ergens maken ze weer dezelfde fouten idd anderzijds zie je ook dat veel polen echt terug willen naar polen en daar gigantische huizen aan het neerzetten zijn voor hun families.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 12:08 schreef EchtGaaf het volgende:
Ze maken precies dezelfde fout als bij eerdere stromen gastarbeiders. Het is om te janken gewoon. Hoe een mooi land als de onze gewoon wordt vergooid.
Door het gedrocht dat EU heet
Dat wordt dan wel een probleem, want dan zonder mensenrechten naleving moet je ook uit de EU.quote:Op woensdag 4 juni 2008 10:24 schreef BlaZ het volgende:
Ben het hier wel eens met Rutte, dat mensenrechtenverdrag slaat ook nergens op.
De meeste Polen werken hier sowieso als zzp'er, dus dat is niet aan de orde.quote:Op woensdag 4 juni 2008 00:15 schreef Igen het volgende:
En verder moet een Pool hier vijf jaar lang legaal wonen én werken voordat hij aanspraak kan maken op een uitkering.
Als je steeds hier een tijdje werkt, weer een tijdje terug gaat, enz, enz kun je gewoon in Polen ingeschreven blijven. Zeker voor zpp'ers is dat een voordelige fiscale constructie.quote:Op woensdag 4 juni 2008 20:04 schreef Wokkel het volgende:
Wat ik niet begrijp is dat die Polen hier rondrijden in Poolse auto's, en niet even een paar weken maar maanden tot jaren achter elkaar. Als ik een auto aanschaf ben ik meteen een slok aan wegenbelasting kwijt, maar die Polen rijden lekker gratis.
Iddquote:Op zaterdag 31 mei 2008 00:54 schreef Kees22 het volgende:
De consument bestaat evenmin als de Nederlander.
Voor wat betreft de werknemers uit het buitenland nemen we twee extremen: een stratenmaker en een programmeur. Beiden uit lagelonenlanden.
De stratenmaker komt hier, belt aan bij een villa en biedt aan om een oprijlaan en terras aan te leggen. Voor de helft van de prijs van een Nederlands bedrijf. Dus hij krijgt de klus. Van een Nederlander.
De programmeur komt hier en zoekt een schoonmaakster interieurverzorgster voor zijn huis en een au pair voor zijn kinderen. Nederlands uiteraard, maar ze moeten wel Engels spreken.
Let op: iemand die voor een laag loon hier komt, stoot anderen met een laag loon het brood uit de mond, maar is een voordeel voor de mensen met een hoog loon.
Iemand die voor een hoog loon hier komt, stoot anderen met een hoog loon het brood uit de mond, maar is een voordeel voer mensen met een laag loon.
Me andere woorden: de Nederlandse burger neemt het liefst een buitenlander aan, want die werkt hard voor een laag loon. Maar de Nederlandse werknemer heeft de pest aan een buitenlander, want die werkt hard voor een laag loon.
"Paupergehalte"quote:Op vrijdag 27 juni 2008 10:32 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Het probleem van die Oostblokkers die hier komen is het hoge paupergehalte. Ik had liever Poolse bejaardenwassers gezien ofzo. Maar nee hoor, het gros bestaat uit alcoholistische lallende rauwdauers
Is niets nieuws hoor, er werken al veel Polen tijdelijk in de gezondheidszorg. De opleiding die zij gevolgd hebben / volgen is hoog, over het algemeen zijn het studenten medicijnen die hier in de vakantie wat bij komen verdienen. De taalbarrière is enkel een groot probleem, zeker wanneer het om intensieve verzorging gaat.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 10:32 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Het probleem van die Oostblokkers die hier komen is het hoge paupergehalte. Ik had liever Poolse bejaardenwassers gezien ofzo. Maar nee hoor, het gros bestaat uit alcoholistische lallende rauwdauers
Wel knap als je 's ochtends dan weer hard kunt werken en dan weer bier drinken!quote:Op vrijdag 30 mei 2008 11:49 schreef Pool het volgende:
Hard werken en bierdrinken als negatief bijverschijnsel noemen.![]()
Hard werken! Bier!
Volkskrant 7-7-08quote:Donner mag een zomer lang tobben over de ‘Moe -landers’
Van onze verslaggever Ron Meerhof
Achtergrond
Veel steden hebben last van instroom van Poolse werkers. . Kamer huiverig voor komst van Roemenen en Bulgaren.
DEN HAAG Gaan de grenzen wel of niet op 1 januari 2009 open voor Roemenen en Bulgaren en zo ja, wat is daarvoor nodig aan flankerend beleid? Minister Donner (Sociale Zaken) heeft iets om over na te denken in het zomerreces.
Op de valreep kreeg hij van de Kamer nog even tien moties aan zijn broek. Liefst drie daarvan kwamen van zijn CDA, één van coalitiegenoot PvdA. De teneur van alle moties: Donner doet niet genoeg om alle problemen rond Poolse werknemers in Nederland tegen te gaan en om problemen met Bulgaren en Roemenen te voorkomen.
De vier moties van de coalitiepartijen werden bij laatste, nachtelijke stemmingen van deze zittingsperiode met grote meerderheid aangenomen.
De boodschap van de Kamer is duidelijk: als Donner zo doorgaat, stemt de Kamer niet in met het openstellen van de grenzen voor Bulgaren en Roemenen op 1 januari én dreigen er politieke problemen voor hem en het kabinet.
Kamerlid Van Hijum van het CDA zegt openlijk dat zijn partij ‘grote aarzelingen’ heeft over de koers van de eigen minister en de huidige stand van zaken rond de Poolse werknemers. Van Hijum waagt zich niet aan voorspellingen, maar: ‘Ik heb hier geen goed gevoel over.’
Ook de PvdA maakt zich grote zorgen. Het waren de eigen wethouders in de grote steden die een half jaar geleden met kracht aan de bel trokken. De Poolse werknemers die toestroomden nadat de grenzen voor hen waren opengegaan, verzamelen zich juist in de achterstandswijken die toch al zo kwetsbaar zijn en veroorzaken daar weer geheel nieuwe problemen.
Verder worden veel Polen uitgebuit, laat het toezicht op de vele duizenden uitzendbureautjes te wensen over, zijn veel zogenoemde ‘zelfstandigen zonder personeel’ helemaal zo zelfstandig niet en wordt de fiscus om de tuin geleid.
Bovendien nemen de signalen toe dat steeds meer Polen uitkeringen aanvragen.
De IND zou dan hun verblijfsrecht moeten intrekken, maar dat gebeurt nauwelijks. Het gaat nu al om duizenden personen, denkt CDA-Kamerlid van Hijum. Welnee, zegt Donner, hooguit enkele honderden.
PvdA-woordvoerder Spekman, zelf ex-wethouder in Utrecht, lijkt geen enkele aanvechting te hebben om de sceptische geluiden te negeren. Dat zou trouwens ook politieke zelfmoord zijn: de grote rivaal SP is al jaren bezig de onvrede over deze ontwikkelingen te mobiliseren.
De partij is altijd tegen een snelle openstelling van de grenzen geweest, Aan de andere kant, bij de VVD, speelt een soortgelijk dilemma.
Die partij was jarenlang een van de drijvende krachten achter de openstelling van de grenzen voor werknemers uit de nieuwe EU-lidstaten.
Nog maar anderhalf jaar geleden pleitten toenmalig staatssecretaris Van Hoof en VVD’ers als Blok en Nicolaï vol vuur voor het vrije verkeer van werknemers.
Maar inmiddels heeft ook de VVD concurrentie te duchten van de rechterkant. De PVV zou het liefst alsnog alle Polen terugsturen, laat staan dat er nieuwe zogenoemde ‘Moe-landers’, Haags jargon voor werknemers uit Middenen Oost-Europese landen, bij zouden mogen komen.
Inmiddels is VVD-Kamerlid Kamp op dit dossier een van Donners felste opponenten geworden.
Hij was verantwoordelijk voor liefst vijf van de tien moties waarmee Donner het reces werd in gestuurd.
Kamp vergelijkt de komst van de ‘Moe-landers’ graag met de komst van de Turkse en Marokkaanse gastarbeiders, enkele decennia terug.
Met dit verschil, zegt Kamp, dat het er nu tien maal zoveel zijn.
In het aangezicht van zoveel scepsis, zelfs bij zijn eigen partij en de VVD, oogt Donner soms eenzaam waar hij erop hamert dat Nederland grote behoefte heeft aan verse arbeidskrachten.
Grappig toch dat de PVV en de SP zoveel invloed hebben. De angst moet werkelijk groot zijn dat VVD en PVDA nu alweer omslaan als een blad aan de boom.quote:
Een beetje het pavlov effect he?quote:Op maandag 7 juli 2008 18:08 schreef Napalm het volgende:
[..]
Grappig toch dat de PVV en de SP zoveel invloed hebben. De angst moet werkelijk groot zijn dat VVD en PVDA nu alweer omslaan als een blad aan de boom.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |