vanzelf.

Als ie fit blijft lijkt het me basis dat hij na Thiemo de 2e wildcard van Richard voor Ahoy wordt ...
Dat sowieso.
Krajicek zal dat ook zeker doen als hij fit is. Hij ziet ook wel dat het de nederlander met de meeste kans is op een goede pek op de ranglijst. Samen met De Bakker
de_boswachterwoensdag 11 november 2009 @ 13:05
Oei deze mistte ik.

Robin goed bezig. Winnen van de engelsman die ik alleen ken van Wimbledon.
tennisboywoensdag 11 november 2009 @ 15:19
Als het met zijn knieën goed blijft gaan, komt hij zeker snel terug in de top 100. Dan kan 2010 een leuk jaar worden met Robin en Thiemo in de top 100.
Daarbij zullen Rus en Misa in 2010 ook wel in de top 100 komen.
Als alles goed blijft gaan hebben we in 2010 dus weer 4 top 100 spelers.
_-_ratjetoe_-_donderdag 12 november 2009 @ 14:04
quote:
Op woensdag 11 november 2009 15:19 schreef tennisboy het volgende:
Als het met zijn knieën goed blijft gaan, komt hij zeker snel terug in de top 100. Dan kan 2010 een leuk jaar worden met Robin en Thiemo in de top 100.
Daarbij zullen Rus en Misa in 2010 ook wel in de top 100 komen.
Als alles goed blijft gaan hebben we in 2010 dus weer 4 top 100 spelers.


Nu maar hopen dat iedereen blessurevrij blijft. (Inclusief hersenblessures, om het zo maar even te noemen )
Komakiedonderdag 12 november 2009 @ 14:13
Hoe staat het met zijn uitslagen?
franklopdonderdag 12 november 2009 @ 14:19
quote:
Op donderdag 12 november 2009 14:04 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]



Nu maar hopen dat iedereen blessurevrij blijft. (Inclusief hersenblessures, om het zo maar even te noemen )
En van de vriendjes afblijven
TheArtdonderdag 12 november 2009 @ 16:54
Robin via een walk-over naar de kwart. In de kwart tegen de voormalig nummer 1 bij de junioren, de Wit-Rus Uladzimir Ignatik (ATP-279).
TheGeneraldonderdag 12 november 2009 @ 17:09
Goed zo. De knieën niet nog meer belasten maar wel de puntjes binnenhengelen!
The_BoezelaaRdonderdag 12 november 2009 @ 17:19
Hopen dat hij nog een ronde kan winnen van Ignatik. Dan zou hij, als hij wil, met een SE een challenger van volgende week binnen kunnen komen zonder daar wildcards of qualies voor nodig te hebben ...

Volgende week wordt er in Europa gespeeld in Bratislava op hardcourt, dat zou mij best nog een optie lijken ...
tennisboydonderdag 12 november 2009 @ 19:20
Zal voor Robin wel lekker zijn om in de kwartfinale te komen, zonder de 2de ronde gespeeld te hebben. Zo heeft hij weer 1 dag langer rust. Is alleen maar goed voor zijn knieën.
tennisboyvrijdag 13 november 2009 @ 18:46
Robin wint net de 1ste set met 7-6(5) van Ignatik.
1ste set was dus moeizaam, hopenlijk kan hij nu doordrukken.
Wopper1vrijdag 13 november 2009 @ 19:10
7/6 5/2*

Ziet er dus goed uit voor Robin.
TheArtvrijdag 13 november 2009 @ 19:18
Hupla, Robin wint met 7-6(5), 6-3. Halve finale tegen Stephane Robert, de als 3e geplaatste Fransman die een paar maanden terug het Challengertoernooi van Alphen aan den Rijn won.
tennisboyvrijdag 13 november 2009 @ 19:20
Top dat Robin weer wint, toch zeer knap na 14 maanden eruit zijn te geweest.
The_BoezelaaRvrijdag 13 november 2009 @ 19:35
Knap hoor, klasse

Met dit resultaat keert Robin terug in de rankings, rond de 680e plek. Kan natuurlijk altijd meer worden ... moet ook trouwens ...

Hopen dat hij zodra hij protected rankings en wildcard's in gaat zetten (oa Rotterdam) rond de 200 staat, zodat hij nadat de 8 PR's op zijn dat hij op eigen kracht doorkan ...
VerdwaasdeVogel2vrijdag 13 november 2009 @ 20:38
Top 200 is ongeveer 250 punten. Dat moet te halen zijn inderdaad, maar ik denk dat hij daar wel WC's en PR's voor nodig heeft. Maar goed, vanaf 200 kan je toch wel challengers gaan spelen?
The_BoezelaaRvrijdag 13 november 2009 @ 20:46
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 20:38 schreef VerdwaasdeVogel2 het volgende:
Top 200 is ongeveer 250 punten. Dat moet te halen zijn inderdaad, maar ik denk dat hij daar wel WC's en PR's voor nodig heeft. Maar goed, vanaf 200 kan je toch wel challengers gaan spelen?
Ja, vanaf 250 / 200 kom je de hoofdschema's van challengers over het algemeen wel in. Maar hij wil natuurlijk terug zsm naar de ATP-toernooien

Lekker samen met Thiemo de ATP onveilig maken
Komakievrijdag 13 november 2009 @ 21:44
Netjes
Hopelijk krijgt hij ook nog een paar wildcards zodat hij niet gelijk die 8PR's moet gebruiken, maar ze een beetje kan bewaren en dan bij de juiste toernooien ze inzetten.
stinkfistjevrijdag 13 november 2009 @ 22:06
Haasse, thiemo etc het is niks en het blijft niks.......alsof je manchester united vergelijkt met agovv
tennisboyvrijdag 13 november 2009 @ 22:19
Haha daar krijgen we weer iemand die waarschijnlijk helemaal niet kan tennissen en zeer jaloers is op de kwaliteiten van Haase en Thiemo. Ga jij maar snel weg uit dit topic dit is voor de Fans van Robin. Negatieve uitlatingen hebben we hier niet nodig zoek daar maar een andere site voor op.
TheArtvrijdag 13 november 2009 @ 22:29
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 22:06 schreef stinkfistje het volgende:
Haasse, thiemo etc het is niks en het blijft niks.......alsof je manchester united vergelijkt met agovv
Hier past maar één smiley bij:
stinkfistjezaterdag 14 november 2009 @ 08:45
Sorry, dat het ietwat ongenuanceerd overkwam...wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de aandacht en "ophemeling" van zowel robin als thiemo mij te ver gaat. 20 jaar geleden zou er niemand een enkele gedachte aan deze heren verspillen. Maar we gaan weer terug naar het Schapers tijdperk waarin mensen als Nijssen , Dogger en vab Boeckel als supertennissers werden gezien. Wat ik wilde zeggen was dat Haasse, thiemo en co. HET niet hebben.....en dan bedoel ik dat wat Henman niet had ten opzichte van Murray...
de_boswachterzaterdag 14 november 2009 @ 10:01
Maar met wie vergelijk je Thiemo en Robin dan? Met Schalken of Krajicek?!?
sven23456zaterdag 14 november 2009 @ 10:06
schalken heeft 3 jaar lang goed gepresteerd..maar zeker niet zijn hele carriere, hetzelfde geld in mindere mate voor siemerink
stinkfistjezaterdag 14 november 2009 @ 11:37
[quote]Op zaterdag 14 november 2009 10:01 schreef de_boswachter het volgende:
Maar met wie vergelijk je Thiemo en Robin dan? Met Schalken of Krajicek?!?
[/quote

juist met geen van beide wat ik bedoel te zeggen is dat thiemo en robin nog NIKS hebben gepresteerd terwijl we ze al de hemel in orijzen. by the way.... ik hoop dat ze beide nog heel veel prachtigs laten zien!!!( ben absoluut geen hater)
Komakiezaterdag 14 november 2009 @ 12:35
We prijzen ze helemaal niet de hemel in. We zeggen alleen dat het talenten zijn die het in zich hebben om top 50 te halen en misschien wel meer. Daar is niets raars aan. Ze hebben laten zien dat ze het niveau van de top 50 aan kunnen.

Als iemand positief is over een aantal resultaten wordt er gelijk gedacht dat we denken dat ze de nieuwe Murray ofzo zijn. Dat is zwaar overdreven.
Wanneer leren mensen nou eens dat top 50 hele goede tennissers zijn die soms voor een verrassing kunnen zorgen.
Mensen die zeggen "die De Bakker is helemaal niet zo'n groot talent. Hij gaat nooit top 10 worden" maken gewoon belachelijke opmerkingen. Als je een vaste top 50 speler bent ben je een heel groot talent en zit je al heel dicht tegen de top aan. Mensen die dat soort dingen zeggen hebben geen enkel idee hoe tennis en de opbouw van het professionele tennis.

Tuurlijk het is geen Federer, of een Nadal, of een Murray of een Djokovic, maar hoeveel mensen zijn dat wel? 4 op de hele wereld. Alles wat in de top 100 staat zijn super getalenteerd. Alleen net niet zo getalenteerd als die jongens, maar dat verschil is super klein.
Heel veel mensen hebben er geen idee van hoe breed en hoog het niveau is. Als je standaard top 50 bent ben je gewoon een rete goeie speler.
TheArtzaterdag 14 november 2009 @ 13:13
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 12:35 schreef Komakie het volgende:
We prijzen ze helemaal niet de hemel in. We zeggen alleen dat het talenten zijn die het in zich hebben om top 50 te halen en misschien wel meer. Daar is niets raars aan. Ze hebben laten zien dat ze het niveau van de top 50 aan kunnen.

Als iemand positief is over een aantal resultaten wordt er gelijk gedacht dat we denken dat ze de nieuwe Murray ofzo zijn. Dat is zwaar overdreven.
Wanneer leren mensen nou eens dat top 50 hele goede tennissers zijn die soms voor een verrassing kunnen zorgen.
Mensen die zeggen "die De Bakker is helemaal niet zo'n groot talent. Hij gaat nooit top 10 worden" maken gewoon belachelijke opmerkingen. Als je een vaste top 50 speler bent ben je een heel groot talent en zit je al heel dicht tegen de top aan. Mensen die dat soort dingen zeggen hebben geen enkel idee hoe tennis en de opbouw van het professionele tennis.

Tuurlijk het is geen Federer, of een Nadal, of een Murray of een Djokovic, maar hoeveel mensen zijn dat wel? 4 op de hele wereld. Alles wat in de top 100 staat zijn super getalenteerd. Alleen net niet zo getalenteerd als die jongens, maar dat verschil is super klein.
Heel veel mensen hebben er geen idee van hoe breed en hoog het niveau is. Als je standaard top 50 bent ben je gewoon een rete goeie speler.
Amen. De posts van stinkfistje ook slaan dan ook als een tang op een varken.
de_boswachterzaterdag 14 november 2009 @ 13:26
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 11:37 schreef stinkfistje het volgende:
[quote]Op zaterdag 14 november 2009 10:01 schreef de_boswachter het volgende:
Maar met wie vergelijk je Thiemo en Robin dan? Met Schalken of Krajicek?!?
[/quote

juist met geen van beide wat ik bedoel te zeggen is dat thiemo en robin nog NIKS hebben gepresteerd terwijl we ze al de hemel in orijzen. by the way.... ik hoop dat ze beide nog heel veel prachtigs laten zien!!!( ben absoluut geen hater)
We prijzen ze helemaal niet de hemel in vanwege hun prestaties, we prijzen ze gewoon omdat het nederlanders zijn. En we steunen deze spelers om grote successen te behalen En ze zijn in dit geval nederlands hoop op tennisvlak.

Snap je zuurheid niet?
TheArtzaterdag 14 november 2009 @ 13:28
Robin verliest in de halve met 7-5, 6-2 van Robert. Hij heeft genoeg kansen gehad en was absoluut niet kansloos, dus gewoon een uitstekend wederoptreden in Jersey.
de_boswachterzaterdag 14 november 2009 @ 13:29
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 13:28 schreef TheArt het volgende:
Robin verliest in de halve met 7-5, 6-2 van Robert. Hij heeft genoeg kansen gehad en was absoluut niet kansloos, dus gewoon een uitstekend wederoptreden in Jersey.
Jammer.

Mooi dat hij weer op de ranking te vinden is.
Speelt ie nog wat nu?
tennisboyzaterdag 14 november 2009 @ 13:31
Jammer van de nederlaag. Maar na 14 maanden geen toernooien hebben gespeeld is de halve finale gewoon een mooie rentree. Nu hopen dat zijn knieën het ook goed hebben gehouden.
tennisboyvrijdag 20 november 2009 @ 22:17
Haase speelt kwalificaties voor het challenger in Helsinki.
danusz1986zaterdag 21 november 2009 @ 03:14
En speelt daarin zaterdag als laatste partij op baan 1 tegen het broertje van Andy Murray.
The_BoezelaaRzaterdag 21 november 2009 @ 10:03
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 03:14 schreef danusz1986 het volgende:
En speelt daarin zaterdag als laatste partij op baan 1 tegen het broertje van Andy Murray.
Das Jamie Murray, dit is Jonathan Marray
TheArtzaterdag 21 november 2009 @ 22:24
Hij won van Marray met 6-7(5), 6-3, 6-4 en in de tweede ronde met 6-3, 6-2 van de Pool Mateusz Kowalczyk. Laatste kwalironde tegen de Brit Colin Fleming.
TheGeneralzaterdag 21 november 2009 @ 22:37
Netjes hoor!
tennisboyzondag 22 november 2009 @ 16:01
Tegen Colin Fleming heeft Haase vandaag gewonnen met 6-4 6-2.
Haase plaatst zich dus mooi voor het hoofdtoernooi.
The_BoezelaaRzondag 22 november 2009 @ 23:57
Knappe, soepele overwinning van vandaag zeg. Vooral omdat hij gister 5 setjes heeft moeten spelen en dat heeft blijkbaar geen reactie in zijn knie opgeleverd. Klasse.

Go Robin Go
Norragemaandag 23 november 2009 @ 00:01
ik heb zo'n vermoeden dat hij het wel gaat redden als zijn knie het gewoon houdt
Komakiemaandag 23 november 2009 @ 00:39
Tuurlijk gaat hij het redden.
Hij is mentaal sterk en als hij fysiek heel blijft kan hij best veel.
Hij is misschien net niet zo getalenteerd als De Bakker, maar zijn instelling en mentaliteit maakt een heleboel goed. Daarnaast is hij tactisch beter dan De Bakker.
knijn1985maandag 23 november 2009 @ 13:57
ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen...
TheArtmaandag 23 november 2009 @ 15:12
Hupla, Robin wint in de eerste ronde van het hoofdtoernooi met 6-2, 6-2 van de Slowaak Kamil Capkovic (ATP-282). Tweede ronde tegen de als 6e geplaatste Spanjaard Ivan Navarro (ATP-125).

[ Bericht 9% gewijzigd door TheArt op 23-11-2009 15:20:32 ]
VerdwaasdeVogel2maandag 23 november 2009 @ 15:19
Mooi zo. Hopelijk leveren dit soort resultaten hem wat WC's op in challanger main draws.

Navarro of die andere is ook best te pakken.
de_boswachtermaandag 23 november 2009 @ 15:20
Hoeveelste staat hij nou?!?
TheArtmaandag 23 november 2009 @ 15:26
quote:
Op maandag 23 november 2009 15:20 schreef de_boswachter het volgende:
Hoeveelste staat hij nou?!?
Poe, eens zien. Hij heeft 30 punten gehaald in Jersey en dit toernooi al weer 14 (5 voor kwalificatie en 9 voor de eerste ronde winst). Met 44 punten staat hij ongeveer op plaats 580.

Maar goed, eigenlijk doet dit ranking er niet zoveel toe. Hij kan nog zat PR's inzetten (waaronder voor het hoofdtoernooi van de AO), waardoor die ranking vanzelf wel komt. Allereerst gaat het erom dat hij veel speelt en dat zijn knie het houdt en daar lijkt het voorlopig wel op.
de_boswachtermaandag 23 november 2009 @ 15:39
quote:
Op maandag 23 november 2009 15:26 schreef TheArt het volgende:

[..]

Poe, eens zien. Hij heeft 30 punten gehaald in Jersey en dit toernooi al weer 14 (5 voor kwalificatie en 9 voor de eerste ronde winst). Met 44 punten staat hij ongeveer op plaats 580.

Maar goed, eigenlijk doet dit ranking er niet zoveel toe. Hij kan nog zat PR's inzetten (waaronder voor het hoofdtoernooi van de AO), waardoor die ranking vanzelf wel komt. Allereerst gaat het erom dat hij veel speelt en dat zijn knie het houdt en daar lijkt het voorlopig wel op.
Wordt hij direct toegelaten tot de AO ?
Norragemaandag 23 november 2009 @ 15:45
quote:
Op maandag 23 november 2009 15:39 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Wordt hij direct toegelaten tot de AO ?
Yep, we hebben straks waarschijnlijk 4 Nederlanders bij de AO!! (MIsa, Arantxa, Thiemo en Robin)! Wat een weelde!
tennisboymaandag 23 november 2009 @ 15:48
Top van Robin. In de 1ste ronde toch weer een vrij eenvoudige overwinning. Met zijn knieën lijkt gelukkig ook alles goed te zijn.
tennisboymaandag 23 november 2009 @ 15:49
quote:
Op maandag 23 november 2009 15:45 schreef Norrage het volgende:

[..]

Yep, we hebben straks waarschijnlijk 4 Nederlanders bij de AO!! (MIsa, Arantxa, Thiemo en Robin)! Wat een weelde!
4 Nederlanders is nog lang niet zeker.
Thiemo en Robin zijn wel zeker van deelname.
maar Misa en Arantxa moeten eerst nog 3 wedstrijden zien te winnen in de kwalificaties van de AO.
Komakiemaandag 23 november 2009 @ 23:23
quote:
Op maandag 23 november 2009 15:49 schreef tennisboy het volgende:

[..]

4 Nederlanders is nog lang niet zeker.
Thiemo en Robin zijn wel zeker van deelname.
maar Misa en Arantxa moeten eerst nog 3 wedstrijden zien te winnen in de kwalificaties van de AO.
De kans dat Rus wordt toegelaten is nog wel aannemelijk. Er doen er altijd wel een zooitje niet mee uit de top 100 omdat ze geblesseerd zijn en dan kan zij mooi inschuiven
Maar rechtstreeks geplaatst zijn ze niet inderdaad.

Het is wel afwachten wanneer Krajicek nou weer een beetje terug komt. Ze is goed genoeg, maar ze is nog warriger in haar hoofd dan haar broer... (die had ook betere begeleiding trouwens)
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 13:03
Wie zijn tweede ronde wedstrijd tegen Navarro wil zien, kan hier live kijken.
mittwoensdag 25 november 2009 @ 13:40
quote:
Op woensdag 25 november 2009 13:03 schreef TheArt het volgende:
Wie zijn tweede ronde wedstrijd tegen Navarro wil zien, kan hier live kijken.


Briljante stream.
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 13:45
En met 6-3 de eerste set naar Robin met twee breaks
de_boswachterwoensdag 25 november 2009 @ 13:48
quote:
Op woensdag 25 november 2009 13:45 schreef TheArt het volgende:
En met 6-3 de eerste set naar Robin met twee breaks
Netjes hoor.

Navarro toch lang top 100 geweest of niet?
Wat is Haase zijn hoogste positie eigenlijk geweest?
_-_ratjetoe_-_woensdag 25 november 2009 @ 13:51
Staat lekker te ballen zo te zien
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 13:54
quote:
Op woensdag 25 november 2009 13:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Netjes hoor.

Navarro toch lang top 100 geweest of niet?
Wat is Haase zijn hoogste positie eigenlijk geweest?
Navarro stond in juli van dit jaar nog in de top-100. Robin stond 56e.

Robin staat echt briljant te spelen. Hij verliest amper punten op zijn eigen service en veegt Navarro bij tijd en wijlen van de baan
TheGeneralwoensdag 25 november 2009 @ 13:55
Wat een sfeertje zeg
The_BoezelaaRwoensdag 25 november 2009 @ 14:00
Haase met bandana
de_boswachterwoensdag 25 november 2009 @ 14:01
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:00 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Haase met bandana
The_BoezelaaRwoensdag 25 november 2009 @ 14:18
Slordige game op 3-3 van Haase op eigen service.

Smash was niet af, netballetje dat dood aan zijn kant valt, dubbele fout. Break achter dus, Navarro mag zo proberen de set uit te serveren.
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 14:18
Robin staat een break achter in de tweede: 4-5 en Navarro mag gaan serveren voor de set. Één onwennige game kost hem misschien de set.

EDIT: 6-4 Navarro.
_-_ratjetoe_-_woensdag 25 november 2009 @ 14:46
3 BP verprutst
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 14:52
En nu wel raak 5-3 en Robin kan het uitserveren. Navarro gooit zijn racket nog maar eens aan diggelen.
VerdwaasdeVogel2woensdag 25 november 2009 @ 14:52
3 BP's, nu wel gepakt (DF, maar toch )

Serveren voor die hap.
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 14:53
Hoppa, 6-3, 4-6, 6-3. Degelijke zege, alleen een slappe game in de tweede set kostte hem die set, maar daarna ook constant de betere.
VerdwaasdeVogel2woensdag 25 november 2009 @ 14:53
GSM Haase.
The_BoezelaaRwoensdag 25 november 2009 @ 14:55
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:53 schreef TheArt het volgende:
Hoppa, 6-3, 4-6, 6-3. Degelijke zege, alleen een slappe game in de tweede set kostte hem die set, maar daarna ook constant de betere.
Ja klopt, eind 2e set werd Robin wat slordig. Verder enorm goed gespeeld tegen een Navarro die op het einde na zeker niet slecht stond te ballen.
TheGeneralwoensdag 25 november 2009 @ 14:55
Leuk om hem weer eens te zien spelen!
TheArtwoensdag 25 november 2009 @ 14:59
Volgende ronde tegen de Belg Niels Desein. Voor Robin nu alweer virtueel plaats 525. Bij winst op Desein zelfs naar 475 en dat in amper 2 toernooien tijd.

[ Bericht 23% gewijzigd door TheArt op 25-11-2009 15:31:29 ]
The_BoezelaaRwoensdag 25 november 2009 @ 16:06
quote:
Op donderdag 12 november 2009 17:19 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Hopen dat hij nog een ronde kan winnen van Ignatik. Dan zou hij, als hij wil, met een SE een challenger van volgende week binnen kunnen komen zonder daar wildcards of qualies voor nodig te hebben ...


Ditzelfde scenario gaat nu weer op voor de wedstrijd tegen Desein. Win je die, dan kun je op basis van je halve finale plek een entry claimen in de challenger van Salzburg of Khanti-Mansiysk ...
tennisboywoensdag 25 november 2009 @ 16:49
Weer een goede overwinning van Robin .
De stijging gaat zo wel erg hard. Zeer knap van hem om er na 14 maanden eruit te zijn geweest er toch maar weer gelijk te staan.
VerdwaasdeVogel2woensdag 25 november 2009 @ 17:05
quote:
Op woensdag 25 november 2009 16:06 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Ditzelfde scenario gaat nu weer op voor de wedstrijd tegen Desein. Win je die, dan kun je op basis van je halve finale plek een entry claimen in de challenger van Salzburg of Khanti-Mansiysk ...
Waar, maar misschien is dat wat zwaar voor de knie. Hij heeft nu al 5 wedstrijden gespeeld, als hij die kwart wint komen er weer 2 bij, haalt hij de finale dan zijn dat 8 wedstrijden. Om daar nu weer een weekje aan vast te plakken.
The_BoezelaaRwoensdag 25 november 2009 @ 17:07
quote:
Op woensdag 25 november 2009 17:05 schreef VerdwaasdeVogel2 het volgende:

[..]

Waar, maar misschien is dat wat zwaar voor de knie. Hij heeft nu al 5 wedstrijden gespeeld, als hij die kwart wint komen er weer 2 bij, haalt hij de finale dan zijn dat 8 wedstrijden. Om daar nu weer een weekje aan vast te plakken.
True maja,

Je zal toch een keer terug moeten naar een fulltime schedule. Maar goed, als hij fit blijft dan is het een optie was het enige wat ik wilde aangeven
_-_ratjetoe_-_donderdag 26 november 2009 @ 11:09
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:55 schreef TheGeneral het volgende:
Leuk om hem weer eens te zien spelen!
En horen praten/schreeuwen
_-_ratjetoe_-_donderdag 26 november 2009 @ 11:10
Ik blijf me trouwens afvragen of het allemaal wel verantwoord is wat hij doet, maar goed.
Norragedonderdag 26 november 2009 @ 11:28
hij maakt in ieder geval een slimmere comeback dan Verkerk Niet meteen aan de master toernooien meedoen en zo
TheGeneraldonderdag 26 november 2009 @ 12:03
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik blijf me trouwens afvragen of het allemaal wel verantwoord is wat hij doet, maar goed.
Tja, wij weten natuurlijk totaal niet hoe het met zijn knie gesteld is.
TheArtdonderdag 26 november 2009 @ 12:07
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:03 schreef TheGeneral het volgende:

[..]

Tja, wij weten natuurlijk totaal niet hoe het met zijn knie gesteld is.
Het lijkt me wel goed, anders zou hij nooit zoveel partijen in een korte tijd spelen. Als hij nog steeds problemen in zijn knie voelt, had hij zich allang teruggetrokken.
de_boswachterdonderdag 26 november 2009 @ 12:31
Wanneer moet ie weer ?
tennisboydonderdag 26 november 2009 @ 12:46
Tijd is nog niet bekend. Morgen speelt hij weer.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 11:05
Haase speelt vandaag om 13.00.
Hopenlijk is het op deze link weer te volgen:
http://www.fromsport.com/video-120484.html

[ Bericht 74% gewijzigd door tennisboy op 27-11-2009 11:20:58 ]
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 11:17
OK tnx.
Live verslag hier on site ?
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 11:23
Als het op de bijhorende link te volgen is. Kan ik wel livescore's posten. Ik ben er dus in ieder geval bij vanmiddag op dit topic. .

De vorige keer kon ik het helaas niet volgen. Dus als ze hem daar live uitzenden kan ik hem eindelijk een live zien tennissen
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 11:49
FOutje gemaakt met de tijd. Haase speelt om 12.00.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 12:25
Helaas is Haase niet live te volgen op die link.
Hier wel livescore: https://www.bwin.com/nl/livebets.aspx?view=calendar&filter=media&zoneid=27250
Haase 1 break achter 1-2.
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 12:30
Tnx
Norragevrijdag 27 november 2009 @ 12:31
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 12:25 schreef tennisboy het volgende:
Helaas is Haase niet live te volgen op die link.
Hier wel livescore: https://www.bwin.com/nl/livebets.aspx?view=calendar&filter=media&zoneid=27250
Haase 1 break achter 1-2.
Break achter maar nu al weer een break voor

(haha, het waren dus 5 breaks op rij als ik die site moet geloven????? )
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 12:33
3*-2 Haase.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 12:33
Robin behoudt de game. 4-2
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 12:43
Robin wint de 1ste set met 6-4
_-_ratjetoe_-_vrijdag 27 november 2009 @ 12:51
Poep, break achter in de 2e *2-0
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 12:52
Kom op Robin. Vecht voor wat je waard bent.
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 13:03
COME ON !!!11111

VERKERK TAFERELEN HIER !!!!!!!
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:07
Haase breakt terug 3-3
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 13:08
Hij heeft alweer terug gebroken zie ik
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:09
Eindelijk livestream gevonden: http://www.freedocast.com/optsprezece
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:14
*4-5
sven23456vrijdag 27 november 2009 @ 13:14
je bent een held tennisboy...hulde, via bwin.com haperde de stream de hele tijd
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 13:16
Tweede met 6-4 naar Desein. Hij brak Robin op love om de set te winnen.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:17
Robin Verliest helaas de 2de set met 6-4
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:18
Desein speelde in de laatste game alles of niks. Helaas werd het alles voor Desein.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:24
Haase Breekt 2-1
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 13:28
Wie is die Desein eigenlijk ? Belgisch talent ?
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:35
3-2 Haase. In deze game had Haase 3 bp's. Helaas kon hij ze niet benutten.
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 13:36
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:28 schreef de_boswachter het volgende:
Wie is die Desein eigenlijk ? Belgisch talent ?
Nou ja, talent. Hij is al 22 en heeft nog nooit in de top-200 gestaan. Komt daar nu wel weer vlakbij. Hij boekt overigens nog wel elk jaar progressie. Beetje de Belgische tegenhanger van Igor Sijsling.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 27 november 2009 @ 13:41
Break terug. Robin kon z'n eerste service niet meer in krijgen.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:42
Desein breekt terug na een slordige game van Haase 3-3
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:51
4-5. Come on Robin. Nu laat je de wedstrijd een beetje uit je handen glippen.
Tim86vrijdag 27 november 2009 @ 13:51
4-5...must hold voor Haase
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 13:56
5-6. Spannende ontknoping.
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 13:58
COME ON
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:01
tie-breakje
2-1
Tim86vrijdag 27 november 2009 @ 14:01
Wel geinig dat je Robin in het Nederlands letterlijk kan verstaan
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:01
2-2
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:04
4-3 haase
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:04
en 5-3
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:05
5-4

uitserveren die handel
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 14:05
Come on 11111!1!!1!1!!
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:05
5-5
Tim86vrijdag 27 november 2009 @ 14:05
Elke keer als die kerel alles of niets gaat spelen dan lukt het ...5-5
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:06
6-5 haase
Tim86vrijdag 27 november 2009 @ 14:06
Prachtig punt, MP Haase.
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 14:06
Come on!!!!
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 14:06
7-5 vette shit
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 14:07
Hoppa Wat een schreeuw aan het einde van Robin
Tim86vrijdag 27 november 2009 @ 14:07
GSM Haase en hij is er blij mee
de_boswachtervrijdag 27 november 2009 @ 14:07
Jaaaaaaaaaaa...!!
Tegen wie nu?
Szuravrijdag 27 november 2009 @ 14:08
Nice

Wat is z'n virtuele ranking nu?
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 14:09
TOp Haase .
Mooie schreew na het verzilveren van het matchpoint
Norragevrijdag 27 november 2009 @ 14:10
Lekker Haase! Hij is echt onze mentaal sterkste tennisser in lange tijd hoor! Daar toont hij nu weer wat van!
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:08 schreef Szura het volgende:
Nice

Wat is z'n virtuele ranking nu?
Had ik twee pagina's terug al ergens neergezet. Bij winst op Desein ongeveer plaats 475. Halve finale tegen de als 2e geplaatste Karol Beck (ATP-125) of de Poolse qualifier Michal Przysiezny (ATP-298).
Szuravrijdag 27 november 2009 @ 14:12
Ok thanks
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 14:14
Zeer knap van Robin om tijdens zijn rentree mininaal 2 keer de halve finale achter elkaar te halen. Zal mooi zijn als hij de finale kan bereiken. Zal wel lastig worden tegen waarschijnlijk Karel Beck. Maar zal wel mooie een echte krachtmeting zijn.
Ook goed dat zijn knieën het hebben gehouden tijdens deze zware pot.
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 14:19
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:14 schreef tennisboy het volgende:
Zeer knap van Robin om tijdens zijn rentree mininaal 2 keer de halve finale achter elkaar te halen. Zal mooi zijn als hij de finale kan bereiken. Zal wel lastig worden tegen waarschijnlijk Karel Beck. Maar zal wel mooie een echte krachtmeting zijn.
Ook goed dat zijn knieën het hebben gehouden tijdens deze zware pot.
Karel Het is geen Hollander

Maar inderdaad een zeer knappe prestatie en tegen Beck is hij niet kansloos, maar ik denk dat Beck verliest van Przysiezny.
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 14:19
In 2 toernooien heeft hij zich al gelijk bij de beste 500 tennissers geschaard .
TheGeneralvrijdag 27 november 2009 @ 14:31
The_BoezelaaRvrijdag 27 november 2009 @ 15:02
Grote klasse Robin
MMUFCvrijdag 27 november 2009 @ 15:06
Mooi resultaat 2x halve finale
Verder gewoon schaamteloze TVP
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:19 schreef TheArt het volgende:

[..]

Karel Het is geen Hollander

Maar inderdaad een zeer knappe prestatie en tegen Beck is hij niet kansloos, maar ik denk dat Beck verliest van Przysiezny.
Waarom Zo slecht is die Beck niet.

Maar ehm.... Przysiezny? Damn wat een naam
MMUFCvrijdag 27 november 2009 @ 15:19
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 15:08 schreef Komakie het volgende:

[..]

Waarom Zo slecht is die Beck niet.

Maar ehm.... Przysiezny? Damn wat een naam
Denk dat het gaat om het feit dat Karel een Nederlandse naam is en hij Karol heet

Laat maar... niet goed gelezen
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 15:24
En Przysiezny wint inderdaad heel dik van Beck: 6-3, 6-1.
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 15:08 schreef Komakie het volgende:

[..]

Waarom Zo slecht is die Beck niet.

Maar ehm.... Przysiezny? Damn wat een naam
Omdat Przysiezny al het hele indoorseizoen sterk staat te spelen en vooral dit toernooi amper nog games heeft verloren. Hij heeft een zeer sterke service, enkelhandige backhand en voor de rest bestaat zijn spel gewoon uit beuken, dus uitermate geschikt voor indoorbanen. Maar goed, dat brengt natuurlijk ook met zich mee dat er wel eens dagen zijn dat er echt helemaal niets lukt.

Maar goed, hij heeft een paar jaar pech gehad met blessures, maar lijkt nu weer steady te spelen.
Colplayvrijdag 27 november 2009 @ 15:26
Goed voor het Nederlands tennis dat hij gelijk weer een aardig niveau heeft. Zou mooi zijn als hij volgend jaar op eigen kracht al weer wat ATP-toernooien in zou kunnen komen.
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 15:56
quote:
Haase zet opmars voort
Van onze Telesportredactie
HELSINKI - Robin Haase heeft zijn opmars bij het Challengertoernooi in Helsinki een passend vervolg gegeven. De Hagenaar klopte de Japanner Niels Desein in drie spannende sets: 6-4 4-6 7-6.

Haase bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi in de Finse hoofdstad.

Telesport
Proest
Szuravrijdag 27 november 2009 @ 15:56


Telegraaf
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 16:02
Haha wat een fout van de telegraaf .

De telegraaf zat zeker nog bij Jesse
TheArtvrijdag 27 november 2009 @ 16:05
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 16:02 schreef tennisboy het volgende:
Haha wat een fout van de telegraaf .

De telegraaf zat zeker nog bij Jesse
Gewoon een lakse internetredacteur, maar het maakt het niet minder slecht
tennisboyvrijdag 27 november 2009 @ 18:40
Robin speelt morgen weer om 12.00.
Komakievrijdag 27 november 2009 @ 23:51
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 15:26 schreef Colplay het volgende:
Goed voor het Nederlands tennis dat hij gelijk weer een aardig niveau heeft. Zou mooi zijn als hij volgend jaar op eigen kracht al weer wat ATP-toernooien in zou kunnen komen.
Als hij zo door gaat en zijn PE's ook nog eens goed gebruikt staat hij zo weer in de top 100.
tennisboyzaterdag 28 november 2009 @ 10:23
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 23:51 schreef Komakie het volgende:

[..]

Als hij zo door gaat en zijn PE's ook nog eens goed gebruikt staat hij zo weer in de top 100.
Ja, zeer knap.
Na langer dan 1 jaar eruit hebben gelegen. Pakt hij gelijk weer de draad goed op. Hij heeft dus een ijzersterkte mentaalbareweerheid.
TheArtzaterdag 28 november 2009 @ 12:16
Nog geen livestream en bij Bwin werkt ook nog niets, maar Bet365 heeft livescore. Robin breakt net Przysiezny en staat 2-1 voor.
tennisboyzaterdag 28 november 2009 @ 12:39
Als je je heir registreerd: https://www.expekt.com/index.jsp?lc=eng§ion=sport
Dan kan je daar live Haase kijken.
tennisboyzaterdag 28 november 2009 @ 12:40
Hier doet hij het sinds net ook weer:
http://www.fromsport.com/video-120484.html
The_BoezelaaRzaterdag 28 november 2009 @ 12:46
Dacht dat ze om 1 uur begonnen, zal wel 1 uur Finland geweest zijn.

3-3 Tiebreak, Robin serveert nog 1 maal.
TheArtzaterdag 28 november 2009 @ 12:49
Grr, eerste set met 7-6(5) naar Przesiezny. Zijn service loopt weer zeer sterk.
tennisboyzaterdag 28 november 2009 @ 12:49
Robin verliest helaas de tybreek met 7-5
The_BoezelaaRzaterdag 28 november 2009 @ 12:49
Eerste set naar die Pool, 67.
The_BoezelaaRzaterdag 28 november 2009 @ 12:51
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:49 schreef TheArt het volgende:
Grr, eerste set met 7-6(5) naar Przesiezny. Zijn service loopt weer zeer sterk.
De Poolse Federer

Lang met blessures gesukkeld. Enorme alles-of-niets speelstijl, en de laatste weken staat ie ze enorm lekker te raken. Dus dan is het vrij vaak alles.

Hup Robin, dig deep jongen
TheArtzaterdag 28 november 2009 @ 12:53
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:51 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

De Poolse Federer

Lang met blessures gesukkeld. Enorme alles-of-niets speelstijl, en de laatste weken staat ie ze enorm lekker te raken. Dus dan is het vrij vaak alles.

Hup Robin, dig deep jongen
Klopt hoor. Zijn backhand is ook een sterk wapen. Enorme alles of niets speler inderdaad en de laatste weken is het alles.
tennisboyzaterdag 28 november 2009 @ 12:56
1-0 Haase