abonnement Unibet Coolblue
pi_59635366
Helaas is Robin haase uitgeschakeld op wimbledon. Wanneer komt de eerste atp toernooi zege?

Robin Haase
Birthdate: 6-Apr-87
Birthplace: The Hague, The Netherlands
Residence: The Hague, The Netherlands
Height: 6'3'' (190 cm)
Weight: 158 lbs (71 kg)
Plays: Right-handed
Turned Pro: 2005
Coach: Jos Koemans and Dennis Schenk
Current ATP Ranking - Singles: 64
Career High ATP Ranking - Singles: 56 (28-Apr-08)
Current ATP Race - Singles: 54

Beste prestaties tot zover:
* Winst Top Challenger in Sunrise 2008
* Kwartfinales in Chennai, Zagreb en Rotterdam 2008
* Halve finale Amersfoort 2007
* Winst Challenger Wolfsburg 2007
* Winst Challenger Nashville 2006

Belangrijkste Scalps tot dusver:
* Andy Murray, 7-5 6-3, Rotterdam 2008
* Dick Norman, 7-5 6-4, Bergamo 2008
* Ivan Ljubicic, 6-7(2) 6-3 6-0 7-6(1), Australian Open 2008
* Marcos Baghdatis, 6-3 6-4, Chennai 2008
* Thomas Berdych,6-4 7-5, TMS Canada 2007


Vorige topic Haase.
Het grote Robin Haase topique.
Het grote Robin Haase topic #2: Op weg naar de top 50!
Robin Haase #3: Niet beter dan Martin !


Laatste 2 berichten vorige topic:
-Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.
Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goed helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

- Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.

Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goeed, helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

[ Bericht 2% gewijzigd door tennisboy op 23-06-2008 21:04:49 ]
pi_59635900
Tennis in Nederland is net zo dood
me > you
pi_59638600
Helaase
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_59639026
quote:
Ovatie voor verliezende debutant
Door MARTIJN VAN BEETEN

LONDEN - Ook een verliezer kan harten stelen en dat deed Robin Haase gistermiddag bij zijn debuut op Wimbledon. Na drie uur en 35 minuten (6-7 6-3 6-3 6-7 6-2) moest hij het hoofd buigen voor Lleyton Hewitt, de man die zijn hoofd nooit buigt. Toen Haase zijn tas pakte om baan 1 te verlaten, stonden ruim 11.000 liefhebbers op om de Hagenaar een staande ovatie te geven.

Op de BBC werd dit duel zelfs tot wedstrijd van de dag gebombardeerd. Haase zorgde met aantrekkelijk tennis voor het vermaak, knokte zich leeg, liep zijn tenen letterlijk blauw, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een oude meester.

Soms kan één tennisduel bol staan van wijze lessen en dat was gisteren het geval op de All England Club. ,,Dit geeft mij veel ervaring,’’ zei Haase. ,,Al had ik zo’n grote wedstrijd liever nu al gewonnen.’’

Haase heeft het niveau om te strijden met Hewitt, de Wimbledon-kampioen van 2002. Maar de Australiër heeft meer kwaliteiten dan alleen goede slagen. De voormalige nummer één van de wereld kan een hele wedstrijd zijn concentratie en dus zijn niveau vasthouden. Na een foutje geeft hij zichzelf op z’n donder en als een umpire, lijnrechter of tegenstander iets doet dat hem niet zint, laat Hewitt zijn tanden zien.

Hij had zich ook goed voorbereid op zijn eerste duel met Haase. ,,Ik heb mijn huiswerk gedaan,’’ zei Hewitt. ,,Alle tennissers die ik sprak, vertelden dat het een gevaarlijke jongen is.’’

Haase is nog niet zo ver als deze krijger en dat mag je ook niet verwachten van een 21-jarige, die pas zijn derde vijfsetter speelde. De nummer 64 van de wereld begon sterk, won de eerste set in een tiebreak, maar daarna was hij anderhalve set het spoor bijster.

Concentratie weg, eerste service verdwenen. ,,Ik moet er aan werken om dat hoge niveau langer vast te houden. De wedstrijd glipte uit mijn vingers.’’

Na de derde set nam de Hagenaar gedwongen een adempauze. Hij liet zich behandelen aan een bloeduitstorting op de grote teen van zijn linkervoet en had dus tijd om zich te herpakken.

Op de servicegames van Hewitt had Haase nog steeds niets in te brengen, maar hij haalde wel de tiebreak. Dat is dit jaar een garantie voor succes tegen de Australiër. Hij heeft er in 2008 tien gespeeld en verloor er negen.

Haase geloofde in een stunt, in een droomdebuut. Hij won dit jaar al van Marcos Baghdatis, Ivan Ljubicic, Sebastien Grosjean, Andy Murray en Marat Safin. Een nieuwe grote scalp leek binnen handbereik.

Al is Hewitt een specialist in het winnen van vijfsetters. Hij won er tot gisteren 26 en verloor er slechts elf. Haase kreeg zijn kansen, op 1-1 en 15-40 op de opslag van Hewitt. Tweemaal moest de Australiër een tweede service slaan, maar zijn opponent maakte er geen gebruik van.

Het werd een game later afgestraft door Hewitt, die op breakpoint een bal bijna van het gras schraapte en er nog in slaagde om die langs de totaal verraste Haase te slaan. Het moedige verzet van de jongeling was gebroken.

,,Vooraf had ik het geweldig gevonden om een vijfsetter af te dwingen tegen een oud-kampioen, die op zijn beste ondergrond speelt,’’ zei de verliezer, die 28 aces produceerde. ,,Nu baal ik, want er waren kansen om te winnen.’’

Toch mag Haase met voldoening terugdenken aan zijn debuut. Hewitt is niet meer de grote kampioen van het begin van deze eeuw, toen hij 75 weken de wereldranglijst aanvoerde. Hij is getrouwd met actrice Rebecca Cartwright, vader van dochter Mia en op de baan voorbijgestreefd door Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.

De 27-jarige Hewitt, nu 27ste op de wereldranglijst, is met Federer wel de enige Wimbledon-kampioen in het huidige deelnemersveld en wordt door de Zwitserse tenniskoning nog altijd gezien als een gevaarlijke outsider. Deze Hewitt moest alles uit de kast halen om Haase van zich af te slaan.

Niet voor niets kreeg de Nederlandse nummer één bij het verlaten van de baan een ovationeel applaus. ,,Ik dacht eerst dat het ook voor Hewitt was, maar die zat zijn tas nog in te pakken. Geweldig, volgens mij gebeurt zoiets niet vaak in Engeland.’’

Van NOC*NSF krijgt hij minder waardering, want net na zijn nederlaag kreeg Haase te horen dat hij niet naar de Olympische Spelen mag. ,,Blijkbaar is NOC*NSF niet blij met een tennisser die van spelers uit de top-10 heeft gewonnen, vorig jaar in de halve finale stond van een ATP-toernooi en dit jaar al drie keer de kwartfinale haalde.’’
pi_59641630
Ik heb wel van hem genoten. Ik ben blij dat hij deze lef tentoonspreidt. De afstelling komt nog wel, hij gaat er komen.
That's all folks!
pi_59648183
Mooi idd dat de BBC zo lovend over 'm was. Moet ook mooi voor hem zijn geweest op Court 1 tegen een oud-winnaar te spelen en het hem ook nog zo moeilijk te maken.
sig verwijderd door FA
  dinsdag 24 juni 2008 @ 12:17:10 #7
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_59648486
Jammer dat hij net niet kon doorzetten, maar met de fysieke ongemakken die hij had vind ik het nog knap dat hij zo ver komt.

Ach, hij komt er wel. Gewoon hard blijven werken en je best blijven doen. Dan hopen dat hij heel blijft en dan komt het goed
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_59671375
Als ik de NOS teletekst mag geloven zijn de IOC en ITF het ook niet eens met het niet uitzenden van Haase naar de Olympische Spelen aangezien hij wel aan de internationale eisen heeft voldaan en ze proberen het dus alsnog voor elkaar te krijgen dat hij mag gaan
pi_59671627
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
quote:
De Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC willen dat Robin Haase naar Peking gaat. De ITF wil dat NOC*NSF terugkomt op het besluit hem niet af te vaardigen omdat hij niet voldaan heeft aan de eisen van de Nederlandse sportkoepel.

NOC*NSF-voorzitter Charles van Commenée zei eerder al dat er voor Haase geen uitzondering wordt gemaakt. Het ITF wil zich daar niet bij neerleggen en weet zich gesteund door het IOC.

Volgens de internationale limieten zou Haase wel naar Peking mogen. "We willen gewoon dat Haase meedoet en zijn, samen met het IOC, druk bezig dat voor mekaar te krijgen", zei een ITF-woordvoerder.
pi_59671788
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:20 schreef okee6 het volgende:
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
[..]


Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
pi_59671943
Waarom Kraijcek dan wel sturen, die ligt al uit een toernooi voordat ze er aan begonnen is!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59672175
Heeft het NOC*NSF voor alle sporten hun eigen strengere eisen of is het alleen bij een aantal sporten zoals tennis zo. Want Haase heeft aan de internationale eisen voldaan, hij staat hoog genoeg op de geschoonde rankingslijst om direct toegelaten te worden tot het Olympische tennis toernooi, hij heeft alleen niet aan de strengere NOC*NSF eisen voldaan.
pi_59672637
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59672766
Dus het hele Olympisch team van de NOC*NSF bestaat alleen uit athleten die aan strengere eisen heeft voldaan en dus top 8 zou kunnen halen. Dat wist ik niet, ik had wel gemerkt dat inderdaad bijvoorbeeld veel zwemmers nog vormbehoud eisen hadden en volgens mij twee maal onder een bepaalde limiet moesten zwemmen maar ik wist niet dat het een strengere limiet van de NOC*NSF was, ik dacht dat het gewoon de internationale limiet was.
pi_59673069
http://www.sport.nl/osbei(...)nenlimieten/5211118/
olympische limieten tennis van IOC en NOC
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59673147
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:58 schreef franklop het volgende:
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
Klopt helemaal. Ze willen alleen mensen sturen die kans maken op top-8. Anders moeten ze een gigantische equipe sturen, want nu met die strengere eisen van NOC*NSF zitten we al aan 230 deelnemers (inclusief teams). Vandaar die strengere eisen en die zijn per sport opgesteld in samenwerking met de desbetreffende sportbonden.
pi_59674732
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
pi_59674868
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:23 schreef tennisboy het volgende:
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59675096
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:29 schreef franklop het volgende:

[..]

Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
Ik denk inderdaad niet dat het gaat lukken, wel jammer voor Haase. Maar als het NOC*NSF Haase laat gaan zullen er mogelijk meer athleten in andere disciplines die in dezelfde situatie zitten ook deelname aan de Olympische Spelen proberen af te dwingen.
pi_59676304
Helaas maar ik las net het artikel: Haase definitief niet naar olympische Spelen.

25-06-2008 13:36 Bron: trouws
(Novum) - Robin Haase gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Beijing. De internationale tennisfederatie ITF had NOC*NSF gevraagd de Nederlander af te vaardigen, omdat hij had voldaan aan de internationale eis. Haase voldeed echter niet aan de aanvullende eis van NOC*NSF om de achtste finale van een grandslamtoernooi of de kwartfinale van een Master Series-toernooi te halen.

Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille." Badmintonster Yao Jie kampt met hetzelfde probleem en kon evenmin voldoen aan de aanvullende eis van NOC*NSF.

De ITF had als eis een plaats bij de beste 56 op de wereldranglijst. Op de geschoonde lijst, maximaal vier spelers per land, voldeed Haase aan die eis. De ITF zegt zich gesteund te voelen door het Internationale Olympisch Comité en wil een zo sterk mogelijk deelnemersveld tijdens de Spelen.

Haase is niet de enige tennisser die te maken heeft met de nationale eisen van een land. Ook de Duitser Denis Gremelmayr en de Israëliër Dudi Sela hebben daarmee te maken. Op 2 juli wil de ITF het deelnemersveld bekendmaken.
pi_59681791
quote:
Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille."
Wtf is dit voor een onzin?
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_59692471
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:26 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 17:56 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Wtf is dit voor een onzin?
Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
pi_59692676
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:


Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_59693098
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:

[..]

Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
[..]

Krajcek is gelukkig wel een gegarandeerde medaille hè. 3 potjes gewonnen dit jaar, tegenover 20 van Haase dit jaar.

Verder zijn gravel- en grastoernooien een matig referentiepunt aangezien daar in Bejing niet op gespeeld zal worden.
pi_59696950
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:19 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
Voor buitenlandse studenten is het anders lang niet altijd makkelijk om tijdig aan de vergunningen te komen. Dat is altijd even wennen, in Nederland. Overal regels en zelden consequent.
pi_59696983
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:35 schreef wimderon het volgende:

[..]

Krajcek is gelukkig wel een gegarandeerde medaille hè. 3 potjes gewonnen dit jaar, tegenover 20 van Haase dit jaar.

Verder zijn gravel- en grastoernooien een matig referentiepunt aangezien daar in Bejing niet op gespeeld zal worden.
Krajicek is een bekende naam en dat helpt ook uiteraard. Zo werkt het nu eenmaal. Anderzijds kun je moeilijk om haar topresultaten heen. Als het wel klopt, kan ze zo maar een eind komen.
pi_59698001
Krajicek heeft ook de eis gehaald van NOS NSF om een kwartfinale te halen op een grandslam, ze kwam vorig jaar in Wimledon bij de kwartfinale, zij heeft aan de eis voldaan.

Haase heeft al regelmatig top 10 spelers en top 20 spelers verslagen, dus ik vind dat NOS NSF hem gewoon moet laten gaan.
pi_59705759
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 08:53 schreef okee6 het volgende:

[..]

Krajicek is een bekende naam en dat helpt ook uiteraard. Zo werkt het nu eenmaal. Anderzijds kun je moeilijk om haar topresultaten heen. Als het wel klopt, kan ze zo maar een eind komen.


De Duitsers overwegen inderdaad ook Becker te sturen ipv Kiefer, bekendere naam weet je wel. De Amerikanen laten Blake vast thuis ten faveure van Krajicek.

Om welke topresultaten kun je precies niet heen? Zowat het enige aansprekende wat ze vorig jaar, let wel vorig jaar, heeft laten zien is een kwartfinale op Wimbledon, met overwinningen op 3 kneuzen + een huilende Chakvetadze. Wat Haase dit jaar heeft laten zien vind ik indrukwekkender, maar omdat hij pas dit jaar dat niveau laat zien en geen uitschieter heeft zoals Krajicek heeft hij nu niet genoeg punten. Kijk voor de grap ook eens na wie er in 2004 in de halve finales stonden bij de mannen.

Als Erica Terpstra 80 kilo afvalt en even een paar uurtjes gaat bijtrainen kan ze vast een heel end komen, ik denk dat ze wel in aanmerking komt voor een plek in de 4x100 vrij, als alles klopt kan ze daar zomaar een medaille meepakken
pi_59707680
Kijk gewoon even hoe vaak Haase op ATP niveau genoeg rondjes won voor kwartfinales OS. Echt een belachelijke eis vind ik dat niet. Yuri van Gelder is tweede en mag ook niet gaan. Regels mogen dan niet vergelijkbaar zijn, onrecht vind ik het in dit geval niet.

Krajicek heeft drie WTA titels staan, bij de dames is de concurrentie voorts minder breed. Verder is niet gaan geen optie voor Krajicek. Het olympisch toernooi is gediend bij deelname van veel landen en aansprekende namen daarbij.
pi_59708280
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 15:47 schreef okee6 het volgende:
Kijk gewoon even hoe vaak Haase op ATP niveau genoeg rondjes won voor kwartfinales OS. Echt een belachelijke eis vind ik dat niet. Yuri van Gelder is tweede en mag ook niet gaan. Regels mogen dan niet vergelijkbaar zijn, onrecht vind ik het in dit geval niet.

Krajicek heeft drie WTA titels staan, bij de dames is de concurrentie voorts minder breed. Verder is niet gaan geen optie voor Krajicek.
Leuk dit titels van Krajicek, maar die stammen uit 2005 en 2006 en het zijn ook nog eens zaadtoernooien: 2 tier IV's en 1 tier III. De concurrentie is inderdaad minder breed, maar Krajicek behoort nog echt niet tot de categorie die wel kans maakt
Je geeft hiermee zelf nota bene aan dat het meer dan logisch zijn Haase te sturen
quote:
Het olympisch toernooi is gediend bij deelname van veel landen en aansprekende namen daarbij.
Daarom ook dat de ITF (organisator) en IOC (international olympisch comite) het NOC* NSF uitdrukkelijk hebben verzocht Haase toch af te vaardigen, omdat men een zo sterk mogelijk deelnemersveld wil en Haase aan de internationale eisen heeft voldaan
pi_59711019
De Nederlandse tennisbond KNLTB is teleurgesteld dat Robin Haase niet naar de Spelen mag. De bond stelt zich altijd te hebben verzet tegen de eis van NOC*NSF.

Copyright 2008, Novum
(Novum) - De Nederlandse tennisbond KNLTB is teleurgesteld dat Robin Haase niet naar de Olympische Spelen mag. Op basis van zijn positie op de wereldranglijst mag Haase wel naar de Spelen, maar sportkoepel NOC*NSF stelt de aanvullende eis dat Haase de laatste zestien van een grandslamtoernooi of de laatste acht van een toernooi uit de Masters Series moet bereiken. Door zijn uitschakeling op Wimbledon heeft hij aan die aanvullende eis niet voldaan.

De KNLTB stelt in een verklaring zich altijd te hebben verzet tegen de houding van NOC*NSF. De tennisbond heeft de afgelopen maanden, met steun van de Internationale Tennisfederatie (ITF), dan ook geprobeerd om NOC*NSF op andere gedachten te brengen. Voorzitter Karin van Bijsterveld stelt dat de bond er 'alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Robin kan tennissen op de Olympische Spelen, waar hij gezien zijn prestaties gewoon thuishoort'.

"Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelde NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom eerder. "Regels zijn regels." Dat Haase niet heeft voldaan aan de aanvullende eis, betekent volgens Sturkenboom dat hij geen reële kans maakt op een medaille in Beijing.

De KNLTB noemt het onbegrijpelijk dat NOC*NSF zich zo star opstelt. De houding van het olympisch comité zorgde volgens de bond ook voor verbazing en ongenoegen bij ITF en IOC. De bond stelt dan ook dat Nederland 'een uitzonderingspositie bekleedt'.
pi_59712574
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 16:10 schreef wimderon het volgende:

[..]

Leuk dit titels van Krajicek, maar die stammen uit 2005 en 2006 en het zijn ook nog eens zaadtoernooien: 2 tier IV's en 1 tier III. De concurrentie is inderdaad minder breed, maar Krajicek behoort nog echt niet tot de categorie die wel kans maakt
Je geeft hiermee zelf nota bene aan dat het meer dan logisch zijn Haase te sturen
Nonsens, het damesveld is niet zo concurrerend als de heren. De kansen van Misa op een medaille zijn gering, maar aanwezig. Bij Haase is dat 0%.
quote:
Daarom ook dat de ITF (organisator) en IOC (international olympisch comite) het NOC* NSF uitdrukkelijk hebben verzocht Haase toch af te vaardigen, omdat men een zo sterk mogelijk deelnemersveld wil en Haase aan de internationale eisen heeft voldaan
Terecht natuurlijk, Nederland is niks minder dan Jemen.
pi_59713486
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 19:27 schreef okee6 het volgende:

[..]

Nonsens, het damesveld is niet zo concurrerend als de heren. De kansen van Misa op een medaille zijn gering, maar aanwezig. Bij Haase is dat 0%.
[..]
Ik denk dat de kenners volgers dat andersom in zullen schatten en gelukkig val jij daar niet onder
quote:
Terecht natuurlijk, Nederland is niks minder dan Jemen.
Die volg ik even niet
pi_59714992
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 20:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik denk dat de kenners volgers dat andersom in zullen schatten en gelukkig val jij daar niet onder
Hoeveel procent had jij als kenner Haase dan gegeven? Ik denk serieus dat de ganse top dertig daar van Haase wint, ongeacht topvorm. Er zijn daar geen weggeefpartijtjes en ze kennen hem inmiddels. Zelfs behalen van de kwartfinales acht ik voor hem kansloos, maar goed ik ben uiteraard geen kenner. Misa kan met een goede loting en vorm best iets doen. Zo indrukwekkend is de top 100 bij de dames niet en de condities daar kunnen ook helpen.
quote:
Die volg ik even niet
Als kenner? Bij het turnen gaat iemand uit Jemen in plaats van de vice-wereldkampioen aan de ringen.
pi_59911442
Robin Haase speelt in de 1ste ronde van het challenger toernooi in Scheveningen tegen Matwe Middelkoop. Hiervan moet Haase natuurlijk van WInnen.
pi_59911695
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 21:06 schreef okee6 het volgende:

[..]

Hoeveel procent had jij als kenner Haase dan gegeven? Ik denk serieus dat de ganse top dertig daar van Haase wint, ongeacht topvorm. Er zijn daar geen weggeefpartijtjes en ze kennen hem inmiddels. Zelfs behalen van de kwartfinales acht ik voor hem kansloos, maar goed ik ben uiteraard geen kenner. Misa kan met een goede loting en vorm best iets doen. Zo indrukwekkend is de top 100 bij de dames niet en de condities daar kunnen ook helpen.
[..]
Kansen van Haase op een medaille? 2% schat ik. 2% meer dus dan diverse andere sporters die gaan. Haase heeft diverse top-30 spelers verslagen dit jaar. Haase stijgt juist altijd boven zichzelf uit tegen topspelers. Met wisselend succes tot nu toe. Het verhaaltje over een goede loting en vorm gaat natuurlijk net zo goed op voor Haase, die bovendien relatief gezien veel dichter bij de top zit dan Krajicek op dit moment. Zo indrukwekkend is de top-100 bij de dames inderdaad niet, alles buiten de top-20 wordt er normaalgesproken kansloos afgetikt door de toppers. En laat Krajicek op dit moment nou niet bij de toppers horen. Ik denk trouwens niet dat eventuele zware omstandigheden in het voordeel van Krajicek zouden zijn
quote:
Als kenner? Bij het turnen gaat iemand uit Jemen in plaats van de vice-wereldkampioen aan de ringen.
En wat heeft dat hiermee te maken? De ITF geeft aan dat men op het tennistoernooi een zo sterk mogelijk veld aan de start wil hebben, het IOC steunt het ITF daarin in deze, net als de KNLTB. Turnen heeft daar weinig mee te maken, Van Gelder (en het Nederlandse team) heeft gewoonweg niet voldaan aan de internationale eisen. Hoe belachelijk die zijn, maar dat is totaal niet relevant in deze discussie. Je kunt ook afvragen waarom de VS geen 20 man op de 100 meter sprint mag sturen, maar dat is ook niet relevant in dit geval.
pi_59981423
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Kansen van Haase op een medaille? 2% schat ik. 2% meer dus dan diverse andere sporters die gaan. Haase heeft diverse top-30 spelers verslagen dit jaar. Haase stijgt juist altijd boven zichzelf uit tegen topspelers. Met wisselend succes tot nu toe. Het verhaaltje over een goede loting en vorm gaat natuurlijk net zo goed op voor Haase, die bovendien relatief gezien veel dichter bij de top zit dan Krajicek op dit moment.
Even realistisch graag. Jij bent kenner en weet dus -ongezien de deelnemerslijst- dat de topfavorieten samen al 75% pakken. Dan zou Haase met zijn 2% tot de voorname uitdagers (subtoppers) behoren. Volstrekt uit de lucht gegrepen. Door andere ogen naar 2 procent kijkend: zou Haase tot de beste 50 deelnemers kunnen behoren? Misschien wel, maar dan zou hij analoog jouw verweer enkel toppers moeten loten! Als het 0,02% medaillekans was, mocht Robin in zijn handen knijpen.

Haase zit in absolute zin dichter bij de top dan Krajicek, gezien de ranglijstklasseringen. Bij Krajicek is de afstand relatief eenvoudiger te overbruggen, in damestennis is veel mogelijk
  dinsdag 8 juli 2008 @ 21:13:20 #38
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_59981855
Krajicek is absoluut 100% kansloos voor een medaille. De smalle top veegt nu eenmaal alles onder de top20 met 6-1, 6-1.

Haase heeft een kleine kans op een medaille want hij speelt op zijn beste ondergrond en zit in vorm op hetzelfde niveau als mensen uit de top15 tm 40.

Dat het Nederlandse NOC NSF hem niet stuurt terwijl hij aan de voorwaarden voldoet is belachelijk, want nu is er bijvoorbeeld een WC beschikbaar van Sun Peng
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_59982039
Iemand die nog nooit een ATP titel won en eerste ronde exits laat noteren. Geblesseerd of niet, you believe it! Goed dat hij fans heeft
pi_59982249
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:21 schreef okee6 het volgende:
Iemand die nog nooit een ATP titel won en eerste ronde exits laat noteren. Geblesseerd of niet, you believe it! Goed dat hij fans heeft
Ik ben absoluut geen fan, integendeel, ik vind zijn reacties op de baan vaak overdreven. De feiten bekijkend concludeer ik dat Haase meer kansen heeft op een medaille dan Krajicek en dat zullen de volgers met me eens zijn.

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
pi_59982398
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
Ik was er hier al bij toen Krajicek een meisjestalent was, dus ach, ik zal me van een kenner als jij maar niet veel aantrekken. Krajicek groeit op, proefde even van succes en moet nu een juist team zien te vinden. Tussen Nederland en Tsjechie was dat even extra lastig. Haase heeft dat niet. Hij heeft zo mogelijk een steviger profiel, maar 2% kansen op Olympisch metaal heeft ie zeker niet. Ervaring, eindfasetennis en conditie zijn zwakke punten voor een vruchtbare missie. Even ongeacht of hij die kans verdiend.

Richard Krajicek kon na een blessureperiode ijzersterk terugkomen, dat is één van de dingen die ik nog niet ken van Haase. Volgens mij moet hij nog bijleren in het ATP-circuit.
pi_59982596
De partij van Haase in Sheveningen is gestaakt ( door een regenbui)en wordt morgen afgespeeld. Helaas staat Haase achter. 1-1 in sets en 1-4 15-30 achter, Haase serveert. Ik moet wel zeggen dat Middelkoop erg goed speelde, ik hoop wel dat Haase morgen gaat winnen.
pi_59986262
Haase heeft 100.000% meer recht om naar de spelen te gaan dan krajicek.....

Maar goed, ik zag deze topic nog niet. Haase
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 9 juli 2008 @ 00:21:02 #44
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_59986694
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik ben absoluut geen fan, integendeel, ik vind zijn reacties op de baan vaak overdreven. De feiten bekijkend concludeer ik dat Haase meer kansen heeft op een medaille dan Krajicek en dat zullen de volgers met me eens zijn.

Jij maakt je daarentegen steeds belachelijker door na elke nederlaag van Haase te laten weten dat Krajicek meer kansen heeft dan Haase. Dat is zelfs nog wel verdedigbaar, maar zeker niet met de argumenten die jij aanvoert. Na de volgende kansloze nederlaag van Krajicek zien we je vast weer een tijd niet mag ik aannemen?
Dat is onzin.
Of je het nou over Haase of over Krajicek hebt, de kans dat ze een medaille halen is klein. Wie er dan meer kans zou hebben is op zo'n kleine marge.

Krajicek heeft hoger gestaan op de wereldranglijst en is theoretisch tot meer in staat. Wie er uiteindelijk verder komt is koffiedik kijken. Niemand verwachtte immers Schutler in de halve finale van Wimbledon...
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_60017978
Ik heb bij Haase af en toe het idee dat hij op dit moment wat boven zijn stand leeft. 60e, tijdje rond de 50e plek geschommelt. Ik denk dat het heel natuurlijk en misschien zelfs wel goed is dat hij nu een dipje beleefd. Beter gestaag aan je ranking werken en mogelijkheden houden om het volgende jaar punten op te halen. (denk daarbij aan eens een 2e of 3e ronde halen op een GS). Daarvoor moet hij gewoon nog veel werk verzetten. Fysiek moet er echt aan getrokkken worden deze winter, kijk naar het huidige mannentennis en trek je conclusies. en ook op technisch vlak vind ik het er vaak wat onbeholpen uitzien. Je hoeft geen Gasquet te worden, ook Murray rooit het, maar er valt nog gewoon veel terreinwinst te boeken.
  donderdag 10 juli 2008 @ 15:01:51 #46
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_60020392
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:35 schreef okee6 het volgende:

[..]

Ik was er hier al bij toen Krajicek een meisjestalent was, dus ach, ik zal me van een kenner als jij maar niet veel aantrekken. Krajicek groeit op, proefde even van succes en moet nu een juist team zien te vinden. Tussen Nederland en Tsjechie was dat even extra lastig. Haase heeft dat niet. Hij heeft zo mogelijk een steviger profiel, maar 2% kansen op Olympisch metaal heeft ie zeker niet. Ervaring, eindfasetennis en conditie zijn zwakke punten voor een vruchtbare missie. Even ongeacht of hij die kans verdiend.

Richard Krajicek kon na een blessureperiode ijzersterk terugkomen, dat is één van de dingen die ik nog niet ken van Haase. Volgens mij moet hij nog bijleren in het ATP-circuit.

Krajicek is altijd overrated geweest. Nu nog.

Als je een Challenger wint bij de heren sta je gewoon dichter op de top dan wanneer je TIER4-WTA-toernooien kan winnen. De drempel van top 30 naar top 20 bij de vrouwen is gewoon enorm door de krappe top.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 10 juli 2008 @ 16:18:50 #47
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_60022354
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 13:25 schreef N.i.c.k het volgende:
Ik heb bij Haase af en toe het idee dat hij op dit moment wat boven zijn stand leeft. 60e, tijdje rond de 50e plek geschommelt. Ik denk dat het heel natuurlijk en misschien zelfs wel goed is dat hij nu een dipje beleefd. Beter gestaag aan je ranking werken en mogelijkheden houden om het volgende jaar punten op te halen. (denk daarbij aan eens een 2e of 3e ronde halen op een GS). Daarvoor moet hij gewoon nog veel werk verzetten. Fysiek moet er echt aan getrokkken worden deze winter, kijk naar het huidige mannentennis en trek je conclusies. en ook op technisch vlak vind ik het er vaak wat onbeholpen uitzien. Je hoeft geen Gasquet te worden, ook Murray rooit het, maar er valt nog gewoon veel terreinwinst te boeken.
haase heeft gewoon een goed hardcourt seizoen gehad. Een paar keer wat rondes gewonnen, groot challenger toernooi meegepakt. Dat is gewoon knap en dan ga je stijgen.
Nu gaat het ff een stuk minder en tja dan krijg je dit.

Hij moet op een GS een keer wat verder komen ja, maar zo slecht heeft hij het niet gedaan tot nu toe. Ook niet geweldig maar hij heeft toch zijn wedstrijdjes mee gepakt. Aus open 2de ronde. Bijna 3de ronde (maar bijna is niets). 1e ronde RG verloren (gewoon matig) en Wimbledon eerste ronde.
Het was jammer dat hij van Hewitt verloor op Wimbledon maar dat was een prima wedstrijd waar hij zijn positie op de wereldranglijst prima heeft waargemaakt vind ik.

Ik heb alleen dat hij nogal eens in paniek raakt als hij tegen een mindere speler achter komt te staan. Dan gaat het net ff niet en dan verliest hij zichzelf nog wel eens. Heeft ook een beetje iets met de jeugd te maken maar dat idee heb ik wel eens.
Als hij tegen een topper achter komt heeft hij daar geen last van.
Wel begrijpelijk, maar toch wel opvallend.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  donderdag 10 juli 2008 @ 16:27:07 #48
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_60022533
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 15:01 schreef XL het volgende:

[..]

Krajicek is altijd overrated geweest. Nu nog.

Als je een Challenger wint bij de heren sta je gewoon dichter op de top dan wanneer je TIER4-WTA-toernooien kan winnen. De drempel van top 30 naar top 20 bij de vrouwen is gewoon enorm door de krappe top.
De verwachtingen die iedereen van Krajicek had waren gewoon niet realistisch en dan ben je altijd overrated. Er werd van haar gewoon verwacht dat ze wel eventjes nummer 1 van de wereld zou worden omdat ze ook nummer 1 van de junioren was.

Toch heeft Krajicek de potentie om die stap naar de top20 te maken. Ze heeft een heel compleet spel. Al haar slagen zijn goed ontwikkeld. Alleen gravel is wat minder omdat ze niet van langzame banen houdt.

Het enige probleem is het team om haar heen. ze zit nu in een hele moeilijke fase maar heeft vorig jaar al niet genoeg progressie geboekt. Haar vader is nu minder gaan doen en ze heeft een conditie-/krachttrainer maar een meisje van die leeftijd heeft ook een coach nodig. Iemand die haar tennisgewijs iets kan bijbrengen. Haar door moeilijke periodes heen brengt enzo.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_60039343
Haase heeft nu meer nodig dan één persoon. Wat een dip he.
pi_60045948
Volgens de NOS teletekst heeft ook Haase zich terug getrokken uit het Dutch Open toernooi in Amersfoort omdat Haase een operatie zal ondergaan, zeer jammer voor Robin. Hopelijk kost het hem niet de vorderingen die hij nu gemaakt heeft op de ATP-tour
pi_60046077
Vermoedelijk staat er 6 weken voor.

Eerst zal Haase de operatie laten plaatsvinden na de US open en na de Davis Cup. Heeft hij er meer last van gekregen? dat hij het nu al doet.
pi_60047650
Gewoon wanbeleid om hem heen. Er was besloten om te blijven spelen met een scheurtje in de meniscus. Gewoon erg dom in mijn ogen. Je kan er de rest van je leven last van blijven houden, gaat lopen forceren en het wordt alleen maar erger.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_60049221
Nou, ik ben op dit gebied helaas een recente ervaringsdeskundige. Bij kleine scheurtjes is het middel vaak erger dan de kwaal. Bij grote scheurtjes is het op deze leeftijd al slecht te hechten. het heeft een geringe kans weer te herstellen. het alternatief is dan om de meniscus gedeeltelijk of zelfs geheel te verwijderen maar dat heeft juist weer gevolgen voor later. (dat zal dubbel en dwars zo gelden bij topsport).
Met een kapotte meniscus kun je in principe geen schade aanrichten, en tennis is geen risico sport als het om de knie gaat. Bij langdurige beweging kan het gewoon erg pijnlijk worden.

Dit ingreep is overigens niet zo ingrijpend. Je kan vak een dag later alweer lopen en je hoeft niet in het ziekenhuis te blijven.
pi_60049294
Hmm voor mijn gevoel krijgt je meniscus aardige klappen..zeker op hardcourt..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_60055814
quote:
Haase moet operatie aan knie ondergaan

Nederlands beste tennisser Robin Haase moet een knieoperatie ondergaan. Hij is naar verwachting zo'n vijf tot zes weken uitgeschakeld en mist daardoor ondermeer de Dutch Open in Amersfoort.

Eind april van dit jaar, tijdens het toernooi van Barcelona, kreeg Haase voor het eerst last van zijn knie. Niet veel later werd er een scheurtje in de meniscus vastgesteld. Specialisten lieten Haase weten met behulp van oefeningen door te kunnen spelen, maar deze week ging het tijdens het challengertoernooi van Scheveningen mis. ‘Ik kan niet meer lopen,’ aldus de Hagenaar vrijdag. ‘Mijn knie zit op slot.’

Haase wordt maandag onderzocht en woensdag geopereerd. ‘Ik baal ontzettend dat ik nu niet bij de Dutch Open kan meedoen, maar het is niet anders.’ Of de nummer 67 van de wereld de US Open gaat halen is nog onzeker. ‘Wel is zeker dat ik dit jaar nog kan spelen,’ aldus Haase.
Sportweek.nl
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
  zondag 13 juli 2008 @ 12:35:45 #56
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_60072800
Laten we hopen dat hij de US Open kan halen. Ook dat hij nog in 1x toegelaten wordt. Hij gaat flink wat punten verliezen voor de Dutch Open.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_60074053
quote:
Op zondag 13 juli 2008 12:35 schreef Komakie het volgende:
Laten we hopen dat hij de US Open kan halen. Ook dat hij nog in 1x toegelaten wordt. Hij gaat flink wat punten verliezen voor de Dutch Open.
Dat is uiteraard wel aardig, maar wat heeft hij daar te zoeken. Lijkt me dat hij beter eerst weer goed gevoel kan gaan opdoen in de kleinere toernooitjes. Zijn grootste handicap is nu dat hij nooit meer wat wint.
  zondag 13 juli 2008 @ 14:26:54 #58
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_60075124
quote:
Op zondag 13 juli 2008 13:40 schreef okee6 het volgende:

[..]

Dat is uiteraard wel aardig, maar wat heeft hij daar te zoeken. Lijkt me dat hij beter eerst weer goed gevoel kan gaan opdoen in de kleinere toernooitjes. Zijn grootste handicap is nu dat hij nooit meer wat wint.
Nou nou overdrijven is ook een kunst.
Als hij een paar wedstrijden achter elkaar verliest wint hij gelijk nooit meer wat.
je kunt niet van die jongen verwachten dat hij het hele jaar zo speelt als in het begin van het seizoen. Dan had hij nog wel een stukje hoger gestaan op de wereldranglijst.

Op RG en Wimbledon had hij gewoon wat pech met lotingen. Als hij toevallig 1 of 2 rondes wint dan krijgt hij een hoop punten erbij.

Voor de US Open zijn er ook nog genoeg voorbereidingstoernooien waar hij (als hij op tijd fit is) ook nog wat ritme op kan doen.
Van kleine toernooien spelen wordt hij niet meer beter. Hij zal toch de grote toernooien moeten blijven spelen om punten te krijgen. Als je in Challengers je punten moet gaan halen moet je elke keer wel heel veel wedstrijden winnen wil dat zich uitbetalen. Zowel financieel als punten technisch gezien.
Hij is nu op een positie dat, wanneer hij die positie wil behouden of wil verbeteren, hij grotere toernooien moet blijven spelen. Ook als hij net terug komt van een blessure.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_60246410
quote:
Robin Haase levert tien plaatsen in op wereldranglijst
Robin Haase is tien plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De Nederlandse tennisser, op de nieuwe lijst van maandag 78ste, leverde de plekken in vanwege zijn afwezigheid op het Dutch Open van vorige week. Haase was vorig jaar nog halvefinalist in Amersfoort, maar moest nu verstek laten gaan vanwege een knieblessure.
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_61193711
quote:
Challenger Alphen: Robin Haase doet niet mee
Robin Haase heeft zich donderdag afgemeld voor het challengertoernooi van volgende week in Alphen aan den Rijn. Nederlands beste tennisser onderging zeven weken geleden een knieoperatie en hij is nog niet helemaal fit. "Ik was graag gekomen en keek er naar uit, maar ik ben er nog niet klaar voor", liet Haase weten.

"Ik train wel alweer, maar ik heb nog geen enkele sprint kunnen trekken. Ik mag niets riskeren", aldus Haase, die zijn zinnen heeft gezet op het Davis Cup-duel met Zuid-Korea in september. Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung zijn wel van de partij in Alphen. Laatstgenoemde won het toernooi vorig jaar.
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_61198122
Zeer balen, ik heb namelijk een Passe courtout pasje en had hem graag in actie willen zien. ZIjn keuze om niet te spelen in Alphen is begrijplijk.
pi_61199796
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 18:04 schreef tennisboy het volgende:
Zeer balen, ik heb namelijk een Passe courtout pasje en had hem graag in actie willen zien. ZIjn keuze om niet te spelen in Alphen is begrijplijk.
Yep, das jammer !
Het zat er wel aan te komen. Gelukkig speelt Huta wel.

Off-topic: Hoe doen ze dat toch met die planning ? Stel Huta kwam verder op de USOpen, had hij dan Alphen achter de hand ? Een deal met ze gemaakt ?
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_61205466
ja gelukkig wel en ook de Bakker en hopelijk ook Martin als hij weer fit is.

De afspraak was dat Jesse in Alphen meedoet, mits hij in de 3de ronde van de US Open zit. Dus als Jesse in de 3de ronde van de Us open zat, had hij Alphen laten schieten.
pi_61445674
Lotingen Nederlanders in challengers
In de voorbereiding op het Davis Cup duel met Zuid-Korea van 19 t/m 21 september in Apeldoorn proberen de Nederlandse spelers wedstrijdritme op te doen in de Europese challengers. Ook Robin Haase zal weer van de partij zijn, hij speelt de challenger in Ljubljana(Slo). Haase speelt voor het eerst weer een toernooi sinds hij begin juli een knieblessure opliep. De beste Nederlander is als eerste geplaatst en werd door de loting in de 1e ronde gekoppeld aan Francesco Aldi(Ita, 370).
Peter Wessels is ook naar Slovenie afgereisd en hem vinden we terug aan de andere kant van het schema. In de 1e ronde komt hij uit tegen Blaz Kavcic(Slo, 240), bij winst wacht mogelijk de als 2e geplaatste Roko Karanusic(Kro, 100)(2).

Jesse Huta Galung en Matwe Middelkoop weten nog niet tegen wie ze in de eerste ronde uit zullen komen. Huta Galung neemt het in Sevilla(Spa) en Middelkoop in Orleans(Fra) op tegen een qualifier.
Michel Koning speelt in het Oekraïense Donetsk een challenger, maar daarvan is de loting nog niet verricht.
pi_61494967
quote:
Robin Haase viert comeback met overwinning

Robin Haase heeft tijdens het challengertoernooi van Ljubljana een prima rentree gemaakt. De Nederlander, hersteld van een knieblessure, won in drie sets
van de Italiaan Francesco Aldi: 1-6, 7-5, 6-2.
Haase overleefde in de tweede set twee matchpoints.

Maandag werd Haase ook al opgenomen in de selectie voor het Davis Cup-duel tegen Zuid-Korea. Die duels worden in het weekend van 19 tot en met 21 september in Apeldoorn afgewerkt.
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_61522589
Net met 6-3 6-1 gewonnen van Haider-Maurer
pi_61523610
quote:
Op woensdag 10 september 2008 13:25 schreef VegaKip het volgende:
Net met 6-3 6-1 gewonnen van Haider-Maurer
Goed nieuws!
Australian Open - 2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018 - - - - Wimbledon - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017 Roland Garros - 2009 US Open - 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
----
pi_61529105
Haase
pi_61560465
Gewonnen van Zemlja 6-4 6-4

[ Bericht 63% gewijzigd door VegaKip op 11-09-2008 21:14:41 ]
pi_61562370
quote:
Robin Haase heeft zich in Ljubljana(Slo) bij de laatste vier weten te plaatsen. De als 1e geplaatste Hagenaar speelt voor het eerst sinds hij begin juli uitgeschakeld was vanwege een knieblessure weer een toernooi en maakt daarbij een goede indruk.
In de kwartfinale boekte Haase een 6-4 6-4 overwinning op Grega Zemlja(Slo, 299).
Giancarlo Petrazzuolo(Ita, 259) is de tegenstander met wie Haase strijdt om een plek in de finale.
Gelukkig heeft Haase een goede comeback.
pi_61562533
Eerst maar eens dit toernooi winnen. Moet zeker mogelijk zijn met die namen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_61582983
Petrazzuolo of hoe die jongen ook heet, wint de eerste set van Haase: 6-7 (aldus MTF)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_61583999
Hij wint ook de 2e, 6-4...
pi_61584114
Ouch..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_61587657
Dat is niet zo goed van Haase, Net 1ste toernooi dus het komt wel weer goed.
pi_61644740
quote:
Robin Haase terug in top honderd ATP-ranglijst

Robin Haase is weer terug te vinden in de tophonderd van de ATP-ranglijst. De Hagenaar is na zijn halve finaleplaats in het challengertoernooi van Ljubljana gestegen van de 101e plaats, naar de 97e positie. Op de jaarranglijst, de zogeheten Champions Race, neemt Haase de 77e plaats in.
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_63945774
quote:
Haase niet in actie op Australian Open

Robin Haase reist volgende maand niet naar Melbourne om de kwalificaties voor de Australian Open te spelen. De Hagenaar is nog niet fit en kiest er voor om vanaf eind januari gebruik te maken van een beschermde ranking.


De 21-jarige Haase werd in juli geopereerd aan zijn knie en maakte in september een mislukte rentree in het Sloveense Ljubljana. De knie speelde weer op, Haase moest het Davis Cup-duel met Zuid-Korea laten schieten en revalideert nog altijd. De spelersvakbond ATP ziet het optreden in Ljubljana door de vingers en geeft de Nederlandse nummer één toch de beschermde status die is voorbehouden aan tennissers die langer dan zes maanden uit de roulatie zijn geweest.

Het is de bedoeling dat Haase eind januari in het Duitse Heilbronn weer zijn eerste wedstrijden speelt. ,,Ik ben vorige week voorzichtig begonnen met tennissen. Om de dag, en voor de rest nog steeds revalideren. Ik wil graag heel snel beter worden, maar geef mezelf de tijd om goed te herstellen.''

Haase staat 116de op de wereldranglijst, maar mag als nummer 104 terugkeren in het circuit. ,,Ik had alleen voor de kwalificaties van de Australian Open naar de andere kant van de wereld kunnen vliegen. Maar dat zag ik niet zitten.''

Hij hoopt in elk geval op tijd in vorm te zijn voor het ABN Amro-toernooi, van 9 tot en met 15 februari in het Rotterdamse Ahoy.
Zeer balen, maarja wel mooi dat hij eind januari gebruik kan maken van zijn beschermde status.
  vrijdag 12 december 2008 @ 20:59:35 #78
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_63971261
Of je nou 116e of 104e bent, zoveel verschil zal dat niet maken.

Knieblessure heeft blijkbaar veel meer impact gehad dan gedacht, als je denkt in september terug te kunnen keren maar vervolgens nog een half jaar nodig hebt ... hopen dat hij de weg naar boven weer zal kunnen vinden ...
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_63972462
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 20:59 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Of je nou 116e of 104e bent, zoveel verschil zal dat niet maken.

Knieblessure heeft blijkbaar veel meer impact gehad dan gedacht, als je denkt in september terug te kunnen keren maar vervolgens nog een half jaar nodig hebt ... hopen dat hij de weg naar boven weer zal kunnen vinden ...
Inderdaad, als hij die ene challenger niet gespeeld had, had hij een PR van 67 gehad. Hij heeft nu al z'n punten te verdedigen in de eerste helft van het jaar, dus zal hij ook nog wel een tijdje 100+ blijven staan, of hij moet echt beter doen dan vorig jaar.
pi_63972625
Waarom raken alle Nederlandse spelers altijd geblesseerd???We hebben best wel veel toppers, maar als ze eindelijk hoog staan is het weer geblesseerd...zucht.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_67423967
Nog nieuws?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_67424392
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 11:42 schreef Tim86 het volgende:
Nog nieuws?
Laatste keer dat ik hem heb gezien was bij ABN op de tribune
pi_67784978
quote:
Haase: 'Mijn knie is om gek van te worden'

“Ik ben nog steeds bezig om mijn knie goed te krijgen,” zegt Robin Haase (foto). Die verdomde rechterknie zorgt er al tijden voor dat hij geen toernooien kan spelen. Een jaar geleden begon de ellende. Toen, in Barcelona, kreeg hij voor het eerst last van het gewricht. Er werd een scheurtje in de meniscus geconstateerd. Hij werd in juli geopereerd, het herstel zou zes tot acht weken in beslag nemen werd gezegd. In september keerde hij terug. Hij won drie potjes in Ljubljana, maar in de halve finale ging het mis. Een terugslag. Ruim een half jaar later is er nog geen duidelijkheid over een rentree. “Ik moet geduld blijven hebben. Om gek van te worden, want ik wil zo graag.”

Steeds komt er vocht in de knie. Hij hoopte terug te keren bij het ABN AMRO-toernooi in februari, maar moest zijn wildcard teruggeven. “Ik ben er achter dat ik elke dag moet bewegen. Als ik twee dagen niets doe, krijg ik meteen reactie. En als ik verkouden ben, word mijn knie meteen warm. Na Rotterdam heb ik vijf weken rust gehouden. Ik heb een maand medicijnen geslikt. Ontstekingsremmers. Na die vijf weken ben ik rustig weer begonnen. Ik kan nu twee uur voluit trainen, kom net bij de doktor vandaan om te kijken of ik de training verder op kan bouwen.”

De tennisser - 6 april 22 geworden - stond een jaar geleden 56ste op de wereldranglijst. Door de blessure is hij gezakt naar plaats 298. Bij zijn terugkeer krijgt hij een beschermde ranking van rond de 100, die hij acht toernooien mag gebruiken. “Ik ben nog niet zover dat ik wedstrijden kan spelen. Dat kan pas als ik drie weken achtereen elke dag volle bak kan trainen zonder reactie. Maar wanneer het zover is, weet ik niet.”
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_67798669
Balen dat Haase weer vocht in zijn knie heeft gekregen.
quote:
Robin Haase vierde gisteren zijn 22e verjaardag, maar het verjaardagscadeau waar hij zo hevig naar verlangde - een gezonde rechterknie - bleef achterwege. "Het is echt klote", aldus de tennisser in een bui die bepaald niet bij verjaardagen past. "Mijn knie is weer dik, zit weer vol met vocht. Deze week nog meld ik me in het ziekenhuis voor een second opinion. Dat lijkt me op dit moment verstandig, want de weg die ik de afgelopen weken heb gevolgd, leidt niet tot de oplossing."

Haase slikte de afgelopen vijf weken ontstekingsremmers en dat leek in eerste instantie een goede uitwerking te hebben op zijn knie, waaraan hij op 16 juli 2008 werd geopereerd. ,,De afgelopen drie weken deed ik weer volop krachttraining en veel oefeningen en heb ik met de jongens zelfs al wat punten gespeeld", aldus Haase. ,,Ik dacht nog 'het gaat eindelijk goed', maar vorige week voelde ik me wat verkouden en prompt reageerde die knie. Het was eerst een druppeltje, dat verdween weer, maar nu zit de knie echt vol met vocht." En dus kunnen alle tennisplannen weer het vriesvak in. Haase: ,,Heel stiekem was ik al bezig met een voorzichtig toernooischema, maar dat kan ik voorlopig dus wel vergeten. Dit is toch weer een enorme tegenslag, en dat voor de zoveelste keer."

In april 2008 stond Haase op de 56e plaats van de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit. Een jaar later is hij door zijn knieblessure teruggeworpen naar plaats 324. Bij zijn rentree zal de Hagenaar acht toernooien gebruik mogen maken van een zogenoemde 'protected ranking' (rond de 100). Maar op de vraag wanneer die rentree zal plaatsvinden, moet iedereen - ook Haase zelf - het antwoord voorlopig schuldig blijven.
Het lijkt er wel een beetje op wat kleinzusje heeft getypt, er zitten ook andere dingen tussen daarom heb ik dit ook maar toegevoegt.
pi_68431740
Vanavond bij Holland Sport op de massagetafel.

20:30 uur Ned 3.
pi_68446404
Robin Haase moet opnieuw onder het mes. De tennisser kampt al een jaar met een knieblessure en moet daarvoor een kijkoperatie ondergaan.

"Er blijft vocht in de knie komen, de doktoren weten ook niet hoe het komt. Op een scan is niet veel te zien. Er waren twee opties: een cortisoneninjectie of een kijkoperatie. Ik heb voor de operatie gekozen", aldus Haase.

"Ik hoop dat het meevalt. Er is op de scan wel een vlekje te zien. In het gunstigste geval is het een kwestie van wegknippen en spoelen." Maar zelfs als dat het geval is duurt het nog minstens twee maanden voordat Haase weer kan gaan spelen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_68764335
quote:
Haase opgelucht na tweede operatie

Bij de kijkoperatie aan de rechterknie van Robin Haase is maandag geen grote schade aan het licht gekomen.


,,Er zijn wat kleine dingetjes verwijderd en mijn knie is schoongespoeld. Ik ben gerustgesteld nu dat allemaal is weggehaald. Er zat een kleine ontsteking in mijn knie, maar verder was er niets spectaculairs aan de hand. De meniscus zag er goed uit,’’ zegt Haase.

De Hagenaar, die vorig jaar de 56ste positie op de wereldranglijst bereikte, werd op 16 juli voor het eerst aan zijn knie geopereerd. Na een aanvankelijk zeer voorspoedig verlopen herstelperiode maakte Haase in september zijn rentree in het Sloveense Ljubljana. Daar kreeg de tennisser na vier partijen last van vocht in zijn knie, een probleem dat vervolgens keer op keer terugkeerde. Haase miste daardoor dit jaar onder meer de Australian Open en moest ook afzeggen voor het ABN Amro-toernooi in Ahoy en de Davis Cup-ontmoeting met Argentinië.

Om voorgoed af te rekenen met de knieproblemen besloot Haase onlangs tot een tweede operatie. Hoewel de oorzaak van de aanhoudende vochtophoping nog altijd onduidelijk is, hoopt Haase dat de problemen verleden tijd zijn.

Gezien de lange revalidatie die voor hem ligt, spreekt Haase zich nog niet uit over zijn rentree. ,,Ik moet drie dagen rust houden en loop nu op krukken. Daarna kan ik voorzichtig lichte oefeningen doen, zoals fietsen. Het is hetzelfde traject als tien maanden geleden na mijn eerste operatie. Het is opnieuw afwachten wanneer ik mijn rentree kan maken.’’
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
  dinsdag 16 juni 2009 @ 15:19:21 #88
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_70061724
Knie Haase opnieuw onder de loep Tell-a-Friend print nieuwsartikel


--------------------------------------------------------------------------------
Home > Nieuws > Tennisnieuws - Datum: 16-jun-2009 15:07

Tennisser Robin Haase heeft opnieuw last gekregen van zijn rechterknie. De Hagenaar meldt zich woensdag weer in het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken. "Nee, ik kan niet zeggen dat het goed met mij gaat", zei Haase dinsdag in Rosmalen tegen het ANP. Hij werd al twee keer aan zijn knie geopereerd.

Haase heeft sinds de laatste operatie in mei nog geen tennisracket aangeraakt. Tijdens de herstelperiode kreeg hij last van de zijkant van zijn knie. "In het gewricht zelf zit alles wel goed, maar waarschijnlijk is nu een spiertje, pees of slijmbeurs gedrriteerd. Een echo moet uitwijzen wat daar de oorzaak van is." Haase stond voor zijn blessure in de top honderd van de wereldranglijst.
wat moet ik hier nu neerzetten?
  dinsdag 16 juni 2009 @ 15:26:52 #89
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_70061945
Gast was nu een vaste waarde in de top-40 geweest als hij fit was gebleven

Extreem kut dit, duurt echt nog jaren voordat hij weer op zn oude niveau zit waarmee hij door aan het breken was, als hij uberhaupt zo goed terug kan komen
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_70062763
Weer zeer balen, zal nu zeker weer een fors aantal maandeng aan duren voordat hij zijn rentree kan gaan maken
pi_70063950
Pfoe zeg. Het komt maar niet goed..
Australian Open - 2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018 - - - - Wimbledon - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017 Roland Garros - 2009 US Open - 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
----
pi_70064040
2009 gaat het dus echt niet meer worden. Een heel jaar geen tennis..zie daar nog maar eens overheen te komen..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  dinsdag 16 juni 2009 @ 16:33:59 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_70064344
Als ie al terugkomt wordt het een hele klus om die top-100 weer te halen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_70064534
Gelukkig heeft hij nog veel jaren voor zich en zit het met zijn mentaliteit goed.
That's all folks!
pi_70064556
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 16:38 schreef -Vaduz- het volgende:
Gelukkig heeft hij nog veel jaren voor zich en zit het met zijn mentaliteit goed.
Er van uit gaande dat hij weer helemaal fit wordt ...
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_70064687
Ben benieuwd of hij ooit nog gaat tennissen eigenlijk....
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_70110268
quote:
Haase: Geen ontsteking in knie ROTTERDAM - De rechterknie van tennisser Robin Haase vertoont geen verschijnselen van een ontsteking. Dat bleek woensdag bij onderzoek in een ziekenhuis in Rotterdam. Haase revalideert al sinds het afgelopen najaar van twee knieoperaties, maar krijgt telkens een terugslag.

Blijkbaar is er een spiertje geïrriteerd”, zei hij woendag nadat hij in Rotterdam was geweest voor een echo. Hij noemde het zelf positief nieuws, hoe onzeker zijn tennistoekomst ook is. „Nu ga ik met mij fysio bespreken in welke mate ik weer kan beginnen met oefeningen
  woensdag 17 juni 2009 @ 22:30:14 #98
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_70114195
Eindeljk een beetje goed nieuws voor m
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 18 juni 2009 @ 00:02:49 #99
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_70117413
Een meevaller is ook wel een keer leuk zo af en toe....

Wat een pech heeft die gast...
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_70118557
Hopelijk kan hij weer snel zijn racket oppakken en wat ballen gaan slaan
Australian Open - 2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018 - - - - Wimbledon - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017 Roland Garros - 2009 US Open - 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
----
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')